maciekzy 09.04.08, 20:23 Pewnie niepozwolili mu sie skomunikować z konsulatem, wyrzucali listy itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan3iger Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu śmi... 09.04.08, 20:23 Czy jak ja, na własne życzenie, zagłodzę się na śmierć w Rumunii to czy spowoduję tym napięcie dyplomatyczne stosunków polsko-rumuńskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 09.04.08, 21:18 > Czy jak ja, na własne życzenie, zagłodzę się na śmierć w Rumunii to czy > spowoduję tym napięcie dyplomatyczne stosunków polsko-rumuńskich ? Spróbuj - zrób to. Ja się ucieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Przepraszam i wyrazy współczucia 09.04.08, 21:45 Przepraszam naród rumuński i składam wyrazy współczucia rodzinie z powodu tej tragedii oraz nieudolnego postępowania władz polskich, podobnych bardziej do standardów białoruskich niż UR. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab W Polsce głodówkę podejmują strajkujący a ponieważ 10.04.08, 07:38 wszyscy wiedzą że to pic i fotomontaż nikt się tym nie przejmuje.Rumun na złość Polsce potraktował to poważnie i taka jest różnica miedzy nami a innymi narodami.U nas wszytko na pokaz bez zobowiązań.Zastanówcie się kolejni podejmujący głodówkę w mojej ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to jest podłość debili z Krakowa, miasta Ziobry 09.04.08, 21:44 mały bezbronny człowiek zaprotestował przeciw bezprawiu. Trzymano go w pierdlu, aby zmiekł. Jak sie czujecie teraz gnojki? To nie jest sprawiedliwość, to nie jest prawo. To jest system hitlerowski albo sowiecki. Czy po to studiowaliście prawo? W Krakowie, widac to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
dedeha Re: to jest podłość debili z Krakowa, miasta Ziob 09.04.08, 22:03 Nic dodać, nic ująć - z wyjątkiem odniesienia do Królewskiego Miasta. To w całej Polsce normalna praktyka. Dobrze byłoby pomyśleć, żeby odpowiedzialni za tą tragedię polacy (tak ma być!) odsiedzieli swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
bro2001 Re: to jest normalka gdy sedzia byl poszkodowany 09.04.08, 23:47 Ja poszukalbym przyczyny. Poszkodowany sedzia uznal, ze nie mozna puscic plazem przewinienia wobec niego. W swiecie przestepczym ma byc jasne: Sedzi ruszyc nie mozna. Rumun mogl miec niejedno na sumieni ale tego akurat nie. Myslal, ze glodowka zwroci uwage na swoja krzywde. Przeliczyl sie. Przyczyna jest w chorym wymiarze sprawiedliwosci, ktory w istocie zyje z przestepstw. Pozdrawiam BRO Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Rumun w odróżnieniu od nas potraktował to poważnie 10.04.08, 07:44 Nie był z Solidarności i koledzy nie zapewnili mu lekarzy czuwających.Od lat 80 ubiegłego wieku nikt ze strajkujących głodówką nie umarł.Bo w Polsce nikt nie traktuje zagrożenia swego życia poważnie Jak mi się znudzi,przestanę. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 09.04.08, 22:51 dan3iger napisał: > Czy jak ja, na własne życzenie, zagłodzę się na śmierć w Rumunii to czy > spowoduję tym napięcie dyplomatyczne stosunków polsko-rumuńskich ? O ile w tej Rumunii pozbawią cię podstawowych praw obywatelskich, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 09.04.08, 23:39 Sprawa tej śmierci jest podobna do śmierci Barbary Blidy. W obu przypadkach było to samobójstwo, z tym że jedno skutkujące szybkim zgonem, a drugie długotrwałym konaniem na oczach innych i za zgodą personelu więziennego. Dlaczego więc są tak różne oceny tych zgonów? Powołuje się komisje śledczą dla wyjaśnienia, a w drugim przypadku zupełnie zlekceważono prawo człowieka do życia i nie interesuje to nawet "kulawego psa". Durny polityczny świat Kaliszów, Chlebowskich i spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Aj , waj , nasi 09.04.08, 20:27 siedzą po 3 i 6 lat bez wyroku i nic się nie dzieje . Rumun też powinien wiedzieć , że w tym kraju rok , dwa bez wyroku , to małe Miki . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Aj , waj , nasi 09.04.08, 22:54 areabis napisał: > siedzą po 3 i 6 lat bez wyroku i nic się nie dzieje . Rumun też > powinien wiedzieć , że w tym kraju rok , dwa bez wyroku , to małe > Miki . Uważasz że to jest śmieszne? To jest tragiczne:( Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Po prostu horror .... 09.04.08, 20:30 ze 2-3 lata temu na łamach GW opisywany był podobny przypadek Czeczena, który był przez długi okres izolowany pomimo ciężkiej choroby. W końcu umarł. Po prostu umarł i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Chory system 09.04.08, 21:21 Z jednej strony prokuratorzy i milicjanci chronią porywaczy i morderców, z drugiej - pakują ludzi do aresztu na długie miesiące, nie mając przeciw nim dowodów. Że tak ordynarnie skwituję: moje zajebiste gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
z_apomnialem Polska to dziki kraj 09.04.08, 23:03 gdzie policjant koorwa i złodziej na jednym jadą wozie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Dzikusy z Krakowa 09.04.08, 21:30 Claudiu Crulic zmarł bo jego życie toczyło się w komunistycznym systemie, z którego teraz powoli wychodzą Polska i Rumunia. Ewidentnie dzikusy z Krakowa, pracownicy służby więziennej, prokuratorzy i sędziowie z tą sprawą związani, dorównują dzikusom z rumuńskiego konsulatu w Warszawie, jeśli idzie o bezduszność. Takie traktowanie człowieka przypomina metody sowieckie i hitlerowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Dzikusy z Krakowa 09.04.08, 21:42 Mniej mnie martwi zbydlęcenie zamieszanych w to bezpośrednio krakusów - o wiele bardziej komentarze na forach. Poczytaj sobie większość postów do tej sprawy (nie w tym wątku) - takie jak choćby dan3igera powyżej. Typowy komentarz: "o co chodzi, umarł na własne życzenie". To nie dzikusy - dzicy ludzie są ludzcy. To bydlaki. Są w całej Polsce, mają się - niestety - dobrze i jest ich dużo. Taki "chrześcijański" naród. Odpowiedz Link Zgłoś
krycek Artykuł jest tendencyjny 09.04.08, 22:21 Bo sugeruje że to ambasada rumuńska jest winna śmierci tego człowieka. Dodatkowo wogóle pomija fakt wycofania ambasadora jako gestu protestu w języku dyplomatycznym informując że to kara dla ambasadora... Dziennikarze Gazety - czytam wasze pismo od lat, ale to co robicie jeśli chodzi o stronniczość w podejściu do opisywania pewnych spraw jest po prostu żenujące. Prawda jest taka - zawinili ludzie z aresztu i lekarze więzienni. Powinni za to sami trafić za kratki. Jeśli dodatkowo w jakiś sposób utrudniali zatrzymanemu kontaktu z ambasadą to tym bardziej. Mówienie że zagłodził się sam to głupota - od tego jest lekarz i służby porządkowe w aresztach żeby do takich sytuacji nie dochodziło. A przynajmniej żeby zrobić wszystko żeby ich nie było. Wiadomo że jak ktoś nie je to zmusić się go nie da (vide - anorektyczki) ale można odpowiednio do sytuacji reagować, a tu wydaje się ze wszyscy go zignorowali i efekt jak widać. PS. Odpowiadam na post wyżej bo jestem z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Artykuł jest tendencyjny 09.04.08, 22:57 Ty chyba nie rozumiesz co piszesz i tylko tak jak ci policmajstrzy przynosisz wstyd dla Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Artykuł jest tendencyjny 09.04.08, 23:13 krycek napisał: > Bo sugeruje że to ambasada rumuńska jest winna śmierci tego człowieka. Dodatkow > o Zgadza się - odwołanie konsula i wezwanie ambasadora jest chyba tylko o jeden krok łagodniejsze od zerwania stosunków dyplomatycznych, do czego Rumuni maja pełne prawo. Sytuacja w której aresztowany umiera w areszcie z powodu głodówki, bez kontaktu ze swoim ambasadorem jest absolutnie skandaliczny. To jest zwyczajny mord. Inaczej tego nazwać nie można i mam nadzieję że jako mord zostanie to rozliczone. Odpowiedz Link Zgłoś
dedeha Re: Dzikusy z Krakowa 09.04.08, 22:18 Sam jesteś dzikus. Skądinąd. I w Krakowie nie masz czego szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Dzikusy z Krakowa 09.04.08, 23:18 dedeha napisał: > Sam jesteś dzikus. Skądinąd. I w Krakowie nie masz czego szukać! xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bardzo proszę Pana, Panie dedeha, o jakieś rzeczowe argumenty. Na razie to ja Pana postu zupełnie nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Krakow to miasto Papieskie >75% udzialu ma Watykan 10.04.08, 06:35 Wyglada ze Krakus to niewolnicy papciow, dlatego odwiedzaja was tylko pijacy z Angli. Pozadny czlowiek mija ten smrod z daleka dedeha napisał: > Sam jesteś dzikus. Skądinąd. I w Krakowie nie masz czego szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Rumunia powinna zerwać z nami stosunki dyplomatycz 09.04.08, 21:51 Rumunia powinna zerwać z nami stosunki dyplomatyczne: może wreszcie ministrowie Schetyna i Ćwiąkalski zajmą się konkretami zamiast laptopami byłego ministra i wymyślą zgodny z prawem sposób, w który możnaby przymusić "państwo w państwie" czyli szanowny wymiar "sprawiedliwości" w osobie policjantów, prokuratorów i sędziów do rzetelnej pracy. Obywatele polscy od 1939 roku nie mają ochrony prawnej przed swoim "wymiarem sprawiedliwości", a po 1989-tym roku było dość czasu, by to zmienić. Minister Zerowy obiecywał niegdyś wprawdzie takie zmiany, ale zaraz zabrał się za szukanie haków na nielubiane opcje polityczne zamiast za zmuszanie "państwa w państwie" do rzetelnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Rumunia powinna zerwać z nami stosunki dyplom 27.08.09, 11:01 Czy znany jest przypadek zerwania stosunków dyplomatycznych z powodu skrzywdzenia osoby prywatnej? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Ten tragiczny final sprawy Rumuna kolejny juz 09.04.08, 22:09 raz obrazuje ile lat swietlnych dzieli nasza "demokracje" od tych do ktorych przynaleznosc stale reklamujemy skarzac sie na wszystko na co tylko mozna tylko nie na siebie samych. Nasze urzedy, nasi urzednicy, zwyczajni pracownicy szpitala w ktorym przebywal Rumun, pracownicy aresztu w ktorym byl przetrzymywany nie zrobili nic, mimo ze musialo byc widac, ze smierc (w straszliwym bolu bo z glodu) patrzy mu z oczu. Przeciez to jest duzo blizsze naszemu wyobrazeniu o wschodnim bestialstwie i okrucienstwie, o ktore tak czesto oskarzamy Rosje niz naszych aspiracji do "cywilizowanej" Europy. Nie ma jednej osoby odpowiedzialnej. Wszyscy w Polsce, ktorzy mieli z nim kontakt w ciagu ostatnich 10 dni jego zycia dali dowod jakiejs zwierzecej znieczulicy, ktora nawet jesli nie jest karalna zbliza nas duzo bardziej do tak pogardzanego przez nas w naszych oczach bestialskiego wschodu niz do czesto tak zalosnie, za pomoca kilku nazwisk, reklamowanej przez nas kultury europejskiej. Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Kiedy do ludzi dotrze że SW gorsze od gówna? 09.04.08, 22:10 Gó.. tylko śmierdzi. SW jeszcze na grillu dorzuca do ognia... :D Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Kto przyją tą rumunię do UE ? 09.04.08, 22:25 tylko zalew bandyckiego cygaństwa z tego powodu nasz czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk W porownaniu z naszym bestialstwem i wulgarnoscia 09.04.08, 22:33 na codzien nie czeka nas nic nadzwyczajnego. Poprawianie sobie samopoczucia, dowartosciowywanie sie upadlajac innych jest jednym z czestych elementow naszej codziennej polskiej wulgarnosci i bestialstwa. Re: Kto przyją tą rumunię do UE ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Kto przyją tą rumunię do UE ? 09.04.08, 22:33 czy krakusy to analfabeci? winno być : Kto przyjął tę Rumunię do UE? a ja pytam kto na wyrost dał prawo uzywania nazwy "kulturalna stolica Europy" Krakowowi, który jak widac daleko od cywilizacji leży Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a a Ty skąd jesteś wieśniaro? 09.04.08, 22:49 Ostatnio tacy szmaciarze mnie zaczepiali na ulicy, może zamieszkasz z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: Kto przyją tą rumunię do UE ? 09.04.08, 22:50 Przecież mówi się ta Rumunia, a nie te Rumunia. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kto przyją tą rumunię do UE ? 09.04.08, 23:00 krakus24a napisał: > tylko zalew bandyckiego cygaństwa z tego powodu nasz czeka. Spieprzaj gnojku z Krakowa, chyba że chcesz kanałami chodzić po mieście. Twoje miejsce w Toruniu obok faszysty Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 to nie nasz problem 09.04.08, 22:35 Skoro zagłodził się sam,to niech teraz Rumuni do nas pretensji nie mają.Cygani czy Rumuni,jak zwał tak zwał,od zawsze przyjeżdżali do krajów zamożniejszych,żeby się trochę wzbogacić,przeważnie nielegalnie.To nie sa jakies stereotypy,lecz smutna prawda.A teraz wielce obrazeni. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: to nie nasz problem 09.04.08, 22:41 naszym polskim problemem jesteś ty rasisto Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: to nie nasz problem 09.04.08, 23:04 johny5678 napisał: > Skoro zagłodził się sam,to niech teraz Rumuni do nas pretensji nie mają.Cygani > czy Rumuni,jak zwał tak zwał,od zawsze przyjeżdżali do krajów > zamożniejszych,żeby się trochę wzbogacić,przeważnie nielegalnie.To nie sa jakie > s > stereotypy,lecz smutna prawda.A teraz wielce obrazeni. Oj głupi palancie. Kiedy Słowianie byli jeszcze zbiorowiskiem niezorganizowanych plemion, to Dakowie, przodkowie Rumunów prowadzili wojny obronne z Rzymianami. Ukończ przynajmniej szkołę podstawową zanim zaczniesz pisać pierdoły na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: to nie nasz problem 10.04.08, 00:12 ale Polski, Słowacji czy Czech, Rzym nigdy nie podbił. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: to nie nasz problem 10.04.08, 00:28 piotrek20074 napisała: > ale Polski, Słowacji czy Czech, Rzym nigdy nie podbił. Bo byli zbyt prymitywni i niezbyt atrakcyjni dla Rzymian. A Rumunia to pobrzeże Morza Czarnego. Zwiedź Konstancę, Istrię, Bailea Herculeanum i Adamclisi, to może coś ci się w twoim móżdżku rozjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: to nie nasz problem 27.08.09, 11:05 Niekoniecznie. Po pierwsze, aby dojść do kraju Słowian, legiony rzymskie musiałyby przejść przez Germanię a to nie było takie łatwe. Po drugie, Bolesław Chrobry i Bolesław Krzywousty, dysponując środkami walki podobnymi do starożytnych rzymskich, udowodnili, że podbić Słowian nie jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Myślałem że kiedy skończy się IV RP, skończą 09.04.08, 22:50 się tak zwane "areszty wydobywcze". Niestety w Królewskim Grodzie Krakowie duch Ziobry nadal żyje i straszy. Wstyd na skalę europejską:(( Odpowiedz Link Zgłoś
loppe słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 09.04.08, 23:19 a tu taką wiochę odstawiliśmy, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 10.04.08, 00:13 mógł jeść. To takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 10.04.08, 00:30 piotrek20074 napisała: > mógł jeść. To takie trudne? Wiesz, dzięki takim prymitywom jak ty, przestaną nas cenić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 10.04.08, 00:53 Racja, przyjmowanie pokarmu jest bardzo prymitywne, a ty jak się odżywiasz aby nie umrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 10.04.08, 07:06 Nie pisał o "przyjmowaniu pokarmu" tylko o mentalności, ale poco sie wysilam, i tak nie zrozumiesz. :( Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 10.04.08, 10:11 Mnie post ziobrowskie służby nie śmią tknąć, więc nie muszę protestować głodząc się czego i tobie życzę, choć tak na marginesie ciekawym było by jakbyś się ty zachował na miejscu tego Rumuna. Czyżbyś poprosił o najwyższy wymiar kary? Odpowiedz Link Zgłoś
zen33 Re: słuchajcie, w Rumunii nas bardzo cenią 10.04.08, 07:08 Kto z was był w polskim szpitalu?,żarcie tam to jedna katastrofa jak i prawie wszystko.No to nie dziwie sie chłopcu,że nie chciał jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay polskie bagno... 09.04.08, 23:19 kraj,ponoc o glebokich wartosciach katolickich pozwala w swoim areszcie czy wiezieniu na zaglodzenia wieznia,to jest zbrodnia bo tu nastapila formalna i rozmyslna odmowa udzielenia pomocy czlowiekowi w stanie zagrozeniu zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Dlaczego wszyscy chowaja glowy w piasek? 09.04.08, 23:41 Niezaleznie od tego, czy ten nieszczesnik byl winien kradziezy, jego rodzinie naleza sie przeprosiny i stosowna rekompensata. Tymczasem nasze wladze nabraly wody w usta w tej sprawie i najwyrazniej licza na przeczekanie skandalu. Nie przeszkadza im to w protestowaniu przeciwko lamaniu praw czlowieka w Tybecie i deklarowaniu bojkotu olimpiady w Chinach. Troche glupio to wyglada, gdy w tym samym czasie w Polsce ludzie zdychaja z glodu w wiezieniach, a rzadzacy sie tym zupelnie nie przejmuja i do odpowiedzialnosci nie poczuwaja. Odpowiedz Link Zgłoś
v.butulescu Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu śmi.. 10.04.08, 00:05 Jestem Rumunem. Studiowalem w Krakowie i wiele zawdzieczam temu miastu. Owszem, to tragiczne wydarzenie nie pasuje do dostojnosci tego miasta. Sadze ze to byl wyjatkowy wypadek. Crulic po rumunsku czyta sie Krolik. Nazwisko wskazuje ze ofiara miala polskie pochodzenie. Ale, przede wszystkim byl czlowiekiem. Przestepca, ale czlowiek. A wiek mamy juz XXI. I stalo sie w samym sercu UE. To bardzo smutne. A to wezwanie ambasadora, to tylko reklama rumunskiego premiera. Chce pokazac ze jest stanowczy. Dziekuje wszystkim autorom ukazujacym zyczliwosc i wspolczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 mam symptomy De ja vu 10.04.08, 00:35 Czuje, ze cos takiego juz (niemalze) widzialem. Tak, to bylem ja sam, w czerwcu 1968r, spedzilem na Montelupich caly miesiac po wydaniu mnie spowrotem Polsce Ludowej przez slowackich towarzyszy. Ja chcialem bronic ich Dubczeka, mialem lat 21, umialem strzelac bo wlasnie wyrzucono mnie w kamasze z wojskowej akademii. Towarzysze mnie wydali, potencjalnie nawet pod stienke. No i siedze tam na slynnej ulicy Montelupich, spie na 3-cim pietrze. Spasc w nocy z lozka to chyba smierc albo kalectwo. Czarna rozpacz, wydaje mi sie ze nikt sie mna nie interesuje, ze jestem juz oddany do kasacji. A przeciez to byla nieprawda! matka moja przyjechala az z Bydgoszczy, prosila o widzenie, przywiozla walowke. Nikt mi o tym oczywiscie nie powiedzial mimo ze prokurator wojskowy ze mna rozmawial raz tylko, wreczyl mi sankcje. Moglem glodowac sobie do woli, ci co mieli moje zycie w swych rekach tylko by mojej dobrowolnej smierci przyklasneli. Jak widac, nie zrobilem tego i zyje jakos do tej pory. Maly czlowiek zamkniety nagle w wieziennym areszcie, obiektywnie winny lub tez nie, odczuwa powszechnie wlasna krzywde. Potrzebuje opieki psychologa mimo ze czesto sam raczej kwalifikuje sie pod opieke kata. Rumun Crulic subiektywnie czul sie ogromnie skrzywdzony. Protestowal wiec w sposob jedynie sobie dostepny. Skoro rumunskie wladze go olaly, mowiac wspolczesnym polskim jezykiem trywialnym, to polskie wladze powinny byly otoczyc go dostateczna opieka. Tym bardziej ze areszt wiezienny na Montelupich jest, jak rozumiem, nie wiezieniem karnym ale wlasnie miejscem tymczasowego zatrzymania, holdingiem. Przypomne Bratu Rumunowi powyzej, a i Swinskim Ryjom takze licznie sie tu wypowiadajacym, ze czlowiek jest niewinny do czasu gdy go niezalezny sad osadzi. Polskie wladze wiezienne powinny byly zareagowac natychmiast: przeniesc na oddzial szpitalny, dac pomoc tlumacza, psychologa. Co do przymusowego zywienia to tu sa rozne szkoly. Brytyjczycy np pozawalali irlandzkim swym przeciwnikom z IRA(Bobby Sands et al.) umrzec jesli swiadomie taka droge protestu wybrali. Ale nikt nie ukrywal, ze mamy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 10.04.08, 00:55 Rodowitym rumunom psują opinię cyganie, ale nie sposób oczyścić europy z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 10.04.08, 01:27 > Rodowitym rumunom psują opinię cyganie, ale nie sposób oczyścić > europy z nich. A nie wydaje ci się, że to Polacy a nie Rumuni czy Cyganie wystawiają sobie tutaj opinię nieludzkich bydlaków? Cygan nie pozwoliłby bezczynnie umrzeć człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 10.04.08, 07:54 "A nie wydaje ci się, że to Polacy a nie Rumuni czy Cyganie wystawiają sobie > tutaj opinię nieludzkich bydlaków? Cygan nie pozwoliłby bezczynnie umrzeć > człowiekowi. " a zapomniales co byo w belgii? Cygan zabil czlowieka za mp3 wiec nie mow tu co by cygan zrobil a czego nie zrobil bo to jest rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 10.04.08, 12:16 Niemiec zabił człowieka i go zjadł, Polak zabił w ogóle bez powodu itd. itp. Rasizm niestety nie jest uleczalny, to chory stan umysłu, rodzaj psychopatii. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Jak sie nazywa sedzia ktory musial miec winnego ? 10.04.08, 06:17 Dlaczego "wolne" media tego nie podadza ? Nazwisko przelozonego sedziego, prokuratora i jego szefa tez by sie przydalo. Komuna wrocila bardzo szybko Przy okazji warto wspomniec tych slusznie glodujacych po 52 dniach zrzucili 5kg a ktorych lubi OBWE i taki tam inne organizacje Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Jak sie nazywa sedzia ktory musial miec winne 27.08.09, 11:06 Jak się nazywają ci prokuratorzy, sędziowie i komendanci policji, którzy tolerowali działalność bandy Leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.rabarbar To po prostu zwykły mord sądowy w najgorszym 10.04.08, 07:16 stalinowskim stylu. Kasta sędziowsko-prokuratorska zemściła się na człowieku, nawet nie wiadomo czy winnym, w okrutny sposób. Pewnie jak zwykle zabraknie winnego. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro No i znowu sie gowno narobilo...... 10.04.08, 10:22 glupota tych "panow" nie boli, ale przeszkadza.... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu śmi.. 10.04.08, 13:57 To się musiało zdarzyc wcześniej lub później. My, naród polski, mamy już coś takiego, że jak mamy tyle władzy nad innymi, co brudu za paznokciami, to użyjemy jej przeciw tym ludziom, a nie dla ich dobra. Nie dotyczy to ludzi z Zachodu, wobec których mamy kompleks niższości, za to nadrabiamy z nawiązką wobec tych ze Wschodu, wobec których mamy niczym nieuzasadnione poczucie wyższości. Rozmawiałem z kilkoma osobami z Rosji i Ukrainy, które przyjeżdżają raz na kilka lat - więc nie jacyś handlarze - i wszyscy mają odczucie, że na granicy się ich upokarza, słowem, gestami lub bezsensownymi poleceniami, których nie spotykali nigdzie na Zachodzie. Widziałem dwa reportaże w naszej TV o uchodźcach z Czeczenii. Oni są otoczeni nienawiścią środowiska. A przecież to nasi polityczni ulubieńcy. Inny przykład naszej radosnej miłości wobec Ukraińców (niestety trzeba sięgnąc do drukowanego wydania "NIE") Tytuł artykułu: Polscy urzędnicy pastwią się nad emigrantami - "Codzienne akty przyjaźni z Ukrainą". Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: brudasy romowie 27.08.09, 11:05 Spadaj, moskalski prowokatorze! Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: brudasy romowie 27.08.09, 11:12 A może odniesiecie się do postawionych Rumunowi zarzutów? Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: Ambasador Rumunii wezwany do kraju z powodu ś 27.08.09, 02:17 lubat napisał:> To się musiało zdarzyc wcześniej lub później. My, naród polski, mamy już coś> takiego, że jak mamy tyle władzy nad innymi, co brudu za paznokciami, to użyjem> y> jej przeciw tym ludziom, a nie dla ich dobra. Nie dotyczy to ludzi z Zachodu, > wobec których mamy kompleks niższości, za to nadrabiamy z nawiązką wobec tych z> e> WschoduACJE, wobec których mamy niczym nieuzasadnione poczucie wyższości. DZIEKI, LUBAT, MINELO TROCHE CZASU OD TEGO WYDARZENIA, ALE WIDAC ZE MASZ RACJE... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Chorobliwa pycha wobec ludzi ze wschodu 27.08.09, 10:57 O tej bezpodstawnej, chorobliwej pysze Polaków wobec ludzi ze wschodu pisze ciekawie St. Meller w swoich przedśmiertnych książkach-wywiadach zrobionych przez Komara (b. dobra rzecz, świetnie napisana). Meller jako ambasador w Moskwie obserwował 3-4 lata temu jprzewijających się przez ambasadę Polaków. Pisze o niewyobrażalnej wręcz bucie i chamstwie przeciętnego polskiego urzędasa, często prymitywa wobec nawet najkulturalniejszych, wysublimowanych intelektualnie Rosjan. Zeby było śmieszniej Polacy z W-wy zachowują się tak w arcybogatej w ofertę kulturalną i materialną Moskwie, przy której W-wa to wiocha, bida i obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Chorobliwa pycha wobec ludzi ze wschodu 27.08.09, 11:02 Podaj, evcia, adres jakiegoś kulturalnego Rosjanina. Ja go nie zastrzelę. Odpowiedz Link Zgłoś