tetsujin 18.11.08, 12:35 "- Trzeba próbować się dodzwonić. Do skutku - mówi Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska". I płacić za każde błędne połączenie, tak? Szczyt lekceważenia i wykorzystywania klientów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Słyszę głos rzecznika: "Halo, k...a" 18.11.08, 12:51 "Jaką radę ma pani rzecznik dla osób, które będą miały podobny problem w przyszłości? - Trzeba próbować się dodzwonić. Do skutku - mówi Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska." *********************************** Pani ma tak od urodzenia czy w wyniku urazu czaszki? Chyba, że Plus GSM nie naliczy impulsów za błędne połączenia. Wtedy przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Re: Słyszę głos rzecznika: "Halo, k...a" 18.11.08, 17:41 Zawsze możesz to pytając panią Sadowską. Podaję z wizytówki: Elżbieta Sadowska, rzecznik prasowy sieci Plus tel. (22) 4261904, 601 13 32 34 Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Słyszę głos rzecznika: "Halo, k...a" 18.11.08, 18:50 asp420 napisał: > Zawsze możesz to pytając panią Sadowską. Podaję z wizytówki: ************************************ Chyba nie warto, bo pani Sadowska już się popisała wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Wiecie ile oni kasy zarobili na tym przekręcie?:) 18.11.08, 19:02 Wiecie ile oni kasy zarobili na tym przekręcie?:) całe mnóstwo. a potem niby że to techniczna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
mar_or Re: Wiecie ile oni kasy zarobili na tym przekręci 19.11.08, 01:12 To nie żaden przekręt tylko ważny krok naprzód (zmiana architektury sieci core z R99 na R4). To początek zmian, innych operatorów też to czeka, jak widać z początku pojawiły się jakieś problemy, ale to jest normalne przy wprowadzaniu nowych technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 13:13 "Jaką radę ma pani rzecznik dla osób, które będą miały podobny problem w przyszłości? - Trzeba próbować się dodzwonić. Do skutku - mówi Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska." Jaką radę mają osoby, które miały podobny problem w przeszłości dla pani rzecznik, Elżbiety Ptaszyńskiej-Sadowskiej? - Trzeba kupić sobie młotek. I walić mocno. Do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
lucas PLUS GSM = dno 18.11.08, 14:03 ostatnio na przyklad zdarzylo mi sie ze pokazywalo mi tylko 4 ostatnie cyfry osoby ktora do mnie dzwonila:) - niesamowite... widac,ze w Plusie maja balagan... nie mowiac juz ,ze caly system rozliczania im sie pochrzanil - dotyczy to telefonow w jednej duzej firmie z ktora plu ma umowe - nie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi powiedzialem plusowi bye bye po 10 latach 18.11.08, 14:49 Plus to dno, szczegolnie salon w Katowicach na ulicy Warszawskiej. Po wizycie w tym nowym salonie zrezygnowałem z ich uslug po 10 latach bycia w plusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 19.11.08, 04:43 sigma_pi napisał: > "Jaką radę ma pani rzecznik dla osób, które będą miały podobny > problem w przyszłości? - Trzeba próbować się dodzwonić. Do skutku - > mówi Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska." > > Jaką radę mają osoby, które miały podobny problem w przeszłości dla > pani rzecznik, Elżbiety Ptaszyńskiej-Sadowskiej? - Trzeba kupić > sobie młotek. I walić mocno. Do skutku. To w Sigma Pi daja mlotki? Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 15:12 Dzwoniąc do żony łączyłem się z przypadkowymi osobami, jednocześnie ona odbierała "moje" połączenie widząc na wyświetlaczu mój numer a w słuchawce inną osobę. Kosztowało nas to sporo nerwów, bo wyglądało to tak jakby ktoś wszedł w posiadanie telefonów komórkowych. Zgodnie z informację z BOK czekam na SMS od Plusa z wyjaśnieniem sprawy. Pewnie na przeprosiny i zwrot kasy się nie doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
szaki-1979 Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 22:16 Jakby fona mojej żony odebrał jakiś gach najpierw bym rozpi*rdo*ił swój telefon, potem bym dorwał gościa i to samo z nim. Ale miazga :D Odpowiedz Link Zgłoś
rrrime Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 19.11.08, 06:13 - Halo...- Cześć maleńka, tu tatuś, daj mi mamusie. - Tatusiu... ale ona jest na górze, w sypialni, z wujkiem Frankiem! (po dłuższej chwili milczenia): - Ależ córeczko, nie masz żadnego wujka Franka ! - Nieprawda! Mam! I jest teraz z mamusia w sypialni ! - Ok, no cóż....posłuchaj uważnie, chce, żebyś cos dla mnie zrobiła. Dobrze? - Dobrze, tatusiu. - Idź teraz na gore do sypialni, zapukaj do drzwi i powiedz, ze tata właśnie parkuje przed domem.......... Kilka minut później: - Juz zrobiłam, o co prosiłeś. - I co sie stało? - Mama bardzo sie przestraszyła, wyskoczyła z łóżka bez ubrania i zaczęła biegać po pokoju i krzyczeć, a potem potknęła sie o dywan i wypadła przez okno i leży nieżywa. - O Boże!, a wujek Franek? - On tez wyskoczył z łóżka bez ubrania i krzyczał, i w końcu wyskoczył przez okno, to z drugiej strony i wskoczył do basenu. Ale tatusiu, tam nie było wody... miałeś napełnić go w zeszłym tygodniu i zapomniałeś. No i wujek upadł na dno i tez jest nieżywy. Bardzo długa chwila ciszy, az wreszcie : - Hmmmm... basen mówisz? A czy to numer 555-6789? - Nie 555-6798 - A to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
kosimus Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 15:20 Żadne lekceważenie. Supporterzy telefoniczni nie są w stanie nic sami zrobić, co najwyżej mogą udzielić informacji. A co do tego, że usterki się zdarzają... - cóż... dokładnie tak jest! Więc spuście z tego roszczeniowego tonu... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 15:43 Dostawca usług powinien zwrócić pieniądze za abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 [...] 18.11.08, 15:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 16:44 Trzeba było się spytać ile bierze za godzinę i czy w cenę wliczony jest "full serwis". Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 16:49 orange robi Plusowi czarny PR a ciemne masy sie wsciekaja. TPSA i Orange ida na dno, wiec robia konkurentom negatywne promocje. Jakby ktos mial blade pojecie to w telefonii cyfrowej niemozliwe jest bledne polaczenie. Polaczenie moze sie urwac ale nie mozna polaczyc sie z innym abonentem niz wybierany. To brudna bajka rozpowszechniana przez bardzo brudna firme (orange) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 17:05 funstein napisał: > orange robi Plusowi czarny PR a ciemne masy sie wsciekaja. > > TPSA i Orange ida na dno, wiec robia konkurentom negatywne promocje. > > Jakby ktos mial blade pojecie to w telefonii cyfrowej niemozliwe jest bledne > polaczenie. Polaczenie moze sie urwac ale nie mozna polaczyc sie z innym > abonentem niz wybierany. > > To brudna bajka rozpowszechniana przez bardzo brudna firme (orange) ************************************ Sądzisz, że pani rzecznik została podstawiona przez Orange? Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 18:34 Nieprawda. Tego typu rzeczy dzieją się też w Orange. Widać, że jednak może się zdarzyć. Strona techniczna nas nie interesuje, tylko praktyczna. :P Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 18:45 armagon napisał: > Nieprawda. Tego typu rzeczy dzieją się też w Orange. Widać, że jednak może się > zdarzyć. Strona techniczna nas nie interesuje, tylko praktyczna. :P ********************************* Z czytaniem ze zrozumieniem to chyba kiepsko u Waści. Odpowiedz Link Zgłoś
kilimandzaro_the_great Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 18:40 ten, kto ma blade pojęcie o telefonii cyfrowej wie, ze wszytko jest możliwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 19:38 "Jakby ktos mial blade pojecie to w telefonii cyfrowej niemozliwe jest bledne polaczenie. Polaczenie moze sie urwac ale nie mozna polaczyc sie z innym abonentem niz wybierany. " Uważasz więc, że masz blade pojęcie? Myślę że się mylisz... Niemozliwe jest jedno. Parasol w d.... otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemia.ognista Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 21:12 funstein napisał: > orange robi Plusowi czarny PR a ciemne masy sie wsciekaja. > > TPSA i Orange ida na dno, wiec robia konkurentom negatywne promocje. > > Jakby ktos mial blade pojecie to w telefonii cyfrowej niemozliwe jest bledne > polaczenie. Polaczenie moze sie urwac ale nie mozna polaczyc sie z innym > abonentem niz wybierany. > > To brudna bajka rozpowszechniana przez bardzo brudna firme (orange) > No bardzo ciekawe ;> To jak wytłumaczysz wczorajsze kilkanaście połączeń od obcych ludzi, gdy wyświetlało mi się 'Mama'? Ona też łączyła się z innymi numerami. Jakby to jakimś cudem przeczytał chłopak, któremu kazałam spadać - przepraszam, myślałam, że brat sobie robi żarty :D Odpowiedz Link Zgłoś
mar_or Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 19.11.08, 01:18 Gratuluję zerowego pojęcia w temacie internetowy ekspercie od wszystkich dziedzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kutafonycz Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 16:58 Plus potwierdza, że do awarii doszło. Problemy z dodzwonieniem mieli klienci tej sieci przez dobre pięć godzin. Pierwsze zgłoszenia konsultanci mieli już ok. 16.30. Usterkę udało się usunąć dopiero o 21.30. Problemy mieli mieszkańcy Krakowa i okolic Katowic. w takich przypadkach wszystkie połczenia w tym przedziale czasowym powinny by co najmniej na 50% tańsze!tak by postpił każdy szanujący siebie a zwaszcza swoich klientów! Tyle tylko że problem mamy w Polsce,a tu wiadomo kim jest klient... nic to,rzucą parę komurek w cenie abonamentu i naród będzie ślinę toczył ze szczęścia,bo sam się nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus81 Potwierdzam. Problem dotyczył też Playa. 18.11.08, 17:12 Wczoraj po g. 16. Dzowniąc osoba A do osoby B, osobę A łaczyło z osobą X a osoba B była wywoływana przez osobę Y. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 17:26 A może GW napisze, co słychać przy budce z piwem? Albo w WC? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 19:36 a co, dawno nie miales gosci???? piotrns napisał(a): > A może GW napisze, co słychać przy budce z piwem? Albo w WC? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 17:33 umówmy się, że k...a jest słowem posiłkowym (wtedy nie zdziwi to nawet beenhakkera) Odpowiedz Link Zgłoś
richb tak juz dziala sprzet made in China 18.11.08, 17:37 Mowie o firmie chinskiej zaczynajaca sie na H. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_or Re: tak juz dziala sprzet made in China 19.11.08, 01:14 Akurat tu na 99% chodzi o sprzęt firmy NSN (nokia siemens networks) Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: tak juz dziala sprzet made in China 19.11.08, 07:19 nie NSN a ex-Nokia (z Siemensa uzywaja tylko STPow), ktore to MSC w przeciwienstwie do MSC Siemensa to niezly shit Odpowiedz Link Zgłoś
zofey001 Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 17:44 "dzwonić do skutku" = płacić do skutku? mam nadzieję, że wszystkie rozmowy w Plusie tego dnia były darmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
bialoskory zatrudnic polskich informatykow 18.11.08, 18:03 sa najlepsi na swiecie, podobno. w 24 godziny rozwiaza wszystkie problemy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio a potem placic? 18.11.08, 18:33 - Trzeba próbować się dodzwonić. Do skutku - mówi Elżbieta Ptaszyńska-Sadowska. a potem placic? gdyby ta baba nie byla sepem poradzilaby wylaczenie komorki.... Odpowiedz Link Zgłoś
kozlaczek Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 18:52 Mieli w Plusie pewnego Golca (goletza ?), co mu nawet Szreder się kłaniał bo z Kwaśniewskimi miał jakieś powiązania. Golec skorumpował pomorskie i dalej udaje fachowca. Polkomtelowi gratulujemy pracownika. Obywatelom plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
platini1 Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 19:42 To na pewno nie było celowe działanie a zwyczajna pomykła w pracach w sieci. Na 100% dotyczyło to stworzenia nowej grupy obwodów między dwoma centralami lub ew. rozszerzenie już istniejącej grupy o przynajmniej 2 trakty E1... i jak to się czasami zdaża obwody zostały skrosowane inaczej niż przypisane im CICe. Wówczas osoby dzwoniace trafiały na obwód przyznany innej rozmowie, przy jednoczesnym wyświetlaniu się na telefonie abonenta B numeru osoby, która faktycznie wybrała jego numer a nie osoby, która dodzwoniła się przypadkowo :) To co mówi pani Sadowska, to ściema. Służby techniczne Polkomtela wiedzą co było przyczyną... bo ją przecież usunęły :) Pozdrawiam wszystkich mających coś więcej do powiedzenia niż to jaki to operator jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
aqq315 Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 20:42 to jeszcze dodaj, że w tym rejonie sprzęt dostarczała firma ... a w innych rejonach firma .... Odpowiedz Link Zgłoś
platini1 Re: Dzwonię i słyszę głos nieznajomego: "Halo, k. 18.11.08, 21:12 Ale jakie to ma znaczenie czy to jest NSN, Ericsson czy Huawei? To nie jest wina sprzętu tylko zwykła ludzka pomykła w konfiguracji... no przy uruchamianiu też chopaki mogli zrobić testy ciągłości zanim włączyli obowdy do ruchu komercyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
osiedlowyglupek Ta ,dobra... 18.11.08, 21:22 Taki jesteś mądry?Ta?To powiedz mi...np.:jak to jest,że głos leci a ja go nie widzę?Hmmm..? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo ----- slepy od urodzenia -------- 18.11.08, 22:40 osiedlowyglupek napisał: > Taki jesteś mądry?Ta?To powiedz mi...np.:jak to jest,że głos leci a ja go nie > widzę?Hmmm..? to proste, jestes slepy od urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
platini1 Re: ----- slepy od urodzenia -------- 18.11.08, 22:53 nie wiem co to ma wspólnego z tematem... ale dzwięk rozchodzi się jako fala mechaniczna w powietrzu... co najwyżej mógłbyś dostrzeć drżenie w powietrzu jeśli chciałbyś widzieć dźwięk Odpowiedz Link Zgłoś
superobserwator Rzecznik oszalała, niech sama próbuje dzwonić 18.11.08, 20:01 Dobrze jej płacą, chociaż nic nie robi. Powinna zacząć swoją drętwą gadkę od słowa PRZEPRASZAMY w imieniu operatora. A ta gada, żeby próbować się dodzwonić - kto ludziom zapłaci za błędne połączenia? Chyba wybrali znowu na rzecznika jakąś kobietę z konkursu na sekretarki, bo jak widać - myśleniem nie grzeszy. Już lepiej na to miejsce wstawić manekina, będzie taniej, a przekaz treści na tym samym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
adasf1 Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 20:08 ja to miałem podobne problemy ale w sieci Orange chyba na przełomie kwietnia i maja, kiedy dzwoniłem do znajemgo to łaczyło mnie nagle z jakiś nie wiadomo jakim numerem ktos po chwili odbierał i momentalnie z prawie 50zł na koncie robiło się prawie 0zł to samo z pieniędzmi działo się kiedy ktoś do mnie dzwonił tylko że połączenie mnie tez kosztowało nie małe pieniądze. i do tej pory z orange nie dostałem zadnej odpowiedzi odnośnie jakiejś rekompensaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Dzwonię i słyszę nieznajomego: "Halo, k...a" 18.11.08, 20:55 Nie rozumiem dlaczego skasowano moj post?!!! Czy to znaczy, ze nie wolno krytykowac Cwiakalskiego z jego komplenie nieudpolnym wymiarem sprawiedliwosci ochraniajacym oligarchow i bezskutecznie tropiacym PiS? Widac, ze mimo zapewnien forum to popiera Orwella i PRL-bis swiadomie hamujac krytykre obecnego rzadu. Wstydu nie macie!!! Przeciez za takie swinstwo dostawca powinien byc od razu wziety za kuper i bulic jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 "Trzeba próbować się dodzwonić. Do skutku." 19.11.08, 05:59 No pewnie! Ciekawe tylko, kto za to zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kukuryku20 19.11.08, 15:37 kukuryku20 napisała: > No pewnie! Ciekawe tylko, kto za to zapłaci? Za takie swinstwo dostawca powinien bulic jak za zboze! Odpowiedz Link Zgłoś