Dodaj do ulubionych

Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami

27.06.08, 07:05
Pomarańczowa alternatywa po irańsku :)
Obserwuj wątek
    • allspice Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 07:06
      No cóż, 'Paryż,wart mszy'...
      • mlasskacz O co chodzi? To sojusznicy USA czyli naszych wypas 27.06.08, 07:20
        ionych przyjaciół. Taka ciekawostka. Sam bym pojechał.
        • ajmax Organizacja wypadu przekracza budżet Mossadu. 27.06.08, 07:41
          To jest nie do przyjęcia. Czuję, że GW zdrożeje, a dostęp do portalu
          będzie płatny.
          • aro7 za każdą literke postu w koszernej... 27.06.08, 08:15
            powinieneś wychłostać sie pokutnie 1 -batem !

=======
            a z innej beczki , gdzie te biedne żaki pochowają niezbędne w paryżu aparaty
            fotograficzne i telefony?? i czy ksiądz ich potem rozgrzeszy? po lustrzance
            chyba nie ma szans... :o
            • sokolasty Re: za każdą literke postu w koszernej... 27.06.08, 08:49
              "Natalia, opiekunka wyjazdu, o kontrowersjach wokół organizatorów: -
              Jeśli porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa w
              czasie II wojny światowej, to Ludowi Mudżahedini są niewiniątkami.
              "

O ja rypię. Albo cynizm (opiekunka wyjazdu), albo totalnie wyprany
              mózg (coś jak koszulka z ruską gwiazdą albo Guevarrą).
              • havokkk Re: za każdą literke postu w koszernej... 27.06.08, 09:09
                Hehe tam gdzie zaczyna sie kasa tam kończą się idee i zasady. "Będą rządzić w
                Paryżu" haha z czym do ludzi? Rządzić na wyjeździe za 20 zeta? Pariasi
                • em_obywatel Prostytucja intelektualna. 27.06.08, 09:19
                  Prostytucja intelektualna. Zeby tak sie sprzedac. Sprzedac umysl to gorzej niz
                  sprzedac cialo.
                  • mariola_21 gamonie z rodzaju tych co to do 27.06.08, 10:00
                    Paryża mają za 20 zł a do czech za darmo .. ci którzy figurują na
                    tych listach nie powinni już przekroczyć progu żadnej uczelni ...
                    • expert_spod_mostu_kierbedzia za 20 zł zapaskudzić sobie papiery to kiepska 27.06.08, 10:14
                      inwestycja w przyszłość .. listy uczestników raczej nie wyparują i
                      dla wielu mogą w przyszłości być zapadnią na drodze do kariery ..
                      • mis22 Dla kogo pracować po studiach? 27.06.08, 12:05
                        expert_spod_mostu_kierbedzia napisał:
                        > inwestycja w przyszłość .. listy uczestników raczej nie wyparują i
                        > dla wielu mogą w przyszłości być zapadnią na drodze do kariery ..

Nie dostaniesz pracy w amerykańskim Exxon/Mobil w Iraku. Ale dostaniesz we
                        francuskiej firmie naftowej Total. Trzeba wybierać!.

Ale pracować w Iraku skolonizowanym przez Amerykanów jest bardzo ryzykownie.
                        • szczurek.polny Młodzi, dynamiczni, wykształceni, z wielkich miast 27.06.08, 12:46
                          ... studenci, co zabierali babci dowód.
                          Wyborcy PO.

Ale obciach. Że też musimy mieć w Polsce tych, co głosują na PO.
                          • net_friend Re: Młodzi, dynamiczni, wykształceni, z wielkich 27.06.08, 14:39
                            Kto miał ich uprzedzić skoro zlikwidowano WSI?
                            • ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Młodzi, dynamiczni, wykształceni - prostytuki 27.06.08, 15:05
                              Za 20 zlp do Paryza na kilka dni? Tylko prostytuta
                              na to sie zabierze. Moze, lepiej jakby juz tam zostali,
                              albo polecieli wprost do baz szkoleniowych na Bliskim
                              Wschodzie bo takie szmaciarstwo tylko kladzie Polske.
                              To cholota, ktora dala wladze POkatnym oszustom,
                              prostytutki za dwie dziesiatki.
                              • manhu Re: Młodzi, dynamiczni, wykształceni - prostytuki 27.06.08, 15:40
                                Niektórzy politykę mają gdzieś, więc im się nie dziwię. Za fajną wycieczkę 20zł to dobry interes.

Pogratulować terrorystom pomysłu:) Myślę, że będzie powielany, bo ci "niektórzy" to zapewne z 70% młodzieży.
                                • ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Re: Młodzi, dynamiczni, wykształceni - prostytuki 27.06.08, 16:00
                                  manhu napisał:
                                  > Niektórzy politykę mają gdzieś, więc im się nie dziwię.
                                  > Za fajną wycieczkę 20zł to dobry interes.

Dla prostytutek liczy sie tylko te 20 zlotych. Interes.
                                  Chow komuny.
                                  Godnosc - a co to takiego? W komunie tego nie ma. Prostytucja
                                  to dla nich taka sama forma pracy jak kazda.
                                  Moralnosc - w komunie to tylko chodzi o ideologie walki.
                                  Uczciwosc - tak, ale tylko jak inni patrza i jak maja wladze,
                                  ale jak braknie elektrycznosci i zrobi sie ciemno, to wszystko
                                  wolno. Uzywaj zycia bo ani Boga, ani sprawiedliwosci nie ma!
                                  Kto tych studentow nauczyl tego? Komuna, bieda, brak zasad
                                  w rodzinach, media liberalne.
                                  • meth.p Re: Młodzi, dynamiczni, wykształceni - prostytuki 27.06.08, 16:07
                                    ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca napisał:

> Dla prostytutek liczy sie tylko te 20 zlotych. Interes.
                                    > Chow komuny.
                                    K*wa jak czytam takie posty, to zastanawia mnie gdzie zaginal proces myslowy w gatunku homo sapiens. Jezeli myslisz ze mozesz napisac cokolwiek to masz racje. Ale jezeli myslisz ze tym samym masz racje mowiac to co mowisz to sie mylisz. Ty pewnie jestes z tych, ktorzy doskonale wiedza jakim zlem bylo za komuny podpisanie lojalki i w swoim slepym radykalizmie nie potrafisz przewidziec, ze tez moglbys w okrutnym socjalistycznym panstwie podpisac papierek, ktory dla ciebie nic nie znaczy. Tzn. dla ciebie znaczy, bo latwo mozesz agresje i frustracje wyladowywac w czasach, ktore Ci, ktorzy w d*pie mieli SB i podpisywali lojalki wywalczyli dla nas!
                                    • ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Re: Młodzi, dynamiczni, wykształceni - prostytuki 27.06.08, 21:10
                                      meth.p napisał:

> ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca napisał:
                                      >
                                      > > Dla prostytutek liczy sie tylko te 20 zlotych. Interes.
                                      > > Chow komuny.
                                      >
                                      > K*wa jak czytam takie posty, to zastanawia mnie ...
                                      > ...za komuny podpisanie lojalki ... w okrutnym
                                      > socjalistycznym panstwie ... w czasach, ktore Ci,
                                      > ... ktorzy w d*pie mieli SB i podpisywali lojalki
                                      > wywalczyli dla nas!

Przestan Meleszka bo sie slinisz.
                                      Wiemy, ze dla nas podpisywales i dla nas donosiles na
                                      kolegow. Zamknij wiec ryj i siedz cicho.
                                      • sanches1000 Re: Młodzi, dynamiczni, wykształceni - prostytuki 04.07.08, 17:58
                                        A komu ku.. przeszkadzają prostytutki?
                        • zigzaur Re: Dla kogo pracować po studiach? 27.06.08, 15:00
                          Total też po polskiej politologii nie zatrudni. Total też dba o procedury
                          rekrutacji.

Widzę dla takich ludzi perspektywę kariery u McDonald's.
                          Jako junior rag operator.

Ewentualnie w budce z kebabem.
                      • meth.p Re: za 20 zł zapaskudzić sobie papiery to kiepska 27.06.08, 12:46
                        Rece zalamuje jak czytam Wasze komentarze. Jak zwykle odezwalo sie 38 milionow
                        ekspertow w kazdej dziedzinie. Wlacznie z byciem ekspertem w dziedzinia
                        nasmiewania sie z faktu, ze w Polsce mamy 38 mln ekspertow na kazdy temat.
                        Mialem propozycje tego wyjazdu i zrezygnowalem w ostatniej chwili. Sytuacja byla
                        rpzedstawiana w zupelnie inny sposob - mielismy jechac na wyklad na temat
                        lamania praw czlowieka w Iranie. Pomyslalem ze moze byc ciekawie, no i kilka
                        godzin na spacer po stolicy Francji. Dopiero kilka dni przed wyjazdem dostalem
                        FAQ w ktorym byla mowa o manifestacji, a nie o wykladzie. Sciema byla niezle
                        przygotowana i nie dziwie sie tym, ktorzy dali sie nabrac i pojechali. Sporo
                        osob dalo sie nabrac, inni uznali ze nei wypada wycofywac sie na ostatnia chwile.
                        Inna sprawa jest to, kto to organizuje i czy sa terrorystami. Dla mnie USA nie
                        maja moralnego prawa do nazywania kogokolwiek terrorysta - Abu Ghraib i
                        Guntanamo to wspanialy przyklad niedemokratycznosci tego panstwa. Zeby bylo
                        jasne, nie mam opinii na temat OBL, bo za malo o nich wiem. Przyznam, ze nie
                        wiedzialem ze stoja za Towarzystwem Iranskim w Berlinie, ale przeciez ci ostatni
                        dziala w Niemczech legalnie...
                        Nawiazujac do argumentow taniego wyjazdu, ktorego niska cena powinna byc
                        naturalna wskazowka na to, ze "cos smierdzi", to Panstwo chyba nigdy nie
                        studiowaliscie. Stypendium Erasmus - calkiem niezle stypendia + darmowa nauka na
                        zagranicznej uczelni. Zdazylo mi sie neiraz zalapac na calkowicie darmowe
                        wyjazdy stowarzyszen studenckich. Prosze, troche dystansu do rzeczywistosci i
                        tego co czytacie w prasie.
                        • mariola_21 chodzi o minium zasad .. po co kształcić 27.06.08, 13:29
                          ludzi - którzy będą kiedyć tworzyć kadry i których można kupić jak
                          menela za butelkę taniego wina .. jeżeli wszystko jest O.K. to
                          dlaczego nie mogą mieć ze sobą komórek i aparatów
                          fotograficznych .. ?? .. sprawa śmierdzi na kilometr ale głupcy tego
                          nie czują ...
                          • zigzaur Re: chodzi o minium zasad .. po co kształcić 27.06.08, 15:02
                            Oni będą tworzyć kadry ale

junior rag operator u McDonald's

z perspektywą awansu na senior rag operator

a może nawet toilet manager.
                          • meth.p Re: chodzi o minium zasad .. po co kształcić 27.06.08, 16:02
                            mariola_21 napisała:
                            > ludzi - którzy będą kiedyć tworzyć kadry i których można kupić jak
                            > menela za butelkę taniego wina
                            Nie wiem czemu mowisz o ksztalceniu, skoro nie potrafisz ze zrozumieniem
                            przeczytac wpisu na ktory odpowiadasz. Analogia nietrafiona.

> dlaczego nie mogą mieć ze sobą komórek i aparatów
                            > fotograficznych .. ??
                            Nie wiem. Mnie nikt nie informowal, ze bedzie taki wymog. Podejrzewam, ze gdyby
                            poinformowali, lista chetnych byla wielokrotnie krotsza. Mnie wieksze niuanse
                            zrazily do wyjazdu, ale nie kazdy musi byc czujny. Ty nie musisz wogole bo wiesz
                            wszystko - przeczytalas artykul. Brawo!

> sprawa śmierdzi na kilometr ale głupcy tego
                            > nie czują ...
                            To jest Twoj sposob dyskusji? Ponadto ponawiam zarzut nieprzeczytania mojego
                            wpisu, na ktory odpowiedzialas. Zupelnie jak KOwiec w Rejsie na temat pewnej
                            piosnki, ktorej wprawdzie nie slyszal, ale...
                        • mari2501 Re: za 20 zł zapaskudzić sobie papiery to kiepska 27.06.08, 15:01
                          dasz mi jakies namiary? ja tez chce pojechac do Paryza
                    • sceptyk40 Re: gamonie z rodzaju tych co to do 27.06.08, 13:03
                      mariola_21 napisała:

> Paryża mają za 20 zł a do czech za darmo .. ci którzy figurują na
                      > tych listach nie powinni już przekroczyć progu żadnej uczelni ...

Czy Ty kobieto naprawdę myślisz to, co piszesz ? Skąd się tych
                      miłośników metod komunistycznych tyle bierze? Czy ciebie przed
                      przyjęciem na uczelnię ktoś prześwietlał, gdzie jeździłaś albo kim
                      byli Twoi rodzice ? Czy to jakiś wirus wykluczania bliźnich ze
                      społeczeństwa ? Jeśli jesteś młodą osobą tojest to groźne.....
                      • ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Re: gamonie z rodzaju tych co to do 27.06.08, 15:32
                        mariola_21 napisała:
                        > gamonie z rodzaju tych co to do Paryża mają za 20 zł
                        > a do czech za darmo .. ci którzy figurują na tych
                        > listach nie powinni już przekroczyć progu żadnej uczelni ...

sceptyk40 napisała:
                        > Skąd się tych miłośników metod komunistycznych tyle bierze?

Niestety, komunizm to jest w pierwszym rzedzie MATERIALIZM!
                        Ci studenci to chow komuny, ktora nie nauczyla liczenia
                        kasy. Godnosc - a co to takiego? W komunie tego nie ma.
                        Prostytucja to dla nich taka sama forma pracy jak kazda.
                        Moralnosc - w komunie to chodzi o ideologie walki, prawda?
                        Uczciwosc - tak, jak inni patrza i jak maja wladze, ale
                        jak braknie elektrycznosci i zrobi sie ciemno, to wszystko
                        • ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Re: gamonie z rodzaju tych co to do 27.06.08, 15:37
                          Re: gamonie z rodzaju tych co to do
                          Autor: ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca 27.06.08, 15:32

mariola_21 napisała:
                          > gamonie z rodzaju tych co to do Paryża mają za 20 zł
                          > a do czech za darmo .. ci którzy figurują na tych
                          > listach nie powinni już przekroczyć progu żadnej uczelni ...

sceptyk40 napisała:
                          > Skąd się tych miłośników metod komunistycznych tyle bierze?

Niestety, komunizm to jest w pierwszym rzedzie MATERIALIZM!
                          Ci studenci to chow komuny, ktora nie nauczyla niczego, tylko
                          liczenia kasy.
                          Godnosc - a co to takiego? W komunie tego nie ma. Prostytucja
                          to dla nich taka sama forma pracy jak kazda.
                          Moralnosc - w komunie to tylko chodzi o ideologie walki.
                          Uczciwosc - tak, ale tylko jak inni patrza i jak maja wladze,
                          ale jak braknie elektrycznosci i zrobi sie ciemno, to wszystko

• japolak gamonie 27.06.08, 19:57
                      Jeśli umiem czytać, sąd w Europie tej organizajcji nie traktuje jako
                      terrorystycznej - jedynie Bush i IPN.
                      My fundujemy darmowe kolonie dla Polaków z Litwy, Rosji, Białorusi.
                      A ci od naszych studentów nawet nie wymagaja obrzezania.
                      Tylko ich rówieśnicy mogą wyjeżdżać, by sobie do żywego celu
                      postrzelać w Iraku lub Afganistanie?
                  • eti.gda Re: Prostytucja intelektualna. 27.06.08, 10:15
                    em_obywatel napisał:

> Prostytucja intelektualna. Zeby tak sie sprzedac. Sprzedac umysl
                    to gorzej niz
                    > sprzedac cialo.

W dodatku żadnej przyjemności z tego.
                • 4krzych1 [...] 27.06.08, 09:22
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • dejourent mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa. 27.06.08, 09:52
                  az wstyd mi za taka wypowiedz mlodej dziewczyny z Polski.
                  A jakie to grzechy, pytam sie, popelniali mlodzi chlopcy i dziewczeta z Armii
                  Krajowej walczac z narazeniem zycia z barbazynskim okupantem naszego kraju???
                  Wiecej szacunku dla tamtego pokolenia!!!!!!!!
                  Ta mloda dziewczyna ma jeszcze "zalegle lekcje do odrobienia".
                  • czyngis_chan Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 12:25
                    > az wstyd mi za taka wypowiedz mlodej dziewczyny z Polski.
                    > A jakie to grzechy, pytam sie, popelniali mlodzi chlopcy i
                    dziewczeta z Armii
                    > Krajowej walczac z narazeniem zycia z barbazynskim okupantem
                    naszego kraju???
                    > Wiecej szacunku dla tamtego pokolenia!!!!!!!!
                    > Ta mloda dziewczyna ma jeszcze "zalegle lekcje do odrobienia".
                    Przepraszam bardzo, a NATO w Afganistanie to nie barbarzyńscy
                    okupanci?
                    • zigzaur Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 15:03
                      NATO w Afganistanie to bat na islamistów. To straszak na tych, co chcieliby
                      zaprowadzić w Europie kalifat.
                      • anonymous1921 Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 15:05
                        zigzaur napisał:

> NATO w Afganistanie to bat na islamistów. To straszak na tych, co chcieliby
                        > zaprowadzić w Europie kalifat.

A jakby już zaprowadzili, to w Polsce i krajach ościennych pojawiłyby się masowe
                        groby w, jak to mówi mój wnuk, ilościach hurtowych, bo reedukacja mieszkańców
                        ruszyłaby pełną parą.
                        • zigzaur Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 17:54
                          Więc dlatego lepiej, gdy masowe groby powstają w Afganistanie, Iraku czy Rosji
                          zamiast w Polsce.
                  • sceptyk40 Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 13:12
                    dejourent napisał:

> az wstyd mi za taka wypowiedz mlodej dziewczyny z Polski.
                    > A jakie to grzechy, pytam sie, popelniali mlodzi chlopcy i
                    dziewczeta z Armii
                    > Krajowej walczac z narazeniem zycia z barbazynskim okupantem
                    naszego kraju???
                    > Wiecej szacunku dla tamtego pokolenia!!!!!!!!
                    > Ta mloda dziewczyna ma jeszcze "zalegle lekcje do odrobienia".
                    Nie wiesz niestety , czy dziewczyna jest młoda a Ty nie masz racji
                    oburzając się. Żyją jeszcze ludzie, którzy mogą trochę więcej
                    powiedzieć o "wyczynach" młodych ludzi z AK. Jeśli uważasz, że sam
                    fakt walki o niepodległość rozgrzesza ich, to Twoja sprawa, lecz
                    patos w Twoich słowach jest raczej nie na miejscu.
                    • anonymous1921 Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 14:48
                      sceptyk40 napisała:

> Nie wiesz niestety , czy dziewczyna jest młoda a Ty nie masz racji
                      > oburzając się. Żyją jeszcze ludzie, którzy mogą trochę więcej
                      > powiedzieć o "wyczynach" młodych ludzi z AK. Jeśli uważasz, że sam
                      > fakt walki o niepodległość rozgrzesza ich, to Twoja sprawa, lecz
                      > patos w Twoich słowach jest raczej nie na miejscu.

Bardzo proszę, ja się chętnie dowiem co ja i moi koledzy robiliśmy.
                      Pozdrawiam
                      • sceptyk40 Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 15:12
                        Chce Pan powiedzieć, że ręczy Pan za wszystkich członków AK z
                        tamtych czasów, czy jest Pan pewien tylko swego oddziału ? Bo Pana
                        prośba jest niepoważna.
                        • anonymous1921 Re: mlodz znawczy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 15:19
                          sceptyk40 napisała:

> Chce Pan powiedzieć, że ręczy Pan za wszystkich członków AK z
                          > tamtych czasów, czy jest Pan pewien tylko swego oddziału ? Bo Pana
                          > prośba jest niepoważna.

Tam jest napisane "Ja i moi koledzy", nie rozumiem więc problemu z identyfikacją
                          o kogo chodzi. Proszę o informację jakich to bezeceństw dopuściły się oddziały z
                          Gór Świętokrzyskich ze zgrupowania pod dowództwem Ponurego, Nurta, Robota?
                          Wystarczy mi tylko rok 1943, później działałem gdzie indziej, więc Pana zdaniem
                          nie mogę za nich ręczyć.
                          • ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Re: mlodz znawcy historii polski - Armia Krajowa 27.06.08, 15:56
                            Chodzi o to ze zyja tez ludzie z oficjalnych panstwowych
                            organizacji i ich potomkowie, wychowankowie, jak wystepujacy
                            sceptyk40. Te oficjalne panstwowe organizacje tworzyly takze
                            historie Polski i stad maja prawo sie dzis autrutatywnie
                            wypowiadac. Zwlaszcza te historie po 2giej Wojnie Swiatowej,
                            bo jesli ich nikt nie widzial w czasie walki z Niemcami, to
                            z pewnoscia nie moze zaprzeczyc ich wybitnej dzialanosci
                            na froncie ksztaltowania ustroju pod okupacja sowiecka.
                            Chodzi o formacje UB, czyli Urzedu Bezpieczenstwa Publicznego,
                            a takze KBW, czyli Korpusu Bezpieczenstwa Wewnetrznego.
                            W tych to formacjach wystepowali wybitni specjalisci od
                            torturowania mlodziezy polskiej, dozorowania pracujacych
                            obozow koncentracyjnych dla polskich patriotow w sowieckiej
                            socjalistycznej Polsce, strzelania w tyl glowy w wiezieniu
                            polskim partyzantom z AK. Humer, Morel, Swiatlo, Wolinska,
                            Stefan Michnik, Huebnerowie (dziadek i ojciec naszej obecnej
                            komisarz w Unii Europejskiej) i wielu innych w ktorych imieniu
                            wystepuje tu sceptyk40.
                            Trzeba to zrozumiec.

anonymous1921 napisał:

> sceptyk40 napisała:
                            >
                            > > Chce Pan powiedzieć, że ręczy Pan za wszystkich członków AK z
                            > > tamtych czasów, czy jest Pan pewien tylko swego oddziału ? Bo
                            Pana
                            > > prośba jest niepoważna.
                            >
                            > Tam jest napisane "Ja i moi koledzy", nie rozumiem więc problemu z
                            identyfikacj
                            > ą
                            > o kogo chodzi. Proszę o informację jakich to bezeceństw dopuściły
                            się oddziały
                            > z
                            > Gór Świętokrzyskich ze zgrupowania pod dowództwem Ponurego, Nurta,
                            Robota?
                            > Wystarczy mi tylko rok 1943, później działałem gdzie indziej, więc
                            Pana zdaniem
                            > nie mogę za nich ręczyć.
              • pinokkio Re: za każdą literke postu w koszernej... 27.06.08, 09:45
                sokolasty napisał:

> "Natalia, opiekunka wyjazdu, o kontrowersjach wokół organizatorów: -
                > Jeśli porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa w
                > czasie II wojny światowej, to Ludowi Mudżahedini są niewiniątkami.
                > "
                >
                > O ja rypię. Albo cynizm (opiekunka wyjazdu), albo totalnie wyprany
                > mózg (coś jak koszulka z ruską gwiazdą albo Guevarrą).

Jest jeszcze jedna możliwość: lipa. Przecież jesteś na stronie "Wyborczej".
              • czyngis_chan Re: za każdą literke postu w koszernej... 27.06.08, 12:23
                > "Natalia, opiekunka wyjazdu, o kontrowersjach wokół
                organizatorów: -
                > Jeśli porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa
                w
                > "
                No. AK nie organizowała wycieczek.
              • teraz.k.wy Re: za każdą literke postu w koszernej... 27.06.08, 15:14
                Jak coś jest za darmo,to zawsze to jest mocno podejrzane...ja nawet
                z promocji w megasach nie korzystam z tego powodu.
              • artremi Re: za każdą literke postu w koszernej... 05.07.08, 23:37
                Mysle ze ta polska mlodziez to dzieci ludzi ktorzy w latach 80-tych
                nalogowo pili denaturat. :-) Pamietam zdaje sie w r.1986 bylam na
                koncercie na Mazurach i byla kilometrowa kolejka wlasnie po
                denaturat. Pozniej ci ludzie to chlali przez caly dzien i noc.

sokolasty napisał:
                > "Natalia, opiekunka wyjazdu, o kontrowersjach wokół
                organizatorów: -
                > Jeśli porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa
                w
                > "
                > O ja rypię. Albo cynizm (opiekunka wyjazdu), albo totalnie wyprany
                > mózg (coś jak koszulka z ruską gwiazdą albo Guevarrą).
          • adela_30 PO czy mudżachedini - dla studenta bez różnicy 27.06.08, 08:18
            Niestety poziom większości studentów uległ w ostatnim czasie poważnemu
            obniżeniu. Widać to gołym okiem. Wystarczy im zasponsorować wyjazd do Paryża
            albo naobiecywać gruszek na wierzbie i zrobią co tylko chcesz.
            • remik.bz mam nadzieje że nieźle się schleją piwskiem i wódą 27.06.08, 08:32
              adela_30 napisała:

> Niestety poziom większości studentów uległ w ostatnim czasie
              poważnemu
              > obniżeniu. Widać to gołym okiem. Wystarczy im zasponsorować wyjazd
              do Paryża
              > albo naobiecywać gruszek na wierzbie i zrobią co tylko chcesz.

Masz rację.
              Ja mam tylko nadzieję,że organizatorzy i sponsorzy imprezy o tym nie
              wiedzą.
              Mam nadzieję,ze ten wiec polityczny zamieni się dzięki naszym
              bezideowym , ale żądnym uciech studentom w "wesolą imprezkę z seksem
              w tle", nieźle podlaną alkoholem (i nie tylko).
              Byłaby to wspaniała "reklama" dla wartości reporezentowanych przez
              sponsorów.
              • xyz876 Radykalni islamscy mudżahedini i impreza + alkohol 27.06.08, 11:48
                Wolne żarty. Islam i alkohol ??? Radykalni islamiści i sex ???
                Mudżahedini i impreza ??? He he he he !!! Nie rozśmieszajcie mnie.
                • remik.bz Re: Radykalni islamscy mudżahedini i impreza + al 27.06.08, 11:58
                  xyz876 napisał:

> Wolne żarty. Islam i alkohol ??? Radykalni islamiści i sex ???
                  > Mudżahedini i impreza ??? He he he he !!! Nie rozśmieszajcie mnie.

Właśnie o to chodzi ,zeby osmieszyć mudżachedinów.
                  Chłopaki , dziwczyny jada tam "dla jaj" a nie aby popierać kogos tam.
                  I co, jak zaczna "chlac", to jak im organizatorzy przeszkodzą?
                  Po swojemu? Po "islamsku"? Zaczną im głowy obcinać?
                  • xyz876 Uważasz że islamiści pozwolą wejść na wiec 27.06.08, 12:29
                    polityczno-religijny polskim "studentom" z kratą browaru czy wnieść w plecaku
                    0.7 l żubrówki ??? Chyba nie znasz islamskich fundamentalistów. Nie po to
                    sponsorują komuś "imprezę" żeby zrobił im gnój i przyniósł wstyd. To jest sprawa
                    polityczna, a polscy naiwni studenci dali sie wykorzystać i nabrać jak małe
                    dzieci. Jutro wieczorem światowe serwisy informacyjne obiegną zdjęcia z
                    paryskiego wiecu radykalnej irańskiej organizacji uznanej za terrorystyczną,
                    popieranej przez kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy młodych Europejczyków, którzy
                    przybyli z krajów Europy Wschodniej by wziąć udział w konferencji islamistów.
                • hajota Re: Radykalni islamscy mudżahedini i impreza + al 27.06.08, 12:28

Akurat irańscy Mudżahedini Ludowi nie są żadnymi radykalnymi islamistami. Autor
                  artykułu podniecający się tym całym zdarzeniem ma niewielkie pojęcie o tej
                  organizacji. Dodam, że Nelson Mandela chyba do tej pory też jest na jakiejś
                  amerykańskiej liście terrorystów.
                  • xyz876 Może nie sa radykalni , ale mają ładne mundury, 27.06.08, 13:26
                    równo maszerują i mają równouprawnienie przynajmniej w kwestii kobiet w wojsku.
                    tiny.pl/k27r
                    • xyz876 tiny.pl/k27l 27.06.08, 13:39
                      Ciekawe jakby nasza armia tak wykrzykiwała nazwiska swoich przywódców ;-)
                • zojek2 Re: Radykalni islamscy mudżahedini i impreza + al 27.06.08, 13:33
                  zapomniales o 40tu dziewicach w raju? w tym celu co prawda
                  nalezaloby uprzednio zabic 40 facetow, wiec sprawa juz z punktu
                  widzenia matmy nie bardzo wychodzi. przyjdzie moment, kiedy
                  zabraknie obiektow do zabijania...
              • wojna71 Re: mam nadzieje że nieźle się schleją piwskiem i 02.07.08, 09:36
                Ja chcę tak p...ć i się schlać. Lać na usa sami sobie są winni.
            • a.k.traper Młodym ludziom do zabawy każda okazja dobra 27.06.08, 08:46
              Niedawno ich rodzice zapisywali się do ZSMP by wyjechac za granice
              lub na fajna wycieczkę, teraz często głosuja na PiS, bo podświadomie
              tęsknią za tamtymi czasami a ta partia im to przypomina. Ideowość
              wśród studentów to bajka, jedyna idea to balanga.
              • parazyd Re: Młodym ludziom do zabawy każda okazja dobra 27.06.08, 08:57
                Młodość, naiwność, brak doświadczenia i dorastanie w świecie
                pełnym "promocji" i "okazji". Myślą że można dostać coś za darmo,
                albo załapać się na super-hiper-mega okazję.
                A tymczasem "life's brutal & full of zasadzkas"...
                • a.k.traper Konsekwencje przyjda później 27.06.08, 09:29
                  zawsze się znajdzie jakiś Kaczyński, Macierewicz albo i cały PiS,
                  który po plecach innych siegają po władzę maskując w ten sposób
                  własne niedołęstwo.
                  • ambl [...] 27.06.08, 09:53
                    • a.k.traper Ja cie tez pozdrawiam dobry człowieku:) 27.06.08, 11:43
                      By zrozumiec prawde trzeba coś w życiu przeżyć a nie żyć ideologią i
                      nienawidziec ludzi. Mnie PiS jako partia nie wadzi, nawet mam
                      znajomych tam nalezących i sympatyków, rażą mnie życiowe miernoty,
                      które na plecach innych próbują sie wspinać a tak jest w przypadku
                      niektórych polityków, także z PiS-u. Cos ci opowiem, na poczatku
                      epoki Gierka jeden młody człowiek aktywista ZMP a moze i kandydat do
                      PZPR chodził pod kosciół, robił zdjęcia członkom partii i zanosił do
                      komitetu partii jako że nie sa ideowo czysci, potem był jednym z
                      przywódców "S" w dużym zakładzie, w grudniu '81 był przywódca
                      strajku ponieważ uciekł SB, ukrywał sie ponad rok, aresztowany i
                      skazany, nekany wielokrotnie, potem znowu działał, poparł linie
                      Wałęsy i wojne na górze chociaz umiarkowanie, podczas ostatnich
                      wyborów jego koledzy a zarazem członkowie PiS dali mu do zrozumienia
                      żeby nie kandydował bo ujawnia to i owo (i tak ujawnią, jak będa
                      chcieli się podbudować) Ja o tym wiedziałem od bardzo dawna i
                      rozumiem jego młodzieńcza głupotę, wg mnie odkupił to z nawiązką, on
                      sie cieszy jak go spotkam podam ręke i rozmawiam szczerze, on
                      wiedział że ja wiem ale to jego koledzy go skopali. a co do
                      obolałego fiuta to raczej komplement, bo jeśli obolały to znaczy że
                      sporo uzywa, czego i tobie życzę, chociaz mocno w to wątpię bo chyba
                      jestes z tych co po nich trzeba poprawiać.
              • zorro_zx Re: Młodym ludziom do zabawy każda okazja dobra 27.06.08, 09:01
                Jak nas widzą, tak o nas mówią. Polacy - cwaniaki "na krzywy ryj".
              • pinokkio Re: Młodym ludziom do zabawy każda okazja dobra 27.06.08, 10:59
                a.k.traper napisał:

> Niedawno ich rodzice zapisywali się do ZSMP by wyjechac za granice
                > lub na fajna wycieczkę, teraz często głosuja na PiS, bo podświadomie
                > tęsknią za tamtymi czasami a ta partia im to przypomina. Ideowość
                > wśród studentów to bajka, jedyna idea to balanga.

I juz PiS wyskoczył, jak diabeł z pudełka, jako sprawca całego zła - tym razem jako demoralizator młodzieży studenckiej. Ale, ale - nie gdzie indziej, jak w "Wyborczej" czytałem, że studenteria właśnie NIE głosuje na PiS. Czyżby jakieś nowe ustalenia?

Rozumiem, ze pogląd, jakoby AK była organizacją bandycką również przez PiS jest wśród młodzieży propagowany...

Napisz coś jeszcze, traperze, ciekaw jestem dalszych twoich rewelacji.
                • a.k.traper Podałem przykład życia,prawdziwy 27.06.08, 12:06
                  Moi znajomi należeli do tej organizacji, teraz są sympatykami PiS,
                  często się z nimi spieram a ostatnio są coraz bardziej
                  zniesmaczeni.Studenci rzeczywiście ni głosują na PiS, znaczy myślą.
                  AK była podziemną organizacją wojskową według niemców bandyci według
                  komunistów też, a moi przodkowie mieli związek z tą organizacją,
                  czyli też jestem z bandyckiego rodu.Chcesz,dyskutować to spróbuj
                  zrozumić rozmówcę,ja coś tam w zyciu robiłem i widziałem, mam swoje
                  przemyslenia i metoda działania Pis mi sie nie podoba chociaz
                  początkowo miałem nadzieję że podejda ambicjonalnie i wleja troche
                  nowych pomysłów, niestety, skupili sie na sprawach historycznych
                  kopiac wszystkich dookoła, mnie tez powiedzeniem że stoje tam gdzie
                  ZOMO. Otóż z okna może i tak było widac szczególnie jak doniczka
                  zasłania ale ja stałem naprzeciw. Dziwisz się że pewni ludzie nie
                  cieszą się moja sympatią? Nie po to były przemiany by ciagle wracac
                  do historii, ja wolę pracować by moi następcy mogli powiedzieć ze
                  cos tam zrobiłem a nie szukałem haków na kogokolwiek. To co sie
                  ostatnio wyczynia to nic innego jak donosy w takim dziecinnym
                  wykonaniu.
                  • kwaczynsky_pan Re: Podałem przykład życia,prawdziwy 27.06.08, 14:23
                    Z przyjemnoscia przeczytalem panskie posty.
            • obywatelkax Re: PO czy mudżachedini - dla studenta bez różnic 27.06.08, 10:10
              chyba przesadzasz adelko , jakos malo kto sie drugi raz na klamstwa PiSu dal
              nabrac. Takze studencka brac pokazala pospolite ruszenie do urn, zeby ten
              chocholi taniec Kaczynskich zakonczyc. Nie smęć wiec prosze, bo jak widac nasza
              mlodziez na totalne glupoty nie da sie nabrac ;)

A tu?
              Nie wierze, zeby organizytorzy trabili na prawo i lewo, kto to tak naprawde
              organizuje i w jakim celu. Nie ma sie wiec co dziwic, ze nasi studenci dali sie
              zlapac na ogerte wyjazdu "za grosze".
            • kralik111 Re: PO czy mudżachedini - dla studenta bez różnic 27.06.08, 12:07
              adela_30 napisała:

> Niestety poziom większości studentów uległ w ostatnim czasie poważnemu
              > obniżeniu. Widać to gołym okiem. Wystarczy im zasponsorować wyjazd do Paryża
              > albo naobiecywać gruszek na wierzbie i zrobią co tylko chcesz.

Ty glupia w ten sposob jezdzilas kiedys do Moskwy, bedac studentka
              OHP...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • jenson Dzieci, co wy wiecie o polityce??? To co w 27.06.08, 16:48
            Fucktach zobaczycie jak przelączycie z MTV hehe. Ale co ja mówię
            jedziecie się dobrze zabawić pseudo polaczki syny i suczki polskich
            dorabkiewiczow lat 90.
          • powrut Re: Organizacja wypadu przekracza budżet Mossadu. 27.06.08, 22:44
            dzisiaj w paryskim wydaniu METRO byla reklama tego spotkania
            jezeli byto byli terorysci ,,,,,,,,,,,,,,,,,

• henryad Re: Mossad w imieniu Iranu dla dobra Mossadu 04.07.08, 04:40
            Jest to akcja Mossadu aby ośmieszyć Iran.
            To Mossad zamordował Dr. Mossadegha
            i wpakował Shaha na tron Iranu, aby nim manipulować
            jak tylko można.
            I nagle się urwało
            Sarkozy to żydowski agent Mossadu, on by miał nie
            wiedzieć co właściwie się dzieje w Paryżu, skoro
            takie wysługusy Mossadu jak GW wie.
    • ballest Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 07:06
      Nie wiem czy USA wiedza co czynia, przeciez albanska UCK tez byla
      raz przez USA popierana, pozniej znowu na liste terrorystycznych
      organizacji wpisana, ostatnio jak sie nie myle, zostala z niej
      wykreslona.
      W Iraku jak czytamy tez zwalczana nie jest, czyli po prostu USA nie
      wiedza co robia.
      • maaac Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 07:40
        Właściwie tu są dwie sprawy:
        1. "Pomaganie" organizacji terrorystycznej z naciskiem
        na "terrorystycznej". Z tym terroryzmem to różnie bywa i tu się
        zgodzę. To na co u jednych "wielkie mocarstwa" przymykają oczy u
        innych piętnują. Ta sama organizacja w zależności od układu sił może
        być lub nie aktualnie "terrorystyczna" - mimo że ani o milimetr nie
        zmieniła sposobu działania. Przy tym jednak sam mniej więcej wiem co
        bym nazwał terroryzmem a co nie. Dlatego przyrównywanie AK atakującej
        głównie obiekty wojskowe przeciwnika z "obrońcami" Iraku zajmującymi
        się głównie podkładaniem bomb na bazarach by mordować współbraci mnie
        wścieka.

2. Pomaganie z naciskiem na "pomaganie". To dla mnie jest większy
        skandal(?). Jakaś organizacja bynajmniej nie "powszechnie szanowana"
        i "szacowna" ściąga sobie polskich studentów aby popierali ich
        starania o lepszy image. Ci lecą na "darmochę" nawet przez sekundę nie
        zastanawiając się że na świecie nie ma "nic za darmo" i jakoś za to
        będą musieli "zapłacić" - nie kasą to utratą twarzy(?). Nawet nie
        sprawdzili kto, co, i dlaczego organizuje. Tak cyniczni czy tak głupi?
        A ciekawe co robi polski wywiad/kontrwywiad. Macierewicz tak go
        sparaliżował, że nic o tym fakcie nie wiedzieli? To nie jakieś 2-3
        osoby, to zaczyna mieć już wymiar polityczny. A nie daj Boże komuś
        zachce się dostarczyć dodatkowej "rozrywki" w czasie wiecu - a co Iran
        nie ma chętnych umrzeć za sprawę - to co wtedy?
      • simon_r Paryska balanga na koszt mudżahedinów!! 27.06.08, 11:16
        Nic tylko się cieszyć bo przecież oczywistym jest, że polscy studenci z całej
        tej manifestacji zrobią niezły cyrk ośmieszający ajatollachów, którzy z kolei
        wywalą na to kupę kapuchy zamiast kupić parę rakiet :))
    • ko_menta_tors Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 07:14
      Jesteśmy członkiej Unii Europejskiej, która skreśliła tę organizację
      z listy organizacji wspierających terroryzm. Czujne mudżaheddinki z
      Wyborczej (Iran? tak, tak!)już przyszywają łatkę.

Aha, 51 stanem USA jesteśmy społecznie, nie urzędowo...
      • 2lkad1 Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 07:44
        Towarzystwo Irańskie z Berlina. Z daleka śmierdzi Ambasadą Irańską,
        Wydziałem d/s Opozycji. Ludzie, jacyście naiwni.

ko_menta_tors napisała:

> Jesteśmy członkiej Unii Europejskiej, która skreśliła tę
        organizację
        > z listy organizacji wspierających terroryzm. Czujne mudżaheddinki
        z
        > Wyborczej (Iran? tak, tak!)już przyszywają łatkę.
        >
        > Aha, 51 stanem USA jesteśmy społecznie, nie urzędowo...
        • markerx Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 12:18
          Zanim zaczniesz kombinować, przeczytaj artykuł. Oni mają za cel zwalczanie władz
          Iranu. Boże ale debile się teraz rodzą
          • zigzaur Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 15:06
            Zawsze można zapytać, skąd fundatorzy imprezy biorą pieniądze. I jak się
            sponsorowi odwdzięczają.
          • 2lkad1 Re: "Boże, ale debile..." 27.06.08, 15:07
            markerx napisał:

> Zanim zaczniesz kombinować, przeczytaj artykuł. Oni mają za cel
            zwalczanie wład
            > z
            > Iranu. Boże ale debile się teraz rodzą
            No właśnie, markerx, no właśnie...
            "Oni mają za cel zwalczanie władz z Iranu...".
            Na pewno? Organizacja na emigracji ma tyle pieniędzy, żeby je w
            błoto wyrzucać?
            Czy może nagle została "dofinansowana"?
      • demonsbaby Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 08:03
        ko_menta_tors napisała:

> Jesteśmy członkiej Unii Europejskiej, która skreśliła tę
        organizację
        > z listy organizacji wspierających terroryzm.

Proponuję zająć się fachowa literaturą i zacząć się wypowiadac na
        temat uznawania konkretnych ugrupowań za "terrorystyczne"
        lub "wspierające terroyzm". Wkipedia nie posiada rzetelnych
        informacji na temat polityki państw w zakresie prowadzonego dialogu
        międzynarodowego, a tym samym poprawności i zbędnego prowkowania
        agresji na rząd / społeczeństwo.
    • olias Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 07:20
      kochana Aniu, przyszły ... socjologu z miasta Poznania (gratulacje
      dla Twojej uczelni - TAKICH socjologów tam więcej?). Jeżeli ktoś
      oferuje Ci Paryż za 20 zł to albo mysli o tym mu dasz, albo myśli
      jeszcze gorzej. A tu kochanie - lepiej gdybyś się puściła, mniejszy
      to dyshonor.
      Tacy studenci jak z koziej d... trąbka. Dawniej też manify robili,
      ale nie za wycieczki do Paryża, co najwyzej mogli pałą milicyjną po
      plecach zaliczyć.
    • presentation1 ...Jezeli........... 27.06.08, 07:21
      Legalnie dzialajace organizacje w Europie nazywamy organizacjami terrorystycznymi, mozna takze uznac Platforme Obywatelska za antypolska partie.
      • 2lkad1 Re: Jezeli...na czymś się już absolutnie nie znasz 27.06.08, 07:41
        to się po prostu nie odzywaj.
        • ciass [...] 27.06.08, 08:11
      • champagne_fr Re: ...Jezeli........... 27.06.08, 17:44
        POPIERAM.................
    • czwarty.wymiar Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 07:21
      20 zł za wyjazd do Paryża? Przecież to od razu powinno dać tym
      studenciakom do myślenia, że coś tu raczej nie gra.
      • jakub_lauder Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 07:27
        Milion Walesy, trzy miliony mieszkan Kaczymskiego, druga Irlandia i
        cud gospodarczy Tuska - Przecież to od razu powinno dać tym
        wyborcom do myślenia, że coś tu raczej nie gra,
        Ja juz wole Paryz za 20 zl niz miliony Walesy, trzy miliony mieszkan
        Kaczynskiego i druga Irlandie Tuska ( do tej Irlandii to sie
        zblizamy - szkoda, ze tylko cenami....)
        • czwarty.wymiar Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 07:35
          Też mi analogie znalazłeś...
          No tak, skoro masy łyknęły głupoty chlapane przez polityków, to
          studenciaki są usprawiedliwieni.
          • maaac Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 07:44
            "Wykształcenie wyższe dla każdego" - jak widać łatwo to osiągnąć
            zmniejszając wymagania dla studentów.

Pomyśleć że przed wojną człowiek z maturą to był gość. Dziś nawet
            wielu doktorów swoją wiedzą ogólną nie dorasta tamtym maturzystom.
      • wielkie.nieba Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 07:50
        "Studentka":"Jadę, żeby się dobrze bawić w Paryżu. Nie do końca wiem, o co chodzi z tą manifestacją."
        Na co dzień pewnie gorąco sprzeciwia się organizacji igrzyski w Chinach, chodzi w paradach równości, walczy o równe prawa kobiet itd. Po czym bez mrugnięcia okiem sprzedaje się za parę stów grupie terrorystów (nwet jeśli od dwóch lat nie są już na liście, starczy przypomnieć działania MEK sprzed lat kilkunastu).
        Fajni studenci (politologii!), którym wszystko jedno, co gdzie i na jakim wiecu będą krzyczeć.
      • pjanu Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 08:19
        Jak zwykle GW nie wszystko powiedziała albo nie wszystko się "wywiedziała"
        wyjazd organizowany był niby na konferencję (naukową?). Ciekawe, czy z piszących
        tu na forum ktoś, gdyby dostał propozycję 20 zł za wyjazd do Paryża, do południa
        siedzisz na konferencji (nieważne jakiej), potem czas wolny, to nie skorzystałby.
        • meth.p Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 09:10
          pjanu napisał:

> Jak zwykle GW nie wszystko powiedziała albo nie wszystko się "wywiedziała"
          > wyjazd organizowany był niby na konferencję (naukową?).
          Ja slyszalem o wykladzie o prawach czlowieka w Iranie. Dostalem potem info o
          tym, ze to jakis wiec, wiec zrezygnowalem, ale manipulacja byla niezle
          przygotowana, wiec znawcy forumowi mogliby zamilknac, skoro nie maja pojecia o
          tym jak to wszystko przebiegalo. Jestescie wszyscy tymi 38 milionami ekspertow w
          kazdym temacie, z ktorych w innych watkach sie nasmiewacie. Wystarczy wam
          przeczytac pare slow redaktora GW zeby otrzymac certyfikat wylacznosci na prawde.
    • tsuranni USA to kraj terrorystyczny 27.06.08, 07:31
      władze USA, CIA itp. to wręcz organizacje faszystowskie. A obywatele
      tego żałosnego kraju byliby najgłupszym narodem świata, gdyby nie
      to, że są tylko zbieraniną uciekinierów i wykolejeńców różnych
      narodowości... łącznie z polskimi góralami, co rączki do Boga
      najgłośniej składają, a gdy Bóg nie patrzy najwięcej chleją, rżną
      się na morgi i po ryjach leją...
    • zigzaur Iza studentka politologii nie wie nic 27.06.08, 07:32
      o organizacjach politycznych z dość ważnego kraju jakim jest Iran.

To co ona robi na uczelni? Chodzi na dyskoteki i sponsorów szuka?

Kolejny argument za koniecznością wprowadzenia odpłatności za studia.
      • wielkie.nieba Re: Iza studentka politologii nie wie nic 27.06.08, 08:07
        Opiekunka też błysnęła, porównujac mudżahedinów do AK.
        • waldemar591 Re: Iza studentka politologii nie wie nic 27.06.08, 08:27
          wielkie.nieba napisała:

> Opiekunka też błysnęła, porównujac mudżahedinów do AK.

"Natalia, opiekunka wyjazdu, o kontrowersjach wokół organizatorów: - Jeśli porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa w czasie II wojny światowej, to Ludowi Mudżahedini są niewiniątkami."...

Pani opiekunka (zapewne z "wyzsiejszym wyksztalceniem", czyli wyksztalcona tu i owdzie) powinna solidnego kopa w tzw. dupe zaliczyc za ta wypowiedz.
          Pewnie dziadek "walczyl" w AL, lub "szmalcowal" Zydow a tatus towarzysz z ramienia-i-po-linii.
    • darkraj Radze mlodziezy ostroznosc z komentarzami. 27.06.08, 07:39
      ========================================= to nie tylko
      artykul "sondazowy", ale wrecz prowokacja.
      • eti.gda Re: Radze mlodziezy ostroznosc z komentarzami. 27.06.08, 09:59
        darkraj napisał:

> ========================================= to nie tylko
        > artykul "sondazowy", ale wrecz prowokacja.

"...To ja zamieszczam artykuły w prasie,
        Od których już z daleka czujesz swąd.
        To wszystko jest celowe i dobrze przemyślane,
        Niech ktoś zareaguje i popełni błąd!"

(fragment piosenki kabaretowej z czasów PRL pt. "Prowokator". Całość
        można znaleźć w sieci)
    • wnukm Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinam 27.06.08, 07:41
      Tym kilku tysiacom studentow (sic!) po czyms takim pozostaje zyczyc szczescia w probach przekroczenia granicy tu i tam.
    • x67x [...] 27.06.08, 07:42
    • arahat1 jedni ida na kleczkach do lichenia inni jada do 27.06.08, 07:51
      paryza...a skoro EU skreslila z listy terroerystow to w czym problem? dla
      psycholi jankesow wszyscy to terrorysci ktorzy nie jedza gow,,.hot dog i nie
      pija kwasu koli...
      • chrisstof Re: jedni ida na kleczkach do lichenia inni jada 02.07.08, 11:34
        No skoro sama Unia skreśliła ich z listy terrorystów, no to wszystko
        w porządku, po co jeszcze mysleć???
    • gonzales.wroclaw A co takiego zrobiła Armia Krajowa, że jest gorsza 27.06.08, 07:54
      od irańskich terrorystów?
      • czyngis_chan Re: A co takiego zrobiła Armia Krajowa, że jest g 27.06.08, 12:28
        Robiła prawie to samo, ale nie organizowała wycieczek.
    • iwonaje Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinam 27.06.08, 08:03
      A za tydzień na Malediwach to te studenciki pewnie zgodzą się
      wysadzić w powietrze pół Krakowa czy Warszawy
    • ciass Identycznie postępuje KK z wyjazdami do Rzymu. 27.06.08, 08:05
      Zamiast lotniska jest Watykan i obowiązkowy skowyt pod oknem kapłana.
    • fruchtzwerg terrorysci, czy nie terrorysci.. 27.06.08, 08:06
      sa wrogiem naszego wroga i na Zachodzie nie rozrabiaja..
    • sonia.perroni Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 08:06
      Pazernosc polskich studentow to potworny przejaw ignorancji i konformizmu.
      • alinaw1 Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 08:19
        Czy aby tylko studentów? Konsumpcja i zwycięstwo bożka pieniądza
        zniszczyły etos inteligenta/artysty/studenta. Drzewiej tak nie
        bywalo... jeszcze za moich studenckich czasów żak to była elita
    • wiloughby nowa broń terrorystów. 27.06.08, 08:15
      obniżyć morale narodu poprzez wpuszczenie do kraju Polaków. sądze, że Francuzi
      szybko wymiękną
    • smok_sielski Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinam 27.06.08, 08:16
      Straszenie terrorystami jest od 9/11 bardzo modne. Zastapili oni bardzo dobrze
      komunistow, ktorymi juz sie nie straszy. To ze USA i Kanada uznaly jakas tam
      organizacje za terrorystyczna mnie nie interesuje - USA samo jest wg mnie
      panstwem zbojeckim (przynajmniej od 50 lat).
      smok
      • sen-ny Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 29.06.08, 21:42
        USA i Kanada nie maja tu nic do rzeczy. Chodzi o wolnosc nasza i
        naszych kobiet, deomkracje i rownouprawnienie tu w Europie. Niestety
        islam ma tu "jedyne sluszne poglady" i to powoduje, ze ma znaczenie
        kto organizuje takie "wycieczki". Dziwi brak zorientowania badz
        glupota uczestnikow. Bo perfidia organizatorow juz nie.
    • com.bi-nerki Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinam 27.06.08, 08:17
      A perkal i koraliki też rozdają?
      • sikorkafranka Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 08:21
        Natalia, opiekunka wyjazdu, o kontrowersjach wokół organizatorów: - Jeśli
        porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa w czasie II wojny
        światowej, to Ludowi Mudżahedini są niewiniątkami.
        >>>

Co to ma byc? Dzielo Wyborczej
        \ Ja bym na miejscu AK podala ta panienke do sadu. Powaznie I naglosnila proces..
      • kwaczynsky_pan Re: Paryska balanga polskich studentów z mudżahed 27.06.08, 10:33
        heee ;)

powinni rozdawac streszczenia ksiazek. to jedyne co statystyczny
        student czyta. bardzo chodliwy towar i pozwala uszlachetnic sie
        tytulem magistra.
    • tenderix Paryska balanga polskich studentów z mudżahedinami 27.06.08, 08:21
      Zabawić w Paryżu ? Oj naiwni, naiwni...
      Lotnisko CDG jest około 23 km na północny wschód od miasta -
      studenci myślą, że jadą do centrum Paryża, a zobaczą głównie
      peryferia... No i ten podtekst polityczny...
    • venus99 durna Natalia 27.06.08, 08:27
      "w porównaniu z tym co robiła AK"??????co robiła?naruszała prawo III
      Rzeszy?można byc durniem ale aż takim??
      • waldemar591 Re: durna Natalia 27.06.08, 08:37
        venus99 napisał:

> "w porównaniu z tym co robiła AK"??????co robiła?naruszała prawo III Rzeszy?można byc durniem ale aż takim??

Mozesz nie uwierzyc, ale ja na powaznie slyszalem juz wypowiedzi, ze AK to byli terrorysci, poniewaz wlasnie naruszali prawo III Rzeszy.
        Takiego zdania jest wielu pastuchow (czyli Amerykanow), o Niemcach nie mowiac.
        Niestety, jak widac, coraz wiecej poprawnych politycznie (czyt. myslacych-inaczej lub kategoriami GW) Polakow rowniez zaczyna byc tego zdania.
        • warmi2 Re: durna Natalia 27.06.08, 09:21
          O czym ty pie..sz ?

AK i Amerykanie ?
          • waldemar591 Re: durna Natalia 27.06.08, 18:00
            warmi2 napisał:

> O czym ty pie..sz ?
            > AK i Amerykanie ?

No prosze ... klania sie tzw. "czytanie ze zrozumieniem" ...
      • tsuranni Re: durna Natalia 27.06.08, 08:42
        to, że naruszali prawo III Rzeszy to nic z tym, że mordowali Polaków
        mających inny światopogląd niz oni sami...
      • zstrucki Re: durna Natalia 27.06.08, 10:40
        To oczywiście idiotyczna próba wybielenia własnej ignorancji metodą "a u was
        biją murzynów" (u nas właściwie...?). Niemniej jednak musimy mieć świadomość, że
        żołnierze AK miewali też mniej chwalebne epizody swojej działalności.
        • eti.gda Re: durna Natalia 27.06.08, 11:04
          zstrucki napisał:

> To oczywiście idiotyczna próba wybielenia własnej ignorancji
          metodą "a u was
          > biją murzynów" (u nas właściwie...?). Niemniej jednak musimy mieć
          świadomość, ż
          > e
          > żołnierze AK miewali też mniej chwalebne epizody swojej
          działalności.

No cóż, w zyciu każdego narodu, każdej organizacji, chociażby
          najbardziej patriotycznej, są momenty chwalebne i mniej chwalebne,
          są ludzie prawi i łajdacy, można to przeczytać np. u Melchiora
          Wańkowicza. Był też autor związany z Wadowicami, żarliwy patriota
          lokalny, wielbiciel JPII, nieżyjący już Aleksy Siemionow. Mimo
          rosyjsko brzmiącego nazwiska, patriota polski i zwolennik opozycji w
          PRL. Napisał on książkę o działaniach AK (a także zbrojnej opozycji
          po 1945 r) na tamtych terenach, w której opisał różne niechlubne
          historie, szastając nazwiskami ludzi jeszcze żyjących. Oczywiście
          popadł w liczne konflikty i jak powiadano, "z sądu nie wychodził".
          Zapomniał bowiem (tak jak wielu), o prostej zasadzie, że "wiedzieć o
          czymś" a "mieć dowody", to dwie różne rzeczy. A o dowody coraz
          trudniej. Pamięć tamtych lat zaciera się, świadków ubywa...
        • anonymous1921 Re: durna Natalia 27.06.08, 15:16
          zstrucki napisał:

> To oczywiście idiotyczna próba wybielenia własnej ignorancji metodą "a u was
          > biją murzynów" (u nas właściwie...?). Niemniej jednak musimy mieć świadomość, ż
          > e
          > żołnierze AK miewali też mniej chwalebne epizody swojej działalności.

Oczywiście, mniej chwalebne epizody ma również NSZ, tylko co z tego? Bo od czasu
          do czasu AK i NSZ powiesiło sekretarza gminnego, czy jeszcze przed 1945r.
          jakiegoś polaczka wysługującego się Niemcom? Mógł się zastanowić co robi, Górale
          się jakoś nie rzucili podpisywać Goralenwolk. Do góralskiej dywizji SS zgłosiło
          się 2 (słownie: dwóch) mieszkańców Podhala, to pewnie też mieli mniej chwalebne
          epizody Ci nasi Górale, co?
          • zstrucki Re: durna Natalia 27.06.08, 17:15
            Nie mam przed sobą w tej chwili żadnego opracowania, ale z tego co pamiętam, to
            zgłosiło się ich 250-300. Tak samo niestety te mniej chwalebne epizody nie
            ograniczyły się jedynie do wymienionych przez Ciebie. Pozdrawiam
      • bronube Re: durna Natalia 30.06.08, 22:51
        Witam, jestem jedną z opiekunów poznańskiego autokaru do Paryża i domniemaną autorką słów: "Jeśli porównamy ich grzechy choćby z tym, co robiła Armia Krajowa w czasie II wojny światowej, to Ludowi Mudżahedini są niewiniątkami"- wypowiedź opiekunki Natalii. Żądam natychmiastowego sprostowania!!! Nie są to absolutnie moje słowa i Ewa Mikulec dobrze o tym wie. Zapewniała, że takowe się pojawi. W Internecie po sprostowaniu ani śladu, a komentarze na ten temat obrażają moją osobę. Osobiście uważam tą wypowiedź za kompromitującą prawdziwego autora. Nie mam pojęcia od kogo w rzeczywistości wypłynęła. Ewa twierdzi, że były to słowa z jednego z mailów informacyjnych na temat samego wyjazdu. Nie wnikam, chcę tylko aby nie przekazywała prasie nieprawdziwych informacji, które przy okazji
        zahaczają o moją osobę.
    • bartek1980 oby wszyscy wrócili 27.06.08, 08:37
      a jak im cos zrobią?
      • czyngis_chan Re: oby wszyscy wrócili 30.06.08, 15:09
        A po co by mieli?
    • amanasunta ile dostala GW za ten artykul ? 27.06.08, 08:44
      Niewatpliwie ,,sponsoring'' ciekawy.
      Rownie ciekawe kto zaplacil i ile za artykul w GW?
      Iran szyitow stal sie ulubiencem redaktorkow GW?
      Ciekawe i smieszne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka