greg0.75 26.11.08, 08:16 Głupie pytanie - czy "ktoś" powiadomił prokuraturę amerykańską? - bo z tekstu to nijak nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajane4 Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 08:42 To klasyczny przykład naszej nieodpowiedzialności i "indywidualizmu" - jak mnie coś bezpośrednio nie dotyczy, to mam to gdzieś. Sprawę natychmiast powinno podjąć MSZ i Prokuratura Krajowa. Za tymi zdjęciami może kryć się przemyt innych obiektów historycznych. Skoro trafiły na aukcję, to ktoś (złodziej) może mieć kolejne kradzione "obiekty". Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 08:46 Trzeba sie dokladnie przyjrzec zdjeciom i moze gdzies dojrzymy twarz Ratzingera wsrod faszystow. www.hotelroyalpalace.eu Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 08:54 Oddać sprawę fachowcom z IPN to i się tuskowy dziadek znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm a twoja babka w puffie robiła? 26.11.08, 09:04 opowiadała jaka norma żołdaków wtedy była? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 10:02 Prędzej twoja babka "dająca" pokątnie Niemcom w bramach. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 14:04 jestes glupi jak but z lewej nogi. Ratzinger pochodzi z Bawarii, to kilkaset kilometrów od Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 18:28 papigo napisał: > Trzeba sie dokladnie przyjrzec zdjeciom i moze gdzies dojrzymy twarz > Ratzingera wsrod faszystow. > www.hotelroyalpalace.eu Eeee, Ratzinger to raczej w Hitlerjugend. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspy Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 09:05 Może zamiast się p...ć z emailami, zwyczajnie do nich zdzwonić: 303-838-6919 Monday through Thursday 9:00 am - 4:00 pm MST chyba że w prokuraturze i gazecie nie ma nikogo kto mówi po angielsku, bo wszyscy wyjechali na zmywak. Jeśli tak, to mogę sam to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 09:25 Dzwoń! choć wiem z doświadczenia, że lepiej mieć wszystko NA PIŚMIE! Odpowiedz Link Zgłoś
13xm to mailem! 26.11.08, 09:33 trdmurphy@rhfox.com a najlepiej niech każdy z nas napisze "fence", może się chłopina przestraszy. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: To jakieś jaja. Ja 26.11.08, 19:29 od 5 miesięcy PISzę jak to zamordowano i zamurowano Aleksandra Salomona na Pasteura 17 w 1996 r. Do dzisiaj mieszkanie jeat zamurowane z spadkobiercą w środku. 460 pOSŁÓW i 100 SENatorow dostało opis szczegółowy. I nic nie róbcie wiochy bo jeszcze wyjdzie jak wyglądały wybory w 2005r. Panie Profesorze. Z okazji ... Odpowiedz Link Zgłoś
kartonyy Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 09:42 Tak to bardzo ważne aby odzyskać. Przecież to twój Heimat Herr Greiner.Nie można utracić tożsamości Ober-Schlesien. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Panstwo USA chroni swoich zlodziei 26.11.08, 10:24 Niestety szanse na pozytywna wspolprace z prokuratura z USA sa zadne. Nasz najwiekszy "sojusznik" celowo ukrywa swoich zlodziei, tak by mogli sobie bezkarnie krasc poza granicami USA i pozniej nie ponosic z tego powodu zadnych konsekwencji. Moja sprawa jako poszkodowanego lezy w prokuraturze juz 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliforniczyk Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 11:48 Wystarczy jeden oficjalny telefon Ambasadora R.P. w Waszyngtonie do domu aukcyjnego i ogloszenie natychmiast zostanie zdjete z eteru a wynik, jezeli aukcja sie juz odbyla, zostanie uniewazniony i uzyskane pieniadze zakwestionowane - gwarantuje! A pozniej , drugi telefon do FBI ( Federal Bureau of Investigation)w Waszyngtonie i koles zostanie znaleziony w 15 minut. Ze smutkiem musze przyznac, ze w USA jest mase idiotow ktorych fascynuje III Rzesza i hitleryzm w szczegolnosci ( niestety, w Polsce tez). Wlodzimierz Rawa Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 15:09 Taka mała dziewczynka i już nazistka! Odpowiedz Link Zgłoś
skymouse 3 miesiace temu 26.11.08, 15:36 3 miesiace temu wyslalem e-maila do Archiwum w Gliwicach ,Katowicach po tym jak zobaczylem te zdjecia na portalu The Third Reich Depot na sprzedaz Wzbudzily moje podejrzenia ze to kradzione i nie powinny byc sprzedawane ze wzgledu na swoja wartosc historyczna Bylo tam bardzo duzo zdjec z Bydgoszczy ,Westerplatte,Gdanska Dzwonilem dwa razy do Katowic i Gliwic zeby cos zrobic i sprawdzic czy te zdjecia nie sa kradzione Nie otrzymalem zadnej znaczacej odpowiedzi Probowalem rozmawiac z dyrektorem ale nie bylo go wtedy w biurze Dzisiaj wysylam e-maila do FBI czy moga zablokowac dalsza sprzedaz tych zdjec Internauta z USA Odpowiedz Link Zgłoś
999s Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 26.11.08, 17:22 To są niemieccy żołnierze, czy tylko mi się tak wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 27.11.08, 11:07 999s napisał: > To są niemieccy żołnierze, czy tylko mi się tak wydaje? Wydaje ci się. to są naziści mówiący po nazińsku. ubrani w nazińskie mundurki. - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Zdjęcia z nazistami, kto chce je koniecznie, i p 27.11.08, 00:00 Nie wiem komu takie zdjęcia są potrzebne, czyje oczy cieszą się takim zdjeciamy, moje nie, jeżeli o mnie chodzi, moga se te zdjecia zatrzymać. Poszukiwanie przestępców wojennych, niema sensu, bo zaden z nich na pewno juz nie zyje. Bezsensowne koszty maganizowania. Pieniądze te mozna by bylo sensownie wydac w rozwój polskiej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Zdjęcia z nazistami, kto chce je koniecznie, 27.11.08, 01:18 artuś, mały naziolku, już ty się tak nie martw o polską kulturę... żebyśmy wydali nawet milion dolarów, to i tak będziesz pisał: "maganizowanie" i "wydać w" :-D - wredna alexis P.S. liczysz na to że w Ameryce krewniaków nie rozpoznają? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Zdjęcia z nazistami, kto chce je koniecznie, 27.11.08, 01:45 alexis_corner napisała: Co juz się wstało. Co robi grupa WAFF... Jeszcze spi, co robisz tak nocka w internecie, co dnia? > artuś, mały naziolku, > już ty się tak nie martw o polską kulturę... > żebyśmy wydali nawet milion dolarów, to i tak będziesz pisał: "maganizowanie" i > "wydać w" :-D > > - wredna alexis > P.S. > liczysz na to że w Ameryce krewniaków nie rozpoznają? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pentra Skradzione zdjęcia z nazistami w sieci 28.11.08, 19:54 To pomyłka , na zdjęciu z podpisem gauleiter Fritz Bracht to nie on. Dziwi mnie to ,że fachowcy w Gazety Wyborczej tak napisali.Jestem amatorem ale idę o zakład z Redakcją,że mam rację.Na stronie gdzie aukcja też głupoty przy opisie zdjęć. Jeśli posty są prawdą - mam na myśli reakcję archiwum ,gdzie dokonano kradzieży.To nic innego jak skandal !!!Polecam mój wpis o F.Brachcie w Wikipedii.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś