czan-dra 02.10.08, 18:04 A Ci dwaj wnukowie SBeków dalej swoje, to się robi już nudne. A co gorsza, oni to robią za moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czan-dra Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 18:15 Ciekawe co będzie w tej wersji tej "pracy zespołowej wnuków sbeków", bo w tamtej to SB obaliło ten wraży ustrój, a agent "Bolek" tylko im przeszkadzał, myślę, znając dotychczasowy "dorobek" IPNowskich pracowników, zręcznie wplotą tam wątek miłosny. A może powołując się na "akta" dowiodą że "Bolek" to agent Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 18:41 Sądzę.... że w tej części trylogii Centkiewicz rozprawi się z legendą okrągłego stołu. Wyjdzie na to, że porozumienia podpisywano na plecach Jarka, a za długopis przebrał się tym razem Lech. Przymiotnik okrągły nie odnosił się zatem do stołu.... W części trzeciej dowiemy się o tym, jak Lech Wałęsa podstępnie wszedł w posiadanie nagrody Nobla, która z przyczyn oczywistych należała się Jarkowi. czan-dra napisał: > Ciekawe co będzie w tej wersji tej "pracy zespołowej wnuków sbeków", bo w > tamtej to SB obaliło ten wraży ustrój, a agent "Bolek" tylko im przeszkadzał, > myślę, znając dotychczasowy "dorobek" IPNowskich pracowników, zręcznie wplotą > tam wątek miłosny. A może powołując się na "akta" dowiodą że "Bolek" to agent > Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 18:48 > W części trzeciej dowiemy się o tym, jak Lech Wałęsa podstępnie wszedł w > posiadanie nagrody Nobla, która z przyczyn oczywistych należała się Jarkowi. Pamiętaj, ze to Jarek udowodnił jako pierwszy istnienie planet poza układem słonecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:00 Pamiętam.... i miał to właśnie ogłosić pismem, ale układ go ubiegł. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:01 Witam, a co z wątkiem miłosnym? Przeciez można wpleść początek znajomości Gosia z Kaczorami, obowiązkowo dwoma, taki lekki thriller erotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:07 Siemka... Wątek kryminalno-erotyczny spodobał mi się do tego stopnia, że pomyślałem o tym aby w scenariuszu umieścić sprawę tajemniczej kradzieży viagry z apteki pana prezydenta. Oraz dalsze konsekwencje tego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:11 Wydaje mi się że konsekwencją tego jest tak zwany ochwat A. Fotygi. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:21 Znudzona bezczynnością odeszła.... Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak "Będzie bardziej przystępna" 02.10.08, 20:27 Ciemny lud nie zrozumiał do końca, trzeba sklecić ponownie, prostszymi słowami. Potwierdza się po raz kolejny, że Cenckiewicz i Gontarczyk to publicyści a nie historycy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A może by napisali o sobie i swoich wzorcach? 02.10.08, 22:26 Jaki wkład mają w nową RP, kto jest ich idolem i napisali ich życiorysy? Bo w swojej książce niczego nie analizują, nie przywołują faktów, opierają sie na zapiskach SB. może by dotarł do ludzi którzy wraz z Wałęsa tworzyli historię, często bezimiennie.Wałęsa był symbolem i takim zostanie, niezaleznie od pewnych sytuacji.Kazdy kto zna te czasy może takim "historykom" napluc w gębę Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 18:21 To ten oszust jeszcze coś pisze. Jeszcze ktoś wydaje ten chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
oofoludek spojrzecie na to pacholki michnikowszcyzny 02.10.08, 18:35 www.rp.pl/artykul/2,199288_Sledztwo_w_sprawie_zaginionej_teczki_TW_Bolka.html no i co wy na to cwiercinteligenci? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek teczka walesy zaginela w latach 1992-93, 02.10.08, 20:24 ale na pewno ktos wiarygodny czytal dokumenty, i na pewno sa papiery w ksiegowosci ,sprawozdowczosci i raporty oficera prowadzacego -tam jest prawda i powinno sie ich szukac w archiwach Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head "Wnukowie eSBeków'', myślisz o redakcji GW ? 02.10.08, 18:38 Mówiąc o "wnukach eSBeków" masz chyba na mysli skład kolegium redakcyjnego GWno Prawdy, choć bardziej dokładne byłoby okreslenie: "Wnukowie i wnuczki UBeków" z racji okresu pracy w Służbach sowieckich ich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: "Wnukowie eSBeków'', myślisz o redakcji GW ? 02.10.08, 18:44 Co smieciu nie przeszkadza ci tutaj zostawiać swoich rzygowin i to często. Po co tu wchodzisz chamie bez godności, honoru i ambicji? talking_head napisał: > Mówiąc o "wnukach eSBeków" masz chyba na mysli skład kolegium > redakcyjnego GWno Prawdy, choć bardziej dokładne byłoby > okreslenie: "Wnukowie i wnuczki UBeków" z racji okresu pracy w > Służbach sowieckich ich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Daj sznse każdemu, kiedyś zrozumie:))) 02.10.08, 22:34 Nie każdy używa łba do siedzenia, czasem odkrywają że mozna na nim czapke załozyć Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Skoro zacząłeś to dokończ 02.10.08, 22:32 Bo to GW pisała ciąg artykułów o nieprawidłowosciach, zaleznościach oraz tłumaczyła zawiłosci np. ekonomiczne oraz dylematy teologiczne. Chyba za późno zacząłes czytać. W GW dostawało sie kazdemu i kazdy o odmiennej opinii miał szanse sie wypowiadać. Zacznij od archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
o90 dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 18:39 ze towarzysz Walesa zapowiedzial publicznie ze ujawni tozsamosc owego Bolka i do dzisiaj tego nie zrobil swoja droga na miejscu Cenckiewicza podalbym Walese do sadu za te obelgi chama nalezy przystrzyc Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 18:53 Teraz wiem dlaczego chodzisz przystrzyżony, a wnuczek esbeka Cenckiewicz, to może Wałęsę pocałować, o ile On pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:01 z Twojej wypowiedzi wynika ze potepiasz czy pochwalasz bo trzeba przyznac ze niewiele w niej tresci odnoszacej sie do tekstu. nie masz obowiazku odpowiadac na moj post jesli nie rozumiesz jego tresci Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:15 Tak masz rację, z mojej wypowiedzi wynika że pochwalam czy potępiam, czy to chciałeś przekazać tym jakże skromnym, a tak głębokim w swej prostocie poście? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:25 wez leki szkoda moje czasu na twoje posty.zegnaj Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:01 Jedno pytanie... siedzisz u fryzjera codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:03 popierasz obelgi towarzysza Walesy gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:07 Mnie on nie obraża, wcale a wcale... A Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:14 nie pisalem ze obraza Ciebie. czytaj ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:24 Przeczytałem i zrozumiałem to Ty nie pojąłeś ironii. Stanąłeś w obronie psiowskiego czynownika który wykonał zlecone zadanie ubabrania legendy Wałęsy błotem. Moim zdaniem ludzi klasy Centkiewicza również nie można obrazić. A to z tej przyczyny, iż są to ludzie z klasą żmijki bez kręgosłupa, czyli glisty... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:29 ludzie swiadkowie niezgodnosci przeinaczenia mijanie sie prawda zaginione dokumenty cos tam podpisalem niszczenie osob ktore poddaja w watpliwosc historie supermana itd itd itd jasne. masz racje. lykasz papke podana przez nadredaktora i prosisz o jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: dodac nalezy koniecznie 02.10.08, 19:47 Taaak czy ja przez moment zadałem fałsz tezom Centkiewicza? nie oczywiście że nie. A teraz rozważ taką rzecz: Kuraś, którego pomnik swego czasu odsłonił prez. Kaczyński był UBeckim siepaczem odpowiedzialnym za torturowanie i zamordowanie wielu niewinnych ludzi. To bandyta z AK. Czy jest w tym co napisałem prawda, jest ale czy obiektywna prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
blg41 A momenty będą? 02.10.08, 18:41 Cenckiewicz robi swoje. Ale dlaczego w ten chłam miesza się Wydawnictwo Zysk i Ska z mojego rodzinnego Poznania? Trzeba będzie to wydawnictwo bojkotować. I niech nie mówią, że robią to "w imię prawdy". Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 18:45 Rycerz IVRP poczuł szmal a takich bzdetów jako dyrektor IPN wydawać by nie mógł. Tylko po co te brednie o naciskach na IPN i sprzeciwie moralnym. Czekamy jeszcze na wersję komiksową z bliźniaczym Batmann'em i Jokerem Wałęsą. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:03 Do scenariusza tego komisu dodałbym Jarka w kostiumie spider mana...:;P Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:04 a pobranych przez towarzysz Walese dokumentow ja nie ma tak nie ma humorem to mozna bronic, ale niewinnych Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:06 Masz na to dowody, to pędż do prokuratury, a nie pieprz bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:11 wlasnie prokuratura wszczela sledztwo i co zatkalo kakao ? jak mozna byc tak bezkrytycznym i slepo wierzyc w michnikowszczyzne... to fascynujace Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:19 Tak zatkało kakao..... hmmm. To teraz takie odzywki macie na egzekutywie PiU, czyli Prawo i Usprawiedliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon czan-dra: ślepota wrodzona czy wymuszona? 02.10.08, 20:40 czytaj co piszą - Wałęsa pobra dokumenty i nie zwrócił części - że ślepy jesteś to widać, ale przynajmniej nie zachowuj się jak głupek Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:08 Z teczki Jarosława tylko okładki zostały i jakoś nikt szumu nie robi.. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:12 dodajmy ze ksiazka jest o Walesie co ma piernik do wiatraka pisz przynajmniej na temat. swiat nie jest czarno-bialy dla Ciebie nie dla Walesy to tak dla PiS prosty masz mozg Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:28 Pewnie, że nie jest czarno biały, ale z faktów przytoczonych w książce i całego pseudo szumu wywołanego przez propagandzistów pis wyłania się jeden cel. Cel strącenia Wałęsy z pomnika bo Jarek już nie może się doczekać. Co do kształtu mózgu...., widocznie na lekcjach biologi spałeś więc wybaczam Ci ten znamienny przykład indolencji... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:32 watpliwosci co osoby towarzysza Walesy byly na dlugo przed tym jak powstal PiS dokumenty pobrano dokumenty zdekompletowano pobral i oddal Walesa kurde krasnoludki od Frydrycha wyniosly Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: No to wyjaśnia się odejście z IPN:):) 02.10.08, 19:50 Z Twoich słów wnoszę, że cel propagandowy został osiągnięty. Nie liczą się dalsze sukcesy i dokonania Wałęsy, a jedynie ten moment kiedy najprawdopodobniej złamała go bezpieka. Czyli zasługi przesłoniliśmy błotem i odpowiedz mi na pytanie w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 to bezpieka zlamala Walese ? 02.10.08, 20:21 'Nie liczą się dalsze sukcesy i dokonania Wałęsy, a jedynie ten moment kiedy najprawdopodobniej złamała go bezpieka' to bezpieka zlamala Walese ? pierwsze slysze ja tylko usiluje dociec dlaczego Walesa zataja wspolprace zamiast sie do niej przyznac , opublikowac wszelkie dokumenty i ulatwic w ten sposob wszystkim innym ex-agentom powrot do normalnosci nie trzeba zaslug przeslaniac blotem, bo Walesa w polskiej polityce sie juz nie liczy i nie stanowi dla nikogo zadnego zagrozenia. czyba tylko dla siebie samemgo. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to bezpieka zlamala Walese ? 02.10.08, 20:27 o90 napisał: > to bezpieka zlamala Walese ? pierwsze slysze To oczywiście niezamierzona ironia. Ale jak się ona ma do mojej wypowiedzi nie wiem? > > ja tylko usiluje dociec dlaczego Walesa zataja wspolprace > zamiast sie do niej przyznac , opublikowac wszelkie dokumenty i ulatwic w ten > sposob wszystkim innym ex-agentom powrot do normalnosci To też kpina, ale powiedzmy tak, jeżeli chcesz ułatwiać byłym agentom powrót do normalnego życia to należy znieść celibat w kościele. > > nie trzeba zaslug przeslaniac blotem, bo Walesa w polskiej polityce sie juz nie > liczy i nie stanowi dla nikogo zadnego zagrozenia. > czyba tylko dla siebie samemgo. Taaak.... to wynika wprost z zapiekłych wypowiedzi obecnego prezydenta. On jak gdyby potwierdza Twoją mocno roboczą tezę Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: to bezpieka zlamala Walese ? 02.10.08, 20:40 Walesa nie przyznal sie do zlamania przez bezpieke ksiazka Isakiewicza byla pierwsza jesli uwazasz ze Walesa sie liczy to podaj liczbe glosow jego wyborcow Walesa jest juz na aucie i dalej go nie stac na to zeby powiedziec jak to naprawde bylo kreci i mataczy maly czlowiek ja mnie moje Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to bezpieka zlamala Walese ? 02.10.08, 20:49 o90 napisał: > Walesa nie przyznal sie do zlamania przez bezpieke. M: Wcale mnie to nie dziwi, też byś się nie chwalił.... > > ksiazka Isakiewicza byla pierwsza M: I ostatnia.... > > jesli uwazasz ze Walesa sie liczy to podaj liczbe glosow jego wyborcow > Walesa jest juz na aucie A jakie to ma znaczenie, w świadomości społecznej Wałęsa funkcjonuje jako symbol przemian. Musi ustąpić miejsca temu co stał tam gdzie... I o to chodzi, a nie o liczbę wyborców. > > i dalej go nie stac na to zeby powiedziec jak to naprawde bylo > > kreci i mataczy > > maly czlowiek > ja mnie moje To przede wszystkim prosty człowiek, nie nadawał się na prezydenta to fakt. Sam przez parę lat niszczył swoją legendę. Tylko co z tego kiedy jest najbardziej rozpoznawalną marką pokojowych przemian w europie wsch. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon Milczanowskiego pamiętasz 'tw' ? 02.10.08, 20:44 osobiście pisał niedługo po tym jak LW oddał teczkę BOLKA, żeby Prezydent zwrócił brakujące papiery - tego ani PiS'iaki, alni Bracia ani chłopaki z IPN nie wymyśliły ktoś wcześniej napisał dobrze o Wałęsie - trzeba było się ujawnić, pokazać sprawy - Wałęsa ani nie pozwał tych co obiecał, że pozwie ani nie ujawnił kim tak na prawdę był 'BOLEK' ... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Milczanowskiego pamiętasz 'tw' ? 02.10.08, 20:50 Pamiętam notatkę Milczanowskiego. I co z niej wynika, nic ponadto co już wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 19:00 I w tej nowej, uproszczonej, bo to dla prostaczków wersji, wytłumaczy prostaczkom, kto tak naprawdę obalił komunizm. Kogo nam objawi? Zgadnij Czytelniku! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:04 Obstawiam Trzech Muszkieterów, Kaczyński, Kaczyński, Gosiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----PO-komuchy kiedy Walesa odda teczke TW Bolka- 02.10.08, 19:19 Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 [...] 02.10.08, 19:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 pluc na was to mowicie ze deszcz pada 02.10.08, 19:20 Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła postępowanie w sprawie zaginionych w latach 1992 – 94 dokumentów dotyczących Lecha Wałęsy. Zawiadomienie w tej sprawie złożyło kilka osób w tym m.in. stoczniowiec Henryk Jagielski na którego TW Bolek miał pisać donosy. Historię zaginięcia dokumentów wypożyczanych przez ówczesnego prezydenta opisali Sławomir Cenckiewicz i Piotr Gontarczyk w książce „SB a Lech Wałęsa”. Opisali oni sprawę prawdopodobnej prowokacji Urzędu Ochrony Państwa z marca 1993, kiedy pod pozorem handlu materiałami radioaktywnymi dokonano rewizji w mieszkaniu Jerzego Frączkowskiego przejęto mikrofilmy z dokumentami dotyczącymi gdańskiej opozycji. Frączkowski był kierownikiem Inspektoratu II Służby Bezpieczeństwa. Inspektorat ten rozpracowywał Solidarność. Na 54 mikrofilmach było sfotografowanych 2612 stron dotyczących Treść tych mikrofilmów dotyczyła m.in. Bogdana Lisa, Jacka Merkla, Bogdana Borusewicza, Lecha Kaczyńskiego i Lecha Wałęsy. Materiały dotyczące tego ostatniego były najobszerniejsze. W kwietniu 1994 dokumenty te trafiły do prezydenta Wałęsy, który nigdy ich nie zwrócił. Sprawa dotyczy też dokumentów jakie przejęto w nocy z 5 na 6 czerwca 1992 po upadku rządu Jana Olszewskiego. Były to materiały SB odnalezione w gdańskiej delegaturze UOP w tym m.in. oryginał karty ewdencyjnej Lecha Wałęsy oraz donosy TW Bolka. Dzień później dokumenty te trafiły w ręce Wałęsy. Do UOP wróciły 22 września zdekompletowane. Rok później 28 września Wałęsa zażądał ponownie dokumentów. Dokumenty wróciły do archiwum w styczniu 1994 po raz kolejny wybrakowane.Śledztwo w sprawie zniknięcia dokumentów prowadzono już w 1993 lecz nie przyniosło ono rezultatów. W książce Cenckiewicza i Gontarczyka pojawiły się nowe wątki w tej sprawie. FANOM WYBIORCZEJ TO OCZYWISCIE NIE PRZESZKADZA TO RZECZ OCZYWISTA ZE URZEDUJACEMU PRZEYDENTOWI GINA MATERIALY Z JEGO WLASNEJ TECZKI TAKI PRZYPADEK...TAKIE...NIE WAZNE pluc na was to mowicie ze deszcz pada zero akceptacji lub chodzby zwyklej logiki odnoscie niekorzystnych faktow Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: pluc na was to mowicie ze deszcz pada 02.10.08, 19:29 Opisali oni sprawę PRAWDOPODOBNEJ prowokacji.......... to są "historycy" opisujący prawdopodobieństwa, daj sobie i innym spokój, mnie to nie wzrusza, a Ty popadniesz w paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: pluc na was to mowicie ze deszcz pada 02.10.08, 19:33 nie masz obowiazku odpisywac na moje posty i raczej tego nie rob wiesz przeciez lepiej nadredaktor mysli za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: pluc na was to mowicie ze deszcz pada 02.10.08, 19:40 Który? bo czytam dziennie cztery gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
yanhowah Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 19:25 najpierw dla "inteligencji " napisali a teraz dla reszty "halatajstwa" wedlug niego mamy dwia klasy ludzi w polsce???,,,do sadu z tym "inteligentnym-kretynem" za obrazanie ludzi,,,,i podzial na klasy Odpowiedz Link Zgłoś
lobelio Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 19:26 Poprzednia książka - po pierwszej kolejce kilkuset osób z "wiedzących inaczej" - zalega w księgarniach. Ludzie nie chcą tego Gniota czytać. Teraz więc wpadli na pomysł wersji "popularnej". Proponuję komiks. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: jeszcze prosciej 02.10.08, 19:28 jako dekoracyjny papier wc Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 19:31 Określenie "historyk z IPN"to dzisiaj zaprzeczenie pojęcia rzetelnego naukowca. Poczekam jak ten pan wyda 6-tą wersję swoich domniemań opartych na takich "źródłach słuchanych', jak Gwiazda czy Wyszkowski. Nie jestem sympatykiem Wałęsy, ale fałszerzom z IPN zawsze będe mówił NIE! Nie za moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:38 Polska jako jedyny kraj bylego obozu nie przeprowadzil lustracji a Ty nazywasz jedyny organ jaki powstal do ujawnienia akt SB falszerzami gratuluje ktos z rodziny sie zalapal do organow ? pewnie dlatego ta nienawisc do prawdy zagrozenie wyjsciem szydla z worka Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 19:36 Ten szmaciarz porzuci juz teraz wszystkie pozory i zamiast jakichkolwiek dokumentów bedzie zamieszczał opinie o Wałęsie takich ludzi jak Gwiazda, Walentynowicz, Kaczyński, Wyszkowski. Plucie na rozkaz PiSu. Już wczesniej zarzucano temu gnojowi tendencyjny dobór dokumentów, pomijanie tych świadczących na korzyśc Wałęsy lub całkowicie fałszywą, wręcz kłamliwa interpretację takowych. Obrzydzenie na takich ogarnia. Podły, nikczemny drań. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałę 02.10.08, 19:45 bedac anonimowym mozna sobie pobluzgac... a jakis dowod ze klamie ? oczywiscie poza Twoim swiatym oburzeniem i opinia gaziety wybiorczej Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 [...] 02.10.08, 19:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW Bolka 02.10.08, 19:48 z zawiadomienia m.in. pracownika stoczni Henryka Jagielskiego, na którego TW Bolek pisał donosy. O tym "GW" nie pisze..., za to pisze "Rz": www.rp.pl/artykul/2,199288_Sledztwo_w_sprawie_zaginionej_teczki_TW_Bolka.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 19:53 Ty to lepiej powiedz co takiego kompromitującego było na dysku laptopa min. Ziobro, że go musiał zniszczyć. To wydarzenie kojarzy mi się z działalnością SB, która po 89 r. niszczyła dowody swoich zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:00 To Ty mi lepiej powiedz, co takiego kompromitującego na tym laptopie było, że aż prokuratura umorzyła śledztwo w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:05 anwad napisała: > To Ty mi lepiej powiedz, co takiego kompromitującego na tym laptopie było, że a > ż > prokuratura umorzyła śledztwo w tej sprawie... Hmmm, nie mam pojęcia, przecież Ziobro go tak skasował w taki sposób, że nie dało się odczytać danych. Pytanie dlaczego? Przecież jeżeli nie było na nim kompromitujących go (Ziobro) materiałów nie posunąłby się do ostateczności.... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:18 Widzę że przygniotłem Cię 'siłom' argumentacji. Czy mógłbym jednocześnie prosić o ustosunkowanie się do mojej subtelnej sugestii w innym wątku skoro w tym nie masz już nic do dodania...? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85439569&a=85447898 Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:39 Wiesz co, idź lepiej spać, bo już Ci się literki na ekranie rozmazują i nawet nie wiesz, z kim rozmawiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:51 Sorrki, tym razem masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85416430&a=85444977 Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 21:02 Wybacz, ale nie zrozumiałam, o co Ci chodziło w tym wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 21:06 O jedną rzecz a mianowicie przemożną o chęć przywalenia Michnikowi. Jak przeczytasz to co napisał ten pan uważnie i bez emocji to dojdziesz do takiego samego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:35 Chodzi Ci o ten laptop, który dziennikarka włączyła i jednak działał? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:37 O dane z jego dysku twardego.... Co się z nimi stało? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 21:00 "Odzyskanie danych np. z dysku twardego - który, jak ocenia P. Odor [pracownik firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych], jest obecnie nośnikiem najpopularniejszym i najczęściej trafiającym do laboratoriów odzyskiwania danych - jest niemożliwe wtedy, gdy ma miejsce poważne zniszczenie talerzy, np. ich przewiercenie, bądź też całkowite usunięcie warstwy magnetycznej nośnika". Z informatyki widać orłem nie jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 21:10 > "Z informatyki widać orłem nie jesteś..." O tutaj mnie rozbawiłaś.... Dysk niszczy się mechanicznie to pewna metoda uniemożliwiająca odczyt z nośnika. Sam Ziobro przyznał, że "przypadkiem" podczas przeprowadzki meble "niechcący" "ścisnęły" komputer. Z skasowanego dysku dane udaje się odczytać, o czym się przekonała Jakubowska (to ona nie jest orłem z informatyki). Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 21:14 "Specjalista od komputerów: dysk twardy jest dobry, skoro system zadziałał". Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head ale z ciebie TW debil, nie rozumiesz co piszesz ? 02.10.08, 20:18 Przecież debilu, pisząc że PiS nie będzie blokował rzadu w sprawie prywatyzacji szpitali, właśnie żeby sie wszystko zawaliło i było na |PO przyznajesz racje tym wszystkim którzy przestrzegają przed prywatyzacją ! Wczoraj atakowaliście PiS że blokuje reforme dziś że nie chce perfidnie jej blokować. jesteś tak głupi że aż smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wybacz ale wcale mnie to nie dziwi... 02.10.08, 20:23 Cytat, który tak Ci wpadł w oko dobrodzieju, to cytat z "Newsweek'a" (to takie pismo, kolorowe, polecam, dużo obrazków!!!!) Wiec nie ja napisałem to zdanie, co również można wyczytać z moje aktualnej sygnaturki. A ponieważ lubię cytować mądrych ludzi pozwól, że użyję Twoich słów: "jesteś tak głupi że aż smieszny"....;P talking_head napisał: > Przecież debilu, pisząc że PiS nie będzie blokował rzadu w sprawie > prywatyzacji szpitali, właśnie żeby sie wszystko zawaliło i było na > |PO przyznajesz racje tym wszystkim którzy przestrzegają przed > prywatyzacją ! Wczoraj atakowaliście PiS że blokuje reforme dziś że > nie chce perfidnie jej blokować. jesteś tak głupi że aż smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 "Bolek" to J.Kaczynski, chłoptaś Kiszczaka ! 02.10.08, 19:53 Kiszczak ochraniał swojego pupila,J.Kaczynskiego w okresie stanu wojennego...Nigdy go nie niepokoił, pozwolił pracować, nie internował! newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: "Bolek" to J.Kaczynski, chłoptaś Kiszczaka ! 02.10.08, 20:12 presentaton1 napisał: > Kiszczak ochraniał swojego pupila,J.Kaczynskiego w okresie stanu > wojennego...Nigdy go nie niepokoił, pozwolił pracować, nie internował! > newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 amen Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo w sprawie zaginionej teczki TW 02.10.08, 20:04 Wiesz, dawna,jeszcze trochę i całkiem obrzydzisz mi czytanie Rzepy, już teraz biorąc do ręki gazetę zastanawiam się czy nie rzucić w kąt papiera, bo dawna mi to na forum objaśni Odpowiedz Link Zgłoś
o90 pytanka prosze o odpowiedz 02.10.08, 19:51 1.kiedy Walesa ujawni tozsamosc Bolka tak jak to publicznie obiecal 2. kiedy Walesa odda dokumenty ktore pobral i nie zdal ? 3. dlaczego Walesa ma racje i jego slowa sa swiate i nie poddawane ( obecnie przez Wybiorcza ) a Gwiazda klamie i jak sie to ma do wspolpracy Walesy z komunistami i jej braku w przypadku Gwiazdy ? drogi odpowiadajacy zakrec teraz porzadnie kota ogonem bo pytania sa proste, wiec odpowiedz musi byc skomplikowana a'la Michnik o poprawnosci nie wspomne kon jaki jest kazdy widzi i nie chodzi o fakt nagannej postawy walesy w okresie wpolpracy ale o zatajanie i falszowanie jej dowodow w okresie pozniejszym. taki wkret odpowiedz na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Re: pytanka prosze o odpowiedz 02.10.08, 19:55 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm wyborcza.pl/1,75478,5326682,Jak_esbecy_falszowali_kwity_na_Walese.html?as=2&ias=2&startsz=x wyborcza.pl/1,75248,5334929,Zniszczyc_Walese.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=84067338&a=84074486 Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: pytanka prosze o odpowiedz 02.10.08, 19:59 prosilem o odpowiedzi na zadane pytani nie pytalem o zdanie michnika odpowiadanie na kazdy glos krytyczny argumentem 'kaczynscy' jest objawem paranoi Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 o90..twoje zdanie, to zdanie SB ! 02.10.08, 20:02 widzisz śmieciu,jaki jesteś malutki? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 za cienki jestes w uszach 02.10.08, 20:06 zeby samodzielnie odpowiedziec na zadane pytania. wyzwiska i inwektywy klasyczne podejscie 'nie wiem ale choc go opluje' idz sobie pobiegac Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster o90..Co klocku z SB, brak argumentów? 02.10.08, 20:11 masz nagrodę i possij... bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon staryduster: argumentó? odpowiedz na jego pytania 02.10.08, 20:59 czytam co piszesz i widzę tak skrajne zachowanie - ciebie nie warto czytać Kiedy Wałęsa powie publicznie kim był BOLEK? Ja widziałem w TV jak LW zarzekał się w maju albo czerwcu, że powie za dwa tygodnie. Mieszkam tu w Trójmieście od dawna, bardzo dawna - widziałem sporo - znam wielu ludzi, którzy w 70tych i 80tych byli działaczami Solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: pytanka prosze o odpowiedz 02.10.08, 20:33 Widzę, że presentaton1 i staryduster nie rozumieją prostych pytań, to może ja spróbuję. o90 napisał: > 1.kiedy Walesa ujawni tozsamosc Bolka > tak jak to publicznie obiecal Ujawnianie czegoś ogólnie znanego nie jest już ujawnianiem i sensu żadnego nie ma. Nawet Wałęsa to rozumie. > 2. kiedy Walesa odda dokumenty ktore pobral i nie zdal ? Nie po to brał, żeby teraz oddawać. > 3. dlaczego Walesa ma racje i jego slowa sa swiate i nie poddawane ( obecnie > przez Wybiorcza ) > a Gwiazda klamie i jak sie to ma do wspolpracy Walesy z komunistami i jej braku > w przypadku Gwiazdy ? Bo Wałęsa zawsze mówi prawdę. Nawet jak dzisiaj mówi coś sprzecznego z tym co mówił rok temu, to i rok temu i teraz mówi prawdę. A Gwiazda zawsze kłamie. Czego tu nie rozumiesz? To przecież prosta zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
syczak historycy z IPN : Cyckiewicz i Głuparczyk 02.10.08, 20:02 moze napisali by coś działalności opozycjonisty Jaroslawa Kaczynskiego hehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 IPN, to córka bezpieki PRL-u !!! 02.10.08, 20:05 Wykonuje nadal ku...ką robotę swoich "ojców" z UB.. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster czan-dra... 02.10.08, 20:09 przestań dziękować...rumienie sie... e.pardon.pl/pa749/bcde1de900103888455b2178 Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: czan-dra... 02.10.08, 20:14 To zdjęcie jest tak piękne, że nie przestane :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Stasi 02.10.08, 20:11 akta Stasi ujawniono nie dlatego zeby pozabijac wszystkich agentow tylko po to zeby fakt ich wpolpracy nie mogl byc wykorzystywany jako narzedzie szantazu przez obce wywiady banalnie proste. niestety nie dla zalanych michnikowszczyzna uczestnikow tego forum wiadomo ze kopie calego archiwum SB ma KGB ciekawy kto pociaga za sznurki pacynek z SB do dzisiaj jedyny taki kraj w europie a na zadane pytania odpowiedzi klasycznie Wybiorcze wyzwiska, inwektywy i koronny argument ze 'kaczynscy' ze PiS a gdzie wlasne zdanie ? a nie zdanie wybiorczej umarlo... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Stasi 02.10.08, 20:31 Ależ szanowny interlokutorze porażony rydzykowszczyzną, na tym forum niejednokrotnie padał postulat ujawnienia wszystkich akt IPN. Niemniej politycy pis bez esbeckich teczek czuliby się mocno zagubieni. I wyobraź sobie ani razu nie napotkałem na forum radiomaryja.pl na podobny postulat. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Dobry czlowieku... 02.10.08, 21:42 Czy musisz koniecznie porażać innych swoją niekompetencją i brakiem wiedzy oraz wybacz, ale i mizernym intelektem. Ktoś jak Ty, powinien koncentrować się na wchłanianiu wiedzy z różnych źródeł i jej ewentualnym weryfikowaniu i porządkowaniu, a nie nieustannym generowaniu szumu informatycznego którego istoty i sensu sam chyba nie rozumiesz... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
k.res baidurzenie Cenckiewicza to źródełko niezłej kasy 02.10.08, 20:33 Czy dotarł do tych esbeków którzy - złamali - Wałęsę? Czy rozmawiał z tymi esbekami którym podpisał papiery? Czy spotkał tego esbeka który wręczał Wałęsie kasę? jeżeli nie - to po co to bajdurzenie? Przecież ci ludzie = świadkowie = są w zasięgu ręki! Tyle że oni właśnie doskonale wiedzą jak było. I z tego powodu Cenckiewicz nigdy o nic ich nie będzie pytać... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Stasi 02.10.08, 21:33 ty myslisz naprawde, ze dzisiejszy nowoczesny, o szeroko otwartym umysle i horyzontach Polak potrzebuje GW zeby wyrabiac sobie zdanie na dany temat?????albo jestes naiwny, prymitywny albo gluchy i slepy inaczej. Jeden przyklad, prezydent kraju ma prawo wprowadzac panike straszac populacje wielka katastrofa ktora "przyjdzie, nie wiemy kiedy, ale przyjdzie........???? Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny ..ale to przecież prawda 02.10.08, 20:30 Nawet sam Wałęsa się przyznał w latach 90-tych (wtedy GW go bardzo nie lubiła) że coś tam podpisał Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: ..ale to przecież prawda 02.10.08, 20:42 a potem cos tam wyniosl a potem cos tam nie oddal cos gdzies ale wara od generala...cicho sza... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: ..ale to przecież prawda 02.10.08, 21:37 nieomylny napisał: > Nawet sam Wałęsa się przyznał w latach 90-tych (wtedy GW go bardzo nie lubiła) > że coś tam podpisał ------------------- nie" Walesa sie przyznal w latach 90-tych" to ty powtarzasz wyobrazenia i wymysly Wilszteina i innych Ziemkiewiczow, przydupasow piSkomuny Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 20:31 A pan Cenckiewicz, czy jak mu tam to łachudra! Nie umiał wybrać ciekawszych wątków z życia prezydenta. Nie, bo chciał sprawić przyjemność Arcywodzusiowi. Frajerze Cencekiewicz, Arcywodzuś się kończy, poszukaj sobie innego sponsora!! Spokojnie! Konformista zawsze sobie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Cenckiewicz głosi,że to UB-SB dało Polsce wolność! 02.10.08, 20:34 Wszyscy,poza bezpieką,byli zli,brudni kłamali! Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Łamać Wałęsę? A po co? 02.10.08, 20:34 Tylko naiwny, głuchy i nie umiejący czytać może sądzić, że koniecznym było go łamać! Tym co umieją czytać radzę przeczytać relacje ze spotkań z W. i samodzielnie wyciągnąć wnioski. ------------------------------ video.google.com/videoplay?docid=330945914471163504 "Idźcie do diabła, zasrani jankesi, jesteśmy godnymi ludźmi, idźcie do diabła po stokroć! Wyślemy do Stanów ambasadora, kiedy powstanie nowy rząd, który będzie szanował ludzi z Ameryki Łacińskiej" Hugo Chavez. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Ja poproszę o komiks 02.10.08, 20:44 bo zdania dłuższe nad trzy wyrazy nie wchodzą mi do głowy, a dla żony to serial "B jak Bolek" ewentualnie konkurs telewizyjny "Jak oni donoszą", z udziałem Dody, Szymona Majewskiego i posła Brudzińskiego jako jurorów. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy-blazen_niesiol [...] 02.10.08, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Skąd wiesz że kabluje? 02.10.08, 21:32 Z sms-a z centrali czy może dzisiaj masz dyżur na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
michalski.t Nowa wersja książki Cenckiewicza o Lechu Wałęsie 02.10.08, 21:10 cenckiewicz to pachołek rydzykowej bandy psychpatów wiem że zniżyłem sie do ich poziomu , ale cóż , brak mi juz argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wstydu już tam chyba nie macie nawet... 02.10.08, 21:30 Sprawa Lecha Wałęsy nie polega na tym że się załamał w śledztwie i donosił na innych. To możemy nawet zrozumieć i wybaczyć patrząc jak załamywały się też takie herosy nieugięte jak Niesiołowski, oczywiście pod warunkiem że się do tego przyzna. Sprawa polega na tym, że pan prezydent dopuścił się wykradzenia dokumentów i fałszowania historii. Tego fałszerstwa i złodziejstwa oraz konsekwencji w postaci rozwalenia rządu Olszewskiego wybaczyć już nie można. To już nie tylko załamanie. To jawna współpraca z SB i bardzo krótka smycz na której go prowadzą. Wstyd... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne ty, lachu, rozwiazuj enigmy Kaczynszczyzny, ok??? 02.10.08, 21:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 Odpowiedz Link Zgłoś