anathesis Re: Miliardy_Dla_Oligarchów_a_Zupka_D la_Chołoty_ 03.05.08, 00:09 :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
przesmiewca21 Re: Miliardy_Dla_Oligarchów_a_Zupka_D la_Chołoty 03.05.08, 00:30 Oj, przypomniano sobie o straconym pokoleniu? po 50 dziesiątce. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 00:25 każdy dobry polityk,to cwaniaczek.nie oczekujmy niczego dobrego.Donald Tusk,to taki młodszy cwany miller jerzy.I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Miliardy_Dla_Oligarchów_a_Zupka_D la_Chołoty_ 03.05.08, 00:31 My Polacy mamy pecha .Od wieki wieków.tak byc musi,bo my durny naród.Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
margy PO prostu pajac, zwykły pajac... 03.05.08, 00:56 Tuskomatołek postanowił wypełnić lukę po Lepperze??? Czysty populizm i demagogia - jak ulał pasuje do do takiego pseudo-liberała... A co z liniowym??? A co 3 * 15??? Kto na Ciebie pajacu głosował??? Emeryci?? Dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
borys_j hurrrraaa!!! Dostanę komputer!! Dostanę komputer!! 03.05.08, 01:00 Jak ja tego Donka uwielbiam, za darmo żreć i za darmo serfowanie po gołych panienkach!! :))) Jezu, kocham ten kraj!!!!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Rudy cukruje ale celnie 03.05.08, 05:18 Rudy cukruje ale niemiłosiernie celnie. :) Co się pewnie oponentom nie spodoba, ale to panowie czas się zacząć uczyć! Darmowe posiłki w szkołach - banalny pomysł, ale świetny. Bo i dobry i medialny. Dużo boisk - również pomysł banalny - każdy kto się orientuje w piłce wie o tym, że im więcej potencjalnych zawodników tym kadra będzie lepsza. Być może piłka nie jest specjalnie wielkim narodowym problemem, ale z drugiej strony to sport najpopularniejszy u nas i miło widzieć, że Pan premier przemyca tutaj nieco rozsądku. Ergo im więcej małolatów grających w najmłodszych latach w piłkę tym więcej kandydatów na dobrych piłkarzy. Słusznie. Dostęp do technologii i komunikacja. Rzecz oczywista. Im większe użycie nowych technologii tym gospodarka się lepiej rozwija. Prosta prawidłowość. Trochę pod publiczkę z tym specjalnym nastawieniem na dzieci ale ja jestem to w stanie zrozumieć. Marketing polityczny. Ergo im społeczeństwo ma lepszy dostęp do nowych technologii tym będzie bogatsze. Proste. I nie chodzi tylko czy głównie o najmłodszych ale chodzi tutaj o wszystkich. Obniżyć podatki na usługi telekomunikacyjne i pośrednie! Polska może (i jest - wystarczy spojrzeć na ekspansję Allegro) być krajem nowych technologii! ;) Pokolenie 50+ - również prostacki wręcz pomysł. Ci ludzie w większości są mądrzy bo posiadają życiowe doświadczenie, którego ja jako dwudziestokilkulatek nie mam - trzeba im zapewnić możliwość użycia tej mądrości, zebrać ten potencjał. Heh po rządach kaczek to można z właściwie każdym oczywistym banałem (aczkolwiek trafnym) wypaść dobrze bez przygrywania sobie na pianinku, budzenia trupów w rodzaju "nienawiści do Niemca", "pedała" i innego wroga. Wrogiem jest ubóstwo i zacofanie! Panie premierze mi tam się podoba to co Pan proponuje, a teraz do roboty! Bo czasu mało aby zrealizować obietnice, a chciałbym na Pana zagłosować w kolejnych wyborach, to (mój głos)zależy jednak od tego jak się Pan wywiąże. Szczerze życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Upudrowany facet gadajacy jak blondynka 03.05.08, 00:32 wiedzialy galy co braly Odpowiedz Link Zgłoś
margy PO prostu pajac, no zwykły pajac... 03.05.08, 00:54 Tuskomatołek postanowił wypełnić lukę po Lepperze??? Czysty populizm i demagogia - jak ulał pasuje do do takiego pseudo-liberała... A co z liniowym??? A co 3 * 15??? Kto na Ciebie pajacu głosował??? Emeryci?? Dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: PO prostu pajac, no zwykły pajac... 03.05.08, 01:04 margy, wyluzuj, szkoda zdrowia... przeciez powiedzial niedawno, ze liniowy bedzie w 2011, czyli jesli wybierzesz po jeszcze raz... ci, co na niego glosowali, sa juz i tak jego, teraz chce sobie "ukrasc" troche elektoratu pisu przed wyborami prezydenckimi, dlatego przymila sie do 50+.... ten elektorat liczy sie podwojnie, bo jego zysk to strata kaczynskiego, wiec jest o co walczyc... ty na razie w tych kalkulacjach sie nie liczysz... ja zreszta tez nie... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: PO prostu pajac, no zwykły pajac... 03.05.08, 04:24 A co z trzema milionami mieszkań komediantki na kaczych łapach? A co ze sprawiedliwym państwem? To twoja komediantka-pokurcz dobrała sobie Leppieja do rządu - takiego samego kryminalistę jak oba kurduple. Na nich czekają już nowe mieszkanka - cele więzienne. margy napisała: > Tuskomatołek postanowił wypełnić lukę po Lepperze??? Czysty populizm > i demagogia - jak ulał pasuje do do takiego pseudo-liberała... A co > z liniowym??? A co 3 * 15??? Kto na Ciebie pajacu głosował??? > Emeryci?? Dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wygląda na to że nie zdążył z tymi mieszkaniami 03.05.08, 10:19 Za to Herr Tusk ma duże szanse ściągnąć te 3 mln. emigrantów do kraju którym obiecał tu świetną pracę. Jeden Jumbo Jet już przyleciał, na razie ze starozakonnymi po kasę jaką chcą u nas zerwać, ale kolejne w drodze... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
demostenes.hegemon Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 02:09 Ciągle tylko gadanie. A rząd jest taki, a że niedobrze, a że byłoby lepiej jakby robili, to tamto i jeszcze parę innych rzeczy. A co Wy wiecie o realizacji obietnic i o prowadzeniu państwa? Jeżeli dużo i przeszkadza Wam ten rząd, to do władzy! Każdy może rządzić, proszę. Przecież cokolwiek oni robią my i tak żyjemy swoim życiem. Ale trzeba coś napisać, powiedzieć, przedstawić bardzo fajny wierszyk, który zmieni rzeczywistość. Bo można. Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Ostateczne rozczarowanie 03.05.08, 02:35 Czy ten człowiek kpi? Co to za potłuczony bełkot? W Polsce nie ma kto rządzić. Na prawicy bełkot, lewicy brak. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Traktat Lizb.- to policzek dla konstytucji 3-Maja 03.05.08, 03:00 Traktat to dobrowolna rezygnacja z suwerennosci. Kiedy Targowica obaliła Konstytucje 3 Maja, to przedstawiała takie same argumenty jak premier Tusk. Wtedy Rzeczpospolita też wchodziła w "układ" z sąsiadami którzy podobno byli lepiej zorganizowani. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Re: Traktat Lizb.- to policzek dla konstytucji 3- 03.05.08, 03:18 danka2007 napisała: > Traktat to dobrowolna rezygnacja z suwerennosci. Danka, a pozmywałaś garnki? Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Re: Traktat Lizb.- to policzek dla konstytucji 3- 03.05.08, 03:44 Zmywam garnki po was, wasale i hetki-pętelki nowych włascicieli RP, gdzie to rycerstwo majowe? Na majówce z zagrychą ? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Gospodarka głupku ! 03.05.08, 03:17 PO pierwsze gospodarka ! PO drugie gospodarka! PO trzecie gospodarka ! Dopiero na bazie tego można mieć jakiś szczytne hasła i cele! Czyli tak jak Kaczyński i PiS którzy zaczeli od głowy Pani Zyty (a ciekawe jak się czuje?) ,a nawet wcześniej od "posprzątania". A tu w orędziu nic o cenach !,nic o giełdzie ,prognozach exportu na silnym złotym itd. Przypomina mi się troche tu ta bajka jak minister lis zachwala , że na drzewach będą rosły same szynki,boczki i kiełbasy ! Troche pipki,troche rybki i zielonego(tylko nie liście z drzew) jeszcze PO prosze bo to dobre jest na rozum : ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewajaros Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 03:33 Znowu rzad ma cos zrobic. Kiedy sie w koncu wszyscy naucza ze jedynie dajac ludziom wolnosc do pracy moga cos zmienic. Dzieci nie moga pracowac, starsi nie moga pracowac, kobiety nie moga pracowac. Praca stala sie przywilejem. lekarz musi powiedziec ze jestes zdolny do pracy, a jak sie nie zgodzi to gnijesz. Do wszystkiego tysiace przepisow, wymagan zwiazanych z warunkami pracy. Czy rzad mysli ze jest tak duzo chetnych do tworzenia tych miesjc pracy w takich warunkach. Wolnosc do pracy. To trzeba stworzyc. Nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner koham Tuska i Kwasniewskiego 03.05.08, 04:23 koham ich miloscia slepa... Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 04:24 jakie brednie, przeciez rzad nakarmi dzieci... za Twoje pieniadze, wiec co sie ciskasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
woodbridge Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 04:37 Zeby to byly dzieci to byl bym spokojny ale ten judasz zbiera pieniadze na inny cel na ktory dzieci Twoich dzieci beda jeszcze pracowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 05:52 woodbridge napisał: > Zeby to byly dzieci to byl bym spokojny ale ten judasz zbiera > pieniadze na inny cel na ktory dzieci Twoich dzieci beda jeszcze > pracowaly. masz racje, woodbridge, choc z drugiej strony moze i na dzieci zbiera, tylko ze one mieszkaja nie miedzy odra i bugiem a na wzgorzach golan... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 07:40 i w Syjamie. Moze jaszcze na Madagaskarze....A w Australii tez ich pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 08:18 Wszystko lepsze od tego kaczego Kim Ir Sena. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 08:20 no wlasnie! Gorszych rzadow jak kacze t w historii po 1989 roku nie bylo. Nawet SLD nie bylo tak bezczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 03.05.08, 09:22 one line parasite, zrobie jeden wyjatek ws naszej korespondencji... musisz swoja wiedze troche odswiezyc... nie ma takiego kraju jak syjam od wielu, wileu lat... skoro wspominasz jakies nazwy na zasadzie, ze wiesz ze dzwonia ale nie wiesz gdzie, pozwol, ze ci pomoge... moze miales na mysli syjon (tez raczej nie kraj) albo moze polwysep synaj, ale stamtad narod wybrany juz sie chyba tez dawno wyprowadzil... ps. nie przypominam sobie, zeby tusk cos madagaskarowi albo australii obiecywal, ale jestem pewien, ze wystarczy, ze poprosza lub zazadaja i tusk will oblige... he agrees to everybody else's demands... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Tylko skonczony kretyn moze uwierzyc w te bre 04.05.08, 07:54 rooboy, moj ty pasozycie jednolinijkowy - moge cie tak nazywac przeciez? Klepiesz te swoje "jednolinijkowe madrosci" na forum wszedzie, madrujesz strasznie po angielsku, przejdzmy lepiej na "mowe ojczysta" tak zeby wszyscy ciebie i twoje poglady zrozumieli. Wystarczajaco juz sie wszystkim pochwaliles, ze jestes australijski "Polonus" o okreslonych pogladach zreszta... A moich jednolinijkowych komentarzy mozesz sie dalej czepiac. Jak musisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 05:23 Nie jedno expoze słyszałem w moim życiu,mniejszych i większych głów, z Polski i innych krajów,można do każdego expoze dodać jedno zdanie na ich zakończenie,mianowicie- obiecanki cacanki a głupiemu radość- proszę mi pokazać jednego przywódcy państwa,który spełnił choć by 5 procent obiecanych zmian ekonomicznych, dla dobra biednych,dzieci i emerytów,jedyne kraje które realizują te postulaty,są kraje skandynawii i emiraty na blizkim wschodzie,oraz Johanesburg, a to, dzięki jednej przyczyny która jest najbardziej ważna,a tak nie dopaczona w wielu krajach,a tak że w Polsce,mianowicie,hasło, -niech prawo prawem znaczy- czyli,wszystkie te rzekome obowiązania Premiera Tuska,mogą być bardzo realne,jeżeli,wszystkie obiecane paragrafy w tym expoze,będą zatwierdzone przez Sejm i Rząd,a będą pilnie przestrzegane przez wszystkie Ministerstwa i postrzególnych wykonawców i przełożonych,wtedy mogą być zagwarantowane wykonania w 100 procentach, bez dokładności i dyscypliny wykonawczej,nie będzie realizacji,tylko będzie -bla,bla,bla,czyli puste gadania. tak Panie Tusk, to jest moje doświadczenie,a teraz niech Pan realizuje swoje obietnice, wiem,że też Polska może udowodnić dziś światu,że jest na drodze do modernizacji i wielkiej przemiany psychologiczno-ekonomiczno-politycznej. Powodzenia adamdark. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Dzieci.................... 03.05.08, 05:40 Prosci ludzie(ci po 50 lat) i dzieci.Oraz nadzwyczajny Donald.Oczywiscie ze dzieci w kraju europejskim nie powinny byc glodne.Prawda jest takze to ,ze ludzi powinno byc stac na zakup jedzenia.Wystapienie-zgroza.Dlaczego?Bo zamiast reform w Panstwie beda boiska i komputery.A co z reformami finansow panstwa?A co z Euro 2012?Znowu spoleczenstwo dostalo czekolade-ktora zjedza inni. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 05:53 I na koniec.Zeby dzieci nie byly glodne Panstwo powinno zagwarantowac godziwe zarobki rodzicom.Dac dzieciom jesc?Przeciez wszedzie , nawet poza UE dbaja o to rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 05:56 I komputery.Czy Tusk bedzie placil za operatora?Bo dzisiaj w sumie wystepuje problem wysokich oplat. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 06:02 Panstwo ktore uwaza sie za nowoczesne.Polska.Rzad chce dokarmiac dzieci.Zwiedzilem troche panstw na swiecie.Wysluchalem wielu przemowien przywodcow panstw.O dokarmianiu dzieci-jako priorytecie-slychac najczesciej z ust przywodcow panstw trzeciego swiata.Co Tusk proponuje spoleczenstwu?okarmianie z podatkow?Szok i przerazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 06:00 presentation1 napisał: > I na koniec.Zeby dzieci nie byly glodne Panstwo powinno zagwarantowac godziwe z > arobki rodzicom.Dac dzieciom jesc?Przeciez wszedzie , nawet poza UE dbaja o to > rodzice. preze, teraz to zes przywalil... przeciez latwiej (i taniej) dac dzieciom po darmowym obiedzie w szkole i sprawa zalatwiona... rodzice niech sie sami o godziwe zarobki martwia... no, chyba, ze sa po 50-tce to tusk o nich tez zadba... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 06:08 Zyje we Francji.W sumie to bez znaczenia.Czy sa tu glodne dzieci?Mozliwe.Nie musza byc jednak.I napewno nie ucieszylbym sie zeby Sarkozy chcial karmic dzieci za mnie.Rzad zagwarantowal za etat pracy minimum.Dzisiaj wynosi to cos ponad tysiac euro.Moze myle sie.Zreszta sprawdze.Nie myle sie.Od pierwszego maja.8,63 euro na godzine.1308 brutto to daje minimum ponad tysiac euro. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 07:44 no to fajnie w tej Francji....A przejedz sie do Paryza, do tych betonowych slumsow. Tam jest dopiero "raj".... Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 12:57 To wyjrzy zza zmywaka. Przeważnie lepiej widać. Właśnie we Francji posiłki są w szkolnictwie dotowane. Od szkoły podstawowej po szkoły wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:22 - Odchodzimy od zasady, że podstawę płac państwowych menedżerów stanowi sześciokrotność lub czterokrotność przeciętnego wynagrodzenia, a rady nadzorcze określają tylko wysokość dodatkowych elementów pensji - mówi cytowany przez dziennik Aleksander Grad. - Rady mają decydować o całości wynagrodzenia. Biorąc pod uwagę skalę działania, nawet zarobki zarządu Orlenu, jednej z największych firm w Europie Środkowej, są sporo zaniżone. Gdyby nie państwowy charakter spółki, zarobki prezesa powinny być na poziomie ok. 1 mln zł miesięcznie - mówi jeden z szefów firm headhunterskich. I teraz wiemy o co chodzi.Jedni beda zarabiac miliony a innych bedzie sie dokarmiac.Bedzie dokarmiac sie dzieci, poniewaz rodzice nie beda w stanie zarobic na ich posilek. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:37 komunuzm sie juz skonczyl....Nie zauwazyles? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:39 A dokarmianie? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:41 to jest dobrodziejstwo kapitalistow. Zerknij tylko jak za tego "wstretnego" Bismarcka o robotnikow dbano... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:42 Dzisiaj mamy dwudziesty pierwszy wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:45 no wlasnie. I resztka komuny jeszcze gdzieniegdzie dogorywa....Jedz na Bialorus, moze na Kube, albo skocz do Koreii...Polnocnej naturalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:47 Po co?Narazie Tusk szykuje rozwiazania z Bialorusi.Pokaz kraje starej UE bez abonamentu?Pokaz stare kraje UE z podatkiem liniowym? Ale to wszystko znajdziesz w jednym kraju.Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:52 no to o co chodzi? Przeciez lubisz Bialorus? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:54 Nie mam specjalnych uprzedzen do krajow czy spoleczenstw.Do systemow-tak.A to chyba roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:55 To jaki system ci sie w Europie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 07:59 Jestem przeciwny UE jako super panstwu.Jestem za luznym zwiazkiem panstw.Jaki system?Taki ze bede mogl zarobic na wlasne dzieci ,a nie taki ,gdzie wladza przewidujac katastrofe ,zaczyna myslec o ich dokarmianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 08:10 to jak ci tak w UE zle to zawsze mozesz do Urugwaju wyemigrowac. Jeden juz to zrobil....Wczoraj nawet w TV sie chwalil.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 08:12 O Unii Europejskiej, wolności i cenach ziemi w Ekwadorze z WOJCIECHEM CEJROWSKIM, naczelnym kowbojem RP, rozmawia Dariusz Kos. – Wszelkiej maści lewacy mogą świętować? Wojciech Cejrowski, naczelny kowboj RP, poddaje się, oddając polski paszport i dowód osobisty? Czy to tylko gest Rejtana, rozpaczy, który ma wstrząsnąć ludźmi? – Co za bzdury? Jakie „poddaje się”??! Wielu znanych Polaków mieszkało czy też obecnie mieszka w Polsce na zagranicznych paszportach. Mrożek ma francuski, a Wańkowicz miał amerykański. To bardzo dodaje człowiekowi swobody. Swobód obywatelskich, gdyż nie podlega się bezpośrednio i w prosty sposób aparatowi państwa, w którym się mieszka. Mnie się bardzo nie podoba i nie opłaca być obywatelem Unii Europejskiej – i o to chodziło! O taki właśnie gest – sprzeciw wobec Unii. Sprzeciwiam się jej od lat. Sprzeciwiałem w czasach „WC Kwadransa”, potem przed referendum i teraz – demonstracyjnie, odrzucając unijne obywatelstwo. Gdybym mógł odrzucić tylko unijne, bez odrzucania polskiego, to tak właśnie bym uczynił. – Posłanka SLD Jolanta Senyszyn już się cieszy. Właśnie stwierdziła, iż Pańska decyzja jest słuszna, bo dzięki temu będzie mniej chamstwa w Polsce. – Głupio się cieszy Senyszyn, bo to, co nazywa chamstwem, będzie w Polsce przebywało tyle samo czasu co do tej pory, tylko że z innym paszportem. Ja nigdzie nie powiedziałem, że wyjeżdżam z Polski. Powiedziałem tylko, że kupiłem ziemię w Ekwadorze, że planuję wyrobić sobie południowoamerykański paszport, a potem zrzec się unijnego. W Polsce nadal będę pomieszkiwać tyle samo czasu co dotychczas, czyli latem, a zimą będę odlatywał do ciepłych krajów, jak to robię co roku od kilkunastu lat. Senyszyn nie zauważy różnicy, więc jej radość przedwczesna. – Czym Panu dopiekła Unia Europejska że tak Pan jej nie lubi? – Biurokracją – osiem lat czekam na zezwolenie budowlane, żeby postawić głupi garaż za własne pieniądze na mojej własnej ziemi. Dopiekła też zbyt wysokimi podatkami – oddawanie połowy dochodów jakiemukolwiek państwu jest krzywdą wyrządzaną własnym dzieciom i wnukom oraz szkodzeniem swojemu krajowi. Ludzie powinni inwestować, gromadzić, pomnażać, sami rozdawać charytatywnie, jeśli mają z czego, a państwo powinno dostawać po Bożemu – dziesięcinę, a nie połowę. Unii nie lubię też dlatego, że tworzy w Europie cywilizację śmierci – zabijanie dzieci nienarodzonych na masową skalę jest tu zgodne z prawem i Unia wymusza na opornych członkach liberalizację tego prawa. To samo dotyczy dobijania pacjentów – ja chcę, żeby lekarz wbrew nauce, wbrew logice i wbrew zdrowemu rozsądkowi ZAWSZE ratował moje życie bez oglądania się na szanse, jakie mam. On ma walczyć do samego końca, jak matka ratująca dziecko – DO KOŃCA I ZA WSZELKĄ CENĘ, WBREW NADZIEI. A Unia proponuje mi eutanazję. No to ja dziękuję, bo nie chcę być dobity, a potem porżnięty na przeszczepy. Unia dopiekła mi także tym, że stworzyła byt prawny o nazwie „orientacja seksualna” – z powodu której nie wolno dyskryminować. Otóż jest tylko jedna normalna orientacja seksualna, a wszystkie inne są zboczeniem, aberracją, grzechem i należy je zwalczać, a nie dawać im równouprawnienie. – Większość mediów ciągle powtarza, jakie to niebotyczne dobrodziejstwa na nas spadają dzięki Unii – a to drogi powstają, a to kanalizację wsie mają, rolnicy dopłaty i w końcu jakieś pieniądze mają, można po krajach UE bez paszportów jeździć… Tyle dobrego dzięki UE, a Pan taki niewdzięczny? – Wolałbym sam zarobić i pobudować sobie drogi z tego, co zarobione, niż dostawać „prezenty”. Dopłaty i dotacje demoralizują – jak każde pieniądze otrzymywane bez pracy. – Traktat lizboński niesie w sobie jakieś zagrożenia? Przecież zapisano w nim, iż UE tworzy się, by dać ludziom strefę wolności, bezpieczeństwa i sprawiedliwości? – Nie znam tego traktatu. – Rozumiem, iż w Ameryce Południowej, a szczególnie w Ekwadorze jest więcej wolności i nie ma intensywnej propagandy hominternu? – Nie wiem, co to homintern, i wcale nie jestem pewien, czy w Ekwadorze jest więcej wolności. Wiem tylko, że ja osobiście będę jej miał więcej niż tutaj. Będę cudzoziemskim przybyszem. Trochę kuriozum. Ten paszport pomoże mi głównie w stosunkach z Unią – pozwoli mi się od Unii uwolnić, wyzwolić. – Gdyby jakaś organizacja chciała w Quito zorganizować paradę transwestytów, homoseksualistów, lesbijek i ateistów, stawiano by jej jakieś przeszkody czy w ogóle nikomu nie przyszłoby na myśl, by taki pochód mógł się odbyć? – Ludzie pewnie by ich wyśmiali i pognali w naturalnym, zdrowym odruchu. Tam norma seksualna jest wciąż czytelna – dewiacja od normy to dewiacja, a nie „orientacja”. – Zarzucono Panu kłamstwo – podobno wbrew temu, co Pan mówi, w Ameryce Południowej, a konkretnie w Ekwadorze nie ma wolności gospodarczej, podatki są wysokie, a ludzie żyją w biedzie i nędzy. – Nic nie wiem o tych zarzutach i nie twierdziłem też, że Ekwador to raj. Tak jak Mrożek nie twierdził, że Meksyk to raj, gdy tam jechał. Mnie będzie w Ekwadorze lepiej i to mnie interesuje. Boniek też nie twierdzi, że Włochy są lepsze od Polski, ale z osobistych powodów tam się osiedlił i mieszkał na dwa domy i dwie ojczyzny. Pan Andrzej Seweryn – sławny aktor, z którego francuskich dokonań jesteśmy dumni – mieszka trochę we Francji, trochę w Polsce i nie wymagamy od niego dowodów na to, że Francja lepsza. Proszę nie wymagać takich dowodów ode mnie – że Ekwador lepszy. Bo on nie jest lepszy – po prostu mnie tam będzie wygodniej. Mnie osobiście. Sporo czasu spędzam w Ameryce Południowej i chcę tam mieć dom. Kupiłem ziemię porośniętą tropikalnym lasem, na drzewach małpy i leniwce, w powietrzu tukany, papugi i kolibry – mnie się to podoba, szczególnie jako stałe miejsce pisania książek podróżniczych. Wielu pisarzy miało domy pod miastem. Wiele osób ma działki, na które wyjeżdża. Proszę traktować ten mój ekwadorski dom dokładnie tak jak działkę pod miastem, tyle że to miasto trochę dalej. Ale… czy dalej? W globalizującym się świecie? – Jeśli ktoś chciałby pójść w Pana ślady, to ile musi wyłożyć na kawałek ziemi w Ekwadorze bądź w innym kraju Ameryki Łacińskiej? No i gdzie najlepiej kupować ziemię i w co inwestować? – Ja zapłaciłem 10 tys. dolarów, czyli 22 tys. złotych za 10 tys. m2. A za działkę budowlaną pod Gdańskiem chcieli ode mnie po 100 tysięcy złotych za 1000 m2. Dom postawić pod Gdańskiem – milion złotych. W Ekwadorze taki sam postawię za 100 tysięcy. I ogrzewanie nie będzie mi nigdy potrzebne! – Redaktor Michał Karnowski, szef działu politycznego „Dziennika”, nazwał Pana egoistą, bowiem chce Pan sam płacić za siebie, w tym m.in. za leczenie swoich rodziców. Co Pana zdaniem powoduje ludźmi w miarę inteligentnymi i uważającymi się za zwolenników prawicy, iż posługują się takimi epitetami, takim lewicowym językiem, gdy ktoś publicznie broni swojej wolności i własności? – Złość? Nie wiem, doprawdy nie wiem. Płacenie za siebie wydaje mi się uczciwe. To, że chcę płacić za leczenie moich rodziców, też wydaje mi się uczciwe i w dodatku takie dość porządne – „czcij ojca swego i matkę swoją”. Nie rozumiem, gdzie tu egoizm. – Spodziewał się Pan tak wrzaskliwej reakcji na Pana gest – i to ze środowisk, które określają siebie jako prawicowe? Wyszło spore zamieszanie. W „Dzienniku” wspomniany wcześniej Michał Karnowski w rozmowie z Panem wręcz imputuje Panu zdradę, a zastępca redaktora naczelnego, Cezary Michalski, nazywa Pana komikiem, który przekroczył granice śmieszności. – Wojciech Fibak mieszkał w Nowym Jorku, tam miał majątek, a paszport niepolski – czy jest śmieszny? Nie! Byliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch czy liberal?.................. 03.05.08, 08:18 no wlasnie....Sluchalem wywiadu z tym facetem. Zenujacy...Facet, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 07:36 ja juz ta czekolade jem, presentation. Mniam, mniam..... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 07:40 presentation1 napisał: > Prosci ludzie(ci po 50 lat) ____________________________________________________ To kim są dla ciebie........70 -letnie mohery......aleś DOWALIŁ...:))))) bi.gazeta.pl/im/4/3670/z3670534X.jpg obrażasz ich ...bo idąc twoim tropem myślenia to jest CIEMNY LUD.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Dzieci.................... 03.05.08, 07:42 no ale moherom to juz sie we lbach nie rozjasni....Za pozno! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Nie dajcie sie sprowokować...róbcie SWOJE..... 03.05.08, 07:31 A PiSuarów olać ciepłą URYNĄ....... bi.gazeta.pl/im/3/3695/z3695383X.jpg Z niemocy ...."japy" mają rozdziawione i tylko lać w mordy..... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Nie dajcie sie sprowokować...róbcie SWOJE.... 03.05.08, 07:38 ta uryna to sami przeciez sie olewaja. Nie bez kozery jest to partia PISuaru..... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Nie dajcie sie sprowokować, róbcie swoje... N 03.05.08, 07:46 oj, poradzic to preziomatolkowi! Szkody w Polsce bylyby mniejsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
