tom1003 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 09:23 czy ktoś odszedł z gazietki w czasie gdy Michnik opluwał Wałęsę? Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 10:46 tom1003 napisał: > czy ktoś odszedł z gazietki w czasie gdy Michnik opluwał Wałęsę? Michnik nigdy Wałęsy, jak też nikogo innego w Wyborczej, nie opluwał! Ja także nie żałowałem Wałęsie krytyki gdyż po pierwsze na to zasługiwał chociażby za konszachty z rydzykiem i kaczyńskimi a po drugie nie zgadzałem się z nim w sprawach, w któtych sie diametralnie różnimy a, które są dla mnie pierwszo planowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 11:46 A kiedy Michnik "opluwał" Wałęsę? Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 09:34 Kapuś odszedł do kapusiów ... Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 10:43 kocis1 napisał: > Kapuś odszedł do kapusiów ... Ja nie wiem kto jest kapusiem ale aa to wiem kto jest sku..synem! Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Zlikwidowaliśmy komunizm, pozostał kaczyzm 18.06.08, 09:53 Czy my qischias musimy walczyć na okrągło? Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack A kto to ten Gojtowski? 18.06.08, 10:01 Nie przypominam sobie zadnego artykulu lub komentarza ze strony tego pana.. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Sprytny 18.06.08, 10:06 Sprytny redaktor nawet na cudzej książce zrobi karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Zabawne te komentarze... 18.06.08, 10:09 Do wczoraj koleś był be a dzisiaj jest honorowym i rzetelnym dziennikarzem. Typowa szkoła Michnika. Pamiętam jak ten jeździł po Wałęsie na początku lat 90 a dzisiaj bez względu na wszystko uważa go za męża stanu. Swoją drogą to czego się spodziewać po ludziach których umysł (?) kształtuje juz tyle lat wzór rzetelności dziennikarskiej i organ liberalno - lewicowy GW. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Gojtowskiego widziano przy ogrodach Kajfasza 18.06.08, 10:15 przy ulicy Czerskiej.Mial przy sobie trzydziesci srebrnikow i szedl w kierunku Lazienek wybrac sobie osike.Pozdrowienia dla cioteczki Halinki Wolinskiej i fujcia Stefcia oraz dla calej redakcji Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Ciekawy manewr - protest przeciwko faktom o Bolku? 18.06.08, 10:16 Prawda o Wałęsie Bolku nie podoba się "redaktorowi"? Czy może sam ma coś na sumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Są jeszcze uczciwi ludzie 18.06.08, 10:20 Ale coraz mniej ich w "Rzeczpospolitej" Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: Są jeszcze uczciwi ludzie 18.06.08, 10:31 Gojtowski i Wałęsa? Podziwiam śmiałą tezę i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doris.9914 Fałszerstwa Kurtyki i Rzeczpospolitej" !!!! 18.06.08, 10:42 pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Przewo%C5%BAnik Andrzej Przewoźnik - Wikipedia, wolna encyklopedia Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: Fałszerstwa Kurtyki i Rzeczpospolitej" !!!! 18.06.08, 10:55 i jeszcze Banhauera To przez nich opisuje się fakty dotyczące Wałęsy. Przeciez to niesłychane - w końcu to noblista, multidoktor i człowiek który sam wszystko obalił i załatwił (nawet sam wyczyścił swoja teczkę) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Fałszerstwa Kurtyki i Rzeczpospolitej" !!!! 18.06.08, 12:02 henryk_adamski napisał: > i jeszcze Banhauera > > To przez nich opisuje się fakty dotyczące Wałęsy. Przeciez to niesłychane - w > końcu to noblista, multidoktor i człowiek który sam wszystko obalił i załatwił > (nawet sam wyczyścił swoja teczkę) Rozumiem, że to niezamierzona złośliwość w stosunku do człowieka, który jest naszą Polską legendą. Który jest symbolem zrywu nie mającego w historii swojego odpowiednika, zrywu który rozsadził sowieckie imperium. Ale skoro wolisz sbecką wersję historii i dociekanie, jaki wpływ na dalsze losy Wałęsy miało np. nieślubne dziecko z przygodnie poznaną panią i czy fakt ten mogły wykorzystać „organa” to masz szansę zrobić karierę w IPN. Redaktor Rzeczypospolitej wykazał się czymś co zdaje Ci się zjawiskiem niepojętym – pokazał że ma charakter. Widać w Twoim środowisku to zjawisko nadzwyczaj rzadko występuje, bo nie jesteś w stanie właściwie ocenić takiej postawy.. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: Fałszerstwa Kurtyki i Rzeczpospolitej" !!!! 18.06.08, 13:03 Symbolem zrywu jest Solidarność. Wałęsa był jej przywódcą. Przywódcą jak się okazało o podejrzanej przeszłości co do której nie potrafił się odnieść inaczej niż kłamstwem i manipulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.madalinska Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 11:30 Gratulacje dla p. redaktora Jaroslawa Gojtowskiego, w aktulanie redagowanej Rzeczpospoilitej chyba sie juz nie da pracować i być jednocześnie wolnym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 18.06.08, 11:47 skoro ma problem ze spojrzeniem prawdzie w oczy... Z pewnością będzie lepiej pasował do składu GW gdzie rzeczywistość sie nie opisuje tylko się ją kreuje Odpowiedz Link Zgłoś
smuff Długo wytrzymał. 18.06.08, 11:54 Jeszcze 3 lata temu czytałem Rzepę, od wolnej Polski. Ze "starych" pozostał jeszcze Szczepłek, może kilku. Teraz jest Semka, Ziemkiewicz, Lichocka, Wildstein, Lisicki, Janke ... A Rzepa... - tuba propagandowa niedawno rządu, teraz PiS. Co to się porobiło. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 18.06.08, 12:26 Czekamy na "remake" O takich dwóch co okradli Polskę? Rzeczpospolita podobnie jak nasz dziennik sakiewicza,The Sun w Angli - typowe rynsztokowe łajna.Jak trzeba głęboko upaść aby grzebać w takim gó..e???? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekn66 Jaki konflikt? Ratowanie tyłka przez miermotę... 18.06.08, 12:45 Jaki konflikt? Ratowanie tyłka przez dziennikarza bez dorobku, który chce się załapać do "Wyborczej" jako męczennnik walki z PiSem, a tam przyjmuja podobne odrzuty (vide: "publicysta" Czech) A "Rzeczpospolitą" czeka pacyfikacja metodami przedstawionymi przez Wildsteina w "Dolinie nicości". Dlatego co słabsi, bez nazwisk, bez dorobku ratuja tyłki... Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_prosty_czlek RE: ledroithuman i inni, witajcie zakopleksione 18.06.08, 13:05 .... czyli wszyscy „prawdziwi Polacy patrioci”. Bo jak nie interesują mnie tematy zastępcze to może nie jestem prawdziwym patriotą? Ja jestem! I dlatego jeszcze raz powtarzam: Po pierwsze gospodarka. Po drugie Polacy są równi, ujednolicić system emerytalny. Jeśli Sejm tego tematu nie podejmuje, to znaczy, że rządzą SB-ecy karmiący nas tematami zastępczymi. Dopóki Polacy na co dzień w rozmowach towarzyskich, w prasie, publicystyce, w polityce w Sejmie będą pajacować zamiast zajmować się ważnymi dla ludzi i kraju sprawami, czyli gospodarką, dopóty będziemy traktowani przez inne narody a szczególnie sąsiadów, jak naród składający się z głupców. Wałęsa jest już przeszłością, a przyszłość jest w rękach ludzi, którzy nie chcą pracować tylko dzielić i rozszarpywać Polskę po kawałku wykorzystując głupotę, emocje, żale, waśnie, dezinformacje. A ten cały hałas to po to, żeby myśli nie można było zebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8778 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn... 19.06.08, 09:03 Zrezygnował, bo wierny jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
kblach A co z teczką Jarosława Kaczyńskiego? 19.06.08, 11:31 A co z teczką Jarosława Kaczyńskiego? Pamietam, jak sam powiedział, że jego teczka jest sfałszowana i koniec. A moze to on był Bolkiem i dlatego uprzedzając fakty schował niewygodne dokumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn.. 19.06.08, 11:52 Uwolnic Polske od Rosji. Precz z cienkimi Bolkami od Bolszewików. Donald Tusk to postać z Orwella; nie powołał jeszcze komisji śledczej, choć przez lata ukrywano przestępstwa - kradzież dokumentów ściśle tajnych. Borusewicz trzyma taśmę z przyznaniem się Wałęsy. Miodowicz o kradzież dokumentów oskarżył Cenckiewicza i Gontarczyka. Wstyd! Detektyw-amator Miodowicz nie dostrzega, bo jest ignorantem. Bodaj w którymś z tekstów Plechickiego [wbij to nazwisko do Google'a, jak chcesz znaleźć artykuł] przytoczone jest, jak ten szef kontrwywiadu UOP nie rozróżniał - głośna sprawa - generała Le May'a od Lyndona La Rouche'a. Niestety ci co czyścili Wałęsie jego akta - vide Milczanowski & Czempiński, przede wszystkim, też się popisali niezłym partactwem! I wkopali Wałęsę. A TERAZ PROKURATOR SIĘ ZA NICH WEŹMIE I KOMISJA ŚLEDCZA! TYMCZASEM CHCĄ ZAMKNĄĆ IPN! A BORSUK UKRYWA TAŚMĘ Z NAGRANIEM WAŁĘSY! Borusewicz nie wyglupiaj sie; oddaj tasme! Drodzy Polacy! Poprzyjcie Autorow ksiazki. Ksiazka jest już (bedzie cala) w pdf na niezalezna.pl Jeżeli chcecie aby ta książka była naprawdę dostępna w księgarniach dla wszystkich chętnych wpisujcie się pod Apelem na www.petycje.pl numer Petycji 3182 Komuchy chcą zatrzymać, zmniejszyć, ograniczyć czytanie tej książki przez ludzi. Nie pozwól na to sam, nie czekaj aż Ci Wałęsa coś wywalczy, bo on tylko pod siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
tehanu Re: Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezy 20.06.08, 21:56 Jeśli Jarosław Gojtowski jest (był) gdziekolwiek jedynym sprawiedliwym, to ja bardzo, ale to bardzo współczuję temu "gdziekolwiekowi". Znajmość z rzeczonym posiadając osobistą, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Szef działu krajowego "Rzeczpospolitej" zrezygn.. 07.07.08, 19:10 > Od: "Jarosław Gojtowski" <jarek.gojtowski@*.com> > Data: 7 lipca 2008 12:33:09 GMT+02:00 > Temat: Kilka słów > Do Was, Do Wszystkich z Działu Krajowego > > Należą się Wam te słowa, nawet jeżeli ich nie przyjmiecie jako > racjonalne wyjaśnienie, to uważam, iż muszę napisać ten list. > Irracjonalność całej sytuacji nie daje mi szans, abyście mi wybaczyli, > ale może chociaż zrozumiecie. > Jestem człowiekiem chorym. Chociaż najlepszym wytłumaczeniem byłaby > choroba psychiczna, ale lekarze na taką diagnozę się nie godzą. > Jestem uzależniony od hazardu. Jestem hazardzistą. Przez długi czas > radziłem sobie z tym "gównem", ale okazałem się zbyt słaby. > Wydawało mi się, że już jest ok, że... jestem zdrowy, ale z tej > choroby nie da się wyleczyć, można ją jedynie... zaleczyć. > Hazaradzista, kiedy upada, czyni rzeczy tak idiotyczne, że potem sam > nie jest w stanie pojąć dlaczego okazał się takim sukinsynem. > Jest mi ogromnie wstyd i moje poczucie winy, także wobec Was, jest > ogromne. PRZEPRASZAM. Nie tak miało być. > Jesteście Wspaniałym Zespołem, który dawał mi siłę bycia silnym, ale > ostatnie wydarzenia były ponad moje siły. Nie wytrzymałem. > Nie mam siły zaprzeczać TEMU, co czytam na swój temat, bo zbyt długo > przepracowałem w tym zawodzie, aby nie wiedzieć, że zaprzeczenia dla > wielu są tylko potwierdzeniem. > Nigdy - przynajmniej mam taką nadzieję - nie traktowałem Was źle, a > jeżeli takie sytuacje się zdarzały to tym bardziej jest mi głupio, tym > mocniej proszę Was o wybaczenie. > Cała sytuacja mnie przerosła i nie mam pojęcia jak z tego wyjść, ale > sam sobie jestem winien. Tylko ja. > Nie mam w skrzynce wszystkich adresów - proszę przekażcie ten list > innym z Działu. > Jeszcze raz PRZEPRASZAM I PROSZĘ, ABYŚCIE POTRAFILI MNIE ZROZUMIEĆ, > chociaż wiem, że to trudne, bo ja sam nie potrafię ogarnąć ostatnich > niemal trzech tygodni. > Dziękuję za ten ponad rok spędzony z Wami. > > -- > Jarek Gojtowski Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 coś michnikoidy nie komentują. Dlaczego???? 15.07.08, 09:35 tosz.salon24.pl/84035,index.html Odpowiedz Link Zgłoś