karul nic sie tym przekletym 08.07.08, 14:57 ajatollachom nie stanie przed tzw. polskim sadem. czarni agenci watykanu sa bezpieczni w tej kolonii nazikatolickiej, zaden sad ich nie tknie. wroga nienawisc jest podstawowa wartoscia tej sekty zydowki z bekartem. a dobrze wam tak, solidarnosciowe matoly! chcieliscie czwartej japonii a macie czwarta gorna wolte z radiem z ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 13:36 Twój post wyraźnie obraża moja religię. Normalnie dałbym ci w pysk, ale tak postępowano tylko przed wojną kiedy jeszcze honor nie znaczył honorarium. dziś tylko skomentuje: wyssałeś nienawiść do katolików z mlekiem swojej nieszczęsnej matki. I tobie i jej współczuje. Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 13:45 tepicpo napisał: > Twój post wyraźnie obraża moja religię. Normalnie dałbym ci w pysk, ale tak > postępowano tylko przed wojną kiedy jeszcze honor nie znaczył honorarium. dziś > tylko skomentuje: wyssałeś nienawiść do katolików z mlekiem swojej nieszczęsnej > matki. I tobie i jej współczuje. Lecz się. Zarzucasz mu nienawiść, a sam ziejesz do niego tym samym. Nie sądzę, żebyś w ten sposób przekonał go do miłości do katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 14:00 katol_kk napisał: > tepicpo napisał: > > > Twój post wyraźnie obraża moja religię. Normalnie dałbym ci w pysk, ale t > ak > > postępowano tylko przed wojną kiedy jeszcze honor nie znaczył honorarium. > dziś > > tylko skomentuje: wyssałeś nienawiść do katolików z mlekiem swojej nieszc > zęsnej > > matki. I tobie i jej współczuje. Lecz się. > > Zarzucasz mu nienawiść, a sam ziejesz do niego tym samym. Nie sądzę, żebyś w te > n > sposób przekonał go do miłości do katolików. naucz się czytać posty ze zrozumieniem. Napisałem mu tylko prawdę, wyssał nienawiść do katolików z mlekiem matki??? Kto go wychowywał??? Ja go do niczego nie chcę przekonywać, nie moja rola. Nie chcę żeby mnie kochał i miłował Z takim i poglądami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 14:05 tepicpo napisał: > naucz się czytać posty ze zrozumieniem. Napisałem mu tylko prawdę, wyssał > nienawiść do katolików z mlekiem matki??? Kto go wychowywał??? Ja go do niczego > nie chcę przekonywać, nie moja rola. Nie chcę żeby mnie kochał i miłował Z taki > m > i poglądami się nie dyskutuje. Nie znam jego, jego matki i nie zamierzam się na ten temat wypowiadać. Oczekuję szacunku dla moich poglądów ale to również znaczy, że oczekuję od siebie szanowania cudzych poglądów. Czytanie ze zrozumieniem nie jest dla mnie problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 14:25 katol_kk napisał: > tepicpo napisał: > > > naucz się czytać posty ze zrozumieniem. Napisałem mu tylko prawdę, wyssał > > nienawiść do katolików z mlekiem matki??? Kto go wychowywał??? Ja go do n > iczego > > nie chcę przekonywać, nie moja rola. Nie chcę żeby mnie kochał i miłował > Z taki > > m > > i poglądami się nie dyskutuje. > > Nie znam jego, jego matki i nie zamierzam się na ten temat wypowiadać. Oczekuję > szacunku dla moich poglądów ale to również znaczy, że oczekuję od siebie > szanowania cudzych poglądów. > Czytanie ze zrozumieniem nie jest dla mnie problemem. Dla niektórych poglądów nie można mieć szacunku, sa granice tolerancji i wolności słowa. To coś je przekroczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 14:32 tepicpo napisał: > Dla niektórych poglądów nie można mieć szacunku, sa granice tolerancji i > wolności słowa. To coś je przekroczyło. Masz rację. Nie mam szacunku dla kogoś, kto nazywa inną osobą "coś" tylko dlatego, że ma inne poglądy. To przekracza moje granice tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 14:35 katol_kk napisał: > Masz rację. Nie mam szacunku dla kogoś, kto nazywa inną osobą "coś" tylko > dlatego, że ma inne poglądy. To przekracza moje granice tolerancji. Literówka, powinno być: Masz rację. Nie mam szacunku dla kogoś, kto nazywa inną osobę "coś" tylko dlatego, że ma inne poglądy. To przekracza moje granice tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 15:43 katol_kk napisał: > katol_kk napisał: > > > Masz rację. Nie mam szacunku dla kogoś, kto nazywa inną osobą "coś" tylko > > dlatego, że ma inne poglądy. To przekracza moje granice tolerancji. > To nie są poglądy, to chore wyobrazenia zakompleksionego człowieczka. Widzę, ze masz podobne. szczerze mówiąć mam gdzieś twoje granice tolerancji. Głupoty nie da sie leczyć :P > Literówka, powinno być: > Masz rację. Nie mam szacunku dla kogoś, kto nazywa inną osobę "coś" tylko > dlatego, że ma inne poglądy. To przekracza moje granice tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: nic sie tym przekletym 09.07.08, 15:59 tepicpo napisał: > katol_kk napisał: > To nie są poglądy, to chore wyobrazenia zakompleksionego człowieczka. Widzę, ze > masz podobne. szczerze mówiąć mam gdzieś twoje granice tolerancji. Głupoty nie > da sie leczyć :P Życzę Ci więcej dystansu do siebie i szacunku dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil0992 Kościół nie broni życia 08.07.08, 15:57 Kościół nie broni zycia i codziennie to udowadnia. Katolik ma obowiązek obrony KAŻDEGO życia, Kościół (hierarchia) broni tylko życia poczętego. W Polsce setki tysięcy ludzi żyje z głodowych emerytur i nie stac ich na wykupienie leków, co często oznacza wyrok smierci. Nie słyszałem, zeby Kościół z takim radykalizmem wypowiadał sie na te tematy. Przykladów jest znacznie więcej, często Kościół nie zabezpiecza nawet masowego wyjścia ze Mszy swiętej na ruchliwą ulicę w dużych miastach, jest wiele takich miejsc, gdzie dochodzi do wypadków prawie w każdą niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
chmura923 Zdziecinniały Gancarczyk 08.07.08, 16:11 Ten cały Gancarczyk był naczelnym Małego Gościa Niedzielnego, pisemka dla najmłodszych i on się zachowuje jak chłopiec z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: a zamienisz się z nią na wzrok? 09.07.08, 00:17 jeżeli ceną byłoby uratowanie komuś życia - to TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Czyżby znowu zaszła i chce wyłudzic kasę, bo jak 08.07.08, 18:20 nie zamorduje swojego dziecka to padnie jej na mózg, już nie na wzrok! Odpowiedz Link Zgłoś
adamsmig chciała zabić 08.07.08, 20:06 będzie musiała się z tego własnemu dziecku wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina.live Proces za niedoszłą morderczynię 08.07.08, 20:49 Jest to dość oczywiste ze pani Tysiąc ma zupełną racje. Nie rozumiem tylko dlaczego wedle księdza obrzucanie kogoś błotem, szczególnie publiczne, jest chrześcijańską postawą? Etyki nie uczą w seminariach? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 11:41 allexamina.live napisała: > Jest to dość oczywiste ze pani Tysiąc ma zupełną racje. Nie rozumiem tylko > dlaczego wedle księdza obrzucanie kogoś błotem, szczególnie publiczne, jest > chrześcijańską postawą? Etyki nie uczą w seminariach? ciekawy jestem , dlaczego to dla ciebie oczywiste ze to cos ma racje?????? w swietle nauki KK aborcja jest smiertelnym grzechem i pozbawieniem zycia nienarodzonego. No co krynico madrosci???? KK nie ma prawa tak sie wypowiadac??? Durne argumenty zdziwaczaleego czlowieczka Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Macie swój "kompromis" 08.07.08, 22:36 Postawa kościoła i komentarze wiernych pod tym artykułem pokazują, że tzw. "kompromis aborcyjny" to fikcja. Najpierw latach 90-tych ograniczono prawo do aborcji i nazwano to kompromisem. Teraz kobietę która chce korzystać z tych "kompromisowych" uprawnień nazywa się morderczynią i usiłuje jej utrudnić korzystanie ze swoich praw jak tylko się można. To samo w przypadku 14-letniej Agatki. Strona katolicka de facto wypowiedziała kompromis i chce iść na całość, w stronę całkowitego zakazu aborcji. Tak się kończy umawianie się na coś z ludźmi fundamentalnie fałszywymi. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Macie swój "kompromis" 09.07.08, 00:10 'Agata' nie była zgwłcona... to wyborcze(j) kłamstwo. Liczy się tylko lewacka ideologia i wyborczy redaktorzy rodem z SB - jak towariszcz Maleszka. Teraz bidok pisze pewnie teksty na podstawie umowy-zlecenia. Zwróć uwagę, że 'Gość Niedzielny' dostępny jest zylącznie na terenie parafii katolickich, przeznaczony jest dla osób deklarująch zaangażowanie religijne. W byle kiosku go nie dostaniesz. W ocenie moralnej determinacja Agaty Mróz jest szalenie bardziej szlachetna od determinacji p.Tysiąc. Za komuny, gdy wiele sposobów zabijania było legalne, lewackie konowały wielokrotnie namawiały moją matkę na dokonanie aborcji. Dzięki jej postawie i wsparciu wielu osób , mama postanoziła urodzić mnie, następnie moje 2 siostry i brata. bloody_rabbit napisał: > Postawa kościoła i komentarze wiernych pod tym artykułem pokazują, że tzw. > "kompromis aborcyjny" to fikcja. Najpierw latach 90-tych ograniczono prawo do > aborcji i nazwano to kompromisem. Teraz kobietę która chce korzystać z tych > "kompromisowych" uprawnień nazywa się morderczynią i usiłuje jej utrudnić > korzystanie ze swoich praw jak tylko się można. To samo w przypadku 14-letniej > Agatki. Strona katolicka de facto wypowiedziała kompromis i chce iść na > całość, w stronę całkowitego zakazu aborcji. Tak się kończy umawianie się na > coś z ludźmi fundamentalnie fałszywymi. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Macie swój "kompromis" 09.07.08, 02:00 "'Agata' nie była zgwłcona... to wyborcze(j) kłamstwo." I? Uważasz że powinna być zmuszona do urodzenia dziecka? "Zwróć uwagę, że 'Gość Niedzielny' dostępny jest zylącznie na terenie parafii katolickich, przeznaczony jest dla osób deklarująch zaangażowanie religijne. W byle kiosku go nie dostaniesz." Każdy może go kupić w kościele, jest zarejestrowany jako gazeta, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Proces za niedoszłą morderczynię 08.07.08, 23:00 Przewiduję,że wyrok w tej sprawie będzie iluzoryczny a to dlatego ,że sędziowie będą się migać przed zasiadaniem w tej konkretnej sprawie. W naszym kraju jest tak duża presja na urzędników państwowych ze strony KK i dlatego tak się dzieje a nie inaczej.Gdyby zwykły człowiek znieważył dostojnika kościelnego było by bardzo dużo chętnych aby nawet bezinteresownie bronić honor hierarchów, dlatego zwykłego człowieka po prostu zaszczują.W tej sprawie wina redaktora jest ewidentna ,myślę,że przeprosiny będą ale takie zdawkowe a potem będzie szum na ambonach jak to w Wolnej Polsce prześladują tych którzy walczą z mordercami swoich dzieci KK.Naszym hierarchom wydaje sie,że kobieta jest tylko inkubatorem ma urodzić a potem niech się martwi sama oni już swój obowiązek spełnili -dobroczyńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Proces za niedoszłą morderczynię 08.07.08, 23:58 Lewak - nie zagdybaj się. Wskaż mi jakikolwiek proces - gdziekolwiek - 'za zniewagę klechy'... Wyborczy redaktorzy pokroju Maleszki juz zacieraja lapy... dla nich determinacja matki do zabicia swojego dziecka jest lepsza pozywka niz determinacja np. Agaty Mróz. Ale tacy już są lewacy. Ze sprawy tausenowej szmaty i RZEKOMO zgwałconej 'Agaty' chcą zmontować materiał i przywrócić prwepisy z lat pięćdziesiątych zeszłego stulecia. j.an napisał: > Przewiduję,że wyrok w tej sprawie będzie iluzoryczny a to dlatego ,że sędziowie > będą się migać przed zasiadaniem w tej konkretnej sprawie. W naszym kraju jest > tak duża presja na urzędników państwowych ze strony KK i dlatego tak się dzieje > a nie inaczej.Gdyby zwykły człowiek znieważył dostojnika kościelnego było by > bardzo dużo chętnych aby nawet bezinteresownie bronić honor hierarchów, dlatego > zwykłego człowieka po prostu zaszczują.W tej sprawie wina redaktora jest > ewidentna ,myślę,że przeprosiny będą ale takie zdawkowe a potem będzie szum na > ambonach jak to w Wolnej Polsce prześladują tych którzy walczą z mordercami > swoich dzieci KK.Naszym hierarchom wydaje sie,że kobieta jest tylko inkubatorem > ma urodzić a potem niech się martwi sama oni już swój obowiązek spełnili > -dobroczyńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Proces niedoszłej morderczyni 08.07.08, 23:52 SB redaktorzy wyborczy pokroju Maleszki juz zacieraja łapy. W końcu lewaki mają tę jedyną Tysiąc>>> Wolą jej determinację do zabicia własnego dziecka... Determinacja Agaty Mróz, choć bardziej szlachetna - wg. SB-ckich redaktorzyn Gazety nie zasluguje na zadną uwagę. Moją matkę lewackie konowały 4 razy namawiały na aborcje i tylko dzięki jej determinacji żyję ja, mój brat i moje dwie siostry. Działo sie to za komuny, więc zgodnie z panującym wówczas prawem moja matka mogłaby zabić 4 swoich dzieci. Brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Proces niedoszłej morderczyni 09.07.08, 01:24 Z WIELKIM SZACUNKIEM DO PANA MAMY.... Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Proces niedoszłej morderczyni 09.07.08, 01:25 champagne_fr napisał: > Z WIELKIM SZACUNKIEM DO PANA MAMY.... Z WIELKIM SZACUNKIEM DLA PANA MAMY.......... Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Proces niedoszłej morderczyni 09.07.08, 01:39 swojski_fr_1 napisał: > SB redaktorzy wyborczy pokroju Maleszki juz zacieraja łapy. > > W końcu lewaki mają tę jedyną Tysiąc>>> Wolą jej determinację do > zabicia własnego dziecka... > Determinacja Agaty Mróz, choć bardziej szlachetna - wg. SB-ckich > redaktorzyn Gazety nie zasluguje na zadną uwagę. > > Moją matkę lewackie konowały 4 razy namawiały na aborcje i tylko > dzięki jej determinacji żyję ja, mój brat i moje dwie siostry. > Działo sie to za komuny, więc zgodnie z panującym wówczas prawem > moja matka mogłaby zabić 4 swoich dzieci. Brrrrrr > Z WIELKIM SZACUNKIEM DLA PANA MAMY..... PS ktos manipuluje na forum komentarzami.... Odpowiedz Link Zgłoś
eliza996 Re: Proces niedoszłej morderczyni 09.07.08, 13:12 co masz na myśli że manipuluje, wiem że nie umieszczają komentarzy niewygodnych dla słońca peru - usuwają lub wogóle nie umieszczają Odpowiedz Link Zgłoś
batiaryga pozwoliłem na morderstwo nienarodzonego synka 09.07.08, 09:03 mimo wewnętrznych oporów.Było to jeszcze za komuny,kiedy problem aborcji był nieomal tolerowany.Karą boską jest to ,że teraz będąc u schyłku życia nie mogę się wesprzeć na ramieniu syna... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: pozwoliłem na morderstwo nienarodzonego synk 10.07.08, 07:43 Aską wiesz, czy gdyby sie urodził, to byś się wsparł? Odpowiedz Link Zgłoś
slojesia Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 12:42 kolejny Polak-Katolik... Ciekawe, czy takiej postawy uczą w Seminariach... żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 sposób na życie? 09.07.08, 12:53 jedni nazywają to aborcją, inni morderstwem. wydawało mi się, że każdy może wygłaszać opinie o określonym czynie (pomijając osobę oczywiście). Pani Alicja zapytana przed kamerami o motywy wystąpienia na drogę sądową przeciwko dziennikarzowi odpowiedziała po namyśle: "i również ze względów finansowych" tylko tyle. mam nadzieję, że to nie jest sposób na życie... Odpowiedz Link Zgłoś
eliza996 Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 13:08 żenująca jest ta Pani , znalazła sobie sposób na wyłudzanie pieniedzy ( z naszych podatków ) Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 13:42 eliza996 napisała: > żenująca jest ta Pani , znalazła sobie sposób na wyłudzanie > pieniedzy ( z naszych podatków ) "ta pani" jest jak swinka morska, ani to świnka, ani morska. wstyd, żeby na krzywdzie swojego dziecka dorabiac się przez wątpliwe procesy. Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 13:55 Tak znalazla,ale jej nasrali ze nie wie co z tym robic. A moze by tak Goscia Niedzielnego rozliczyc,skoro skrzywdzil tamta pania.To ze maja powiazanie z kosciolem to zezwala im pisac co popadnie, kosciol rozprowadzi,a ludzie czytaja i dumaja.Bo tak ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 14:03 stgosc napisał: > A moze by tak Goscia Niedzielnego rozliczyc,skoro skrzywdzil tamta > pania.To ze maja powiazanie z kosciolem to zezwala im pisac co > popadnie, kosciol rozprowadzi,a ludzie czytaja i dumaja.Bo tak ma > byc. A skąd przypuszczenie, że GN skrzywdził "te panią"?? Że napisał o nie je prawdę. Przecież chciała dokonać aborcji. A wskazania medyczne okazały się niewystarczające. Więc jak to można nazwać?????? I jak ją można określić? Fakty są w tym wypadku jednoznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 14:31 tepicpo napisał: > stgosc napisał: > > > > A moze by tak Goscia Niedzielnego rozliczyc,skoro skrzywdzil tamta > > pania.To ze maja powiazanie z kosciolem to zezwala im pisac co > > popadnie, kosciol rozprowadzi,a ludzie czytaja i dumaja.Bo tak ma > > byc. > > > A skąd przypuszczenie, że GN skrzywdził "te panią"?? Że napisał o nie je prawdę > . > Przecież chciała dokonać aborcji. A wskazania medyczne okazały się > niewystarczające. Więc jak to można nazwać?????? I jak ją można określić? Fakty > są w tym wypadku jednoznaczne. Od kilu lat czytam artykoly i komentarze, wiec widze mniej wiecej jak wyglada rzeczywistosc.Wszystko zalezy od punktu widzenie,a moim zdaniem od punktu siedzenia. W badanich lekarskich wchodzimy wszczegoly na ktorych sie g***o znamy a glos zabieramy.Z tego wszystkiego, moim zdaniem najbardziej nawiedzony byl GN.U nas w kraju caly czas jakies jaja wychodza,bo 10- przykazan jest dla nas, a Ci wczarnych kitlach to juz inna sfera. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 15:41 przytoczyłem opinię lekarza, który odmówił wyrażenia zgody na aborcję. Myślę, że on się zna :D Ta kobieta nie miała prawa do aborcji, a zatem jej dązenie do tego zabiegu mozna jednoznacznie ocenic. To zrobił GN i w świetle art. 54 Konstytucji ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas to byl lekarz-medyk czy lekarz-encyklik? 09.07.08, 17:29 A powaznie, opinia lekarzy-katolikow nie wzbudza mojego zaufania. --------------------------------- Alicja Tysiąc: "57 organizacji katolickich wysłało list do Strasburga przeciwko mnie i wyrokowi. Ale nigdy żadna z nich nie zapytała, czy ja i dziecko nie potrzebujemy pomocy" Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Proces za niedoszłą morderczynię 10.07.08, 07:49 > przytoczyłem opinię lekarza, który odmówił wyrażenia zgody na aborcję. Myślę, ż > e > on się zna A ja myslę, ze ginekolog nie zna sie na okulistyce, a krajowy konsultant d/s ginekologii nawet tej kobiety nie zbadał. to tak jakby mieć powazną wade serca, wskazania od kardiologa do usunięcia, bo ciąza jest za duzym obciązeniem dla serca, a ginekolog ci mówi - e tam, masz macice to urodzisz. W zasadzie mysle, ze ta kobieta powinna się procesować ile tylko moze, bo potraktowano ją jak wór na płod, doprowadzono do utraty zdrowia i jeszcze non stop sie ją opluwa. Gdyby isniały mistrzostwa świata w hipokryzji, Polacy wreszcie mieliby w czymś złoty medal. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: Proces za niedoszłą morderczynię 10.07.08, 11:01 hermina5 napisała: > W zasadzie mysle, ze ta kobieta powinna się procesować ile tylko > moze, bo potraktowano ją jak wór na płod, doprowadzono do utraty > zdrowia i jeszcze non stop sie ją opluwa. Gdyby isniały mistrzostwa > świata w hipokryzji, Polacy wreszcie mieliby w czymś złoty medal. Nie wypowiadam się w kwestiach medycznych, bo się na nich nie znam. Nie widzę hipokryzji w wypowiadaniu swojego zdania na zadany temat. Pani Alicja jest dorosłą osobą, która powinna ponosić konsekwencje swoich czynów. Nie wierzę w to, że pogorszył jej się wzrok przez to, że urodziła dziecko. Wydaje mi się, że jej sprawa jest wykorzystywana przez wiele środowisk do promowania swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Proces za niedoszłą morderczynię 10.07.08, 12:15 >Nie wierzę w to, że pogorszył jej się wzrok przez to, że urodziła dziecko. Ty w to wierzyć nie musisz, bo to nie religia. Ona ma jak byk orzeczenia lekarskie o wadzie sprzed i wadzie po ciązy - bardzo łatwo akceptować fakty wygodne i negować niewygodne. >Pani Alicja jest dorosłą osobą, która powinna ponosić konsekwencje swoich czynó > w. Owszem, a konsekwencja zmuszenia jej do urodzenia jest to, z e ma trójkę dzieci, a nei mzoe podniesc dwóch kilogramów cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: Proces za niedoszłą morderczynię 10.07.08, 12:35 iluminacja256 napisał: > Ty w to wierzyć nie musisz, bo to nie religia. Ona ma jak byk > orzeczenia lekarskie o wadzie sprzed i wadzie po ciązy - bardzo > łatwo akceptować fakty wygodne i negować niewygodne. Zgadzam się z Tobą. Lekarze również wypowiadali się, że niezależnie od ciąży wzrok by jej się pogorszył. Która teoria jest prawdziwsza? Ja nie wiem. Ty wiesz? Jestem krótkowidzem. Rok temu miałem mniejszą wadę niż teraz. Czy to znaczy, że nie służą mi kanapki mojej żony? > Owszem, a konsekwencja zmuszenia jej do urodzenia jest to, z e ma > trójkę dzieci, a nei mzoe podniesc dwóch kilogramów cukru. Biedna. To seks chyba też nie jest dla niej - przecież wymaga sporo wysiłku i może spowodować pogorszenie wady wzroku... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Proces za niedoszłą morderczynię 11.07.08, 08:49 >Jestem krótkowidzem. Rok temu miałem mniejszą wadę niż teraz A przez ten rok byłeś w ciazy i wzrok ci przeskoczył z -11 na -18? Ci, którzy wypowiadają sie, z e niezaleznie od ciązy wrok jej by sie pogarszał, jednoczesnie móiwa ze kobieta ta nie moze dzwigac powyzej 2 kg, aby nie powodować pogarszania wzroku. Wiesz ile wazy brzuch, płód i wody płodowe - to łacznie około 8-9 kg, nei liczac przyrostu tkanki tłuszczowej i dzwigasz to 24 na dobę przez co najmniej 5 miesięcy. Takze sorry, ale te autorytety same sobie zaprzeczyły u podstaw . Odpowiedz Link Zgłoś
katol_kk Re: Proces za niedoszłą morderczynię 11.07.08, 09:20 iluminacja256 napisał: > A przez ten rok byłeś w ciazy i wzrok ci przeskoczył z -11 na -18? > Ci, którzy wypowiadają sie, z e niezaleznie od ciązy wrok jej by sie > pogarszał, jednoczesnie móiwa ze kobieta ta nie moze dzwigac > powyzej 2 kg, aby nie powodować pogarszania wzroku. Wiesz ile wazy > brzuch, płód i wody płodowe - to łacznie około 8-9 kg, nei liczac > przyrostu tkanki tłuszczowej i dzwigasz to 24 na dobę przez co > najmniej 5 miesięcy. Takze sorry, ale te autorytety same sobie > zaprzeczyły u podstaw . Widzę, że zbadałeś panią Alicję dokładnie. No to ja przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
sisimen Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 15:04 I bardzo dobrze kobieta robi, niech sobie mord nią bezkarnie nie wycierają. Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Re: Proces za niedoszłą morderczynię 09.07.08, 15:42 sisimen napisała: > I bardzo dobrze kobieta robi, niech sobie mord nią bezkarnie nie wycierają. Tylko ze Polskie Sady to inna sprawa.Jak rosprawy wygladaja to widac i slychac,(dobrze ze nie czuc)moga znowu skonczyc jak inne.Bo maja tyle na glowach ze co ich tam taka jenda.....obchoooo A czas zalatwi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz red. Michnik podpowiada : 11.07.08, 08:20 Sztuka dialogu według Adama Michnika : Autorzy Rzeczpospolitej 07-07-2008, ostatnia aktualizacja 07-07-2008 01:45 Czyli jak redaktor naczelny „Gazety Wyborczej” polemizuje z historykami IPN, autorami książki „SB a Lech Wałęsa” „Znam ten typ ludzi, znam ich mentalność i język. To język psów gończych, które ścigają ofiarę, by ją rozszarpać na strzępy”. „Lechowi Wałęsie zajrzało w oczy nieszczęście w grudniu 1970 r., gdy na ulicach strzelano do ludzi, gdy rządziły terror i strach, nikt nie znał dnia jutrzejszego. Trzeba być pętakiem, by nie zdawać sobie z tego sprawy”. „Dlatego będę nieodmiennie uważał za pętaków tych małych ludzi, którzy nieomylnie wyczuwają dobrą koniunkturę dla łajdactwa. W swej mniemanej cnocie, w której widzą przywilej dla polowania na cudze grzechy, polubili kondycję psów gończych, które kąsają, a potem wytykają ukąszonemu otwarte rany”. „Co powoduje, że ludzie, którzy wynieśli pod niebiosa Lecha Wałęsę i wylewali kubły pomyj na jego krytyków, poniewierają teraz swoim idolem? Kiedy czytam ich teksty, mam wrażenie, że owładnięci pokusą zniszczenia Lecha, zamiast mózgu mają w czaszce zaciśniętą pięść”. „Pętak pojmuje demokrację jako wolność plucia na ludzi. Wolno mu tak sądzić, głupota i nikczemność nie są ścigane w państwie demokratycznym. (...) Nie rozumieją tego pętaki dnia dzisiejszego, gdy nazywają Lecha Wałęsę – śladem ubeckich fałszywek – agentem SB”. „Jarosław Kaczyński obwieścił, że książka dwóch autorów z IPN to „cios w establishment od kilkunastu lat oparty na radykalnym kłamstwie”. Tak oto ideologia nagonki została już zdefiniowana i ogłoszone wezwanie do czynu. (...) Nieszczęsne psy gończe niegodnych myśliwych. Pętaki są wreszcie w swoim żywiole – mogą bezkarnie plugawić dobre imię gigantów życia publicznego, kultury czy nauki. Określenia „pętaki” używam w pełni świadomie”. (...) „archiwa „bezpieki” to rupieciarnia, śmietnik (...) istotą tych archiwów jest prowokacja, kłamstwo i szantaż. Pisanie publicznych donosów, organizowanie nagonek na podstawie tych archiwów jest tożsame z upowszechnianiem historycznego fałszu; jest pośmiertnym zwycięstwem bezpieki”. „Okrągły Stół – miejsce, gdzie utorowana została droga do wolnej Polski – musi być zohydzony, oblany pomyjami, spalony na stosie zbiorowej nienawiści. Taki jest wymóg rewolucji moralnej i IV RP. Pętaki mają pełne ręce roboty”. „Pętak powie, że ta litania obrzydzenia jest zamachem na swobodę badań naukowych, że jest chęcią reglamentowania prawdy przez ten sam establishment, który domaga się prawdy o pogromach antysemickich w Jedwabnem i w Kielcach”. „Nie mówcie, demaskatorzy, że bronicie prawdy, którą inni – establishment? układ? – chcą ukrywać. To wy kłamiecie. W całej tej opowieści o Lechu Wałęsie, którą powtarzacie, choćby to wszystko naprawdę się wydarzyło, mimo to jest to nieprawda”. „Odpieprzcie się od Lecha Wałęsy”. Adam Michnik, „Zła przeszłość i psy gończe, czyli odpieprzcie się od Wałęsy” („Gazeta Wyborcza”, 5 – 6.07.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 [...] 11.07.08, 09:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jsd1952 Proces za niedoszłą morderczynię 11.07.08, 09:48 Cała sprawa jest tak śmieszna, że aż straszna jak mawiali nasi wschodni sąsiedzi. Pani Alicja Tysiąc wygrała proces o kasę w Strasburgu, a teraz toczy dogrywkę o kolejne pieniądze. Nie ma się czemu dziwić! W końcu mamy kapitalizm i kancelarie adwokacje wzorem swoich zachodnich (głównie amerykańskich) kolegów szukają kasy i rozgłosu.Nie sądzę jednak, by wymiar sprawiedliwości, w ramach obowiązującego prawa, chciał ograniczać wolność słowa w naszym kraju. To, że ktoś wygrywa proces o pieniądze nie oznacza, że jest jednocześnie moralnym zwycięzcą rzeczonej sprawy. Zabijanie ludzi, zgdnie z wybranymi przepisami prawa ma miejsce w wielu krajach: np. eutanazja w Szwajcarii, Holandii, aborcja w większości krajów Europy,agresje na suwerenne kraje wraz z masowym odstrzałem ich obywateli: Jugosławia, Afganistan, Irak i inne demokratyczne akcje pomocowe. Te fakty nie powinny być jednak akceptowane moralnie, zwłaszcza przez osoby wyznające jedną z trzech wielkich religii. Te fakty nie powinny być również akceptowane przez normalnego człowieka. Aborcja, pozostająca w tle sprawy Pani Tysiąc,jest takim samym zabójstwem jak każde inne i dlatego osoby dokonujące zabójstwa można nazywać mordercami itp. Nie powinny się one o to obrażać. Zwłaszcza w obecnym świecie, kiedy to jeśli ktoś nie chce mieć dzieci to ma tyle - bezpłatnych sposobów - na uniknięcie ciąży, że nie trzeba się uciekać do zabójstwa. Osobną kwestią jest sytuacja kiedy to kobieta chce mieć dziecko, lecz efektem ciąży może być śmierć matki lub dziecka, bądź też obojga. Wtedy decyzja winna należęć do Matki. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Proces za niedoszłą morderczynię 11.07.08, 11:28 Żeby mieć prawo do publicznego twierdzenia, że ktoś popełnił jakies przestępstwo trzeba być w stanie to udowodnić. Własne przekonanie na ten temat jest tylko przekonaniem, a nie dowodem i nie uprawnia do publicznych oskarżeń. Odpowiedz Link Zgłoś