anathesis "geniusz" polityczno-DUPlomatyczny Gretkowskiej 31.07.08, 23:36 przejawil sie w tym, ze wystawila swoja gola sempiterne na sprzedaz w swojej partii. To wystarczy, zeby wyrobic sobie o niej zdanie. Obecne jej zachowanie jest dopelnienienm tego wyczynu. Jej ksiazek nikt nie kupuje i nie czyta, wiec trzeba emigrowac by kleic buty butaprenem w slumsach Francji. Adieu MADam! Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Co za bzdury 31.07.08, 23:37 Jakoś miałem lepsze zdanie o tej pani, a tymczasem zaserwowała taki idiotyczny bełkot. BTW mam nadzieję że Polska nigdy nie bedzie Szwecją pod względem rządów feministek. Mimo że popieram równouprawnienie, to w Szwecji doszło do ostrego przegięcia w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb.. 31.07.08, 23:39 Właśnie kilka dni temu widziałem zachowania tzw. inteligentnych jednostek ludzkich, które podobno sa mądre.Nawet nie były blondynami, jak ta pani na tych zdjęciach. Dworzec autobusowy. Tłum ludzi oczekujących na autobusy, busy. Wszystkie ławki zajęte i to nie przez tych brzydkich, głupich zwyrodnialców, seksistów. Na ławkach leżą sobie jakieś pindy, podobno mądre, inne siedzą i czytają jakieś badzirewie gazeciane. Wchodzi na peron kobieta z plecakiem na plecach i małym, może półtorarocznym dzieciakiem. Upał jak ch...Nagle wszystkie szanopwne, mądre plciny nadobne zajmują się wszystkim i uciekają wzrokiem od tej biednej kobiety zapłodnionej przez jakiegoś głupawego faceta. Żadna nie wstaje z ławki, brak nawet jakiegokolwiek gestu, ba spojrzenia, same blond panie Gretkowskie świetnie manipulujące tymi głupawymi samcami. Jakież to "piękne" było, budujące. Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 23:49 kropekuk1 napisał: > Właśnie kilka dni temu widziałem zachowania tzw. inteligentnych > jednostek ludzkich, które podobno sa mądre.Nawet nie były > blondynami, jak ta pani na tych zdjęciach. Dworzec autobusowy. Tłum > ludzi oczekujących na autobusy, busy. Wszystkie ławki zajęte i to > nie przez tych brzydkich, głupich zwyrodnialców, seksistów. Na > ławkach leżą sobie jakieś pindy, podobno mądre, inne siedzą i > czytają jakieś badzirewie gazeciane. Wchodzi na peron kobieta z > plecakiem na plecach i małym, może półtorarocznym dzieciakiem. Upał > jak ch...Nagle wszystkie szanopwne, mądre plciny nadobne zajmują się > wszystkim i uciekają wzrokiem od tej biednej kobiety zapłodnionej > przez jakiegoś głupawego faceta. Żadna nie wstaje z ławki, brak > nawet jakiegokolwiek gestu, ba spojrzenia, same blond panie > Gretkowskie świetnie manipulujące tymi głupawymi samcami. Jakież > to "piękne" było, budujące. Mówisz o innych, a co ty zrobiłeś, znalazłeś miejsce i oddałeś jej ?? Może ta dziewczyna nie życzy sobie tego, nie chce tzw. gestu litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 31.07.08, 23:46 Stara się być oryginalna, ale to jej jakoś nie wychodzi. Manuelo, wyjedź ze mną na Kretę, a wszytko stanie sie jasne! zbigkurzawa.cyberdusk.pl/grecja.html Odpowiedz Link Zgłoś
krystalizator Manipulacja gazety 01.08.08, 00:03 Gazeta daje krzykliwy tytuł, potem śródtytuł i po co czytac dokładnie cały tekst. Wcale nie mówiła, że faceci są głupi.Wczystajcie się ze zrozumieniem w ten akapit. Zbyt leniwi by czytać, zbyt gorliwi by rzucąc błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
vonder Sfrustrowana kobieta o paskudnym charakterze... 01.08.08, 00:08 Współczuje jej partnerowi i córce, bo pewnie nasłucha się tego feministycznego bełkotu. Ludzie dzielą się na mądrych i głupich bez względu na płeć. Gretkowska chyba niestety zalicza się do tych głupich, a na pewno pełnej kompleksów. Za pewno jakiś facet jej nie chciał i teraz wygłasza swoje bzdurne tezy. A jak ci sie nie podoba Manuelka to zjezdzaj za przeproszeniem do Szwecji, kraju gdzie sie ludziom w głowach poprzewracało, o najwyższym stopniu samobójst i paranoi na świecie, powstałych dzięki wprowadzeniu feministycznej poprawności politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Sfrustrowana kobieta o paskudnym charakterze. 01.08.08, 00:18 masz dysleksję czy po prostu jesteś śmierdzącym leniem i poza tytułem nic więcej nie przeczytałeś...?!..;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Sfrustrowana kobieta o paskudnym charakterze. 01.08.08, 09:34 Za pewno jakiś facet jej nie chciał i teraz wygłasza swoje bzdurne > tezy. A Zatem wole nie mysleć ile kobiet musiało nie chcieć Kaczyńskich, Giertycha, Leppera, Łyżwińskiego, Korwina Mikke i szeregu innych , biorąc pod uwage ich bzdurne tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Idzie spac i nich wam sie przysnia ofiary lewakow! 01.08.08, 00:14 Idzie spac lewaki i niech wam sie przysnia sie przysnia wszyskie ofiary mordow na swiecie za ktore odpowiedzialne jest lewactwo: od Stalina i socjalisty Hitlera przez Che po Pol-Pota!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern głupi jest tylko dziennikarz, który nadał taki tyt 01.08.08, 00:16 tytuł... fajny tekst, z którego wyłania się fajna i ciekawa osoba, jaką jest Gretkowska, ten tytuł i lid to zwykłe przekłamanie, a ci, którzy zdążyli juz opluć Gretkowską, mają ślinę na własnej twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bóg 01.08.08, 00:16 jest kobetą i dlatego preferuje sku..synków, drobnych gnojków, etc. Faceci mają lepiej "z natury" i tego nie zmienisz tupiąc nóżką. Pozdrowienia Jarek O Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 00:18 Jarek Kaczyński też by pasowało...;))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 00:23 Już mi przykro, że mam tak na imię - ale odpowiedź nie bła na temat - co potwierdz moją tezę, że faceci mają lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 00:26 mam inne zdanie na ten temat, w czym masz lepiej ode mnie...?! btw - mam b. fajnego kolegę o tym imieniu....:) Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 00:37 Nie napisałem, że ja mam w czymś lepiej od Ciebie, a tylko, że faceci mają lepiej, ale przyznaję, że ironię skierowaną w swoim kierunku lepiej wyłapujesz, niż żarty z Manueli. Cieszę się, że znasz jakichś innych sensownych Jarków. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 00:46 :))) hm... mogłabym być złośliwa, ale zwalczam tę cechę w sobie, więc tylko tytułem info nadmienię, że Ty nie załapałeś, o co mi chodziło, ale to dobrze, Twoje ego dzięki temu nie ucierpiało...;)) byłeś ironiczny w stosunku do mnie, nieładnie, naprawdę nieładnie...:DDD btw - boisz się pięknych, wykształconych kobiet, które wykorzystują wszystkie swoje atrybuty...?! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 00:55 Nie wiem jak on, ale ja podchodzę do nich jak pies do jeża. I jasne - mogę z nimi pracować (na tym gruncie czuję się pewnie). Ale na randkę się nie umówię. A wiesz dlaczego? Bo, jako białko proste, nie będę po prostu wiedział, czy rzeczywiście się jej podobam, czy wykorzystuje ona w tym momencie "wszystkie swoje atrybuty". Wolę kobiety piękne, wykształcone, które NIE wykorzystują wszystkich swoich atrybutów. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:05 :))) masz kompleksy...?! teraz rozumiem Twoją podejrzliwość w stosunku do Gretkowskiej, boisz się kobiet, ktore mogłyby Tobą manipulować....;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:10 Kompleksy? Niech będzie. Wolę określać to "świadomością własnych słabości". Po prostu jakoś tak mam, że nie lubię jak się mną manipuluje. To pewnie też kompleks. Bo domyślam się, że manipulowanie ze strony kobiet mężczyznami to czyn nad wyraz chwalebny świadczący o ich inteligencji i umiejętności radzenia sobie w życiu. I tylko facet manipulujący kobietami jest obrzydliwym gnojkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:23 nikt nie lubi, kiedy się nim manipuluje lub gra na uczuciach... sorki, ale nie chciałbym być z facetem, który daje sobą manipulować, nie lubię słabych mężczyzn, a i do siebie pewnie czułabym odrazę...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:53 No jak to? To nie wykorzystujesz "wszystkich atrybutów" :> I tu wychodzi całe piękno tego rodzaju myślenia. Facet ma być "silny", ale "partnerski" (czyli zgadzać się na coś co mu nie odpowiada, no bo partnerstwo polega na kompromisach - prawda?). Nie widzisz sprzeczności w tych wymaganiach? Jeśli facet będzie silny i nie będzie szedł na kompromisy to za cholerę nie będzie partnerem. A jeśli ma być "partnerski" to "silny" ni chu chu nie będzie. No chyba, że chodzi o to, że ma być "silny", ale wiedzieć-w-magiczny-sposób-kiedy-jednak-pójść-na-ustępstwo. A później żal i płacze, że współcześni mężczyźni są tacy do d*py. Wy od nas wymagacie zdolności parapsychicznych :D Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 02:09 Ty nic nie rozumiesz - twoją rolą jest określenie warunków granicznych, tyle mogę dać, tyle chcę brać, a potem bronić tych granic - bo kobiety nie są takie głupie (te mądre) żeby Ci nie przyznać racji (jeżeli będą musiały tak uznać), ale dopero po latach zauważysz, że Twoja partnerka próbuje zmienić Twój projekt - jak się dasz, to będziesz, jak znalazł gostkiem z opowieści Manueli o kiepskich facetach. Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:14 Nie bój się ich - w najgorszym przypadku poprosisz o rozwód. Ale dopóki czegoś potrzebują - mogą być całkiem miłe (czasemnawet bardzo długo). Jak tylko zauwarzysz, że chcą Cię wykorzystywać, to korzystaj Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:16 Nie, dziękuję. Moja partnerka by mnie chyba zabiła. A co gorsze nie broniłbym się z poczucia winy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:21 Słodkie - z tego co przeczytałem (tylko się nie obraź) przypominasz mi pierwszego faceta Manueli - Cezarego Mchalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:39 tego z der dziennika...?! teraz rozumiem dlaczego uzyłeś słowa "miękki"...;))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:54 Przykro mi - nie znam człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 02:01 Teraz to już nie żałuj - kiedyś był na prawdę miły gość Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:08 Nie boję się pięknych, wykształconych kobiet (już od dłuższego czasu - ale miałem parę lat po rozwodzie z jedną z nich straszną traumę). Jak dla mnie nie muszą być piękne i wykształcone, wystarczy, żeby były dobre i mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:20 no cóż, bać powinno być w cudzysłowie, przecież nic wam nie zrobimy, a to, że w naszej obecności czujecie się niepewnie, jak idziemy, nie wiecie, co zrobić z rękoma, z oczami, z całym sobą - but that is anather story...;) wróćmy jednak do meritum, czyli tego co powiedziała albo raczej nie powiedziała Gretkowska, naprawdę sądzisz, ze taka kobieta jak grerkowska, mądra i wykształcona, powiedziałaby, ze faceci są głupsi, niby dlaczego...?! Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:28 Nie wiem, co by powiedziała teraz,ale pamiętam ją jako normalną roztrzepaną poetkę, która miała duży uraz (jak my wszyscy)do uogólnień. Mnie i paru moich kolegów nie uważał za głupków, ale z drugiej strony lubiła mieć pod ręką jakiegoś miękkiego gostka, który zaspokajał jej potrzebę patrzenia na faceta z góry. Jak to się rozwinęło to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:32 nie rozumiem takich zachowań, gdzieś pisałam wyżej, że nie mogłabym być z facetem, którego nie szanuję, a patrzenie z góry to dla mnie brak szacunku... zresztą, mogło się kobiecie poprzewracać pod czapką od nadmiaru "szczęscia"...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:49 To wszystko jest trochę bardziej pop..lone, niż Ci się wydaje. Jak do tej pory szukałem kobiety, która byłaby moim partnerem (kimś kogo ja chciałbym rozumieć i akceptować i vice) i kiedy już się taka znajdowała - po kilku latach okazywało się, że ta kobieta moją potrzebę partnerstwa rozumie jako oznakę słabości - a to były naprawdę inteligentne! kobiety. Czy to dobrze świadczy o kobietach? Ale ja nie uogólniam, bo jeszcze nie wiem, co mnie w życiu może spotkać. Wracając do poprzedniej kwestii - czy dawna wrażliwa MG jest w dalszym ciągu wrażliwą i mądrą (bo wykształcona jest) kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:32 Acha, zapomniałem, że ja się nie boję obeności pięknych kobiet, gdyż jestem estetą i traktuję je jak kolejne cudowne dzieła boże, które dobra Pani Bóg stworzyła z myślą o facetach Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:37 jesteś uroczy...:) wyznajemy podobną filozofię, z tym, że ja uważam, iż facet jest od tego, aby właśnie wielbił kobietę (vide: mnie...;))) możesz patrzeć i podziwiać.... a i usługiwać...:D :P Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 01:58 Od czasu do czasu mogę usługiwać, ale (moment - idę po whisky) lubię też od czasu do czasu poodgrywać PANA (zresztą kobiety też od czasu do czasu lubią poudawać niewolnice) - i tak od wzniosłych ogólników przeszliśmy do całkiem przyjemnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mańka, czy ty nigdy nie zrozumiesz, że Pan Bó 01.08.08, 02:03 No i przynajmniej mamy szczerość. Potrzebujesz darmowego służącego :D Odpowiedz Link Zgłoś
ansurr WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:18 Co za wredny chwyt gazety!!! Uważam że to CHAMSTWO przekręcać czyjeś słowa tylko po to by więcej osób połknęło haczyk i jak stado bezmyślnych istot dało się zmanipulować tytułem... po co czytać ze zrozumieniem?! jak dziennikarzyny Ci na tacy podadzą całą "prawdę" w chwytliwym, kontrowersyjnym tytule!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:25 To może napisz jak powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:27 przeczytałeś cały tekst i nie wiesz...?!...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:29 No najwidoczniej. Skoro przeczytałem zamanipulowaną treść. Skoro ktoś utrzymuje, że pani G. tego nie powiedziała, to chciałbym się dowiedzieć co POWIEDZIAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:34 "- Ile razy mamy i babcie mówiły wam, że musicie używać "swoich kobiecych sposobów"? Facetami trzeba manipulować. A manipuluje się przecież kimś głupszym". i co Twoim zdaniem, powiedziała, że jesteś głupi....?!...;)) /;p Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:46 Jeśli uważam się za faceta to tak. Bo skoro "facetami trzeba manipulować" i "a manipuluje się przecież kimś głupszym" to najspokojniej można wyciągnąć wniosek, że "faceci są kimś głupszym" (bo są podatni na manipulację). No bo jak zinterpretowałabyś taką wypowiedź: "Kobietami trzeba rządzić. A rządzi się przecież kimś gorszym"? Nie uważasz, że byłoby to stwierdzenie nieprawdziwe, upokarzające i świadczące o seksizmie mówcy? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 00:51 mówiła to w kontekście słów babć, tłumaczyła, jaki jest ich własciwy sens, jak ona je odczytuje... moim zdaniem, nic poza tym tam nie było... zarówno mężczyźni, jak i kobiety są rózni, są mądrzy i głupi, nie sądzę, aby Gretkowska tego nie wiedziała i stosowała tanią prowokację... czytałeś jakąś jej książkę, wiesz, ze weszła już do kanonu pisarzy literatury współczesnej, ktorych warto czytać, obok Tokarczuk - wśród kobiet - wymienia się tylko jej nazwisko...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 01:00 A ja sądzę, że stosowała. Jej książek nie czytałem, ale zdaje się, że nie mówimy o jej twórczości literackiej, tylko działalności społeczno-politycznej? A jeśli o to chodzi to zapoznałem się z jej poglądami w TV i w Internecie. I jestem pod nieustającym wrażeniem. Głównie postawy roszczeniowej i wnerwiającej maniery pouczania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy kto to jest ta gretkowska 01.08.08, 01:10 nikodem, wybacz moja ignorancje, ale piszesz, ze zrobiles jakis na jej temat research... kto to jest i w co ona wierzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: kto to jest ta gretkowska 01.08.08, 01:13 www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=13 www.polskajestkobieta.org/index.php/?cat=3 pl.youtube.com/results?search_query=gretkowska&search_type=&aq=f Na początek wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: kto to jest ta gretkowska 01.08.08, 01:44 tja.... mam nadzieje, ze sie myle oraz "with all due respect", ale istnieje podejrzenie, ze opary francuskiego butaprenu mogly w niekorzystny sposob wplynac na pania gretkowska... jakos nie bardzo potrafie logicznie wytlumaczyc sobie pewnych faktow, ktore wg mnie sa w sprzecznosci z jej "pogladami"... 1. zachwala emigracje, sama mieszka w polsce... 2. na emigracji kaze uczyc sie jezykow (wiec i mentalnosci kraju pobytu, ktory uwaza za "lepszy" od polski), zas corke sciagnela do polski, gdzie ta uczy sie polskiego i polskiej mentalnosci... 3. partia kobiet przegrala wybory, gretkowska ustapila z szefostwa... liczyla na szybki sukces, a ciezkiej wyborczej pracy juz robic sie nie chce??? a przede wszystkim troche wiecej respektu dla polek... nie kazda nie- feministka musi od razu byc masochistka... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: kto to jest ta gretkowska 01.08.08, 02:07 O widzisz... Właśnie, że musi. W wypowiedziach pani G. można znaleźć takie kwiatki, że np. partia kobiet dlatego przegrała wybory, bo w Polsce kobiety są zindoktrynowane przez mężczyzn. Czyli takie "program partii jest idealny, to społeczeństwo nie dorosło do niego". Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: kto to jest ta gretkowska 01.08.08, 02:14 tak jakos tez sobie mysle, ze ideologicznie ta pani jest blisko geremka, dla ktorego polskie spoleczenstwo tez nie doroslo do jego jedynie-slusznych pogladow... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 01:14 problem Gretkowskiej polega na tym, że nie jest politykiem, nie wie, jak się zachować, aby osoby, które od niej oczekują konkretnych deklaracji politycznych, a nie całego tego blichtru słownego, dostały to; nie jest politykiem, więc nie jest przyzwyczajona do natarczywego tonu pytań, zatem odpowiadając broni się, zamiast starać się dyskutować czy wykładać swoje racje... możesz zatem mieć takie niekorzystne wrażenie... btw - jakie masz poglady polityczne, do której partii jest Ci najblizej...?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 01:26 :))) dobrze, że nie libertynów... to ciekawe, czemu zatem tak poruszyły Cię słowa Gretkowskiej, w ogóle tego nie rozumiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 01:59 Jej poglądy i segregowanie ludzi ze względu na płać stoją w jawnej sprzeczności z poglądami libertarian. A libertarianie mają tyle wspólnego z libertynami co wóda z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 02:18 Przepraszam, że się wtrącam w ten wątek, ale libertarianizm jest już od dłuższego czasu pojęciem tak bardzo niejasnym jak komunitarianizm - jeżeli używasz tego pojęcia to określ swoje predykaty, jeżeli tego nie zrobisz, jesteś skazany na mieszanie wody z wódką (to straszne) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 02:27 Minarchizm (tak wiem, jestem niekonsekwentny, bo powinienem być anarcho-kapitalistą, ale do tego brakuje mi wiary w ludzi). Generalnie uważam, że państwo nie powinno W OGÓLE się mieszać w tzw. "problemy społeczne" - być ślepe na to czy ktoś jest kobietą, mężczyzną, hetero, homo, biały, żółty, czy zielony. Od naprawiania ludzi to jest ksiądz (pastor, rabin, guru, przywódca duchowy, etc.) a nie urzędnik. Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 02:37 by się zgadzało - ja bym do tego jeszcze dorzucił demokrację gminną zamiast państwa (taką jak w szwajcarskich kantonach - ale skąd mamy brać takich obywateli jak szwajcarzy?) a w ostatecznym rozrachunku moją ojczyzną jest 16 arów w Międzybrodziu Bialskim, do których kiedyś wrócę, wybuduję murek i kupię kałasznikowa- na wszelki wypadek - a na bramce będzie napisane "granica państwa - przekraczanie zabronione" - w przeciwieństwie do Ciebie ja jestem TYLKO anarchistą Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: WCALE TAK NIE powiedziała 01.08.08, 02:57 Znaczy się "anarquismo sin adjetivos"? Czyli utopista, ale z tych co ich lubię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 01.08.08, 00:23 niech jedzie najlepiej do niemiec bedzie zona (gosposia) jakiegos grubego niemca i to jej sie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
pawana1 W cudownej Szwecji rok temu 01.08.08, 00:32 zmarła na raka moja koleżanka - 40-letnia kobieta, w dodatku medyk z zawodu. Nikt jej nie ratował, nikt nie miał zamiaru być heroiczny, jak to sie robi w zacofanej Polsce (naświetlania itd), dla nierzadko niezbyt wspaniale sytuowanych. Była krótka diagnoza ( tylko raz), a potem luksusowe hospicjum. Nie żałowano jej tylko narkotyków - komfort umierania iście europejski! Większość bezczelnych tekstów MG to rozpaczliwa próba lansu ( a propos , czy ona dalej tak sepleni i szeleści ? - u nas wady wymowy to już znak firmowy ambicjonerów politycznych - tu faktycznie jesteśmy poniżej przeciętnej). MG jest kolejnym przypadkiem polityka "nienawidzem, ale muszem" być posłem tego beznadziejnego kraju. Obłąkańczy feminizm w aspekcie złego stanu drogownictwa w Polsce ma być chyba jakimś programem politycznym ( różne wódstoki to stary lewacki chwyt stosowany na naiwnej młodzieży ( Imagine itd.). Przykład z butaprenem - żałosny. (choć to prawda - sama nie wyobrażam sobie, by choć jeden dzień w życiu przepracować w okropnej, fizycznej pracy niezależnie od celu, a zwłaszcza tylko po to, by nasładzać się " tą europejską infrastrukurą" - z pozycji nędzarza, bo na bilet do opery sklejaczki butów raczej nie stać). Czy partia kobiet ma być organizacją dla fizycznych wyrobnic? Stąd ten prymitywny, agitatorsko - bojówkarski styl? Choćby z tego względu pani MG nie mogłaby być moją liderką. Co do ideału mężczyzny, to o ile majaczy mi w pamięci obraz pana P.- pielegniarza psychiatrycznego( europejska, postępowa chudość i długie, siwe, rozpirzone włosy ) - to rozumiem rozgoryczenie jego "partnerki" . Ma on jednak atut - jest Polakiem i toleruje męczące, wiedźmowate, pretensjonalne babsko o kulturze przekupki z kabaretu ( z życia niekoniecznie). Nie mówiąc już o tym, że (widziałam , jak to wygląda naprawdę) to nie wiem, która z nas chciałaby być np.żoną Niemca ? czy jakiegoś Włocha? Te to mają w domu krzyż pański.Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio bronię M.G. 01.08.08, 00:44 pawana1 napisała: > ... pretensjonalne babsko o kulturze przekupki z kabaretu Ale to jest kabaret metafizyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: W cudownej Szwecji rok temu 01.08.08, 00:59 Jakie słownictwo, jaki punty odniesienia (szwecja, lewacy etc.), jakie argumenty (widać edukację), jakie znajomości (P) - i jaki żałosny efekt (wyłażą wszystkie kompleksy) - naprawdę faceci mają lepiej. Ps. Mają lepiej nawet w szwecji - przed trzema laty kleszcz ugryzł mojego kolegę. Żebyś ty kobieto widzała to konsylium lekarzy, którzy pochylali się nad biedną ugryzioną nogą... A potem jeszcze ten cały korowód lekarzy i pielęgniarek pjawiających się co chwila, żeby zaaplikować jakiś specyfik drogiemu pacjentowi... Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: W cudownej Szwecji rok temu 01.08.08, 10:09 40-letnia kobieta, w dodatku medyk z zawodu. > Nikt jej nie ratował, nikt nie miał zamiaru być heroiczny, jak to sie robi w > zacofanej Polsce (naświetlania itd), dla nierzadko niezbyt wspaniale > sytuowanych. Była krótka diagnoza ( tylko raz), a potem luksusowe hospicjum. Ni > e > żałowano jej tylko narkotyków - komfort umierania iście europejski! > A zdajesz sobie sprawę , ilu ludzi w Polsce w stanie beznadziejnym , w ostatnim stadium raka z pzrerzutami, kiedy markery nowotworowe sa tak wysokie, ze przekraczaja kilkakrotnie normę mami się obietnicą poprawy do samego końca? I męczy naswietlaniami, chemią , lekami, choc od dawana wiadomo, z e nic to nei da ? A rodzina pakuje jeszcze kasę na łapówki , bo praktycznie ZADEN lekarz w Polsce nei ma etyki na atudiach i nei potrafi powiedzieć rodzinie i pacjentowi prosto w oczy - to jest stan terminalny, proszę spezić tenczas z rodzina, mozemy tylko łągodzić ból. I ci ludzie, a niestety, znałam te przypadki, do samego końca s meczeni czymś co nie pomaga, a poteguje ból i złe samopoczucie , a bardzo wiele daliby za to, aby móc odejsc tak jak twoja 40 letnia znajoma - w spokoju, cisz, w hospicjum, ale zamaist tego umierają na pzrełepłnionych salach, w korytarzach , ze zbyt mała iloscią środków przeciwbólowych, albo dusza sie , jak w wypadku raka płuc. Zadko się denerwuję, ale twoje pie..nie autentycznie mnie ruszyło. Módl się, zeby kiedyś w Polsce była mozliwosc godnej smierci , cywilizacjo zycia , która tak klniesz na Szwecję ! a zresztą to co napisałas dalej , swiadczy tylko o tobie. Jak sfrustrowanym, małym i złosliwym człowiekeim tzreba być ,zeby wypisywać takie rzeczy np. o jej facecie ,wadzie wymowy itp ze swiadomoscią swojej anonimowości i małostkowości. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Ma racje, facecis sa glupi, ale..... 01.08.08, 00:32 kobieta nigdy nie pojmie jakim cudem taki glupek byl w stanie pchnac cywilizacje do przodu, podczas gdy matriarchat opieral sie glownie na stadnej wegetaji, sezonowych problemach i ofiarowywaniu od czasu do czasu dzieci na pozarcie Matce Gai, w ktorej zreszta grzebac nie mozna bylo. I gdzie tu rownowaga? No ale walcz babo, walcz, Ty jaskoleczko na Pustyni. Glos wolajacej na Puszczy tez ma swoja wage. Tak jak w latach 50siatych co niektorzy dokonywali osamotnionych aktow samospalenia. Pomnik ci kiedys postawia, albo przynajmniej pamiaykowa plyte. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Ma racje, facecis sa glupi, ale..... 01.08.08, 10:00 ekhmmmm...zniosę wiele, ale jest granica bredni. I ty ja własnie przekroczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
langston lewactwo ma na rekach KREW! Nie ufajcie im!!! 01.08.08, 00:36 Idzie spac lewaki i niech wam sie przysnia sie przysnia wszyskie ofiary mordow na swiecie za ktore odpowiedzialne jest lewactwo: od Stalina i socjalisty Hitlera przez Che po Pol-Pota!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cwok_kundel_oligarchow POyebana_Córa_Ubekistanu__???:o)) ))))))))))))))) 01.08.08, 00:55 Ta wariatka nadaje tak jak niegdyś nadawał córa Prezia Magistra Pijaka, kiedy przebywając za granicą gardziła ubogą Polską ! (wywiady dla babskich pism) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Gretkowska na Woodstock... 01.08.08, 01:09 Ta stara trupięga jeszcze pcha się na afisz.. A kysz wiedżmo... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Ależ przygłup z tej Gretkowskiej 01.08.08, 01:15 Pisarka z niej zadna, ale wydaje jej sie, ze dzieki pozornie kontrowersyjnym pogladom daleko zajdzie. Niedoczekanie... Odpowiedz Link Zgłoś
langston czemu Owsiak zaprasza tylko lewakow??!!! 01.08.08, 01:38 Idzie spac lewaki i niech wam sie przysnia sie przysnia wszyskie ofiary mordow na swiecie za ktore odpowiedzialne jest lewactwo: od Stalina i socjalisty Hitlera przez Che po Pol-Pota!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Re: czemu Owsiak zaprasza tylko lewakow??!!! 01.08.08, 02:22 Idź spać głupku Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni emigruj kobieto 01.08.08, 01:58 stopień głupoty narodu się znacząco zmniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Kiedys mnie intrygowala, 01.08.08, 03:06 jednak , jej - kiedys silna potrzeba szokowania- a dzis obsesja jest juz ciezko strawna. Traci kontakt z rzeczywistoscia, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Kiedys mnie intrygowala, 01.08.08, 03:09 rlena napisała: > > jednak , jej - kiedys silna potrzeba szokowania- a dzis obsesja jest > juz ciezko strawna. Traci kontakt z rzeczywistoscia, szkoda. myslisz, ze cierpi na adhd??? Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komody Re: Kiedys mnie intrygowala, 01.08.08, 08:32 po jednym z programów telewizyjnych miałem wrażenie że jej córka ma problem z ADHD albo co najmniej nie udało sie matce wychować dziecka przez to bezstresowe fiu bździu Odpowiedz Link Zgłoś
123i321 Gretkowska znow marzy o klejeniu butow butaprenem 01.08.08, 04:12 na emigracji. Niech emigruje, Polska na tym na pewnio nie straci. bo nikt nie czyta jej wypocin, a jaka z niej madra polityczka, to wiemy. Gola doopa nie udalo sie wejsc do sejmu, wiec wymysla Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Miau, nie chce mi się z Panią gadać 01.08.08, 04:36 New age by old age? Czy kobieta spełniona może być frustratką? Po co więc czytać frustratkę, żeby współczuć? Czy emigracja szkodzi i pozbawia szacunku do ludzi? Czy feminizm wojujący który słucha babek-mentorek jest nowoczesny? Jeśli feminizm ma do zaproponowania manipulowanie facetami, to tylko dlatego,że sobie właśnie z nimi nie radzi metodami fairness. Można uważać że wszyscy faceci są głupi, i można uważać że wszystkie kobiety to k..wy, tylko nie można tego rozdzielać, bo to dwie strony tego samego medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy jesli to biedactwo dobrze zrozumialem 01.08.08, 05:09 to kobiety sa madrzejsze, inteligentniejsze (wliczajac w to autorke) i maja od pokolen dar lub umiejetnosc manipulowania tymi zlymi leniwymi facetami, ale mimo to zyja w ucisku, wyzysku i ponizeniu? i z wlasnej woli przy tym? i gretkowska uwaza ze to jest blad i niesprawiedliwosc? okeeeeeeej... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: jesli to biedactwo dobrze zrozumialem 01.08.08, 07:10 Tak jak nie jestem jakimś szowinistą i naprawdę uważam, iż równouprawnienie jest potrzebne (ale takie prawdziwe, dające prawa również mężczyznom), tak nie widzę w tej babie nic, poza sfrustrowaną kretynką. Odpowiedz Link Zgłoś
malpolid Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 01.08.08, 07:29 Gretkowska ma coś źle z głową. Niech wyemigruje z Polski po co nam ona. Tak jej tutaj źle. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 To wcale nie tak ! 01.08.08, 07:32 Kobiety dajace się zdominować głupim facetom same muszą być jeszcze głupsze Czy to znaczy, ze zmądrzeją za granicą ???? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski jednak faceci są głupi 01.08.08, 10:20 Ciekawa notka - gdby nie tytuł i śródtytuły odwracające intencje wypowiedzi, które po nich następują. Jednak faceci są głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra Taa, faceci paradowali na goło reklamując partię 01.08.08, 10:35 taa, faceci to idioci... Odpowiedz Link Zgłoś