senta.fa 10.11.08, 13:44 "Gazeta Wyborcza", trąbiąca w kółko o ogromnej roli krytycznych mediów w demokracji i tak dalej, stała się propagandową tubą obecnego rządu. Tylko POgratulować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabia-monte-christo ----NIErzad Tuska najgorszy od 1989 r.------------ 10.11.08, 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ----NIErzad Tuska rzadem nieudacznikow-------- 10.11.08, 14:20 Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Zdanie z jednej z wypowiedzi Donalda Tuska 10.11.08, 14:25 Najlepsza ocena pracy rzadu sa gieldy. Moja ocena-lepiej sie powstrzymam,dodam tylko, odzwierciedleniem sa ceny i strajki. "Most wzdluz Wisly" Odpowiedz Link Zgłoś
marszal80 Re: Zdanie z jednej z wypowiedzi Donalda Tuska 10.11.08, 15:07 gielda nie jest odzwierciedleniem pracy rzadu lecz prezentuje stan emocjonalny inwestorow, niekoniecznie ma to zwiazek z rzeczywistoscia, co do cen nie zauwazylem ich wzrostu, a argumentowanie ze sa strajki to tak jak by nie podac zadnego argumentu, zwiazkowcy nie prezentuja racjonalnych pogladow oraz nie sa racjonalnymi rozmowcami, kieruja sie wlasnym interesem ekonomicznym i politycznym Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Re: Zdanie z jednej z wypowiedzi Donalda Tuska 11.11.08, 00:43 gielda nie jest odzwierciedleniem pracy rzadu lecz prezentuje stan > emocjonalny inwestorow, niekoniecznie ma to zwiazek z > rzeczywistoscia, co do cen nie zauwazylem ich wzrostu, a > argumentowanie ze sa strajki to tak jak by nie podac zadnego > argumentu, zwiazkowcy nie prezentuja racjonalnych pogladow oraz nie > sa racjonalnymi rozmowcami, kieruja sie wlasnym interesem > ekonomicznym i politycznym No sama widzisz jaki z Tuska głupek skoro twierdzi, ze giełda jest najlepszym odzwierciedleniem działań rządu. Ja to wiem, Ty to wiesz, inni to wiedzą, tylko jak takiemu idiocie udało się zostać premierem??? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Zupelnie nie wiem skad czerpie wiedze Gadomski 10.11.08, 14:28 ale mam wrazenie, ze po prostu czyta Gazete Wyborcza i oglada TVN. Inaczej nie moge sobie wytlumaczyc skad wziela sie taka ocena rzadu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Rząd nudny i zaskakujący 10.11.08, 14:35 Zapewne po kilku godzinach to forum zaleje szambo bolszewicko- goebbelsowskiej propagandy PiSu, podobnie jak ankietę oceniającą pracę rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
jessica101 Mniej niz ZERO. 10.11.08, 14:47 Mniej niz Zero, zwlaszcza robiacy glupie miny do zdjec Kaczor Donald. Odpowiedz Link Zgłoś
johansson44 Re: Rząd nudny i zaskakujący 11.11.08, 15:14 Czyżby inni nie mieli prawa głosu ? Nie mogą mieć odmiennego zdania ? Dlaczego takie zdenerwowanie ? Ankieta nie wypadła po myśli ? Każdy ma jeden głos. Może faktycznie nie ma wielkich dokonań. Szczególnie w edukacji i reformie systemu emerytalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
future76 Rząd nudny i zaskakujący 10.11.08, 14:46 "Donald Tusk wychodząc z Centrum powiedział, że "demokracja to ustrój, w którym mniejszość nie powinna i nie może terroryzować większości". - Ma Pan rację Panie Premierze. Czuję się bardzo terroryzowany dziś. Jestem chrześcijaninem i żyję ponoć w kraju chrześcijańskim. Zdecydowana większość Polaków to chrześcijanie. Taki jest nasz rodowód narodowy od ponad 1000 lat. Wierzę w chrześcijańskiego Boga , w to że człowiek istnieje od poczęcia i w to, że normalna rodzina skład się z kobiety i mężczyzny. Dlaczego zatem uprawia się u nas terroryzm? Wierzę, że Pan Panie Premierze będzie tak stanowczy jak i w tej sprawie, w której się Pan wypowiedział, ponieważ ja - członek większości czuję się terroryzowany przez środowiska lesbijsko-gejowskie, przez wojujące środowiska feministyczne, które nachalnie się afiszując na publicznej wokandzie chcą mi wmówić w radiu, tv, prasie, że lepsza jest rodzina homoseksualna od normalnej, że poczęte dziecko, które rodzi się po 9 m-cach ciąży to nie człowiek i można je zwyczajnie mordować, że chrześcijaństwo to zaścianek i ciemnota... Normalnie czuję się terroryzowany, tak jak Pan Panie Premierze. Czy może Pan coś z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Rząd nudny i zaskakujący 10.11.08, 14:55 future76 napisał: Tolerancja to jest dla ciebie za trudne słowo, czy jej brak pozwala na afiszowanie się katolicyzmem? Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
marszal80 Re: Rząd nudny i zaskakujący 10.11.08, 15:28 rozumiem wiec ze krytykujesz nasza konstytucje odwolujaca sie do wartosti ktorymi nas na tym forum raczysz, a wiec przypomne chrzescijaninie iz nasza konstutucja gwarantuje podstawowe prawa czlowieka jakimi sa swoboda wypowiadania sie, zrzeszania, swoboda swiatopogladowa czy tez swoboda kultywowania religii, premier jako jeden z najwyzszych urzednikow panstwa ma obowiazek przestrzegac tych zasad i w zaden sposob nie moze zaspokoic twojej potrzeby pacyfikacji srodowisk ktore maja odmienne poglady, dzieki temu ze mamy takie prawo chroni ono mniej licznych (slabszych) przed wiekszoscia legitymujaca sie jedynie sluszna ideologia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Oceniac?.......... 10.11.08, 15:04 To oceni kryzys do ktorego doprowadzi rzad Tuska w Polsce.Tak sie sklada ze to co dzieje sie w Polsce nie jest odbiciem swiatowego kryzysu ale nierobstwa tego rzadu.Byla szansa przygotowac sie na kryzys.Tusk krzyczal-nie ma kryzysu, kto tak twierdzi , walczy z Polska.Poza haslami kastrowac, zabierac -nic nie zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
marszal80 Re: ..Oceniac?.......... 10.11.08, 15:18 smiechu warte sa takie recepty, rzad musi cos zrobic, powienien sie przygotowac !!!, w sytuacji gdy jednak cos robi z tych samych ust ktore krzycza ze nic nie robi teraz krzycza ze robi za duzo, rzad ma wplyw na gospodarke poprzez instrumenty ktore posiada, nie posiada za to czarodziejskiej rozdzki ktora zadekretuje ze np w tym roku bedzie 6 % wzrost PKB, instumentem jest polityka fiskalna (budzetowa) oraz ustawy krzstałtujace ustroj gospodarczy, w sytuacji gdzie chce sie uszczelnic system zdrowotny (pieniadze wyciekaja do prywatnych kieszeni nie na leczenie) czy uszczelnic system emertalny, pojawiaja sie glosy krytyki ze podnoszona jest reka na nabyte prawa (przywileje kosztem innych), to w koncu o co chodzi w tej krytyce - czy to ma byc konstruktywna krytyka mobilizujaca rzad do dzialan racjonalizujacych wydatki budzetowe oraz likwidowaniu napiec ktore stoja na przeszkodzie w miare plynnego wzrotu gospodarczego, czy jest to krytyka w czambuł - nie wazne co zostalo zrobione wazne aby ciagle o tym zle mowic Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Oceniac?.......... 10.11.08, 15:29 Przeciez to nie ja mowie zle.Sa tacy ktorzy gotowi sa postawic majatek-ze 10 takich na Polsce w czasie kryzysu zarobi.Swiat zaczyna dotowac to co bylo ostoja liberalizmu.I nie tylko banki.Tusk i zgraja robia odwrotnie -prywatyzowac.To bedzie tragedia dla Polski.Nawet nie musze wymieniac nazwiska tego zbrodniarza.Bedzie czesto figurowal w przyszlym roku i nie pomoga mu POstkomunistyczne media. Odpowiedz Link Zgłoś
marszal80 Re: ..Oceniac?.......... 10.11.08, 15:52 chcesz powiedziec ze polska gospodarka bylaby w o wiele lepszej sytuacji gdyby przez te 18 lat nie prywatyzowano (przepraszam - rozkradziono) przedsiebiorstw panstwowych, rozwijalby sie wysmienicie, a o utopiach liberalnych czytalibysmy z akademickich podrecznikow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Rząd nudny i Gopło. 10.11.08, 15:27 Gopło. O rany zamokło. Jezioro Gopło. Zalało ślady grodu. Gdzie odzysk dla narodu? Za wolą Jarkacza. Jakaś Szyszka wkracza. Szybko zgoda wydana. Będzie dziura kopana. Chociaż węgiel brunatny. Na Rydza niepodatny. Pociągnie wodę w ziemię. Zasili geotermię. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkaaa11 Hall 10.11.08, 16:00 Wystawiam pałę rządowi, a szczególnie min. edukacji za to, że pracuje tylko nad tym, aby zdobyć społeczne poparcie dla braku podwyżek nauczycielskich pensji. Po 7 latach pracy, po szumnych podwyżkach, netto zarabiam 1400 zł z wszystkimi przysługującymi mi dodatkami. Ten sam rząd jednocześnie ustalił, że zawodowemu żołnierzowi, który nie musi mieć nawet matury, płaci się na dzień dobry 2200 + wyżywienie + zakwaterowanie. A młodemu nauczycielowi po studiach wyższych proponuje się 1440 na początek, potem 1640. Pani Hall ma tysiąc nowych pomysłów na oświatę, ale nie słucha nauczycieli, którzy skarżą się, że płacą za korzystanie ze służbowego ksero, sami kupują materiały potrzebne do lekcji itd. Nie słyszy, że trudno jest uczyć w klasach, gdzie jest 30 uczniów. Niech nikt nie liczy na to, że polski nauczyciel, upodlony pensją niewykwalifikowanego robotnika, będzie uczył dzieci patriotyzmu. Nie, ja wręcz powtarzam, że dzieci mają się uczyć języków i wyjeżdżać z tego kraju, gdzie nie szanuje się ludzi wykształconych i uczciwie płacących podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Re: Hall 11.11.08, 00:29 miszkaaa11 napisała: > Wystawiam pałę rządowi, a szczególnie min. edukacji za to, że > pracuje tylko nad tym, aby zdobyć społeczne poparcie dla braku > podwyżek nauczycielskich pensji. Po 7 latach pracy, po szumnych > podwyżkach, netto zarabiam 1400 zł z wszystkimi przysługującymi mi > dodatkami. Ten sam rząd jednocześnie ustalił, że zawodowemu > żołnierzowi, który nie musi mieć nawet matury, płaci się na dzień > dobry 2200 + wyżywienie + zakwaterowanie. A młodemu nauczycielowi po > studiach wyższych proponuje się 1440 na początek, potem 1640. Pani > Hall ma tysiąc nowych pomysłów na oświatę, ale nie słucha > nauczycieli, którzy skarżą się, że płacą za korzystanie ze > służbowego ksero, sami kupują materiały potrzebne do lekcji itd. Nie > słyszy, że trudno jest uczyć w klasach, gdzie jest 30 uczniów. Niech > nikt nie liczy na to, że polski nauczyciel, upodlony pensją > niewykwalifikowanego robotnika, będzie uczył dzieci patriotyzmu. > Nie, ja wręcz powtarzam, że dzieci mają się uczyć języków i > wyjeżdżać z tego kraju, gdzie nie szanuje się ludzi wykształconych i > uczciwie płacących podatki. Trza było się tyla nie uczyć.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------od malarza kominow do premiera-D(onald)yzma- 10.11.08, 16:08 Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Łże-Gazeta 10.11.08, 16:11 pogrobowcy Trybuny Ludu skad oni biora te bzdury o PO i pseudo-premierze? Tusk toczy kampanie wyborcza i na tym polega cala jego dzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
olias Rząd nudny i zaskakujący 10.11.08, 16:34 a wicio gadomski nadal swoje. PO z Tuskiem to by tu cuda cudeńka narobiła ale niestety ... rządzą Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Rząd nudny i zaskakujący 14.11.08, 07:34 Świetna ocena tego nędznego artykuliku, z którego niczym szydło z worka wychodzi teza, którą przedstawił autor postu! Gazecina Wyborcza, TVN, Polast czy kuriozalne zjawisko w postaci Super Stacji, bałwanią do kwadratu biednego polskiego obywatela! Odpowiedz Link Zgłoś
tapryw Rząd nudny i zaskakujący 10.11.08, 17:13 Najgłupsza jest minister zdrowia.I do tego bufon i buc. Odpowiedz Link Zgłoś
chimek GWno to teraz gazeta rezimowa 10.11.08, 21:27 GWno mysli, ze Polacy nie maja mozgow. Pisza te laurki swoim pociotakom. Przyjaciele Urbana i Kiszczaka. Oprawcy robotnika polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Tusk obiecal cuda i 2ga Irlandie!!! 10.11.08, 22:22 Tusk nic nierobi a oszolomy go chwala!!!Rok stracony dla POlski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Rząd rządzi:) 11.11.08, 00:40 A przynajmniej tak mu się zdaje, tj. innym postsolidarnościowym rządom przez 20 lat. Trzeba byc niepoprawnym optymistą by sądzić , iż nowi biurokraci zrobią coś konkretnego oprócz nowych podatków, "IPN-ów",w przyrządowych ośrodkach samouwielbienia, czy innych biurokratycznych "udogodnień" dla Polaków. Dla PO mały plus za wybitnie mały poziom narcyzmu,za operatywność,kreatywność,realizacja programu wyborczego.itd.--------. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Rząd nudny i zaskakujący 11.11.08, 07:42 Dostateczny z plusem i dzięki Bogu,że bez oszołomstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
big.panda Rząd nudny i zaskakujący 11.11.08, 17:37 Najgorszy Rząd po 1989 roku. Cyniczny i arogancki. Idący na konfrontacje z ludźmi pracy tego kraju. No, ale czego się można spodziewać po rządach liberała i chłopa. To chyba najgorsza mieszanka. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Rząd nudny i zaskakujący 11.11.08, 20:43 Przeczytałem uwaznie artykuł p.Gadomskiego i jestem w stanie zgodzic sie z wiekszością jego spostrzeżen. Na pewno jest to najlepszy rząd od 1989r. Po raz pierwszy rząd ma odwagę robić reformę finansow publicznych wbrew związkowym populistom. Po raz pierwszy rząd zauważył, że jest najwyższy czas zauważyć wzrastające zadłużanie się państwa i ambitnie tnie deficyt budżetowy (niestety trafił na fatalny okres swiatowego kryzysu spowodowanego beztroską polityką FED-u utrzymywania niskich stóp)choć będzie to w warunkach kryzysu niezwykle trudno wykonalne zadanie. Mozna by długo wymieniać bardzo ważne ustawy jak środowiskowa czy upraszczajace działalność gospodarczą, kazdy kto sledzi poczynania rządu doskonale wie jak duzo zrobił przez ostatni rok ( przy okazji chcę p.Kublikowi podpowiedzieć, aby wstukał w google "rok na drogach podstawowe informacje", uniknie na przyszłość zawstydzających pomyłek). Nie miejsce tu na pisanie o wszystkim. Na zakończenie chcę sie odnieść do niezwykle prymitywnych wpisów do tego artykułu pisowskiej "agentury internetowej". Proszę zauważyć, że ci osobnicy nie używają żadnych merytorycznych argumentów, posługują się jedynie wyzwiskami i prostacką propagandą. Poziom umysłowy (a właściwie jego zupełny brak) tych ludzi jest wręcz porażający jakby to powiedział pewien znany eksminister.porażający Odpowiedz Link Zgłoś
johansson44 Re: Rząd nudny i zaskakujący 11.11.08, 22:27 Mam trochę inne zdanie. To, że robił dużo, nie oznacza, że dobrze. Dwie reformy: edukacyjna i emerytalna są nieprzemyślane. Ta druga nie jest naprawą finansów państwa bo nie obejmuje KRUS-u i funduszy emerytalnych służb mundurowych. Ponadto obejmując tak dużą grupę społeczną musiała wzbudzić protesty. Dlaczego w innych krajach, na które tak chętnie powołują się eksperci, wydłużano czas pracy stopniowo ? Reforma edukacyjna jest jeszcze w proszku. Co prawda rok szkolny rozpoczyna się 1 września, ale samorządy planują swoje budżety najpóźniej w lutym. Kiedy przeprowadzić niezbędne remonty poprzedzone procedurami przetargowymi ? Niektóre z pomysłów na organizację pracy w szkole są "cudowne". Dlatego twierdzę, że nie jest to najlepszy rząd od 1989r. Może nie najgorszy. Ale brak mu wyczucia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś