old.european 28.04.08, 20:33 To juz z tym Tybetem ciekawsze, jak na ulicy sie przepychaja z olimpijskim zniczem. A teraz to jeszcze i ten austriacki kazirodca na pierwszym planie, Gruzja wybrala zly moment. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scibor3 Gruzja zablokuje wejście Rosji do WTO 28.04.08, 21:32 He, he, he... Rosji baaardzo zależy aby wstąpić do WTO i związać sobie ręce. Pajac jak zwykle strzela kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapiszonów 29.04.08, 00:08 scibor3 napisał: > He, he, he... Rosji baaardzo zależy aby wstąpić do WTO i związać >sobie ręce. Pajac jak zwykle strzela kulą w płot Gdyby Rosji nie zależało, nie wystąpiłaby samodzielnie i dobrowolne o członkowstwo. Czemu jej zależy to dość proste do zrozumienia: za cenę (kontrolowanego) dostępu zachodnich inwestycji u siebie dostanie (kontrolowane) możliwości szerokiego inwestowania na Zachodzie. A kto dziś ma kasę na inwestycje? Hameryka, buha, ha? A może GB? No, czyli Rosji zależy - ale na pewno nie za wszelką cenę-czyli nie za cenę suwerenności, powtórki E. Wschodniej nijak tu nie będzie. Czyli - krwawy pajac ma w ręku parę hałaśliwych kapiszonów, ale nie ma prawdziwej bomby. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapisz 29.04.08, 00:45 eva15 napisała: No, czyli Rosji zależy - ale na pewno nie za wszelką cenę-czyli nie > za cenę suwerenności, powtórki E. Wschodniej nijak tu nie będzie. nijak TU nie bedzie??? tu znaczy gdzie? w miejscu twego pobytu? tandiemy (inny post, ale wiesz o czym mowie)? eva - identify yourself! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapisz 29.04.08, 02:13 W tym rzecz, że Rosja może inwestować już dziś a do strategicznych inwestycji i tak jej nie dopuszczą choćby była w 10 WTO. O dużo więcej może uzyskać umowami bilateralnymi a nie uczestnictwem w WTO. Jednym słowem o to chodzi aby gonić króliczka a nie go złapać. Podobnie postępuje z UE i na rękę jej dzikie wyskoki Polski czy Litwy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapisz 29.04.08, 11:06 Naprawdę nie do końca masz rachją, mając jej sporo. WTO m asporo minusów, wiąóc nie jest to tylko czysta korzyść. Ale są i korzyści - chodzo o np. cła, taryfy i bariery pozataryfowych, które usuwa (przynajmniej teoretycznie) członkowstwo w WTO. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapisz 29.04.08, 11:11 sorry, jeszcze raz: Naprawdę nie do końca masz rację, mając jej sporo. WTO ma sporo minusów, nie jest to tylko czysta korzyść. Ale są i korzyści - chodzo o np. cła, taryfy i bariery pozataryfowe, które usuwa (przynajmniej teoretycznie) członkowstwo w WTO. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapisz 29.04.08, 12:21 To ma znaczenie w sytuacji gdy podstawą eksportu są wyroby przemysłowe (i nie mówię tu o uzbrojeniu, bo to inna para kaloszy) a nie surowce i towary nisko przetworzone. W przyszłości zapewne wstąpienie do WTO będzie korzystne dla Rosji ale nie teraz. Przystąpienie teraz Rosji do WTO jest niekorzystne co widać po jej działaniach a właściwie ich braku. Pozostają głównie deklaracje słowne. Gdby naprawdę chcieli wstąpić do WTO już dawno by tam byli. Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Niestety, krwawy pajac ma w ręku parę kapisz 29.04.08, 06:22 eva15 napisała: > scibor3 napisał: > > > He, he, he... Rosji baaardzo zależy aby wstąpić do WTO i związać > >sobie ręce. Pajac jak zwykle strzela kulą w płot > > Gdyby Rosji nie zależało, nie wystąpiłaby samodzielnie i dobrowolne > o członkowstwo. Czemu jej zależy to dość proste do zrozumienia: > za cenę (kontrolowanego) dostępu zachodnich inwestycji u siebie > dostanie (kontrolowane) możliwości szerokiego inwestowania na > Zachodzie. A kto dziś ma kasę na inwestycje? Hameryka, buha, ha? A > może GB? Eva15 rozumiem Twój rosyjski patriotyzm ale porównaj sobie PKB Twojej Ojczyzny (2 bln $) z PKB tej Hameryki (13 bln $) i co myślisz nadal, że kasę ma Rosja? Nawiasem mówiąc PKB całej EU to 16 bln $. Więc Rosja nie jest potęgą gospodarczą (tylko surowcową). > No, czyli Rosji zależy - ale na pewno nie za wszelką cenę-czyli > nie > za cenę suwerenności, powtórki E. Wschodniej nijak tu nie będzie. Pewnie, Rosjanie są za bardzo wytresowani do życia w zamordyzmie. Najpierw Carowie, potem Bolszewicy a teraz KGB z batiuszką Putinem na czele. > Czyli - krwawy pajac ma w ręku parę hałaśliwych kapiszonów, ale > nie ma prawdziwej bomby. No i jak właściwie tych kapiszonów użyje to Rosji się tyłek zagotuje. A co za propagandowa porażka, mała Gruzja blokuje wielką Rosję :-). Rosji powinno to dobrze zrobić. Może po 100 latach takiego wskazywania miejsca w kolejce Rosjanie wreszcie zrozumieją, że nie są pępkiem świata (jeśli za 100 lat będzie istnieć Rosja jako państwo a nie jako Chińska prowincja). Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 :D brawo Gruzja :))) ja tez uwazam 28.04.08, 22:53 ze kacapobolszewikow nie powinno sie przyjmowac do WTO, i powinni zostac wywaleni z G8 Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: :D brawo Gruzja :))) ja tez uwazam 28.04.08, 23:06 a idioci glosu nie maja wiec przymknij sie idioto i zajmij sie jakas praca, matke nie bedzie cie w nieskonczonosc utrzymywac Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: :D brawo Gruzja :))) ja tez uwazam 28.04.08, 23:22 hohliczku kacapku, twoje piski nie zmienia faktu, ze Gruzja was tu udupi, a z G8 wypieprzy was McCain AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
euro.pa Re: Gruzja zablokuje wejście Rosji do WTO 28.04.08, 23:14 lewica.pl/?id=16353 Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Czy rozbiór Serbii nie jest sprzeczny z WTO? 28.04.08, 23:53 Niektóre państwa członkowskie WTO uznały niedawno secesję Kosowa. Serbia - państwo obecnie demokratyczne(?) nie godzi się na secesję regionu. Czemu demokratyczni Gruzini nie zagrozili niektórym państwom europejskim, USA, etc., że wyrzucą ich z WTO?? Przypominam (dla pośmiania się), że członkami WTO są m. in. takie wolnorynkowe tuzy demokracji jak Haiti czy Sierra Leone. Na miejscu Rosji trząsłbym się ze strachu. Już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ha, ha, ha, bardzo mi Cię brakowało 29.04.08, 00:11 gdzieżeś się podziewał oddając nieboraczym poczciwcom pole walkowerem? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Ha, ha, ha, bardzo mi Cię brakowało 29.04.08, 00:24 Dziękuję za miłe słowa, za komplement. Byłem trochę zajęty (sama prow. niektóre szkolenia, towarzyszko! :) ), starałem się przynajmniej uważnie czytać twoje & co. wpisy. A od czasu do czasu pojawiałem się na pierwszej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ha, ha, ha, bardzo mi Cię brakowało 29.04.08, 00:39 Za rzadko byleś na 1. linii, więc ta lazła na dno. A co tu dopiero mówić o linii 2. i 3.? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Niech zyje wolne Kosowo! 29.04.08, 05:48 Abchazja i Osetia to zupelnie inne przypadki niz Kosowo. Tylko ignoranci je porownuja. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Niech żyje Wolna Abchazja! 29.04.08, 16:01 xs550 napisał: > Abchazja i Osetia to zupelnie inne przypadki niz Kosowo. Tylko ignoranci je po > rownuja. Oczywiście-w Abchazji Abchazowie żyją od tysiąca lat zaś do Kosowa Albańczycy napłyneli w XIX wieku zaś zdominowali je w wieku XX współpracująz z kolejnymi okupantami. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Czy rozbiór Serbii nie jest sprzeczny z WTO? 29.04.08, 06:52 > Czemu demokratyczni Gruzini nie zagrozili niektórym państwom > europejskim, USA, etc., że wyrzucą ich z WTO?? Dla twojej informacji, Gruzja nie mowi, ze wyrzuci Rosje w WTO. Rosja w WTO nie jest, wiec jej z WTO wyrzucic nie mozna. Co robi Gruzja to blokuje wejscie Rosji do WTO, to moze zrobic, bo aby kraj zostal do WTO przyjety potrzebna jest zgoda wszystkich czlonkow WTO. Doszlo? > Przypominam (dla pośmiania się), że członkami WTO są m. in. takie > wolnorynkowe tuzy demokracji jak Haiti czy Sierra Leone. Przypominam, ze czlonkostwo w WTO nie ma nic wspolnego z demokracja. Jesli by tak bylo to na 100% czlonkami WTO nie bylyby Chiny czy Wietnam. Jak sama nazwa wskazuje jest to organizacja zajmujaca sie handlem a nie demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruzja zablokuje wejście Rosji do WTO 29.04.08, 00:09 Na swój sposób jest to zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Ale sie gotuje w ruskim szambie! 29.04.08, 00:24 Para dyzurna wyplywa z piskiem i wrzaskiem, bo znienacka parzy w piety. Tak malpom bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Idzie nowe i zaskoczy wszystkich, to kwestia czasu 29.04.08, 00:58 Rosja, wyrastająca z powrotem na potęgę, w dodatku w tempie turbo- błyskawicznym (z braterską pomocą USA=wojenki=ceny ropy) jest faktem. Polska, a po niej Litwa blokująca tęże Rosję w rozmowach z Unią i Gruzja i inną WTO też są faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Idzie nowe i zaskoczy wszystkich, to kwestia 29.04.08, 01:57 eva15 napisała: > Rosja, wyrastająca z powrotem na potęgę, w dodatku w tempie turbo- > błyskawicznym (z braterską pomocą USA=wojenki=ceny ropy) jest > faktem. Polska, a po niej Litwa blokująca tęże Rosję w rozmowach z > Unią i Gruzja i inną WTO też są faktami. eva, no nie, wszystkich nie zaskoczy, przeciez ty juz to wiesz i zawczasu podejmujesz odpowiednie kroki... ja tez juz wiem (od ciebie), ale mysle sobie: who cares??? gruzja nie pozwoli rosji wejsc do wto??? so what? bardziej mnie interesuje, kto bedzie kapitanem po michael vaughan... andrew strauss? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 lubat, eva15,czlowiek ksiazka,zigzaur na inosmi.ru 29.04.08, 12:30 28.04.2008 www.inosmi.ru Место всех русских на Камчатке... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Efcia ! 29.04.08, 16:13 Twoj funfel po lobotomii sie wdzieczy, a Ty nic ? PS. Bylem wreszcie na inosmi.ru. Moje posty przetlumaczone na radziecki wygladaja TAK DOSTOJNIE ... Chyba kupie wreszcie ruski keybord i na stale sie tam przeniose. Ciekawe, po ilu minutach mnie zabanuja LOL. Odpowiedz Link Zgłoś