Dodaj do ulubionych

Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem

06.11.08, 13:01
Nieroby do roboty
Obserwuj wątek
    • zigzaur Re: Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:05
      PKP do prywatyzacji.
      • kakens Re: Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:10
        zigzaur napisał:

> PKP do prywatyzacji.

rząd do likwidacji ;)

Hasła mają dobre, podobają mi się,
        "Popierajmy Tuska czynem umierajmy przed terminem".
        "Słońce Peru mistrz bajeru"

A teraz droga gawiedzi nauczcie się, że nie jesteście już potrzebni. Kto miał
        dojść do władzy ten doszedł. Białych miasteczek już nie będzie, strajki są
        niewygodne i nie mają już medialnego poparcia. Wtedy chodziło o wywalenie
        kaczki, co się udało. A teraz spadać, bo was słońce poszczuje psami.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:18
          Ja z kolei pamiętam jak dzisiejszym bohaterom walki o państwową
          służbę zdrowia pisdactwo wypominało różne rzeczy. Gardias np. że
          jest związana z SdPL, a Bukielowi że ma dom z boiskiem do koszykówki
          (wstrętny oligarcha lekarski!!!).
          • atomm Re: Kilkuset nierobów protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:41
            W du..pach sie poprzewracało...
            Niech nie myśli jeden len z drugim ze Polacy beda za nich pracowac i
            finansowac emerytury 40-letnim nierobom....
            • hrabia-monte-christo ------brawo zwiazkowcy - pogonic NIErzad Tuska--- 06.11.08, 13:42
              atomm napisał:

> W du..pach sie poprzewracało...
              > Niech nie myśli jeden len z drugim ze Polacy beda za nich pracowac i
              > finansowac emerytury 40-letnim nierobom....
              • pogromca_kretynow Re: sam plac na przywileje, bo ja nie zamierzam 06.11.08, 13:46
                • wet3 Re: pogromca_kretynow 06.11.08, 14:04
                  pogromca_kretynow napisal: > sam plac na -przywileje, bo ja nie
                  zamierzam

A kto, kretynie, brdzie sie liczyl z twoja opinia? Bedziesz bulic
                  jak kazdy inny!!!
                  • jimmyjazz Złodzieje z PiS/Solidarność i OPZZ/SLD 06.11.08, 14:23

• kot.puszek.okruszek Rację ma ten, kto głośniej krzyczy... 06.11.08, 14:40
                      Niestety, rację ma ten kto głośniej krzyczy... Zamiast rozmawiać i zejść z oczekiwaniami na ziemię, mamy kolejną odsłonę dialogu i krzyku poprzez media.

--
                      Bielsko-Biała przebudowa DK52 Wyzwolenia
                      Bielsko-Biała zdjęcia
                      Makiety kolejowe
                      • gamon0 Do narodu dociera prawda o PO i Tusku... 06.11.08, 14:46
                        Czas przejrzeć na oczy!

--
                        PO to kicz popkultury żerujący na naiwności...
                        • arnold19 hehe...inny bajer nierzadu herr Tusk to Penis! 06.11.08, 14:53
                          Ciekawe, kiedy go uzyja na demonstracji.. takiego wielgachnego..
                          okolo 2 metrow z opowiednimi napisanami.. np. "nierzad herr Tusk"(bo
                          przeciez nie rzadzi a czego sie dotknie to kompromitujaca wpadka w
                          wyniku extremalnej nieudolnosci ) albo tez inny: "herr Tusk bajeruje
                          na wyrost".

Innym swietnym rekwizytem nierzadu herr Tusk harmonizujacym z
                          penisem bylby swinski ryj.. wyobrazcie sobie: penis a obok
                          zachecajacy swinski ryj.. to bylby wrecz happenning..

Mam nadzieje, ze niebawem zobaczymy w czasie najblizszych wystapien
                          wyborcow majacych dosyc kretactw i klamstw, wlasnie bajerow.

• gamon0 Sugerujesz, że penis i świński ryj to atrybuty PO? 06.11.08, 14:57
                            :)))

--
                            PO to kicz popkultury... z Tuskiem na czele.
                            • freon Ja tam nic nie bede sugerowal 06.11.08, 15:07
                              Powiem jasno - nie jestes gamoniem. Jestes szmata.
                              • gamon0 To ja powiem wprost - freon, coś ci się pomyliło 06.11.08, 15:13

--
                          • kliwia-tylko Nie przesadzasz??? 06.11.08, 15:02
                            Tusk i jego rząd chcą zrobić porządek. A niby jakim prawem
                            wcześniejsze emerytury dla listonoszy, nauczycieli i konduktorów? A
                            gdzie inni? Nie stac Polski na to. Za parę lat braknie kasy na
                            emerytury. I co wtedy? Kaczora to nie obchodzi, bo jego już nigdy
                            nie wyboiorą, emeryturę też będzie miał godziwą. G...no go wszystko
                            obchodzi. A zwiazkowcy? Robią to od czego są. Ale ogół społeczeństwa
                            jest przeciwko wcześniejszym emeryturom. Tusku, rób co do Ciebie
                            należy. Najwyższy czas uporządkować to bagno.
                            • wrojoz Panie Kaczyński, Pana czas już minął.! 06.11.08, 15:10
                      • kasia20055 Słońce Peru 06.11.08, 15:25
                        A Tusk siedzi i się śmieje z roboli. Przestanie się śmiać jak zaczną skandować:
                        Precz z Tuskiem!
                        • kliwia-tylko Nie przeginasz? 06.11.08, 19:31
                          Tusk to facet z klasą, chce tylko zrobić porządek. I chwała mu za
                          to. A związkowcy mieli 26 spotkań z rządem, to mało? A mówią, że nie
                          było dialogu, i jak im wierzyć...
              • wrojoz Palikot pokazuje draństwa Kaczyńskich 06.11.08, 15:10
            • milu100 Re: Kilkuset nierobów protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:51
              doczytaj sobie chłopku artykuł, na pomostówkę mógłbyś przejść w wieku 60 lat,
              za to policjant czy żołnierz możę być emerytem mając 35lat i tym trzeba się zająć
              • chudymisio Re: Kilkuset nierobów protestuje przed Sejmem 06.11.08, 14:03
                > doczytaj sobie chłopku artykuł, na pomostówkę mógłbyś przejść w
                wieku 60 lat,
                > za to policjant czy żołnierz możę być emerytem mając 35lat i tym
                trzeba się zaj
                > ąć

1. Jedna sprawa nie wyklucza drugiej i obiema trzeba się zająć. Ale
                nie potrzeba tego mieszać.
                2. Zaczynając swoją wypowiedź, tak jak to zacząłeś....no szkoda
                nawet komentować, bo to żenujące jednak.
                • milu100 Re: Kilkuset nierobów protestuje przed Sejmem 06.11.08, 14:05
                  > 2. Zaczynając swoją wypowiedź, tak jak to zacząłeś....no szkoda
                  > nawet komentować, bo to żenujące jednak.

hmmm...., przynajmniej nie użyłem wulgaryzmów jak człowiek w poście na który
                  odpowiadałem, więc nie rozumiem o co ci chodzi
                  • gamon0 Niedawno Tusk nawoływał do strajków z bejsbolami i 06.11.08, 14:52
                    wspierał "Białe Miasteczko" pielęgniarek...

--
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Niedawno Tusk nawoływał do strajków z bejsbol 06.11.08, 15:02
                      Wrojoz, skrobniesz wreszcie coś o tym Czarneckim skoro się znów
                      pojawiłeś?
                      • gamon0 Re: Niedawno Tusk nawoływał do strajków z bejsbol 06.11.08, 15:04
                        Gamoń jestem!
                        Niepiśmiennyś,czy co?

--
                        • wrojoz PiS i jego poplecznicy to śmierdziele. 06.11.08, 15:11
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Niedawno Tusk nawoływał do strajków z bejsbol 06.11.08, 15:12
                          Nadal nic o tym Czarneckim wrojoz? Może na piątej zmianie dyżuru coś
                          mi napiszesz o nim.
                          • gamon0 Re: Niedawno Tusk nawoływał do strajków z bejsbol 06.11.08, 15:15
                            No, wrojoz, powiedz wreszcie coś do rzeczy... coś o tym Czarneckim

--
                            • wrojoz Brawo Premier Tusk! 06.11.08, 15:33
            • a.k.traper Dlaczego zaraz nierobów? Mają inne poglądy 06.11.08, 14:45
              a może chcą równości? Dlaczego budowlaniec ma z taczką zasuwać do 65
              a policjant czy wojskowy do 40, a nauczyciel górnik czy jeszcze inny
              tez krócej? Czy ja pracując na siebie mam lzejsza prace niż inni?
              Zróbmy może inaczej, każdy niech odprowadza skadke od minimalnej
              płacy a nie od rzeczywistej, ja o siebie zadbam a kto chce siedziec
              za 300 miesiecznie niech siedzi. Branie ze wspólnej kasy jest fajne,
              gorzej z dawaniem do niej. Jak na razie to nikt nie broni tych co
              wkładają, nawet sa propozycje by dawali więcej,a niby dlaczego?
              • wrojoz PiS i Kaczyńscy szkodzą Polsce. Odejść.! 06.11.08, 15:11
          • wyznawca.mysli.wiekszej.polowy Re: Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:41
            wyslac jakis oddzial interwencyjny... niech ucisza to zwiazkowe buractwo. jakos
            normalny czlowiek moze uczciwie pracowac, a tym to tylko zle, malo i dym robic.
            spalowac i z roboty wyrzucic, ot co!!
          • hrabia-monte-christo ------zwiazkowcy nie wierza w Tuskowe cuda hehe--- 06.11.08, 13:42
            coraz mniej ludzi w nie wierzy ...
            • pogromca_kretynow Re: zwiazkowcy chca abym placil na ich przywileje 06.11.08, 13:47
              takiego wala
            • chudymisio ja wierzę 06.11.08, 14:05
              ale nie w cuda. W wolny rynek i w to, że jak mniej oddam na
              zmarnowanie dla leni, to więcej zostanie dla mnie.
              • acid.jazz Re: ja wierzę 06.11.08, 14:31
                Dobrze napisałeś: WIERZĘ, bo wiara w wolny rynek to religia jak inne, niczym się
                nie różnisz od mohera od Rydzyka - wierzysz. Idź do dżungli i walcz, więcej
                zostanie dla ciebie.
                • wrojoz PiS i Kaczyńscy to średniowiecze.!! 06.11.08, 15:11
            • a.k.traper Tusk żadnych cudów nie obiecywał, było słuchać 06.11.08, 15:02
              Mówił że nasze społeczeństwo zasługuje na cud na miare Irlandii, i
              powiedział tez że coś o solidnej pracy i porozumieniu społecznym, co
              było podstawa tzw. "cudu irlandzkiego" Poczytałbys troche zanim
              napiszesz kolejne głupstwo. Można nie lubiec człowieka ale badź
              obiektywny, nie bardzo rozumiem twoje wywody.
              • wrojoz PiS i Pseudo-Prezydęt 06.11.08, 15:12
            • wrojoz Bardzo dobrze Polsce służy Tusk. Brawo! 06.11.08, 15:12
        • wrojoz Brawo PO. Brawo Tusk.!!! 06.11.08, 15:32
      • norman_bates Jest tyle lepiej płatnych zajęć 06.11.08, 13:11
        Jak się nie podoba to won. Jest (podobno) takie zapotrzebowanie na budowlańców,
        a i zarobki lepsze. Można też zrobić kurs spawacza, operatora CNC albo koparki.

Darmozjady
    • fleshless Nie dla nierównego traktowania różnych grup praco 06.11.08, 13:07
      wników!!

mi się nikt nie dołoży do wcześniejszej emerytury!!

Nie zgadzam się!
      • dobiczek jus dokladasz do chlopcow z drogowki i tych 06.11.08, 13:10
        co sie bawia w wojenki w iraku afganistanie i gdzies tam w afryce
        • norman_bates No właśnie 06.11.08, 13:13
          Po co dokładać do kolejnej bandy, tylko dlatego, że łapę wyciągnęli ("bo nam się
          k... należy i ch....")?
          • dobiczek bo im sie to nalezy i jest gwarantowane prawem!!! 06.11.08, 13:31
            • indianski Re: bo im sie to nalezy i jest gwarantowane prawe 06.11.08, 13:38
              a prawo jest po to by je zmieniac na lepsze
            • pogromca_kretynow Re: "bo im sie to nalezy" - rozkoszny jestes 06.11.08, 13:46
              zwiazkowcy wyciagaja rece po moje pieniedze, zebym zaplacil za ich
              przywileje emerytalne. Po co maja pracowac, skoro moga zyc na moj
              koszt?
              Banda darmozjadow. A ty dobiczek, jak tak popierasz ich zdania to
              opadatkuj sie dobrowolnie i dodatkowo. Ja nie mam zamiaru dac sie
              okradac.
              • milu100 Re: "bo im sie to nalezy" - rozkoszny jestes 06.11.08, 13:53
                ale i tak jesteś kretynem bo finansujesz emeryturki przed 40-stką chłopaczkom
                lubiącym przemoc (żołnierze, policjanci)
                • 0.tech Re: "bo im sie to nalezy" - rozkoszny jestes 06.11.08, 14:14
                  a co to ku... ma do rzeczy? to w ramach urawnilowki KAZDY ma przechodzic w wieku
                  40 lat na emeryture? Zle ze mundurowi sa uprzywilejowani, ale jeszcze gorzej
                  bedzie, jak milonowe rzesze dostana przywileje.
                  • wrojoz PiS musi odejść.!!! 06.11.08, 15:13
              • europacierz Kryteria medyczne masz w d..? 06.11.08, 13:55
                "Posłowie odrzucili jednak inne poprawki, na których zależało związkowcom.
                Według nich m.in. wprowadzenie do przepisów dat, ograniczających prawo do
                "pomostówek", jest niedopuszczalne, gdyż zastępuje kryteria medyczne, które jako
                jedyne powinny mieć decydujące znaczenie przy przechodzeniu na emerytury."
                • pogromca_kretynow Re: dokladnie 06.11.08, 15:07
                  Jesli ktos chce przejsc na emeryture wczesniej to niech placi
                  odpowiednio wyzsza skladke emerytalna (on lub pracodawca). I niech
                  nie wyciaga reki po moje pieniadze.
                  • wrojoz PiS oszukuje 06.11.08, 15:13
        • x2468 Re: jus dokladasz do chlopcow z drogowki i tych 06.11.08, 14:30
          Drogowka na siebie zarobi.I to z nawiazka.Z tej nawiazki utrzymuje sie np.kaczy
          dwor.W ubieglym roku 180000000,lecz dla Kaczora to zbyl malo chce dodatkowo
          30000000.
    • dobiczek tusk i nieroby z PO do roboty! 06.11.08, 13:09
      • indianski A ty kuroniowke juz odebrales ? 06.11.08, 13:39

• europacierz Słońce Peru niech ją chlipie 06.11.08, 13:56
          jak najszybciej
          • wrojoz PiS sprzedać chce Polskę.! 06.11.08, 15:14
    • pandora-online Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:11
      Juz nie kochaja donalda?;nie popieraj?
      Donald Tusk "Sloneczko Peru Mistrz Bajeru"
      Jasnie P.Tusk a gdzie ZOMO?
      Czas na zaplate za poparcie i pomoc w obaleniu PIS.
      • fidelxxx Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:14
        Sprawdź lepiej wyniki ostatnich wyborów parlamentarnych.
        Ludzie z wykształceniem podstawowym i zawodowym poparli PiS, a nie PO (i to w
        znacznej większości).
        • kakens Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:18
          Nauczycielka czy pielęgniarka z wykształceniem podstawowym? A to nowość.
          • fidelxxx Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:21
            Żeby być nauczycielem czy pielęgniarką wystarczy ukończyć 2-letnie studium
            techniczne o określonym profilu. I jest to wykształcenie niepełne średnie
            techniczne. Wykształcenie niepełne średnie NIE JEST wykształceniem średnim.
            • fidelxxx Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:24
              I jeszcze jedno. Na PO głosowało 41,51% wyborców, ale te solidaruchy zawszone
              zachowują się jakby głosowało na partię 99,99%.
              Nagle nikt się nie przyznaje, że na PiS zagłosował.

Poza tym obudzili się po roku myśląc, że Tusk będzie pierwszym w historii
              politykiem, który zrealizuje swoje obietnice wyborcze.
              Debile obudzili się z rękami w nocniku.
            • carpaccio4 Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:27
              fidelxxx napisał:

> Żeby być nauczycielem czy pielęgniarką wystarczy ukończyć 2-letnie studium
              > techniczne o określonym profilu. I jest to wykształcenie niepełne średnie
              > techniczne. Wykształcenie niepełne średnie NIE JEST wykształceniem średnim.

a ty jarałeś razem z tuskiem czy łotałeś bełty w zaciszu domowym, bo nieźle ci
              zdonaldziło kiepełe.
              • niewiem_niemam Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:56
                a teraz ladnie dziubeczku przepros kakensa
                • carpaccio4 Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 14:00
                  niewiem_niemam napisał:

> a teraz ladnie dziubeczku przepros kakensa

ale kurna za co?
                  • kakens Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 14:05
                    Nie wiem, ale byłoby miło ;)
                    • chudymisio ja przeproszę kakensa 06.11.08, 14:34
                      Bo akurat prezydenta nie ma na forum...i nie mam kogo przepraszać ;)
                      • wrojoz PiS to jak zawsze draństwo.! 06.11.08, 15:14
            • kakens Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:45
              Art. 9. 1. Stanowisko nauczyciela, ... , może zajmować osoba, która:
              1) posiada wykształcenie wyższe z odpowiednim przygotowaniem pedagogicznym
              lub ukończyła zakład kształcenia nauczycieli i podejmuje pracę na stanowisku, do
              którego są to wystarczające kwalifikacje,

> Żeby być nauczycielem czy pielęgniarką wystarczy ukończyć 2-letnie studium
              > techniczne o określonym profilu.
            • g_m11 Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 14:03
              Co do wykształcenia pielegniarek i nauczycieli to sie mylisz. Ja głosowałem na
              PO i mam pretensje ,że rząd jest taki powściagliwy w reformowaniu tego
              socjalistycznego bagna. Ja bym zlikwidował wszystkie wcześniejsze i pomostowe
              emerytury bo albo ktoś jest zdolny do pracy to pracuje , albo nie jest zdolny to
              ma rente. Nie ma obowiazku pracowania na tym samym stanowisku lub w tym samym
              zawodzie do emerytury.
              • wrojoz PiS to organizacja przestepcza! 06.11.08, 15:15
              • fidelxxx Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 19:12
                Widać, że urodziłeś się w okolicach przemian ustrojowych w naszym kraju.
                Do 1996 roku włącznie żeby można było zostać pielęgniarką/rzem wystarczyło
                ukończyć dwuletnie studium medyczne. Dopiero od 1997 obowiązuje przymus
                ukończenia minimum studiów pierwszego stopnia (licencjat).
                No chyba że o "pomostówki" domagały się dzisiaj pielęgniarki z maksymalnie 11
                letnim stażem dotychczasowej pracy, to przepraszam. Ale z tego co widać na
                zdjęciach z manifestacji, były to stare bździągwy, które na emeryturę
                przechodzić mają za maksymalnie 5-10 lat (do 30 mają daaaaleko).

Co do nauczycieli:
                "Stanowisko nauczyciela, może zajmować osoba, która posiada wykształcenie wyższe
                z odpowiednim przygotowaniem pedagogicznym lub ukończyła ZAKŁAD KSZTAŁCENIA
                NAUCZYCIELI i podejmuje pracę na stanowisku, do którego są to wystarczające
                kwalifikacje." - tyle ustawa.
                Przed 1997 rokiem takimi zakładami kształcenia nauczycieli były m.in. licea o
                profilu pedagogicznym, obecnie są to obiekty szkolnictwa noszące nazwę "studium
                nauczycielskie" lub "...pedagogiczne".

Łyso ci (wam)? Lepiej poczytajcie ustawy, zasięgnijcie wiedzy u ludzi
                odpowiednio starszych, a dopiero później próbujcie nawracać innych na pozornie
                właściwą drogę.
      • zenon77 Re: Donek"Mistrz Bajeru" 06.11.08, 13:27
        Witam,
        Wcześniejsza emerytura jest wielkim i kosztownym przywilejem i jako
        taki musi być ograniczona do minimum. Kolejarze, nauczyciele i
        pewnie jeszcze bardzo wiele innych grup nie powinni mieć
        wcześniejszych emerytur. A to, że mają wynika jedynie z mocnej
        pozycji ich związków zawodowych. Nieroby kolejarskie do roboty, a
        nie tylko zbijacie bąki i chcecie przywilejów!
    • rozboj-nick "Słońce Peru mistrz bajeru" - hehehe dobre:-) 06.11.08, 13:12
    • anakonda22 Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:13
      NA FOTCE WIDAĆ BETONOWE PYSKI PiS-DZIELCZYCH WASALI...MŁOTY DO ROBOTY!!!....TACY
      WŁAŚNIE POLACY NIGDY NIE LUBILI PRACOWAĆ..SZCZEGÓLNIE TE MŁOTY POCHODZĄCE Z
      KOLEBKI SOLIDARUCHÓW...
    • sooffka Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:15
      Szkoda tylko że nikt nie pomyśli o paru milionach ludzi o innych zawodach,
      którzy też by chcieli wcześniej skończyć było nie było przymusową robotę, tylko
      nie mogą, bo nie są "uprzywilejowani". Ale nie od dziś wiadomo że są równi i
      równiejsi.
    • wdz82 Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:15
      to ja zacznę protestować bo nie uśmiecha mi się płacić za czyjeś emerytury do
      roboty nieroby a nie myślicie o wcześniejszych wakacjach
    • michals-3 Nieprawdopodobna demagogia OPZZ 06.11.08, 13:18
      Nieprawdopodobna jest demagogia post-komunistów z OPZZ. Jak oni teraz
      mówią, że wszyscy emeryci już dawno odłożyli na swoje emerytury, to
      tylko zapytać, śpią czy kpią?

Dla młodszej części internautów przypomnę. Na skutek rządów z lat
      1981-89, w 1989 r. była w Polsce hiperinflacja (zainicjowana
      nieodpowiedzialną polityką ostatniego komunistycznego rządu pod
      kierownictwem Rakowskiego). Wszystkie nasze oszczędności poszły jak
      psu w d., aż nastąpiła wymiana pieniędzy w stosunku 1:10000. A to
      oznacza tyle, że dzisiejsi emeryci za te wszystkie składki które
      podówczas płacili mogą sobie dzisiaj kupić bilet tramwajowy. Bo nic
      więcej. A jeśli chcą odzyskać ówczesne pieniądze, to niech się
      najlepiej zwrócą do tych, co wtedy rządzili. Np. do tego w czarnych
      okularach, co to teraz twierdzi, że uratował polską gospodarkę. I
      do tych wszystkich, co go wspierali, czyli m.in. OPZZ.
      • hexon Re: Nieprawdopodobna demagogia OPZZ 06.11.08, 13:36
        Ich natomiast powinny witać pod ministerstwem ogromne bilbordy z twarzami
        przedstawicieli związków z PODPISEM poniżej "Pierdo**** Darmozjady".
        • wrojoz PiS to rewolucja moralna bez moralności własnej. 06.11.08, 15:15
    • stasiabo Jak można wyśmiewać się z innego narodu??!!! 06.11.08, 13:20

To tylko polskie związkowe prymitywy-czyli polskie puste kapuściane
      łby potrafią...
      • europacierz No tak, to godzi w Peru że mamy Donka 06.11.08, 13:58

• wrojoz PiS to szarlatani. 06.11.08, 15:16
        • stasiabo Słońce Peru to najwtzsze odznaczenie tego kraju!!! 06.11.08, 15:52

Jak Order Orła Białego i jeśli chcą wyśmiać premiera to niech nie obrazają
          innych!!!!
    • carpaccio4 "bezpieczeństwo nie lubi nieprzewidywalności" 06.11.08, 13:22
      pomyślał rudy wchodząc do szafy ?
    • milo_1 Bojówki PiSuarowo - Rydzykowe pod Sejmem 06.11.08, 13:27
      PiS rozpoczął kampanię prezydencką........

Bojówki PiSuarowo - Rydzykowe tworzą "podwaliny" pod przyszłe wybory prezydenckie......pomimo,że to jeszcze dwa lata trzeba robić zawieruchę aby "ciemny lud" widział nieudolność obecnego rządu....
      Kaczyńscy postępują zgodnie z planem ....puszczają ferment, który trafiając na podatne podłoże rozpoczyna proces wzrostu niezadowolenia.....
      CELOWA ROBOTA....tylko dlaczego ludzie dają sobą tak manipulować przez dwóch kurdupli,którzy w dzieciństwie już wiedzieli jak niszczyć przeciwnika......
      www.youtube.com/watch?feature=related&v=yxlSIhXAeQ4
    • aron2004 Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:27
      przede wszystkim trzeba zabrać wcześniejsze emerytury lekarzom
    • anakonda22 !!!!!!!!!!!!! 06.11.08, 13:32
      ..ZASTANAWIAJĄCY JEST FAKT, ŻE Donald T. W KILKA MIESIĘCY DUŻO UCZYNIŁ BY
      RATOWAĆ POLSKIE STOCZNIE. NATOMIAST Fidel J.Kaczyński POPRZEZ 2 LATA SWEGO
      NIEUDACZNEGO PANOWANI, KOPLETNIE NIC ... NIE WSPOMNĘ O PRÓBACH ZAKŁADANIA
      PAŃSTWA POLICYJNEGO..TE PODSŁUCHY, TE ZAGŁUSZANIA TELEFONÓW STRAJKUJĄCYCH
      PIELĘGNIAREK...ŚMIECHU WARTE..
    • allajah Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:32
      Do roboty nieroby!
      • ot.byt Re: Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:39
        Popieram "do roboty nieroby".Właśnie dlatego rząd powinien tym , którzy przeszli
        na emeryturę po 15,20,25 latach pracy NAKAZAĆ dopracować do 30,35 albo nawet i
        40 lat pracy.Wtedy będzie sprawiedliwie i kasy w ZUS-ie nie zabraknie.Co?
        niesprawiedliwe?Przecież to jest to samo jak z tymi, którzy 30,35,lat temu
        podpisywali umowy o pracę z wiekiem emerytalnym 55 czy 60 lat.Teraz w trakcie
        trwania tej umowy chce się ją zmienić? To zmieńmy wszystkim.Rolnikom też. Wtedy
        będzie sprawiedliwie.
        • wrojoz PiS=mafia. 06.11.08, 15:16
    • hno3 1.01.2009 związkowcy zostaną na lodzie . 06.11.08, 13:33
      Mogli uratować 150tys emerytur . Nie dostaną nic .
      • dobiczek na lodzie to zostanie tusk niedojda i POferajna 06.11.08, 13:36
        • dr_avalanche Re: na lodzie to zostanie tusk niedojda i POferaj 06.11.08, 13:41
          Możesz jakoś rozwinąć tę głęboką myśl? Bo jak na razie twoja wypowiedź jest
          raczej mało merytoryczna. Zwłaszcza wobec słusznego spostrzeżenia twojego
          przedmówcy.
          • dobiczek moge.nieudaczny tusk z kapusiem bonim zjdnoczyl 06.11.08, 14:16
            wszystkie centrale zwiaskowe ktore szykuja sie do strajku
            generalnego. determinacja srodowisk jest bardzo duza i naklada sie
            niezadowolenie srodowisk pracowniczych-
            nauczycieli ,kolejarzy,gornikow stoczniowcow itp.determinacja
            liderow zwiazkowych jest jeszcze wiekrza - bo to ich byc albo nie
            byc.drugiej takiej szansy juz moga nie dostac.dodatkowo i pocichu
            skrada sie kryzys finansowy a ten prawdopodobnie bedzie skutkowal
            licytacjami komorniczymi ,utrata kasy w OFE,i FI a moze i lokat i
            wielkim niezadowoleniem ludu. jak znam pana waldka zachowa sie tak
            jak zawsze ,podkuli ogon i przejdzie do opozycji.nieudcznik tusk
            zastanie sam z mniejszosciowym rzadem .dodatkowo jesli kryzys bedzie
            sie rozwijal w/g scenariusza wegierskiego i ukrainskiego nastapi
            znaczne oslabienie zlotego a to oznacza wzrost zadluzenia
            panstwa.rzad nie rzliczy przed parlamentem budghftu za 2008 .....i
            wybory!tusk ma juz petle na szyji, tera bedzie sie coraz ciasniej
            zaciskac-czego sobie i wam zycze
            • koxiarz Re: moge.nieudaczny tusk z kapusiem bonim zjdnocz 06.11.08, 14:37
              dobiczek napisał:

> wszystkie centrale zwiaskowe ktore szykuja sie do strajku
              > generalnego. determinacja srodowisk jest bardzo duza i naklada sie
              > niezadowolenie srodowisk pracowniczych-
              > nauczycieli ,kolejarzy,gornikow stoczniowcow itp.determinacja
              > liderow zwiazkowych jest jeszcze wiekrza - bo to ich byc albo nie
              > byc.drugiej takiej szansy juz moga nie dostac.dodatkowo i pocichu
              > skrada sie kryzys finansowy a ten prawdopodobnie bedzie skutkowal
              > licytacjami komorniczymi ,utrata kasy w OFE,i FI a moze i lokat i
              > wielkim niezadowoleniem ludu. jak znam pana waldka zachowa sie tak
              > jak zawsze ,podkuli ogon i przejdzie do opozycji.nieudcznik tusk
              > zastanie sam z mniejszosciowym rzadem .dodatkowo jesli kryzys
              bedzie
              > sie rozwijal w/g scenariusza wegierskiego i ukrainskiego nastapi
              > znaczne oslabienie zlotego a to oznacza wzrost zadluzenia
              > panstwa.rzad nie rzliczy przed parlamentem budghftu za 2008 .....i
              > wybory!tusk ma juz petle na szyji, tera bedzie sie coraz ciasniej
              > zaciskac-czego sobie i wam zycze

Ja właściwie to czekam na ten strajk generalny. Niech wszystkie
              grupy zawodowe, które chcą utrzymania przywilejów, wyjdą na ulice i
              zablokuja Warszawę. Nie mogę się wprost doczekać.

Całe szczęście po drugiej stronie społeczeństwa sprzeciw przeciwko
              przedłuzaniu utrzymywania "świętych krów" prze restzę społeczeństwa,
              dlatego nie sądzę, by tak zmasowana akcja w celu wyrwania kasy nie
              spotkała się ze zdecydowanym potępieniem ze strony reszty
              społeczeństwa. Niestety dla tych wszystki związkowców kaażdy
              pracujący powoli zaczyna rozumieć że wczesniejsze emerytury dla
              niektórych grup oznaczają obnizenie emerytur reszty społeczeństwa.

Nikt nie będzie sponsorował nikomu emerytury tylko dlatego, że ktoś
              kiedys bez żadnych podstaw wprowadził jakieś przywileje. Całe
              szczęście normuje sie u nas sytuacja, a takie akcje związkowców
              tylko przyspieszają tę niezbędną reformę.

PS. Satysfakcja ze zbliżającego się kryzysu swietnie podsumowuje
              dobiczka, który okazuje sie po prostu samolubną świnia, którą
              interesuje tylko jej własna doopa. Prawdziwe oblicze zwolenników PiS
              w czystej postaci.
              • dobiczek hi,hi wlasna doopa to sie interesyja ci ktorzy sa 06.11.08, 14:53
                glusi na argumenty zwiaskowcow. sprawa emerytur dla pracujacych w
                szkodliwych warunkach wynika PRZESLANEK MEDYCZNYCH!!! przepisow
                BHP,postanowien PIP i ustaw rzadowych! POporaz kolejny chce wykonac
                skok na kase i tyle.sprowadzenie protestow do dawania emerytur komu
                popadnie jest prymitywna agitacja tyskowych nieudacznikow skrojona
                na ich miare bo tylko ,,swinie,,- (to twoje) z PO ze swym pokretnym
                swiatoogladem moga ja kupic.taczi dla nieudacznika tuska i
                przydupasa nowaka!!!
                • wrojoz Precz z Kaczyńskimi ! 06.11.08, 15:17
            • iq-ok Aleś się rozmarzył:). Można rzec marzenia ... 06.11.08, 14:40
              genetycznego patrioty, któremu dobro ojczyzny i współobywateli
              zawsze leży na sercu i przedkłada je nad sympatie polityczne.
              Miły gość z Ciebie dobiczek nie ma co:).
              • dobiczek rzeczywiscie mily 06.11.08, 14:55
                • wrojoz Precz z szantażystami związkowymi. 06.11.08, 15:17
    • 36krzysiek Re: Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:35
      Tak sobie głosno myślę, czy nie pora zakończyć dyktaturę
      proletaryatu w tym kraju?
    • 25cz Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:39
      Kilka cienkich hasełek nie przysłoni faktu, że pod sejmem robi zadymę tzw.klasa
      robotnicza z recyklingu po PRL-u.To są typowe pasibrzuchy nieroby.W Polsce
      wykształciła sie spora grupa społeczna, której specjalnością jest wyszarpywanie
      dla siebie różnych przywilejów.Do tego procederu wynajmują ludzi o mentalności
      politycznych alfonsów.Ich bezwzględność powoduje spychanie innych grup
      społecznych w nędze.Rząd Tuska postanowił położyć temu kres, dlatego ta
      psełdo-solidarność tak wyje- to naprawdę boli.
      • wrojoz Brawo PO! Brawo Tusk! 06.11.08, 15:31
    • kebir Kilkuset związkowców protestuje przed Sejmem 06.11.08, 13:43
      Każdy pracujący Polak płaci wcześniejszym emerytom 2300 PLN rocznie.
      Media powinny powtarzać tę informację co godzinę. Może wtedy
      dotarłoby do niektórych, że pieniądze nie biorą się znikąd. To nie
      jest tak, że rząd drukuje je w piwnicy, i jak jest dobry, to drukuje
      więcej, a jak niedobry - mniej. Aby ktoś otrzymywał pieniądze, nie
      pracując, to ktoś inny musi pracować, nie otrzymując za to
      pieniędzy.

Tak będzie, dopóki system emerytalny nie zostanie urealniony.
      Wysokość emerytury powinna zależeć wyłącznie od zgromadzonego
      kapitału. W uproszczeniu wygląda to tak: jeśli ktoś uskładał 120
      tysięcy, przechodzi na emeryturę w wieku lat 60, a przewidywana
      długość życia wynosi dla niego 10 lat, to otrzyma 1000 PLN
      miesięcznie. Oczywiście może zakończyć pracę zawodową 10 lat
      wcześniej, ale wtedy za te same 120 tysięcy dostanie tylko 500 PLN,
      bo sumę tę trzeba rozłożyć na 20 lat, a nie 10 (no i oczywiście musi
      te 120 tysięcy uskładać szybciej).

A tak poza tym, to czy pracownicy budowlani mają prawa do
      wcześniejszych emerytur? Wydaje mi się, że nie, a przecież ich praca
      jest nie mniej uciążliwa niż praca kolejarzy.
    • hno3 No zobaczymy , ciamajdy związkowe :))))))))))))) 06.11.08, 13:43
      Macie zerowe poparcie wśród reszty podatników płacących ZUS .
    • hrabia-monte-christo ------Herr Tusk w opalach-pewnie w szafie siedzi-- 06.11.08, 13:43
      jak to ma w zwyczaju w takich sytuacjach
      • wrojoz Brawa dla Premiera Tuska. 06.11.08, 15:18
    • conrad11 Mistrz bajeru i marszałek Gbur-Komorowski 06.11.08, 13:45
      "Słońce Peru mistrz bajeru" to ładne hasło, celnie komentuje naszą polityczną
      rzeczywistość. Równie ładne było hasło "Marszałek Gbur-Komorowski", odnoszące
      się do rozdętego ego Bronisława od laski
    • anwad "Słońce Peru, mistrz bajeru!" 06.11.08, 13:48
      Samo sedno:)
    • milu100 a policjanci? 06.11.08, 13:49
      Zgoda, niech nauczyciele stracą swoje pomostówki, ale wcześniejsze emerytury
      muszą stracić także policjanci, wojskowi, strażacy no i górnicy.

Czemu nikt nie chce odebrać policjantom i spółce praw do wczesnych, bo nie
      wcześniejszych emerytów, przy dobrych wiatrach taki może być emerytem nie
      mając skończonych nawet 35lat!
      A tymczasem nauczyciel jeśli pójdzie na wcześniejszą emeryturę to i tak musi
      mieć przynajmniej 60lat! co to za wcześniejsza emerytura, po kilkudziesięciu
      latach użerania się z dziećmi to i tak już wrak człowieka
      • zioolek1 Re: a policjanci? 06.11.08, 14:01
        dlatego, że samo porownanie pracy policjanta do pracy nauczyciela
        jest czystą kpiną - rownie dobrze można porównywać pracę sprzedawcy
        z sędzią. I w tym miejscu zgadzam się z planami podziału nauczycieli
        na tych którzy naprawdę pracują w ciężkich warunkach (np. w
        ośrodkach wychowawczych) i na tych, którzy pracują w zwykłych
        gimnazajach czy liceach. poza tym nie ma przymusu pracy jako
        nauczyciel - jak cię męczy praca z dziedźmi to zostań urzędnikiem,
        rzeźnikiem czy budowlańcem a nie marudź, że jest ci ciężko. ja też
        nie mam zamiaru dokładać do emerytur bandzie nierobów...Czas
        najwyższy pezyznać wcześniejsze emerytury jedynie ludziom, ktorych
        specyfika pracy faktycznie tego wymaga a nie okradać ciężko
        pracujących ludzi
        • milu100 Re: a policjanci? 06.11.08, 14:07
          jak wyborcza napisze tak komentujecie,
          jak napisze źle o policjantach to wszyscy będziecie pisać, że psy nic nie robią
          tylko bija niewinnych obywateli albo czają się za krzakiem,
          kłamstwa wypisze o nauczycielach to jedziecie po nauczycielach

naprawdę Kurski miał rację nazywając was ciemnym ludem
          • zioolek1 Re: a policjanci? 06.11.08, 14:17
            rozumiem, że używana liczba mnoga "was" jest nawykiem od często
            używanego "was towarzyszu", bo ja np. jestem jeden. W sumie już
            przez samo cytowanie kurskiego sam sobie wystawiłeś opinie. Po
            drugie nie wciskaj mi swoich paranoi na temat wyborczej bo źle
            trafiłeś - mam gdzieś co pisze wyborcza, jak i inne gazety w tym
            kraju.
            A wracając do meritum - po nikim nie "jechałem" a jedynie
            przedstawiłem swoje zdanie, które rózni się od twojego - tak, na tym
            polega wolność słowa w przeciwieństwie od uwielbianego przez twojego
            idola zamordyzmu. Sądząc jednak po twoim poście wnoszę, że sam
            zrozumiałeś jak glupie było porównanie pracy nauczyciela do pracy
            policjanta...
            • wrojoz Prezydent posmiewisko! 06.11.08, 15:18
              • qasher Re: Prezydent posmiewisko! 06.11.08, 19:12
                Tak Cię tuskomatołki wyćwiczyły, że nie wiesz co pleciesz ;)
                Jaki prezydent, o nim ta debata? :)

Nie ważne co złego - zawsze wina Kaczyńskiego. Omamić młodych Tusk potrafił,
                dobrze, że choć tym starym została ta krztyna inteligencji i pomyślunku :)
        • aja74 Re: a policjanci? 06.11.08, 14:41
          Ales sobie strzelil w kolano. To samo policjanci zabrac pomostowki
          i wtedy nie podoba sie to zmieniaj prace.

AJA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka