toberson 31.07.08, 19:46 Glosowaliscie na szambo Tuska to macie!!Sami jestescie winni ze w Polsce jest tak zle,bo uwiezyliscie oszustom z PO!!Tusk zrobil z POlski Republike Bananowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki1575 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 20:00 sam jesteś banan Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Kobiety w polityce: Fotyga, Rokita, Jakubowska.... 31.07.08, 20:27 Nie wydaje się że kobieta jest lepsza od mężczyzny. Najgłupszym i najgorszym ministrem spraw zagranicznych w krajach cywilizacji zachodniej okazała się Fotyga - płeć żeńska. Inne posłanki PiSu są równie głupie. Posłanki SLD i Samoobrony udowodniły że z uczciwością u kobiet też jest na bakier. Zatem niech Gretkowska przestanie narzekać i spojrzy bardziej krytycznie na siebie. A może rzeczywiście marzy o życiu w haremie. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo [...] 31.07.08, 20:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Donald Tusk nie jest kobietą!!! 31.07.08, 21:21 Donald Tusk nie jest kobietą więc nie mieszajmy go do tego. Jest dobrym premierem i niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Donaldu nie jest kobietą, ale tez jest swir jak Gr 31.07.08, 21:28 Skutki wieloletniego cpania sa nieodwracalne. Nawet Machu Picchu nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
priller a gdzie to forum 'polka i egipcjanin'? 31.07.08, 21:33 niech manuela nie przejmuje sie, ze to forum idiotek. pozna kierunek wymarzonej emigracji: cieplo i bez polskich samcow. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Manuela, faceci głupi, emigruj na wyspę Lesbos 31.07.08, 21:58 albo do Amazonii byle dalej od głupich facetów Odpowiedz Link Zgłoś
tarura [...] 31.07.08, 22:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
priller nie mozesz sie bardziej mylic 31.07.08, 23:50 twoje rodaczki sa calkowicie odmiennego zdania (i uwielbienia): forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24864 Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dla Woodstockowiczów Odra 02.08.08, 20:38 www.youtube.com/watch?v=ZJRGWi5lq8E&NR=1 pl.youtube.com/watch?v=Yx5iQMwgXDE&feature=related FLOR DE UN DIA Odra mieli na proch piach i ludzi. Płynie ta nasza Odra. Z falą jej dusza mi gra. Światło iskrzy na ploso. Myśli z wodą się niosą. Płynie, płynie, płynie, płynie, płynie ta nasza, ta nasza Odra. Oj jak dusza, tak dusza mi gra. Oj jak dusza, dusza mi gra. Oj gra, oj gra, oj gra, oj gra, oo, oj gra. Szuka, szuka, szuka, szuka, szuka ta nasza Odra Gdzie bliżej brzegu, gdzie dalej do dna. Płynie, płynie dłużej od dnia, Gdy pięć, gdy pięć, pięć lat, pięć latek miałem ja. Odro, Odro, Odro my cię przajem. Bierz ty przez kanał wesele z Dunajem. Szlifujesz w nurcie kamienie na piach. Co skruszył skały lód w czeskich górach. Gdzieś pod Pradziadem, Smrekiem, Radhoszczem. Gańczorką, Lysą Horą, Czarcim Wierchem. Od Zlatych Hor, Pasma Odrzańskiego. Olza rzeka Beskidu Śląskiego. Opava, Odra i Ostravica. Za górą do Dunaju Morawica. To marzenie Czechów i Ślązaków. By z Morzem Czarnym połączyć Kraków. Gdy orkiestra hymny odegra. Dunaj, Morawica i już Odra. Śląska Odra. Dusza mi gra. Kanałem Hawela. Łączy mórz wiela. Do Szczecina. Do Berlina. Warta i Wisła Dunaj niezawisła. Odro, Odro, Odro my cię przajem. Bierz ty przez kanał wesele z Dunajem. Szlifujesz w nurcie kamienie na piach. Co skruszył skały lód w czeskich górach. To marzenie Czechów i Ślązaków. By z Morzem Czarnym połączyć Kraków. Gdy orkiestra hymny odegra. Dunaj, Morawica i już Odra. Po Odrze Berlin pierwej był czeski. Lecha, Czecha, Hermana niesnaski. My som krewni po ojcu, kądzieli. Niechaj nas łączy , a nie tak mieli. W Kędzierzynie jest port, stocznia, kanał. Pewnie tukej by on się zaczynał. Płynie, płynie, płynie, płynie, płynie ta nasza, ta nasza Odra. Oj jak dusza, tak dusza mi gra. Z Odry na Morawicę płynę ja. Oj gra, oj gra, oj gra, oj gra, oo, oj gra. Szuka, szuka, szuka, szuka, szuka ta nasza, ta nasza Odra Gdzie bliżej brzegu, gdzie dalej do dna. Płynie, płynie dłużej od dnia, Gdy pięć, gdy pięć, pięć lat, pięć latek miałem ja. Śląska Odra. Dusza mi gra. Kanałem Hawela. Łączy mórz wiela. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dla Woodstockowiczów Odra 02.08.08, 20:43 www.youtube.com/watch?v=BTri6Rf4rVU&feature=related El polkondor. Wyrywa serce. Pod chmur kobierce. Błyska krwią słońce. Lamy na łące. Mój dom kamienny i ten płacz daremny. To w zamponie wiatr od Andów do Tatr. Czasem zaszeleści, ucho twoje pieści. I wyrywa duszę. Ja na wolność muszę. Quena z nostalgią. Uniesienia magią. Woła pragnienie. Wolność i ziemię. Kondor Inki druh. Leci wolny duch. Palo-de-lluvia. Poprzez aluwia. Szmerem rzeki Odmierza wieki. Rysuje fale. Twarzy wytrwale. Patas-de-cabra. Losu makabra. Stuk stópek dzieci. Jak kózka leci. Wystukuje czas i porywa nas. Polak to czuje, lecz tryumfuje. Złoto zgrabione. Głowy uniesione. Żegna nostalgię. Gna cudu magię. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dla Woodstockowiczów Odra 02.08.08, 20:45 www.youtube. l810th El polkondor. Wyrywa serce. Pod chmur kobierce. Błyska krwią słońce. Lamy na łące. Mój dom kamienny i ten płacz daremny. To w zamponie wiatr od Andów do Tatr. Czasem zaszeleści, ucho twoje pieści. I wyrywa duszę. Ja na wolność muszę. Quena z nostalgią. Uniesienia magią. Woła pragnienie. Wolność i ziemię. Kondor Inki druh. Leci wolny duch. Palo-de-lluvia. Poprzez aluwia. Szmerem rzeki Odmierza wieki. Rysuje fale. Twarzy wytrwale. Patas-de-cabra. Losu makabra. Stuk stópek dzieci. Jak kózka leci. Wystukuje czas i porywa nas. Polak to czuje, lecz tryumfuje. Złoto zgrabione. Głowy uniesione. Żegna nostalgię. Gna cudu magię. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dla Woodstockowiczów Odra 02.08.08, 20:53 pl.youtube.com/user/sandro2004 El ECO Od: sandro2004 To do tej melodii. Babcia Niemka, dziadek Polak. Współczesna „Bandoska”. Czy, czyżby ja tylko tak mam? Jak ja stanę u nieba bram? Język polski ja tylko znam? Z babcią nawet nie pogadam? Dziadek to Polak, a babcia Niemka. Dziadek to Polak, a babcia Niemka. Dziadek to Polak, a babcia Niemka. Oglądnijcie na nowo babci stare zdjęcia. Oglądnijcie na nowo babci stare zdjęcia. Czyżby ja tylko tak mam? Jak ja stanę u nieba bram? Język polski ja tylko znam? Czy ja ze swą babcią nawet nie pogadam? Czy ja ze swą babcią nawet nie pogadam? Nie tak prosta jest prawda, bo moja babcia język ten zna. Bo moja babcia język ten zna. Oglądnijcie na nowo babci stare zdjęcia. Oglądnijcie na nowo babci stare zdjęcia. Czyżby ja tylko tak mam? Jak ja stanę u nieba bram? Język polski ja tylko znam? Odczytuję ten przekaz od babci do wzięcia. Miłość, życzliwość płynie z babcinego zdjęcia. Odczytuję ten przekaz od babci do wzięcia. Miłość, życzliwość płynie z babcinego zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dla Woodstockowiczów Odra 02.08.08, 21:01 pl.youtube.com/watch?v=uecDNhJXdfE&feature=related Od: sandro2004 El polkondor. Wyrywa serce. Pod chmur kobierce. Błyska krwią słońce. Lamy na łące. Mój dom kamienny I ten płacz daremny. To w zamponie wiatr od Andów do Tatr. Czasem zaszeleści. Ucho twoje pieści. I wyrywa duszę. Ja na wolność muszę. Quena z nostalgią. Uniesienia magią. Woła pragnienie. Wolność i ziemię. Kondor Inki druh. Leci wolny duch. Palo-de-lluvia. Poprzez aluwia. Szmerem rzeki Odmierza wieki. Rysuje fale. Twarzy wytrwale. Patas-de-cabra. Losu makabra. Stuk stópek dzieci. Jak kózka leci. Wystukuje czas. I porywa nas. Polak to czuje. Lecz tryumfuje. Złoto zgrabione. Głowy uniesione. Żegna nostalgię. Gna cudu magię. Wołamy już na tej ziemi, pragniemy na naszej ziemi, my chcemy żyć godnie, nie z sobą wiecznie skłóceni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wołamy już na tej ziemi, pragniemy na naszej ziemi, my chcemy żyć godnie, nie z sobą wiecznie skłóceni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy dziewcze kombinuje tak: 01.08.08, 13:16 kobiety sa od facetow madrzejsze, inteligentniejsze, bystrzejsze, maja umiejetnosc lub dar manipulowania nimi i w efekt tego jest taki, ze sa dyskryminowane, ponizane i wykorzystywane, tak? no to chyba cos jest u niewiasty gretkowskiej nie tak - albo w rozumowaniu, albo w ocenie sytuacji, albo i tu i tu. zreszta popularnosc jej partii jest tego miernikiem. byc moze powyzsze rewelacje przysporza jej nieco czlonkow (jej partii - zenskich, wsesie) ale raczej beda o jednostki o zupelnie innej specyfice niz pani gretkowska chcialaby miec w swoich szeregach, tzn nie wiem jak ona, ale ja takich bym miec nie chcial w swojej partii gdybym chcial przewodzic istottami myslacymi, ale jest problemik - istoty myslace lubiA same soba przewodzic, unikaja partii i przywodcow bo co w nich widza? manipulacje? no to jak jest z tymi kobietami, pani gretkowska? nie lepiej byloby ci zalozyc partie dla facetow? wtedy rady babc by sie na cos zdaly ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Donaldu nie jest kobietą, ale tez jest swir j 01.08.08, 02:19 czerwoneszmaciarstwo napisał: > Skutki wieloletniego cpania sa nieodwracalne. > Nawet Machu Picchu nie pomoze. eetam, sprobuj pojechac a nuz ci sie uda ? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Donald Tusk nie jest kobietą!!! 31.07.08, 22:22 gyubalwahazar napisał: > Donald Tusk nie jest kobietą więc nie mieszajmy go do tego. Jest > dobrym premierem i niech tak pozostanie. Pier.dolisz. W tym kraju od wieku nie było dobrego premiera a obecny chyba lepiej by dla wszystkich było jakby z komina nie złaził Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Masz na myśli komin Tuskowej? 31.07.08, 23:24 jako student malował kominy wisząc na linie, od tamtego czasu żadną pracą się nie pokalał, o kominie tuskowej nic nie wiem :-) W końcu jak mąż inne kominy malował to nie wiadomo kto się owym kominem zajmował Odpowiedz Link Zgłoś
cudotfurca_z_iralandii sciema z tymi kominami. Gostak o tak bezmyslnym sp 01.08.08, 00:23 spojrzeniu mogl co najwyzej klopy czyscic, choc byc moze wisial przy tym na linie nie zaprzeczam .... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Tusk ma zasługę odpędzenia Kaczora!!! 01.08.08, 00:29 Dzięki temu że przepędził Kaczora jego zasługi są spore. Gdyby Kaczor wciąż rządził, katastrofa byłaby nieunikniona. Ponieważ Jareczek przestał rządzić, jest szansa na cud. Odpowiedz Link Zgłoś
yaicarz Re: Dziekujta Donaldu Tusku!!! 31.07.08, 21:39 Zapomniałeś o "sancto" subito dla ważnych "piękności" PISu, np. : B.Klempa, A.Sobiecka, J.Cipińska, N.Rokita, etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dziekujta Donaldu Tusku!!! 31.07.08, 22:12 Ostatnia wymieniona przez ciebie osoba to przebrany Michael Jackson. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Dziekujta Donaldu Tusku!!! 31.07.08, 23:16 czerwoneszmaciarstwo napisał: > i jeszcze Agatka z Lublina co dla pani minister Kopaczowej > swoje dziecko dala zabic. Jeszcze niedawno myślałem, że głupota ludzka ma swoje granice. Niestety Twój przypadek świadczy o tym jakże się myliłem... Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Re: Kobiety w polityce: Fotyga, Rokita, Jakubowsk 31.07.08, 22:48 A Lepper czy Giertych byli super mądrzy? Kurski Gosiewski strasznie mądrzy? Uczciwa była korupcja przez panów z PiS (Taśmy Beger). Uczciwy był Łyżwiński? A Kaczyński bez konta w banku,bez prawa jazdy, mieszkający z mamusią, która decyduje w co się ma ubrać jest super?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Kaczyńscy są tak samo beznadziejni jak Fotyga!!! 01.08.08, 00:07 W niczym płeć nie pomaga w sprawowaniu urzędu. Teza Gretkowskiej (i Nelly Rokity) że wystarczy mężczyzn zastąpić kobietami, jest fałszywa. Do sprawowania urzędu potrzebne są kompetencje i chęć zrobienia czegoś dobrego dla kraju. Obu tych cech często brakuje politykom i działaczom płci obojga. aaaaaa71 napisała: > A Lepper czy Giertych byli super mądrzy? Kurski Gosiewski strasznie mądrzy? > Uczciwa była korupcja przez panów z PiS (Taśmy Beger). Uczciwy był Łyżwiński? > A > Kaczyński bez konta w banku,bez prawa jazdy, mieszkający z mamusią, która > decyduje w co się ma ubrać jest super?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Re: Kobiety w polityce: Fotyga, Rokita, Jakubowsk 31.07.08, 23:31 Giertych, Lepper, Gosiewski, Kurski.... bili rekordy głupoty.Jedna durna Fotyga a ich całe tabuny. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Gretkowska: Faceci są głupi. Blida, Sawicka, Jakub 31.07.08, 20:50 Gretkowska: Faceci są głupi. Blida, Sawicka, Jakubowska, Szczuka, Sroda, Kopacz, Gratkowska i Doda, to a przyklady madrych kobiet. Jak jasna cholera. Nie rozsmieszajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Facet twoje "argumenty"porażają głupotą!! 31.07.08, 21:00 Wisi mi obok.... czy kobiety mają rację czy nie. Osobiście interesuje mnie logika i poziom argumentacji. Patrząc na ciebie to jesteś gorszy w swoim rozumowaniu od małpy z Afryki. Dochodzą do "mózgu" słowa: Kaczyńscy Kurscy Orzechowscy Giertychy Rydzyki i inna umysłowo upośledzona hołota???? Odwal się od kobiet baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek Re: Facet twoje "argumenty"porażają głupotą!! 31.07.08, 21:07 Logika i poziom argumentacji Gretkowskiej to są dopiero Himalaje... Rzyg! Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Kobiety w polityce miały być lepsze, a nie są!!! 31.07.08, 21:25 Kobieta w polityce jest taka sama jak mężczyzna. Jeśli jest zła to jest zła, a jeśli jest dobra to jest dobra. Płeć nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Kobiety w polityce miały być lepsze, a nie są 31.07.08, 21:30 Tylko, że pani Gretkowska to "żeńska szowinistyczna świnia". Bo przecież wystarczy przejrzeć program jej partii aby się przekonać, że jej nie chodzi o równouprawnienie, lecz o uprzywilejowanie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 31.07.08, 22:21 Poczytaj program a potem się wypowiadaj. Partia kobiet jest przeciw większości "pseudoprzywilejów" gdyż stanowią dyskryminację kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 31.07.08, 23:21 Za www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=13 1) opieki medycznej nad kobietami (zwłaszcza w okresie ciąży, porodu, badań okresowych) Widocznie mężczyźni nie potrzebują opieki medycznej. 2) przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach No to akurat socjalizm bezpłciowy 3) zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych To akurat ma sens. 4) wyrównanie płac z mężczyznami Bo nie ważne kto jak pracuje ważne, że ma zarabiać tyle samo. 5) zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do prostytucji Bo maltretowanie mężczyzn jest najwidoczniej czymś co powinno być traktowane łagodniej. 6) realna polityka prorodzinna Hasło - wytrych, co w połączeniu z przyznawaniem "niejałmużny" (błąd zamierzony) oznacza kolejny socjal-pomysł na etaty dla urzędników. 7) opieka nad samotnymi matkami Ponownie - najwidoczniej samotni ojcowie nie potrzebują opieki. 8) edukacja seksualna Czyli? Bo może być to zarówno coś dobrego, jak i złego. 9) refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności Czyli niech biedni i chorzy zafundują najpierw dobrą zabawę, a później dzieci bogatym i zdrowym (bo biedni TEŻ płacą VAT z którego pieniążki radośnie trafiają do budżetu z którego np. dofinansowywane są szpitale). A tego rodzaju refundacja spowoduje, że ci których (nawet obecnie) STAĆ na to aby kupić najpierw gumki, a później za in vitro będą mieli to GRATIS. 10) możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny Wychodzi na to, że obecnie nie można "samostanowić" w tych kwestiach. I nie - nie jestem przeciwnikiem aborcji (bo zapewne o nią chodzi). Uważam, że do 12tego tygodnia (pojawienie się neuronów) kobieta powinna sama, w zgodzie z własnymi poglądami i sumieniem, móc zadecydować czy chce aby embrion zamienił się w człowieka, czy też nie. Tyle, że postawienie tego pod takim hasłem powoduje, że wygląda na to, że kobiety są ubezwłasnowolnione. Co, najdelikatniej rzecz ujmując, nie jest do końca prawdą. Kobiety są po prostu przedstawione jako jakieś ułomne istoty, które potrzebują specjalnego traktowania. Partia pani Gretkowskiej to nie dość, że socjaliści to jeszcze seksiści. No bo z jakiej racji kobiety mają mieć "specjalną" opiekę medyczną? Dlaczego maltretowanie wyłącznie kobiet ma być surowiej karane? Dlaczego to samotne matki mają być wspierane a ojcowie nie? I dlaczego płeć, a nie wyniki w pracy, ma determinować wysokość zarobków? Uważam, że prawo powinno być ślepe na płeć, kolor skóry, czy preferencje seksualne. To co proponuje pani Gretkowska jest tego zaprzeczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 31.07.08, 23:44 Ad 1. Oczywiscie dla mezczyzn w okresie ciazy i porodu tez powinna byc specjalna opieka medyczna. Dodalabym jeszcze pytanie dlaczego refunduje sie mammografie i cytologie tylko kobietom? A mezczyznom to nie łaska?? Ad 5 i 7. No znow sie zgadzam. Wszak te tabuny mezczyzn stojace przy drodze czekajace na tirowcow, albo wyrzuce przez pijane zony z domow z dziecmi i tulajace sie po domach Samotnych Ojcow tez wymagaja opieki! A tak na powaznie...z reszta postu bym sie zgadzala. Prawo powinno byc gluche na plec. Ale poki swiadomosc spoleczna jest tak ulomna i dyskrymujaca jedna grupe, prawo MUSI chronic tych dyskryminowanych. A`propos...zakladam ze 73 to rocznik, wiec jestes niewiele straszy ode mnie.Pytal cie kiedys ktos na rozmowie kwalifikacyjnej o stan rodzinny, oraz o to czy planujesz miec dzieci w najblizszym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 01.08.08, 00:06 Ad.1 Tam o ciąży i porodzie było w NAWIASIE i po słowie ZWŁASZCZA. Wyobraź sobie, że np. badań prostaty kobietom TEŻ nikt nie robi. Ad.5 i 7 To NIE MA ZNACZENIA kto-kogo - naprawdę. W ten sposób właśnie buduje się relacje seksistowskie - jedna z płci jest traktowana inaczej niż druga. A przecież nie na tym polega RÓWNOUPRAWNIENIE. Poza racz zauważyć, że nie czepiłem się prostytucji. Właśnie ze względu na to, że nie było tam podkreślone, że chodzi o prostytucję kobiet. Poza tym - jaki dom samotnego ojca? Pomijam taki detal, że sądy rodzinne przyznają opiekę w zasadzie wyłącznie matkom. Facet, który nie byłby w stanie utrzymać dziecka byłby skazany w zasadzie na ostracyzm, a dziecko w te pędy zostałoby mu odebrane. "Dziecko musi mieć matkę" - prawda? A prawo MUSI być głuche na płeć (i inne cechy szczególne). W innym wypadku mamy do czynienia bądź to z seksizmem, bądź rasizmem, bądź nietolerancją preferencji seksualnych. Uprzywilejowanie KTÓREJKOLWIEK z grup powoduje AUTOMATYCZNIE, że pozostałe są dyskryminowane. A co do pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej - nie - nie byłem. Tak samo jak Ciebie nikt nie pytał czy byłaś już w wojsku. Mnie się o to też pytali w banku jak starałem się o kredyt. I wyobraź sobie, że wtedy nie dali mi go. Właśnie dlatego, że jestem facetem. Ironia losu - no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Bromba i nikodem dali się wciągnąć w głupią wojnę! 01.08.08, 00:18 Ta wojna nie jest nikomu potrzebna. Wiadomo że mężczyźni są słabsi więc potrzebują dużo ciepła i wsparcia. Kobiety zaś rodzą dzieci i są naszą jedyną radością w życiu, więc też trzeba o nie dbać. Ani kobiety bez mężczyzn ani mężczyźni bez kobiet sobie nie poradzą. Wojna płci nie służy nikomu. nikodem_73 napisał: > Ad.1 Tam o ciąży i porodzie było w NAWIASIE i po słowie ZWŁASZCZA. Wyobraź > sobie, że np. badań prostaty kobietom TEŻ nikt nie robi. > > Ad.5 i 7 To NIE MA ZNACZENIA kto-kogo - naprawdę. W ten sposób właśnie buduje > się relacje seksistowskie - jedna z płci jest traktowana inaczej niż druga. A > przecież nie na tym polega RÓWNOUPRAWNIENIE. Poza racz zauważyć, że nie czepiłe > m > się prostytucji. Właśnie ze względu na to, że nie było tam podkreślone, że > chodzi o prostytucję kobiet. > > Poza tym - jaki dom samotnego ojca? Pomijam taki detal, że sądy rodzinne > przyznają opiekę w zasadzie wyłącznie matkom. Facet, który nie byłby w stanie > utrzymać dziecka byłby skazany w zasadzie na ostracyzm, a dziecko w te pędy > zostałoby mu odebrane. "Dziecko musi mieć matkę" - prawda? > > A prawo MUSI być głuche na płeć (i inne cechy szczególne). W innym wypadku mamy > do czynienia bądź to z seksizmem, bądź rasizmem, bądź nietolerancją preferencji > seksualnych. Uprzywilejowanie KTÓREJKOLWIEK z grup powoduje AUTOMATYCZNIE, że > pozostałe są dyskryminowane. > > A co do pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej - nie - nie byłem. Tak samo jak > Ciebie nikt nie pytał czy byłaś już w wojsku. Mnie się o to też pytali w banku > jak starałem się o kredyt. I wyobraź sobie, że wtedy nie dali mi go. Właśnie > dlatego, że jestem facetem. Ironia losu - no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Bromba i nikodem dali się wciągnąć w głupią w 01.08.08, 00:24 Dokładnie. Tyle, że pani G. uważa coś kompletnie odmiennego. A to dla mnie kiepsko akceptowalnym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Bromba i nikodem dali się wciągnąć w głupią w 01.08.08, 20:31 piotr228 napisał: > Wojna płci nie służy nikomu. Ano,nie sluzy. To jest jednak celowe dzialanie wszelkiego lewactwa. Dawniej propagowano "walke klas" - obecnie "walke plci". Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 01.08.08, 01:16 Ad 1) Sie nie robi. Zwaz tylko ze umieralnosc kobiet na nowotwory, nazwijmy to, typowo kobiece (piersi,jajnika, szyjki) do umieralnosci na raka prostaty wynosi 4:1 (dane z roku 2000 ale nie sadze zeby cos sie zmienilo w tej kwestii) Wiec skoro kobiety chodza w ciazy, rodza, czesciej zapadaja na choroby narzadow plciowych, to logicznym jest ze nalezy im sie specjalna opieka medyczna, ktora bedzie korzyscia dla calego spoleczenstwa. Wszak nikt nie twierdzi ze kobieta z rozwolnieniem ma byc szczegolnie i lepiej traktowana niz facet z biegunka. Zreszta, buntujesz sie ze np. gornicy zagrozeni pylica maja czestsze i dokladniejsze badania pluc niz np. urzednicy? Ad 2)Wybacz, ale to nie ja, ani Gretkowska, ani nie feministki stworzyly patriarchat. Bo wlasnie patriarchat i kulturowe poczucie "meskiej dumy" nie pozwala facetom isc na policje jak mu zona regularne manto sprawia. W efekcie przypadki przemocy kobiet wobec mezczyzn sa na granicy bledu statystycznego i nikt sie tym zajmowal nie bedzie. Z problemem automatycznego, bezmyslnego przyznawania matkom opieki nad dziecmi sie zgadzam. Ale znow, tu sami sobie poniekad winni jestescie. Ilu ojcow wraza chec pojscia na tak obsmiany urlop "tacierzynski"? Ilu umie przewinac albo wykapac noworodka? Wiec nie dziwcie sie pozniej ze jak trafi sie jeden czy drugi, ktory jest w tym lepszy niz jego szlajajaca sie zona,to sad i tak da jej dzieciaka, kierujac sie stereotypami. I ze stereoptypami wg mnie walczy Gretkowska, ale zdaje mi sie ze nikt tego nie dostrzega, widzac w niej tylko zacietrzewiona, oglupiona feministke...Nie forsowala ona aby faceci brali urlopy na wychowanie dziecka? Myslisz ze takie uregulowanie prawne nie pomogloby pozniej mezczyznom o staranie sie nad opieka nad dziecmi? Ale nie...wszyscy wtedy pieprzyli o Skandynawach polujacych na losie w okresie urlopu tacierzyskiego. Sadzisz ze nie dostales kredytu bo jestes mezczyzna ktory nie byl w wojsku, a nie dlatego ze miales niska zdolnosc kredytowa? No blagam cie... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 01.08.08, 01:42 AD.1. Jakie "należy"? Albo jesteśmy równi (słowo "równouprawnienie" z tym się wiąże), albo nie. A jeśli górnicy mają częstsze badania to niech sobie za nie płacą (albo płaci ich pracodawca - odbije sobie w cenie surowca). Z jakiej okazji INNI mają za to płacić? AD.2. Wybacz, ale CO Z TEGO? To prawo ma dotyczyć tych co najgłośniej krzyczą? To co - jeśli (a bo ja wiem) Eskimosi zaczną narzekać, że ich w Polsce leją mamy tworzyć oddzielny paragraf "kto bije Eskimosa podlega karze do lat 8"? To jest właśnie chore. Prawo ma być JEDNO dla wszystkich. Co do ojcostwa. Ja byłem w sumie na urlopie "tacierzyńskim". Mam akurat taką pracę, że mogę miesiącami nie wychodzić z domu (w dobie internetowych sklepów spożywczych to możliwe). A moja partnerka finalizowała akurat projekt za granicą (przez pół roku poza domem). Umiem i przewinąć i wykąpać i noworodka i dziecko kilkuletnie (nawet w tym samym czasie). Tyle tylko, że w przypadku rozprawy NIKT się mnie o to nie zapyta. A wiesz skąd wiem? Bo akurat byłem na rozprawie przyjaciela. Gość (podobnie jak ja) de facto przez rok czasu sam wychowywał syna. Później też to on się nim zajmował. I tylko okazał się okropnie nienowoczesny, bo nie akceptował, że żona sypia z innymi. A co do kredytu. Ja to WIEM, bo... powiedzieli mi o tym. ("wie pan... nie możemy ryzykować, że przez dwa lata nie będzie pan spłacał"). Tak się składa, że pracuję w branży IT, gdzie pojęcie "niska zdolność kredytowa" często nie występuje. A z tym błaganiem, to też bym nie szarżował, bo mógłbym równie celnie powiedzieć "I nie dostałaś pracy bo jesteś kobietą? Po prostu kiepska byłaś. No błagam Cię..." Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 01.08.08, 10:48 1) A z takiej ze poki co zyjemy w kraju z obwiazkowa skladka na ubezpieczenie zdrowotne. Nie dasz kobietom latwego,preferencyjnego dostepu do bezplatnej profilaktyki, to bedziesz bulil tysiac razy wiecej na leczenie raka. 2) Dobrze wiesz ze w polskim prawie nie moze byc i nie bedzie zapisu "kto leje KOBIETE, dostaje tyle a tyle", ale bedzie ogolny zapis o "sprawcach przemocy domowej". Dobrze tez wiesz Gretkowska pisze o kobietach, bo to one glownie sa ofiarami, a poza tym to Partia Kobiet (btw moim zdaniem glupia nazwa). Czepiasz sie np. Partii Emerytow i Rencistow, ze nie dbaja o przedsiebiorcow, a tylko o emerytow? A dalej to akurat piszemy o tym samym...Uklad spoleczny, ktore sami sobie faceci stworzyli, odbija sie teraz przeciwko wam.Ale jak feministki chca go zmienic to bronicie go zebami i pazurami Tak, tej pracy nie dostalam bo bylam nieco od czapy jak na tamto stanowisko. Jestem bezdzietna, mobilna, w ciaze zajsc nie planuje, wiec nie sadze aby moja plec byla powodem niezatrudnienia. Ale sam fakt ze mnie o to zapytano, juz swiadczy o dyskryminacji i znow cie blagam zebys nie mowil ze nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Widać że nie masz pojęcia o programie 01.08.08, 12:27 1) No. A leczenie raka prostaty też jest droższe niż badania. Tyle tylko, że budżet to nie jest "jako to sukno purpurowe z którego każdy chce wykroić coś dla siebie". 2) A tego to nie wiesz (tak samo, jak i ja). Partia pani G. postuluje o zwiększenie kar za maltretowanie kobiet, nie dla "sprawców przemocy". A skoro są oddzielne paragrafy za bicie policjanta (bo widać policjant ponosi większe szkody gdy zakłada mundur) to dlaczego nie może być oddzielnych paragrafów za bicie kobiet? > stworzyli, odbija sie teraz przeciwko wam.Ale jak feministki chca go zmienic to > bronicie go zebami i pazurami Bo chcą go zmienić tak, że nie dąży on do równouprawnienia a do uprzywilejowania kobiet w ramach jakiegoś chorego rewanżyzmu (czy coś). Zmienię zdanie o feministkach jak zaczną domagać się zniesienia obowiązkowej służby wojskowej dla mężczyzn i parytetu przy przyznawaniu opieki nad dzieckiem (parytety to oddzielna głupota, ale przynajmniej byłyby konsekwentne w tej głupocie). Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Facet twoje "argumenty"porażają głupotą!! 31.07.08, 21:41 dziubek napisał: > Logika i poziom argumentacji Gretkowskiej to są dopiero Himalaje... > Rzyg! To właśnie ciebie miała na myśli mówiąc "Każdy rok tutaj oddala nas od Europy i normalności."? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Kolejna wojna? 31.07.08, 22:21 Czy Gretkowska mówiąc, że "faceci są głupi" nie tworzy kolejnego wojennego frontu? Po co? By zaistnieć w mediach? By być Chanel XXI wieku? Konflikt - to się dobrze sprzedaje w mediach, nieprawdaż Pani Gretkowska? ________ rs_gazeta_forum, nie chodzi o oddalenie od Europy, ale o prymitywną artykulacje, eskalującą konflikt. To zaś ludziom pretendującym do bycia rzecznikiem określonej grupy społecznej nie przestoi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Girl you gotta love your man!!! 01.08.08, 00:00 Girl you gotta love your man, jak śpiewał amerykański poeta: pl.youtube.com/watch?v=UTKGvvafFeM Może trochę muzyki załogodzi te buńczuczne wypowiedzi. PS. całkowicie zgadzam się z przedmówcą Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kolejna wojna? 01.08.08, 10:17 lahdaan napisał: > Czy Gretkowska mówiąc, że "faceci są głupi" nie tworzy kolejnego > wojennego frontu? Po co? By zaistnieć w mediach? By być Chanel XXI > wieku? > > Konflikt - to się dobrze sprzedaje w mediach, nieprawdaż Pani > Gretkowska? > > ________ > > rs_gazeta_forum, nie chodzi o oddalenie od Europy, ale o prymitywną > artykulacje, eskalującą konflikt. To zaś ludziom pretendującym do > bycia rzecznikiem określonej grupy społecznej nie przestoi. Pokaż mi miejsce, w którym Gretkowska mówi, że mężczyźni są głupi (pamiętaj przy tym, że mamy tu gazetowy skrót nieautoryzowanej wypowiedzi na żywo i należy może przeczytać jej wypowiedź kilka razy, nim się zrozumie, co powiedziała i w jakim kontekście). Co do "prymitywnej artykulacji": pomijając, że użyte przez Ciebie słowo nie ma znaczenia odnoszącego się do kontekstu, to nie chce mi się rozbierać na części argumentacji Gretkowskiej. Nie jestem jej fanem, ale co do ogółu ma ewidentną rację - Polska to grajdół, w dużej mierze tworzony przez kobiety bezsensownie ulegające nielogicznym stereotypom. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Re: Gretkowska: Faceci są głupi. Blida, Sawicka, 31.07.08, 22:40 Giertych, Orzechowski, Lepper,Kaczyńscy, Ziobro Brudziński, Gosiewski, Kurski przykłady to madrych męzczyzn. Jak jasna cholera. > Nie rozsmieszajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gretkowska: Faceci są głupi. Blida, Sawicka, 01.08.08, 12:59 czerwoneszmaciarstwo napisał: > Gretkowska: Faceci są głupi. Blida, Sawicka, Jakubowska, > Szczuka, Sroda, Kopacz, Gratkowska i Doda, to a przyklady > madrych kobiet. Jak jasna cholera. > Nie rozsmieszajcie!!! Zapominasz o Fotydze, Szczypińskiej, Kruk... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 20:08 toberson napisał: > Glosowaliscie na szambo Tuska to macie!!Sami jestescie winni ze w > Polsce jest tak zle,bo uwiezyliscie oszustom z PO!!Tusk zrobil z > POlski Republike Bananowa!! Ja jako kobieta pytam się ciebie: Tyka ci jeszcze w twojej głowie prawidłowo? Mieszkam poza granicami Polski i takich z takim pojmowaniem rzeczy można znaleźć tylko w Polsce albo w zacofanych krajach byłego wschodniego bloku. Ta pani doznała co znaczy mieszkanie na zachodzie, co znaczy zachodnia mentalność, tu mówi wam prawdę, plując wam prosto w oczy a wy mówicie "deszcz pada" Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie O! To emigracja podnosi inteligencję? 31.07.08, 21:26 nie-tak napisała: ... > Ta pani doznała co znaczy mieszkanie na zachodzie, co znaczy zachodnia > mentalność, tu mówi wam prawdę, plując wam prosto w oczy a wy mówicie "deszcz pada" Jeżeli w Polsce faceci są głupi i należy emigrować, to przekroczenie granicy leczy głupotę! Czy to naukowo dowiedzione? Przez kobiety? Ta pani była na zachodzi ei teraz stała się mądrzejsza - oczywiście również od KOBIET w Polsce! W KAŻDYM kraju politycy kłamią, kradną, itp. Tyle, że widzimy lepiej własnych polityków. Wystarczy spojrzeć na Berlusconiego (połączenie Leppera z milionerem), żeby wiedzieć, że gdzie indziej WCALE lepiej nie jest. Powiedzenie "wszędzie lepiej, gdzie nas nie ma" to nie przysłowie, a żart obrazujący, że tak się myśli - dopóki się nie wyjedzie. Oczywiście "światowcy" muszą się lansować i potwierdzić swoją światowość i wyższość, więc wmawiają, że im jest lepiej TAM. Może i tak - przez krótki czas, zanim nie pozna się TAMtejszej rzeczywistości. Ciekawe dlaczego emigranci już wracają - gdy tylko funt, euro i dolar staniały i nie ma argumentu finansowego. Skoro politycznie TAM jest lepiej, to dlaczego wracają? Odpowiedz Link Zgłoś
dance_macabre Re: O! To emigracja podnosi inteligencję? 31.07.08, 21:59 Bo jadą tam bezmyślnie bić kasę, a nie rozglądać się dookoła, poznawać kulturę, mentalność, uczyć języków. Wracają do Polski z uciułanymi pieniędzmi i budują sobie największe domy na wsi, żeby sąsiadowi gały wyszły. Jadą na zachód i nic nie widzą. Nic! Jestem tam raz na jakiś czas i choć to nie raj na ziemi, my nigdy nie dojdziemy do stanu, w którym po prostu żyje się wygodnie, dla siebie, we wzajemnym poszanowaniu i bez zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Re: Emigrować by zobaczyć jak żyje się 31.07.08, 22:28 w prawdziwie wolnym kraju. Do zostania tam nie namawia ale do powrotu i zmiany mentalności. Polska to zapyziały zaścianek. Politycy nie potrafią wyjść z tego zaścianka. Wolność obywatelska, demokracja, równouprawnienie, tolerancja dla inności tego w Polsce brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tektek Coreczka jako usprawiedliwienie powrotu... 31.07.08, 22:30 Do zacofanej Polski wrocila aby corka sie polskiego uczyla? aby corka wyrastala wsrod "glupich" facetow? aby jezdzic dziurawymi drogami? tak na prawde, to mam wrazenie ze coreczka stala sie rzekomym usprawiedliwieniem jej powrotu do Polski gdzie po prostu jest wstanie zrealizowac swoje ambicje ...po co tylko chowa sie za swoja corka? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Coreczka jako usprawiedliwienie powrotu... 01.08.08, 07:19 Bo jest głupią babą? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: O! To emigracja podnosi inteligencję? 01.08.08, 20:13 cest.l.a.vie napisała: Oczywiście "światowcy" muszą się lansować > i> potwierdzić swoją światowość i wyższość, więc wmawiają, że im jest lepiej TAM. Zacznij odróżniać emigracje zarobkowa a emigracje z przekonania albo korzeni, tu jest wielka różnica. Nie możesz porównać emigracji do Anglii czy Irlandii za chlebem z emigracja która nie mogla pogodzić się z sytuacja polityczno-społeczna w Polsce i wybrała kraj swojego celu. Emigranci którzy wyjechali z przekonania patrzą na to co dzieje się w Polsce z przerażeniem, nie wmawiają sobie ze poza granicami Polski jest lepiej, oni wiedzieli na przód i tam się osiedlili gdzie zapewnia się im przyszłość i jako taka normalność, ci na pewno nie wrócą do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 01.08.08, 20:41 nie-tak napisała: > Ta pani doznała co znaczy mieszkanie na zachodzie, co znaczy zachodnia > mentalność, Zachodnia mentalnosc do ktorej odwoluje sie Gretkowska (myslac zapewne o krajach skandynawskich),to wlasnie dyskryminacja mezczyzn.Tam gosc,ktoremu sie "nie podoba",moze sobie odejsc, ale tylko z osobistymi rzeczami.Wszystko zostaje przy zonie,caly ich wspolny dorobek zycia. Ten jej Piotrus,to chyba bezjajeczny jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo [...] 31.07.08, 20:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skowmar Re: Trzeba emigrować 31.07.08, 21:54 No tak, faceci w Polsce sa tak straszni,ze lepiej jak wyjezdzaja te tlumy "wybitnie inteligentnych" kobiet do uk i na zycie zarabiaja zwiazkami z arabami,albanczykami itd. No ale oni sa zdecydowanie lepsi od Polakow,a szacunek do kobiet i rownouprawnienie wyniesli ze swoich kultur.. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Nie można emigorwać! 31.07.08, 22:24 Tego kraju nie zmienisz będąc na emigracji! Nie można przyjmować postaw pasywnych! Odpowiedz Link Zgłoś
uzurpator Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb.. 31.07.08, 20:31 Zdaje sie ze Manuela udala sie na emigracje od wlasnego rozumu. Glupie babsko Odpowiedz Link Zgłoś
roroism Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb.. 31.07.08, 20:37 Niestety ma racje... nie nazekalabym nawet ...ale wlasnie jestem od miesiaca w Szwecji... jestesmy, POlska, naprawde w jakiems dziwnym wspobnym grajdołku... Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale może my chcemy mieszkać w takim grajdole? 31.07.08, 21:06 nie pomyślałaś o tym? Może inne kobiety też chcą? I może śmieją się z tej frustratki nieudacznicy Gretkowskiej? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: ale może my chcemy mieszkać w takim grajdole? 31.07.08, 21:55 corgan1 napisał: > ale może my chcemy mieszkać w takim grajdole? > nie pomyślałaś o tym? Może inne kobiety też chcą? I może śmieją się > z tej frustratki nieudacznicy Gretkowskiej? :)) Oczywiście, że Polacy w dużej części chcą mieszkać w grajdole, to właśnie mówi Gretkowska. Nie pytam cię, czy pomyślałeś o tym, bo to słowo do ciebie nie pasuje. Znana jest częsta reakcja człowieka, który został wychowany w zamknięciu i którego z tego zamknięcia uwolniono - buduje je wokół siebie nadal. Być może nawet śmieje się z innych, chodzących wolno, tego nie wiem. Ale najczęściej żywi do nich uczucia niechęci czy wręcz nienawiści. Jego uczucia w dużej mierze przypominają uczucia frustrata i nieudacznika. I by się dowartościować przed sobą, określa tak tych, którzy mu w oczy świecą, że można inaczej, lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: ale może my chcemy mieszkać w takim grajdole? 31.07.08, 22:47 A ja nie chcę mieszkać w grajdole , w którym kazdy cos do mnie ma - jakiś facet z organizacji pozarzadowej zbierął podpisy na obywatelski priojekt ustawy o izolacji sprawów przemocy od rodziny. Obywatelski projekt czegoś takiego w kraju w centrum Europy, w UE, w 2008 roku, to się we łbie nie miesci! Nie miesci, bo tylko megagrajdoł moze mieć w tej kewstii prawo nieunormowane od 50 lat. A co do Gretkowskiej - mozna jej nie lubić, mozna nie trawić jej pisania, mozna ubolewać, ze chciała kultury politycznej w kraju, gdzie buraki z pola siedzą w parlamencie, ale nikt nigdy mi nie powie, ze w wielu kwestiach nie ma racji. Folklorem i cyrkiem moze być Rokita, ale nie Gretkowska , choc osobiscie uwazam, ze zabrała się za to promowanie działania od dupy strony, przedtem robiąc sobie samych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: ale może my chcemy mieszkać w takim grajdole? 01.08.08, 10:19 zdanka1 napisała: > A ja nie chcę mieszkać w grajdole , w którym kazdy cos do mnie ma - > jakiś facet z organizacji pozarzadowej zbierął podpisy na > obywatelski priojekt ustawy o izolacji sprawów przemocy od rodziny. > Obywatelski projekt czegoś takiego w kraju w centrum Europy, w UE, > w 2008 roku, to się we łbie nie miesci! > > Nie miesci, bo tylko megagrajdoł moze mieć w tej kewstii prawo > nieunormowane od 50 lat. > > A co do Gretkowskiej - mozna jej nie lubić, mozna nie trawić jej > pisania, mozna ubolewać, ze chciała kultury politycznej w kraju, > gdzie buraki z pola siedzą w parlamencie, ale nikt nigdy mi nie > powie, ze w wielu kwestiach nie ma racji. Folklorem i cyrkiem moze > być Rokita, ale nie Gretkowska , choc osobiscie uwazam, ze zabrała > się za to promowanie działania od dupy strony, przedtem robiąc > sobie samych wrogów. Zacytowałem całość, bo trudno się z jakimś słowem tu nie zgodzić :). Odpowiedz Link Zgłoś
idonea Ma rację Manuela 31.07.08, 20:47 Podziwiam jej odwagę. Program zmiany mentalności Polaków to jednak zadanie na lata, może pokolenia. Ale od czegoś trzeba zacząć i chwała jej za to, że zaczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Jak rozumiem mamy za mało konfliktów!!!! 31.07.08, 21:18 Potrzeba nam dodatkowo konfliktu płci?! Po co to? Aby było więcej fotyg w polityce? Czy też może chodzi Manueli o to że mężczyzna jest tak bardzo zapatrzony w kobietę, że świata poza nią nie widzi i łatwo go oszukać i wykorzystać. Nic nie rozumiem z tego przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Jak rozumiem mamy za mało konfliktów!!!! 31.07.08, 21:39 Nie przejmuj się. Pani Gretkowska po prostu nie wie jak wielu facetów pozwala sobą manipulować bo w pewnym wieku stają się nadzwyczajnie religijni i uprawiają kult ŚWIĘTEGO SPOKOJU. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Jak rozumiem mamy za mało konfliktów!!!! 31.07.08, 22:27 To samo pytanie zadałem wyżej. Przecież w tej wypowiedzi Gretkowska nie różni się niczym od ideologów Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Re: Ma rację Manuela 31.07.08, 22:15 Odwagę to by miała, gdyby głosiła swoje poglądy w Iranie. Durna babo. > Podziwiam jej odwagę. Program zmiany mentalności Polaków to jednak zadanie na > lata, może pokolenia. Ale od czegoś trzeba zacząć i chwała jej za to, że zaczęł > a. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Nie ma co podziwiać 31.07.08, 22:25 Argumentacja taka sama jak u Rydzyka - prymitywna, obliczona na emocje. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nie ma diet poselskich, Partia Kobiet wzięła w łeb 31.07.08, 20:50 Idiotycznych książek frustratki nikt nie czyta, nie ma z czego żyć. Faceci są głupi, czas emigrować do Irlandii i stanąć przy zmywaku droga Manuelo. Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Nie ma diet poselskich, Partia Kobiet wzięła 31.07.08, 22:43 wlodzimierz.ilicz napisał: > Idiotycznych książek frustratki nikt nie czyta, nie ma z czego żyć. > Faceci są głupi, czas emigrować do Irlandii i stanąć przy zmywaku > droga Manuelo. Widzę, że Tow. Ilicz jest doskonale poinformowany. Widać pracuje w wydawnictwie, liczy egzemplarze, pracuje w wielu księgarniach, jest oczytany i przeczytał wszystkie książki M.G. - czytał od deski do deski. Widać, że jesteś niczym kamera BB, wszędobylski i wszystkowiedzący. Zadałeś sobie takie pytanie, czy przypadkiem to ty nie jesteś frustratem życiowym, że tak piszesz, straszna złość, nienawiść od ciebie bije. Po takich tekstach, Iliczu, można faktycznie pomyśleć, że faceci są idiotami, frustratami i cymbałami. ps. chce może tel. do jakiegoś psychologa? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Nawet jak 30% sympatyków nie jest w stanie 31.07.08, 22:52 przy obowiązującej ordynacji wejść do sejmu. A książki sprzedają się dobrze radze któraś przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 20:51 ta kobieta ma rozum,odwagę i rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 21:34 Rozum? Jak większość tych co się urodzili. Odwagę? Jak większość się lansujących. Rację? To i Ku Klux Klan w takim razie miał rację. :> Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 21:40 szkoda,że tobie się to nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 21:49 I tak jestem w lepszej sytuacji, bo jednak pomiędzy uszami mam substancję szarą, a nie przestrzeń międzyuszną. :> Nie ma żadnej różnicy pomiędzy stwierdzeniem "kobiety są głupie", a "mężczyźni są głupi". Oba zdania są nie dość, że fałszywe, to jeszcze świadczą o szowinizmie wypowiadającego je człowieka. Jeśli ktoś mieni się "bojownikiem o równouprawnienie kobiet" i rzuca takimi tekstami jest albo hipokrytą, albo kretynem, albo nie zna znaczenia słowa "równouprawnienie". I te 3 opcje masz do wyboru odnośnie pani Gretkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 22:49 nikodem_73 napisał: > I tak jestem w lepszej sytuacji, bo jednak pomiędzy uszami mam substancję szarą > , > a nie przestrzeń międzyuszną. :> > > Nie ma żadnej różnicy pomiędzy stwierdzeniem "kobiety są głupie", a "mężczyźni > są głupi". Oba zdania są nie dość, że fałszywe, to jeszcze świadczą o > szowinizmie wypowiadającego je człowieka. > > Jeśli ktoś mieni się "bojownikiem o równouprawnienie kobiet" i rzuca takimi > tekstami jest albo hipokrytą, albo kretynem, albo nie zna znaczenia słowa > "równouprawnienie". I te 3 opcje masz do wyboru odnośnie pani Gretkowskiej. Substancja: Każdy ją ma, ale widzę, że tobie wyschła. Odwaga: Nie wiem czy jest to odwaga czy też nie, ale używa słownictwa ogólnie zrozumiałego, abyś mógł zrozumieć. Używa języka pospolitego, zrozumiałego przez każdego, po podstawówce, jak i po kilku fakultetach. W tym kraju, widać trzeba mówić prostym językiem, aby był zrozumiały przez obywatela (90%), aby nie musiał robić mini idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 23:27 Wybacz. Widocznie moja substancja tak obeschła, że uważam stwierdzenie "faceci są głupi" tak samo bezdennie idiotyczne i niesprawiedliwe jak "kobiety są głupie". I jeśli drogi feministo uważasz, że afirmacja jakiejkolwiek grupy jest jej równouprawnieniem to chyba zagubiłeś znaczenie tego słowa. Tak samo - stwierdzenie "biali są lepsi od czarnych" to rasizm. Ale "czarni są lepsi od białych" to TAKŻE rasizm, a nie walka z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 20:53 Boże :))) Co za niewiarygodnie głupia baba :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 22:35 Niestety, głupota ma duży posłuch... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Jedyny glupi to jej partner 31.07.08, 21:04 Wysluchuje inwektyw i jeszcze pewnie jej potakuje. Biedna, niedowartosciowana kobieta, oskarzajaca spoleczenstwo o to, ze nie chce glosowac na jej partie kanapowa Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Manuela Gretkowska jest głupia na pewno 31.07.08, 21:07 a u innych ludzi głupota nie zależy od płci. Faszystka jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie Gretkowska dała za to popis mądrości... 31.07.08, 21:13 Takie argumenty jak Gretkowskiej zapewne są wygłaszane przez bardzo mądrą osobę... Ja jednak jako głupi facet nie mogę objąć swym rozumkiem całej tej mądrości i po prostu uważam, że takie rzeczy mówią osoby, które jednak są ograniczone i przez to nie pojmują, że wygłaszanie takich sądów spycha je do grona oszołomów... No ale co ja wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooki99 Re: Gretkowska dała za to popis mądrości... 31.07.08, 21:25 "Kleiłam włoskie buty butaprenem " No tak , butapren po prostu wyżarł kilka szarych komórek . Współczuję . Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 31.07.08, 21:16 Juz dawno bylo wiadomo ze wachanie butaprenu zdrowe nie jest. Ale efekciara, a Doda i tak ja przebija swom parciem na szklo. Odpowiedz Link Zgłoś
klioklio kto ją pieści?.. 31.07.08, 21:20 Kto pieści p. Gretkowską, czy czasem nie mężczyzna (nie lubię słowa "facet")? Odpowiedz Link Zgłoś
izolda11 Polak to synonim "mężczyzny" bezjajowca. 31.07.08, 22:11 Silny w gębie, słaby w łóżku, beznadzieja w utrzymaniu rodziny i zaspokojeniu kobiety. DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 31.07.08, 22:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
izolda11 Nie podskakuj.Spojrz na swojego "małego"polskiego 31.07.08, 22:23 Zapita gębo. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Nie podskakuj.Spojrz na swojego "małego"polsk 31.07.08, 22:27 nie upijam sie aha i zdradze ci sekret... nie rozmiar a jakosc sie liczy... mila potworko Odpowiedz Link Zgłoś
izolda11 Nie pocieszaj się.Rozmiar się liczy. 31.07.08, 22:31 Ględzenie twojej starej na nic się tutaj nie zda. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Nie pocieszaj się.Rozmiar się liczy. 31.07.08, 22:37 ...ale ja MAM: 1)calkiem sporego 2)bieglego 3)niezawodnego (poki co) ...i NIE MAM zadnej starej wiec wszystkie raczej moge polegac na tym co mowi mi pewne KOBIETY (kobiety trudne slowo ale nie ma sensu bys sie go uczyla samiczko:) Odpowiedz Link Zgłoś
langston dzieki:) 31.07.08, 22:45 dziejuje rzeczywiscie mi ona nie przeszkadza... aha przed lozkiem jest jeszcze ogromna sfera o ktorej nie masz pojecia bo pewnie marzy ci sie tylko WIELKI (ciemny lub sniady) w twojej... Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Polak to synonim "mężczyzny" bezjajowca. 31.07.08, 22:32 izolda11 napisała: > Silny w gębie, słaby w łóżku, beznadzieja w utrzymaniu rodziny i > zaspokojeniu kobiety. > DNO!!! przekonać Cię że tak nie jest ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 "karolka"między drzwi a łapy od kobiet. 31.07.08, 22:37 Ty polski "supermenie". Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: "karolka"między drzwi a łapy od kobiet. 31.07.08, 22:41 kina9 napisał: > Ty polski "supermenie". jak sobie życzysz głupia le.sbo ale uogólnianie nigdy nie jest słuszne, każdy przypadek jest inny i warto mieć to na uwadze Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 Niestety natura nie była łaskawa dla polaków. 31.07.08, 22:50 Być może znajdzie się gdzieś jakiś wyjątek, kto wie? PS Zadowolona ŻONA nie polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Niestety natura nie była łaskawa dla polaków. 31.07.08, 23:33 dopóki nie zaczęłaś tu wypisywać miałem szacunek dla kobiet, Ty powodujesz że zaczynam go tracić - na razier tylko dla Ciebie i mam nadzieje że na tym się skończy bo spadam z tego fotum Odpowiedz Link Zgłoś
sonny_sasoon pimp do komputera dopuscil 01.08.08, 12:25 ze sie tu produkujesz? wracaj obciagac brudasom, du hure aus reeperbahn! dig it? Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Polak to synonim "mężczyzny" bezjajowca. 31.07.08, 22:54 izolda11 napisała: > Silny w gębie, słaby w łóżku, beznadzieja w utrzymaniu rodziny i > zaspokojeniu kobiety. > DNO!!! Hmm, trochę przesadziłaś :( , ale taka jest prawda, "facet" nie umie znieść z pokorą krytyki, zaczyna warczeć i zachowywać się jak mały chłopczyk, najwyższa pora zmienić spodenki, z krótkich na długie spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyjanek Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb.. 31.07.08, 21:21 ta kobieta za duzo wachała butepren podczas klejenia włoskich butów i teraz sa tego skutki Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 [...] 31.07.08, 21:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
p_gosia1 Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 31.07.08, 21:23 biedna, zakompleksiona baba ,która na siłę lansuje swoje przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Gretkowska jest głupia 31.07.08, 21:27 Gretkowska jest głupia. Nie sądziłem, że powiem tak o kobiecie. Na szczęście nie jest "reprezentatywna". Większość kobiet które znam jest całkiem normalna... Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Gretkowska jest głupia 31.07.08, 23:00 apodemus napisał: > Gretkowska jest głupia. > Nie sądziłem, że powiem tak o kobiecie. Na szczęście nie jest "reprezentatywna" > . > Większość kobiet które znam jest całkiem normalna... > Czyli co, kapcie za władcą nosi w zębach, rano po gazetkę, mało mówi, siedzi w kuchni i jest na pstryknięcie ?? Ws Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Gretkowska jest głupia 31.07.08, 23:06 feminista napisał: > Czyli co, kapcie za władcą nosi w zębach, rano po gazetkę, > mało mówi, siedzi w > kuchni i jest na pstryknięcie ?? Napisałem _normalna_ Nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ubik_2008 Faceci głupi, czyli mąż też 31.07.08, 21:35 Co na to Piotr Pietucha, pewnie bił durnowatej żonie brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Faceci głupi, czyli mąż też 31.07.08, 21:42 To nie mąż. To partner. Mąż to stary przestarzały przeżytek przedpotopowej przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Faceci głupi, czyli mąż też 31.07.08, 22:55 No sorry, ale skoro męzem był Cezary Michalski, to juz wizulanie wolę obecnego partnera niż poprzedniego meza. Mąż zreszta co pewien czas ostaje ataku walki z lewicowościa w programie Pospieszalskiego, po czym na deser popełnia jakiś karkołomny artykuł ( zawsze o: aborcji, lustracji, katolicyzmie) , albo ksiązkę ( i to juz jest tragedia, bo usiłuje pisać belertystykę . za prozą Gretkowskiej, delikatnie mówiąc nie przepadam, ale dziela jej byłego męza to jest jakaś wizja lokalna po wybuchu atomowym w Pcimiu... Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Faceci głupi, czyli mąż też 31.07.08, 22:29 Stawiam na to, że siedział cicho. Walek Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb.. 31.07.08, 21:35 ale kobiety też są głupie, bo nie głosowały na partię Gretkowskiej. Wychodzi na to, że tu wszyscy są głupi, oprócz Gretkowskiej. A może to Gretkowska jest głupia? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Biedna kobieta... 31.07.08, 21:48 Nic tylko współczuć. __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 31.07.08, 21:55 Żyjemy w wolnym kraju, granice otwarte, a więc: FAREWELL MRS. MANUELA ! ;))) "Don't worry and be happy" na emigracji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 22:16 Musze przyznać ze pani Gretkowska ma słuszną racje, głupolom wystarczy powiedzieć slogan a już skaczą sobie do gardełek okładając się na wzajem epitetami, wskazując palcem na innych, ot polska cywilizacja tylko z takiej cywilizacji emigrować. Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 22:33 Nie słyszałem żeby racja była niesłuszna, ale pewnie jestem głupolem...w odróżnieniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trz 31.07.08, 22:40 Zobacz jak sobie skaczą do gardziołków, gdzie? Wiadomo w Polsce. Wiec ta pani ma słuszną racje ze głupota przerasta wszelakie miary. Zobacz tylko na dwóch słynnych braci i otaczającą ich świtę (PiS), to przeraża, to kluje w oczy i uszy, tego nie da się słuchać ani czytać, a gdzie się to dzieje? Wiadomo w Polsce. Może są normalności i wyjątki, niestety te są słabo widoczne, głupota większości przysłania wszystko. Wiec jak określić ten stan rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Polacy mają dość sloganów 31.07.08, 22:39 Szczególnie takich na poziomie Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Nie wszyscy moga wyjechać 31.07.08, 22:33 Większość niestety musi żyć w tym zapyziałym kraju.Gretkowska ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Nie wszyscy moga wyjechać 31.07.08, 22:41 aaaaaa71 napisała: > Większość niestety musi żyć w tym zapyziałym kraju.Gretkowska ma rację. Szkoda ze nieliczni przyznają jej racje. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 22:42 Przyszłość jest w naszych rękach, a nie w geście emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 22:45 lahdaan napisał: > Przyszłość jest w naszych rękach, a nie w geście emigracji. Tak masz racje, Ale jaka? Postaraj się choć raz ocenić Polskę z zewnątrz, zapewniam cię przerazisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 23:00 nie-tak napisała: > Tak masz racje, Ale jaka? Taką jaką sobie zgotujemy - żadną inną. > Postaraj się choć raz ocenić Polskę z zewnątrz, zapewniam cię przerazisz się. Kierujesz swój osąd do niewłaściwej osoby. Dobrze wiem jak wygląda Polska z zewnątrz i doskonale wiem ile pozostało nam do zrobienia. Kto wykona tę pracę, co do której celu jesteśmy chyba zgodni? Emigranci? Poznanie wzorów to jedno, a wcielenie ich w życie to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 23:24 Szczerzy emigranci są tylko po to by podsunąć wam myśl, by wytknąć wam bledy jakie w tej ewolucji popełniacie ale do myślenia i robienia tego co powiniecie niestety jesteście sami. Juz nie nawiązujmy nic do osobowości politycznych w Polsce ale przyjrzyjmy się wypowiedzi tej pani a polemice na tym forum, nie przeraza cię mentalność wypowiadających się? Mnie tak i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 23:33 Bo musi wymrzeć jedno pokolenie i nie da się inaczej. Po prostu się nie da. Jakiegoś sensu spodziewam się dopiero wtedy, kiedy obecni 20 latkowie dojda do władzy. W kazdym razie, nie wczesniej niz za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 23:36 Ile pokoleń już wymarło od przewrotu w Polsce? Jaki efekt? Opłakany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 23:42 E, nie przesadzajmy :) Tak naprawdę od '89 nic się nie zmieniło, jeśli chodzi o wladze i zastępowalnosc pokolenia u władzy - to wciąz te same osoby, tylko inne partie. ale w miedzyczasie wyrosło nowe pokolenie obok , takie, które ma w dupie teczki, agentów, lustracje, - dla mnie to bardzo wazne. A poza tym drugą zmianą jest wejsci do unii - Polacy wreszcie zaczeli jezdzic i nawet jesli wyjechali tylko i wyłacznie za praca, to neico im się rozjasniło, z e nie na całym swiecie jest tak jak w Wąsoszycach Opolskich. To wszystko powoli, ale zmienia przyzwyczajenia obyczajowe i chcąc nie chcąc wreszcie Polska znormalnieje. No, ale niestety, to zalezy jeszcze czy ktoś ma czas i chęć czekać . Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 01.08.08, 00:02 Ok, ale dlaczego Gretkowska ma być głosem zmiany? Napuszczając kobiety na mężczyzn, używając demagogicznego języka konfliktu powoduje się tylko opór i szyderstwo. Przykładem może być to forum. Wielu ludzi wypowiadających się tu obecnie ma zwykle dużo mądrych rzeczy do powiedzenia, lecz czytając o takim poziomie argumentacji jaki zaprezentowała Pani Gretkowska, reagują - jak zwykle to bywa - ironią i kpiną. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 01.08.08, 20:33 lahdaan napisał: > Ok, ale dlaczego Gretkowska ma być głosem zmiany? Napuszczając kobiety na> mężczyzn, używając demagogicznego języka konfliktu powoduje się tylko opór i> szyderstwo. Przykładem może być to forum. Wielu ludzi wypowiadających się tu> obecnie ma zwykle dużo mądrych rzeczy do powiedzenia, lecz czytając o takim> poziomie argumentacji jaki zaprezentowała Pani Gretkowska, reagują - jak zwykle> to bywa - ironią i kpiną. Była to prowokacja Gretkowskiej do szerokiej publicznej dyskusji, szkoda ze tylko nieliczni puentę jej wypowiedzi zrozumieli. Dziwne ze agresywny atak na nią nazywasz ironia i kpiną? Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Skoro zapyziały to dlaczego go nie zmienisz? 31.07.08, 23:11 nie-tak napisała: > lahdaan napisał: > > > Przyszłość jest w naszych rękach, a nie w geście emigracji. > > Tak masz racje, Ale jaka? > Postaraj się choć raz ocenić Polskę z zewnątrz, zapewniam cię przerazisz się. To mi już tych rąk zabrakło. Zaczynam walić ten kraj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaa71 Przy tej ordynacji wyborczej nie ma szans 31.07.08, 23:37 Nic się nie zmieni dopóki obowiązuje obecna ordynacja wyborcza a ci co są w sejmie jej nie zmienią. Polska to zapyziały Kraj Odpowiedz Link Zgłoś
korsykanin Gretkowska na Woodstock: Faceci są głupi. Trzeb... 31.07.08, 22:14 durna baba. wszysko powie aby zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 "a tu facet wymaga szacunku od swojej du..y" ? 31.07.08, 22:14 Taka mowa wiązana ni to chama , ni to pana ? W tym głupim kraju "facet" na Gretkowską mówił "moja dupa" i to różni Polskę od Europy, gdzie się sami załatwiają nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "a tu facet wymaga szacunku od swojej du..y" 31.07.08, 22:18 Widać ze słoma w butach jest jednak w Polsce powszechnością. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś