swiatlo 02.10.08, 19:39 Jak dużo czasu musi upłynąć, jak bardzo te hordy bandytów muszą sterroryzować kraj, ile szkód muszą oni wyrządzić, aby wreszcie zrozumiano problem i podjęto radykalne kroki w celu likwidacji tych szumowin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akkj Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 19:39 I dla takiego bydła mamy robić za miliardy zł Euro 2012? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Zakazać rozgrywania meczy 03.10.08, 15:27 Przede wszystkim rozpędzić mafię PZPN (nie patrząc na to co nam mafie FIFA i UEFA zrobią), jak i powywalać sędziów (z sądów), którzy kiboli nie karzą. To PZPN ma zwyczaj karać zamknięciem stadionu na 2 mecze (gdy kara powinna być 5 lat), a po odwołaniu zmniejszać "karę" do 1 meczu. Jasne, że jak nie ma kar, to się opłaca szaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
deval Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 19:41 To ci, których teraz tak Kaczyński bronił. Prawo i Sprawiedliwość ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:15 deval napisał: > To ci, których teraz tak Kaczyński bronił. Prawo i Sprawiedliwość ;] dla takiego sowieta o umysłowości mieszkańca bantustanu, jak ty , to ci sami biali ludzie znający wartości demokratyczne i zasady państwa prawa zdają sobie doskonale sprawę z tego, że chodzi o inne osoby i inne czyny Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:27 Sowieta? To ty popierasz bandytów "stadionowych" i jak wynika z kontekstu partie lewicową gospodarczo. Gdyby tamci byli niewinni to by sami nie przyjmowali kary tylko na sąd się decydowali. Ale były nagrania, więc... A Kaczyński o tym WIEDZIAŁ, mimo to powiedział, co powiedział. Ale dla ciebie jak widać każdy praworządny to "sowiet o umysłowości mieszkańca bantustanu". I dopóki tacy jak ty będą w tym kraju, dopóki będzie jak jest - gloryfikacja bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 21:03 deval napisał: > Sowieta? To ty popierasz bandytów "stadionowych" i jak wynika z kontekstu parti > e > lewicową gospodarczo. Gdyby tamci byli niewinni to by sami nie przyjmowali kary > tylko na sąd się decydowali. Ale były nagrania, więc... A Kaczyński o tym > WIEDZIAŁ, mimo to powiedział, co powiedział. Ale dla ciebie jak widać każdy > praworządny to "sowiet o umysłowości mieszkańca bantustanu". I dopóki tacy jak > ty będą w tym kraju, dopóki będzie jak jest - gloryfikacja bezprawia. gdybym nie znał tej sytuacji z pierwszej ręki to bym też nie uwierzył , tak jak ty co tam się działo gdybym sam nie nbył parę razy w takich sytuacjach, to też może bym nie uwierzył a dobrowolne poddanie się karze ? powiedz mi ilu małolatów tego nie zrobi i nie podpisze , gdy siedzi przez nimi pies i mówi - podpisze - wychodzisz, nie podpiszesz - masz 3 miechy sanek ? tak, wiem, zaprzeczysz, że coś takiego mogło miec miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:47 sralimuchibedziewiosna napisał: > gdybym nie znał tej sytuacji z pierwszej ręki to bym też nie uwierzył , tak jak > ty co tam się działo > > gdybym sam nie nbył parę razy w takich sytuacjach, to też może bym nie uwierzył > > > a dobrowolne poddanie się karze ? powiedz mi ilu małolatów tego nie zrobi i nie > podpisze , gdy siedzi przez nimi pies i mówi - podpisze - wychodzisz, nie > podpiszesz - masz 3 miechy sanek ? > > tak, wiem, zaprzeczysz, że coś takiego mogło miec miejsce. > No nie wiem, ilu malolatow tego nie robil? Ale ty wiesz, znaczy, ze znasz to z doswiadczenia PiSi mlodociany bandyto stadionowy...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 21:00 sralimuchibedziewiosna napisał: "biali ludzie znający wartosci demokratyczne" To w zasadzie wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 21:22 iq-ok napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > "biali ludzie znający wartosci demokratyczne" > To w zasadzie wszystko wyjaśnia. wszystko wyjaśnia ciemnocie wykarmionej pustymi frazesami Wyborczej wiem co blefujesz chłopcze tym tanim chwytem , więc mówię sprawdzam: wymień proszę tylko pięć państw czarnoskórych, o których mozna powiedzieć , że sa rządzone zgodnie z zasadami demokratycznego państwa prawa :) problem ? postaraj się wymienić choćby i mniejtak, wiem, to pewnie wina białych imperialistycznych rasistowskich świń i ich tajemnego spisku, że takich państw ...nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
jbyszewski Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:10 Wie Pan, nie powinienem zapewne w ogóle z Panem dyskutować. Tym niemniej: żądał Pan listy pięciu afrykańskich demokracji. Uprzejmie proszę: Benin, Botswana, Ghana, Namibia i Republika Zielonego Przylądka. PS. Będę wnioskował o usunięcie kolejnych Pana postów, jeżeli naruszą one regulamin forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:43 jbyszewski napisał: > Wie Pan, nie powinienem zapewne w ogóle z Panem dyskutować. Tym niemniej: żądał > Pan listy pięciu afrykańskich demokracji. Uprzejmie proszę: Benin, Botswana, > Ghana, Namibia i Republika Zielonego Przylądka. > > PS. Będę wnioskował o usunięcie kolejnych Pana postów, jeżeli naruszą one > regulamin forum. Buhehehe :DDD tak, szczególnie Namibia i Ghana wręcz słyną z zamiłowania do przestrzegania praw człowieka w stosunku do własnych obywateli i zamiłowania do niestrzelania do mniejszości plemiennych co jakiś czas a także niestosowania systemu niewolniczej pracy w kopalnich chociażby Wie Pan - rzeczywiście nie powinien Pan ze mną najwyraźniej dyskutować ponieważ zawarł Pan w jednej swojej wypowiedzi kilka kłamst - poczynając od tego, że wymienione państwa sa demokratycznymi państwami prawa w rozumieniu ludzi cywilizowanych w XXI wieku ( czyli nie tylko z zapisów w konstytucji , ale i przesytrzegania tyuch zasad w praktyuce stosunków wewnętreznych ) a kończąc na stwierdzeniu, że czegoś żądałem, choć każdy może sprawdzić , żeby zobaczyć, że prosiłem, a nie żądalem z drugiej strony zdziwiony formą wypowiedzi nie jestem , gdyż jest ona dość typowa dla przedstawicieli pewnej sfery, w której manipulacja i kłamstwa sa na porządku dziennym , no i koniecznie zaznaczenie, że w zasadzie, to nie powinno się z komś rozmawiać bo coś tam - taki tam wstępik , po którym niby każdy ma wiedziec, jakim to się jest moralnym autorytetem itd itp głupoty nie dziwi też na zakończenie pogróżka konfidenctwem a wnioskuj sobie człowieku o co chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna demokr państwo prawa wg Pana B yszewskiego: 02.10.08, 22:53 taki mały przykładzik tego, jak to rozumie definicję demokratycznego państwa prawa jbyszewski: "W Botswanie, państwie graniczącym z Republiką Południowej Afryki, mają miejsce rasistowskie prześladowania Buszmenów, swoim okrucieństwem przekraczające prześladowania Czarnych w dawnej RPA, które Botswana potępiała. Buszmeni są odmienną rasą od reszty Afrykanów. Stanowią najstarszą grupę etniczną świata. Żyją ze zbieractwa i myślistwa. Ich organizacja społeczna jest niemal doskonale anarchistyczna, nie ma wśród nich żadnej hierarchii. Niegdyś zamieszkiwali prawie całą Afrykę i Europę (z której zostali wyparci przez zlodowacenie), ale w późniejszych czasach bardziej wojownicze ludy pasterskie i rolnicze spychały ich coraz bardziej na południe. Jeszcze u schyłku średniowiecza stanowili podstawową ludność całej południowej Afryki, ale ekspansja ludów murzyńskich i Europejczyków ograniczyła ich zasięg do obszarów pustynnych, między innymi Kalahari. Teraz zaś nawet i tam są tępieni jako ludzie "prehistoryczni" i "prymitywni" przez władze Botswany, które dopuszczają się wobec nich zbrodni ludobójstwa (zatruwanie studni, wylewanie zebranej wody, torturowanie, pozbawianie środków do życia pod pretekstem ochrony przyrody, odbieranie radioodbiorników stanowiących jedyne źródło kontaktu ze światem, a przez to i informowania o prześladowaniach). " Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna jeszcze o demokracji i prawie wg jbyszewskiego: 02.10.08, 22:55 Narodowe Stowarzyszenie Praw Człowieka (NSHR) poinformowało, że w grobach położonych po obu stronach granicy może znajdować się około 1 600 ciał ofiar działań służb specjalnych, które zaginęły w okresie od 1994 do 2003 r. Stowarzyszenie wezwało również do wszczęcia międzynarodowego dochodzenia w tej sprawie. Image W 1994 r. rząd Namibii nakazał usunięcie z regionu przygranicznego wszystkich nielegalnych imigrantów. Część z nich została oskarżona o przynależność do UNITA, ugrupowania angolskich rebeliantów. Według NSHR decyzja władz, mająca swoje źródło w etniczno-politycznej nietolerancji, spowodowała falę aktów przemocy wymierzonych w lokalną ludność, a mieszkańcy regionów Caprivi i Katango stali się ofiarami systematycznych przymusowych wysiedleń i egzekucji. Obrońcy praw człowieka twierdzą ponadto, że odpowiedzialność za ataki ponosi specjalna jednostka namibijskiego wywiadu ‘Tornado’, a służby bezpieczeństwa otrzymywały rozkazy bezpośrednio od ówczesnego prezydenta kraju Sama Nujomy. Rzecznik Nujomy okreslił informacje NSHR jako ‘starą historię’ i próbę zdyskredytowania byłego prezydenta. Jeśli doniesienia obrońców praw człowieka zostaną potwierdzone, nie będzie to pierwszy przypadek odnalezienia masowych grobów w Namibii. W 2005 r. zlokalizowano miejsce pochówku ofiar konfliktu z RPA, który doprowadził do odzyskania przez Namibię niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: jeszcze o demokracji i prawie wg jbyszewskieg 02.10.08, 22:59 To wszystko wklejasz jest bardzo smutne, ale jaki to ma zwiazek z tym, ze PiS jest partia bandytow stadionowych? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: demokr państwo prawa wg Pana B yszewskiego: 02.10.08, 22:57 Dlaczego wiec mlody PiSi bandyto stadionowy nie pojedziesz do Afryki wdrazac demokracje, prawa czlowieka i milosierdzie boze? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżbyś szowinisto usiłował zrzucić 03.10.08, 00:41 odpowiedzialność na murzynów? Nie z nami Bruner te numery. Spadaj na najbliższe drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna gdybyś komunisto usiłował urzyć mózgu 03.10.08, 00:57 to byś pojął Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: gdybyś komunisto usiłował użyć mózgu 03.10.08, 00:57 użyć oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: gdybyś komunisto usiłował użyć mózgu 03.10.08, 01:52 sralimuchibedziewiosna napisał: > użyć oczywiście :) Guru badziewiaku jest apolityczny, ale skąd takie zero jak ty ma to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Tak będzie w czasie EURO 2012! 02.10.08, 19:50 Kibole śmieją się z Rudego i tej śmiesznej jego ekipy , która może rozwali tę piłkę polską do cna . Tusek ! A ku ku ?!!! Gdzie jesteś ? Co robisz ? Czy znowu , słoneczko , jesteś na urlopie ? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Tak będzie w czasie EURO 2012! 02.10.08, 20:12 O co ci niedorozwoju właściwie chodziło w tym bełkocie? areabis napisał: > Kibole śmieją się z Rudego i tej śmiesznej jego ekipy , która może > rozwali tę piłkę polską do cna . Tusek ! A ku ku ?!!! Gdzie jesteś ? > Co robisz ? Czy znowu , słoneczko , jesteś na urlopie ? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Kto tu jest niedorozwojem? 02.10.08, 20:38 Ja zrozumiałem, ty nie zrozumiałeś - i kto tu jest niedorozwojem? Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Z pewnością ty, misiu-pysiu 02.10.08, 20:46 Tylko jeden niedorozwój jest w stanie zrozumieć bełkot drugiego niedorozwoja, dla normalnych ludzi jest to po prostu bełkot :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Normalny człowiecze, tylko nie "misiu" - 02.10.08, 20:50 ja normalnie kocham, a nie "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Normalny człowiecze, tylko nie "misiu" - 02.10.08, 22:32 a od kiedy to "kochanie" mezczyzny w pupę jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Normalny człowiecze, tylko nie "misiu" - 02.10.08, 23:02 niestaly_czytelnik napisał: > ja normalnie kocham, a nie "inaczej". Kazdy w PiS normalnie kocha pania jaroslawe kaczynskiego...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kto tu jest niedorozwojem? 02.10.08, 23:05 niestaly_czytelnik napisał: > Ja zrozumiałem, ty nie zrozumiałeś - i kto tu jest niedorozwojem? Gowno tam zrozumiales, bandyta stadionowy w imieniu PiS ubliza premierowi, bo nic nie ma do powiedzenia taki glupi jest...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Sluchaj Donar, psiekrwie.. 03.10.08, 05:23 Chetnie wytlumaczylbym Ci to "zjawisko" ale zwykle nie mam czasu na to bo krowy w oborze rycza nie wydojone. Jedno Ci powiem (przez analogie)jak sie dziecku przez "wieki" wmawia ,ze jest gorsze od "innych" i jest polskim bandyta. To co to dziecko juz jako dorosle zrobi. Zrobi Ci kuku, aby Ci udowodnic jak bardzo sie "myliles" Hrrr. hrrr. kaput. Powiem Ci szczerze wielokrotnie sam mialem chec im krzywde zrobic ale honor Poznaniaka mi nie pozwala. Poczekam jak swinia wlezie w moje grzadki i bedzie rozglaszac, ze to jego. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Tak będzie w czasie EURO 2012! 02.10.08, 23:00 areabis napisał: > Kibole śmieją się z Rudego i tej śmiesznej jego ekipy , która może > rozwali tę piłkę polską do cna . Tusek ! A ku ku ?!!! Gdzie jesteś ? > Co robisz ? Czy znowu , słoneczko , jesteś na urlopie ? Oto glos Prawa i Sprawiedliwosci, partii bandytolw stadinowych...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 [...] 02.10.08, 19:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 19:57 A Lech i tak odpadnie na złość bandytom z tego zagłębia łysych i pustych głów... Odpowiedz Link Zgłoś
vautrin [...] 02.10.08, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:11 chyba jednak bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna @swiatlo - masz rację ! Agorę trzeba zlikwidować:] 02.10.08, 20:13 swiatlo napisał: > Jak dużo czasu musi upłynąć, jak bardzo te hordy bandytów muszą sterroryzować > kraj, ile szkód muszą oni wyrządzić, aby wreszcie zrozumiano problem i podjęto > radykalne kroki w celu likwidacji tych szumowin? masz rację ! podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami ! ja też uważam, że szumowiny skupione wokół Wyborczej trzeba radykalnie zlikwidować ( nie w sensie fizycznej likwidacji - to by było zbyt bliskie temu, co robili ich krewniacy ) Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Kibole, to bojówki PISkomuny!!! 02.10.08, 20:17 www.dziennik.pl/polityka/article230822/Mlodziez_PiS_Donald_Co_Ty_.html Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: @swiatlo - masz rację ! Agorę trzeba zlikwido 02.10.08, 20:22 sralimuchibedziewiosna napisał: > masz rację ! podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami ! ja też uważam, że > szumowiny skupione wokół Wyborczej trzeba radykalnie zlikwidować Masz oczywiście na myśli forum Gazety, prawda? ( nie w sensie > fizycznej likwidacji - to by było zbyt bliskie temu, co robili ich krewniacy ) Myślisz o stosach rozpalanych przez prawdziwych katolików? Fakt, to historia, której kontynuacja marzy się piątej kolumnie watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: @swiatlo - masz rację ! Agorę trzeba zlikwido 02.10.08, 22:55 sralimuchibedziewiosna napisał: > swiatlo napisał: > > > Jak dużo czasu musi upłynąć, jak bardzo te hordy bandytów muszą sterroryz > ować > > kraj, ile szkód muszą oni wyrządzić, aby wreszcie zrozumiano problem i po > djęto > > radykalne kroki w celu likwidacji tych szumowin? > > masz rację ! podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami ! ja też uważam, że > szumowiny skupione wokół Wyborczej trzeba radykalnie zlikwidować ( nie w sensie > fizycznej likwidacji - to by było zbyt bliskie temu, co robili ich krewniacy ) Szumowiny o ktorych jest mowa glupi PiSi bandyto stadionowy sa skupione wokol Prawa i Sprawiedliwosci, a wczesniej naofaszystowskiego LPR, koalicjanta PiS...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wrodzona kultura osobista nie pozwala mi 03.10.08, 00:48 postulować zlikwidowanie jołopa sralimuchibedziewiosna. Praktyka społeczna wykazuje że tego typu szuje same dławią się swoją nienawiścią do normalnych ludzi. Jest to śmierć we własnych ekstrementach, ale niestety sami ją wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna twoja wrodzona kultura to bluzgi 03.10.08, 01:01 nie mów o normalnych ludziach synek, bo język zdradza z jakiego sortu masz geny i wychowanie. współczuję rodziców. wiem, że nie miałeś na to wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Synek w porónaniu z twoim knajackim językiem 03.10.08, 02:00 to pieszczotliwe określenie, ale jeżeli chcesz to mogę rozmawiać z tobą w twoim rynsztokowym języku. Nie lubię tego, ale czegoż to nie robi śię dla idei porozumienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna [...] 02.10.08, 20:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster sralimuchibedziewiosna..kibol z sekty Rydzyka-RM ! 02.10.08, 20:18 bolszewickie łajno... Odpowiedz Link Zgłoś
rzewucki Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:28 a jak ich inaczej nazwac?! w lapankach po 1939 tez niewinnych nie lapano, tylko wlasnie takich polskich oszolomow! Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:34 Chrzanisz facet albo robisz głupią prowokacje. Dla zastraszenia mordowali całe wioski - z dziećmi, kobietami i starcami. Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:29 A ty jak byś ich nazwał? Biednymi dziećmi, które chciały się zabawić o nieustalonej narodowości? Hołota nam robi "piękną" reklamę, a nikt z nimi nie chce zrobić porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:32 deval napisał: > A ty jak byś ich nazwał? Biednymi dziećmi, które chciały się zabawić o > nieustalonej narodowości? Hołota nam robi "piękną" reklamę, a nikt z nimi nie > chce zrobić porządku. jest wiele innych określeń, których mozna było użyć - akurat w tym Wyborcza jest dobra, w ubliżaniu i wyzwiskach szczególnie termin "polscy bandyci" kojarzy się jednoznacznie i doskonale wpisuje się w michnikoidalną praktykę lżenia narodu polskiego - taki sznyt spadkobierców tradycji ideologicznej komunistycznej partii zachodniej Ukrainy Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:35 Lżenia narodu polskiego? Ja bym ich "trochę" inaczej nazwał, bo dla takiej hołoty określenie "bandyci" to mało. Tacy właśnie ubliżają naszemu krajowi swoim zachowaniem - ukazując nas w "ciekawym" świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo nie 02.10.08, 20:43 chcesz zrozumieć. Czytasz tytuł "Polscy bandyci pobili pod Poznaniem ..." i od razu powinieneś mieć żółty "warning" - bo po co ktoś dodaje przymiotnik "polscy" do czegoś co się działo na terenie naszego kraju - przecież i bez tego wiadomo, że chodzi o Polaków, a nie np. Koreańczykow. Czytaj między wierszami i myśl, o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 02.10.08, 20:46 Chodzi o podkreślenie narodowości, bo ofiary były innej. A że większość obecnych mediów daje często idiotyczne "chwytliwe" tytuły - to niestety norma. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 02.10.08, 20:59 deval napisał: > Chodzi o podkreślenie narodowości, bo ofiary były innej. A że większość obecnyc > h > mediów daje często idiotyczne "chwytliwe" tytuły - to niestety norma. cieszę się, że doiszliśmy do porozumienia, co do tego , ze tytuł jest conajmniej idiotyczny a co do narodowości napastników - a skąd wiesz, i skąd michnikowo wie , jakiej byli narodowości ? np w bojówce Widzewa są Wietnamczycy :] zdziwiony ? a tych Austriaków jakoś mi nie żal - w Wiedniu darli buźki o polskich świniach , to w Polsce stracili zęby. akcja rodzi reakcję. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 02.10.08, 22:30 O jejej a co powiesz o nagłówkach sprzed nie tak wielu lat "Rumuni żebrają" "Bułgarki stoją przy drodze". Co do tych występków ma narodowość? Nic! A jednak po narodowości poważne i odpowiedzialne media jezdziły w tekstach. Efekt jest taki, że jak masz chłopaka Rumuna to budzi to obrzydzenie, jak masz dziewczynę Bułgarkę, to jest śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Obecność na tym forum szowinistów takich jak ty 03.10.08, 02:10 jest wystarczającą przesłanką żeby jednoznacznie zidentyfikować narodowość tych bandytów i mieć pewność że nie byli to Wietnamczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 03.10.08, 02:06 niestaly_czytelnik napisał: > chcesz zrozumieć. Czytasz tytuł "Polscy bandyci pobili pod > Poznaniem ..." i od razu powinieneś mieć żółty "warning" - bo po co > ktoś dodaje przymiotnik "polscy" do czegoś co się działo na terenie > naszego kraju - przecież i bez tego wiadomo, że chodzi o Polaków, a > nie np. Koreańczykow. Czytaj między wierszami i myśl, o co tu chodzi. Czyżbyś sugerował że byli to amerykańscy bandyci??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 03.10.08, 03:27 deval napisał: > Lżenia narodu polskiego? Ja bym ich "trochę" inaczej nazwał, bo dla takiej > hołoty określenie "bandyci" to mało. Tacy właśnie ubliżają naszemu krajowi swoi > m > zachowaniem - ukazując nas w "ciekawym" świetle. Czasami sie zastanawiam skad sie tacy ludzie jak ty biora- nie rozumiejacy postu na ktory odpowiadaja. Twojemu przedmowcy nie chodzilo o to, ze okreslenie tych kiboli mianem "bandyci" to "lzenie narodu polskiego". Chodzi o okreslenie "polscy bandyci" w gazecie polskojezycznej skierowanej do Polakow i o to, ze tow. Michnik ewidetnie miloscia do polskosci nie pala czemu juz niejednokrotnie dal wyraz na lamach GW(w jednym z moich postow podalem inny przyklad) Odpowiedz Link Zgłoś
chakotay Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:44 spadaj ssac rydzowi Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Powyżej - przykład kwilenia leminga. 02.10.08, 20:46 Albo SB-ecki głos zza grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A jak mądry inaczej pip,pip,pip nazwiesz gnojków 03.10.08, 02:04 którzy napadają we własnym domu na gości? Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 03.10.08, 03:17 deval napisał: > A ty jak byś ich nazwał? Biednymi dziećmi, które chciały się zabawić o > nieustalonej narodowości? Hołota nam robi "piękną" reklamę, a nikt z nimi nie > chce zrobić porządku. Nie bronie zachowania kiboli bo jest nie do zaakceptowania, jednak GW juz nie po raz pierwszy tytuluje swoj artykul w nieodpowiedni sposob. Niby prawnie nie mozna sie do niczego "przyczepic" lecz od dziennikarza piszacego do gazety ukazyjacej sie w tym kraju, po polsku skierowanej do Polakow mozna wymagac wiekszego wyczucia. Przypomnial mi sie jeden z artykulow GW zatytulowany "Polacy mordowali Niemcow" i kropka . Po przeczytaniu artykulu okazalo sie, ze chodzilo o "dzialalnosc" oddelegowanego po wojnie na wyspe Wolin oficera milicji, ktory po odcieciu wyspy przez surowa zime od reszty kraju stworzyl sobie tam prywatny folwark traktujac pozostalych tam Niemcow jak niewolnikow. Sytuacja niewatpliwie naganna, o ktorej nalezy mowic ale tytul podobnie jak i w tym przypadku swiadczy o prymitywnym charakterze jego autora. Radzilbym aby GW bardziej zwracala uwage na te elementy "tworczosci" swoich pracownikow, chyba, ze takie wlasnie sa "wytyczne" Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:33 Nie ma innej rady! Przyjdzie strzelać do bandytów! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head zdegradować lecha do I ligi 02.10.08, 20:47 Jedyna rada na kiboli -bandytów, degradować ich kluby i zakazywać wchodzenia na stadion kibicom. jak ich klub spadnie do IV ligi może im sie odechce Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 kim jest tusk który chciał zabić sędziego? 02.10.08, 21:01 kibolem chyba nie, bo oni tego publicznie nie mówią..... Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Wybierz się jutro do psychiatry ... 02.10.08, 21:12 Wybierz się jutro do psychiatry koniecznie !!! jeszcze nie jest za późno ? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Wybierz się jutro do psychiatry ... 02.10.08, 21:17 lepszawina napisał: > Wybierz się jutro do psychiatry > koniecznie !!! jeszcze nie jest za późno ? pie...sz waść. to słowa człowieka, który walił tanie wino. ciekawe czy z gwincocha? Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Idź do kibla pobawić się siusaczkiem ! 02.10.08, 21:14 Idź do kibla pobawić się siusaczkiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Idź do kibla pobawić się siusaczkiem ! 02.10.08, 21:18 lepszawina napisał: > Idź do kibla pobawić się siusaczkiem ! hehehe, hehehehe ale jazda. niezły ten tusk Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 carpacio znowu oszukałeś sanitariuszy i uciekłeś 03.10.08, 00:50 z Kobierzyna? Sprytny z ciebie głupol:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Bez Wojskowej pomocy nie będzie Mistrzostw. 02.10.08, 21:09 Obciach bez granic. A co dopiero bedzie w czasie mistrzostw w Polsce. Bez Wojska nikt nie utrzyma porządku w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Czas najwyższy rozwiązać problem 02.10.08, 21:10 Czas najwyższy rozwiązać problem skończyć z bandytyzmem ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Podobno ,,kominiarze''mówili po rosyjsku..... 02.10.08, 21:13 W prasie moskiewskiej jutro na wstępniakach relacja o ,,polskich bandytach''.W berlińskiej także...sprawa jest dobrze przygotowana:)A głupie platfusy ,,przeproszą''? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Ej bucu 02.10.08, 23:00 swojej latwej matki bys lepiej pilnowal, puszczalstwo to grzech kazdego katola. Odpowiedz Link Zgłoś
emarcki Brawo Gazeto - za rzetelność dziennikarską 02.10.08, 21:18 w końcu o tych "obywatelach" piszecie używając właściwych rzeczowników: b a n d y c i. Przez lata media stosowały słowo "pseudokibic". Pseudokibic - to co najwyżej osoba śpiąca w trakcie meczu albo zajęta na trybunach grą na telefonie komórkowym. I gdyby tak jeszcze polski futbol /z PZPNem na czele/ wziął się za wyplenienie chwastów. Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy Achtung ! Polnische banditen! przypomniała mi GW 02.10.08, 21:44 podpisano Hans Frank z Generalnej Guberni..w zasadzie gazeta ma rację bo w Polsce można też spotkać marsjańskich bandytów... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski To tylko.. 02.10.08, 22:08 SB sprawdzalo czy na pokladzie nie ma Effi 15, austriackiej horpyny. Jako, ze nie ma teraz w EU granic, sprawdzac mozna podejrzanych a szczgolnie podejrzanych z faszystowska przeszloscia i obecnej sklonnosci antypolskiej nawet w glebi EU kraju. Jak mozna sie dziwic maluczkim w takich sytuacjach, ze sie mszcza. To raczej austriacy powinni wrescie zmienic swoja antypolska szweinehund skore. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:09 Rodacy jest gorzej niż bylo odkąd POkomuchy przejęły władzę Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 03.10.08, 00:51 ichmordy napisała: > Rodacy jest gorzej niż bylo odkąd POkomuchy przejęły władzę Gorzej to jest z tobą, lekarz ci tego nie powiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 03.10.08, 02:03 Cześć Wikul. Pozdrawiam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 a może to młodzieńczy wybryk? 02.10.08, 22:15 może wyrosną z nich jeszcze ludzie, którzy będą chcieli zabić sędziego? Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Chyle niskie czolo. 02.10.08, 22:25 A jednak cos w tym jest co piszesz. Madrosc Twa niech rozjasnia po wsze na tych lamach nasze zarosniete oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Ściana zachodnia 02.10.08, 22:19 buraki po podstawówkach wyborcy Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Ściana zachodnia 02.10.08, 22:33 a ty krakus co? podstawowki nie skonczyles i chcesz innych pouczac? wracaj do wideł, dwie fury gnoju czekają na rozrzucenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Ściana zachodnia 02.10.08, 23:10 krakus24a napisał: > buraki po podstawówkach wyborcy Tuska. a ty qwo pisowska dalej szczekasz??? moze ci zabki wybic albo gardło poderznac? Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard co za wstyd. zrzekne sie obywatelstwa.. 02.10.08, 22:44 wstyd przyznawać sie przed Europejczykami ze jestem z polski... Odpowiedz Link Zgłoś
atomekkk I wlasnie dlatego trzeba rozjeb.... PZPN 02.10.08, 23:04 nawet kosztem jakis mistrzostw swiata, na ktore znowu przejada sie pilkarze, ktorzy nie potrafia kopac pilki, bo sami jada na wycieczke, a za nimi banda dzialaczy...euro 2012 nie nalezy sie nam, bo nie zaslugujemy na nie, czego dowod to ten napad...pilka nozna w tym kraju to jedna wielka pomylka, rozgonic to cale towarzystwo ! Odpowiedz Link Zgłoś