emelem1 17.06.08, 20:03 kurierzy mają wszystko w d**ie, a ogłoszenia firm szukajacych kurierów czesto goszczą na stronach " dam prace" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xx100 Re: Komu DHL oddaje paczki? 19.06.08, 20:42 Przed pisaniem głupot: "kurierzy mają wszystko w dupie" - przeczytaj najpierw regulamin firmy z której korzystasz. To, że nadawca wpisuje nr telefonu ma oznaczać, że kurier ma dzwonić ? Człowieku, tego nigdzie nie ma - to się nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
swerd w USA kładą pod drzwiami i nic nie ginie 13.01.09, 20:43 a w polsce kazdy tylko kombinuje jak coś ukraść i oszukać dlatego musimy piny wklepywać przy transakcjach, nosić dowody osobiste, a przy ważniejszej sytuacji mieć 2 dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Komu DHL oddaje paczki? 19.06.08, 20:54 Co do oddawania paczek sasiadom, krecacym sie obok domu adresata zlomiarzom itd. jest proste i skuteczne lekarstwo jakie zastosowala moja sasiadka. Paczka byla warta kilkaset zlotych, a kurier przekazal ja sasiadowi sasiadki. Pech chcial ze sasiad nie mial dowodu i kurier paczke przekazal "na gebe" plus podpis. Sasiadka otrzymala paczke ale zamiast pisac do gazet - zlozyla reklamacje u sprzedawcy, ktory paczke nadawal, a sprzedawca zrobil dym, co skonczylo sie tym, ze kurier z wlasnej kasy pokryl calkowity kosz paczki i przy nastepnej grzecznie dzwonil - mimo, ze nie mial takiego obowiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
generalf Komu DHL oddaje paczki? 19.06.08, 22:00 P*****lony kurier się odezwał.. kto ci chłopie pokazał że jest cuś takiego jak internet? Kurierzy mają wszystko w dupie, nie chce im się wozić paczek to piszą w raporcie, że zostawili awizo (2 razy) i klient ma sobie odebrać paczkę u nich.. a gó.. prawda, jak nie chce im się, to nawet nie zajeżdżają do adresata paczki. Króluje w tym DHL, szczególnie w Olsztynie i Wrocławiu. Co do preawizacji- faktycznie, trzeba za to kilka zylków dopłacić, ale w Dehaelu trzeba też dopłacać za "terminowe doręczenie" haha!! Proponuję jeszcze dopłatę za dowiezienie paczki w jednym kawałku, parę złociszy za niezrobienie kupy do środka, i przynajmniej piątke, za to, że pan kurier nie pobije adresata. Kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
generalf Re: Komu DHL oddaje paczki? 19.06.08, 22:03 P.S. post adresowany do xx100 Odpowiedz Link Zgłoś
xx100 Re: Komu DHL oddaje paczki? 20.06.08, 06:13 jeżeli chcesz swoje gó.. wozić to może zadzwoń do MZO ? żenada - co to jest internet ? pakuj dupe do swojej furmanki i sam sobie dostarcz, będzie łatwiej i gwarancja 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
corradopl Re: Komu DHL oddaje paczki? 07.08.08, 21:53 Powiem Ci w skrocie ze za terminowe doreczenie pobieramy oplate ale sorrrrrryyyyyyy sadze ze pracujesz od 6 do 15 bo widzisz problem w tym ze ja tez chce tak pracowac a za 10 % z podstawy expresu to ja nie bede 2 godziny dziwił pod Twoim domem Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: Komu DHL oddaje paczki? 09.10.08, 22:15 zmien prace. na urzednika na przyklad. bedziesz siedzial od 7 do 15. a jak juz wybrales prace kuriera to nie narzekaj Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz DHL jest gorszy nawet niż państwowa Poczta Polska 20.06.08, 08:16 spróbujcie nadać wieczorem przesyłkę przez DHL.... Jedyny w Warszawie punkt przyjmowania przesyłek czynny do godziny 22:00 jest oblężony przez klientów jak jakaś twierdza, którą trzeba zdobyć a zdobycie jej trwa minimum dwie godziny bo tyle trzeba odstać w kolejce... W środku tego punktu jest dwóch skrajnie nie kompetentnych pracowników, którzy osiągneli mistrzostwo w olewaniu klienta... Odpowiedz Link Zgłoś
dori_wawa Re: DHL jest gorszy nawet niż państwowa Poczta Po 01.08.08, 04:14 Swan, albo jesteś pracownikiem innej firmy kurierskiej albo gazety.pl. Do DPD pojechałam osobście, mam podpisaną umowę, podobno po 19 można nadać tylko w siedzibie firmy czyli przy Mineralnej i co? Stoję, rozmawiam z kurierem, dzwonię na info żeby kurier nie był stratny a telefon cały czas zajęty. 19:15, ja mam zajety numer DPD ale spaceruję do panienek odbierających telefony i co się okazuje? Panienki z DPD przychodzą zapytać o co mi chodzi, w czasie kiedy ja cały czas mam włączony telefon(w stylu ble ble ble wszystkie linie są zajęte)i robią łaskę że przyjmą przesyłkę. DHL nie zamówił reklamy w gazecie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikrzeszow Komu DHL oddaje paczki? 24.06.08, 08:19 Każda firma kurierska wymaga opłaty za awizacje :-/. nie tylko DHL . to raz a dwa smieszy mnie hasło " słono opłacani kurierzy" - może w ANglii ? bo to na pewno nie była mowa o polsce Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Re: Komu DHL oddaje paczki? 12.01.09, 23:03 "Słono opłacani" w sensie "przesyłka kosztuje sporo pieniędzy" a nie w sensie "kurier zarabia krocie za swoją pracę" - to chyba jasne. Za przesłanie na trasie >300km towaru wartego 500zł + "ostrożnie" zapłaciłem ponad 80zł. To jest "słono", bo na PP zapłaciłem za przesłanie towaru tej samej wartości na znacznie dłuższej trasie 23zł. Oczywiście to marne porównanie bo kurier to kurier a PP to k... a nie kurier ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xx400 Komu DHL oddaje paczki? 31.07.08, 23:34 kurierzy nie mają wszystkiego gdzieś!Człowieku zdajesz sobie sprawę z tego,że kurier dhl'u ma płacone tylko za paczki które doręczył? Jestem pewien,że żaden z nich nie zostawia "wirtualnych"awiz.Natomiast co do dzwonienia do odbiorców to czasami ci ludzie nie mają czasu nawet na zjedzenie śniadania,więc jeżeli nie dzwonią to wynikA to z reguły z braku czasu.Walczymy o doręczanie przesyłek do odbiorców wskazanych na listach przewozowych,ale gdy po drugim awizie musimy przesyłkę sami odebrać z siedziby dhl wysyłamy tam swoje żony,swioch męzów,babcie,dziadków a nawet dzieci czy sąsiadów którzy kiedy usłyszą,że nie mogą odebrać takiej przesyłki wykłócają się z pracowniakami biurowymi często obrażając ich!Moje pytanie za co? Przecież właśnie pracownicy biura wydają paczki osobom których imię z nazwiskiem widnieje na liście przewozowym.Myślę,że wszystko mogłoby załatwić zapoznanie się z prostymi zasadami doręczania przesyłek które jasno opisane są w regulaminie firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
corradopl Komu DHL oddaje paczki? 07.08.08, 21:37 Chcialbym stanac w obronie kurierow gdyz sam nim jestem i wiem jak to wszystko wyglada podejscie danego kuriera opisanego w artykule fakt bylo malo profesjonalne, robimy wszystko aby paczke doreczyc gdy np zostawiamy paczke u sasiada ja przynajmniej zostawiam awizo z adnotacja ze zostala zostawiona u sasiada i podany moj nr tel w razie problemow, jezeli nadawca poda mi numer kom na liscie przewozowym to zaraz po wyjezdzie z bazy dzwonie do klienta zeby go uprzedzic, wierzcie mi jezdze po 6 jednostkach wojskowych i szpitalu wojskowym i nawet gdybym chcial to innej osobie niz podana na kwicie nie jestem w stanie zostawic paczuchy, od razu prosze klientow firm kurierskich o wyrozumialosc odnosnie godzin, firma DHL ma najwiekszy zajob paczkowy i robimy wszystko co w naszej mocy. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
solinvictus Komu DHL oddaje paczki? 14.09.08, 13:11 Poczta ostatnio dobrej prasy nie ma. W mediach pojawiły się porażające statystyki - poczta rocznie „gubi" 200 tys. naszych przesyłek. Nawet jeśli paczka do nas dotrze, to z reguły z opóźnieniem, zdarza się, że jest uszkodzona. Awiza wrzucane do skrzynek to już standard. Listonosze narzekają, że polecone obciążają im torby, choć początkowo zaprzeczali, że nawet nie sprawdzają czy adresat jest w domu. Gromy sypią się na pocztę przed świętami: Wielkanocą i Bożym Narodzeniem. I to nie przez zasyp kartek z życzeniami, ale paczek z prezentami, które ludzie kupują przez internet. Polacy tak bardzo zrazili się do Poczty Polskie, że założyli specjalną stronę internetową www.nielubiepocztypolskiej.com, gdzie każdy niezadowolony klient może wyrazić swoje zdanie na forum. Poczta Polska? - Nie lubię! www.nielubiepocztypolskiej.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
bodziu116 Komu DHL oddaje paczki? 07.10.08, 19:23 Moim zdaniem dobrze, że kurierzy zostawiają paczki sąsiadów bo wtenczas nie muszę stać w kolejce na poczcie ani jechać na drugi koniec miasta do siedziby firmy kurierskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
etycja Komu DHL oddaje paczki? 09.10.08, 13:07 Kochani nie straszcie mnie. Właśnie czekam na przesyłkę DHL-em z Wielkiej Brytanii. Poczta zawiodła mnie już tyle razy, że uparłam się tym razem skorzystać z dobrego kuriera. Sąsiadów mam w porządku, ale czy kogoś zastaną? Wiadomo, że będę się starać pilnować kiedy się pojawi, ale czy to znaczy że przez najbliższe kilka dni mam być 24 godziny na dobę w domu bo nadana była przesyłka zwykła ( nie terminowa)? Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko dokladnie to samo jest w ups 09.10.08, 22:06 tak samo zostawiaja awizo z ktorym trzeba jechac na drugi koniec miasta bo oszczedzaja na telefonach. nigdy juz nie skorzystam z uslug tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: ja naprawde was nie rozumie , gdzie tu macie 09.10.08, 22:33 problem.. DHL to nie jakas byle jaka firma , w kazdej chwili mozesz sprawzic gdzie jet twoja przesylka wystaczy ze masz internet. Korzystam czesto z tej firmy (DHL), mieszkam poza granicami polski i czesto wysylam paczki do swoich i zawsze ale to zawsze dochodzi przesylka w swoim czasie .. Nigdy nie czekam az oni zadzwonia ze jada z przesylka do domu gdyz znajac polskie realia nie doczekam sie tego , i dlatego sam lub zona dzwonimy do nich o ktorej beda w domu ab ktos zawsze tam byl.. Jednego czego nie moge zrozumiec to tego ze :taka sama przesylka wyslana z polski jest dwukrotnie drozsza niz ta wyslana przezemnie do polski pomimo ze potrafi byc o wiele lzejsza. Ale tutaj zwalam wine na pazerstwo strony polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko ups nie dzwoni dhl nie dzwoni 10.10.08, 06:37 a dpd masterlink dzwoni zawsze. spytam sie facia jak przyjdzie czy nadawca wykupil preawizowanie. watpie. facet dzwoni bo szanuje swoj i moj czas. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Komu DHL oddaje paczki? 09.10.08, 22:21 poza tym na trasie wroclaw torun regularnie paczki sa otwierane nozykiem aby kurier/ktos z obslugi mogl sprawdzic co jest w srodku i ewentualnie paczke "zgubic" z co bardziej wartosciowym sprzetem. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 piwko wysylalem ipoda, wysylalem aparaty cyfrowe 09.10.08, 22:36 wysylalem ciuchy, buty,naprawde drogie i nigdy nic mi nie zginelo. myslisz ze cud ? Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko ty miales szczescie 10.10.08, 06:35 a my pecha. w kazdym razie przypadki o ktorych napisalem nie byly sporadycznym jednorazowym wydarzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
las53 Komu DHL oddaje paczki? 29.10.08, 12:45 DHL pomimo prośby o dostarczenie przesyłki przed określoną godziną z uporem maniaka kurier przyjeżdża po tej godzinie i zostawia awizo.Interwencja telefoniczna nic nie pomaga. Światowa firma POLSKA rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel52 Komu DHL oddaje paczki? 16.01.09, 10:09 Ludzie sami nie wiedza czego chca. Pracowalem w DHL-u w Contact Center. Jak kurier zostawi pake u sasiada - to jest wielka awantura, jak nie zostawi paki - to krzyk dlaczego nie zostawil bede musial/musiala sama jechac albo czekac na druga probe doreczenia. Sa uslugi terminowe doreczenie do 9, do 12 albo miedzy 17 a 22. Jesli szkoda paru groszy to siedziec na tylku i czekac. Najlepiej !!! wybrac usluge ekonomiczna o ktorej konsultanci informują ze jest to doreczenie w ciagu calego dnia roboczego a pozniej dzwonia i marudza. Kolejna sprawa. Kurierzy nie dzwonią: a) nie mają takiego obowiązku (regulamin) b) korzystają z prywatnycj numerów telefonów, c) kurierzy firmy DHL maja 2 albo 3 razy wiecej paczek do odebrania i do doreczenia niz inne firmy kurierskie, wiec gdyby mieli dzwonic do kazdego klienta nie dowiezli by polowy paczek, a zwazam na fakt ze oprocz dzwonienia do klienta to konsultanci rownierz do nich dzwonia i zawracają im glowe bo Pani czeka na paczke a musi wyjsc po torebke do sklepu, jakby mialo tej torebki jutro nie byc. Zastanówcie sie ludzie co Wy mowicie. Myslicie ze placac kilkadziesiat zlotych kupiliscie sobie kuriera na wlasnosc. A jesli ktos ma zyczenie zapraszam, dzial przesylek dedykowanych odbierze paczke tego samego dnia o 10:00 i doreczy w dowolnym miejscu w Polsce o godzinie 15:47:32 Koszt - 1000-2000zł. Jeszcze jakies pytania ?? Odpowiedz Link Zgłoś