minasz Re: A to nie jest karalne??????????????? 06.05.08, 22:02 w pewnym sensie jest to nawoływanie do ukarania tej kobiety jesli jakis debil wyrzadzi jej przez to krzywdy glemp powinien wyladowac według mnie w pierdlu Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A to nie jest karalne??????????????? 06.05.08, 23:12 > w pewnym sensie jest to nawoływanie do ukarania tej kobiety > jesli jakis debil wyrzadzi jej przez to krzywdy glemp powinien > wyladowac według mnie w pierdlu W normalnych krajach czarne skur.wysyny za hate speech idą pod sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 06.05.08, 22:03 KOŚCIÓŁ KATOLICKI W POLSCE JEST OKRUTNY, BEZWZGLĘDNY I BEZLITOSNY dla ludzi, dla siebie niezwykle wyrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 06.05.08, 22:04 Wspolczuje tej pani.Ciezko jest zyc w ultra katolickim kraju.Hierarcha moze wygadywac rzeczy za ktore w cywilizowanym kraju niechybnie trafilby do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:06 emeryt21 napisał: > Wspolczuje tej pani.Ciezko jest zyc w ultra katolickim > kraju.Hierarcha moze wygadywac rzeczy za ktore w cywilizowanym kraju > niechybnie trafilby do sadu. CO TO JEST CYWILIZOWANY KRAJ.... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:21 cywilizacja stan kultury materialnej osiągnięty przez społeczeństwo w danej epoce hist.; stan rozwoju społecznego przeciwstawny stanowi barbarzyństwa (słownik wyrazów obcych władysława kopalińskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:12 glemp, jak i cały kler, to zwykły cham... Trzeba wypowiedzieć konkordat i to jak najszybciej i pokazać klerowi, gdzie jest jego miejsce. Darmozjady, złodzieje, hipokryci i pedofile... TFU! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Szokująca bezduszność Prymasa 06.05.08, 22:16 Prymas Glemp nie jest człowiekiem wielkich lotów intelektualnych, często wypowiada się niegramatycznie, duży kłopot sprawia mu składnia polska, i pogodzenie podmiotu z orzeczeniem, Prymas Glemp nie jest też człowiekiem z dobrymi manierami. Tym razem jednak jego prostactwo sięgnęło dna, o które trudno nawet u lumpów. Najwyższy czas by skończyć już z tą publiczną kontynuacją bezduszności PRL-u. Ten prymitywny człowiek, który nie potrafi się zachować porządnie w cywilizowanym towarzystwie, powinien wreszcie zrozumieć znaczenie słowa emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 [...] 06.05.08, 22:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Raczej: na samobojstwach i milosiernych rewizjach 06.05.08, 22:24 Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Tego człowieczka nie nazwałbym prymasem, ale 06.05.08, 22:24 obrzydliwym ku...sem! I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:27 > Stary, biedny, chory czlowiek Nie stary, nie biedny i nie chory, tylko debil, cham i prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:46 vogon.jeltz napisał: > > Stary, biedny, chory czlowiek > > Nie stary, nie biedny i nie chory, tylko debil, cham i prostak. WIEM ZE NIM JESTES .... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:55 A ta małpa znowu wrzeszczy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1234567890 głupota nie zna granic 06.05.08, 22:36 Abstrahując od kwestii religii i kościoła ( chociaż mam wrażenie, że ta pani ma jakąś fobię na tle kościoła i chyba powinna zacząć się leczyć ), to wydaje mi się, że trochę to dziwne: mieć własne dziecko, które ( prawdopodobnie ) każdej nocy tuli do snu, a z drugiej strony oskarża wszystkich o to, że nie usunęła ( pozbyła się ) ciąży ( obecnego dziecka ). A tak na marginesie, ciekawe jak to dziecko się czuje, gdy własna matka publicznie obwinia (w jakimś sensie) to dziecko za wszystko. Ciekawe jak ta Kobieta czułaby się gdyby i ją własna matka tak traktowała?? A co do komentowania czynów publicznych - bo występowanie przeciwko Państwu polskiemu w procesach sądowych ( raczej zalicza się do czynów publicznych ) może podlegać komentowaniu przez wszystkich ludzi na tej ziemi. Tak wiec nie rozumiem tej Kobiety, ale ponoć faceci nigdy nie zrozumieją Kobiet ( z całym szacunkiem do Kobiet i facetów ). A co do rozwijającej się choroby oczu, to chociaż ja nie urodziłem dziecka ( bo jestem facetem ) to mi też wzrok się pogarsza i nie widzę związku choroby oczu z ciążą. No chyba, że ktoś usilnie dopatruje się czegoś, czego nie ma. ALE spoko, w końcu ta pani nie wyróżnia się za mocno, uprzedził ją pewien poseł ( nie dawno vice premier ), gdy jakiś czas temu opowiadał z trybuny sejmowej o: Talibach w Klewkach. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: głupota nie zna granic 28.05.08, 11:26 tom1234567890 napisał: > facetów ). A co do rozwijającej się choroby oczu, to chociaż ja nie > urodziłem dziecka ( bo jestem facetem ) to mi też wzrok się pogarsza > i nie widzę związku choroby oczu z ciążą. Nie dociera do Ciebie, że ciąża może powodować gwałtowne przyspieszenie rozwoju niektórych chorób, których zaistnienie niekoniecznie musi być nią spowodowane? Odpowiedz Link Zgłoś
zyg_zag Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 06.05.08, 22:38 Jeżeli to prawda,co powiedział Glemp, to wygłupił się bez reszty. K...estwo na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:43 zyg_zag napisała: > Jeżeli to prawda,co powiedział Glemp, to wygłupił się bez reszty. K...estwo na > maksa. Bo co, okulary kosztowały nie, nomen omen, tysiąc, tylko tysiąc dwieście złotych? Zabiłaby dzisiaj swoje dziecko, gdyby wróciły się jej ze dwie drioprie? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:58 Możesz mi wytłumaczyć co to są drioprie a ja ci wytłumaczę czym się różni zygota od człowieka i że pomiędzy usunięciem zygoty a zabiciem człowieka jest jednak zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:02 guru133 napisał: > Możesz mi wytłumaczyć co to są drioprie a ja ci wytłumaczę czym się różni zygot > a > od człowieka i że pomiędzy usunięciem zygoty a zabiciem człowieka jest jednak > zasadnicza różnica. Co tu tłumaczyć, szkoda, że cię nie wyskrobali. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:11 Odpowiedź godna palanta posługującego się słowami, których znaczenia nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:16 guru133 napisał: > Odpowiedź godna palanta posługującego się słowami, których znaczenia nie zna. Jakby cię wyskrobali nie miałbyś takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:20 WLASNIE TO CHORE I NIEROB MATKE KRZYWDZI MOLESTUJE ... ZNAM TEGO NIEROBA....... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:20 widzisz go codzinnie w lustrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:18 NIE WYSKROBALI ALE ZROBILI POLGLOWKA...... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:20 ciebie za to wyskrobali - stąd ta ochota by "odciazac matkę" cokolwiek okropnego to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 religia jest tym napedem dzieki ktorej ginelo 06.05.08, 22:40 tysiace ludzi, gina i beda ginac ale tego pragnie lud marzacy o raju... Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka10 Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 22:41 Okrucieństwo tego starego, samotnego chłopa jest porażające. Odpowiedz Link Zgłoś
grzmac Ale brzydka. Riposta córki. 06.05.08, 22:41 Mam nadzieję, że jej córka na starość wywiezie ją do Holandii i podda eutanazji, ponieważ zabrudziła jej dywan, jak zaczęła robić pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ale brzydka. Riposta córki. 06.05.08, 22:44 grzmac napisał: > Mam nadzieję, że jej córka na starość wywiezie ją do Holandii i > podda eutanazji, ponieważ zabrudziła jej dywan, jak zaczęła robić > pod siebie. To nie tak, trzeba będzie poddać Tysiącową eutanazji, ponieważ istnieje obawa, że znowu jej się wzrok pogorszy. Trzeba przerwać to błędne koło. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Ale brzydka. Riposta córki. 06.05.08, 22:52 TERAZ Z LIZBIJKAMI TO ROBI WIEC NIE MA OBAWY ... WPADKI NIE BEDZIE ... SKROBANKI ROWNIEZ.... NIE UNIESZCZESLIWI JUZ NIKOGO...... ZA UCZCIWA PRACE BY SIE WZIELA ILE JEST MATEK KTORE MECZA SIE Z BRAKU PIENIEDZY A O DZIECKO DRRZA I NIE MYSLA O ZABICIU I ZEBY ZAROBIC NA TYM KASE ... NA DZIECKU ZEBY ROBIC KASE TO JUZ COS NAJGORSZEGO CO MOZE BYC ..... ALE TO WINA FEMINISTEK I IM PODOBNYCH... POSLUZYLI SIE BIEDNA CHORA KOBIETA..... UWAGA TO PROPAGANDA...... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec marzą ci się lesbijki? 06.05.08, 22:56 jakiś z ciebie moherowy zbok najpierw pokazujesz Jankowskiemu fiuta przez kamerkę, teraz znowu lesbijki? ty nie podniecaj nam sie tak tutaj bo jeszcze sobie klawiturkę zachlapiesz - a może juz zachlapałeś stąd ten stale wciśniety caps? Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: marzą ci się lesbijki? 06.05.08, 23:16 SPAC MALOLACIE.... NIEROBIE DO PRACY ODCIAZ MATKE..... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: marzą ci się lesbijki? 06.05.08, 23:17 co ty robisz swoje matce? pomyśl czy jej nie krzywdzisz tym odciazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne ten champanski francuz 06.05.08, 23:38 to ten co pisal eseje na temat jak to go Francuskie wladze "morduja"???? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:42 witaj pies ;-) niestey idę juz spać - ten miły wieczór poświęciłem specjalnie na sprucie tego mohera - chyba mi się udało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:44 pakulec napisał: > witaj pies ;-) > niestey idę juz spać - ten miły wieczór poświęciłem specjalnie na > sprucie tego mohera - chyba mi się udało ;-) ----------------------- pakulec, czolko !! milych snow, ja jestem w idealnej sytuacji, mam 2 dni wolne Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:46 godzinki i tak PRZEKROCZYLES A MATKA BEDZIE PLACIC ZA NIEROBA... A MOZE ty BIJESZ SWOJA MATKE NIEROBIE... CIAOO CIAOO CIAOO............... Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:44 WITAJ KMIOCIE.... NIE UBLIZAJ LUDZIA KTORYCH NIE ZNASZ I NIE ZNASZ AFER... UWAZAJ ZEBYS I TO NIEDLUGO NIE PLAKAL...0 WIESZ ZE JAK BEDZIE TAKA POTRZEBA TO DOTRZEMY DO ciebie........ Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:46 champagne_fr napisał: > WITAJ KMIOCIE.... > NIE UBLIZAJ LUDZIA KTORYCH NIE ZNASZ I NIE ZNASZ AFER... > UWAZAJ ZEBYS I TO NIEDLUGO NIE PLAKAL...0 > WIESZ ZE JAK BEDZIE TAKA POTRZEBA TO DOTRZEMY DO ciebie........ ----------------------- to bylo do mnie???nie masz daleko, jestem obecnie w Bxeli, TGV w 40 minut i jestes, a przyjedziesz z zandarmami???? Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:50 WIDZIALES BRUXELE I BELGIE JAK SWINIA NIEBO.... NAUCZ SIE PISAC CZERESNIAKU PO FRANCUSKU WIESZ ZE TAM GDZIE MOZE JEDZIESZ PALCEM PO MAPIE OBOWIAZUJE JEZYK FRANCUSKI...... WIDAC KIM JESTES NIEUKU...... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:51 champagne_fr napisał: > WIDZIALES BRUXELE I BELGIE JAK SWINIA NIEBO.... > NAUCZ SIE PISAC CZERESNIAKU PO FRANCUSKU WIESZ ZE TAM GDZIE MOZE JEDZIESZ PALCE > M > PO MAPIE OBOWIAZUJE JEZYK FRANCUSKI...... > WIDAC KIM JESTES NIEUKU...... ------------------- z czego wnioskujesz ze jestem nieukiem??? ciekawa teza, napisz wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:57 czy zandarmi oddali ci juz paszport i 5000€, ktore wam ukradli?? czy zona juz umarla???a jak na 80%inwalide to niezle sobie radzisz. Powiedz no fabulatorze, skad ta historie wytrzasnales??a moze ci sie snila i wziales swoje sny za realia????:DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: ten champanski francuz 06.05.08, 23:57 pies, piszesz "jestes obecnie", wiec na stale w brukseli nie mieszkasz... pojechales do brukseli, bo masz 2 dni wolnego i siedzisz na forum gazety??? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: ten champanski francuz 07.05.08, 00:03 rooboy napisał: > pies, piszesz "jestes obecnie", wiec na stale w brukseli nie > mieszkasz... pojechales do brukseli, bo masz 2 dni wolnego i > siedzisz na forum gazety??? -------------- nie, siedze od ponad roku, mialem wrocic po wyborach, ale skoro mnie tu jeszcze potrzebuja to nie moglem powiedziec: nie! a mam 2 dni wolne bo odbieram godz.nadliczbowe, moge tylko pracowac 38 godz.tygodniowo, za nadgodziny biore wolne, trafilo sie dobrze, pogoda ladna, dzis 24°C, jutro 23 i bez deszczu conajmniej tydzien, a ze siedze na forum??siedze czesto po 22h,wczesniej rzadko mam czas Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Ale brzydka. Riposta córki. 06.05.08, 23:01 A małpa dalej wrzeszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp słowa prymasa 06.05.08, 22:54 Prymas jednak powinien byc ostrozniejszy. Po co sie wdzierac w cudze zycie? To jest nieco ryzykowne dla niego, zwlaszcza gdy to nie on wychowuje to dziecko i nie on moze brac pochwal za zycie dziecka. On powinien pochwalic tych co to dziecko wychowuja. Chcialbym wierzyc ze slowa kobiety o strachu to przesada, jednak ludziom ktorzy maja w rodzinach pamiec o pogromach latwo poasc w strach. Kosciol tez ma grzechy milczenia na swoim sumieniu i dlatego dzisiaj nie wszystko moze mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Tego typka nie nazwałbym prymasem lecz po 06.05.08, 22:55 prostu złamanym k..sem. Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Wstyd, panie J. Glemp. Potworny wstyd. 06.05.08, 23:18 Aby się wstydzić to trzeba jeszcze mieć honor a z tym u naszych dostojników w KK coraz trudniej,lepiej niech upomni swojego prałata w Gdańsku bo to co on robi to przynosi wstyd nie tylko hierarchom kościelnym ale wszystkim wierzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wstyd, panie J. Glemp. Potworny wstyd. 06.05.08, 23:34 j.an napisał: > Aby się wstydzić to trzeba jeszcze mieć honor a z tym u naszych dostojników w K > K > coraz trudniej,lepiej niech upomni swojego prałata w Gdańsku bo to co on robi t > o > przynosi wstyd nie tylko hierarchom kościelnym ale wszystkim wierzącym. Bierze przykład z szefa. W seminariach twierdzą, że gdy głowa nakryta piuską, Duch Święty nie ma dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Wstyd, panie J. Glemp. Potworny wstyd. 06.05.08, 23:34 I to jest kaplan?Niech lepiej milczy nizby mial glupoty gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wstyd, panie J. Glemp. Potworny wstyd. 06.05.08, 23:41 marcowsky napisał: > I to jest kaplan?Niech lepiej milczy nizby mial glupoty gadac. Niestety. Nie on jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 06.05.08, 23:37 Po prostu prymityw Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Glemp- uszy od kapusty, falszywy glab 06.05.08, 23:40 siedzi w Wilanowie w przepychach to i z bogactwa we lbie mu sie przewraca, on nawet gdyby oslepl to mamone by pod szafa wyniuchal, cham Odpowiedz Link Zgłoś
mokrawoda Re: Glemp- uszy od kapusty, falszywy glab 07.05.08, 00:31 Yes brother and sister its thrue. Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 06.05.08, 23:44 A poza tym kiedy wrezszcie kościól przestanie być autorytetem w zakresie medycyny? Już nawet w krajach zacofanych ludzie kierują się wskazaniami lekarzy, a nie szamanów. W Afryce 70% kobiet stosuje środki antykoncepcyjne, w Polsce - 7%. Na ale w Afryce nie ma tak prymitywnych przywódców duchowych wrogim ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Może trzeba ją uświadomić że od dawania dupy 06.05.08, 23:45 zachodzi się w ciążę? Zanim całkiem oślepnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: Może trzeba ją uświadomić że od dawania dupy 06.05.08, 23:53 piotrek20074 napisała: > zachodzi się w ciążę? Zanim całkiem oślepnie. ----------------------- a ty niunia tak dupy nie dawaj na lewo i prawo, bo tez oslepniesz, spe rma ci oczy zaklei Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Może trzeba ją uświadomić że od dawania dupy 07.05.08, 00:05 Brawo prezentation. Może jeszcze będą z ciebie ludzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Może trzeba ją uświadomić że od dawania dupy 07.05.08, 00:30 guru133 napisał: > Brawo prezentation. Może jeszcze będą z ciebie ludzie:) guru, nie jestem pewien, ale chyba miales na mysli presentation, a nie prezentation... Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Może trzeba ją uświadomić że od dawania dupy 07.05.08, 06:08 k... francuzy sie znalezli co pisac nie umia buraki jestescie to widac ze oprocz champagne_fr nikt z was nie umie po francusku i napewno wszyscy jestescie SZEFAMI ALE W KIBLU GNOIKU POCHODZENIA Z KOLMUNY JESTESCIE koniec buraki z POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Może trzeba ją uświadomić że od dawania dupy 07.05.08, 00:03 piotrek20074 napisała: > zachodzi się w ciążę? Zanim całkiem oślepnie. Pisząc tę chamską bzdurę dałeś dupy. Czy już jesteś w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 06.05.08, 23:53 kluska11 napisał: > Stary, biedny, chory czlowiek stary - na pewno tak, chory też - na łeb, co do biedy, to mam wątpliwości i chciałabym mieć 1/100 tego co on ma - w dodatku bez podatków Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:05 yvo-nne napisała: > kluska11 napisał: > > > Stary, biedny, chory czlowiek > > stary - na pewno tak, chory też - na łeb, co do biedy, to mam > wątpliwości i chciałabym mieć 1/100 tego co on ma - w dodatku bez > podatków -------------------- mieszka teraz w domu starcow w Wilanowie, wybudowala Kuria Wwska dom starcow dla ksiezy, przepych do obrzydliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 06:12 pies_na_prawizne napisał: > yvo-nne napisała: > > > kluska11 napisał: > > > > > Stary, biedny, chory czlowiek > > > > stary - na pewno tak, chory też - na łeb, co do biedy, to mam > > wątpliwości i chciałabym mieć 1/100 tego co on ma - w dodatku bez > > podatków > -------------------- > > mieszka teraz w domu starcow w Wilanowie, wybudowala Kuria Wwska dom > starcow dla ksiezy, przepych do obrzydliwosci > NO TAK 100% KOMUNA SIEDZA I PIE... JAK NA CZACIE.... DO SZKOLY POD GORKE MIELISCIE INTELIGENCJA ZERO PROSTAKI .... Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 06.05.08, 23:56 To forum kolejny raz zieje nienawiscia do Kosciola katolickiego. Jeszcze czytam niektore dyskusje, ale papierowe wydanie GW juz przestalam kupowac. Nie bede przyczyniala sie, zeby ten szmatlawiec mial wyzsza liczbe czytelnikow. Namowil mnie na to moj kolega, naukowiec fizyk, wiec czlowiek swiatly. A co do pani Tysiac. Nie znam szczegolow jej choroby ani sytuacji rodzinnej, ale zadziwia mnie to, ze w jej wieku po pierwsze nie umiala zastosowac srodkow antykoncepcyjnych (chyba jest bardzo plodna, bo po 30 roku zycia, mozliwosc zaplodnienia w trakcie pojedynczego stosunku wynosi okolo 20-15%, wiec raczej nie byla to jednorazowa wpadka), a po drugie caly czas sie zastanawiam, gdzie jest ojciec dziecka i dlaczego nie zabiera glosu w tej sprawie. Wyglada na to, ze sie zapadl pod ziemie i zostawil pania Alicje sama z trojka dzieci... Gratuluje wyboru meza w takim razie. Dla mnie to wszystko jest nieco podejrzane i z duzo tych "nieszczesc" na raz. Widzialam kiedyz pania Tysiac w telewizji i wygladala na wygadana, pewna siebie osobe, a nie na zastraszona kobite co to nie umie o sobie decydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:08 no widzisz, dlatego ze jest "wygadana i nie zastraszona" jak piszesz, to dlatego wygrala proces, brawo pani Tysiac, zycze pani duzo szczescia i pociechy z dzieci i zycia. Gdyby lekarz byl czlowiekiem to nie musialaby jechac do Strasburga Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 06:15 pies_na_prawizne napisał: > no widzisz, dlatego ze jest "wygadana i nie zastraszona" jak > piszesz, to dlatego wygrala proces, brawo pani Tysiac, zycze pani > duzo szczescia i pociechy z dzieci i zycia. Gdyby lekarz byl > czlowiekiem to nie musialaby jechac do Strasburga ONA WYGADANA CZERESNIAKU TO FEMINISTKI PROPAGANDA WIDAC ZE NIE MACIE MOZGU I NIE MYSLICIE A JAK JUZ TO PO PODSTAWOWA NA WIECZOROWIE.... DO SZKOLY POD GORE BYLO I TERAZ LMAMUSIA Z RENTY MUSI UTRZYMYWAC..... Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:20 I w ogóle pewnie sobie wymyśliła całą tę wadę wzroku, nie? Może jednak czytaj więcej gazet, które opisują prawdziwe życie, wtedy nie będziesz wyrażała opinii tak potwornie krzywdzących ludzi. Przeczytaj jeszcze raz CO TY WŁAŚCIWIE napisałaś o tej kobiecie, o której, jak zaznaczasz, niewiele wiesz. Daleko od miłosierdzia chrześcijańskiego, oj daleko. A słowa Glempa niewiele mają wspólnego z nauką Kościoła Katolickiego. Dodam jeszcze, że to, co mówi ten człowiek za każdym razem, kiedy jest na Jasnej Górze (i nie tylko), skutecznie odstraszają mnie i wielu młodych ludzi od wzięcia udziału w uroczystościach z jego udziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:32 madissa napisała: > I w ogóle pewnie sobie wymyśliła całą tę wadę wzroku, nie? Może jednak czytaj w > ięcej gazet, które opisują prawdziwe życie, wtedy nie będziesz wyrażała opinii > tak potwornie krzywdzących ludzi. Przeczytaj jeszcze raz CO TY WŁAŚCIWIE napisa > łaś o tej kobiecie, o której, jak zaznaczasz, niewiele wiesz. Daleko od miłosie > rdzia chrześcijańskiego, oj daleko. > A słowa Glempa niewiele mają wspólnego z nauką Kościoła Katolickiego. Dodam jes > zcze, że to, co mówi ten człowiek za każdym razem, kiedy jest na Jasnej Górze ( > i nie tylko), skutecznie odstraszają mnie i wielu młodych ludzi od wzięcia udz > iału w uroczystościach z jego udziałem. madisaa, a gdy nie ma glempa to chodzisz na koscielne uroczystosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 01:35 Skoro ty czytasz tyle gazet, moze mnie oswiecisz: gdzie i kim jest ojciec dziecka (jakos nigdzie sie nie doczytalam)? Wiesz, gazety rozne rzeczy pisza, niektore prawdziwe, inne mniej. "Papier wszystko przyjmie", jest takie powiedzenie. Na wlasnym przykladzie to odczulam, kiedy znana redaktorka pisala artykul o mojej rodzinie. Sama prawda, same superlatywy. W odpowiedniej formie podane, odpowiednio zaakcentowane i juz sie je inaczej odbiera. To bylo a propos prawdziwego zycia :-). W ktory miejscu tak potwornie zle sie wyrazilam o pani Alicji? Ja jej serdecznie wspolczuje, chociaz nie do konca rozumiem jej sytacje. Wydaje mi sie, ze wiele rzeczy jest niedopowiedzianych w tym przypadku. Skoro tak sie oburzasz, moze znasz ja osobiscie? Podziel sie w takim razie swoje wiedza, jesli to nie jest tajemnica. Ale jesli bazujesz tylko na artykulach prasowych, miej na uwadze to, co napisalam wyzej. Kazda informacje da sie zmanipulowac tak, zeby czytajacy w nia uwierzyl, przejal sie i zapalal slusznym gniewem. Uprzedzam ewentualne ataki, ze nie wiem, czy akurat w tym przypadku tak sie stalo. Co do kardynala Glempa, tez uwazalabym z wydawaniem opinii o nim, ze wzgledu na medialne manipulacje, o czym pisalam powyzej. A GW niestety, przoduje w manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 28.05.08, 12:06 P.Alicja ma to dziecko z własnym mężem. Stosowała takie środki antykoncepcyjne, jakie mogła i zawiodły. Przy swojej chorobie nie mogła stosować najbardziej skutecznych środków hormonalnych, bo oślepłaby nawet bez ciąży, a podwiązania jajników, o które prosiła po poprzednim porodzie jej odmówiono, jako sprzecznego z polskim prawem. Mąż nie mógł znaleźć pracy na miejscu, a wyjazd na saksy oznaczał pozostawienie jej samej z dziećmi w sytuacji, gdy nie wolno jej było dźwigac ciężarów większych, niż bodajże 2 kg pod groźba całkowitej utraty wzroku. W końcu zdecydował się wyjechać ze względu na tragiczną sytuację finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:24 cartahena napisała: > To forum kolejny raz zieje nienawiscia do Kosciola katolickiego. > Jeszcze czytam niektore dyskusje, ale papierowe wydanie GW juz > przestalam kupowac. Nie bede przyczyniala sie, zeby ten szmatlawiec > mial wyzsza liczbe czytelnikow. Namowil mnie na to moj kolega, > naukowiec fizyk, wiec czlowiek swiatly. > A co do pani Tysiac. Nie znam szczegolow jej choroby ani sytuacji > rodzinnej, ale zadziwia mnie to, ze w jej wieku po pierwsze nie > umiala zastosowac srodkow antykoncepcyjnych (chyba jest bardzo > plodna, bo po 30 roku zycia, mozliwosc zaplodnienia w trakcie > pojedynczego stosunku wynosi okolo 20-15%, wiec raczej nie byla to > jednorazowa wpadka), a po drugie caly czas sie zastanawiam, gdzie > jest ojciec dziecka i dlaczego nie zabiera glosu w tej sprawie. > Wyglada na to, ze sie zapadl pod ziemie i zostawil pania Alicje sama > z trojka dzieci... Gratuluje wyboru meza w takim razie. Dla mnie to > wszystko jest nieco podejrzane i z duzo tych "nieszczesc" na raz. > Widzialam kiedyz pania Tysiac w telewizji i wygladala na wygadana, > pewna siebie osobe, a nie na zastraszona kobite co to nie umie o > sobie decydowac. Mylisz się, baranie, to kościół katolicki zieje nienawiścią do swoich owieczek, które się nie chcą mu podporządkować. Poza tym o czym dyskutujesz. Kobieta miała prawo do zabiegu nawet w tym durnym, upodlonym przez kościół kraju, ale jej tego odmówiono. Ale pewnie ten lekarz, który jej odmówił, chętnie wykonałby ten zabieg w swoim prywatnym gabinecie. A fakt, że kobieta jest wygadana, sprawił, że potrafiła bronić swoich słusznych racji. Inne - mniej wygadane - po prostu przegrywają, bo polskie prawo i rząd leżą plackiem i pyskiem przed kościołem katolickim i nawet lewica liże dupę księżom. Pamiętacie jak się prowadzali z hierarchami kościelnymi i przekonywali społeczeństwo przed wejściem do Unii, że muszą żyć z kościołem w zgodzie, bo kościół musi poprzeć przystąpienie do Unii. Wręcz upraszali kościół, by pozwolił wejść do Unii. A ci kościelni cwaniacy tylko śmiali się z głupoty lewicy, bo piekli dwie pieczenie na jednym ogniu: lewica traciła poparcie społeczeństwa, a oni - wlaściciele latyfundiów - wyciągali łapy po dopłaty unijne. A durnowata lewica nie zauważała, że nigdy nie dostanie popracia od kościoła, choćby jeszcze głębiej kościołowi w dupę wlazła. Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:51 W zasadzie nie powinnam znizac sie do dyskusji z toba, po tym, jak mnie nazwalas. Ale to kolejny raz potwierdza moja teze o ziejacych nienawiscia antykoscielnych ujadaczach na tym forum. Oczywiscie, nie odnioslas sie do mojego postu wcale, wrecz preciwnie, zarzucilas mi cos, czego ja wcale nie twierdzilam. na przyklad, ze AT nie miala prawa do aborcji. nigdzie tak nie napisalam. Ale was juz taka wscieklosc zalewa, ze nawet nie wiecie co czytacie. natomiast powtarzacie te same inwektywy. wspolczuje, bo zbyt inteligentna nie jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:58 btawo cartahena, masz pelna racje w swojej odpowiedzi... niektorzy ujrza slowo kosciol w artykule i od razu piana na usta... juz gdzies pisalem, ze gdyby niektorzy forumowicze mieli zdolnosc strzykania nienawiscia i jadem jak spitting cobra, to polsce nawet zadna tarcza antyrakietowa nie bylaby potrzebna... wystarczyloby skrzyknac tych forumowiczow.... Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 01:07 cartahena napisała: > W zasadzie nie powinnam znizac sie do dyskusji z toba, po tym, jak > mnie nazwalas. Ale to kolejny raz potwierdza moja teze o ziejacych > nienawiscia antykoscielnych ujadaczach na tym forum. > Oczywiscie, nie odnioslas sie do mojego postu wcale, wrecz > preciwnie, zarzucilas mi cos, czego ja wcale nie twierdzilam. na > przyklad, ze AT nie miala prawa do aborcji. nigdzie tak nie > napisalam. Ale was juz taka wscieklosc zalewa, ze nawet nie wiecie > co czytacie. natomiast powtarzacie te same inwektywy. wspolczuje, bo > zbyt inteligentna nie jestes. To Tobie brak inteligencji. Ja nie twierdziłam, że to Ty pisałaś, ża Alicja Tysiąc nie miała prawa do aborcji. Pisałam, że kościół zieje nienawiścią do maluczkich, którzy niepoddają się kościelnym normom i że zgodnie z polskim prawem miała prawo do aborcji, tylko nikt tej abocji nie przeprowadził i nie zagwarantował jej przeprowadzenia ze strachu przed kościołem. Naucz się więc dokładnie czytać i nie dokonuj nadinterpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 01:15 yvonne, postep jest, bo juz nie wyzywasz i nie stosujesz innych atakow personalnych w swojej odpowiedzi... jesli zas chodzi o meritum, to w pierwszej odpowiedzi cartahenie powiedzialas tak: "Poza tym o czym dyskutujesz. Kobieta miała prawo do zabiegu nawet w tym durnym, upodlonym przez kościół kraju, ale jej tego odmówiono." o ile znam polski, to powyzsze zdania sugeruja, ze cartahena odmawiala pani tysiac prawa do aborcji, a ty ja "wyprostowujesz" czy tez raczej jej poglad na te sprawe, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 01:47 rooboy napisał: > yvonne, postep jest, bo juz nie wyzywasz i nie stosujesz innych > atakow personalnych w swojej odpowiedzi... > > jesli zas chodzi o meritum, to w pierwszej odpowiedzi cartahenie > powiedzialas tak: "Poza tym o czym dyskutujesz. Kobieta miała prawo > do zabiegu nawet w tym durnym, upodlonym przez kościół kraju, ale > jej tego odmówiono." > > o ile znam polski, to powyzsze zdania sugeruja, ze cartahena > odmawiala pani tysiac prawa do aborcji, a ty ja "wyprostowujesz" czy > tez raczej jej poglad na te sprawe, czyz nie? Ty też próbujesz manipolować moją wypowiedzią. Fakt jest taki, że Pani Alicja Tysiąc nie mogła w naszym (jeszcze raz podkreślam) upodlonym przez kościół kraju zrealizować swojego prawa, które gwarantują jej przepisy, bo to lekarze jej odmówili. A ponadto stwierdziłam, że to kościól nienawidzi swoich owieczek, a nie forumowicze mienawidzą kościaoła. Przecież wypowiedzi forumowiczów wynikają z postępowania kościoła, a nie odwrotnie. Ludzie, czytajcie dokładnie i nie popisujcie się rzekomą znajomością języla polskiego. Meritum sprawy jest takie, że kościół się wpieprza w nasze życie, al mie z chęci pomocy, tylko z mienawiści do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 01:56 bynajmniej nie manipuluje twoja wypowiedzia... jesli w polsce jest jakies manipulowanie to media manipuluja spoleczenstwem, a forumowiczami w szczegolnosci... ja zacytowalem twoje wlasne slowa, gdzie sugerujesz, ze cartahena miala problem z aborcja... Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 02:17 rooboy napisał: > bynajmniej nie manipuluje twoja wypowiedzia... jesli w polsce jest > jakies manipulowanie to media manipuluja spoleczenstwem, a > forumowiczami w szczegolnosci... > > ja zacytowalem twoje wlasne slowa, gdzie sugerujesz, ze cartahena > miala problem z aborcja... Teraz okazuje się już, że ja sugeruję, iż to cartahena miała problem z aborcją. za chwilę się okaże, że ja dokonałam na niej aborcji. Człowieku, czy Ty nie widzisz faktycznie problemu, czy go nie chcesz widzieć? Jakim prawem stary klecha, który całe życie żył i niestety nadal żyje w przepychu, naśmiewa się z biednej kobiety, z jej choroby i nazwiska? Czy zrobił coś, żeby jej pomóc? A ponadto skoro bardziej światłe umysły uznały, że racja leży po stronie Alicji Tysiąc, to należałoby się zastanowić nad własną głupotą. A może boli go wątroba z tego powodu, że tych pieniędzy, które jej przyznano, nie dostanie kościól. A może Ty jesteś od tatki Rydzyka, skoro odwracasz głowę od prawdziwego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 02:39 yvonne, po pierwsze swoje zdanie na temat kosciola i jego stosunku do owieczek powiedzialas juz ze 3 razy, wiec daruj sobie kolejne... ty nie sugerujesz, ze cartahena miala problem z aborcja, ty mialas cartahenie za zle, ze ona tysiacowej tego prawa odmawia, co jak cartahena slusznie zauwazyla nie bylo prawda... przeczytaj powyzsze posty a zobaczysz sama... Odpowiedz Link Zgłoś
yvo-nne Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 02:44 rooboy napisał: > yvonne, po pierwsze swoje zdanie na temat kosciola i jego stosunku > do owieczek powiedzialas juz ze 3 razy, wiec daruj sobie kolejne... > > ty nie sugerujesz, ze cartahena miala problem z aborcja, ty mialas > cartahenie za zle, ze ona tysiacowej tego prawa odmawia, co jak > cartahena slusznie zauwazyla nie bylo prawda... przeczytaj powyzsze > posty a zobaczysz sama... > Skoro tak dokładnie analizujesz moje posty, to może jeszcze odpowiesz na postawieone przeze mnie pytanie: czy wypada, żeby stray klecha wyśmiewał się z biednej kobiety, jej choroby i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 03:41 yvonne, nie analizuje twoich postow, tylko pamietam co czytam... jesli zas chodzi o twoje pytanie to dwa komentarze... po pierwsze nie stary klecha a prymas polski... jesli bylabys np kierowniczka ds personalnych to tez bys chciala, zeby cie tytulowano pani kierowniczko, niz np. ty stara qrvo, mimo, ze osoba do ciebie sie zwracajaca nie darzy cie zbytnia sympatia... a po drugie - nie slyszalem wypowiedzi glempa, przeczytalem jedynie ten zdawkowy artykul, wiec nie moge powiedziec, czy glemp sie z niej nasmiewal, czy tez nie... Odpowiedz Link Zgłoś
mokrawoda Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 00:41 Jakie środki antykoncepcyjne? Kościół zabrania używania.Jedynie wstrzemiężliwość i kalendarzyk małżeński.Hipokryzja w kraju nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 06:17 mokrawoda napisał: > Jakie środki antykoncepcyjne? Kościół zabrania używania.Jedynie wstrzemiężliwoś > ć > i kalendarzyk małżeński.Hipokryzja w kraju nad Wisłą. PICIA BRYNDY NIEKTORZY TYLKO Z WAS TO PIJA Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski wariat 07.05.08, 00:26 Prymas jest zaślepionym ideologicznie dewiantem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Taka gmina... 07.05.08, 06:48 r.maszkowski napisał: Re: wariat > Prymas jest zaślepionym ideologicznie dewiantem. Nie on jeden, nie on jeden, niestety. Słyszałem, że JPII chcą pokroić na kawałki. Kawałek kciuka w każdej gminie? Co za wiocha... Odpowiedz Link Zgłoś
monjang Może tak porozmawiamy w oparciu o fakty ... 07.05.08, 00:26 Jeśli ktoś wypowiada się za prawem do aborcji, to powinien prędzej czy później zapoznać się z poniższym materiałem: video.informacje.int.pl/07/07/niemy-krzyk/ Chyba że uzna go za niewygodny ... ale to już jego problem. Niech tylko nie twierdzi potem, że jest w pełni wiarygodny. Aha, dobrze jest też poczytać komentarze pod video... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Może tak porozmawiamy w oparciu o fakty ... 07.05.08, 00:41 monjang napisał: > Jeśli ktoś wypowiada się za prawem do aborcji, to powinien prędzej czy później > zapoznać się z poniższym materiałem: > video.informacje.int.pl/07/07/niemy-krzyk/ > Chyba że uzna go za niewygodny ... ale to już jego problem. Niech tylko nie > twierdzi potem, że jest w pełni wiarygodny. > Aha, dobrze jest też poczytać komentarze pod video... ------------------------ nie trzeba czytac komentarzy pod wideo - straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Może tak porozmawiamy w oparciu o fakty ... 07.05.08, 00:55 A jusci, straszne. Egzaltacji na megatony. Polecam szczegolnie wierszyk, dlugi niemilosiernie, z takimi np. wersami: "mamusiu! braciszka rozrywają rączki mu wyrywają! właśnie wykłuli mu oko i serduszko rozdarli głęboko jestem krwią braciszka zbryzgana mamusiu moja kochana" Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Może tak porozmawiamy w oparciu o fakty ... 07.05.08, 06:19 bromba_bez_glusia napisała: > A jusci, straszne. Egzaltacji na megatony. > Polecam szczegolnie wierszyk, dlugi niemilosiernie, z takimi np. wersami: > "mamusiu! braciszka rozrywają > rączki mu wyrywają! właśnie wykłuli mu oko > i serduszko rozdarli głęboko > jestem krwią braciszka zbryzgana > mamusiu moja kochana" JESZCZE TAKICH POLGLOWKOW NIE WIDZIALEM WY NIE WIECIE CO PISZECIE WEZCIE SIE POWIESCIE BO TAK ZYC TO TYLKO MEKA DLA WAS WSPOLCZUJE RODZINIE Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_kaczysta Re: Może tak porozmawiamy w oparciu o fakty ... 09.05.08, 11:22 a co ? zły opis? niezgodny z prawdą? Prawda w oczy kole ... Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 "Dziewczynka zyje nielegalnie" 07.05.08, 00:29 Glemp-debil, wstyd dla Narodu. Oddzielic w koncu Panstwo od Kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: "Dziewczynka zyje nielegalnie" 07.05.08, 06:21 icc217 napisał: > Glemp-debil, wstyd dla Narodu. > Oddzielic w koncu Panstwo od Kosciola. GDYBYS BYL CHOC TROCHE INTELIGENTNY TO BYS WIEDZIAL ZE KOSCIOL I PANSTWO JEST ODDZIELONE POZIOM SZKOLA PODSTAWOWA I POZIOM BARDZO NISKI CO ZA TLUKI SIEDZA TU.... Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: "Dziewczynka zyje nielegalnie" 28.05.08, 12:32 wawa_wawa_wawa napisał: > > GDYBYS BYL CHOC TROCHE INTELIGENTNY TO BYS WIEDZIAL ZE KOSCIOL I PANSTWO JEST > ODDZIELONE terefere Odpowiedz Link Zgłoś
mok999 Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o sw.. 07.05.08, 00:32 A spójrzmy na to z innej strony: czy babka celowo zaszła w ciążę aby potem skończyło się to aferą, czy też nie miała dostępu do antykoncepcji, bądź wiara jej na to nie pozwalała? Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Alicja Tysiąc: Po słowach prymasa boję się o 07.05.08, 06:22 mok999 napisał: > A spójrzmy na to z innej strony: czy babka celowo zaszła w ciążę aby potem > skończyło się to aferą, czy też nie miała dostępu do antykoncepcji, bądź wiara > jej na to nie pozwalała? CYRK..... Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger Nie trzeba było spółkować! 07.05.08, 08:25 Zaraz ktoś powie, że potrzeba seksu jest fizjologiczna. Może i jest. Ale w taki sposób można również bronić gwałcicieli. Zgwałcił, bo musiał, inaczej by się udusił. Prawda jest taka, że trzeba odpowaiadać za swoje czyny. A utrata wzorku dla uratowania dziecka, to cena którą bez wahania zapłaciłoby wiele matek. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Nie trzeba było spółkować! 07.05.08, 12:47 utrata wzorku dla > uratowania dziecka, to cena którą bez wahania zapłaciłoby wiele matek Zatem niech ja płacą , ta akurat nalezy do innych matek, zwłaszcza, z e miała już dwójkę dzieci. Gdybym staneła przed wyborem, tzrecie dziecko, czy wzrok - bez wahania podjełabym decyzję . Wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_kaczysta Re: Nie trzeba było spółkować! 09.05.08, 11:27 Jasne. Zabiję bez wahania, a jak mi w tym nie pomogą to ich będę ciągać po sądach. Na dodatek Alicja T. wcale wzroku nie utraciła. Była taka możliwość ale się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Nie trzeba było spółkować! 10.05.08, 08:45 Oczywiscie, ze uraciła , bo nie widzi praktycznie w ogóle - taka głupia rzecz jak wypisywanie tutaj na tym forum jest dla niej niemozliwa. Troszczysz się o to, z enei moze dzwigać powyzej 3 kg ze względu na wysiłek, wiec głupie zniesienie wózka, albo przyniesienie zakupów to już dla niej zagrozenie doslepniecia do końca? W dupie to masz. Masz to w dupie bo widzisz, i nigdy nei będziesz w ciązy, wiec mozesz wykrzykiwac całe elaboraty moralne. Żal mi cie, bo jesteś po prostu niecuzlym, nie posiadajacym grama empatii typem. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Nie trzeba było spółkować! 07.05.08, 18:20 age, zycze ci utraty wzroku Odpowiedz Link Zgłoś