pyton12345 Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 07:38 nie patrz co panstwo moze zrobic dla ciebie ale co ty mozesz zrobic dla panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 07:51 pyton, masz na mysli panstwa tuskow czy panstwa sikorskich??? z tego co sie orientuje, to beda chcieli aby cos dla nich zrobic za jakies 2.5 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 07:55 mysle, ze mial na mysle najmniejsze panstwo na swiecie, panstwo Kaczynscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Za caly komentarz.................... 03.05.08, 07:44 Wysluchalem Premiera.Lubie- czy nie lubie, ale musze. W koncu dzieci dostana jesc.Nie zapracuja na to rodzice, ale Premier Tusk.Z podatkow.Czy zanosi sie na to ze nie bedziemy w stanie wyzywic nasze dzieci?Mozliwe.Bo nie wiemy co ten rzad szykuje.Nie wiemy co z reforma finansow Panstwa,Sluzba Zdrowia , co z Euro 2012?....Do diabla-nic nie wiemy.Po prostu majowka. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Za caly komentarz.................... 03.05.08, 07:47 majowka! A co, zle ci? Zrob grilla i walnij sobie piwko! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ...Za caly komentarz.................... 03.05.08, 08:07 presentation1 napisał: > Wysluchalem Premiera.Lubie - czy nie lubie, ale musze. >Po prostu majowka. ____________________________________________ I tak trzymać ....PREMIERZE.......super...pokazałeś, że 50 lat to nie jest schyłek życia......jesteś przykładem tego, co powiedział Sztaudynger....... ..."Jedni są wiecznie młodzi,drudzy są wiecznie starzy ...to kwestia charakteru a nie kalendarzy......." I to boli tych wszystkich ...śmierdzących naftaliną PiSuarowców..... Optymizm, wiara w lepsze jutro,otwarcie na Świat i w ogólne poszanowanie wszystkich ludzi...te pojęcia są dla nich OBCE...... I TO JEST MAJÓWKA......presentation1....uśmiechnij się, jeżeli jeszcze potrafisz a zobaczysz całkiem inną rzeczywistość wokół siebie. Gorycz i żółć zalewa ciebie i już zaczynasz się w niej topić....ale nie licz ,że ktoś ci poda rękę jeżeli sam sobie nie pomożesz.... www.jezuici.pl/dr/cytat/10-2006.jpg A przekonasz się że życie ma też inne barwy....właśnie MAJOWE a jakie one są, to doskonale wiesz...:))))) Głowa do góry "chłopie" ...tak czy inaczej przegraliście i przegrywacie.....nic nie jest w stanie odmienić biegu historii... ODCHODZICIE W NIEBYT..... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Za caly komentarz.................... 03.05.08, 08:11 Tak sie sklada ze moje zycie jest majowe.Nawet z maja jestem.Tylko ze zycie pojedynczego czlowieka, nie stanowi o zyciu calego spoleczenstwa.Jezeli zrozumiesz te zasade,zrozumiesz ze nie zyjesz w prozni. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Za caly komentarz.................... 03.05.08, 08:19 to musisz sie zapisac do Armii Zbawienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 egz.poj._____presentation1...:))) ) 03.05.08, 08:34 presentation1 napisał: > Tak sie sklada ze moje zycie jest majowe.Nawet z maja jestem.Tylko ze zycie poj > edynczego czlowieka, nie stanowi o zyciu calego spoleczenstwa.Jezeli zrozumiesz > te zasade,zrozumiesz ze nie zyjesz w prozni. __________________________________ O czyim ty życiu mówisz......naszym ..czyli większości społeczeństwa Polskiego,która chce NORMALNOŚCI ...czy to jest życie pojedyńczego człowieka.....??????? Jeżeli tak rozumujesz to oczywista-oczywistość, że NORMALNOŚCIĄ dla ciebie jest to,że .... białe to czarne a czarne to białe...;)))))) i nie wmawiaj sobie że Twoje życie jest "majowe"...pomimo żeś "majowy"..... Wystarczy poczytać to co piszesz i nie widzę tam żadnych wesołych kolorów...wręcz przeciwnie...... SENEKA ponad dwa tys.lat temu przekazał specjalnie dla Ciebie przesłanie........ ...."Człowiek szczęśliwy jest zadowolony ze swoich czasów, jakiekolwiek by one nie były, i przychylny swojej kondycji. Szczęśliwy jest, komu rozum każe doceniać wszelkie warunki egzystencji....." z pozdrowieniami...... www.serwisek.pl/danki/z/zdjecie1806.jpg milo_1...:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: egz.poj._____presentation1...:))) ) 03.05.08, 08:47 Na czym polega ta normalnosc? Na przyzwoleniu do lamania prawa? Na niszczeniu podstaw panstwa? milo_1 Czy zyles na zachodzie? Jezeli nie ,to uwierz ze to co proponuje PO, jest niszczeniem Panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Lekcja patriotyzmu_____presentation1... 03.05.08, 09:52 presentation1 napisał: > Na czym polega ta normalnosc? > Na przyzwoleniu do lamania prawa? > Na niszczeniu podstaw panstwa? > milo_1 Czy zyles na zachodzie? > Jezeli nie ,to uwierz ze to co proponuje PO, jest niszczeniem Panstwa. > _____________________________________ Widzę,że skandynawskie zimno całkowicie zhibernowało u ciebie zdroworozsądkowe myślenie......"ręce i cycki" opadają....:)))) Jako równolatek Donalda Tuska utożsamiam się z tym ,co sobą przedstawia ...i całkowicie Go POpieram !!!!!! Jego sposób na życie, nas..... Polaków w XXI w....jest tożsamy z tymi Polakami, którzy ponad 300 lat temu uchwalili Konstytucję 3 Maja..... Wolność i równouprawnienie a przede wszystkim otwarcie na Świat......to były główne cele jakie tym ludziom przyświecały ...to było trudne do zrozumienia i "przełknięcia" dla takich osób jak ty.... Ty byłbyś po drugiej stronie, jako targowiczanin ze słowami na ustach "Liberum veto"....... Nikomu i niczemu nie udało się zniszczyć naszej państwowości....ani rozbiory tego nie zrobiły...ani najeźdźcy I i II wojny światowej, ani system ,który po wojnie w Polsce dominował .... Wręcz przeciwnie, odzyskaliśmy wolność ....i zapomnij ,że tacy jak Ty mieli w tym swój udział..... Ostatnie dwa lata zbyt dobitnie pokazały jak demony targowicy w dalszym ciągu omiatają umysły ludzi chorych na władzę...... A jeżeli chcesz wypowiadać się na temat patriotyzmu i przyszłości Ojczyzny.....to nie rób tego z ukrycia ,tylko przyjedź do kraju i pokaż na co Cię stać..... A moje miejsce, jako Polaka jest tutaj...bo tutaj jest moja Ojczyzna........ Pamiętaj ...WOLNOŚĆ jest największą wartością ....ja jestem WOLNY a Ty...????? broda.szu.pl/zoo/golabgif.gif Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Lekcja patriotyzmu_____presentation1... 03.05.08, 13:28 on nie ze Skandynawi pisze....Jemu "przygrzewa" francuskie sloneczko...I kobitki pewnie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Pisowcy! Bialorus was zaprasza. U Lukaszenki 03.05.08, 13:55 poczujecie sie wreszcie jak we wlasnym PiSuarze. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Lekcja patriotyzmu_____presentation1... 03.05.08, 14:10 1zorro napisał: > on nie ze Skandynawi pisze....Jemu "przygrzewa" francuskie > sloneczko...I kobitki pewnie tez. _______________________________ Być może, ale to nie zmienia ogólnego stanu jego umysłu.... jak nie "przechłodzony" to "przegrzany"...i tak źle i tak niedobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: egz.poj._____presentation1...:))) ) 03.05.08, 13:25 ale bzdury piszesz....Jakie niszczenie panstwa? PISuary probowaly ale narod im ta "zabawe" po dwoch latach przerwal. Na szczescie.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Za caly komentarz.................... 03.05.08, 08:12 i dlatego tez mu mowie: Grill, piwko i glowa do gory! PISuaru juz nie ma. Swieci znowu slonce! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Teza przemówienia: Jest źle, będzie jeszcze g 03.05.08, 07:53 dokladnie jak za kaczorow! Bylo do dupy, a teraz jest tylko do bani. Wole banie od dupy. Szczegolnie od tej kaczej..... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Teza przemówienia: Jest źle, będzie jeszcze g 03.05.08, 07:58 gamon, znaczy uwazasz, ze jesli sie okaze, ze jest tak samo zle, to znaczy, ze jest wspaniale??? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Teza przemówienia: Jest źle, będzie jeszcze g 03.05.08, 08:15 gamon nie mysli, wiec nie uwaza...I takie sa potem tego skutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przemówienie krótkie, rzeczowe... i bez sensu 03.05.08, 07:50 bylo takie, zeby przyglupawe kaczory tez zrozumialy.... Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj pytanie - odpowiedź 03.05.08, 08:23 2_x_duck napisał: > "Czy orędzie było tak mierne i o niczym, że informacja o nim nie zasługuje na > stronę główną??" tak. 2 japonia itp. rzeczy w Polsce powtarzają się cyklicznie. orędzie będzie warte uwagi i ważne tylko i wyłącznie wtedy gdy coś się z tego po działaniach rządu ziści. ja też chciałbym by było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Tak,tak..................... 03.05.08, 08:29 Zamiast II Irlandii-miska zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ...Tak,tak..................... 03.05.08, 08:36 lepsza miska zupy anizeli kaczej kupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 Ale gotuje sie w szamboPIS, gów..sie przelało! 03.05.08, 08:52 ku..kie PISkomuchy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Picu, picu, picu - jak to PO 03.05.08, 09:05 Opakowanie i owszem a zawartość gdzie ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j Komuchy z PIS-SLD-OPZZ mówią jednym głosem... 03.05.08, 09:09 Ale Naród już dawno ich olał... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus stek bzdur 03.05.08, 09:10 Owszem, trzeba karmić głodne dzieci, ale jeśli głodne są dzieci o o ile głodniejsi są ich rodzice? I to jest skandal w XXI wieku w Unii Europejskiej. Ale pan Tusk proponuje gorącą zupę jako antidotum... Czy Polska nie zasługuje na mądrzejsze rządy? Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j a.barbarus.Taki stan pozostał po bolszewii z PIS-u 03.05.08, 09:16 Twoim zdaniem,co powinien zrobic Tusk ? Odpowiedz Link Zgłoś
polaknormalny Re: a.barbarus.Taki stan pozostał po bolszewii z 03.05.08, 09:23 bart.j napisał: > Twoim zdaniem,co powinien zrobic Tusk ? powiedzieć prawde że jest gorzej niż w latach 20 ubiegłego wieku nie czarować że pensje rosną że da dzieciom zupki hi hi pewnie z Radomia i w końcu że tacy jak PO PIS SLD i inni mają biedniejszych od siebie w dupie PO PROSTU PRAWDĘ Odpowiedz Link Zgłoś
polaknormalny Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 09:14 Głosowałem na PO i jest mi wstyd Donald-przekręt przegioł pałe ale na zboczeńców z PISo-kleru bym nie głosował bo to była by hańba Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rządził PIS, było bogato,Przyszedł Tusk i zabrał 03.05.08, 09:26 Za czasów PIS-u,wszystkim żyło sie bogato ! Pielęgniarki,nauczyciele,górnicy,lekarze,policjanci itd, mieli wysokie podwyżki,Polacy mieli wybór tanich mieszkań {3000 000},żywnośc była tania,gaz,prąd za darmo..I to wszystko zabrał Tusk !!! Polacy swoją wdzięczność do Kaczyńskich i PIS,wyrazili w ostatnich wyborach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Re: Rządził PIS, było bogato,Przyszedł Tusk i za 03.05.08, 09:28 pierot6 napisał: > Za czasów PIS-u,wszystkim żyło sie bogato ! > Pielęgniarki,nauczyciele,górnicy,lekarze,policjanci itd, mieli wysokie > podwyżki,Polacy mieli wybór tanich mieszkań {3000 000},żywnośc była > tania,gaz,prąd za darmo..I to wszystko zabrał Tusk !!! > Polacy swoją wdzięczność do Kaczyńskich i PIS,wyrazili w ostatnich wyborach !! Co za niwdzięczny naród... Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Rządził PIS, było bogato,Przyszedł Tusk i zabrał! 03.05.08, 09:49 barnaba444 napisała: > pierot6 napisał: > > > Za czasów PIS-u,wszystkim żyło sie bogato ! > > Pielęgniarki,nauczyciele,górnicy,lekarze,policjanci itd, mieli wysokie > > podwyżki,Polacy mieli wybór tanich mieszkań {3000 000},żywnośc była > > tania,gaz,prąd za darmo..I to wszystko zabrał Tusk !!! > > Polacy swoją wdzięczność do Kaczyńskich i PIS,wyrazili w ostatnich wyborach ja zapłakałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Rządził PIS, było bogato,Przyszedł Tusk i za 03.05.08, 09:32 pierot6 napisał: > Za czasów PIS-u,wszystkim żyło sie bogato ! > Pielęgniarki,nauczyciele,górnicy,lekarze,policjanci itd, mieli wysokie > podwyżki,Polacy mieli wybór tanich mieszkań {3000 000},żywnośc była > tania,gaz,prąd za darmo..I to wszystko zabrał Tusk !!! > Polacy swoją wdzięczność do Kaczyńskich i PIS,wyrazili w ostatnich wyborach ! tyle dobra sie zmarnowało! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Co zostalo po PiSie?........................ 03.05.08, 09:20 Pol roku PO.Do dzisiaj nie mamy zadnej reformy PO, kraj jednak sie rozwija .Czy PiS zostawil panstwo az w tak dobrym stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
polaknormalny Re: ..Co zostalo po PiSie?....................... 03.05.08, 09:28 presentation1 napisał: > Pol roku PO.Do dzisiaj nie mamy zadnej reformy PO, kraj jednak sie rozwija .Czy > PiS zostawil panstwo az w tak dobrym stanie? Czy PO PIS SLD itp jaka różnica takie same przekręty tylkjo opakowanie inne Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Co zostalo po PiSie?....................... 03.05.08, 09:37 Światło dzienne ujrzał właśnie raport policji dotyczący przestępczości kryminalnej w roku 2007. Chodzi o przestępstwa najbardziej dolegliwe dla ludzi, czyli m.in. pobicia, kradzieże, włamania, rozboje, ale także te, które budzą największy strach, a więc zabójstwa i zgwałcenia. Z raportu wynika, że w zeszłym roku policja odnotowała ich 794 317, podczas gdy w 2006 roku 1 133 162. Daje to aż 30% spadek. .Tak bylo w skali kraju.Co sie natomiast dzialo gdzie rzadzila PO?. Na przykład w Warszawie liczba zabójstw wzrosła w ciągu roku niemal dwukrotnie - z 51 do 96. Częściej dochodziło też do gwałtów (126 w 2007 i 78 w 2006 r.). Ubiegły rok w Warszawie to także o ponad 300 bójek i pobić więcej oraz 1600 więcej kradzieży. Gdyby nie wielkie miasta gdzie rzadzi PO czy SLD spadek w calym kraju(przestepczosci)bylby na poziomie 50 procent.Polska miala w 2007 roku jeden z najlepszych wskaznikow w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Co zostalo po PiSie? Afery,afery,afery i...smród 03.05.08, 10:16 co by tu dodać/, acha, afery! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor szmatławymi postami wyczyścisz sumienie wajdzik??? 03.05.08, 10:17 Imiona LESLAW Nazwisko WAJDZIK Nazwisko rodowe Data urodzenia 09.06.1959 Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki WOJEWÓDZKI URZAD SPRAW WEWNETRZNYCH KATOWICE WYDZIAL IV MLODSZYINSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe WOJEWÓDZKI URZAD SPRAW WEWNETRZNYCH KATOWICE WYDZIAL VI INSPEKTOR szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie W grudniu 1984 ukończył kurs "0"? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Co zostalo po PiSie?....................... 03.05.08, 13:29 wielkie GOWNO! MERDE. SCHEISSE. GAWNO. SHIT. Odpowiedz Link Zgłoś
kletka Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 09:26 obiecanki cacanki, Politycy powinni składać mniej obietnic a skoncentrować się na działaniach. Jak Pan Premier wyobraża sobie rozwój fizyczny i umysłowy najmłodszych obywateli w przepełnionych klasach? Troje dzieci przy jednym komputerze? - to jest wyrównanie poziomu do dzieci z innych krajów Unii? Pozwala na likwidację szkół (p. Hall wyraziła zgodę na likwidację SP60 we Wrocławiu, mimo iż jej poprzednik utrzymał w mocy negatywną decyzję kuratorium). Jak w takim raziee ma się obietnica tworzenia miejsc sportowych dla dzieci, skoro jedną decyzją pozbawia się ich przestrzeni, na której mogą się wybiegać (1,5ha)? Proszę zapytać nauczycieli jakie warunki w szkołach mają dzieci - równe szanse edukacyjne? Dlaczego tylko szkoły prywatne mogą liczyć 15-18 dzieci w klasie, a są nawet klasy trój -osobowe. Nauczanie poczatkowe- orka na ugorze- w klasach 27 - 30 dzieci. Gratuluję tekstu pod publiczkę. Tylko Ci, którzy siedzą w palenisku, czują jak ich parzy, obserwatorom z boku wydaje się jak im ciepło. Dlaczego nie zadba się o zarobki rodziców, którzy powinni przygotować dziecio ciepły posiłek, tylko pozwala się wykorzystywać ich jako tanią siłę roboczą a do kiesy pcha się kasę ' inwestorom' z zachodu?! Dlaczego znowu utrzymywanie wszystkiego i wszystkich ma obciążać barki średniaków i biedoty? Dlaczego Państwo musi ponosić koszty niefrasobliwych decyzji urzędasów?- coraz więcej Polaków szuka sprawiedliwości w Hadze. Cudnie, słowa brzmią cudnie, mam tylko nadzieję, ze Premier weżmie sobie do serca własne słowa,i dołoży wszelkich sił by wywiązać sie z obietnic - to optymistycznie... a pesymistycznie - "obiecanki - cacanki a... dalej to już wszyscy wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re: Premier w TV o solidarności pokoleń 03.05.08, 09:28 cos mi sie wydaje ze sobie donald wykopal duza dziure tymi obietnicami o nie glodnych dzieciach i dostepie do komputera donald jak daleko masz do normalnej przecietnej polskiej rodziny ? cz nie pojmujesz ze postawiles sobie poprzeczke strasznie wysoko a to sa czasy ze ludzie juz wiedza jak podziekowac, pis sie dowiedzial nie zycze ci zle ale to bardzo ryzykowne Odpowiedz Link Zgłoś