wujaszek_joe 24.09.08, 07:43 Wreszcie ktoś odważył się powiedzieć kilka słów prawdy związkowej mafii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astygmatyk Stocznia-Wrzod 24.09.08, 08:55 Stocznia lezy jak wrzod w samym centrum Gdanska, na najlepszych najwartosciowszych terenach i smrodzi. Wyobrazcie sobie zamiast niej wspaniala nowoczesna nadmorska dzielnice nad brzegiem morza... Skad wziac pieniadze na jej budowe? Akurat problem pieniedzy w tym wypadku jest chyba najmniejszy. Stocznia w niedlugim czasie zwroci MILIARDY... A co bedzie ze zwiazkowcami? Jest jedno znakomite rozwiazanie... Niech ida na permanentna msze do swego zasluzonego kapelana ks. Jankowskiego. Wart Pac Palaca a Gdansk bedzie mial spokoj, na ktory sobie juz od dawna zasluzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
jagpoljer Grad słów na związkowców 24.09.08, 10:57 Panom związkowcom dobrze się powodzi. Mnie nie stać na wczasy w Grecji.W końcu to my podatnicy dopłacamy miliardy złotych do nierentownych zakładów, min. by utrzymywać tysiące dobrze opłacanych działaczy związkowych, którzy zrobią wszystko by nie tracić swoich przywilejów. U prywatnego już tak dobrze by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Grad słów na związkowców 24.09.08, 15:25 Dlatego racjonalny umysł nie może ulegać cynicznym pisowskim funkcjonariuszom! Odpowiedz Link Zgłoś
stan_39 Grad słów na związkowców 24.09.08, 11:35 Brawo ministrze tym cwaniaczkom nigdy nie chodziło i nie chodzi o dobro stoczni.To jest banda nadętych małych ludzi, którym zaszkodziła władza i pieniądze. Do czego to doszło,że zakłady będące na naszym garnuszku za nic mają realia ekonomiczne. Banda pyskatych pseudo działaczy [ w jednym zakładzie po dziesięć i więcej związków ] zajmuje się robieniem wody z mózgu swoim członkom i malowaniem logo Solidarności na prześcieradłach. Działanie tych ludzi wzbudza nie chęć do tej pięknej idei jaką była i jest solidarność. Tak zrobili komuniści z pięknym znaczeniem słowa towarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Grad słów na związkowców 24.09.08, 11:45 A niby dlaczego ja, jako podatnik, mam utrzymywać jakiekolwiek - państwowe czy prywatne - nierentowne miejsca pracy! Widać Gdańszczanom wydaje się, że za ich UDZIAŁ w sierpniowych strajkach należy im się dożywotnia renata z tytułu ich niewydajnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Grad słów na związkowców 24.09.08, 15:23 gajane4 napisał: > A niby dlaczego ja, jako podatnik, mam utrzymywać jakiekolwiek - > państwowe czy prywatne - nierentowne miejsca pracy! Widać > Gdańszczanom wydaje się, że za ich UDZIAŁ w sierpniowych strajkach > należy im się dożywotnia renata z tytułu ich niewydajnej pracy. Gdyby dostali takie renty to nas podatników kosztowało by o wiele mniej niż pompowanie kasy w źle zarządzany zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Niewierzę... 24.09.08, 16:42 Jeszcze niedawno, za "słowa podniesione na związek" każdy polityk byłby skończony. Widocznie w Polsce idzie ku lepszemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Niewierzę... 24.09.08, 16:49 lahdaan napisał: > Jeszcze niedawno, za "słowa podniesione na związek" każdy polityk byłby > skończony. Widocznie w Polsce idzie ku lepszemu :) Z niecierpliwością czekam na kilka słów prawdy skierowanych do rolników i górników :D Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 "Biedni" zwiazkowcy... 24.09.08, 16:56 ... ale kase, zeby co tydzien praktycznie do Brukseli latac to maja. Tydzien temu byla demonstracja, jutro kolejna, 1 pazdziernika nastepna... Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Ile forsy ukradła solidarność 24.09.08, 17:16 za rządów pisuarczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychayanami Grad słów na związkowców 24.09.08, 17:40 Czy jest jakaś nadzieją, że związkowców uda się oskarżyć o działanie na szkodę spółki i wsadzić tam gdzie jest ich miejsce - czyli do więzienia? Bo to co tutaj wyprawiają, to po prostu skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Grad słów na związkowców 24.09.08, 18:08 Nie,bo są przekonani ,że wszystko mogą,ale za nic nie odpowiadają.Takie słowa prawdy powinni usłyszeć nie tylko stoczniowcy,ale wszyscy uprzywilejowani mundurowi,górnicy,kolejarze.... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l pierwszy odważny nazwał łobuzów łobuzami 24.09.08, 17:51 Solidarności już nie ma, obecne związki S to takie samo konionkturalne bydło jak niegdyś, przed 1980 propartyjne ZZ: wczasy , talony dla swojaków i kacyków, tańce, hulanki, balangi dla działaczy i dyspozycyjność na telefon. DARMOZJADY szkalujące dawną ideę i nazwę będącą symbolem walki i oporu Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: pierwszy odważny nazwał łobuzów łobuzami 24.09.08, 22:22 U mnie w pracy solidaruchy opanowały na przykład kasy zapomogowe. Złodzieje dysponują kasą zdzieraną z wynagrodzeń od wszystkich pracowników i przyznają sobie różne zapomogi nawzajem. O innym niezwiązkowcach już nie pamiętają.Tak właśnie bronią praw pracowników, zapominają tylko dodać że swoich kolesiów. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: pierwszy odważny nazwał łobuzów łobuzami 25.09.08, 07:07 > U mnie w pracy solidaruchy opanowały na przykład kasy zapomogowe to jak wszędzie. Ale za to u mnie widać zmiany: kto zyw wypisał się lub wypisuje z solidaruchów a liczą się inne związki. Zresztą naprawdę mało kogo poza nierobami jakieś związki obchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
mada015 Grad słów na związkowców 24.09.08, 18:35 I wy jeszcze Q... nazywacie się "Solidarnością". Czy choć rozumiecie znaczenie tego słowa bo tamtą z 80 roku nawet nie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 A Guzikiewicz w Grecji na urlopie... 24.09.08, 19:46 Ot,cała prawda o "związkowcach", dbają tylko włsną du.pe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.res przykład idzie z góry 24.09.08, 21:27 Honor polskiego premiera wart 3 stówy które usiłuje wyłudzić z sejmowej kasy za posiedzenie na którym go nie było....... I ta miernota moralna poucza innych......... To nie przypadek: Jarosław Kaczyński: Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy nigdy niczego nie mieli Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Kolejne 2 zaklady wykończone przez Solidarność 24.09.08, 22:18 Pogratulować Panowie! Naprawdę macie niezłe wyniki! "Gałęzewski pytany o stoczniowców z Gdyni, którym w razie negatywnej decyzji Komisji grozi bezrobocie, odpala: - To problem ministra Grada. Dlaczego ja mam za to odpowiadać?!" Typowa mentalność durnego związkowca. Rozpie...ć a potem niech się inni martwią. Tak jest na ulicach i tak jest w ich zakladach. Odpowiedz Link Zgłoś
bartsz urlop w grecji 24.09.08, 22:42 Działcz zwiazkowy nie ma czasu na działania w krytycznym momecie ale ma kase na urlop w grecji Ot polskie związki Klika lokalnych interesów NIe podobaja sie ruchy własciciela to zmienic pracę Na tym polega wolny rynek Stocznia jedna w gdyni zatrudnijaca wszytskich super po co drogocenne grunty w centrum miasta zajmowąć Wiem tradycja ale tradycja to też port na motłaiw a jakoś nikt nie portestuje ze to nie tam wybudowano nowe terminale tylko w porcie pólnocnym poza miastem Prywata wieśniactwo Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Grad słów na związkowców 26.09.08, 15:15 Grad ma rację, bo teraz Solidarność jest ramieniem zbrojnym PiS-u. Przecież widać i słychać co robią. Dlaczego tego nie robili gdy rządził PiS? Wiadomo. A co zrobil PiS dla stoczniowców i innych grup zawpdowych. Nic. Ale milczeli. Słuszać i mołczać jak mówią Rosjanie. Teraz PiS przy pomocy związkowców chce obalić rząd i znów dojść do władzy, Ale nie doczekanie. I nawet nie pomoże ujadanie przez tubę Radia Maryja różnych oszołomów nie pomoże, bo lud się poznał na PiS-ie. Nawet tak kiedyś uwielbiani ludzie przez PiS-aków buntują się, odchodzą lub odejdą. Odpowiedz Link Zgłoś