nikola_piterski2 12.04.08, 11:14 Zrywac boki ze smiechu! >*Michaił Blumenkranc - filozof rosyjski, mieszka w Niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Nasz łagier Rosja 13.04.08, 01:09 taki on niemiecki jak rosyjski. I taki też pewnie filozof. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Nasz łagier Rosja 13.04.08, 01:19 Dlaczego nasi tak slabo sie maskuja? Blumenkratz=Rosenkrantz czyli tak jak w Polsace Dajczgewand Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Nasz łagier Rosja 13.04.08, 03:03 Już Svedenborg opisywał pomieszanie zmysłów w piekle. Co bardziej pilni uczniowie potrafią urządzać je już tu, na ziemi. W bardzo wybiórczym przedstawieniu rzeczywistości, ludzie zwracają uwagę na to, co im samym bliskie. Stąd taki, nie inny, obraz świata. Z początku myślałem napisać coś treściwego i wytknąć przekłamaniai nieuczciwości, a pewnie i głupotę. W końcu przyszło mi do głowy, że szkoda zachodu. Pomyślałem po raz trzeci w ostatnich dniach użyć znakomitego skrótu, bo znów pasuje, jak znalazł do jakże osobliwej refleksji filozofa: KG/AM. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Niepotrzebnie państwo całuny rozdzieracie 13.04.08, 10:03 Uważna lektura pozwala zorientować się, że tekst ten pochodzi z ok. 1996 r., a więc z apogeum przeklinanego przez Was zazwyczaj zgodnie okresu jelcynowskiego - tak więc możcie go teraz wychwalać bez krępacji :-D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Rosjanie nies potrafia ... 13.04.08, 11:01 W sposob racjonalny ocenic swej sytuacji. Prywatnie, dostrzegaja nedze i niedostatek swego kraju. Ale NIGDY nie przyznaja tego wobec "obcych". Co wiecej. Obecna sytuacja robi na wielu wrazenie dobrobytu. Najwazniejsze: nie ma glodu. Nieslychany przywilej: wolno wyjechac za granice i to nie tylko do Bulgarii. Policmajster nie wali w morde na dzien dobry. Te szalone przywileje nawet nie musza przeslaniac niedostakow: potwornej korupcji, zaniku infrastruktury, katastrofy mieszkaniowej. Nie musi, bo tak bylo zawsze. No wiec widac tak sie nalezy. Wladimir Sorokin "Dzien oprycznika", to ksiazka swiadczaca o istnieniu promyczka nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod eva15-polska patriotka z niemieckim obywatelstwem 13.04.08, 13:01 już mi się boki oberwały :( Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod artykuł, wypisz-wymaluj jak GW forum wiadomości :) 13.04.08, 13:19 oczywiście beze mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś