rafvonthorn 21.11.08, 20:51 Jaki żenujący artykuł, dziennikarze nie podali nawet tytułu... A chętnie bym powalczył za wolność Naszą i Waszą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlodzimierz.ilicz Polacy celem w rosyjskiej strzelance. 21.11.08, 21:02 Do czego nas doprowadziły rządy POPiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
kordzio1 Re: Polacy celem w rosyjskiej strzelance. 21.11.08, 21:03 Do powstania gry komputerowej?!:P Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Polacy celem w rosyjskiej strzelance. 21.11.08, 21:07 grajac polakami wcielamy sie w kpt. kaczynskiego i wyrzynamy zastepy ruskich :D Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Do uczenia Rosjan, że do Polaka sie strzela. 21.11.08, 21:07 Niech najpierw zastrzelą Kaczora i Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Do uczenia Rosjan, że do Polaka sie strzela. 21.11.08, 21:13 Najpierw niech zastrzelą Niedźwiedzia i Indyka. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 czekam na polska gre 21.11.08, 21:39 w ktorej strzela sie Polak z Chinczykiem gdzies nad wspolna granica gdzies pod Stawropolem ( ahhh coz za staropolska nazwa! hahaha! ) a co do Gruzji - to nie jestem zdecydowany czy ma byc w ChRL czy nalezec do Polski Od Morza Do Morza... niech ktoos tam coos se wymysli... bo mi sie nie chce o banialukach czyli grach kompiuterowych dla debili - czyli trenazerach dal przyszlych misjonarzy rozmyslac.. bleeeee... haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o 2 takich Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Tak, będziesz mógł sobie poklikać myszką 21.11.08, 22:21 i pomarzyć o Pomrocznej mocarstwowej Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: czekam na polska gre 22.11.08, 09:17 A dlaczego zignorowano ambicje Turcji? Niegdyś do Turcji należały wszystkie wybrzeża Morza Czarnego i niewykluczone, że Turcja zabierze głos w sprawie Krymu, który zresztą niegdyś był tureckim lennem. Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Ależ Rosjanie ćwiczą to od stuleci, Włodziu. 21.11.08, 22:01 Ale czyż od lewaka można oczekiwać znjomości historii? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A od palanta? 21.11.08, 22:39 No przecież właśnie o to pytał ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Johnny, 21.11.08, 22:48 ja też pytam. Załóż szersze spodnie, bo mam wrażenie, że cię za bardzo uciska w jaja. Lotności umysłu to nie sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Pimpus bez pozwolenia krowy... 22.11.08, 03:03 evy 6 na 9 nie powinien sie wypowiadac na zaden temat.Ruskie musza byc zawsze pod kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Johnny, 22.11.08, 09:12 gielda.onet.pl/0,1866853,wiadomosci.html czy wasza gra to uwzgledni :D???? hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Cóż,Włodzio stracił kontakt z rzeczywistością 21.11.08, 21:59 dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Cóż,Włodzio stracił kontakt z rzeczywistością 21.11.08, 22:28 Jaki jeszcze naród wychował się na książkach pisanych "ku pokrzepieniu serc" przez marzycieli, którzy nigdy Polski nie widzieli? Przyświecały im szczytne cele, ale wielu rodaków po tych lekturach zatrzymało się w rozwoju. Widać to niestety na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian I dobrze niech robia! Amerykanie robia tez gry 21.11.08, 21:18 w ktorych walcza zawsze z Arabami, Ruskami, Chinami, Wietnamczykami itd. i jakos te narody zyja z tym nie zawracajac glowy. A gdy nasza Polska stala sie wrogiem w grze to zaraz wszedzie sie rzucaja! To samo bylo o grze Codename Panzers, gdzie grales jako Niemiec przeciwko Polakow w kilka misjach. Tyle glupich wypowiedzi o zfalszowaniu historii i ze Polskie wojsko pijane itd. A zreszta to ja lubie Rosyjskie gry, tylko Rosjanie ostatnio robia jeszcze simulatory wojenne o czolgach i samolotach. W grze Theatre of War, nawet zadbali o Polskie glosy dla jednostkach i masz pare misji o wojnie w 1939 z strony Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A gra kończy się tak: 21.11.08, 21:22 Powstaje dobrosąsiedzka granica Ukrainy z Gruzją. Ginie 35 milionów Rosjan. Putin kończy jak Hitler albo jak Saddam. Na Placu Czerwonym odbywa się defilada z okazji wielikoj pabiedy, ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: A gra kończy się tak: 21.11.08, 21:46 zigzaur napisał: > Powstaje dobrosąsiedzka granica Ukrainy z Gruzją. > Ginie 35 milionów Rosjan. > Putin kończy jak Hitler albo jak Saddam. Gra może się skończyć dowolnie, tak jak ją zaprogramujesz. Gdyby jakiś chichot losu spowodował, że początek scenariusza zaczęto by realizować w rzeczywistości, prawdopodobniejszy byłby inny rozwój tej historii: ...Po wybiciu lub wzięciu do niewoli obu polskich dywizji tam wysłanych, w Polsce doszło do społecznego buntu przeciw głupim przywódcom, a jedną z konsekwencji było wyłapanie obcej agentury optującej za wojną. ziggy był pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Wstajaca Z Kolan nie ma tylu dywizji, by wybic 21.11.08, 21:48 lub wziac do niewoli dwie polskie dywizji Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Jesteś grafomanem, zig 21.11.08, 22:31 zajmij się lepiej betonem sprężonym. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jesteś grafomanem, zig 22.11.08, 09:19 Tobie tej rady dać nie mogę, bo nie posiadasz żadnego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Rosjanie łechcą moją dumę narodową 21.11.08, 21:29 No przecież nic tylko się cieszyć. Rosja za wielkie święto narodowe uznaje odbicie z Polskich rąk Moskwy, Polskie wojsko stawiane jest w opozycji do sił rosyjskich - czyli w miejscu do tej pory zarezerwowanym dla U.S. Army. Jeśli więc miarą wielkości państwa jest to jakich ma wrogów, to Rosja nieustannie podbija nasze akcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
rad500 Re: Rosjanie łechcą moją dumę narodową 21.11.08, 22:14 tez to zauwazylem jakis czas temu. Gdyby nie Rosjanie, sam bym nie wiedzial o tym, ze kiedys Polska zdobyla Moskwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Rosjanie łechcą moją dumę narodową 21.11.08, 22:38 rad500 napisał: > tez to zauwazylem jakis czas temu. Gdyby nie Rosjanie, sam bym nie wiedzial o > tym, ze kiedys Polska zdobyla Moskwe. Było lepiej w szkole uważać. To nie Ruscy tak walą w ten propagandowy bęben, tylko propagandyści z GW. Ruscy świętują odrodzenie się swojego państwa, a GW wypędzenie Polaków. Jakoś im to lepiej pasuje do kształtowania świadomości w Pomrocznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rosjanie łechcą moją dumę narodową 22.11.08, 12:21 A to zupełnie dwa różne wydarzenia nie mające kompletnie nic ze sobą wspólnego? Tylko ta "kłamliwa" GW w ramach "pomrocznych" i "polskoszowinistycznych" działań je łączy? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 aby urealnic cala rozgrywke, sugeruje 21.11.08, 21:36 by kazdy polski zolnierz w grze mial husarskie skrzydla Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: aby urealnic cala rozgrywke, sugeruje 21.11.08, 21:54 A rosyjski żeby chociaż buty i łyżkę miał. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Kompania honorowa ze skrzydłami huzarskimi? 21.11.08, 22:42 Nawet Putin by odwiedził Pomroczną, żeby to zobaczyć. A potem do koni... i frrrrt Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: aby urealnic cala rozgrywke, sugeruje 21.11.08, 23:02 owsiak zrobi narodowa sciepe Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Nie ma sensu robić z tego polityki 21.11.08, 21:52 Pytanie jakie należy sobie zadać to czy gra jest dobra, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Owszem - w grach (nawet tych "realistycznych")... 22.11.08, 16:25 ...pojawiają się nawet bardziej fantastyczne scenariusze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs... 21.11.08, 22:01 Gra jak gra, ale znowu bedziemy dostawać w dupę..... Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosy 21.11.08, 22:16 To zależy praktycznie w każej grze można stanąc po obu stronach konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziki_z_lasu Mnie tam wisi do kogo strzela się w grze 21.11.08, 22:18 byle gra była dobra, niech kupują engine od crysisa, rozgrywkę zerżną z Call of Duty fajny scenariusz już mają i sukces murowany, a czy będzie się strzelać do Polaków, Niemców, Japońców czy też Marsjan to już mi wisi, zresztą strzelanie do czegoś co się drze po polsku lub chodź polskawemu może być ciekawe, bo od czasów wolfensteina słyszy się tylko Halt! i Mein Got! ewentualnie ich odpowiedniki po angielsku/japońsku/rusku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs... 21.11.08, 22:17 Jeśli będę mógł sterować "Polakami" - to chętnie sam kupię. Tak sobie bezpiecznie porozpylać bryzgi ODPOWIEDNIEJ krwi - to warte paru groszy. Przez pół wieku miałem na to ochotę, tu można by się było w to pobawić. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Kompleksy chamstwa wobec poskich panow? 21.11.08, 22:37 Potomstwo niewolnikow, plemie od stuleci zyjace pod jasyrem ma juz tylko kompleksy nizszosci i zwierzeca nienawisc do lepszych od siebie. Smieszne, prawie tak jak obrzydliwe. Historia lubi sie powtarzac - pograniczne szczepy pruskie i ruskie, ktorym z laski Rzeczypospolitej pozwolono wegetowac w swych brudnych komyszach, odwdzieczaja sie zapiekla nienawiscia i pijanym, agresywnym bandytyzmem. Tak sie objawia DNA tasiemca. Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: Kompleksy chamstwa wobec poskich panow? 21.11.08, 23:04 zigi, nowe konto? pomysl nad takimi dzielami jak green beret :D bf2 tez jest ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Kompleksy chamstwa wobe panow? 21.11.08, 23:08 Potomstwo niewolnikow, plemie od stuleci zyjace pod jasyrem ma juz tylko kompleksy nizszosci i zwierzeca nienawisc do lepszych od siebie. Smieszne, prawie tak jak obrzydliwe. Historia lubi sie powtarzac - pograniczne szczepy pruskie i ruskie, ktorym z laski pozwolono wegetowac w swych brudnych zwierzencych norach odwdzieczaja sie zapiekla nienawiscia i pijanym, agresywnym bandytyzmem. Tak sie objawia DNA rusofoba,przedstawicielem ktorego jest bezportek-bezmozgowiec Odpowiedz Link Zgłoś
jo.zue Re: Kompleksy chamstwa wobec poskich panow? 21.11.08, 23:10 :), na czym jedziesz kolego? Sorry że pytam, ale ten zlepek słów w Twojej wypowiedzi jest pozbawiony sensu, :P Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: gw zerżnęła z: 22.11.08, 12:22 aaaaaaaaaaa tragedia aaaaaaaaaaaaa zerżnęła!!!!!!!! Rozumiem że jak ktoś napisze o jakimś wydarzeniu to już nikomu innemu nie wolno o tym pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs.. 21.11.08, 22:51 Mi tam wystary stare SPMBT , Close Combat 3 + Combat Mission - Shock Force na ruski badziew nie popatrze raczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosy 21.11.08, 23:13 asmall4 ,a masz cos polskiego.Przeciez jestes Polakiem,czemu jestes dumny z osiagniec amerykanskiego naroda,a nie wlasnego?Moze ta gra nie jest dla ciebia ciekawa,ale ta gra jest rosyjska i stworzona dla rosyjskiego gracza,a przez ciebie wyraznie przemawia zazdrosc.Nie masz mozliwosci zagrac w gre ,stworzana przez Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosy 21.11.08, 23:39 Polskie gry mi do gustu nie przypadły :) Ostatnio grałem w T72 Balkans On Fire! grę rosyjską , nawet fajna ale klawiszy dużo :) WinSPMBT to niekomercyjna gra zrobiona przez graczy dla graczy . Ludzie z całego świata mogą wnieść w nią swój wkład i tak się dzieje. To samo z Close Combat 3 .Jest do niej mnóstwo dodatków i map stworzonych przez graczy dla graczy . Jeden z nich o nazwie RealRed poprawia realność walk na froncie wschodnim . Dodaje również dużo sprzętu istniejącego w tamtych czasach. Nie narzekaj Igor , ściągnij sobie lub kup . Zobaczysz ile to frajdy dowalić faszystom na najwyższym poziomie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin skriny ;) 21.11.08, 23:08 www.russobit-m.ru/catalogue/item/protivostoyanie-prinuzhdenie_k_miru/ swoja droga radze uzywac do tlumaczenia tekstow czegos innego niz google wyglada to na jakis erteesik :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: skriny ;) 21.11.08, 23:22 fajne gierki... www.gfi.su/index1.php?langid=2&categ_id=38&menu_id=3&page=Future_action&idt=1082 www.gfi.su/index1.php?langid=2&categ_id=38&menu_id=3&page=Future_action&idt=1078 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Palant chrystus będzie nas doświadczał!!! 21.11.08, 23:20 W grach i w życiu!! Do ostatniego Polka!! A ja mam w dolnym zwieraczu to miejsce po jego prawicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Palant chrystus będzie nas doświadczał!!! 22.11.08, 09:25 do kozaczka: Netykieta zabrania reklamowania własnej działalności zarobkowej, zatem mało interesuje, co i kogo miewasz między zwieraczami. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs... 21.11.08, 23:29 uuu a co to sie stalo, ze pewni osobnicy z wiejskiej jeszcze nie wyslali noty protestacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Nabijanie Putina na pal 21.11.08, 23:34 Chętnie zagram. Mamy zdolnych programistów, który napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Nabijanie Putina na pal.Poda rozmiar swego pala! 21.11.08, 23:44 popijajac_piwo napisała: > Chętnie zagram. Mamy zdolnych programistów, który napisze? Życzę pełnej przyjemności w czasie gry wstępnej i ekstazy w finale.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: Nabijanie Putina na pal.Poda rozmiar swego pa 22.11.08, 22:58 z jakims zdolnym programista :D Odpowiedz Link Zgłoś
szambolan_prezydenta Gdyby tak wszechpolacy?Ale to tchórze! 21.11.08, 23:37 Potrafią tylko drzeć mordę i zamawiać pięć piw. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs... 21.11.08, 23:58 I co w tym dziwnego. To gra taka sama, jak inne. Kto chce grać to kupi. Też mi robienie rabanu z byle czego. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Mirotworcy sie domagaja 22.11.08, 00:25 Jak sie kacap domaga podbrodkowego to nie nalezy zwlekac lecz czym predzej mu takiego sprezentowac Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: Mirotworcy sie domagaja 22.11.08, 23:00 stary dokladnie, kupuj giere i graj po sieci - sprawdzisz sie z jakism 14 latkiem, ale jak znam zycie to po 15 minutach zrobisz disconn Odpowiedz Link Zgłoś
lucypherrus Jaki tytuł ma ta gra !!!! ???? 22.11.08, 00:40 trzeba sprawdzić jak damy sobie radę na Kaukazie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Gra powinna się nazywać Doktryna SiKacza 22.11.08, 01:09 Ledwo ogłoszono doktrynę SiKacza (Sikorskiego-Kaczyńskiego) mówiącej zamiast o olewaniu Rosji (nomen nie zawsze est omen) o pilnej konieczności dania jej odporu, a wredne Ruskie, zanim jeszcze Polacy zdążyli wsiąść na koń, już opracowały o tym grę i robią kasę. Skoro tak, to gra powinna się na cześć pomysłodawców nazywać "Doktryna SiKacza". Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gra powinna się nazywać Doktryna SiKacza 22.11.08, 01:11 Ledwo ogłoszono doktrynę SiKacza (Sikorskiego-Kaczyńskiego) mówiącą zamiast o olewaniu Rosji (nomen nie zawsze est omen) o pilnej konieczności dania jej odporu (...). Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Gra powinna się nazywać Doktryna Putana... 22.11.08, 02:54 i byc wprowadzona do ruskich szkol na lekcjach 'historii'.Debilizm ruskiej mlodziezy trzeba rozwijac, to droga do swietlanego idiotyzmu ruskiego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gra powinna się nazywać Doktryna SiKacza 22.11.08, 09:21 Czyżby polityka olewania Rosji byłaby mądrzejsza? To się będzie robić na międzynarodowych konferencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Gra powinna się nazywać Doktryna SiKacza 22.11.08, 10:22 zigzaur,jak tam twoj zigzaurek?Sadzac po temu,ile czasu spendzasz na forach,nastepnego zigzaurka nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Igor.... 22.11.08, 10:40 ty ruska ofermo putana,NIE ZABIERAJ GLOSU, BO JESTES TYLKO WSZAWA RUSKA MALPA W WALONKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Igor.... 22.11.08, 10:54 edek47 ,poszczekal od samego rana?I co ,ulzylo? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A tobie ulzylo ? 23.11.08, 12:13 Jestes starym chlopem, sadzac po nicku. Nie wstyd wypisywac bzdur na polskim forum ? Ja mowie i pisze duzo lepiej po rosyjsku, niz ty po polsku, ale na rosyjskie fora nie chodze. To bezcelowe. Placa ci chociaz za te nieudolna propagande ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Eva's Clitoris Commando? 23.11.08, 11:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=75396620&a=75411333 Odpowiedz Link Zgłoś
tatarskibat Czy jest gra o rosyjskich brygadach internetowych 22.11.08, 02:47 i ich walce na forum Gazety Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
deddi Re: Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosy 22.11.08, 03:12 He, Rosjanie maja jakas ostra schize na temat Polakow. Po 1612 to juz kolejna produkcja w ktorej tluka sie z Polakami. Nie jestesmy przeciez zadna potega, ale to wlasnie jest powod - z nami mieliby jeszcze szanse zremisowac (zwazywszy na to jak jestesmy agresywni) z kims silniejszym nie mielby szans... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs... 22.11.08, 04:44 My mamy obsesje czy Rosjanie jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
tagen Polacy walczą z Rosjanami w Gruzji. Nowa rosyjs... 22.11.08, 06:44 To jest tylko gra komputerowa,ale opini naszemu krajowi nie poprawi.Nie jest to jednak tak zupelnie wyimaginowana gra,przeciez nasz pierwszy obywatel powiedzial"Przyjechalismy tu,zeby walczyc"a awanturnik Saaka dal sie latwo podpuscic Bushowi i innym tez awanturnikom.Pytam:Dlaczego Serbia nie stara sie sila odbic swojej kolebki Kosowa,przeciez militarnie ani gpspodarczo nie jest slabsza od Gruzji i stara sie rozwiazac ten problem droga prawna,dyplamatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś