fjf 01.08.08, 16:59 No, wot i pismaki bronią swego koleżki. Taka sama korporacyjna swołocz jak i adwokaci!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czosnkowiec Naczynajetsja Ćwiąkanie prawa w Polsce, 01.08.08, 17:19 tusiowanie, osiołowanie, szetynowanie i komorowanie z wypiekami na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Ile jest samookaleczeń w więzieniach? 01.08.08, 17:21 za wszystkie odpowiedzialny jest Ćwiąkalksi i .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Minister kolem w maszynie WSI 01.08.08, 17:37 Jesli nie kolem to kolkiem, w tym drugim znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn815 Minister kolem w maszynie WSI 01.08.08, 19:22 Byli esbecy masowo składają podania o zatrudnienie w "Gazecie Wyborczej" ze względów humanitarnych. Konfidenci i ich oficerowie prowadzący chcą adiustować teksty, nie wychodząc z domu blog.rp.pl/rybinski/2008/06/29/moj-serwis-czyli-niezbednik-polaka/ Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Dlaczego nikt z PiSamakow nie popatrzy ... 01.08.08, 21:01 Dlaczego nikt z PiSmakow nie popatrzy na sprawe "subito sancto" dziennikarzyny Sumlinskiego z punktu widzenia, ktory mozna sformulowac w nastepujacych pytaniach: 1. Czy ktos, kto sie czuje niewinny, bedzie usilowal popelnic samobojstwo? 2. Jezeli juz ktos chce skutecznie popelnic samobojstwo, bedzie sobie podcinal zyly w publicznym miejscu, jakim jest kosciol? Zwlaszcza ktos tak strasznie patriotyczno-pobozny, ze az musi sie modlic w kosciele Popieluszki, podczas, gdy jego sliczna zona udaje sie na zakupy? ( Zona na zakupy a on czmych modlic sie w kosciolku) 4. Dlaczego proba samobojstwa, jako grzech niezwykle smiertelny, nie jest chociaz odrobine potepiana przez katolickich, zawsze swieto..ych PiSmakow polskich? Zwlaszcza, ze niedoszly samobojca usilowal tego dokonac w tak "drogim sercu kazdego(?) Polaka" popieluszkowskim kosciolku? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 nowa fala martyrologii histerycznych fanow pisu 01.08.08, 21:57 jako w miare cywilizowana osoba wierze w niewinnosc Sumlinskiego, bo dochodzenie nie jest skonczone i zaden wyrok nie zapadl. Podkreslam to, bo takie glupie Ziobro i durno-wierzace mu pacholki w przypadku jakichkolwiek zatrzyman w hanbiacych czasach pis-burdelu - od razu w momencie rewizji badz zatrzymania kogos, wyglaszaly juz wyroki o winie. Niemniej jednak zachowanie tego facecika jest jakies dziwne. Byc moze cierpi on na jakies manie, na przyklad wykreowania sie na ofiare "systemu", by z datkow osob mu wspolczujacych moc splacic swoje kredyty. Byc moze, ze wzgledu na odciecie od pis-pepowiny (zaopatrywanie w "tajne" dokumenty do wykorzystania przeciw wrogowi klasowemu pisu) skonczyly mu sie tematy do jego genialnych publikacji, a tym samym srodki do zycia. Ale wszystko skonczylo sie "happyendem", Sumlinski zyje, psychiatrzy i psycholodzy czuwaja nad jego dobrym samopoczuciem, ZUS placi zasilek na splacenie kredytow, a przy okazji upiecze mu sie aresztowanie, a byc moze - o ile prokuratura cos mu zarzuci - i sprawa sadowa, bo na 99,9% Sumlinski ze "wzgledow zdrowotnych" nie bedzie mogl stanac przed sadem. W tym scenariuszu martyrologii Sumlinskiego smierdzi strasznie pomyslowym Ziobro no i wszypolakiem Giertychem. Krotko mowiac: kaczy syf, kila i mogila - czyli bohaterstwo, honor, odpowiedzialnosc na wzor pisich szmat i ich pacholkow. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: nowa fala martyrologii histerycznych fanow pi 02.08.08, 04:08 masz racje. Ja odwaze sie powiedziec wiecej: nie wierze ze tojest autentyczna proba samobojcza. Mam swoje powody - doswiadczenia wyciagniete z autopsji - by uwazac ze to jest kpina. Mam prawo do takiego stwierdzenia i nie dam sobie przypisac braku wrazliwosci czy EMPATII! Proste pytanie: czy to ma wygladac na symetryczna sprawe do Blidy? Samobojstwo to jest sprawa szalenie intymna. Albo albo. W tym wypadku warto sie zastanowic, czy to jest kpina czy autentyczny dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Przeżył to winny. Gdyby nie przeżył byłby niewinny 02.08.08, 07:22 Prosta logika PO... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Faktycznie gamoń na usługach. 02.08.08, 07:51 Nowy typ pissdzielsko-wolskiego bohatera narodowego - niedojda podcinajaca sobie zyly w kosciele!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re:niewinny. 02.08.08, 00:50 wroxi napisal: > 1.Czy ktos,kto sie czuje niewinny,bedzie usilowal popelnic > samobojstwo? Patrz; Blida. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Kiedy Komisja Sejmowa w sprawie ABWehry Ćwiąkalski 01.08.08, 19:28 .....Ćwiąkalskiego czerwoneszmaciarstwo napisał: > Minister kolem w maszynie WSI. Jesli nie kolem to kolkiem, w tym drugim znaczeniu. M: Facet który pół życia pisze o WSI będzie siedzial ze względu na zeznania jednego goscia z tegoż WSI. I to jakiego - wytrenowanego przez sowieckie GRU. Za to Sawicka jakoś nie siedzi. Bo ona została "oszukana i uwiedziona". Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Kiedy Komisja Sejmowa w sprawie ABWehry Ćwiąk 01.08.08, 22:51 Facet nie musi siedzieć,ale niech sie wytłumaczy i wyjasni.Mądry człowiek nie podcina sie w kościele,tylko w piwnicy,albo w lesie.POKAzówka? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Kiedy Komisja Sejmowa w sprawie ABWehry Ćwiąk 02.08.08, 02:47 cleryka napisała: > Facet nie musi siedzieć,ale niech sie wytłumaczy i wyjasni.Mądry > człowiek nie podcina sie w kościele,tylko w piwnicy,albo w > lesie.POKAzówka? M: widac, ze jestes ekspertem od samobojstw. Ciekaw jestem co myslisz o sposobie w jakim Blida strzelila sobie w leb. No bo uslyszala pukanie do drzwi i pobiegla migiem do sypialni (tak w TVN- WSI mowil jej malzonek) gdzie miala spluwe. I szybciutko do ubikacji gdzie schowala gnata. Widac, ze mozdzek pracowal wysmienicie a decyzja o odejsciu z tego swiata byla podjeta dawno przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Kiedy Komisja Sejmowa w sprawie ABWehry Ćwiąk 02.08.08, 07:55 Nowy typ pissdzielsko-wolskiego bohatera narodowego - niedojda podcinajaca sobie zyly w kosciele!!!! Stupid fucks!!!!! Dumb wolaks!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Kiedy Komisja Sejmowa w sprawie ABWehry Ćwiąk 03.08.08, 13:51 Były milicjant, ktory potrafił pisać a po upadku PRL-u dorabiał sobie u UBmafii jako “Obcinacz Palcow” i za co wpałd w IV Rzeczypospolitej a ktorego "Consigliere" tow. Ćwiąkalski wypuscił z paki za zdyscyplinowane głosowanie na PO, shithead napisał: > Nowy typ pissdzielsko-wolskiego bohatera narodowego - niedojda podcinajaca sobie zyly w kosciele!!!! > Stupid fucks!!!!! Dumb wolaks!!!!!!!!! M Do drugiego milicjanta, ktory potrafi czytać i mogłby wytłumaczyć pierwszemu: wytlumacz kretynowi, ze Schetyna nie to mial na mysli wydajac instrukcje (…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz …nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje.Tajna instrukcja PO: Przejąć internet! www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Prz ejac_internet_.html) Debile w stylu shithead efektywnie kompromituja POstKomune. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykajaca_w_zbozu Ile jest samookaleczeń w więzieniach? 01.08.08, 19:17 Wierni czytelnicy domagają się powrotu red. Maleszki Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_kaszub Ile jest samookaleczeń w więzieniach? 01.08.08, 19:23 Właśnie dyskutowaliśmy tu w redakcji i zdecydowaliśmy, że "Gazeta" nie może ponosić ryzyka trzymania nieubezpieczonego korespondenta [...] Zaraz dostaniesz faksem zwolnienie. Widzisz, nie jesteśmy bezwzględnymi kapitalistami tylko humanitarnymi demokratami... Odpowiedz Link Zgłoś
pantana1 Naczynajetsja Ćwiąkanie prawa w Polsce, 01.08.08, 19:17 Bez Maleszki Gazownia publikuje same nudy Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 pryszczak pezetperowski.................... ..... 01.08.08, 17:21 ... czerwona swinia , taka sama jak dzierzynski, to tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Wasserman i Kryże towarzyszu palant sie kłania 01.08.08, 17:40 Odpowiedz Link Zgłoś
parch_jabloni Wasserman i Kryże towarzyszu palant sie kłania 01.08.08, 19:20 A gdzie to niby jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowskl2 pryszczak pezetperowski.................... ..... 01.08.08, 19:19 Wierni czytelnicy domagają się powrotu red. Maleszki Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: pryszczak pezetperowski.................... 01.08.08, 22:59 Maleszka,jak maleszka,każdy wie już kto to był.ale np.taki Kurski jacek,czy Ziobro to dopiero facecicki....niebezpieczne,choc bezpieczniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: pryszczak pezetperowski.................... 02.08.08, 01:02 cleryka napisała: > Maleszka,jak maleszka,każdy wie już kto to był.ale np.taki Kurski > jacek,czy Ziobro to dopiero facecicki....niebezpieczne,choc > bezpieczniaki. Cleryka wali prosto nie sprawdzajac co facecicki napisaly,byle szybciej PO kase. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: pryszczak pezetperowski.................... . 01.08.08, 22:57 człowieczku nie ubliżaj Ministrowi,bo jestes debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
minister_cwokalski Ja min. ĆWOKalski wiem co mówię,a wy macie mnie 01.08.08, 17:23 słuchać!!! Pan premier Tusku POwiedział co mam mówić...to mówię i wara wam od tego żurnaliściny! Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Ja min. ĆWOKalski wiem co mówię,a wy macie mnie 01.08.08, 19:12 po ujawnieniu przez dawnych kolegów Maleszki jego agenturalnej przeszłości, w redakcji "Gazety Wyborczej" zapadły decyzje, że pozostanie on w pracy, że będzie nadal redaktorem i że nadal będzie publikował... Odpowiedz Link Zgłoś
spacki Ja min. ĆWOKalski wiem co mówię,a wy macie mnie 01.08.08, 19:16 Słaby tekst. Nie ma co komentować Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_spacki Ja min. ĆWOKalski wiem co mówię,a wy macie mnie 01.08.08, 19:50 W wolnej Polsce nikt nigdy nie próbował niczego na mnie wymóc ani w TVP, ani w gazetach i rozgłośniach regionalnych, dla których pisałem i mówiłem, ani w Expressie Wieczornym, ani naturalnie w BBC. Jedyne takie doświadczenie wyniosłem z Gazety Wyborczej. krzysztofleski.salon24.pl/6990,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
czosnkowiec Re: czosnkowiec..masz tytuł "sranie w banie"..ćwo 01.08.08, 17:25 Gdyby tak było jak piszesz broniłbym Ćwiąka jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
priller dzień po zatrzymaniu 01.08.08, 17:38 dzien po zatrzymaniu widzial te blizny, rany na przegubach - byly bardzo wyrazne. nie znam sie, ale jesli ktos sobie na powaznie (a nie po przedszkolacku) tnie zyly, to nie ma blizn, a obficie opatrzone rany. blizny to mozna miec po wczorajszym tradziku. Odpowiedz Link Zgłoś
rece.ktore_lecza Re: czosnkowiec..masz tytuł "sranie w banie"..ćwo 01.08.08, 19:22 Byli esbecy masowo składają podania o zatrudnienie w "Gazecie Wyborczej" ze względów humanitarnych. Konfidenci i ich oficerowie prowadzący chcą adiustować teksty, nie wychodząc z domu blog.rp.pl/rybinski/2008/06/29/moj-serwis-czyli-niezbednik-polaka/ Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 sekta pis zaleca ciecie zylek na znak protestu 01.08.08, 22:13 przeciwko rzadowi PO/PSL. Byc moze obiecaly Kaczynskie swoim samobojcom (na wzor Alkaidy), ze za te szczegolna kacza odwage dostana sie od razu do "nieba". pis potrzebuje ofiar, duzo, bardzo duzo ofiar samobojczych - by istniec, by moc plesc brednie o "policyjnym panstwie", odkad polskie spoleczenstwo wymierzylo im solidnego kopa w kaczy zad. Moze by tak tow. Jaroslaw ze swym chlopaczkiem Ziobrem jakis nabor w psychiatrykach przeprowadzili, bo watpie by wsrod normalnych cos znaleli. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 a co mysla maleszkowaci? zadnej petycji? co? 01.08.08, 17:33 jama.314 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=82661224&a=82663038 > Sondaż: Ojca Zgryźlika bolszewicka wtyka. - Wiadomości - Forum dyskusyjne | > Gazeta.pl --------------------------------------------------------------------- ... szmatlawiec esbecki i konfliktujacy... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Maleszka to kolega kaczyńskiego 01.08.08, 18:00 razem pracowali w tej samej instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_klak Ćwiąk znowu tka czerwoną pajęczynę. 01.08.08, 19:14 W wolnej Polsce nikt nigdy nie próbował niczego na mnie wymóc ani w TVP, ani w gazetach i rozgłośniach regionalnych, dla których pisałem i mówiłem, ani w Expressie Wieczornym, ani naturalnie w BBC. Jedyne takie doświadczenie wyniosłem z Gazety Wyborczej. krzysztofleski.salon24.pl/6990,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Rząd PO jako najlepszy nierzad nigdy sie nie myli! 01.08.08, 17:52 Rząd PO i jego ministrowie nigdy sie nie mylą poniewaz sa to fachowcy najlepsi z najlepszych jakich miała Polska POmatolska. A Minister Ćwiakalski nie ma byc ministrem od sprawiedliwości tylko od kopania PiSu a szczególnie niejakiego Ziobre Zbigniewa i jego laptotów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 janek, weź kijek... 01.08.08, 18:23 janek_48 napisał: > Rząd PO i jego ministrowie nigdy sie nie mylą poniewaz sa to > fachowcy najlepsi z najlepszych jakich miała Polska POmatolska. A > Minister Ćwiakalski nie ma byc ministrem od sprawiedliwości tylko od > kopania PiSu a szczególnie niejakiego Ziobre Zbigniewa i jego > laptotów. janek, weź kijek i zapędź gąski na pastwisko. Z tego co piszesz jasno wynika, że tylko do tego się nadajesz. Swego czasu Ziobro bardzo interesował się skasowanymi dyskami komputera niejakiej Jakubowskiej. Słusznie uznał wtedy to co ona zrobiła za przestępstwo. Teraz sam uszkodził laptop i połamał kary sim. No cóż, nie ma się czemu dziwić, przecież pisowcy i ich pretorianie wyznają filozofię Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: janek, weź kijek... 01.08.08, 19:14 marek99az1 napisał: i połamał kary > sim. czy można poprosić o tłumaczenie z blanciarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: janek, weź kijek... 01.08.08, 23:55 "karty SIM", baranie, teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Ćwiąkalski zamiast zajmować się laptopem Ziobry, 01.08.08, 17:56 bo jak mniemam cały czas się w to bawi - powinien wyjaśnić liczne wątpliwości dotyczące tej sprawy. Pierwsza rzecz, podobno bardzo łatwa do sprawdzenia: czy wiceszef ABW Mąka dostał bezprawnie stumetrowe mieszkanie na warszawskim Mokotowie??? Kiedy się wreszcie tego dowiemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Ćwiąkalski zamiast zajmować się laptopem Ziob 01.08.08, 17:58 no własnie dlatego trzeba najpierw zatrzymac tego dziennikarzynę niech powie skąd wie takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec niezły sposób na uniknięcie aresztu 01.08.08, 17:57 zawsze może zrobić sobie kolejną dziarę Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: niezły sposób na uniknięcie aresztu 01.08.08, 17:59 Pakulec, poziom Twojej głupoty mnie zdumiewa. Czy Ty masz 13 lat? Czy mniej? Opanuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec każdy musi odpowiedać za swoje czyny 01.08.08, 18:01 nie płacz moher - jeżeli dziennikarz jest niewinny to nie powinien się obawiać - ten cytat z niejakiej Kępy powinien ci wystarczyć Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_111 każdy musi odpowiedać za swoje czyny 01.08.08, 19:11 Ćwiąkalski zapewnia też, że to jeszcze nie koniec historii laptopa zniszczonego przez ministra Ziobrę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: niezły sposób na uniknięcie aresztu 01.08.08, 18:07 nie strofuj go, on działa zgodnie z instrukcjami szetyny anwad napisała: > Pakulec, poziom Twojej głupoty mnie zdumiewa. Czy Ty masz 13 lat? Czy mniej? > Opanuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Zlodzieje z pisu maja rozne techniki jak 01.08.08, 18:54 uniknac wiezienia. Ziobro zaslania sie chamami ze swojej kmiociej partyjki, a ten przekupny dziennikarzyna symuluje samobojtwo (takie zero z nawet zabic sie szmaciak nie potrafi). Niech go do psychiatryka wezma na dluzej zanim pojdzie siedziec. Zgadzam sie ze trzeba podleczyc zlodziejaszka zanim trafi do kumpli z ZK. Ale po co o tym tyle pisac, kogo obchodzi przekupny tchorz, ktory za swoje czyny odpowiedziec sie boi? Prosze, znajdzie inny temat ogorkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_maleszka_l Zlodzieje z pisu maja rozne techniki jak 01.08.08, 19:11 po ujawnieniu przez dawnych kolegów Maleszki jego agenturalnej przeszłości, w redakcji "Gazety Wyborczej" zapadły decyzje, że pozostanie on w pracy, że będzie nadal redaktorem i że nadal będzie publikował... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Nie pij tyle 01.08.08, 19:14 Cos ci sie pomieszalo chlopczyku, maleszka nie byl redaktorem od chwili ujawnienia swojej dzialalnosci. Pozatym, co ma piernik do wiatraka? Bronisz moze tego pisowkiego kryminaliste, ktory chce sie wywinac od rozkoszy analnych w ZK za korupcje i zlodziejstwo? A moze ty tez ostro kradniesz razem ze swoimi pisdzielcowymi kumplami? Odpowiedz Link Zgłoś
u2345p2 Zlodzieje z pisu maja rozne techniki jak 01.08.08, 19:30 Bez Maleszki Gazownia publikuje same nudy Odpowiedz Link Zgłoś
nowak.slawomir Re: niezły sposób na uniknięcie aresztu 01.08.08, 19:12 Właśnie dyskutowaliśmy tu w redakcji i zdecydowaliśmy, że "Gazeta" nie może ponosić ryzyka trzymania nieubezpieczonego korespondenta [...] Zaraz dostaniesz faksem zwolnienie. Widzisz, nie jesteśmy bezwzględnymi kapitalistami tylko humanitarnymi demokratami... Odpowiedz Link Zgłoś
sik_rad Re: niezły sposób na uniknięcie aresztu 01.08.08, 19:13 Ja należę do tej większości osób, można nawet powiedzieć, że do tych "wszystkich osób", które jak widziały Maleszkę na korytarzu, to myślały tylko, jak przejść do innej windy - powiedziała Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Samobojstwo popełnia winien 01.08.08, 18:14 zreszta gdyby tak koniecznie chciał to by to zrobił ale jak widac pokazówka potrzebna innymi słowy zaatakował pierwszy i jak widac znalazł sobie obrońców. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Samobojstwo popełnia winien 01.08.08, 18:38 ...czyli Blida też była winna? Odpowiedz Link Zgłoś
puka_inti Re: Samobojstwo popełnia winien 01.08.08, 19:40 Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto się ze mną nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią, alfą i omegą. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Nietykalnych stworzył PiS 01.08.08, 21:25 jak za ich poprzedniczki PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance A co mnie Blida 01.08.08, 21:24 czy wasz rozum jest tak płytki? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to satanista -chciał sprofanować światynie 01.08.08, 18:19 dziwi mnie rozpaczliwa obrona aktu profanacji, która prowadzą zwolennicy prawicy - czyżby popierali bezczeszczenie kościołów Odpowiedz Link Zgłoś
mark.paker pakulec, ty profanujesz rozum i kulturę. 01.08.08, 18:44 pakulec napisał: > dziwi mnie rozpaczliwa obrona aktu profanacji, która prowadzą zwolennicy prawic > y > - czyżby popierali bezczeszczenie kościołów Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec jaki rozum i czyją kulturę? 01.08.08, 18:51 czy wg ciebie kościoły służą po to aby się w nich chlastać? miałbyś gościu nieco więcej szacunku dla ludzi którzy chodzą tam na spotkanie z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
spacki jaki rozum i czyją kulturę? 01.08.08, 19:16 Bez Maleszki Gazownia publikuje same nudy Odpowiedz Link Zgłoś
mark.paker Chodisz tam cvelu? 01.08.08, 21:29 pakulec napisał: > czy wg ciebie kościoły służą po to aby się w nich chlastać? > miałbyś gościu nieco więcej szacunku dla ludzi którzy chodzą tam na spotkanie > z > Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_klak pakulec, ty profanujesz rozum i kulturę. 01.08.08, 19:15 This page is intentionally left blank Odpowiedz Link Zgłoś
min_nowak pakulec, ty profanujesz rozum i kulturę. 01.08.08, 19:21 po ujawnieniu przez dawnych kolegów Maleszki jego agenturalnej przeszłości, w redakcji "Gazety Wyborczej" zapadły decyzje, że pozostanie on w pracy, że będzie nadal redaktorem i że nadal będzie publikował... Odpowiedz Link Zgłoś
rece_ktore_lecza pakulec, ty profanujesz rozum i kulturę. 01.08.08, 19:36 Ja należę do tej większości osób, można nawet powiedzieć, że do tych "wszystkich osób", które jak widziały Maleszkę na korytarzu, to myślały tylko, jak przejść do innej windy - powiedziała Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_abw to satanista -chciał sprofanować światynie 01.08.08, 19:15 Odpowiem wymijająco. Może tak, a może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: to satanista -chciał sprofanować światynie 02.08.08, 20:56 Tak po prawdzie, to kościół chyba trzeba by konsekrować na nowo... Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam.. 01.08.08, 18:20 No i co z tego?!! Jako gorliwy katolik nie powinien, ale jeśli ma taki kaprys... Czy szantaż samobójstwem ma go zwolnić z odpowiedzialności? tylko dlatego, że jest "dziennikarzem" śledczym? Ścigany jest nie za śledzenie tylko za przestępstwo pospolite. Zresztą jeśli jest to druga nieudana próba to i wtej dziedzinie nie ma osiągnięć... Przypominam sobie takiego dziennikarza, pożal się śledczego, który jeszce poniewiera się na obrzeżach - p.Jachowicza Odpowiedz Link Zgłoś
premier_z.kaszub Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam.. 01.08.08, 19:14 Bez Maleszki Gazownia publikuje same nudy Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam.. 01.08.08, 18:46 Dziennikarze widzieli próbę samobójstwa czy ślady na nadgarstkach? Bo to ogromna różnica. Cóż, chyba trzeba być dziennikarzem,żeby jej nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
1group Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 18:55 Pismactwo się bardzo stara by należeć do kasty nietykalnych.Kler katolicki,politycy (nie wszyscy),bezdomni i dziennikarze.Reszta hołoty bez osłon. Ot,pomroczna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
a-k.traper Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam.. 01.08.08, 19:18 Ćwiąkalski zapewnia też, że to jeszcze nie koniec historii laptopa zniszczonego przez ministra Ziobrę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam... 01.08.08, 18:51 Jak dobrze zrozumiałem, to gdy ja popełnię przestępstwo, i przyjdą mnie zamknąć, to łapie za nóż kuchenny i tnę się po przegubach, byle nie za mocno, żeby broń boże krzywdy sobie nie zrobić, i wtedy policja odstępuje od aresztowania mnie. Ludzie to jest genialne! Już nikt przez Ćwiąkalskiego nie będzie pozbawiony wolności, musi tylko mieć przy sobie kozik. Tego nawet Lem by nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 18:54 brakuje ci jeszcze tylko jednego elementu - musiałbyś należeć do stajni Macierewicza, albo przynajmniej donosić na kolegów, lub w tajemnicy nagrywać rozmówców Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 19:00 Eeee, tak to ja się nie bawię, lepiej niech mnie zamkną, niż.... Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_tux Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 19:17 po ujawnieniu przez dawnych kolegów Maleszki jego agenturalnej przeszłości, w redakcji "Gazety Wyborczej" zapadły decyzje, że pozostanie on w pracy, że będzie nadal redaktorem i że nadal będzie publikował... Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 ten Kurski to straszny debil, skoro was w tak kret 01.08.08, 22:25 ynskie teksciki wyposazyl. Chyba nam sie nastepny samobojca szykuje. Ale zeby bylo inaczej i bardziej spektakularnie - moze by jakies harakiri live w tvpis (oczywiscie w prime time) popelnil. Ale tym razem prosze, zadnego symulanctwa i tandety. Harakiri ma byc skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 19:01 Zacznijże myśleć: Jakie były podstawy do aresztowania dziennikarza? Zeznanie mało wiarygodnej osoby, które w ciągu pół roku śledztwa nie zostały zweryfikowane! Nie wierzysz? Przeczytaj uzasadnienie do postanowienia sądu o aresztowaniu: "zachodzi ewidentna potrzeba dalszej weryfikacji zeznań Leszka Tobiasza oraz przesłuchania innych osób związanych wedle tych zeznań z procederem stanowiącym przedmiot postępowania". Tu masz spore fragmenty tego BEŁKOTLIWEGO i niespójnego uzasadnienia na blogu Kataryny: kataryna.salon24.pl/86495,index.html Mam nadzieję, że nie jesteś bojówkarzem PO i moje wyjaśnienia nie są stratą czasu i rzucaniem grochem o ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
golden_urinal Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 19:11 Wierni czytelnicy domagają się powrotu red. Maleszki Odpowiedz Link Zgłoś
rece_ktore_lecza Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 19:13 Ministrowi Ziobro i jego podwładnym może grozić nawet do kilkunastu lat więzienia. Powodem jest przechowywanie i przenoszenie informacji niejawnych w komputerach bez specjalnych zabezpieczeń i bez zachowania zasad ujętych w ustawie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4905150.html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 02.08.08, 20:59 Ciekawie o tym napisał Czuchnowski w GW: "Sumlińskiego obciąża głównie długoletnia znajomość z Lichockim". Swoją drogą dość oryginalnie brzmi to, że DZIENNIKARZ miałby załatwiać pozytywną weryfikację wystawioną przez niezależną od niego komisję. Być może pisał o jakichś wałach w okolicach WSI i miał pecha. Zresztą kto się na tym wyzna.. Odpowiedz Link Zgłoś
naruda.r Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam... 01.08.08, 19:18 Sukces polityki reform wymaga od Polaków sojuszu wszystkich sił reformatorskich, tych z "S" i tych z PZPR. W pozytywnym ułożeniu stosunków Polski i ZSRR skrzydło reformatorskie z PZPR, tacy ludzie jak gen. Wociech Jaruzelski, czy pierwszy sekretarz KC Mieczysław F.Rakowski mogą odegrać zasadniczą rolę A. Michnik 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 02.08.08, 00:17 Zależy jakie przestępstwo i zależy czy możesz mataczyć, zależy jak silne są podstawy oskarżenia. Łapówkarz (na razie brak dowodów) to nie jest osoba, która zrobi ci krzywdę jak poczeka do procesu na wolności. Mataczenie - S. nie ma żadnych sposobów na mataczenie w tej sprawie, Oskarżenie - jest tylko zeznanie b. członka WSI, który ma interes w fałszywym oskarżaniu S. Odpowiedz Link Zgłoś
sop3 Co sie k,,,a dzieje? 01.08.08, 18:55 Gazeta zaczyna krytykować rząd Tuska-nie rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Co sie k,,,a dzieje? 01.08.08, 19:10 Bez Maleszki Gazownia publikuje same nudy Odpowiedz Link Zgłoś
kartel_miedziowy Co sie k,,,a dzieje? 01.08.08, 19:23 Minister Ćwiąkalski ma dowód na niszczenie dokumentów przez ekipę Ziobry. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 sopocki oddział ogólnopolskiej 01.08.08, 19:11 agencji nieruchomości "kącik dla mamuni" ma się nieźle. czy jej szef niejaki "kominek" ma jeszcze jakieś poddasza do zaoferowania? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: sopocki oddział ogólnopolskiej 01.08.08, 19:17 Już nie bo tym co było do zagospodarowania zaopiekowała się "prezydencka" kancelaria prawna. Odpowiedz Link Zgłoś
el.presidente.001 sopocki oddział ogólnopolskiej 01.08.08, 19:20 Chyba nie masz racji Odpowiedz Link Zgłoś
tw_maleszka_l sopocki oddział ogólnopolskiej 01.08.08, 19:20 Sukces polityki reform wymaga od Polaków sojuszu wszystkich sił reformatorskich, tych z "S" i tych z PZPR. W pozytywnym ułożeniu stosunków Polski i ZSRR skrzydło reformatorskie z PZPR, tacy ludzie jak gen. Wociech Jaruzelski, czy pierwszy sekretarz KC Mieczysław F.Rakowski mogą odegrać zasadniczą rolę A. Michnik 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam... 01.08.08, 19:13 Panowie dziennikarze, upal wam szkodzi.Wojciech Sumlinski podlega prawnym procedurom.Przysluguje mu prawo do obrony jak kazdemu innemu podejrzanemu.Wsrod katalogu praw do obrony nie ma ani samouszkodzen,ani samobojstwa.To jest osobista sprawa Wojciecha Sumlinskiego.Skad wiec ten caly rwetes.Moge zrozumiec, ze Wojciech Sumlinski swymi probami samobojczymi chce utrudnic postepowanie karne, ale takie zachowanie nie moze wstrzymac postepowania karnego ani wazyc na jego przebiegu. Dziennikarze swym listem otwartym daja wyrazny sygnal o braku poszanowania dla powagi rozstrzygniec sadowych .Tego nie mozna nazwac inaczej jak skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 19:16 Czytałeś to "poważne" rozstrzygnięcie sądowe, że tak mówisz? Nie? To przeczytaj: kataryna.salon24.pl/86495,index.html I dopiero potem się wypowiadaj o powadze naszych sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Czyli udawanie samookaleczen skorumpowanego 01.08.08, 19:37 dziennikarzyne jest bardziej wiarygodne? Bog cie opuscil, ze tak zapytam? Skorumpowany szmaciak po krotkim podleczeniu ma isc siedziec. Niech suie nie obawia, niedlugo inni jego piss-towarzysze do niego dolacza. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_222 Czyli udawanie samookaleczen skorumpowanego 01.08.08, 19:40 Ćwiąkalski zapewnia też, że to jeszcze nie koniec historii laptopa zniszczonego przez ministra Ziobrę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak [...] 01.08.08, 21:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 20:09 anwad ad vocem: primo, prosze nie przypisywac mi dookreslenia ktorego w moim tekscie brak (''powazne") ; secundo: zasada panstwa demokratycznego ( i dobrych obyczajow) jest szacunek dla wladzy sadzenia. Zachowanie Wojciecha Sumlinskiego i list otwarty dziennikarzy jest niczym innym jak oczywista proba wywarcia nacisku na sad.Polska procedura karna w wystarczajacym stopniu gwarantuje prawo podejrzanego do obrony.Pragne zwrocic uwage,ze nawet Rzecznik Praw Obywatelskich powstrzymuje sie od interwencji w sprawach na etapie postepowania karnego. Mam nadzieje,ze czasy ziobrowszczyzny (recznego sterowania prokuratura i sadami )mamy juz definitywnie za soba.Te dwa lata (niepelne) jego ministrowania powaznie negatywnie zaciazylo na dzialalnosci organow scigania i wymiaru sprawiedliwosci.Trzeba czasu by prawo znow znaczylo prawo , a sprawiedliwosc sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 01.08.08, 21:23 Szacunek do władzy sądowniczej to jedno, a patrzenie na ręce władzy sądowniczej to drugie. Sądy to nie ostateczna wyrocznia prawdy, a sędziowie to tylko ludzie. Na podstawie mojej wiedzy ta decyzja o aresztowaniu jest niewystarczająco uzasadniona i bardzo dobrze, że ci, którzy to zauważają, przeciwko temu protestują. Aresztowanie w tym momencie nie jest niezbędne, skoro opieramy się jedynie na zeznaniach osoby mało wiarygodnej. Ta sprawa śmierdzi. I bardzo dobrze, że to budzi powszechny sprzeciw. Nie twierdzę, że redaktor Sumliński na 100% jest niewinny, ale... wyobraź sobie sytuację, że jesteś dziennikarzem śledczym, zostajesz niesłusznie, absurdalnie oskarżony, dowód to zeznania mało wiarygodnego świadka, domyślasz się, że może to być zemsta ze strony tych, którym się naraziłeś, sąd orzeka o aresztowaniu Cię. Bez żadnych protestów się na to godzisz, bo trzeba uszanować decyzję wymiaru sprawiedliwości? Przyjemnie by Ci - człowiekowi uczciwemu, wrażliwemu - było siedzieć ze zdemoralizowanymi przestępcami, którzy wiesz, jak potrafią postępować ze współwięźniami, jeszcze nie wiedząc np. czy nie zostanie upozorowane Twoje samobójstwo, bo za dużo wiesz (chyba pamiętasz sprawę Olewników i dwa samobójstwa w celi tych, którzy najwięcej wiedzieli). Nie chciałbyś wtedy, żeby ktoś wystąpił w Twojej obronie? A może wolałbyś, żeby wszyscy siedzieli cicho - w imię szacunku do władzy sądowniczej? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby s 02.08.08, 21:00 Tak przy okazji - czy w sprawie Olewnika cokolwiek drgnęło? Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Ty chyba nie wiesz o czym piszesz 01.08.08, 22:36 edi54 napisał: > > anwad ad vocem: primo, prosze nie przypisywac mi dookreslenia > ktorego w moim tekscie brak (''powazne") ; secundo: zasada > panstwa demokratycznego ( i dobrych obyczajow) jest szacunek > dla wladzy sadzenia. Zachowanie Wojciecha Sumlinskiego i list > otwarty dziennikarzy jest niczym innym jak oczywista proba > wywarcia nacisku na sad.Polska procedura karna w wystarczajacym > stopniu gwarantuje prawo podejrzanego do obrony.Pragne zwrocic > uwage,ze nawet Rzecznik Praw Obywatelskich powstrzymuje sie > od interwencji w sprawach na etapie postepowania karnego. > Mam nadzieje,ze czasy ziobrowszczyzny (recznego sterowania > prokuratura i sadami )mamy juz definitywnie za soba.Te dwa > lata (niepelne) jego ministrowania powaznie negatywnie > zaciazylo na dzialalnosci organow scigania i wymiaru > sprawiedliwosci.Trzeba czasu by prawo znow znaczylo prawo , a > sprawiedliwosc sprawiedliwosc. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy to było do edi54 01.08.08, 22:40 garbatonosy napisał: > edi54 napisał: > > > > > anwad ad vocem: primo, prosze nie przypisywac mi dookreslenia > > ktorego w moim tekscie brak (''powazne") ; secundo: zasada > > Odpowiedz Link Zgłoś
pm_tusk Re: 01.08.08, 19:21 Ja należę do tej większości osób, można nawet powiedzieć, że do tych "wszystkich osób", które jak widziały Maleszkę na korytarzu, to myślały tylko, jak przejść do innej windy - powiedziała Milewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 19:24 ten wasz wałęsa obalał komunizm skoro broni teraz jaruzelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 19:35 Tylko oczywisty idiota uwierzy w probe samobojstwa.Nawet jesli oszust sobie zyly popodcinal,to i tak byl to jedynie pisi nedzny teatr. Jesli ktos ma zamiar pozbawic sie zycia,to robi to w zaciszu domowym,a nie w kosciele.Duren mysli ze ktos nabierze sie na ten teatr.Wiedzial doskonale ze nic nie ryzykuje.Pomoc oczywiscie zdazyla.Moze nawet pogotowie czekalo za w kruchcie?A wiec oczywista oczawistos to byla sciema dla ciemnego ludu czyli pismatolkow. Odpowiedz Link Zgłoś
golden_urinal Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 19:50 Właśnie dyskutowaliśmy tu w redakcji i zdecydowaliśmy, że "Gazeta" nie może ponosić ryzyka trzymania nieubezpieczonego korespondenta [...] Zaraz dostaniesz faksem zwolnienie. Widzisz, nie jesteśmy bezwzględnymi kapitalistami tylko humanitarnymi demokratami... Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 19:52 Pewnie z tego samego powodu co Kaczyński popierał Wałese będąc jeszcze przy zdrowych zmysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 19:59 iq-ok napisał: > Pewnie z tego samego powodu co Kaczyński popierał Wałese będąc > jeszcze przy zdrowych zmysłach. dla snu o potędze? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:05 Wałęsie to się chociaż sny spełniły. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:07 iq-ok napisał: > Wałęsie to się chociaż sny spełniły. w sumie racja. wszystko jest jednak falą jak mawiał niejaki tesla Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:15 Kaczyńskiego to nie dotyczy. On już bardziej w fizyce kwantowej tkwi.Taki bardziej kwark powabny. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:23 iq-ok napisał: > Kaczyńskiego to nie dotyczy. On już bardziej w fizyce kwantowej > tkwi.Taki bardziej kwark powabny. ciekawe. twierdzisz, że najogólniej rzecz ujmując kwarków nie dotyczą pojęcia minimum i maksimum? piszę oczywiście o stanie ich pola. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:26 Bardziej chodziło mi o genezę ich zaistnienia w fizyce. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:34 iq-ok napisał: > Bardziej chodziło mi o genezę ich zaistnienia w fizyce. genezą było przypuszczenie istnienia Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:48 Dokładniej niemożność wyjaśnienia pewnych zjawisk bez założenia ich istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 20:49 iq-ok napisał: > Dokładniej niemożność wyjaśnienia pewnych zjawisk bez założenia ich > istnienia. stara dobra hipoteza Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 21:02 Hipoteza na dziś potwierdzona eksperymentalnie. Wszelako zgodzisz sie , że zachowania kwarków nie da sie wytłumaczyć na gruncie teorii falowej. I to miałem na myśli oponując przeciwko Twemu przywołaniu Tesli w aspekcie przewidywania przyszłosci politycznej Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 21:18 iq-ok napisał: > Hipoteza na dziś potwierdzona eksperymentalnie. Wszelako zgodzisz > sie , że zachowania kwarków nie da sie wytłumaczyć na gruncie teorii > falowej. I to miałem na myśli oponując przeciwko Twemu przywołaniu > Tesli w aspekcie przewidywania przyszłosci politycznej Kaczyńskiego. wszystko co wychodzi ponad lub pod "krechę" równowagi można nazwać "falą" - w uproszczeniu. kwarki nie istnieją pojedynczo:) tu masz racje. jednakże nic w przyrodzie nie ginie i jeśli jakaś energia się pojawia to nie niknie. przechodzi w inną. tak jak wielkość wałęsy. pojawiła się i cośz nią musi się stać. tylko nie wchodźmy w dyskusję o apogeum apogeum. to wycinki. myślmy globalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 21:21 ciekawe skąd wzięła się ta "energia" przytoczonego wałęsy? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: to chociaż napiszcie po kiego grzyba 01.08.08, 21:52 carpaccio4 napisał: > wszystko co wychodzi ponad lub pod "krechę" równowagi można nazwać "falą" - w > uproszczeniu. Co nie oznacza ,że klasyczna teoria falowa może opisać zachowania cząsteczek elemetarnych. Nie jest to żadna aluzja do wzrostu lub intelektu Kaczyńskiego a przynajmniej niezamierzona. Kaczyński zaś przypomina mi kwarki jedynie metaforycznie. Trzeba zalożyć istnienie czegoś na razie niewyrefikowalnego by zrozumieć zachowania polityczne tego jegomościa. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz No wiec, slowo przeciwko slowu. 01.08.08, 19:35 Bez faktow tez mozna postawic zarzuty policjantom i prokuratorom za niedopelnienie obowiazkow (jesli nie wspominali w protokole o probie samobojczej). Nikomu nie mozna ufac. Nie w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Nie podoba mi się ten krzyk korporacyjny 01.08.08, 19:37 Kolejna grupa nacisku, a nie obiektywni dziennikarze. Gdzie wasz Kodeks Etyczny, panowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Jeśli Czuchnowski tak pisze to mu wierzę 01.08.08, 19:38 Bo jest z gazety, która nie ma najmniejszego powodu atakować Ćwiąkalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Tu nie o wiarę, a o FAKTY chodzi. 01.08.08, 19:48 To, co robią dziennikarze, to próba korporacyjnej obrony "swojego" To jest niedopuszczalne! To jest mataczenie w śledztwie i NACISK na władzę sądowniczą przez IV władzę dziennikarską! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.paker Re: Tu nie o wiarę, a o FAKTY chodzi. 01.08.08, 21:32 masuma napisał: Pętak pojmuje demokrację jako wolność plucia na ludzi - A. Michnik Jesteś właśnie takim pętakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoo24 dziennikarze ponad prawem? 01.08.08, 19:49 nie jestem zwolennikiem stosowania aresztów wręcz przeciwnie, ale nie mogę zrozumieć dlaczego jak ktoś jest dzinnikarzem to ma mieć więcej praw niż zwykły Kowalski. Jak Kowalski zrobi sobie sznyty po zatrzymaniu to pies z kulawą nogą się nie zainteresuje. No ale DZINNIKARZ i to jeszcze ŚLEDCZY, zaraz cała brać solidarnie go broni. A ma możliwości bo ma prasę. A większość tych pożal się Boże śledczych dzinnikarzy była na usługach pisowskiej prokuratury i służb. Pisali to co im podpowiedzieli, na zamówienie. Taki Gmyz, Kania, w TV Gargas, w wyborczj Pietraszewski. Panowie dzinnikarze wśród was też są zgniłe jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: dziennikarze ponad prawem? 01.08.08, 19:58 zoo24 napisała: > nie jestem zwolennikiem stosowania aresztów wręcz przeciwnie, ale > nie mogę zrozumieć dlaczego jak ktoś jest dzinnikarzem to ma mieć > więcej praw niż zwykły Kowalski. Jak Kowalski zrobi sobie sznyty > po zatrzymaniu to pies z kulawą nogą się nie zainteresuje. No ale > DZINNIKARZ i to jeszcze ŚLEDCZY, zaraz cała brać solidarnie go > broni. A ma możliwości bo ma prasę. mogli by nie pisać. było by lepiej? napiszą o jednym to można wyobrazić sobie co z całą resztą się dzieje. to fakty bliżej nikomu nie znane. polecam lekturę: "Dziś Wojciech Sumliński próbował popełnić samobójstwo. Podciął sobie żyły w kościele św. Stanisława Kostki. Nie wiem, czy jest to krzyk rozpaczy niewinnego człowieka, czy desperacki czyn człowieka przyłapanego na przestępstwie. Niech to rozstrzygnie sąd. Jednak zamykanie Sumlińskiego w takim stanie psychicznym, wobec tylu wątpliwości i kruchości oskarżeń pachnie państwem policyjnym. Dziennikarze, którzy zajmują się najbardziej niebezpiecznymi tematami, na przykład piszą o służbach specjalnych, przestępczości gospodarczej, korupcji w wymiarze sprawiedliwości i innych brudach współczesnej polityki narażeni są na różnorakie prowokacje. Moi koledzy od pióra opowiadają o takich sytuacjach a i ja mógłbym opowiedzieć historię jeżącą włos na głowie. Wojciech Sumliński, dziennikarz kojarzony z "Misją Specjalną", a na co dzień pracujący dla TVP3 ma trafić do aresztu - orzekł Sąd Okręgowy w Warszawie, przychylając się do zażalenia prokuratury, na pierwszą decyzję sądu, który uznał areszt za bezzasadny. Dziennikarza oskarża jedna osoba. Miał rzekomo od oficera WSI zażądać 200 tys. zł. za załatwienie pozytywnej weryfikacji. Na dodatek w mieszkaniu tego dziennikarza były jakieś niejawne dokumenty, być może nawet fragmenty aneksu do raportu o WSI. Aneksu, który od wielu miesięcy spoczywa w gabinecie prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Aneksu, który od miesięcy czeka na upublicznienie, a więc i tak każda jego strona prędzej czy później będzie jawna. Nie mam powodu specjalnie identyfikować się z Sumlińskim, dziennikarzem o jednoznacznie prawicowych poglądach. Nie podoba mi się "Misja Specjalna", program jednostronny i prymitywny. Jednak jaki by Sumliński nie był, trzeba zapytać: - Który z dziennikarzy śledczych nie ma w swoich archiwach mniej lub bardziej niejawnych dokumentów? Powinno się ścigać urzędowo wtajemniczanych, którzy odpowiadając za zachowanie tajemnic niedopełnili swoich obowiązków, w wyniku czego tajności wyciekły. Wbrew wadliwemu w Polsce prawu dziennikarze są od tego, żeby tajemnice rozpowszechniać, jeśli tkwi w tym interes społeczny. - Jaką mamy pewność, że pomawiający Sumlińskiego mówi prawdę? Służby specjalne potrafiły wyeliminować z polityki urzędującego premiera (Oleksy), wiceministra obrony (Szeremietiew), kandydata na prezydenta (Cimoszewicz). Załatwienie jakiegoś dziennikarza wydaje się wobec tego dziecinnie proste. - Czemu prokuratura tak usilnie pragnie wsadzić Sumlińskiego? Czy nie dość już mieliśmy przykładów aresztów wydobywczych? Jeśli chodzi o możliwość mataczenia, to od ujawnienia sprawy minęły przeszło dwa miesiące. Co miało ewentualnie być zamataczone już takie jest. Andrzej Rozenek" www.nie.com.pl/ zadziwiające, nieprawdaż? oraz to: www.nie.com.pl/art10491.htm przecież wraz z ekipami nie zmieniają się wszystkie osoby na stołkach, funkcjonariusze itd. Odpowiedz Link Zgłoś
marslaw1 Dziennikarze: Ćwiąkalski się myli ws. próby sam... 01.08.08, 19:53 kogo ten przekrętas jeszcze obchodzi, nowy bohater narodowy? zamknąć w psychiatryku! Odpowiedz Link Zgłoś