funny5 31.07.08, 18:17 Skoro niewinny to po co pokazowka z podcinaniem zyl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chirlider Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 18:41 funny5 napisała: > Skoro niewinny to po co pokazowka z podcinaniem zyl funny5, wiem że pytałas retorycznie ale odpowiem: tylko po to żeby nie pójść do aresztu. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 31.07.08, 19:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Komisji Sejmowej nie bedzie 31.07.08, 19:59 chirlider napisał: > funny5 napisała: > > Skoro niewinny to po co pokazowka z podcinaniem zyl > > funny5, wiem że pytałas retorycznie ale odpowiem: tylko po to żeby > nie pójść do aresztu. M: ciekawe dlaczego do takich latwych odpowiedzi nie doszly POstKomuchy z Komisji Sejmiowej Broniacej Afere Weglowa? W koncu Blide chciano tylko przesluchac a ono wiedziala, ze musi miec spluwe gotowa do akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
boguswi Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 18:46 Z jednej strony jest mi żal tego faceta, bo rozumiem że areszt i rozłąka z najbliższymi jest ogromnym przeżyciem. Z drugiej strony nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jesteśmy świadkami jakiejś farsy: melodramatyczne podcinanie sobie żył - niczym panna służąca przed wojną wypijająca zajzajer - dorabianie ideologii męczennika politycznego i spisku służb specjalnych ( chyba dość wnikliwie obserwuję polskie media i jakoś redaktora S. nie mogę sobie przypomnieć, publikował w drugim obiegu czy jak?), i w tle Zbigniew Ziobro wykorzystujący to smutne wydarzenie do próby rozpętania kolejnej politycznej awantury. Wszystko to napawa niesmakiem i chwilami obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
luluch Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 19:38 boguswi napisał: > Z jednej strony jest mi żal tego faceta, bo rozumiem że areszt i > rozłąka z najbliższymi jest ogromnym przeżyciem. Z drugiej strony > nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jesteśmy świadkami jakiejś farsy: > melodramatyczne podcinanie sobie żył - niczym panna służąca przed > wojną wypijająca zajzajer - dorabianie ideologii męczennika > politycznego i spisku służb specjalnych ( chyba dość wnikliwie > obserwuję polskie media i jakoś redaktora S. nie mogę sobie > przypomnieć, publikował w drugim obiegu czy jak?), i w tle Zbigniew > Ziobro wykorzystujący to smutne wydarzenie do próby rozpętania > kolejnej politycznej awantury. > Wszystko to napawa niesmakiem i chwilami obrzydzeniem. Łatwo jest oceniać czyjeś reakcje w wirtualnej rzeczywistości internetu obyś nie musiał doświadczać takich sytuacji w realnym swiecie. O samobójstwie Blidy mówili: niewinni nie odbierają sobie życia czy to znaczy,że była winna. A jaką robiono z niej męczennicę nie pamiętasz. Punkt widzenia u wielu zależy od punktu siedzenia. Zwolennik Platformy nie może inaczej myśleć więc wystarczy powiedzieć popieram PO i każdy już wie co możesz napisać dla tej grupy każdy kto nie popiera Platformy to Pisdzielec lub miłośnik Rydzyka tak zostaliście zaprogramowani przez wielkie media. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec skoro był niewinny to nie powinien się obawiać 31.07.08, 19:01 ten cytat z niejakiej Kępy powinien jasno zobrazować hipokryzję Pisowców płaczących teraz nad Sumińskim Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 W UBekistanie niewinny to bardzo podejrzana osoba. 31.07.08, 20:03 pakulec napisał: > skoro był niewinny to nie powinien się obawiac M: Szczegolnie, ze pan Cwiakalski wlasnie "związal prokuratorów i sędziów" atrakcyjnymi pożyczkami: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5541859,Atrakcyjne_kre dyty_dla_prokuratorow_i_sedziow.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: W UBekistanie niewinny to bardzo podejrzana o 31.07.08, 20:15 Tiaaa mozna powiedzieć że za poprzedniego ministra byli związani pensjami i premiami, zwłaszcza premiami. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Porownaj los Sumlińskiego do Sawickiej czy Karnows 01.08.08, 20:05 tw_wielgus napisał: > Tiaaa mozna powiedzieć że za poprzedniego ministra byli związani pensjami i premiami, zwłaszcza premiami. M: znow belkoczesz bez sensu.W ojciechowi Sumlińskiemu postawiono podobne zarzuty jak Beacie Sawickiej czy Karnowskiemu. Sawicka i Karnowski zostali nagrani w trakcie uzgodnień korupcyjnych. Za oskarżeniami wobec dziennikarza śledczego stoją tylko zeznania jakiegoś bezpieczniaka-konfabulanta. No i ani Sawicka ani Karnowskiego, nie wsadzili do aresztu wydobywczego. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Petycja w sprawie Wojciecha Sumlińskiego 31.07.08, 19:02 Warto podpisać: www.petycje.pl/3336 Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury O petycji, prowokacjach służb, łzach i żyłach 31.07.08, 19:18 Teraz już wie Pani Sawicka Beata, że gdyby zamiast tylko łzy ronić na lajfie, dokonała samookaleczeń w miejscu kultu, to zamiast stać się symbolem tego co złe w Platformie Obywatelskiej, oraz straszakiem na zwolenników reformy słuzby zdrowia; byłaby broniona jak bastion przyzwoitości przez nazwiska tak znamienitych pubicystów jak: Bogusław Chrabota - Polsat Piotr Gabryel – „Rzeczpospolita” Anita Gargas – „Misja Specjalna” TVP1 Rafał Geremek Krystyna Grzybowska – „Wprost” Przemysław Harczuk - "Niezalezna.pl" ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski Stanisław Janecki – „Wprost” Igor Janke - "Rzeczpospolita", Salon24 Dorota Kania - "Niezalezna.pl" Jacek Karnowski – Polskie Radio Tomasz Krzyżanowski - "Tygodnik Podhalański" Sylwester Latkowski Joanna Lichocka - „Rzeczpospolita” Piotr Łuczuk - "Niezalezna.pl" Dorota Macieja - TVP1 Maciej Marosz - "Niezalezna.pl" Leszek Misiak – „Gazeta Polska” Krystyna Mokrosińska – SDP Piotr Nisztor – „Rzeczpospolita” Filip Rdesiński – „Misja Specjalna” TVP1 Janusz Rolicki – „Fakt” Maciej Rybiński Bogdan Rymanowski – TVN Tomasz Sakiewicz – „Gazeta Polska” Tomasz Szymborski - SDP Jerzy Targalski - Polskie Radio Tomasz Terlikowski - "Wprost" Grzegorz Wierzchołowski - "Niezalezna.pl" Krzysztof Wyszkowski Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: O petycji, prowokacjach służb, łzach i żyłach 31.07.08, 20:02 Jeju! nie zdawałem sobie sprawy z tego, jak długa jest lista kolaborantów... Odpowiedz Link Zgłoś
ache1432 Re: O petycji, prowokacjach służb, łzach i żyłach 31.07.08, 20:32 O ile sobie dobrze przypominam, to podczas rządów PiS ta "znamienita" czereda publicystów, zdeklarowanych politycznie (z niewielkimi wyjątkami) utrwalaczy kaczyzmu, nigdy nie miała wątpliwości do decyzji sądów RP, jeśli o areszt wnioskował ich pupilek Ziobro. Wielu z tych dziennikarzy to są działacze frontu propagandowego PiS, z wyjątkiem red.Rolickiego, Geremka i może paru innych. Pozostali, niestety, maja na sumieniu, wielu niewinnie zlinczowanych w mediach Polaków, na podstawie materiałów dostarczonych przez IPN lub pissowskie służby specjalne. Dziennikarze ci wydawali wyroki skazująće, nie czekając na orzeczenia sądów. Dlatego warto skopiować tą listę, bo jest to lista hańby polskiego dziennikarstwa. Zakłamanie tej całej akcji polega na tym, iż pomija się milczeniem komunikat sądu, iż istnieje prawdopodobieństwo popełnienia czynu przestępczego, graniczące z pewnością. Skoro 3 miesiące temu sąd nie zatwierdził aresztu, to coś musiało się wydarzyć przez te 3 miesiące, żę teraz sąd podjął inną decyzję. Współczuję red. Sumlińskiemu, z powodu jego już drugiej próby samobójczej i życzę mu dobrej opieki lekarskiej. Mam nadzieję, iż po wyjaśnieniu sprawy, wróci do zawodu dziennikarskiego i nie będzie skory do szybkiego osądu ludzi na podstawie ubeckich kwitów, tak jak to robił dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ja podpisałem że jestem przeciw 31.07.08, 19:58 i co? miałem dostać zwrotnego majla i jakoś się nie doczekałem, a komentarza nie opublikowali, więc widać że sprawa jest dęta - zresztą wystarczy przeczytać listę tych "osobistości" które się podpisały aby wiedzieć że to wszystko pic na wodę Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Stray nawyk z PRL-u cie nie opuscil ? 03.08.08, 15:01 pakulec napisał: > ja podpisałem że jestem przeciw i co? miałem dostać zwrotnego majla i jakoś się nie doczekałem, a komentarza nie > opublikowali, więc widać że sprawa jest dęta - zresztą wystarczy przeczytać listę tych "osobistości" które się podpisały aby wiedzieć że to wszystko pic na wodę M: No wlasnie baaaardzo podejrzane typy ci co walcza z UBekistanem. No ale "Consigliere" UBmafii tow. Ćwiąkalski ( w PZPR od 1972 do 1981 a potem według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na tajnego współpracownika Służby Bezpieczeństwa) wlasnie pozwalnial miejsca w celach wypuszczajac (za gremialne glosowanie na PO) obcinaczy palcow wiec jest miejsce dla patriotow walczacych z korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 19:20 Nie wiem, czy red. Wojciech Sumliński jest winny czy niewiny, aczkolwiek dowody w jego sprawie, o których wiemy z mediów, ograniczające się do zeznań byłego oficera WSI o wątpliwej wiarygodności, wydają się żenująco słabe. Załóżmy jednak, że prokuratora dysponuje poważniejszymi dowodami i pozostawmy rozstrzygnięcie sprawy niezawisłemu sądowi. Możemy natomiast ocenić adekwatność zastosowanych w tej sprawie metod śledczych oraz środków zapobiegawczych wobec rangi zarzutów stawianych podejrzanemu dziennikarzowi. W tym celu proponuję porównać na chłodno i bez emocji 4 głośne sprawy, z których 3 rozgrywają się obecnie, zaś czwarta zakończyła się przed kilku laty. Chodzi o sprawy Sawickiej, Karnowskiego, Sumlińskiego i Rywina. Ta ostatnie, chociaż dość odległa w czasie, powinna być wzięta pod uwagę, ponieważ dotyczy podobnej kwalifikacji prawnej, co w przypadku Sumlińskiego, a mianowicie zarzutu płatnej protekcji. Weżmiemy pod uwagę następujące kryteria: - skala zarzutów; - ciężar dowodów; - metody śledcze: przesłuchanie, rekwirowanie dokumentów i sprzętu do przetwarzania i przekazywania informacji, kontrola korespondencji, podsłuchy, billingi telefoniczne; - środki zapobiegawcze: areszt, poręczenie majątkowe, czy społeczne. Zacznijmy od pani poseł Sawickiej. zarzut: korupcja na kwotę 50000 zł; dowody: nagranie video, zeznanie agenta CBA, przyznanie się do winy; metody śledcze: przesłuchanie; środki zapobiegawcze: poręczenie majątkowe. Przejdźmy do jej byłego kolegi partyjnego z PO, prezydenta Sopotu Jacka Kanowskiego: zarzut: korupcja na kwotę równiowartisć dwóch mieszkań w centrum Sopotu, czyli ok. 2 mln zł dowody: nagranie audio, zeznanie świadka; metody śledcze: brak danych, prawdopodobnie żadne; środki zapobiegawcze: jak wyżej. Cofnijmy się o kilka lat do sprawy Lwa Rywina: zarzut: płatna protekcja na kwotę 17,5 mln zł; dowody: nagranie audio, zeznania agenta dwojga świadków o wysokiej wiarygodności; metody śledcze: przesłuchanie; środki zapobiegawcze: poręczenie majątkowe. I ostatnie, choć nie mniej ważna sprawa Wojciecha Sumlińskiego: zarzut: płatna protekcja rzekomo na kwotę 200 tys. zł, którą ć spróbujemy zweryfikować na końcu zestawienia; dowody: zeznanie świadka o wątpliwej wiarygodności; metody śledcze: rewizje w dwóch mieszkaniach, zatrzymanie, wielokrotne przesłuchania, rekwirowanie kilku tysięcy stron dokumentów, sprzętu komputerowego, telefonów, kontrola korespondencji i billingów telefonicznych, nękanie przez agentów ABW; środki zapobiegawcze: areszt 3-miesięczny z możliwością przedłużenia na kilka lat. Z zestawienia wynika ponad wszelką wątpliwość, że spośród ww. podejrzanych najostrzejsze środki zastosowano wobec red. Wojciecha Sumlińskiego. Dlaczego, skoro znane dowody w jego sprawie są zdecydowanie najsłabsze? A może skala zarzutów jest najwyższa? Nic z tego. Nawet prokuratura przyznaje, że tak nie jest, bo 200 tys. to aż o rząd wielkości mniejsza suma niż w przypadku Karnowskiego, a o dwa – niż w sprawie Rywina. Niżej wyceniono tylko nadużycia Sawickiej. Nie sądzę jednak, aby była to kwota realna. Spróbujmy zatem oszacować, ile mogła być warta dla świadka oskarżenia propozycja, jaką rzekomo złożył mu Sumliński. Jak wiadomo, przedmiotem płatnej protekcji miała być pozytywna weryfikacja byłego oficera WSI i możliwość pracy w nowych służbach. Jaką to mogło mieć wartość dla świadka? Załóżmy, że oficer WSI zarabia mniej więcej tyle, co agent CBA czyli ok. 5 tys. zł brutto, co przy uwzględnieniu okresu 4 lat pracy, bo taki jest horyzont czasowy w służbie państwowej, daje 240 tys. zł. Myliłby się ten, kto uznałby tę sumę za wartość transakcji, bo takową jest zawsze różnica pomiędzy dochodami z posadą z protekcji a tymi z pracy dostępnej na wolnym rynku, której dzięki okrutnym Kaczorom w Polsce nie brakuje. Na jaką zatem pensję mógłby liczyć b. oficer służb specjalnych w np. branży telekomunikacyjnej, ochroniarskiej, bankowości, czy ochroniarsko-detektywistycznej? Na tyle samo albo dużo więcej. Wie o tym każdy, kto w tych sektorach pracował chociażby na stanowisku zarządzania średniego szczebla – ktoś taki, jak niżej podpisany. Czy dziennikarz śledczy z wieloletnim stażem nie posiada takiej wiedzy? Może ktoś w to uwierzy. Ja z pewnością nie. Dlatego traktuję sprawę red. Wojciecha Sumlińkiego jako przejaw szykan ze strony Ministerstwa Miłości reanimowanej IIIRP wobec niezależnych mediów i ich przedstawicieli, którzy stoją na drodze do budowy państwa miłości powszechnej, w którym naród na tyle kocha władzę, ze nie przeszkadza jej w kręceniu słodkich lodów. źródło: stef.salon24.pl/86467,index.html -- Zobacz ŚFiNiE Odpowiedz Link Zgłoś
pshemon Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 19:40 Kwota 200 tysięcy wydaje się duża. No cóż trudno powiedzieć. Próba popełnienia samobójstwa w tak romantycznym miejscu, jakim są kościoły katolickie nie sprawia najlepszego wrażenia. To trochę tak, jakby ktoś chciał je popełnić pod warunkiem, że go na pewno uratują. Pewnie sprawa ma drugie dno, którego nie znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 20:12 Ja też nie wiem czy Sumliński jest winny wiem natomiast , że studium które zaprezentowałeś jest mocno nierzetelne. Areszt zapobiegawczy to nie to samo co orzeczona kara pozbawienia wolności i rozpatrywanie go jako wypadkowej kwoty korupcji jest z lekka bezsensowne.Podobnie rzecz się ma z zastosowanymi metodami śledztwa. Piszesz: > Zacznijmy od pani poseł Sawickiej. > > zarzut: korupcja na kwotę 50000 zł; > > dowody: nagranie video, zeznanie agenta CBA, przyznanie się do winy; > > metody śledcze: przesłuchanie; > > środki zapobiegawcze: poręczenie majątkowe. > Najprawdopodobniej wobec silnych dowodów, przyznania się do winy czyli znikomych możliwości mataczenia sąd nie orzekł aresztu. Nie było też sensu prowadzić przeszukań itp. Co do Karnowskiego to w ogóle piszesz androny bo nie ma jeszcze żadnych zarzutów prokuratorskich więc skąd te kwoty, cieżar zarzutów metody itd. W przypadku Sumlińskiego również manipulujesz. Nie wiesz jakie i na ile wiarygodne dowody przedstawiła prokuratura Sad najwyraźniej uznał je za wiarygodne. Ty zaś twierdzisz że są błahe choć ich nie możesz znać. Zaiste nie wszystko wyglada tak demonicznie jak to napisałeś. Troche więcej wiary w niezależne sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 20:20 W IV RP wyroki miał widocznie ustalać specjalny komitet przy komitecie centralnym partii, stąd pewnie ten brak wiary w to, że sędziowie mogą orzekać zgodnie kodeksem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 20:34 To może odpowiedz na jedno z licznych pytań budzących niemałe wątpliwości: 1. Dlaczego zadecydowano o areszcie dopiero 3 miesiące po postawieniu zarzutów? 2. Dlaczego właściwie dokonano rewizji w mieszkaniu dziennikarza? Podstawą było przekazanie Agorze aneksu do raportu WSI. Gdzie się podział ten wątek? Skoro był tak wątły, to jaka to była podstawa do przeszukania mieszkania? A może był to tylko pretekst do tego, by móc zarekwirować posiadane przez Sumlińskiego materiały? Dlaczego jeszcze mu ich nie zwrócono, także tych zupełnie nie związanych ze sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 20:58 1. Masz pewność ,że w tym czasie nie zaistniały dodatkowe okoliczności. Giertych tak powiedział to musi być prawda? 2. A może było tak jak mówisz, a może zupełnie inaczej. Ty nie wiesz ja nie wiem. Wszystko co piszesz to domysły lub wymysły, na które nie masz żadnych dowodów oprócz enucjacji RP czy Wprost. Sad opiera sie na materiale dowodowym. Ja naprawdę wpółczuję Sumlińskiemu i apelowałbym do sądu by potraktował go łagodnie. Ale nie z powodów o których piszesz tylko z przekonania , że jeśli zbłądził to z powodu płomiennej wiary w fałszywe idee. No i z ludzkiego współczucia jego rodzinie. Jak jednak słyszę ten cały jazgot PISkiboli, hipokryzję Ziobry, Olszewskiego, Maciarewicza to myślę , że wyświadczacie mu wszyscy niedźwiedzią przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 21:15 Nie mam pewności, ale mam prawo mieć wątpliwości - biorąc pod uwagę całokształt sprawy. A tych wątpliwości jest tu multum. I jestem zdania, że o tych wątpliwościach trzeba mówić jak najwięcej. Zwłaszcza jeżeli wielu dziennikarzy się do tego nie poczuwa. PS Mam ograniczone zaufanie do polskich sądów, więc nie pisz, że powinniśmy poczekać na wyrok sądu. Moje wątpliwości dotyczą przecież też właśnie postanowienia sądu o areszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 21:30 Wiem, wiem masz ograniczone zaufanie do państwa w ogóle bo to jednak III a nie IVRP. Ale to już Twój problem. Obawiam się , że będziesz musiała z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 21:36 Po prostu nie jestem naiwna. Ale o mnie się nie martw, ja sobie radę dam:) Jest wielu ludzi, którzy myśli podobnie jak ja. Może uda nam się coś zmienić w polskim życiu publicznym? Myślę, że tak. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 31.07.08, 22:17 > Jest wielu ludzi, którzy myśli podobnie jak ja. Może uda nam się coś zmienić w > polskim życiu publicznym? Myślę, że tak. Dobranoc. Wrodzony optymizm każe mi wierzyć że jednak się mylisz. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
prentiss Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 01.08.08, 10:16 Piszesz "Może uda nam się coś zmienić w polskim życiu publicznym". Odnosisz się do tego jakie jest obecnie życie publiczne, tzn. do stosunku władzy do zwykłego obywatela? Szanowna Pani, NAM się udało zmienić coś w życiu publicznym. Nie rządzą już chamy i buraki z PiS, Samoobrony i LPR (niestety, PiS wciąż jest widoczny w zyciu publicznym, z całą swoją arogancją i chamstwem). A teraz do sprawy - według ciebie jest coś nie tak bo prawicowy dziennikarz ma problemy z prawem (czy jest winny czy nie, nie ma w tej chwili znaczenia). chciałbym tylko wiedzieć, czy tak samo broniłabyś lewicowego dziennikarza, który byłby oskrażony o to samo co Sumliński? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: O co chodzi w sprawie red. Sumlińskiego? 01.08.08, 10:41 Szanowny Panie, gdyby dziennikarz o poglądach lewicowych (nie podobają mi się określenia lewicowy, prawicowy dziennikarz - to szufladkowanie) miał podobny dorobek jak redaktor Sumliński, pisał np. niewygodne dla kierownictwa ABW artykuły i z tego powodu był zastraszany, niewątpliwie broniłabym go. PS Na marginesie - generalnie mam mniejsze zaufanie do redaktorów "GW", "Polityki", "Trybuny" czy choćby "Naszego Dziennika" niż do redaktorów "Rz", "Wprost" czy w ostateczności "Dziennika". Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Z całym szacunkiem dla cierpienia redaktora 31.07.08, 19:32 na męczennika IVRP nadaje sie on stosunkowo słabo. Już bardziej na ofiarę ślepej wiary w teorie Zybertowicza i Maciarewicza. Sumlewicz jest dzienikarzem śledczym raczej niższej ligi za to bardzo ideowo zdeterminowanym do ujawniania układu zawsze i wszędzie. Najprawdopodobniej tkwiąc w błędnym przekonaniu ,że sama walka z układem usprawiedliwa wszystko (bo szczytny cel uświęca środki) dopuścił się czynów niezgodnych z prawem. Z uzasadnienia orzeczenia wynika ,że sąd uznal to za wysoce prawdopodobne i nie mam podstaw by w to nie wierzyć. Nie wykluczam ,że podpuszczony czy wmanewrowany przez nieżyczliwych mu ludzi ale naiwność go nie usprawiedliwia. Stało się tak poniekąd na jego życzenie. Płomienna wiara to zbyt niskie kwalifikacje by być dobrym dzienikarzem śledczym. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec cierpienie go uszlachetni 31.07.08, 19:52 pozna nowych kolegów, a może niebawem dołączy do niego Zero to sobie pogadają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tajny_agent_pis Re: cierpienie go uszlachetni 31.07.08, 21:37 odpowiedzialny ojciec rodziny, jak Sumlinski o sam sobie pisze, nie wybiera najlatwiejszego rozwiazania. Z bardzo dlugiego listu Sumlinskiego wynika, ze byl karmiony przez "zaprzyjaznionych" agentow pisowskich sluzb roznymi dziwnymi tajnymi dokumentami, ktore sluzyly mu do pokazania "prawdy" o niewygodnych dla pisu ludzi w jego rozlicznych publikacjach. Byc moze jest Sumlinski wielkim wyznawca Kaczynskich oraz ich ukladu, ale to nie zwalnia - demokracja, panstwo prawa - od odpowiedzialnosci. Larum takich "orlow" bezprawia jak Ziobrro czy Giertych - jest rownie jak "samobojstwo" - nieudolna proba odwrocenia uwagi np. od unikania odpowiedzialnosci za swoj gnoj za cholewka. Szkoda mi zony i dzieci - bo taki maz i tatus - to zadna gwarancja odpowiedzialnosci i przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: cierpienie go uszlachetni 31.07.08, 21:42 myslę, że nic wielkiego mu się nie stanie, każdy ma jakąś rodzinę i powinien być odpowiedzialny za swoje czyny. Inaczej mówiąc posiadanie rodziny nie zwalnia od odpowiedzialnośći Odpowiedz Link Zgłoś
tajny_agent_pis Re: cierpienie go uszlachetni 31.07.08, 22:30 pakulec napisał: > Inaczej mówiąc posiadanie rodziny nie zwalnia od odpowiedzialnośći. Jasne, tylko tak sie sklada, ze Sumlinski czemus to ma problem z odpowiedzialnoscia za swoja dzialalnosc, jak rowniez z odpowiedzialnoscia za swoja rodzine (jak sam pisze, jest ciezko zadluzony). Cala oprawa sceniczna tegoz samobojstwa leci mocno koltunska farsa dla sluzacych. Skoro zaufany pisu "zwatpil" w sprawiedliwosc za rzadow PO/PSL, to co maja powiedziec ci, ktorych durne Ziobrrro przy pomocy swoich slugusow przypuszkowal na podstawie spreparowanych badz wyimaginowanych dowodow? Ale Sumlinskiemu i jemu podobnym jakos to nie przeszkadzalo. A tak w ogole, to dobrze na ego robi, dostac przynajmniej raz w dziob, by wiedziec co czuja inni, ktorym sie takie klapsy wymierza. Takie doswiadczenia baardzo uszlachetniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
umbralupus Re: Z całym szacunkiem dla cierpienia redaktora 31.07.08, 21:39 Samobójstwo dziennikarza śledczego w każdej bez wyjątku sytuacji ekstremalnej nie jest przejawem determinacji, lecz tchórzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi d... 31.07.08, 19:39 Na kanwie wydarzenia z tym dziennikarzem chciałbym poruszyć głębszy moim zdaniem problem, problem wszechwładzy prokuratury w Polsce i nagminnego nadużywania instytucji tymczasowego aresztowania. Polski prokurator może niczego nie mieć na delikwenta żadnych prawdziwych (twardych) dowodów na to, że być może popełnił on przestępstwo, wystarczy czyjeś pomówienie i napisanie do Sądu wniosku o areszt z odpowiedniego paragrafu, tj. zagrożonego „wysoką karą” podlanego sosem finansowym np. oszustwo na odpowiednio wysoką kwotę, albo wirtualne nadużycie uprawnień i spowodowanie odpowiednio wysokich strat, czy też jak w tym przypadku motywy polityczno-korupcyjne. Sędzia do którego trafia taki wniosek, podparty na dokładkę kilkunastoma tomami akt, zawierających np. jakieś finansowe kwity (najczęściej w ogóle nie związane ze sprawą, ale jaki sędzia zna się na finansach czy księgowości), ma najwyżej godzinę lub dwie na rozpatrzenie wniosku, to jak myślicie co zrobi? Klepie wniosek, los człowieka nawet fałszywie pomawianego takiego sędziego w ogóle nie obchodzi. Tym bardziej, że oczywiście prokurator od razu twierdzi, że zachodzi obawa mataczenia, ale nigdy się jeszcze nie zdarzyło, żeby jakikolwiek prokurator odpowiedział na pytanie na czym ta obawa mataczenia ma polegać. I delikwent wędruje do aresztu „wydobywczego” i to obojętnie czy sprawa jest „gospodarcza” (np. Wieczerzak) czy korupcyjna (np. Dochnal). Taki system jest chory do szpiku kości. Mając już delikwenta za kratkami można go tam trzymać latami, bo sądy klepią kolejne wnioski o areszt już nie bawiąc się w ogóle nawet próbą zbadania sprawy od strony merytorycznej, tym ma się martwić później sąd do którego wpłynie akt oskarżenia (a wpłynie, bo po tymczasowym areszcie musi, nawet jak nie ma żadnych dowodów, dowody się spreparuje robiąc np. opinię biegłych – ci za kasę napiszą wszystko czego od nich prokurator oczekuje, a potem mamy takie kwiatki jak choćby na sprawie Wieczerzaka). A już decyzja sądu o zastosowaniu aresztu po trzech miesiącach od postawienia zarzutów i to z powodu „obawy matactwa” to się już „w pale nie mieści” jak mówi mój stary znajomy negatywnie zweryfikowany esbek. Czy tak powinno być w państwie nazywającym się "państwem prawa"? Dlaczego prokurator, zwykły urzędas za nasze podatki ma taką władzę nad obywatelem? Na dokładkę ma jeszcze immunitet (nie jest wybierany to niby dlaczego immunitet?) i jeśli na końcu przegra w sądzie to i tak nie ponosi żadnej odpowiedzialności, zwłaszcza materialnej, za wyrzucanie w błoto naszych podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
vendettav pseudo próby samobójcze 31.07.08, 19:39 większość tych tak zwanych prób samobójczych to tylko próby wywarcia wrażenia na otoczeniu, a podcinanie żył na przedramionach to dla nieudaczników. gdyby skoczył z 10 piętra i przeżył to by znaczyło, że chciał, ale cudem przeżył Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: pseudo próby samobójcze 31.07.08, 20:10 jak mozna byc tak ograniczonym panie vendettav przypomne ze zona pana sumlinskiego jest powaznie chora nie jest w stanie podjac pracy zarobkowej zeby bylo malo panstwo sumlinscy maja male dzieci sku..ele trafili w czuly punkt jak to inaczej interpretowac skoro sad wydal nakaz aresztowania 3 miesiace po przedstawieniu zarzutow przeciez oskarzony nie bedzie mataczyl mial 3 miechy na mataczenie chyba wystarczy normalnie sku..ele chca goscia zgnoic zupelnie jak za komuny przy czesciowej aprobacie spoleczenstwa pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
vendettav Re: pseudo próby samobójcze 31.07.08, 21:19 nie zajmowałem się rodziną tego pana tylko sposobem jaki wybrał na samobójstwo. człowiek, który nie ma nic sobie do zarzucenia i ma rodzinę na utrzymaniu nie robi takich rzeczy. w mojej opini wygląda to na pokazówkę, ale mogę się mylić. nie zastrzegam sobie nieomylności Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: pseudo próby samobójcze 31.07.08, 20:22 Możnaby się rozpisywać, ale krótko nawet w jednym słowie jesteś KRETYN. Odpowiedz Link Zgłoś
vendettav Re: pseudo próby samobójcze 31.07.08, 21:13 proszę jednak o rozpisanie się bo nie czuję się przekonanym do tego, że być może błędnie myślę. chętnie poznam pana/pani argumenty, a nie inwektywy. proponuję wznieść się na wyższy poziom niż przeciętna na forach. nie piszę tego snując domysły tylko z doświadczenia kolegów z oddziałów toksykologicznych, własnych z izby przyjęć. ludzie najczęściej chcą kogoś ukarać, nastraszyć, zrobić szum wokół siebie. nie mówię, że wszyscy. nie czuję się alfą i omegą. mogę się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
usak KGB musi naprawde dobrze placic, jezeli... 31.07.08, 19:59 ...polski oficer WSI gotow jest wydac az 200 tys. zl na pozytywna weryfikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: KGB musi naprawde dobrze placic, jezeli... 31.07.08, 20:09 Nie tak..., oficer był gotów tyle zapłacić za możliwość kombinowania w cyrku monty-rewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: KGB musi naprawde dobrze placic, jezeli... 04.08.08, 14:18 usak napisał: > ...polski oficer WSI gotow jest wydac az 200 tys. zl na pozytywna > weryfikacje. M: i dzieki prawdziwym dziennikarzom sie o tym dowiadujemy. I dlatego kanalie z ABWehry chca dziennikarzy wsadzic do paki. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi d.. 31.07.08, 20:00 W związku z tą poniekąd przykrą sprawą pisowski teatrzyk obłudy przygotował krótki skecz. Numer kabaretowy o nośnym tytule: „Premierze! Czemu on chciał się zabić?” Reżyseria: Jacek Kurski Scenariusz Jacek Kurski Muzyka: Andrzej Rosiewicz. > www.youtube.com/watch?v=cYb4EywW8es&feature=related W rolach głównych: Pan Pytek– Zbigniew 0dwaga. Pan Hipokryta – Zbigniew 0dwaga. Pan Kłamca – Zbigniew 0dwaga. Pan Obłuda – Zbigniew 0dwaga. Pan Nikczemny – Zbigniew 0dwaga. Sadystyczny morderca laptopów - Zbigniew 0dwaga. Przypadkowy gej -……. W skeczu wykorzystano archiwalny monolog Zbigniewa Ziobro pt. : „ ja Niszczarka” Niniejszym Ogólnopolski Festiwal „oPIS Obłudy i Hipokryzji” ogłaszam za otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 20:24 Dobrze ci placą w Platformie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 20:35 :DDDD sam zobacz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=82848815&a=82852591 Odpowiedz Link Zgłoś
kralikowa111 Etatowcy gazety 31.07.08, 20:03 almagus 1426 , 2243 kralik111 3357, 6056 michalparadowski 685 ,2179 maruda.r 5257, 9302 tw_wielgus 5315, 3528 czyzyk331 875 , 2685 a.k.traper 1563 ,3564 gamon0 2176 ,2885 1zorro 5281 , 4313 rooboy 3238 pakulec 4128, 2520 Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Etatowcy gazety 31.07.08, 20:06 Dzięki to z podatkiem czy netto. acha i gdzie mam polecieć po wypłatę?...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
black_and_white Re: Etatowcy gazety 31.07.08, 20:29 kralikowa111 napisała: > almagus 1426 , 2243 > kralik111 3357, 6056 > michalparadowski 685 ,2179 > maruda.r 5257, 9302 > tw_wielgus 5315, 3528 > czyzyk331 875 , 2685 > a.k.traper 1563 ,3564 > gamon0 2176 ,2885 > 1zorro 5281 , 4313 > rooboy 3238 > pakulec 4128, 2520 Wyslij raport do IPN albo Sakiewicza z GP, ND, TV Trwam, Wprost, Rzepy i twojej TV publicznej. Pokazuje ci moj srodkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o my mamy stałe nicki 31.07.08, 20:35 gdyby tak zsumować wszystkie posty i nicki tych 4 czy 5 etatowych pisarzy Pisu to ilośc by była na pewno dużo większa Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: o my mamy stałe nicki 31.07.08, 20:39 pakulec napisał: > gdyby tak zsumować wszystkie posty i nicki tych 4 czy 5 etatowych > pisarzy Pisu to ilośc by była na pewno dużo większa Może się przed skarbówką ukrywają, dlatego biorą pensję na parę nicków. Ci z kc pis to zawsze coś chcą zachachmęcić, oszukać, nawet własne państwo....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: o my mamy stałe nicki 31.07.08, 20:45 W druga strone tez tak to wygląda. Mało jest tutaj ludzi obiektywnych ot niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ale to dobrze 31.07.08, 21:44 ludzie mają swoje poglądy i moga je tutaj prezentować - to demokracja, mnie cieszy że sa tacy którzy sie ze mną nie zgadzają Odpowiedz Link Zgłoś
black_and_white Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi d.. 31.07.08, 20:14 Witajcie pisowskie po***jeby. A pamietacie slowa waszego wannownego Wassermana "skoro [Blida] targnela sie na swoje zycie to prawdopodobnie byla winna. Bo nikt niewinny sie nie zabija" [cytuje z pamieci]. A przebil was b. minister minister sprawiedliwosci z. zero, ktory powiedzial, "gdyby p. Blida skojarzyla sie z lepszym srodowiskiem, to by zyla." No tak, winna jest jej matka, bo ja urodzila. macie pisowscy moj srodkowy palec. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Ziobro;"niewinni nie mają sike czego bać" 2006r. 31.07.08, 20:25 Ziobro,Wasserman,Gosiewski,J.Kaczynski i wielu innych łajdaków z PIS-u twierdzili po śamobójczej śmierci Blidy,że "zabiła sie,bo była winna" bolszewicka hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 20:29 Też jesteś kretynem. Zapytasz dlaczego? Bo cały twój świat skupia się na Pisie i nie widzisz tego, że Blida oraz Sumliński choć z dwóch różnych swiatów zostali do tego doprowadzeni przez Służby Specjalne? Zdajesz sobie sprawę z tego kto może być niewygodny? Osoba która była uczestnikiem i za dużo wie (Blida) Osoba która nie była uczestnikiem, ale się dowiedziała (Sumliński) Najlepszy sposób na złamanie człowieka? To poniżenie, wyśmianie, ignorancja, zaszczucie oraz zamkniecie do tego sondaż. Zyj sobie dalej z różowymi okularami, że służby specjalne to smerfy z papa na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 20:34 black_and_white napisał: > A pamietacie slowa waszego wannownego Wassermana "skoro [Blida] > targnela sie na swoje zycie to prawdopodobnie byla winna. Blida była uczciwym człowiekiem i ją zaszczuto. Nie udało się to z inną niewiastą ze Śląska p. Szołtysik. Ciekawy jestem czy prokuratorzy z Katowic zostaną za to rozliczeni. Wojciech Sumliński to dziennikarz? agent/konfident? - niezależnie co zostanie ujawnione dziennikarze, służby specjalne, prokuratorzy no i pan adwokat Giertych zrobią wszystko by wykreować "ucziwego człowieka" - nie chcę by kiedykolwiek był on moim sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 20:38 A nie wpadło ci do łba, że i Blida i dziennikarz są niewinni? oczywiscie, ze nie bo racja jest dobra tylko wtedy kiedy lezy kolo twojego tylka heh. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Prokuratura: Rozważymy, czy dziennikarz trafi 31.07.08, 20:43 Ze swojego doswiadczenia ci powiem, ze sam myslalem jakoby Blida byla winna itd. ale im dluzej sie o tym mysli tym bardziej to wyglada dziwnie, tak samo jest z tym dziennikarzem. Obok nas toczy sie jakas wojna i bynajmniej partie (Po cz Pis) nie maja z nia nic wspolnego. Kazda z partyjek cos tam wie - cos na kształt kazdy wie, ze gdzies bije dzwon tylko nikt niewie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Cuda Tuska w "Financial Times":P 31.07.08, 20:27 "Polski premier nie ma dziś dobrego humoru, jeśli dzień zaczął od lektury "Financial Timesa". Wpływowy finansowy dziennik poddał polski gabinet - i premiera osobiście - totalnej krytyce. "Rząd doznał kilku żenujących porażek parlamentarnych w związku ze swymi planami reform" - napisała gazeta. Dziennikarze wytykają Tuskowi, że nie spełnił żadnej obietnicy przedwyborczej."To cytat z zagranicznej gazety a wiadomo ze tak Politykom jak i zwolennikom PO zwanych Pomatołami najbardziej zależy żeby zagranica o Polsce dobrze pisała bo Polski punkt widzenia sie nie liczy.Tak wiec Pomatołki poczytojta se:P Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to tylko Pisowski klon Financial Timesa 31.07.08, 20:30 tam nigdy nie pisali dobrze o PO, zato wchwalali neudaczników PISu Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Cuda Tuska w "Financial Times":P 31.07.08, 20:41 W takim razie trzeba być wybitnym "patriotą" żeby się cieszyć z tego, że wpływowy dziennik "FT" krytykuje polski rząd. janek_48 napisał: > "Polski premier nie ma dziś dobrego humoru, jeśli dzień zaczął od > lektury "Financial Timesa". Wpływowy finansowy dziennik poddał > polski gabinet - i premiera osobiście - totalnej krytyce. "Rząd > doznał kilku żenujących porażek parlamentarnych w związku ze swymi > planami reform" - napisała gazeta. Dziennikarze wytykają Tuskowi, że > nie spełnił żadnej obietnicy przedwyborczej."To cytat z zagranicznej > gazety a wiadomo ze tak Politykom jak i zwolennikom PO zwanych > Pomatołami najbardziej zależy żeby zagranica o Polsce dobrze pisała > bo Polski punkt widzenia sie nie liczy.Tak wiec Pomatołki poczytojta > se:P Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:33 Kiedyś ty i tobie podobni obudzą się z ręką w nocniku tylko dlatego ze Pis czy Rydzyk to takie modne negatywne hasło. To, że ich nie lubisz nie MUSI oznaczać, że rządzącym można łamać Prawo! za pomocą służb specjalnych. Zrozum człowieku, że największe ekstremizmy w swoich początkach zawsze były TYMI DOBRYMI popartymi przez rzesze NIE MYŚLĄCYCH czyli motłoch. Tam gdzie wszyscy myślą tak samo nie myśli NIKT. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:36 Przytocze sondaż: PO - 60% Pis - 18% SLD - 9 % ... I jeszcze raz głośno: TAM GDZIE WSZYSCY MYŚLĄ TAK SAMO NIE MYŚLI... NIKT. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: co to sam sobie napisałes sondaż????? 31.07.08, 20:39 po co mialbym to robic? Mialem ich tyle do wyboru, kazdy podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:45 Z Twoich postów wnoszę, że popierasz partię, w której wszyscy myślą tak samo i mówią to samo. Wystarczy obejrzeć parę konferencji prasowych i posłuchać wypowiedzi polityków tej partii. Ba....ci, którzy mają czelność mieć zdanie odmienne po prostu z tej partii się wyrzuca. slaynes napisał: > Przytocze sondaż: > > PO - 60% > Pis - 18% > SLD - 9 % > ... > > I jeszcze raz głośno: > TAM GDZIE WSZYSCY MYŚLĄ TAK SAMO NIE MYŚLI... NIKT. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:47 Mylisz się nie popieram tej partii tyle odpowiedzi. Każda z Partii ma swoje pod paznokciami, mnie życie nauczyło głosować na ludzi nie na partie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:50 W naszym systemie wyborczym to Ci się raczej nie uda, no chyba, że będziesz głosował na Korwina, który tradycyjnie nie wejdzie do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:54 Patrząc z twojej perspektywy głosowałem na dwie partie podczas jednych wyborów nie mówiąc już o wyborach lokalnych. Może i lubisz głosować na jedynki i nie obchodzi cie na kogo oddajesz głos, ale ja taki nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:57 No to dobrze, tyle że wnoszę, iż nie bardzo rozumiesz jaki jest system głosowania w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 20:59 Jak najbardziej rozumiem, oddalem konkretny glos na konkretna osobe aby umozliwic jej zostac posłem i to samo zrobilem oddajac glos na kandydata do senatu. Zrozum: z lewa czy prawa takze srodka na sk.nów sie nie glosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:00 przepraszam z drobne przejezyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:04 Wiesz co, dla mnie każdy kto bierze się za politykę musi być sk..nem, lub jeżeli jeszcze nie jest to będzie za pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec dziennikarz chciał sobie coś uciąc w ramach pokuty 31.07.08, 21:09 ale w działając w wielkim wzruszeniu nie trafił i tylko się pochlastał Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:15 > Wiesz co, dla mnie każdy kto bierze się za politykę musi być > sk..nem, lub jeżeli jeszcze nie jest to będzie za pół roku. Również ten co np pisze polityczne komentarze na forum GW? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:20 A co to ma wspólnego z polityką? Moim zdaniem to doskonała zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:29 To jest polityka :). Jesteś normalnym politykiem na skalę forum. Czujesz się łobuzem? Na razie tylko piszesz o swoich marzeniach, sympatiach, proponujesz pewne rozwiązania. Nigdy nie korciło cię by zrobić krok dalej i prócz pisania spróbować zrobić coś z tym co cię dręczy i zmusza do pisania w realu? I właśnie tak uczciwi ludzie zostają politykami czynnymi. :) Łobuza "polityka" poznać łatwo - nie ma własnych poglądów politycznych, uważa że inni też ich nie mają, zmienia partie jak rękawiczki i uważa, że wszyscy w polityce to świnie więc i on może być świnią. Jak partia jest u władzy - tacy osobnicy do niej zapisują się falami na poziomie lokalnym. Gdy ją traci nagle urywa się z nimi kontakt i wypływają w innej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:41 Nie nie przekonujesz mnie maac, jesteś idealistą. Miałem z tymi ludźmi do czynienia na szczeblu lokalnym i wybacz ale takich o których piszesz nie spotkałem. Wtóre nie czuję się żadnym politykiem na skalę forum, mam swoje antypatie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 04.08.08, 06:26 Cóż trudno. Bo ja miałem kontakty z takimi na szczeblu lokalnym i wiem kto gnał za forsą czy wyładować frustracje, a kto był "naiwnym wizjonerem". Co do drugiej sprawy. Może się i nie czujesz - ale nim jesteś. Takie życie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to satanista - chciał sprofanować świątynię 31.07.08, 21:23 slaynes napisał: > Mylisz się nie popieram tej partii tyle odpowiedzi. Każda z Partii > ma swoje pod paznokciami, mnie życie nauczyło głosować na ludzi > nie na partie. Partie składają się z ludzi, a nie ufoludków. Głosując na partie głosujesz na ludzi, którzy ją tworzą. Jeden człowiek nie może znać się na wszystkim, wszystko wiedzieć, na wszystko mieć dobre rozwiązania - dlatego ludzie zawsze jakoś organizują się w grupy. Grupa ludzi o zbliżonych przekonaniach politycznych - tzn wizji działania państwa to partia. Mogą się nazywać związkiem zawodowym, platformą, stowarzyszeniem miłośników kanarków - ale jeżeli mają wspólną wizję polityczną i chcą ją razem wcielać w życie poprzez wygranie wyborów - będzie to partia polityczna. Także chcesz czy nie jeżeli ma być demokracja i ma ona obejmować duże masy ludzi to jedyną formą wyłaniania osób mających rządzić będą partie polityczne. A jak ci się nie podobają wszystkie które masz do dyspozycji - stwórz sobie własną z innymi ludźmi, którzy myślą tak samo jak Ty i są do bólu uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kto tu łamie prawo? 31.07.08, 20:37 czy sąd bo odważył się zamknąć do aresztu kolegę Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kto tu łamie prawo? 31.07.08, 20:49 Tak to można odczytać, sugestię, że może to być pośredni atak na Macierewicza, podpowiadający publiczności, że mógł "kręcić lody" na pozytywnych weryfikacjach chłopców z WSI. A tak z ciekawości jaką ma brykę...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: kto tu łamie prawo? 31.07.08, 20:51 głupie wytłumaczenie zaistaniałej sytuacji która jest tragiczna nie tyle dla samego dziennikarza co dla demokracji w tym kraju. Jako, że nie oglądam się na partie tylko ludzi zastanawiam się dla czego nasz oficjel Wałęsa nie zabrał głosu... Może z powodu syna? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kto tu łamie prawo? 31.07.08, 20:54 Głupie wytłumaczenie zaistniałej sytuacji, a niby dlaczego miałby zabierać głos w sprawie tego pana? Co sugeruje ostatni "rym" Twojej wypowiedzi? slaynes napisał: > głupie wytłumaczenie zaistaniałej sytuacji która jest tragiczna nie tyle dla > samego dziennikarza co dla demokracji w tym kraju. Jako, że nie oglądam się na > partie tylko ludzi zastanawiam się dla czego nasz oficjel Wałęsa nie zabrał > głosu... Może z powodu syna? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: kto tu łamie prawo? 31.07.08, 20:56 hmm może dlatego, że mianował się obrońcą POLSKIEJ DEMOKRACJI która piętnuje takie przypadki? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kto tu łamie prawo? 31.07.08, 21:02 Ale wytłumacz mi jakie przypadki? Decyzję podjął sąd, prawda, czy nie prawda? Na podstawie jakich dowodów to wiemy jedynie z relacji strony, strony zainteresowanej, więc w tej kwestii się na razie nie wypowiadajmy. Dziennikarz poczuł się zaszczuwany i postanowił urządzić sobie występ w kościele, przy ludziach, tak aby przez przypadek próba samobójcza nie okazała się skuteczna, czy tak możemy odczytać jego postępowanie? Koledzy dziennikarze podniośli larum jak zwykle zadziałała solidarność grupowa i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:10 wg pisowców koledzy Macierewicza sa święci i zawsze niewinni Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:15 Tak.. wystarczy, że taki powie że jest to prowokacja polityczna lub fałszywka spreparowana przez szarą pajęczą sieć... Certyfikat moralności wystawi mu IPN i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:18 a Rydzyk go poświęci, no może nie poświęci a wyświęci Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:21 Dostanie kawałek działki i będzie wiercił dziury na akord. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:24 hehehehe ja myślę że ten dziennikarzyna chciał zrobić sobie dziary aby zaimponowac chłopakom z pod celi Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:31 pakulec napisał: > hehehehe ja myślę że ten dziennikarzyna chciał zrobić sobie dziary aby > zaimponowac chłopakom z pod celi Bo ja wiem, może nie powinniśmy dworować z niego, bo znalazł się rzeczywiście w dramatycznej sytuacji. Żałośni są tylko Ci, którzy chcą na tej sprawie zrobić kapitał polityczny. Taki na ten przykład Zbigniew Immunitet Odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:34 hm no mówiąc poważnie facet ma kłopot, ale nie mogę z siebie wydusić żadnego współczucia dla współpracownika Macierewicza, niestety może to jest okropne ale cieszy mnie jego problem Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:47 Masz rację, to okropne... aczkolwiek usprawiedliwia taką postawę to, że on dla swoich "ofiar" też pewnie nie miał współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec był kiedys taki film 31.07.08, 21:56 "Niech bestia zdycha" ten tytuł bardzo mi tutaj pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:W okrucieństwie... 31.07.08, 22:02 Dorównałeś porucznikowi Drebinowi z "Nagiej broni" Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re:W okrucieństwie... 31.07.08, 22:04 hehehehe skąd wiedziałes że to mój wzór ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:W okrucieństwie... 31.07.08, 22:14 Bo to porządny człowiek, a i hymn potrafi zaśpiewać, w przeciwieństwie. Spadam, Cześć.. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:39 tak sobie myślę o tym co napisałem i mam dylemat. W zasadzie to powinienem nic dzisiaj nie pisać bo żartowanie z cudzego nieszczęścia to nie jest do końca w porządku. Ale jak sobie pomyśle co moi adwersarze pisali po smierci Blidy czy Geremka to uznaje że nie mogę miec dla nich litości Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:48 Ty dobry człowiek, dużo złych emocji jest w tobie, wyciągnij kartę cyganka prawdę Ci powie...;DD Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 21:57 dobrze ze nie napisałes abym w ramach pokuty właczył TV TRWAM Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 22:04 To byłby nadmiar okrucieństwa przed g.22 mogliby to wyciąć... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: tu chodzi o zasadę 31.07.08, 22:07 nic to, teraz idę pooglądać tv - dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..:) 31.07.08, 21:15 ... jestem przeciwna wszelkim kapusiom, esbeckom , lamania praw wolnosci i wolnosci slowa.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..: 31.07.08, 21:20 doris9914 napisała: > ... jestem przeciwna wszelkim kapusiom, esbeckom , lamania praw > wolnosci i wolnosci slowa.:) witaj doris nie wierzę własnym oczom TY popierasz działania prokuratury przeciwko temu Sbckiemu dziennikarzowi????? Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..: 31.07.08, 21:27 pakulec napisał: > doris9914 napisała: > > > ... jestem przeciwna wszelkim kapusiom, esbeckom , lamania praw > > wolnosci i wolnosci slowa.:) > > witaj doris > nie wierzę własnym oczom TY popierasz działania prokuratury przeciwko temu > Sbckiemu dziennikarzowi????? > .. jak zwykle platforma odwraca kota ogonem, tak daleko nie zajedziecie, obiboki witam i pozdrawiam, co tam w prl-bis?, jak zdrowie? i kochanka?.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..: 31.07.08, 21:32 W Polsce jest super, pogoda wspaniała, ludzie uśmiechnięci, dziewczyny piękne, czego chcieć więcej? Jak mogłaś pomyśleć że mam jakąś kochankę???? jestem wierny A jak tam u ciebie? opalasz się nad Adriatykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..: 31.07.08, 21:48 pakulec napisał: > W Polsce jest super, pogoda wspaniała, ludzie uśmiechnięci, dziewczyny piękne, > czego chcieć więcej? > Jak mogłaś pomyśleć że mam jakąś kochankę???? > jestem wierny > A jak tam u ciebie? opalasz się nad Adriatykiem? .. u mnie tez OK, jest duszno wiesz, w Croatie jest swietnie, piekne autostrady, mkniesz sobie 180 na godz. woda czysta . naprawde warto, slyszalam ze u was wszystkie wody zamkniete ze wzgledu na sinice? cos slabo ten tusk zarzadza...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..: 31.07.08, 22:02 hehehehe myślisz że Tusk sprowadził sinice????? to dosyć ryzykowna, a nawet Rydzykowna teoria ;-) my też będziemy mieć autostrady - kiedyś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 laku noc:) 31.07.08, 22:12 pakulec napisał: > hehehehe myślisz że Tusk sprowadził sinice????? > to dosyć ryzykowna, a nawet Rydzykowna teoria ;-) > my też będziemy mieć autostrady - kiedyś ;-) .. nie bedziecie mieli , no moze za 100 lat ? oni chca budowac pasmowki, a reszte kasy na przekrety, ja watpie czy euro 2012 wyjdzie, bardzo watpie i nie tylko ja, pozdrawiam i nie zapomnij o poparciu petycji w sprawie dziennikarza, szkoda ze esbecy znowu zajely salony, z tego zadnego postepu nie bedzie":) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ale bojowki mlodziezowe z po sie rozpisaly..: 31.07.08, 22:07 SAorry że się wcinam ale to nie ze względu na lenistwo tuska zamykają plaże. Tu masz link: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5543266,Prezydent_od_poniedzialku_na_urlopie.html Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Lapy... precz od Prezydenta..... 31.07.08, 22:15 tw_wielgus napisał: > SAorry że się wcinam ale to nie ze względu na lenistwo tuska zamykają plaże. > Tu masz link: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5543266,Prezydent_od_poniedzialku_na_urlopie.html ... zacznij samodzielnie myslec czlowieku, a nie podpierasz sie linkami esbeckimi, ja szanuje Prezydenta i popieram PIS...:) Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Wieczny harcerz, i tak cale zycie. 31.07.08, 21:23 Bedzie tropil i robil w gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Wieczny harcerz, i tak cale zycie. 31.07.08, 21:50 Antoni Dzierżyński vel Macierewicz karierę rozpoczął w harcerstwie.oni wszyscy tacy?/ Odpowiedz Link Zgłoś