Dodaj do ulubionych

Polscy kibole zaatakowali Austriaków

02.10.08, 19:39
Jak dużo czasu musi upłynąć, jak bardzo te hordy bandytów muszą sterroryzować
kraj, ile szkód muszą oni wyrządzić, aby wreszcie zrozumiano problem i podjęto
radykalne kroki w celu likwidacji tych szumowin?
Obserwuj wątek
    • akkj Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 19:39
      I dla takiego bydła mamy robić za miliardy zł Euro 2012?
      • refleksyjny Zakazać rozgrywania meczy 02.10.08, 22:31
        Na pohybel kibicom
        • manhu Re: Zakazać rozgrywania meczy 03.10.08, 15:27
          Przede wszystkim rozpędzić mafię PZPN (nie patrząc na to co nam mafie FIFA i UEFA zrobią), jak i powywalać sędziów (z sądów), którzy kiboli nie karzą.

To PZPN ma zwyczaj karać zamknięciem stadionu na 2 mecze (gdy kara powinna być 5 lat), a po odwołaniu zmniejszać "karę" do 1 meczu.
          Jasne, że jak nie ma kar, to się opłaca szaleć.
    • deval Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 19:41
      To ci, których teraz tak Kaczyński bronił. Prawo i Sprawiedliwość ;]
      • pierot6 PIS weżmie w obrone polskich kiboli !!! 02.10.08, 19:45
        tacy podobni...
      • sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:15
        deval napisał:

> To ci, których teraz tak Kaczyński bronił. Prawo i Sprawiedliwość ;]

dla takiego sowieta o umysłowości mieszkańca bantustanu, jak ty , to ci sami

biali ludzie znający wartości demokratyczne i zasady państwa prawa zdają sobie
        doskonale sprawę z tego, że chodzi o inne osoby i inne czyny
        • deval Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:27
          Sowieta? To ty popierasz bandytów "stadionowych" i jak wynika z kontekstu partie
          lewicową gospodarczo. Gdyby tamci byli niewinni to by sami nie przyjmowali kary
          tylko na sąd się decydowali. Ale były nagrania, więc... A Kaczyński o tym
          WIEDZIAŁ, mimo to powiedział, co powiedział. Ale dla ciebie jak widać każdy
          praworządny to "sowiet o umysłowości mieszkańca bantustanu". I dopóki tacy jak
          ty będą w tym kraju, dopóki będzie jak jest - gloryfikacja bezprawia.
          • sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 21:03
            deval napisał:

> Sowieta? To ty popierasz bandytów "stadionowych" i jak wynika z kontekstu parti
            > e
            > lewicową gospodarczo. Gdyby tamci byli niewinni to by sami nie przyjmowali kary
            > tylko na sąd się decydowali. Ale były nagrania, więc... A Kaczyński o tym
            > WIEDZIAŁ, mimo to powiedział, co powiedział. Ale dla ciebie jak widać każdy
            > praworządny to "sowiet o umysłowości mieszkańca bantustanu". I dopóki tacy jak
            > ty będą w tym kraju, dopóki będzie jak jest - gloryfikacja bezprawia.

gdybym nie znał tej sytuacji z pierwszej ręki to bym też nie uwierzył , tak jak
            ty co tam się działo

gdybym sam nie nbył parę razy w takich sytuacjach, to też może bym nie uwierzył

a dobrowolne poddanie się karze ? powiedz mi ilu małolatów tego nie zrobi i nie
            podpisze , gdy siedzi przez nimi pies i mówi - podpisze - wychodzisz, nie
            podpiszesz - masz 3 miechy sanek ?

tak, wiem, zaprzeczysz, że coś takiego mogło miec miejsce.

• kralik111 Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:47
              sralimuchibedziewiosna napisał:

> gdybym nie znał tej sytuacji z pierwszej ręki to bym też nie uwierzył , tak jak
              > ty co tam się działo
              >
              > gdybym sam nie nbył parę razy w takich sytuacjach, to też może bym nie uwierzył
              >
              >
              > a dobrowolne poddanie się karze ? powiedz mi ilu małolatów tego nie zrobi i nie
              > podpisze , gdy siedzi przez nimi pies i mówi - podpisze - wychodzisz, nie
              > podpiszesz - masz 3 miechy sanek ?
              >
              > tak, wiem, zaprzeczysz, że coś takiego mogło miec miejsce.
              >

No nie wiem, ilu malolatow tego nie robil?
              Ale ty wiesz, znaczy, ze znasz to z doswiadczenia PiSi mlodociany bandyto
              stadionowy...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • iq-ok Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 21:00
          "biali ludzie znający wartosci demokratyczne"
          To w zasadzie wszystko wyjaśnia.
          • sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 21:22
            iq-ok napisał:

> sralimuchibedziewiosna napisał:
            > "biali ludzie znający wartosci demokratyczne"
            > To w zasadzie wszystko wyjaśnia.

wszystko wyjaśnia ciemnocie wykarmionej pustymi frazesami Wyborczej

wiem co blefujesz chłopcze tym tanim chwytem , więc mówię sprawdzam:

wymień proszę tylko pięć państw czarnoskórych, o których mozna powiedzieć , że
            sa rządzone zgodnie z zasadami demokratycznego państwa prawa :)

problem ? postaraj się wymienić choćby i mniejtak, wiem, to pewnie wina białych
            imperialistycznych rasistowskich świń i ich tajemnego spisku, że takich państw
            ...nie ma :)

• jbyszewski Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:10
              Wie Pan, nie powinienem zapewne w ogóle z Panem dyskutować. Tym niemniej: żądał
              Pan listy pięciu afrykańskich demokracji. Uprzejmie proszę: Benin, Botswana,
              Ghana, Namibia i Republika Zielonego Przylądka.

PS. Będę wnioskował o usunięcie kolejnych Pana postów, jeżeli naruszą one
              regulamin forum.
              • sralimuchibedziewiosna Re: Polscy kibole zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:43
                jbyszewski napisał:

> Wie Pan, nie powinienem zapewne w ogóle z Panem dyskutować. Tym niemniej: żądał
                > Pan listy pięciu afrykańskich demokracji. Uprzejmie proszę: Benin, Botswana,
                > Ghana, Namibia i Republika Zielonego Przylądka.
                >
                > PS. Będę wnioskował o usunięcie kolejnych Pana postów, jeżeli naruszą one
                > regulamin forum.

Buhehehe :DDD

tak, szczególnie Namibia i Ghana wręcz słyną z zamiłowania do przestrzegania
                praw człowieka w stosunku do własnych obywateli i zamiłowania do niestrzelania
                do mniejszości plemiennych co jakiś czas a także niestosowania systemu
                niewolniczej pracy w kopalnich chociażby

Wie Pan - rzeczywiście nie powinien Pan ze mną najwyraźniej dyskutować ponieważ
                zawarł Pan w jednej swojej wypowiedzi kilka kłamst - poczynając od tego, że
                wymienione państwa sa demokratycznymi państwami prawa w rozumieniu ludzi
                cywilizowanych w XXI wieku ( czyli nie tylko z zapisów w konstytucji , ale i
                przesytrzegania tyuch zasad w praktyuce stosunków wewnętreznych ) a kończąc na
                stwierdzeniu, że czegoś żądałem, choć każdy może sprawdzić , żeby zobaczyć, że
                prosiłem, a nie żądalem

z drugiej strony zdziwiony formą wypowiedzi nie jestem , gdyż jest ona dość
                typowa dla przedstawicieli pewnej sfery, w której manipulacja i kłamstwa sa na
                porządku dziennym , no i koniecznie zaznaczenie, że w zasadzie, to nie powinno
                się z komś rozmawiać bo coś tam - taki tam wstępik , po którym niby każdy ma
                wiedziec, jakim to się jest moralnym autorytetem itd itp głupoty

nie dziwi też na zakończenie pogróżka konfidenctwem

a wnioskuj sobie człowieku o co chcesz
                • sralimuchibedziewiosna demokr państwo prawa wg Pana B yszewskiego: 02.10.08, 22:53
                  taki mały przykładzik tego, jak to rozumie definicję demokratycznego państwa
                  prawa jbyszewski:

"W Botswanie, państwie graniczącym z Republiką Południowej Afryki, mają miejsce
                  rasistowskie prześladowania Buszmenów, swoim okrucieństwem przekraczające
                  prześladowania Czarnych w dawnej RPA, które Botswana potępiała.
                  Buszmeni są odmienną rasą od reszty Afrykanów. Stanowią najstarszą grupę
                  etniczną świata. Żyją ze zbieractwa i myślistwa. Ich organizacja społeczna jest
                  niemal doskonale anarchistyczna, nie ma wśród nich żadnej hierarchii. Niegdyś
                  zamieszkiwali prawie całą Afrykę i Europę (z której zostali wyparci przez
                  zlodowacenie), ale w późniejszych czasach bardziej wojownicze ludy pasterskie i
                  rolnicze spychały ich coraz bardziej na południe. Jeszcze u schyłku
                  średniowiecza stanowili podstawową ludność całej południowej Afryki, ale
                  ekspansja ludów murzyńskich i Europejczyków ograniczyła ich zasięg do obszarów
                  pustynnych, między innymi Kalahari. Teraz zaś nawet i tam są tępieni jako ludzie
                  "prehistoryczni" i "prymitywni" przez władze Botswany, które dopuszczają się
                  wobec nich zbrodni ludobójstwa (zatruwanie studni, wylewanie zebranej wody,
                  torturowanie, pozbawianie środków do życia pod pretekstem ochrony przyrody,
                  odbieranie radioodbiorników stanowiących jedyne źródło kontaktu ze światem, a
                  przez to i informowania o prześladowaniach). "
                  • sralimuchibedziewiosna jeszcze o demokracji i prawie wg jbyszewskiego: 02.10.08, 22:55
                    Narodowe Stowarzyszenie Praw Człowieka (NSHR) poinformowało, że w grobach
                    położonych po obu stronach granicy może znajdować się około 1 600 ciał ofiar
                    działań służb specjalnych, które zaginęły w okresie od 1994 do 2003 r.
                    Stowarzyszenie wezwało również do wszczęcia międzynarodowego dochodzenia w tej
                    sprawie. Image

W 1994 r. rząd Namibii nakazał usunięcie z regionu przygranicznego wszystkich
                    nielegalnych imigrantów. Część z nich została oskarżona o przynależność do
                    UNITA, ugrupowania angolskich rebeliantów. Według NSHR decyzja władz, mająca
                    swoje źródło w etniczno-politycznej nietolerancji, spowodowała falę aktów
                    przemocy wymierzonych w lokalną ludność, a mieszkańcy regionów Caprivi i Katango
                    stali się ofiarami systematycznych przymusowych wysiedleń i egzekucji. Obrońcy
                    praw człowieka twierdzą ponadto, że odpowiedzialność za ataki ponosi specjalna
                    jednostka namibijskiego wywiadu ‘Tornado’, a służby bezpieczeństwa otrzymywały
                    rozkazy bezpośrednio od ówczesnego prezydenta kraju Sama Nujomy.

Rzecznik Nujomy okreslił informacje NSHR jako ‘starą historię’ i próbę
                    zdyskredytowania byłego prezydenta.

Jeśli doniesienia obrońców praw człowieka zostaną potwierdzone, nie będzie to
                    pierwszy przypadek odnalezienia masowych grobów w Namibii. W 2005 r.
                    zlokalizowano miejsce pochówku ofiar konfliktu z RPA, który doprowadził do
                    odzyskania przez Namibię niepodległości.
                    • kralik111 Re: jeszcze o demokracji i prawie wg jbyszewskieg 02.10.08, 22:59
                      To wszystko wklejasz jest bardzo smutne, ale jaki to ma zwiazek z tym, ze PiS
                      jest partia bandytow stadionowych?

:-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
                  • kralik111 Re: demokr państwo prawa wg Pana B yszewskiego: 02.10.08, 22:57
                    Dlaczego wiec mlody PiSi bandyto stadionowy nie pojedziesz do Afryki wdrazac
                    demokracje, prawa czlowieka i milosierdzie boze?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • kruk07 Atak jest sprawiedliwy: Hitler byl z Austrii 02.10.08, 23:16
        • guru133 Czyżbyś szowinisto usiłował zrzucić 03.10.08, 00:41
          odpowiedzialność na murzynów? Nie z nami Bruner te numery. Spadaj na najbliższe
          drzewo.
          • sralimuchibedziewiosna gdybyś komunisto usiłował urzyć mózgu 03.10.08, 00:57
            to byś pojął
            • sralimuchibedziewiosna Re: gdybyś komunisto usiłował użyć mózgu 03.10.08, 00:57
              użyć oczywiście :)
              • guru133 Re: gdybyś komunisto usiłował użyć mózgu 03.10.08, 01:52

> użyć oczywiście :)
                Guru badziewiaku jest apolityczny, ale skąd takie zero jak ty ma to wiedzieć.
    • areabis Tak będzie w czasie EURO 2012! 02.10.08, 19:50
      Kibole śmieją się z Rudego i tej śmiesznej jego ekipy , która może
      rozwali tę piłkę polską do cna . Tusek ! A ku ku ?!!! Gdzie jesteś ?
      Co robisz ? Czy znowu , słoneczko , jesteś na urlopie ?
      • akkj Re: Tak będzie w czasie EURO 2012! 02.10.08, 20:12
        O co ci niedorozwoju właściwie chodziło w tym bełkocie?

areabis napisał:

> Kibole śmieją się z Rudego i tej śmiesznej jego ekipy , która
        może
        > rozwali tę piłkę polską do cna . Tusek ! A ku ku ?!!! Gdzie
        jesteś ?
        > Co robisz ? Czy znowu , słoneczko , jesteś na urlopie ?
        • niestaly_czytelnik Kto tu jest niedorozwojem? 02.10.08, 20:38
          Ja zrozumiałem, ty nie zrozumiałeś - i kto tu jest niedorozwojem?
          • spark5719 Z pewnością ty, misiu-pysiu 02.10.08, 20:46
            Tylko jeden niedorozwój jest w stanie zrozumieć bełkot drugiego
            niedorozwoja, dla normalnych ludzi jest to po prostu bełkot :DDDDDDD
            • niestaly_czytelnik Normalny człowiecze, tylko nie "misiu" - 02.10.08, 20:50
              ja normalnie kocham, a nie "inaczej".
              • gregman77 Re: Normalny człowiecze, tylko nie "misiu" - 02.10.08, 22:32
                a od kiedy to "kochanie" mezczyzny w pupę jest normalne?
              • kralik111 Re: Normalny człowiecze, tylko nie "misiu" - 02.10.08, 23:02
                niestaly_czytelnik napisał:

> ja normalnie kocham, a nie "inaczej".

Kazdy w PiS normalnie kocha pania jaroslawe
                kaczynskiego...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • kralik111 Re: Kto tu jest niedorozwojem? 02.10.08, 23:05

> Ja zrozumiałem, ty nie zrozumiałeś - i kto tu jest niedorozwojem?

Gowno tam zrozumiales, bandyta stadionowy w imieniu PiS ubliza premierowi, bo
            nic nie ma do powiedzenia taki glupi jest...:DDDD
      • donar44 Re: Tylko Polonski i Rydzyk moga pomoc !!!! 02.10.08, 21:08
        • polonski Re: Sluchaj Donar, psiekrwie.. 03.10.08, 05:23
          Chetnie wytlumaczylbym Ci to "zjawisko" ale zwykle nie mam czasu na
          to bo krowy w oborze rycza nie wydojone. Jedno Ci powiem (przez
          analogie)jak sie dziecku przez "wieki" wmawia ,ze jest gorsze
          od "innych" i jest polskim bandyta. To co to dziecko juz jako
          dorosle zrobi. Zrobi Ci kuku, aby Ci udowodnic jak bardzo
          sie "myliles" Hrrr. hrrr. kaput.
          Powiem Ci szczerze wielokrotnie sam mialem chec im krzywde zrobic
          ale honor Poznaniaka mi nie pozwala. Poczekam jak swinia wlezie w
          moje grzadki i bedzie rozglaszac, ze to jego.
      • kralik111 Re: Tak będzie w czasie EURO 2012! 02.10.08, 23:00
        areabis napisał:

> Kibole śmieją się z Rudego i tej śmiesznej jego ekipy , która może
        > rozwali tę piłkę polską do cna . Tusek ! A ku ku ?!!! Gdzie jesteś ?
        > Co robisz ? Czy znowu , słoneczko , jesteś na urlopie ?

Oto glos Prawa i Sprawiedliwosci, partii bandytolw
        stadinowych...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • nowak11 [...] 02.10.08, 19:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jovila Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 19:57
      A Lech i tak odpadnie na złość bandytom z tego zagłębia łysych i pustych głów...
    • vautrin [...] 02.10.08, 20:06
      • harp Re: Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:11
        chyba jednak bandyci.
    • sralimuchibedziewiosna @swiatlo - masz rację ! Agorę trzeba zlikwidować:] 02.10.08, 20:13
      swiatlo napisał:

> Jak dużo czasu musi upłynąć, jak bardzo te hordy bandytów muszą sterroryzować
      > kraj, ile szkód muszą oni wyrządzić, aby wreszcie zrozumiano problem i podjęto
      > radykalne kroki w celu likwidacji tych szumowin?

masz rację ! podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami ! ja też uważam, że
      szumowiny skupione wokół Wyborczej trzeba radykalnie zlikwidować ( nie w sensie
      fizycznej likwidacji - to by było zbyt bliskie temu, co robili ich krewniacy )
      • staryduster Kibole, to bojówki PISkomuny!!! 02.10.08, 20:17
        www.dziennik.pl/polityka/article230822/Mlodziez_PiS_Donald_Co_Ty_.html
      • babaqba Re: @swiatlo - masz rację ! Agorę trzeba zlikwido 02.10.08, 20:22

> masz rację ! podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami ! ja też
        uważam, że
        > szumowiny skupione wokół Wyborczej trzeba radykalnie zlikwidować

Masz oczywiście na myśli forum Gazety, prawda?

( nie w sensie
        > fizycznej likwidacji - to by było zbyt bliskie temu, co robili ich
        krewniacy )

Myślisz o stosach rozpalanych przez prawdziwych katolików? Fakt, to
        historia, której kontynuacja marzy się piątej kolumnie watykanu.
      • kralik111 Re: @swiatlo - masz rację ! Agorę trzeba zlikwido 02.10.08, 22:55

> swiatlo napisał:
        >
        > > Jak dużo czasu musi upłynąć, jak bardzo te hordy bandytów muszą sterroryz
        > ować
        > > kraj, ile szkód muszą oni wyrządzić, aby wreszcie zrozumiano problem i po
        > djęto
        > > radykalne kroki w celu likwidacji tych szumowin?
        >
        > masz rację ! podpisuje się pod tym wszystkimi kończynami ! ja też uważam, że
        > szumowiny skupione wokół Wyborczej trzeba radykalnie zlikwidować ( nie w sensie
        > fizycznej likwidacji - to by było zbyt bliskie temu, co robili ich krewniacy )

Szumowiny o ktorych jest mowa glupi PiSi bandyto stadionowy sa skupione wokol
        Prawa i Sprawiedliwosci, a wczesniej naofaszystowskiego LPR, koalicjanta
        PiS...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • guru133 Wrodzona kultura osobista nie pozwala mi 03.10.08, 00:48
        postulować zlikwidowanie jołopa sralimuchibedziewiosna. Praktyka społeczna
        wykazuje że tego typu szuje same dławią się swoją nienawiścią do normalnych
        ludzi. Jest to śmierć we własnych ekstrementach, ale niestety sami ją wybrali.
        • sralimuchibedziewiosna twoja wrodzona kultura to bluzgi 03.10.08, 01:01
          nie mów o normalnych ludziach synek, bo język zdradza z jakiego sortu masz geny
          i wychowanie. współczuję rodziców. wiem, że nie miałeś na to wpływu.
          • guru133 Synek w porónaniu z twoim knajackim językiem 03.10.08, 02:00
            to pieszczotliwe określenie, ale jeżeli chcesz to mogę rozmawiać z tobą w twoim
            rynsztokowym języku. Nie lubię tego, ale czegoż to nie robi śię dla idei
            porozumienia:)
    • sralimuchibedziewiosna [...] 02.10.08, 20:16
      • staryduster sralimuchibedziewiosna..kibol z sekty Rydzyka-RM ! 02.10.08, 20:18
        bolszewickie łajno...
      • rzewucki Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:28
        a jak ich inaczej nazwac?!
        w lapankach po 1939 tez niewinnych nie lapano, tylko wlasnie takich polskich
        oszolomow!
        • deval Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:34
          Chrzanisz facet albo robisz głupią prowokacje. Dla zastraszenia mordowali całe
          wioski - z dziećmi, kobietami i starcami.
      • deval Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:29
        A ty jak byś ich nazwał? Biednymi dziećmi, które chciały się zabawić o
        nieustalonej narodowości? Hołota nam robi "piękną" reklamę, a nikt z nimi nie
        chce zrobić porządku.
        • sralimuchibedziewiosna Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:32
          deval napisał:

> A ty jak byś ich nazwał? Biednymi dziećmi, które chciały się zabawić o
          > nieustalonej narodowości? Hołota nam robi "piękną" reklamę, a nikt z nimi nie
          > chce zrobić porządku.

jest wiele innych określeń, których mozna było użyć - akurat w tym Wyborcza jest
          dobra, w ubliżaniu i wyzwiskach szczególnie

termin "polscy bandyci" kojarzy się jednoznacznie i doskonale wpisuje się w
          michnikoidalną praktykę lżenia narodu polskiego - taki sznyt spadkobierców
          tradycji ideologicznej komunistycznej partii zachodniej Ukrainy

• deval Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:35
            Lżenia narodu polskiego? Ja bym ich "trochę" inaczej nazwał, bo dla takiej
            hołoty określenie "bandyci" to mało. Tacy właśnie ubliżają naszemu krajowi swoim
            zachowaniem - ukazując nas w "ciekawym" świetle.
            • niestaly_czytelnik Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo nie 02.10.08, 20:43
              chcesz zrozumieć. Czytasz tytuł "Polscy bandyci pobili pod
              Poznaniem ..." i od razu powinieneś mieć żółty "warning" - bo po co
              ktoś dodaje przymiotnik "polscy" do czegoś co się działo na terenie
              naszego kraju - przecież i bez tego wiadomo, że chodzi o Polaków, a
              nie np. Koreańczykow. Czytaj między wierszami i myśl, o co tu chodzi.
              • deval Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 02.10.08, 20:46
                Chodzi o podkreślenie narodowości, bo ofiary były innej. A że większość obecnych
                mediów daje często idiotyczne "chwytliwe" tytuły - to niestety norma.
                • sralimuchibedziewiosna Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 02.10.08, 20:59
                  deval napisał:

> Chodzi o podkreślenie narodowości, bo ofiary były innej. A że większość obecnyc
                  > h
                  > mediów daje często idiotyczne "chwytliwe" tytuły - to niestety norma.

cieszę się, że doiszliśmy do porozumienia, co do tego , ze tytuł jest conajmniej
                  idiotyczny

a co do narodowości napastników - a skąd wiesz, i skąd michnikowo wie , jakiej
                  byli narodowości ? np w bojówce Widzewa są Wietnamczycy :] zdziwiony ?

a tych Austriaków jakoś mi nie żal - w Wiedniu darli buźki o polskich świniach ,
                  to w Polsce stracili zęby. akcja rodzi reakcję. proste.
                  • dyngos Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 02.10.08, 22:30
                    O jejej a co powiesz o nagłówkach sprzed nie tak wielu lat "Rumuni
                    żebrają" "Bułgarki stoją przy drodze". Co do tych występków ma
                    narodowość? Nic! A jednak po narodowości poważne i odpowiedzialne
                    media jezdziły w tekstach. Efekt jest taki, że jak masz chłopaka
                    Rumuna to budzi to obrzydzenie, jak masz dziewczynę Bułgarkę, to
                    jest śmiech.
                  • guru133 Obecność na tym forum szowinistów takich jak ty 03.10.08, 02:10
                    jest wystarczającą przesłanką żeby jednoznacznie zidentyfikować narodowość tych
                    bandytów i mieć pewność że nie byli to Wietnamczycy.
              • guru133 Re: Człowieku, pewnej rzeczy nie rozumiesz, albo 03.10.08, 02:06

> chcesz zrozumieć. Czytasz tytuł "Polscy bandyci pobili pod
                > Poznaniem ..." i od razu powinieneś mieć żółty "warning" - bo po co
                > ktoś dodaje przymiotnik "polscy" do czegoś co się działo na terenie
                > naszego kraju - przecież i bez tego wiadomo, że chodzi o Polaków, a
                > nie np. Koreańczykow. Czytaj między wierszami i myśl, o co tu chodzi.
                Czyżbyś sugerował że byli to amerykańscy bandyci???????
            • ember11 Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 03.10.08, 03:27
              deval napisał:

> Lżenia narodu polskiego? Ja bym ich "trochę" inaczej nazwał, bo
              dla takiej
              > hołoty określenie "bandyci" to mało. Tacy właśnie ubliżają naszemu
              krajowi swoi
              > m
              > zachowaniem - ukazując nas w "ciekawym" świetle.
              Czasami sie zastanawiam skad sie tacy ludzie jak ty biora- nie
              rozumiejacy postu na ktory odpowiadaja. Twojemu przedmowcy nie
              chodzilo o to, ze okreslenie tych kiboli mianem "bandyci" to "lzenie
              narodu polskiego". Chodzi o okreslenie "polscy bandyci" w gazecie
              polskojezycznej skierowanej do Polakow i o to, ze tow. Michnik
              ewidetnie miloscia do polskosci nie pala czemu juz niejednokrotnie
              dal wyraz na lamach GW(w jednym z moich postow podalem inny
              przyklad)
          • chakotay Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 02.10.08, 20:44
            spadaj ssac rydzowi
            • niestaly_czytelnik Powyżej - przykład kwilenia leminga. 02.10.08, 20:46
              Albo SB-ecki głos zza grobu.
          • guru133 A jak mądry inaczej pip,pip,pip nazwiesz gnojków 03.10.08, 02:04
            którzy napadają we własnym domu na gości?
        • ember11 Re: "polnische banditen"- Wyborcza wysławia się j 03.10.08, 03:17
          deval napisał:

> A ty jak byś ich nazwał? Biednymi dziećmi, które chciały się
          zabawić o
          > nieustalonej narodowości? Hołota nam robi "piękną" reklamę, a nikt
          z nimi nie
          > chce zrobić porządku.
          Nie bronie zachowania kiboli bo jest nie do zaakceptowania, jednak
          GW juz nie po raz pierwszy tytuluje swoj artykul w nieodpowiedni
          sposob. Niby prawnie nie mozna sie do niczego "przyczepic" lecz od
          dziennikarza piszacego do gazety ukazyjacej sie w tym kraju, po
          polsku skierowanej do Polakow mozna wymagac wiekszego wyczucia.
          Przypomnial mi sie jeden z artykulow GW zatytulowany "Polacy
          mordowali Niemcow" i kropka . Po przeczytaniu artykulu okazalo sie,
          ze chodzilo o "dzialalnosc" oddelegowanego po wojnie na wyspe Wolin
          oficera milicji, ktory po odcieciu wyspy przez surowa zime od reszty
          kraju stworzyl sobie tam prywatny folwark traktujac pozostalych tam
          Niemcow jak niewolnikow. Sytuacja niewatpliwie naganna, o ktorej
          nalezy mowic ale tytul podobnie jak i w tym przypadku swiadczy o
          prymitywnym charakterze jego autora. Radzilbym aby GW bardziej
          zwracala uwage na te elementy "tworczosci" swoich pracownikow,
          chyba, ze takie wlasnie sa "wytyczne"
    • michalparadowski Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 20:33
      Nie ma innej rady!
      Przyjdzie strzelać do bandytów!
    • talking_head zdegradować lecha do I ligi 02.10.08, 20:47
      Jedyna rada na kiboli -bandytów, degradować ich kluby i zakazywać
      wchodzenia na stadion kibicom. jak ich klub spadnie do IV ligi może
      im sie odechce
    • carpaccio4 kim jest tusk który chciał zabić sędziego? 02.10.08, 21:01
      kibolem chyba nie, bo oni tego publicznie nie mówią.....
      • lepszawina Wybierz się jutro do psychiatry ... 02.10.08, 21:12
        Wybierz się jutro do psychiatry
        koniecznie !!! jeszcze nie jest za późno ?
        • carpaccio4 Re: Wybierz się jutro do psychiatry ... 02.10.08, 21:17
          lepszawina napisał:

> Wybierz się jutro do psychiatry
          > koniecznie !!! jeszcze nie jest za późno ?

pie...sz waść. to słowa człowieka, który walił tanie wino. ciekawe czy z
          gwincocha?
      • lepszawina Idź do kibla pobawić się siusaczkiem ! 02.10.08, 21:14
        Idź do kibla pobawić się siusaczkiem !
        • carpaccio4 Re: Idź do kibla pobawić się siusaczkiem ! 02.10.08, 21:18
          lepszawina napisał:

> Idź do kibla pobawić się siusaczkiem !

hehehe, hehehehe ale jazda. niezły ten tusk
      • guru133 carpacio znowu oszukałeś sanitariuszy i uciekłeś 03.10.08, 00:50
        z Kobierzyna? Sprytny z ciebie głupol:-)))
    • art.usa Bez Wojskowej pomocy nie będzie Mistrzostw. 02.10.08, 21:09
      Obciach bez granic.
      A co dopiero bedzie w czasie mistrzostw w Polsce.
      Bez Wojska nikt nie utrzyma porządku w tym kraju.
    • lepszawina Czas najwyższy rozwiązać problem 02.10.08, 21:10
      Czas najwyższy rozwiązać problem
      skończyć z bandytyzmem !
    • amanasunta Podobno ,,kominiarze''mówili po rosyjsku..... 02.10.08, 21:13
      W prasie moskiewskiej jutro na wstępniakach relacja o ,,polskich bandytach''.W
      berlińskiej także...sprawa jest dobrze przygotowana:)A głupie platfusy
      ,,przeproszą''?
      • wiedmak Ej bucu 02.10.08, 23:00
        swojej latwej matki bys lepiej pilnowal, puszczalstwo to grzech kazdego katola.
      • guru133 To ty umiesz mówić po rosyjsku???????????????? 03.10.08, 00:52
        :)
    • rach_ciach Brawo! 02.10.08, 21:15

• emarcki Brawo Gazeto - za rzetelność dziennikarską 02.10.08, 21:18
      w końcu o tych "obywatelach" piszecie używając właściwych rzeczowników: b a n d
      y c i.

Przez lata media stosowały słowo "pseudokibic". Pseudokibic - to co najwyżej
      osoba śpiąca w trakcie meczu albo zajęta na trybunach grą na telefonie
      komórkowym. I gdyby tak jeszcze polski futbol /z PZPNem na czele/ wziął się za
      wyplenienie chwastów.
    • 1000kg WSTYD i HAŃBA!!! 02.10.08, 21:23
      Na pohybel huliganom!
    • mentorlevicy Achtung ! Polnische banditen! przypomniała mi GW 02.10.08, 21:44
      podpisano Hans Frank z Generalnej Guberni..w zasadzie gazeta ma
      rację bo w Polsce można też spotkać marsjańskich bandytów...
      • antybandzior no i poznańskie bandziorki pokazały... 02.10.08, 22:07
        żałosne
    • polonski To tylko.. 02.10.08, 22:08
      SB sprawdzalo czy na pokladzie nie ma Effi 15, austriackiej horpyny.
      Jako, ze nie ma teraz w EU granic, sprawdzac mozna podejrzanych a
      szczgolnie podejrzanych z faszystowska przeszloscia i obecnej
      sklonnosci antypolskiej nawet w glebi EU kraju.

Jak mozna sie dziwic maluczkim w takich sytuacjach, ze sie mszcza.
      To raczej austriacy powinni wrescie zmienic swoja antypolska
      szweinehund skore.
    • ichmordy Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 02.10.08, 22:09
      Rodacy jest gorzej niż bylo odkąd POkomuchy przejęły władzę
      • wikul Re: Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 03.10.08, 00:51
        ichmordy napisała:

> Rodacy jest gorzej niż bylo odkąd POkomuchy przejęły władzę

Gorzej to jest z tobą, lekarz ci tego nie powiedział ?
        • alfalfa Re: Polscy bandyci zaatakowali Austriaków 03.10.08, 02:03
          Cześć Wikul. Pozdrawiam.
          A.
    • carpaccio4 a może to młodzieńczy wybryk? 02.10.08, 22:15
      może wyrosną z nich jeszcze ludzie, którzy będą chcieli zabić sędziego?
      • polonski Re: Chyle niskie czolo. 02.10.08, 22:25
        A jednak cos w tym jest co piszesz. Madrosc Twa niech rozjasnia po
        wsze na tych lamach nasze zarosniete oblicze.
    • krakus24a Ściana zachodnia 02.10.08, 22:19
      buraki po podstawówkach wyborcy Tuska.
      • gregman77 Re: Ściana zachodnia 02.10.08, 22:33
        a ty krakus co? podstawowki nie skonczyles i chcesz innych pouczac?
        wracaj do wideł, dwie fury gnoju czekają na rozrzucenie...
      • mw-te Re: Ściana zachodnia 02.10.08, 23:10
        krakus24a napisał:

> buraki po podstawówkach wyborcy Tuska.
        a ty qwo pisowska dalej szczekasz??? moze ci zabki wybic albo gardło poderznac?
    • pyszard co za wstyd. zrzekne sie obywatelstwa.. 02.10.08, 22:44
      wstyd przyznawać sie przed Europejczykami ze jestem z polski...
    • atomekkk I wlasnie dlatego trzeba rozjeb.... PZPN 02.10.08, 23:04
      nawet kosztem jakis mistrzostw swiata, na ktore znowu przejada sie pilkarze,
      ktorzy nie potrafia kopac pilki, bo sami jada na wycieczke, a za nimi banda
      dzialaczy...euro 2012 nie nalezy sie nam, bo nie zaslugujemy na nie, czego dowod
      to ten napad...pilka nozna w tym kraju to jedna wielka pomylka, rozgonic to cale
      towarzystwo !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka