placebo99 03.06.08, 14:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenzik Na Mazurach znaleziono zatopioną osadę 03.06.08, 14:29 Nurkowie baranku, nurkowie ! A w ogóle, to chciałem powiedzieć, że może to ta osada, którą swego czasu odkrył profesor Sasaski :) Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy_nick No dobra,ja rozumiem te lodzie,belki i beczki 03.06.08, 14:35 ale jaki wandal zatopil tam cala osade? i jak!? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: No dobra,ja rozumiem te lodzie,belki i beczki 03.06.08, 14:46 Zapewne chodzi o osadę kajakarzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maremarmar Re: Na Mazurach znaleziono zatopioną osadę 03.06.08, 14:34 > albo nasrają na nie. To może być trudne (technicznie) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tkuprian Re: Na Mazurach znaleziono zatopioną osadę 03.06.08, 14:44 Perfidny Prusak, czy inny Brandenburczyk postawił młyn na Węgorapie. Tajemnica wyjaśniona: pl.wikipedia.org/wiki/Mamry Choć mi wydawało się, że miało to miejsce w XV wieku, a nie w XVI - XVII. No ale może pamięć płata figle. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama O kurcze jak wyjeżdzaliśmy z wczasów zapomnieliśmy 03.06.08, 14:35 zakręcić kran. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: O kurcze jak wyjeżdzaliśmy z wczasów zapomnie 03.06.08, 14:59 zakręć kran i uszy,żeby nie było słychać kapania;) Odpowiedz Link Zgłoś
kibic1-only Re: Na Mazurach znaleziono zatopioną osadę 03.06.08, 15:12 Przemyślenia człowieka prawego (wybitnie skromnego)...?hihihi Albo ktoś ci qupe dokleił do wypowiedzi albo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
quechuamadre Jezioro z Bursztynową Komnatą 03.06.08, 18:07 Znam jezioro na Mazurach, gdzie z dna można zanurkować do poniemieckiego, olbrzymiego bunkra ukrytego w lasach, gdzie być może jest ukryta Bursztynowa Komnata, ponieważ nasiści z WaffenSS często tam nurkują pod osłoną nocy i rankiem odjeżdzają samochodami. Wejście do bunkra jest tylko możliwe z dna jeziora i trzeba znależć zamaskowany otwór, wszystko może być zaminowane, bunkier ciągnie się kilometrami na pustkowiu i udaje las, jest tak wielki, że mogą sie do niego zmieścić olbrzymie ciężarówki nie mówiąc o pancernym pociągu, bo niedaleko przebiegają tory kolejowe... Odpowiedz Link Zgłoś
rfx Re: Jezioro z Bursztynową Komnatą 03.06.08, 19:46 Zapomniałeś o podziemnym lądowisku UFO. Dzięki stary, dawno się tak nie śmiałem... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 na Mazurach znaleziono zatop.osade... 03.06.08, 18:13 To moze byc b.ciekawe - nalezaloby zbadac to koniecznie !! Odpowiedz Link Zgłoś
robbbo też mi znalezisko u mni n wsi jest PGR w stanie 03.06.08, 18:50 ruiny i nikt go nie chce zwiedzać Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Na Mazurach znaleziono zatopioną osadę 03.06.08, 19:41 A gdzie konsewator zabytków, historycy ????? Do roboty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erroid co za dramaturgia 03.06.08, 19:42 "Podczas analizy wykonanych zdjęć okazało się, że sonar namierzył kilka zatopionych łodzi, beczek, belek, a nawet zatopioną osadę." xDDD Odpowiedz Link Zgłoś
patinito fotografowali sonarami 03.06.08, 20:33 mam małą uwagę techniczo-językową do artykułu nie "strażacy fotografowali sonarami dna.." tylko strażacy rejestrowali obrazy sonarowe dna fotografia to obraz zarejestrowany za pomocą światła, a sonar do tworzenia obrazów wykorzystuje fale dźwiękowe obrazy te to sonogramy a nie fotografie Odpowiedz Link Zgłoś
uffo no wreszcie jakas zywa dusza!!! 04.06.08, 01:37 a myslalem ze w tej dziurze tylko same bursztyny. Juz mi sie znudzily. Odpowiedz Link Zgłoś
myshaque A zdjęcia tej osady znajdują się na mazury.info.pl 04.06.08, 06:17 Czytałem tam o tym jakieś 3 dni temu. Jest cała seria zdjęć z tych ćwiczeń i udostępnione przez Straż zdjęcia podwodne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś