and_nowak Nie wierzę już w nic w tej sprawie 11.06.08, 08:55 Nie wierzę w żadne wypowiedzi, oświadczenia woli, inne. Nie wierzę też w gwałt. Jeżeli ta dziewczyna naprawdę oświadczyła, że chce aborcji (i nie stoi za nią matka z kijem), to dajcie się jej wyskrobać i zakończcie ten żenujący spektakl. I przestańcie się obrzucać błotem, ileż można słuchać "argumentów" o katolach, trockistach i innych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
postkom Re: Życzenia 11.06.08, 08:57 Życzę dziennikarzowi GW, opisującemu każdego dnia w różnym świetle sprawę czternastoletniej dziewczynki, żeby ogólnopolski tabloid przez kilka dni z rzędu wałkował jakiś jego skrywany wstydliwy sekret. Oczywiście każdego dnia pisał o sprawie zupełnie inaczej. Nikt się nie zastanowił, że temu dziecku najmniej potrzebny jest taki rozgłos. To co wyprawia GW, to zwykłe obrzydlistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zero.pl Agata ma już dość 11.06.08, 08:56 Ponadto ŁUKASZENKA MA RACJĘ chcąc usunąć polskich klechów ze SWEGO kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:10 zero.pl napisał: > Ponadto ŁUKASZENKA MA RACJĘ chcąc usunąć polskich klechów ze SWEGO kraju. Bo wie, ze dla czlowieka jest to bardzo niebezpieczny "wirus", ktory dziala na czlowieka w postaci oblakania. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:20 andrzej369 napisał: > zero.pl napisał: > > > Ponadto ŁUKASZENKA MA RACJĘ chcąc usunąć polskich klechów ze SWEGO kraju > . > > Bo wie, ze dla czlowieka jest to bardzo niebezpieczny "wirus", ktory dziala na > czlowieka w postaci oblakania. > > Skoro tam jest tak dobrze, to co wy tu jeszcze robicie. Jedni jadą na zachód, wy bądźcie oryginalni i jedźcie na wschód. Po co narzekać... Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Agata ma już dość 11.06.08, 09:02 Ktoś napisał: "Doświadczony dziennikarz łatwo zmanipuluje 14 latkę". Zapomniał (?) dodać: a co dopiero ksiądz. W demokratycznym państwie prawa to niejakim Podstawką powinna się zająć prokuratura - a nie tą dziewczyną. Największe niebezpieczeństwo w życiu społecznym stwarzają pozbawieni skrupułów cwaniacy na czele rozjuszonego motłochu. Tamę panoszenia się kleru może postawić tylko zorganizowany społeczny sprzeciw. W przeciwnym razie staniemy się drugim Afganistanem z czasów talibów, gdzie ludzie byli pod kałasznikowami doprowadzami na nabożeństwa. Religia coprawda inna, ale i tu i tam obowiązująca, państwowa i narzucana administracyjnie. Może Redakcja zorganizowała by zrzutkę, aby sfinansować tej dziewczynie aborcję w Holandii lub Czechach? Czasu coraz mniej. Do chwili przywrócenia naszym kobietom prawa decydowania o własnym macierzyństwie (spoko, to nastąpi prędzej niż niektórym się wydaje) - rozwiązaniem byłoby zasypanie kraju pigułkami RU-486. Ponieważ z dużą dozą pradopodobieństwa można przewidzieć "argumenty" jakie się zaraz pojawią z określonych kręgów - odpowiadam: (1) Rejestracja tego środka medycznego w Polsce nie jest konieczna, jest zarejestrowany w innym kraju Unii Europejskiej (we Francji), a więc z definicji jest dopuszczona do obrotu na terenie całej Unii; (2) Chodzi o prawo do aborcji a nie obowiązek. Osoby jej przeciwne z przyczyn ideologicznych - nie mają żadnego obowiązku poddawać się zabiegowi. Natomiast nie ma zgody, aby ktoś swoje ideologiczne widzimisię narzucał innym poprzez paragrafy Kodeksu Karnego i państwowe środki przymusu. (3) Płód to nie dziecko, więc proszę nie stosować kościelnej nowo-mowy. Podobnie jajko to nie kura, a kawior to nie ryba. Każdy niech uważa co chce i niech uszanuje odmienny punkt widzenia. Zmieniając nazwy można "udowodnić" wszystko: na przykład nazwijmy świnię człowiekiem, a wówczas amatorów golonki będziemy mogli obwołać ludożercami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka29 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 11:31 Ja zaszłam w ciąże mając 16 lat. Ze strachu przed ojcem chciałam usunąc ciąże nielegalnie. Trafiłam jednak na dobrego lekarza. Wytłumaczył mi, że taki zabieg może zrujnowac mi życie. Prosił bym powiedziała ojcu. Mój srogi i o cholerycznym termperamencie człowiek powiedział, że mi pomoże wychowac dziecko i skończyc szkołę. Ale w usunięciu ciąży nie - bo nie chce mnie skrzywdzic. Dziś mam 32 lata, 15-letniego syna i drugiego, który ma niespełna 3 lata. Jestem od czterech lat mężatką(mąż nie jest ojcem starszego syna). W międzyczasie skończyłam liceum wieczorowo, potem było 2 lata pracy i 3,5 letnie studia dzienne. Dziś prowadzę malutką firmę. Dziękuję Bogu, że mam tak szczęśliwe życie i że kiedyś nie zabiłam mojego synka... Odpowiedz Link Zgłoś
jdmisiunio dajcie już jej qrwa spokój!! 11.06.08, 09:05 dziewczyna i tak ma traumę, a pismaki używają sobie jej kosztem!! przecież ma i tak przekichane życie, a jeszcze może je sobie odebrać.. to 14-letnie dziecko!! Odpowiedz Link Zgłoś
zero.pl Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:05 > „W Polsce kobieta może dokonać legalnej aborcji, m.in. gdy ciąża > jest wynikiem czynu zabronionego, jeśli nie upłynęło więcej niż 12 > tygodni od poczęcia. Agata jest w 10. lub 11. tygodniu ciąży”. > > > > > Szybciej, zabijcie to dziecko, póki czas. Zabijcie je, drodzy > redaktorzy z „Gazety Wyborczej”, zostało wszak tylko kilka, > kilkanaście dni. Zabijcie je, na co czekacie?No jasne że zabić zygotę,albo przeszczepić FUTURE nie donosi,urodzi,wychowa > Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd127 Agata ma już dość - ja też 11.06.08, 09:06 mam dość panstwa polskiego, które stało sie panstwem wyznaniowym. Ale apeluje po raz kolejny do wszystkich ludzi dobrej woli: obudxcie się, przestańcie chodzic do kościoła, chrzcic dzieci, brac śluby kościelne, wpuszczać księzy do domu, to może Wasze wnuki bedą zyły w wolnym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Agata ma już dość - ja też 11.06.08, 09:53 olgierd127 napisał: > mam dość panstwa polskiego, które stało sie panstwem wyznaniowym. > Ale apeluje po raz kolejny do wszystkich ludzi dobrej woli: obudxcie > się, przestańcie chodzic do kościoła, chrzcic dzieci, brac śluby > kościelne, wpuszczać księzy do domu, to może Wasze wnuki bedą zyły w > wolnym kraju! Aby tak sie stalo, najpierw trzeba wyzwolic sie z psychicznego wpojonego urojonego Boga. To jest choroba wielopokoleniowa, a ludzie są zbyt leniwi aby chcieli sie sami leczyc poprzez prace nad soba. Sprawy ludzkie są uzaleznione od nas samych i jeżeli będziemy chcieli sie zmienic, to tylko sami możemy to uczynic. Ja nie widze checi zmiany u czlowieka poniewaz jest zbyt mocno leniwy i popaprany. Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd127 to nie jest łatwy proces, ale warty zachodu 11.06.08, 10:39 mnie tez zajeło wiele lat dojscie do ateizmu (a przynajmniej całkowitego uwolnienia sie od instytucji koscioła katolickiego), ale teraz czuje cudowna ulgę, więc polecam wszystkim. Oczywiscie to nie jest tak, że ateistą się człowiek staje z chwili na chwilę, do tego sie dojrzewa dzięki lekturze, rozmowom i wielogodzinnym przemysleniom, ale późnioej czuje sie tylko ulge i dumę i oczywiście troche złości dlaczego nie doszło sie do tego wczesniej. Pozdrawiam wszystkich poszukujących - na wyzwolenie nigdy nie ejst za późno Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: to nie jest łatwy proces, ale warty zachodu 11.06.08, 11:20 ehh a ja żyję w hipokryzji... zazdroszczę ateistycznego "coming-out'u". ale ta presja rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Agata ma już dość - ja też 11.06.08, 11:25 no cóż -jak dla mnie to urojony ateizm jest pójściem na łatwiznę. nie ma powodu aby sie wzajemnie obrażać... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Wasze wnuki beda wyskrobane 11.06.08, 11:33 olgierd127 napisał: > mam dość panstwa polskiego, które stało sie panstwem wyznaniowym. > ...może Wasze wnuki bedą zyły w wolnym kraju! Wasze wnuki nie bedą zyły w wolnym kraju, bo beda wyskrobane. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Wasze wnuki beda wyskrobane 11.06.08, 14:26 niestety gośc którego cytujesz ma rację, a Ty ze swoja obsesja idz do psychiatry, qrwa nie wierze ze takie rzeczy dzieja się w naszym kraju, jak mozna zmusic kogos do urodzenia dziecka z gwałtu?? Ty bys chciał miec takie dziecko? Naprawde przypadek twój to nie do wyleczenia Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Zglos sie do dr Mengele... 11.06.08, 14:49 ...fachowca w usuwaniu bezwartosciowego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Zglos sie do dr Mengele... 11.06.08, 15:35 wiesz co zenujący jestes do potegi 10 Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Zglos sie do dr Mengele... 11.06.08, 15:41 tobie i tej reszcie krzykaczy wydaje się ze wszyscy masowo chodza dokonywac aborcji, tak to zabrzmiało w kazdym razie, tylko ciekawe ze rodzi się coraz wiecej dzieci, coraz wiecej kobiet chodzi w ciązy, czy naprawde wam się wydaje ze głownym problemem teraz w Polsce sa masowe aborcje?? Temat zastepczy- nic nowego nie umiecie wymyslec? Jest to odwrócenie kota ogonem od faktycznych problemów, w Polsce jest za mało żłobków i przedszkoli, tzn. wszystkie sa przepelnione i jest ich jak na lekarstwo, ale co tam "aborcja" przynajmniej podnosi wszystkim cisnienie Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dziennikarz 11.06.08, 09:07 i nie odwracaj kota ogonem bo się tylko ośmieszasz.... Zadzwoń do tego klechy z bożej łaski i zapytaj palanta dlaczego to robi. Czy to go jara? czy to wynik jego formacji? Zadaj pytanie temu typowi, kontakt masz powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 09:17 pomyslmy dlaczego. Bo może każdy ma prawo do życia? Bo może jak się zgodzimy na to, że z życiem poczętym można robić co się zechce, to jutro wprowadzą obowiązek skrobanek ustawowo? W imię wyższych szlachetniejszych celów. Np w obronie ziemi przed przeludnieniem bo to zabierze miejsce do życia mrowkom? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 09:36 elena4 napisała: > pomyslmy dlaczego. > Bo może każdy ma prawo do życia? > Bo może jak się zgodzimy na to, że z życiem poczętym można robić co > się zechce, to jutro wprowadzą obowiązek skrobanek ustawowo? > W imię wyższych szlachetniejszych celów. Np w obronie ziemi przed > przeludnieniem bo to zabierze miejsce do życia mrowkom? Wedlug terminologii sekty katolickiej - "Bog" daje zycie i on może je odebrac. Jak sekciarstwo wybiera sie na wojne celem pozbawienia zycia innego czlowieka to twierdzi, ze tak "Bog" chcial. Macie w psychice wpojone urojonego "Boga", aby można było dowolnie ludzmi manipulowac. Religie, to przyczyna zla miedzy ludzmi. Dowodem jest Agata i molestowanie jej, przez sekciarstwo katolickie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 09:41 Przyczyną zla Agaty jest to, ze zamiast ładnie bawić sie lalkami albo iść na lekcje gitary, ew. wypić szklankę coli zamiast, zachciało jej sie odgrywać dorosłą. I jeszcze jej mama, ktora zamiast kłaść do głowy i kontrolować, okazala się za bardzo postepowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 10:50 Prawdziwą praprzyczyna zla jet to ,że dojrzewanie seksualne jest wcześniej niż dojrzałość psychiczna. Kto to tak urządził ? Takich dziewczyn jak Agata jest kilkanascie tysiecy rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 11:26 No i to jest problem. Wychowujesz dziecko,starasz się go ustrzec, ale tego, ktory choćby normami i zakazami mógłby ci w tym pomóc, zakrzykują. Problem ciąż mlodocianych matek zawsze istniał, istnieje i istniec będzie. Ale przyzwolenie spoleczne na igraszki dzieci tylko ten problem czyni powszechniejszym. Wcale mi sie nie usmiecha stanąć kiedyś przed dylematem, usunąć ciążę mojej corki, czy pozwolić jej za wcześnie dorosnąć. Każde wyjście z sytuacji jest złe. Pomijam już moje osobiste zdanie na temat zycia poczętego. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 11:30 jest takie słowo - antykoncepcja. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 11:32 Napisałam o tym niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
postkom Re: wyjaśnijmy - to klecha zaszczuwał nie dzienni 11.06.08, 09:23 Chyba nie wmówisz wszystkim, że klecha napisał w ogólnopolskim dzienniku, że czternastolatka z Lublina jest w ciąży i że... No właśnie nadal nieznane są pełne dane sprawy, prokuratura ją bada, a GW zna już jej finał Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra GW opisała jak X jeździ z bandą za dziewczynką 11.06.08, 09:37 reszta to tło. Nie chcesz chyba mi wmówić, że klecha ma prawo ujeżdżać z dewotami za dziewczynką w tak trudnej sytuacji. Gdyby to była moja córka klecha byłby już na OIOMie, może miałbym sprawe a może i nie, ale typ by się długo zbierał do kupy. Tak jestem agresywny i niekulturalny. W takich przypadkach bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: GW opisała jak X jeździ z bandą za dziewczynk 11.06.08, 09:46 Też bys popędzil z córką na skrobankę? Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra jeśliby chciała to w takim przypadku jak ten -tak. 11.06.08, 10:01 I starałbym się uchronić ją przed takimi gnjami jak ten klecha. Jeśliby chciała to, albo w polsce albo za granicą, aborcja zostałaby dokonana. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: jeśliby chciała to w takim przypadku jak ten 11.06.08, 10:11 Masz 16 lat? Gdybyś mial więcej, wiedzialbyś, ze 14 letnie dziecko nie może wiedzieć czego chce w takiej sytuacji. To je przerasta. Decyzję musi podjąc dorosly. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Agata wie, czego chce 11.06.08, 10:20 Wedlug ciebie Agata nie moze podjac decyzji, czy chce urodzic, czy nie, ale jak juz urodzi, to nagle stanie sie dorosla i bedzie potrafila dobrze wychowac dziecko? Gratuluje logiki. Tak samo zdolne do wychowywania dzieci sa 13-latki i 12-latki. Tez sa plodne. Co nie oznacza, ze potrafia wychowac niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata wie, czego chce 11.06.08, 10:26 Dlatego istnieja normy społeczne, ktore mowią, ze współżycie zaczyna się wowczas, kiedy ma się odpowiednią dojrzalość psychiczną, emocjonalną i społeczną, przynajmniej w sensie prawnym,nie? Agata powiedziala ci osobiście czego chce? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Agata wie, czego chce 11.06.08, 10:52 Te normy społeczne nie na wiele sie zdaja. Natomiast edukacja ,to wymysł szatana i datego w naszym poboznym kraju nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata wie, czego chce 11.06.08, 11:15 Bo sa lekceważone i wyśmiewane przez postępową część społeczeństwa. Ale przypadki takie jak ten przyznają im rację. Nie jestem przeciwko edukacji na temat różnic płciowych i róznych takich, o ile nie skonczą się tym, że na lekcjach jakaś oszołomka zacznie mojemu mlodocianemu dziecku wbijać do glowy, że ma prawo nawet w tym wieku czerpać przyjemność ze swojej seksualności. Nie pasi mi to jako matce, aby w wieku 13 lat dawano mdziecku instrukcje jak to robic, bo konsekwencje wprowadzania w praktykę tych instrukcji będe i tak ponosić ja. Masz pomysł jak to dobrze zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: Agata wie, czego chce 11.06.08, 11:28 jeśli ma internet to zapewne już wie jak czerpać przyjemność. Twoja rola to powiedzieć jak i kiedy to robić bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata wie, czego chce 11.06.08, 11:43 Nie da rady. Tylko czytając wypowiedzi na tym forum pod wątkami o Agacie wiem, że jestem sama, tak jak każda matka nastolatki we wczesnym wieku. Zdana na łaskę i niełaske głupiego rozumku mojego dziecka. Jedni potępiają obronców zycia poczętego, drudzy zakaz skrobanek a tylko jedna osoba oprocz mnie wskazala jako problem przyzwolenie na seks nastolatków. No to mamy nie lada problem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Agata wie, czego chce 11.06.08, 11:30 ale dorosły, który podejmie decyzje (matka dziewczynki) jest w stanie. A jeśli nie jest może znaleźć rodziców adopcyjnych. Rodzice są odpowiedzialni za niepełnoletnie dzieci. Oczywiście , ze 14latka nie jest w stanie podjąć decyzji i to tak ważnej. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra na pewno nie powinien to być klecha 11.06.08, 10:31 Mała na pewno nie pała radością z powodu perspektywy zostania mamą. I zapewniam Cię z dużą dozą prawdopodobieństwa, bliską pewności ona nie chce być, teraz w wieku 14 lat, w ciąży. Bronisz usilnie katolickiego kleru, naprawde nie widzisz ile zła uczynili w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: na pewno nie powinien to być klecha 11.06.08, 10:46 Jakiego zla? Kler katolicki popiera stosunki plciowe maloletnich, czy mówi raczej uwaga, ta zabawa jest niebezpieczna, bo potem trzeba przez całe życie ponosić jej konsekwencje? A może bardziej szkodliwa jest opcja lewakow, ktorzy mowia dziecku wal sie ile chcesz, w razie czego wyskrobiemy, choćbyśmy musieli prawo kłamstwem nagiąć? Matka sie ciebie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: na pewno nie powinien to być klecha 11.06.08, 10:55 Kler może opowiadac wszystko ,moze mu kto uwierzy. Nie ma natomiast prawa organizowac krucjaty przeciw dziecku. Nie wierzy w siłę modlitwy ? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: na pewno nie powinien to być klecha 11.06.08, 11:04 A kto ma prawo organizować krucjaty przeciw dziecku? GW i banda lewaków? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: na pewno nie powinien to być klecha 11.06.08, 11:13 Nikt. Te sprawe powinny załatwic dyskretnie słuzby państwowe do tego powołane. One powinny czuwac nad tym ,aby prawa Agaty chocby do tajemnicy lekarskiej nie zostały złamane. Kiedy pojawił sie w kościele ksiądz ze swoja bandą ,powinny wezwac policje a ta powinna je stamtąd usunąc. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 11:06 żeby uniknąć podobnych sytuacji. Sex bywa wyrazem miłości do drugiej osoby, może tego nie wiesz skoro kojarzy Ci się tylko z tępym waleniem... Chociaż i takie miewa swój urok, co nie? A tak na poważnie tylko szczera prawda o antykoncepcji i jej stosowanie chroni przed zajściem w ciążę. W tym przypadku prawdziwy skandal to udział w sprawie tego podłego klechy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 11:31 No dobra. ja uswiadamiam, kładę do lepetyny, a presja otoczenia i moda bawienia się w doroslość i brak hamulcow robią swoje. No i jak zacząć z 13 latką rozmowę o antykoncepcji? Czy nie odbierze tego jako przyzwolenia? No koniec świata! A klecha od tego jest aby to robił co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 11:54 czy ja dobrze słyszę? masz problem jak zacząć rozmowę o antykoncepcji z 13 latką? Naprawdę wierzysz, że ona jeszcze na temat sexu nic niewie? Gratuluję kontaktu matki z córką... . Podstawą jest problem jaki masz ze swoją seksualnością. Czy Ty żyjesz w ciągłym strachu przed niechciana ciążą czy też skutecznie się zabezpieczasz? No chyba, że generalnie bzykanko jest dla Ciebie be i to kładziesz dziecku do łepetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 12:15 , Jakby to bylo takie latwe. Naprawdę nie widzisz niczego niewlaściwego w tym abym ja mówila swemu malemu dziecku, słuchaj w razie czego tu masz pigulki albo prezerwatywy? W razie czego, w wieku 13 lat do licha?! Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 12:23 zaraz zaraz czy Ty w ogóle masz dziecko? dziewczynkę? nie rozmawiałaś z nią jeszcze o miesiączce? kiedy zaczniesz? jak będzie już po wszystkim? albo ściemniasz w kwestii dziecka albo jesteś skrajnie nieodpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 12:50 Pogięło cię? Uświadomione w tych sprawach. I co z tego? Przecież rozmowę o antykoncepcji w tym wieku to się zaczyna od "wiesz, jak będziesz dorosła..." A jak mi sympatię przyprowadzi za trzy, cztery miesiące to mam dac jej pigułki, czy pogonić sympatię? Ty swojej na wszelki wypadek dałeś już pigułki? No nie rozsmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 13:13 Z tego co mówisz to niezła dewota z Ciebie. Mając córkę która miesiączkuje nic jej nie mówiąc o antykoncepcji jesteś co najmniej lekkomyślna. Jak będzie rozsądna to sie sama wszystkiego dowie szkoda tylko, że nie od Ciebie. Dla Ciebie 4 miesiące to niewiele w jej wieku to o wiele więcej. Pomyśl o tym... żal mi Ciebie i Twojej córki, jeśli ją masz, co do tego mam poważne watpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: uświadamiaj swoje dziatki 11.06.08, 13:29 To raczej ty mi wyglądasz na jakiegoś studenciaka, ktory ma jeszcze w pamięci uciechę jaką sobie sprawiał 5-6 lat temu. Pogadamy, jak będziesz mial dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zero.pl Agata ma już dość 11.06.08, 09:10 zerwać natychmiast konkordat.Żadnej kasy dla kleru.Popieram Łukaszenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.adamczuk Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 09:11 W całym tekście nie zostało ani razu wspomniane, że dziewczynka została zgwałcona. Informacja z prokutartury, że zachodzi wyskie prawdopodobieństwo, że do ciąży doszło w wyniku czynu zabronionego nie oznacza, że to był gwałt. Współżycie z osobą, która nie ukończyła lat 15 jest w PL zabronione (a Agata ma 14) i o tym właśnie mówi ten dokument. Gwałt w tym kraju jest przestępstwem. Przesłanką do wykonania zabiegu jest nieodwracalne uszkodzenie płodu, zagrożenie życia lub gwałt. Z info gazety nie wynika, ze którakolwiek z tych przesłanek występuje. Występuje natomiast niezły show, który robi się wokół sprawy, którą różne opcje wykorzystują do własnej propagandy i lansu... Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 09:23 Ustawa o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży Art. 4a 1. Przerywanie ciąży może być dokonane wyłącznie przez lekarza, w przypadku gdy: 1. ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej, 2. badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu, 3. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego Gdzie tu gwałt? Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 09:59 > 3. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronion > ego chyba czarno na bialym widac gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 10:12 aurita napisała: > > 3. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zab > ronion > > ego > > chyba czarno na bialym widac gdzie? Niekoniecznie. Sypianie dzieci poniżej 15-tki też jest czynem zabronionym i co gorsze tematem tabu. Zgrzyt jest, kiedy takie dziecko jest w ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 12:16 No właśnie, zadaję tu wszystkim na forum pytanie i nikt jeszcze nie odpowiedział: > Niekoniecznie. Sypianie dzieci poniżej 15-tki > też jest czynem zabronionym i co gorsze tematem tabu. Zgrzyt jest, kiedy takie > dziecko jest w ciąży... Dlaczego nikt mi nie potrafi odpowiedzieć na takie pytanie: Jeśli nie było gwałtu, to czy seks pomiędzy 14-latkami jest czynem zabronionym? Przypomnę: Jakiś czas temu ówczesny minister Giertych wydał rozporządzenie, aby dyrektorzy szkół donosili na policję o ciążach wśród nieletnich uczennic, właśnie jako efektach czynów zabronionych. Wszyscy co przytomniejsi obywatele to wyśmiali, argumentując, że bez sensu będzie ciągać na policję dziewczyny będące w ciąży z rówieśnikami. Bo współżycie z rówieśnikiem, jak argumentowano, nie jest czynem zabronionym. Więc jak w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan do anuszk iha3.agh.edu.pl-ale na priv. 11.06.08, 14:14 bo za dużo belkotu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan no,nic.Nie udalo się na priv. 11.06.08, 14:47 Więc umieszczam tutaj: myślę,że seks poniżej 15 r.ż w polskim prawodastwie i orzecznictwie prawnym pozostaje czynem zabronionym ze względu na ochronę róznych dóbr osobistych, a do nich sadzę należy także prawo do świadomej, planowanej prokreacji, ale w przypadku"Agaty"znalazłoby się parę i innych chroninych prawem dóbr osobistych(m.in. zdrowie, nietykalność cielesna,godność, wolność osobista, konstytucyjne prawa do swobody wyznawanych poglądów, światopglądu, wyznania czy praktyk religijnych,wychowania, ale tez prywatności/intymności życia i relacji rodzinnych...itp.). Ustwodawca w Polsce wyznaczył 15r.ż jako granicę wieku(np. w Belgii jest inaczej-13lat, w innych krajach ta granica bywa wyższa/niższa w zależnośći od etniczno-historyczno-kulturowych czynników))dla dozwolonego prawem obcowania płciowego z drugą osobą ze wzglądu na m.in. dojrzałość społeczną, biologiczną czy umysłową człowieka.Wiem,że np. w Rosji kazirodztwo nie jest czynem karalnym (przynajmniej bylo tak jeszcze 10 lat temu), granicy wieku nie pamiętam, ale chodzi o to w tym całym prawie,że pewne sfery życia obywateli tez musza mieć granice prawne, bo inaczej groziłby nam kompletna dewiacja, anarchia, czy inna sodoma i gomora oraz reszta plag egipskich.Ludzie tworzacy prawo na szczęście wiedzą,że człowiek to nie jest szlachetne stworzenie i ma mnóstwo nieprawości w sercu swoim.Pzdr.szoszan Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 15:32 > policję dziewczyny będące w ciąży z rówieśnikami. Bo współżycie z rówieśnikiem, > jak argumentowano, nie jest czynem zabronionym. Więc jak w końcu? Mylisz dwie rzeczy: a) współżycie z nieletnim poniżej lat 15 ZAWSZE jest czynem zabronionym; b) nie ma sensu ciąganie po sądach 14-latka, który zrobił dziecko 14-latce, bo 14-latek nie odpowiada karnie za swoje czyny. (no i dla pełnego klarunku - nie każdy czyn zabroniony jest przestępstwem. Przestępstwem nie jest np. gwałt dokonany przez niepoczytalnego. Ustawa o planowaniu rodziny mówi jednak o ciąży "w wyniku czynu zabronionego", a nie w "wyniku przestępstwa".) Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 15:45 p.s.j napisał: > nie ma sensu ciąganie po sądach 14-latka, który zrobił dziecko 14- latce, bo 14-latek nie odpowiada karnie za swoje czyny. Zaraz zaraz, bądźmy konsekwentni: tu nie chodzi o zrobienie dziecka, bo to na szczęście jeszcze nie jest czynem zabronionym, ale o gwałt (rzekomy). Pamiętasz sprawę gimnazjalistki z Gdańska, która się powiesiła po napastowaniu przez kolegów? Tam jakoś nikt nie mówił, że ciąganie 14-latków po sądach nie ma sensu. Sprawę trzeba wyjaśnić do końca. Nie może być tak, że dziewczyna rzuca publicznie oskarżenie o jedną z najcięższych zbrodni, tylko po to żeby uzyskać prawo do aborcji. Bo wkrótce okaże się, że przez sformułowanie ustawy antyaborcyjnej w taki a nie inny sposób, podskoczą nam statystyki gwałtów. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 17:02 Mylisz sie. Zrobienie dziecka 14 letniej dziewczynce jest czynen zabronionym Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 15:48 Agatka ma dosyć - woli wodne żabki, i seksik z nieletnim z gimnazjalnej ławki, więc dalej lekarze - szczypcami czy zssawką w końcu taki zabieg jest czystą zabawką! Dziennikarz - nie lekarz - rączek nie pobrudzi, psychologia też zbytnio nigdy sie nie trudził, liczy sie pierwsza strona, i nakład w miliony, szacuneczek szefa, no i kult MAMONY. Swojski Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 17:01 ------- Art. 200. § 1. Kto doprowadza małoletniego poniżej lat 15 do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 2. Tej samej karze podlega, kto utrwala treści pornograficzne w udziałem takiej osoby. ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Gdzie tu gwałt? 11.06.08, 10:42 > chyba czarno na bialym widac gdzie? Ehhh, się czepiasz. Pan twierdził, że nie ma potwierdzenia informacji o gwałcie, a wyraźnie wskazał, że tylko gwałt dopuszcza możliwość... No to mu pokazałem, że nie tylko gwałt. Już jasne? W ustawie nie ma mowy TYLKO o gwałcie. Jest mowa o czynie zabronionym. Odpowiedz Link Zgłoś
cubasz Agata ma już dość 11.06.08, 09:17 ciekawe jak by te dewotki i bigoci zachowali sie gdyby to ich corke zgwalcil jakis cham. zamiast wsadzic tego co jej zrobil krzywde na 10 lat do wiezienia znecaja sie nad ofiara. nie nam wydawac wyroki ale ta hipokryzja na pewno nie jest droga do zbawienia. mam nadzieje, ze agata pozbedzie sie ciazy i wyprostuje sie psychicznie. mam nadzieje, ze wreszcie trafi na ludzi madrych i pomocnych. zycze jej i jej rodzinie zeby nie mieli klopotow po zabiegu - przeciez ta zaslepiona ideologia horda gotowa jest sie mscic. a gwalcicielowi zycze dlugich lat do przemyslen w odosobnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:26 Następny opóźniony. Jaki gwałt? Co robiła matka gowniary, osoba dorosla, ktora powinna zdawać sobie sprawę z tego, ze popuszcza cugle smarkatej w kraju, gdzie panuje ostre prawo antyaborcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:50 Co robiła matka ? Zapewne cięzko pracowała ,aby utrzymac siebie i ja. Miałaby zrezygnowac z pracy i chodzić krok w krok za swoim dzieckiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:55 Twoja matka za tobą chodziła krok w krok? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:56 Twoja matka też za tobą chodziła krok w krok? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Agata ma już dość 11.06.08, 13:50 elena4 napisała: > Następny opóźniony. Jaki gwałt? Przeczytaj jeszcze raz artykuł, to sie dowiesz, bo najwyraźniej nie doczytałaś, albo wyrzuciłas tę informację z pamięic, bo Ci nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: w odpowiedzi życzenia 11.06.08, 09:27 Tak jest to obrzydliwe, ale o wiele obrzydliwszą rzecz zrobiła niejaka telewizja Puls ( katolicka) która pojechała do tego pogotowia opiekuńczego... Odpowiedz Link Zgłoś
albba Agata ma już dość 11.06.08, 09:28 Zmuszanie 14 letniego dziecka do macierzyństwa to okrucieństwo. Odebranie szans na normalne życie (wykształcenie, praca, godziwe zycie) osobie zbyt młodej by oczekiwac od niej pełnej odpowiedzialności za swoje postępowanie (mam syna w tym wieku, wiem o czy mówię). Szanowni obrońcy życia, czy oprócz swoich moralizatorskich wywodów, które nic was nie kosztują, udzielacie jakiejś pomocy takim matkom? Czy interesuje was tylko płód- na tyle nierozwinięty, że nie mam mowy o uczuciach, myśleniu, jakiejkolwiek świadomości, a żywa, czująca osoba, która jest jego matką już nie? Aborcja jest dopuszczalna do 12 tygodnia dlatego, że taki zarodek w żadnym stopniu nie jest zdolny ani do odczuwania (system nerwowy zupełnie nierozwinięty) ani do życia (ten sam powód). Odmowa aborcji w tym przypadku jest takim samym złamaniem prawa jak np. zmuszanie do pracy, odmowa leczenia czy uwięzienie. A swoją drogą, byliby nasi obrońcy życia tak samo gorliwi, gdyby o ich córkę chodziło? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:49 Jeżeli masz syna w podobnym wieku, to wiesz, że jeżeli nie może ponosić pełnej odpowiedzialności, to też nie może mieć pełnej swobody. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol aborcja powinna byc na zyczenie 11.06.08, 10:27 Aborcja powinna byc na zyczenie, refundowana, do czasu, kiedy urodzone dzieko jest w stanie przezyc poza organizmem matki, czyli do jakiegos 27 tygodnia ciazy. W Holandii jest proporcjonalnie najmniej aborcji w Europie. Czemu Polska po prostu nie skopiuje ich systemu edukacji seksualnej, refundacji prezerwatyw i aborcji? Polska przoduje w Europie, jesli chodzi o liczbe ciaz wsrod nastolatek (jest bodajze na 2. lub 3. miejscu, wraz z katolicka Irlandia, a jakze), a przeciez w porownaniu z nastolatkami z innych krajow Europy nasze nastolatki zaczynaja wspolzycie pozno - okolo 18. roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak I eutanazja. Mam starą ciotkę, co mnie wkurza ;-) 11.06.08, 12:44 > Aborcja powinna byc na zyczenie, refundowana, Dlaczego? Poproszę o uzasadnienie. Eutanazja też? Również poproszę o uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
witkin1 Re: I eutanazja. Mam starą ciotkę, co mnie wkurza 11.06.08, 13:14 Owszem, eutanazja powinna być dostępna na żądanie, bo uwazam że to ja powinienem decydować o tym czy jeszcze chcę żyć czy już nie, a państwo powinno mi wtedy pomóc w bezbolesnej śmierci, udostępniając odpowiednie środki. Natomiast pozbycie się starej ciotki tylko z tego powodu ze jej nie lubisz nazywa się morderstwem i z eutanazją nie ma nic wspolnego, tak jak aborcja nie ma nic wspólnego z morderstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: I eutanazja. Mam starą ciotkę, co mnie wkurza 11.06.08, 16:10 Stosujesz bardzo zacofaną definicję eutanazji ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: I eutanazja. Mam starą ciotkę, co mnie wkurza 11.06.08, 18:35 widze, ze tutaj sieprzeniosles :) Przeczytales ustawe o planowaniu rodziny i chyba wiesz, ze aborcja w tym przypadku jet jak najbardziej legalna? Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: aborcja powinna byc na zyczenie 11.06.08, 12:53 Nie dyskutuj z głupcem, ściągnie Cię do swojego poziomu, i pokona doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
klaser3 Agata ma już dość 11.06.08, 09:30 Przede wszystkim powinno się brac pod uwage dobro Agaty,jej zdrowie ,a nade wszystko zdrowie psychiczne. I oto mamy rezultaty braku uświadomienia mlodzieży przez szkołę przed niepożądaną ciążą,zakazu przez kler środków antykoncepcyjnych i to ,że pozwolono na to ,aby nie było lekcji przygotowujacych do życia seksualnego dorastającej młodzieży. To są rezultaty wtrącajacych się czarnego dobrodziejstwa we wszystko i do wszystkich. Kto im dał takie prawo?????????? NIECG PRZESTANĄ ZBAWIAĆ WSZYSTKICH NA SIŁĘ!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pocztowy Re: Agata ma już dość 11.06.08, 21:28 Naiwnością jest wiara w to, że szkoła powinna wychować i uswiadamiać (również seksualnie) dzieci i młodzież. To powinność rodziców, najbliższych. Poza tym, skoro "to" się stało wbrew woli dziewczynki, na cóż by się to uświadomienie zdało? Niechciana ciąża jest dla kobiety tragedią; tym, bardziej dla tej dziewczyki. Szum medialny może przyczyni się do tego, że aborcja się odbędzie, ale na pewno nie ułatwi dziewczynie powrotu do- i tak przewróconej już- normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Agata ma już dość 12.06.08, 09:42 No i dlatego GW leje sikiem prostym na losy tej dziewczyny... przekreca fakty, by tylko udowodnic na lewackiej cholocie, ze prawo mozna ksztaltowac wg. wlasnej potrzeby. Skoro tak pietnujecie, ze w imie wiary zabijano - o zwroccie uwage, ze odbywalo sie to zgodnie z owczesnym prawem. Oderwana od Watykanu Anglia tez katrupila swoich wrogow, nawet krolewskie zony. Dobrze ze tamto barbarzynstwo sie skonczylo. Czas, by barbarzynstwo mordowania dzieci cichaczem, czy tez wspieranych masturbacja lewakow na pierwszych stronach lewicowych gazet tez sie skonczylo. Swosjki kot_pocztowy napisała: > Naiwnością jest wiara w to, że szkoła powinna wychować i > uswiadamiać (również seksualnie) dzieci i młodzież. To powinność > rodziców, najbliższych. Poza tym, skoro "to" się stało wbrew woli > dziewczynki, na cóż by się to uświadomienie zdało? > Niechciana ciąża jest dla kobiety tragedią; tym, bardziej dla tej > dziewczyki. Szum medialny może przyczyni się do tego, że aborcja się > odbędzie, ale na pewno nie ułatwi dziewczynie powrotu do- i tak > przewróconej już- normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Agata ma już dość 11.06.08, 09:34 Szanowna Gazeto, gdybyście tej sprawy nie nagłaśniali, to Agata mogłaby wyjechać do Francji, przerwać ciążę i praktycznie nikt by się o tym nie dowiedział. Organizacje kobiece na pewno by jej pomogły, także finansowo, w takim wyjeździe, prawda? :> Teraz, jeśli podda się aborcji, wszyscy będą o tym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:36 Ot i cała prawda. Jeszcze do tego posługując się kłamstwem, żeby wzburzyć opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:43 > Teraz, jeśli podda się aborcji, wszyscy będą o tym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:48 Fronda-pomnik parafialnego zdziczenia,koscielnej podłosci i głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Re: Agata ma już dość 11.06.08, 09:57 unmonitoredalias napisał: > > Moim zdaniem argument nie trafiony - kto miał wiedzieć, wiedział i przed publik > acjami: dyrektor szkoły, uczniowie, pani ordynator, xionc i moherowa grupa szyb > kiego reagowania. Pocztą pantoflową i tak poszłoby dalej. A to swoją drogą jest ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: Agata ma już dość 11.06.08, 10:58 > Co sobie myślały panie z Fedearcji dzwoniąc do Gazety, skoro wiedziały dobrze, > że na zabieg zostało niewiele czasu? Powiadamiają całą Polskę o planowanym zabi > egu, a potem dziwią się, że katolicy protestują? Moim zdaniem sprawa została nagłośniona słusznie - żeby pokazać, jaki jest mechanizm zaszczuwania tej dziewczyny. To nie publikacja gazety wywołała skandaliczne zachowanie katolików - to skandaliczne zachowanie "obrońców życia" (jak to eufemistycznie nazywasz: protesty katolików) zostało opisane. Nie odwracajmy kota ogonem: gdyby nie akcja moherowych brygad, nie byłoby publikacji. Federacja nie zgłosiła się do gazety, żeby się pochwalić: "Hahaha, bedziemy skrobać 14latkę, fajnie, nie?". Artykuł mówił o tym, że dziewczynie odmówiono przysługujących jej praw, przy czynnym współudziale lekarki, księdza i grupki "obrońców życia". Ze zwiększeniem siły rażenia poczty pantoflowej zgadzam się. Ale może było warto ponieść taki koszt? W końcu chodzi o wyegzekwowanie PRAWA. Gdyby dziewczyna nie była na prawie, nie robiłaby hałasu - sprawa zostałaby załatwiona po cichu, jak tysiące innych. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 18:56 > A to swoją drogą jest ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Agata ma już dość 11.06.08, 09:35 to jest normalne katolickie sku.wysyństwo Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: P.S. wywiad z Agatą nieautoryzowany 11.06.08, 09:44 palestrina2005 napisał: > Nigdzie nie widzę informacji że wywiad z Agatą był autoryzowany. > > Mając doświadczenie z głupotami i przekręcaniem słów polityków przez > dziennikarzy nie ufałbym Wybiórczej. > > Być może dziennikarz zadawał pytania sugrujące odpowiedź i próbował > zmanipulować 14latkę aby mieć tekst broniący jego posadki po > weekendowej wpadce z gwałtem którego prokuratura nie potwierdziła... > To co piszesz to bzdety, a to co jest wkurzające w tej całęj historii jest bez wątpienia faktem - to to moherowe ciemniactwo wtryniające wszędzie swoje trzy grosze. Krótko mówiąc Sk..syński terroryzm katolicki w którym uczestniczy także pańswo przez swych funkcjonariuszy i któremu poddają się konowały (ale tylko na etacie bo już w swoich gabinetach nie) To jest najbardziej wkurzające a ten aspekt ca lkowicie pomijasz \ Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: P.S. wywiad z Agatą nieautoryzowany 11.06.08, 12:46 Czy ordynatorka z Lubartowskiej już wyleciała z pracy? Czy toczy się w stosunku do niej śledztwo o złamanie tajemnicy lekarskiej, czy toczy się jakies postepowanie przeciwko ks.Podtawce i moherom za nękanie dziewczyny? Czy tylko umieszczenie Agaty w osrodku opiekuńczym na podstawie pomówienia jej matki przez antyaborcjonistów załatwiono błyskawicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.bruksela Agata ma już dość 11.06.08, 09:50 Bandyci i kryminalisci w czarnych sukmanach bronia tylko swoich: pedofili, gwalcicieli..posuwaja sie nawet do klamstw, rozbijania rodzin - pewnie z zazdrosci, bo, oficjalnie przynajmniej, nie moga miec dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 12:44 Drogi współforumowiczu, nienawiść się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Agata potwierdzila, ze zostala zgwalcona 11.06.08, 09:50 Oprocz tego ma mniej niz 15 lat. Sa to dwa powody, zeby jej zrobic aborcje, ktorej ona sama chce. Oczywiscie, prawicowcy podwazaja teraz jej zeznania - czy to na pewno byl gwalt? Gdyby powiedziala, ze ktos jej ukradl torebke albo telefon, tez byscie to podwazali? Oczywiscie, ze nie - chodzi tutaj o kontrole nad kobietami, uniemozliwienie jej aborcji, ustawienie w szeregu, niech wie, gdzie jej miejsce. A jej przyklad podziala odstraszajaco na inne nastolatki, ktore juz nie osmiela sie nosa z domu wysciubic. Nastoletni chlopcy i gwalciciele beda mieli ulice tylko dla siebie, zeby isc spokojnie do burdelu albo lapac jakies dziewczyny, ktore pozno wracaja do domu. A potem wezma sobie za zone dziewice. Takich z nieslubnymi dziecmi to oni nie chca. A kto robi te nieslubne dzieci? Inny kolega-moralista. Typowe koltunstwo i obrzydliwa hipokryzja. Palestrina, zaadoptuj sobie dziecko gwalciciela, na pewno jakies bys znalazl w domu dziecka. Moze z niego tez wyrosnie gwalciciel, przeciez rozne sklonnosci sie dziedziczy. Postawa ksiedza i katolikow jest zenujaca. 'Ratuj malenstwo'? Jakie malenstwo? Przed kim? Agata chce aborcji - w takim razie moze wyrwac to 'malenstwo' z niej i przeszczepic ksiedzu lub innej parafiance? W Polsce legalne przeprowadzenie aborcji to bohaterstwo - bo dziewczynka jest osaczona przez sepy, dla ktorych ona sama nic nie znaczy (bo jest narodzona), dla ktorych bogiem jest pomiot gwalciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Agata ma już dość 11.06.08, 09:51 ewidentne manipulacje michnikowej szmaty, typowa propaganda Typowe naciski otoczenia na dokonanie aborcji "Możesz dokonać aborcji, dokonaj jej, to oczywiście będzie twoja decyzja". Jeżeli chłopak na prawdę zgwałcił, to dlaczego jeszcze chodzi po ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Agata ma już dość 11.06.08, 09:57 "- Mama mówiła mi, że ze względu na mój wiek najlepszym rozwiązaniem byłaby aborcja, ale powtarzała, że ostateczna decyzja należy do mnie - opowiada 14-latka." Zdaniem hien z michnikowej szmaty tego rodzaju manipulacja nie jest manipuacją. Podobnie jak nacisk pań od Nowickiej. Ale apel o urodzenie dziecka i deklaracja pomocy dziewczynie zdaniem michnikowszczyzny to "osaczenie" i "zaszczucie" Odpowiedz Link Zgłoś
ador34 Agata ma już dość 11.06.08, 09:58 i ja tez.Naciski ze strony ksiedza i jakiejs tam organizacji.I szpital ktory odmawia przeprowadzenia zabiegu.3 odmowy dziecku ktore jest w potrzebie.Tym powinien sie zajac rzecznik praw dziecka. Szczegulnie pania ordynator,ktora jako osoba pobierajaca pensje panstwowa powinna respektowac to co w tym panstwie jest prawem.A czarni, jak chca miec dzieci, niech wreszcie zaczna sie zenic. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Agata ma już dość 11.06.08, 10:01 "- Mama mówiła mi, że ze względu na mój wiek najlepszym rozwiązaniem byłaby aborcja, ale powtarzała, że ostateczna decyzja należy do mnie - opowiada 14-latka." Zdaniem hien z michnikowej szmaty tego rodzaju manipulacja nie jest manipuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
darmen987 Jesli dziewczyna chce usunąć ciążę, to proszę się 11.06.08, 10:03 od niej od..erdolić.To jest jej czas na Ziemi i nikomu nic do tego.Pamiętajcie też, że to my ustanawiamy prawo i nam ma służyć, a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Jesli dziewczyna chce usunąć ciążę, to proszę 11.06.08, 10:24 I to jest najwlasciwsza wypowiedz na tym forum. Niestety, My jestesmy dla prawa. Nawet Sady w imie tej zasady wydaja orzeczenia. Jestesmy popaprancami i wyjasnie dlaczego. W Polsce mamy demokracje, ktora polega na woli wiekszosci, tylko ta owa wiekszosc wcale nie oznacza madrosc. W swiecie ludzkim jest ok. 2% ludzi, ktorzy potafia sie prawidlowo poslugiwac rozumem. W demokracji, zawsze przebije ich tepota umyslowa. Ale jak na razie, nikt jeszcze nie opracowal systemu lepszego, ktory by dal poczatek rozwoju ewolucyjnego czlowieka w znaczeniu swiadomych czynow, a nie podswiadomych. Do czasu obecnego, dzialamy tylko podswiadomie, wynika to z wielkiego lenistwa czlowieka. Najlepszym przykladem na moja teze jest sprawa Agaty. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Jesli dziewczyna chce usunąć ciążę, to proszę 11.06.08, 11:09 jeżeli ktoś chce kraść to należy mu na to pozwolić. Prawo jest dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Jesli dziewczyna chce usunąć ciążę, to proszę 11.06.08, 11:32 basia8.93 napisała: > jeżeli ktoś chce kraść to należy mu na to pozwolić. Prawo jest dla nas Basienko, czy Ty zrozumialas o czym napisalismy ? Posluguj sie czasami Umyslem, a nie tylko urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Jesli dziewczyna chce usunąć ciążę, to proszę 11.06.08, 11:38 Andrzejku - bardzo dobrze zrozumiałam. Tobie też polecam "pomyśl". Cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Jesli dziewczyna chce usunąć ciążę, to proszę 11.06.08, 14:03 basia8.93 napisała: > jeżeli ktoś chce kraść to należy mu na to pozwolić. Prawo jest dla nas Oooo. Wyrzucono kradzież z kodeksu karnego i prawo na nie zezwala? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.ada.2003 Agata ma już dość 11.06.08, 10:06 "Agata słyszała od koleżanek, że zabrali mu komórkę, aby nie mógł do niej zadzwonić" - Uważam, że jest wiele niejasności w sprawie i bardzo wątpliwe jest to ,czy to był gwałt. Z tego zdania wynika,że dziewczyna ma żal do rodziców chłopaka, że uniemożliwiają mu kontakt z nią. Sytuacja jest bardzo skomplikowana, aczkolwiek uważam, że zarówno chłopak , jak i dziewczyna powinni ponieść konsekwencję tego , co zrobili. Wynikiem czego dziecko,które nie jest przedmiotem, ale żywą istotą. Sądzę,że nie jest to tylko problem samej dziewczyny i jej matki, ale również ojca dziecka i jego rodziców. Przyszli "dziadkowie" powinni zaangażować się w pomoc nieletnm rodzicom w ukończeniu szkół i wychowaniu dziecka. Szczęście należy budować na miłości i umiejętności wybaczania sobie nawzajem. Choć to w dzisiejszych czasach niemodne i mało nowoczesne,dziś liczy się kasa , a nie człowiek,smutne.... Odpowiedz Link Zgłoś
rikol 80% gwaltow jest popelnianych przez osoby znajome 11.06.08, 10:34 Gwalcicielami w 80% przypadkow sa osoby znane ofierze, osoby, ktorym ona ufa - narzeczeni, koledzy, ojcowie, bracia, sasiedzi. Wiekszosc gwaltow ma miejsce w domu ofiary, co potwierdza powyzsze statystyki - standardowy gwalt wyglada tak, ze ofiara wpuszcza kogos, komu ufa, do domu, a ten ja gwalci. Gwalty-napady na ulicy to rzadkosc. Jak widac, znakomita wiekszosc gwaltow to czyny zaplanowane, przeciez gwalciciel musi poczekac, az ofiara bedzie sama w domu, zeby nie bylo swiadkow. Nawet jesli Agata byla w nim zakochana, to czy to wyklucza wedlug ciebie gwalt? Czy w takim razie wedlug ciebie maz nie moze zgwalcic zony? Wedlug prawa jest to mozliwe, powiem wiecej - jest to scigane! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: 80% gwaltow jest popelnianych przez osoby zna 11.06.08, 10:41 A możesz poczekać na opinię sądu? Przecież wiadomo tak samo, że 13-14-latki sypiają ze sobą dobrowolnie. Jazgot się robi, dopiero, kiedy któreś zachodzi w ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Agata wie, co mowi 11.06.08, 13:33 Sadu tam nie bylo, wiec sad nie wie, czy do gwaltu doszlo, czy nie. Sad moze przeanalizowac jedynie dowody i orzec, czy dowody sa wystarczajace do wydania wyroku skazujacego. Jesli dowody beda niewystarczajace, gwalciciel zostanie puszczony wolno - nawet jesli gwalt naprawde mial miejsce. Agata natomiast byla na miejscu i wie, co ja spotkalo. Jesli mowi, ze zostala zgwalcona, czemu jej nie wierzysz? Bo jest dziewczyna, w dodatku w ciazy, ktora chce usunac i do ktorej usuniecia ma prawo? Gdyby o gwalcie opowiadal jakis chlopak, to bys mu wierzyla? Byl jakis czas temu taki przypadeki, kiedy 15-latek poszedl pic do domu doroslego faceta i zostal zgwalcony. Kazdy mu wierzyl. Nikt nie uzyl argumentu w stylu '15-latek powinien w domu siedziec a nie na popijawy chodzic' albo 'mial spodnie za krotkie, sam chcial'. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Agata ma już dość 11.06.08, 14:05 aga.ada.2003 napisała: > zrobili. Wynikiem czego dziecko,które nie jest przedmiotem, ale żywą > istotą. Póki co dziecka jeszcze nie ma i jeśli prawo zostaniw wyegzekwowane, to nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś