niesamowita.natka.pietruszki 03.12.08, 17:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twboolek Premier: Wetujący prezydent podejmuje się misji... 03.12.08, 17:54 a kto przeszkadza i blokuje incjatywy prezydenckie? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----Prezydent zablokowol PO-lody Herrn Tusk------- 03.12.08, 18:06 i slusznie zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: ----Prezydent zablokowol PO-lody Herrn Tusk-- 03.12.08, 18:15 do hrabiego: miałem kolegę, którego pradziad był ponoć stajennym u Radziwiłłów też kazał na siebie mówić hrabia. Zwłaszcza gdy był pijany. Mianowanie się hrabią najlepiej świadczy o twej wykwintnej osobowości - pajaca z urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 A nie mówiłem - Tusk chce zostać królem... :))) 03.12.08, 18:50 despota jeden... -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Czy Donald jest bardziej bezczelny, czy glupi? 03.12.08, 20:37 Tusek powiedzial: -" Polacy nie akceptują polityki polegającej na przeszkadzaniu czy blokowaniu." A co do tej pory Tusek zrobil dobrego dla Polakow? Odwiedzil Machu Pichu? Dawal sie poklepywac na Kremlu i wszedzie, gdzie kto mial ochote!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 PiS szczekaczka nadaje. Sam generalissimus Stalin 03.12.08, 21:15 z przyjemnością przyjął by cie na sekretarza propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_mosiadu_sikor-sztajn Adolf_Thuske_Maskuje_Miłość_Do_Hi tlerlandu_:)))))) 04.12.08, 03:45 GWno kabluje: herrr Thusk był prowokacyjnie zapytany podczas spotkania ze studentami na Uniwersytecie Jagiellońskim czy opowiada się za zmianą ustroju w Polsce na wzór kanclerski w Niemczech. Wermahtowy Donek wywarczał: Jak ja bym miał tutaj powiedzieć prawdę, że w Polsce chcę wprowadzić system niemiecki, to by Kaczyńscy mieli bat na moją d... więc powiem, że system niemiecki nie bardzo mi odpowiada ze względu na moją skomplikowaną ordynarność wyborczą. ...................................................................................... WERMAHTOWY, WILCZOOKI INTRYGANT DONEK KRĘCI BAT NA SWOJĄ D.... NA CHAMA, BEZ OWIJANIA W BAWEŁNĘ DĄRZY DO OGRANICZENIA DEMOKRACJI W POLSCE :( W NIENAWISTNTYM ZAŚLEPIENIU DO POLSKI I POLAKÓW KNUJE TĄ SWOJĄ SAMOBÓJCZĄ MISJĘ :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: A nie mówiłem - Tusk chce zostać królem... :) 03.12.08, 19:10 gamon0 napisał: A nie mówiłem - Tusk chce zostać królem... :) > despota jeden... > > -- > "Donald Tusk Show" trwa... Ty jesteś od dawna królem gamoni, gomoniu (mniej niż zero). Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: A nie mówiłem - Tusk chce zostać królem... :) 03.12.08, 20:43 gamon0 napisał: > A nie mówiłem - Tusk chce zostać królem... :) > despota jeden... > > "Donald Tusk Show" trwa... Krolem to on moze i chcialby zostac, ale na razie sluzy wszystkim zagranicznym przywodcom do POKLEPYWANIA. Tusek podklada sie za frajer i jeszcze sie cieszy, ze go chca klepac. Jak to sie nazywa? Prostytutka, to za pieniadze, a za darmo to k... . Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: ----Prezydent zablokowol PO-lody Herrn Tusk-- 03.12.08, 18:16 You're just one lying stupid PiSs-fuck and nothing more!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tvvbolek Od lizania prezydenckiej dupy do fuchy Prezydenta- 03.12.08, 18:31 ludzkie, arcyludzkie! Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Premier: Wetujący prezydent podejmuje się mis 03.12.08, 18:08 Kiedy wreszcie nachalni proPis..lcy zrozumiecie,ze TEN prezydencik,a i kazdy inny w ogolnosci jest od przegryzania wsteg, usmiechania dokamer i dosyc. To jest funkcja reprezentacyjna. Przeciez wojny wypowiadac nie bedziemy , prawda. A zwlaszcza przy kwalifikacjach umyslowych panow Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Premier: Wetujący prezydent podejmuje się mis 03.12.08, 20:23 To były jakieś inicjatywy prezydenckie? Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Premier: Wetujący prezydent podejmuje się misji.. 03.12.08, 17:56 To nie mój premier - idzie w ślady prezydenta, "Polacy nie akceptują polityki polegającej na przeszkadzaniu czy blokowaniu." Może nie jestem polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Premier: Wetujący prezydent podejmuje się mis 03.12.08, 18:13 no właśnie, nie jesteś, więc spylaj stąd Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Premier: Wetujący prezydent podejmuje się mis 03.12.08, 18:36 pe1 napisał: > no właśnie, nie jesteś, więc spylaj stąd Wszechpolak! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ---Misji samobójczej..?!?!?------ 03.12.08, 19:07 To stwierdzenia nasuwa podejrzenie, że wizyta prezydenta a Japonii miała charakter szkoleniowy..?!? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma samobójca ? Boże, oby tylko w kraju Kwitnącej Wiśn 03.12.08, 18:03 nie zrobił seppuku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskiego--- 03.12.08, 18:05 Odpowiedz Link Zgłoś
mironek47 Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 18:11 Z niego taki profesor jak z ciebie filozof. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 18:11 a może wy macie rację z tym dziadkiem z wermachtu, gdzieś się musiał kręcić po Żoliborzu, blisko domu Kaczyńskich..... kto wie czy to nie jego dzieło..... oj ten Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 18:53 hrabia-monte -christo npisał: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie Tusk malował kominy aby utrzymać rodzinę, idioto. "...W 1980 ukończył studia historyczne na Wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Gdańskiego. Jego praca magisterska dotyczyła kształtowania się legendy Józefa Piłsudskiego w przedwojennych czasopismach..... ...Był współtwórcą Niezależnego Zrzeszenia Studentów w Gdańsku. W trakcie strajku sierpniowego organizował grupy studenckie, by 30 sierpnia 1980 rozpocząć działania na rzecz nowej organizacji studenckiej. Stał się inicjatorem i jednym z pierwszych liderów Niezależnego Zrzeszenia Studentów Polskich (późniejszy NZS). Kilka miesięcy później został przewodniczącym "Solidarności" w Wydawnictwie Morskim i dziennikarzem wydawanego przez związek tygodnika "Samorządność". Był jednym z najbliższych współpracowników jej naczelnego redaktora Lecha Bądkowskiego – pisarza, przywódcy ruchu kaszubskiego, pierwszego rzecznika "Solidarności". Pisał do kaszubskiego miesięcznika "Pomerania". Za działalność opozycyjną został wyrzucony z państwowej firmy. Przez 7 lat utrzymywał się z pracy fizycznej w założonej przez Macieja Płażyńskiego spółdzielni "Świetlik"..." pl.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk L. Kaczyński jest dr. hab. a nie prtofesorem Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:19 Tak się składa, że Lech Kaczyński nie tylko ma tytuł dr hab., ale również profesora nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:25 anwad napisała: > Tak się składa, że Lech Kaczyński nie tylko ma tytuł dr hab., ale również > profesora nadzwyczajnego. "Był profesorem nadzwyczajnym Uniwersytetu Gdańskiego (1996-1999), a od 1999 Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (obecnie na urlopie)." pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski Proszę zwrócić na słowo "był". Z tego wynika, ze pracował na etacie prof. nadzwyczajnego. W jego życiorysie nie napisano kiedy został mianowany profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:32 Lepiej zajrzyj do bazy ludzi nauki, tam jasno stoi, że obecnie JEST profesorem UKSW (a to że na urlopie? a jak sobie wyobrażasz łączenie funkcji Profesora z funkcją Prezydenta?): nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=30139&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Lenistwo wrodzone, czy nabyte? 03.12.08, 19:41 Mógłbyś popatrzeć przynajmniej do wiki, w tym przypadku trudno o przekłamania: pl.wikipedia.org/wiki/Profesor_nadzwyczajny Profesor nadzwyczajny to stanowisko, a nie tytuł naukowy. Przyklejanie go do nazwiska L. Kaczyńskiego przy każdej okazji jest wręcz komiczne i świadczy o tytułomanii bardziej przystającej do tępego urzędnika niźli męża stanu (do którego tak bardzo pretenduje):DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Lenistwo wrodzone, czy nabyte? 03.12.08, 19:54 Czepiasz się słówek. Wielu dr hab. nie jest zatrudnionych na uczelniach jako profesorowie nadzwyczajni, a jedynie jako adiunkci. Lech Kaczyński jest zatrudniony jako profesor nadzwyczajny i można to podkreślać, stawiając przed jego nazwiskiem "prof.". Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: Lenistwo wrodzone, czy nabyte? 03.12.08, 20:02 Zupelnie nie masz racji. Tytuly stawia sie przed nazwiskiem, stanowiska po nazwisku. Dlatego dr hab. Jan Kowalski zatrudniony na stanowisku adiunkta to dr. hab. Jan Kowalski, a dr hab. Lech Kaczynski zatrudniony na stanowisku profesora UKWW, to dr. hab. Lech Kaczynski, profesor UKWW. Jak sie zwolni z UKWW, to bedzie tylko dr. hab. Lech Kaczynski. Od dr. hab. do tytulu profesorskiego jest daleka droga i nie ma co udawac, ze sie ja przebylo. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Lenistwo wrodzone, czy nabyte? 03.12.08, 20:04 Mam rację. W tym temacie wypowiedziałam się poniżej (zresztą w odpowiedzi do Ciebie)... Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: Lenistwo wrodzone, czy nabyte? 03.12.08, 20:12 Oczywiscie, ze masz racje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Czepiam się słówek? A to ciekawe... :) 03.12.08, 20:07 Jakoś nie przeszkadza to wam przy opluwaniu prof. Bartoszewskiego, jakoby tytuł mu nie przysługiwał. Typowa mentalność Kalego, nie uważasz? ;P Co do profesorów, adiunktów, tytułów naukowych i stanowisk to zachęcam jednak do dokładniejszego przestudiowania tekstu na w/w linku do wiki - tam jest "czarno na białym" co i jak, nic nie trzeba ściemniać i "dorabiać teorii" do skrzeczącej rzeczywistości :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:42 No wlasnie jest zatrudniony na STANOWISKU profesora w UKSW, a to zupelnie co innego niz TYTUL profesorski. Uzywanie dopisku prof przed nazwiskiem jest w jego przypadku naduzyciem, niestety bardzoc zestym w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:56 Nie jest to żadnym nadużyciem. Tylko gdyby dyskusja toczyła się w środowisku naukowym, należałoby pisać "dr hab. Lech Kaczyński, prof. UKSW". W zwykłej dyskusji pisze się "prof. Lech Kaczyński". Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 20:04 Hej, dyskusja nie zaczela sie od tego gdzie sie pisze "prof", tylko od Twojego stwierdzenia, ze L. Kaczynski ma tytul profesora, co jest pomylka. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:56 Swoja droga na podanej przez Ciebie stroonie jest wielkim drukiem napisane "dr hab. Lech Kaczyński", a Ty upierasz sie przy swoim. Proponuje prosty eksperyment. Wejdz na strone nauka-polska.pl/dhtml/raportyWyszukiwanie/wyszukiwanieLudzieNauki.fs Wpisz imie: Lech nazwisko: Kaczyński a w dodatkowych kryteriach zaznacz przy tytulach naukowych "prof". Nacisnij przycisk "wyszukaj". Uzyskasz odpowiedz "Liczba znalezionych rekordów: 0 " Nie ma w Poslce czlowieka, ktory nazywa sie "Lech Kaczynski" i ma tytul profesora. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:58 Odpowiedziałam powyżej, Panie Czepialski... Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 23:04 anwad napisała: > Lepiej zajrzyj do bazy ludzi nauki, tam jasno stoi, że obecnie JEST profesorem UKSW (a to że na urlopie? a jak sobie wyobrażasz łączenie funkcji Profesora z funkcją Prezydenta?): nauka- polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=30139&lang=pl Kompromitujesz się swoją niewiedzą. Z linku, który podałeś jasno wynika, że Lech Kaczyński niwe jest profesorwm tytularnym (tzw. "prezydenckim"). Jest dr. habilitowanym, zatrudnionym na stanowisku profesorskim w UKSW. Jak chcesz się dowiedzieć jak wygląda w bazie nauki wpis kogoś, kto jest profesorem tytularnym, poszukaj w niej np. nazwiska "Ryszard Tadeusiewicz" Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ewentualnie Władysław Bartoszewski... 03.12.08, 23:14 też przy okazji można sobie przyswoić to kuriozum... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Ewentualnie Władysław Bartoszewski... 04.12.08, 00:00 bydlo_prof_wb napisał: Ewentualnie Władysław Bartoszewski... > też przy okazji można sobie przyswoić to kuriozum... Uwaga przybył na forum świr mający obsesję na temat "Władysław Bartoszewski". Ostrzegam przed dyskusją z nim, bo to będzie stracony czas. Miałem nieszczęście przekonać się o tym na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie dość że niedojda i ignorant to i prostak... 04.12.08, 20:39 na dodatek. Może czas przyjrzeć się dokładniej tej "własnej skórze". Mnie za taką byłoby wstyd. Myślę że zwykłe przepraszam nie wystarczy, trzeba będzie odszczekać i to kilka razy. No i bić się w swoją pierś najlepiej... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wy nam, my wam 03.12.08, 23:24 Wy nam atakujecie Bartoszewskiego za brak profesury - my Kaczyńskiego czy Nowaka. Wy drwicie z prof Geremka jakoby był aparatczykiem PZPR-owskim, a my pokazujemy na prof. Nowaka i jego podejrzaną przeszłość w SD. Wet za wet. Wy Maleszką czy Czajkowskim, my Wielgusem. Zawsze mamy adekwatną albo i lepszą nawet odpowiedź... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:25 I dodatkowo tytuł doktora honoris causa Ludowego Uniwersytetu Mongolii. To jego ostatnia "zdobycz"...;P Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----a malarz kominow zostal Sloncem Peru buhahaha- 03.12.08, 19:30 Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: ----a malarz kominow zostal Sloncem Peru buha 03.12.08, 20:13 Rozumiem że według pana hrabiego Orzeł Kaukazu brzmi lepiej niż Słońce Peru Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 19:31 anwad napisała: > Tak się składa, że Lech Kaczyński nie tylko ma tytuł dr hab., ale również > profesora nadzwyczajnego. ============== Byłbyś łaskaw podac mi linka do publikacji owego Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: ------malarz kominow atakuje prof. Kaczynskie 03.12.08, 21:12 anwad napisała: > Tak się składa, że Lech Kaczyński nie tylko ma tytuł dr hab., ale również > profesora nadzwyczajnego. Bzdury opowiadasz!!!!! Tytuł nadzwyczajnego umarł śmiercia naturalną mniej więcej w tym samym czasie co tytuł docenta. Od około dwudziestu kilku lat używa się grzecznościowo tytułu profesora uczelnianego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---a kto przesladowal Tuska od 1989 r. do 2008 r?- 03.12.08, 19:29 wysjanij nam kto mu zabranial po 1989 r. sie uczyc i zdobywac inne doswiadczenie zawodowe ja znam tego kogos - to LESERSTWO tusia Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ---a kto przesladowal Tuska od 1989 r. do 200 03.12.08, 19:42 hrabia-monte-christo napisał: ---a kto przesladowal Tuska od 1989 r. do 200 > wysjanij nam kto mu zabranial po 1989 r. sie uczyc i zdobywac inne doswiadczeni > e > zawodowe > ja znam tego kogos - to LESERSTWO tusia Nie kompromituj się hrabio z bożej łaski. Skąd wiesz, że się nie kształcił? Od 1989 r. aktywnie działa w polityce. O to samo mogę zapytać w stosunku do "Genialnego Stratega", "Samego Dobra": "---a kto prześladował Kaczyńskiego od 1989 r. do 200, wyjaśnij nam kto mu zabraniał po 1989 r. się uczyć i zdobywać inne doświadczenia". O tym, co Tusk robił po 1989 r. możesz dowiedzieć się z różnych źródeł, najprościej chyba tu: pl.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk Nim coś napiszesz, chwilę się zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nim coś napiszesz, chwilę się zastanów... 03.12.08, 23:09 O ile dobrze wiem, to w roku 200 Kaczyński jeszcze prześladowany nie był, nawet na pewno... No i ta Wikipedia, krynica prawd objawionych... cymes. Czy coś tam z jego złotych myśli jest w stylu "polskość to nienormalność" lub o wchodzeniu nago na Pałac Kultury czy też jego wynurzenia o wrodzonych skłonnościach do lenistwa lub... Zaś z nauką, to Kaczyńscy specjalnych kłopotów nie mieli, no chyba że Szanowny Pan ustalił inne dane, wespół z GW na przykład.. __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Panie hrabio nie rezonuj, bo ledwie podstawowkę 03.12.08, 21:17 ukończyłeś a oceniasz człowieka po studiach i sio, bo pielęgniarze już się niecierpliwią i kolacji nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tedi90 pisowskie diabelskie pomioty 03.12.08, 18:07 Miało być przecież tak (podaję z pamięci): 1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzieś je po kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :) Mimo, że wszyscy pukali się w głowę, gdy Pis ogłosił to hasło przed wyborami, pół roku później Kaczyński powtórzył tę obietnicę w swoim expose :) 2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne obietnice powodują ich, najczęściej ukryty (likwidacja ulg) wzrost (z czegoś trzeba sfinansować tę słynną lodówkę i misia :). 3. Tanie państwo - mamy ileś tam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich koalicjantów, krewnych i znajomyich. 4. Konkursy na stanowiska w spółkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciąganych z rękawa, często szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami. 5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o zupełnym braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega handlujący jeszcze niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister edukacji, Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza wszechpolaków). 6. Solidarne państwo - tu akurat są pewne postępy. PiSowski plan reform ZUS zakłada, że wszyscy będą otrzymywać takie same emerytury! Bez względu na to, co robili i jak ciężko pracowali! Do tego wysokość tych emerytur ma być ustalana przez państwo, czyli polityków (a więc będzie jedna rewaloryzacja na 4 lata - tuż przed wyborami)... To się nazywa solidarność - w biedzie :) PiS chciałoby ponadto nacjonalizować przedsiębiorstwa - w imię bezpieczeństwa narodowego - oraz mieć możliwość kontrolowania prywatnych firm: brawo! To jest właśnie polityka ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o gospodarce. Nie wiedzą, jak wesprzeć koniunkturę gospodarczą, co zrobić, żeby przyciągnąć zagranicznych inwestorów i zachęcić młodych Polaków do zostawania w Polsce, ale mają genialne pomysły na zmniejszenie bezrobocia - niestety tylko wśród swoich krewnych i znajomych... Jeśli sądzą, że w ten sposób zachęcą zagranicznych inwestorów do inwestowania w Polsce, a młodych Polaków do zakładania firm tutaj, a nie np. na Ukrainie, to życzę im dużo szczęścia. Welcome to II PRL... 7. Dekomunizacja - mamy Samoobronę (ex-PZPR) w rządzie i LPR (z Maciejem Giertychem - byłym doradcą Jaruzelskiego). Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację Polski na arenie międzynarodowej i krajowej (patrz słynny pokaz Ziobry z niszczarką, którego celem była obrona Kurskiego, który trochę się był zapędził - jego rewelacje dotyczące "afery billboardowej" okazały się być wyssane z palca), dążenie do przejęcia możliwie jak największej władzy przez jedna partię (w tym ograniczanie niezawisłości sądów i trybunału konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalicjantów i nadchodzące wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej słusznej ideologii", zupełny brak wizji polityki zagranicznej i pozycji Polski w UE (nie widzę nawet chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów związanych z rozwojem gospodarki i tworzeniem miejsc pracy. Co zrobił PiS przez ten czas? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące wspomagać wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia w najbliższej przyszłości? Zwolennicy PiS oczywiście i tak będą wniebowzięci - nawet jak PiS wprowadzi zakaz wychodzenia z domu po 22 :) Oni wiedzą, że to wszystko dla ich dobra :) A kiedy PiS znacjonalizuje większość firm, pozamyka wszystkich podejrzanych i pozbędzie się z kraju wszystkich młodych ludzi - wierni fani PiSu z uśmiechem zapłacą 70% podatek dochodowy (bo każdy pracujący będzie miał wtedy na utrzymaniu 5 emerytów, a z pracą będzie ciężko, bo państwowe w większości firmy będą obsadzone przez koalicjantów :) Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem" i zamierzam krytykować zawsze i wszędzie każdą partię, która będzie szła w ślady PiS, a wcześniej SLD, AWS it.... cenię sobie zdroworozsądkowe podejście do wszelkich aspektów życia, wiedzę i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę, że im ktoś więcej na początku obiecuje, im bardziej mieni się byś prawym i sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: pisowskie diabelskie pomioty 03.12.08, 22:41 Co zrobił PIS? Pewnie jako osiemnastolatek za bardzo przesiąknięty jesteś propagandą, czasami podświadomymi sugestiami, szczególnie to w tekstach wyborczej to wychodzi, a dotyczy poczucia bycia polakiem. A więc co zrobił PIS dla szarego obywatela reszta mnie nie obchodzi. Ulgi podatkowe na dzieci. Porządek w szkołach - wreszcie się odważyli w klasie syna wyrzucić jednego rozrabiakę. Ukrócenie złodziejstwa i łapówkarstwa - dochodziło już do tego za SLD że nie były to sugestie ale żądania w żywe oczy. A najważniejsze może ekipa PIS nie była najwyższych lotów ale nie kradła, i nierobiła ustaw pod znajomków jak np. PO która forsuje ustawę medialną aby się odwdzięczyć solarzom i walterowcom, aby mogli przejąć ogromny rynek reklamy TV. Odpowiedz Link Zgłoś
tedi90 pis prezio 03.12.08, 18:08 Rajmund Kaczyński był uczestnikiem Powstania Warszawskiego. Po wojnie wstąpił do PZPR i był działaczem tej partii w jej najgorszym okresie tj. przed 1956 r. Prowadził kursy z marksizmu-leninizmu na Uniwersytecie Warszawskim. Nic dziwnego, że bracia K. zachowują się tak jakby: 1.) ojciec poległ w Powstaniu Warszawskim, a oni byli pogrobowcami (de facto zmarł w kwietniu 2005 r.), 2.) Jadwiga Kaczyńska sama ich porodziła, bez udziału tzw. czynnika sprawczego . Jeśli uznać za prawdziwą tezę PiS o dziedzicznym patriotyzmie, to mniej powinny nas dziwić cytaty z Lenina w rozprawie doktorskiej Lecha Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Premier: Wetujący prezydent podejmuje się misji... 03.12.08, 18:18 od razu widać że cytat " " nie z Palikota tym razem, dajta Palikota - obywatele czekajom Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Czyli pan Tusk podważa zasady konstytucyjne 03.12.08, 18:21 Wg konstytucji "kwaśniewskiej" ma być równowaga pomiedzy głównymi graczami, czyli prezydent z premierem kontrolujacy sie wzajemnie a nad tym czuwajacy Trybunał. Jest to system bezsensowny, ale taki obowiązuje i wetowanie nie jest żadną fanaberią czy zą walą ale prawem i obowiązkiem, w sytuacji braku zgody lub innych poglądów, prezydenta ! Pan Tusk powinien albo zaproponować zmianę konstytucji albo próbowac dogadywac się z prezydentem, zawierać ów sławetny "kompromis" o którym tyle gadaja platformersi. A swoja droga czy 2 do niedawna a obecnie cztery czy pięć wet na ponad setkę podpisanych ustaw sejmowych to rzeczywiście tak dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
bynio_66 Re: Czyli pan Tusk podważa zasady konstytucyjne 03.12.08, 18:31 Tusk nie umie kwakać więc się z chamem nie dogada. Cham jest chamski i złośliwy dlatego wetuje ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mironek47 Premier: Wetujący prezydent podejmuje się misji.. 03.12.08, 18:27 Brawo tedi 90 im bardziej ktos umoczony z komuna tym mocniej ja nienawidzi.Mentalnosc tych dwoch zakompleksionych facetow jest dokladnie taka sama jak Gomolki i tu S.Niessiolowski mial calkowita racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Donaldu Tusku... 03.12.08, 18:36 tylko wiedz, że kij ma dwa końce a Naród widzi które Ustawy są zawetowane. Posłuchaj debaty nad budżetem a wszystko zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Donaldu Tusku... 03.12.08, 18:40 > Naród widzi które Ustawy są zawetowane. Pomostówki. I na tym prezio sie przejedzie jak na mydle. Wystarczy mu to za dwa lata wypomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Właśnie 03.12.08, 19:29 Prezydent nie wetuje na oślep, a tylko te ustawy, które są albo kompletnymi gniotami, albo które przyniosłyby niekorzystne skutki społeczne. Wystarczy poczytać uzasadnienia do tych ustaw, które nie zostały podpisane: www.prezydent.pl/x.node?id=6042827 Odpowiedz Link Zgłoś
bynio_66 <a href="http://pl.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo" target="_blank 03.12.08, 18:38 Oto prawdziwe oblicze kaczora-CHAMA Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Premier: Wetujący prezydent podejmuje się misji... 03.12.08, 18:38 Donaldzie skoro dla ciebie system wyborczy w Niemczech jest za skomplikowany to trzeba było się lepiej uczyć a nie teraz narzekać,na dodatek wziąłeś się za rządzenie.istna paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
bynio_66 <a href="http://pl.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo" target="_blank 03.12.08, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_warszawy Re: <a href="<a href="http://pl.youtube.com/watch?v=TX" target 03.12.08, 18:45 kiedy dajesz linka w tytule to nic nie da, daj go w tresci Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Rudy gdzie ta irlandia? 03.12.08, 18:48 REFORMY,spoleczenstwo cie rozliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Rudy gdzie ta irlandia? 03.12.08, 19:04 pandora-online napisał: Rudy gdzie ta irlandia? > REFORMY,spoleczenstwo cie rozliczy. Irlandia grzęźnie w kryzysie z ogromnym bezrobociem. My nie. Reformy blokuje Prezydent "Weto". Kolejne reformy będą powstawały jeszcze przez trzy lata kadencji Sejmu. trzeba tylko coś wymyślić aby Prezydentowi uniemożliwić realizowanie przedwyborczej obietnicy, której sens był następujący : "Wszystko będę wetował, będą musieli rządzić za pomocą dekretów". Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Rudy gdzie ta irlandia? 03.12.08, 19:29 To że czytasz i uczysz sie na pamięć propagandy Ministerstwa Prawdy z ul. Czerskiej nie znaczy że wszystko rozumiesz. Nie powtarzaj wię zasłyszanych bzdur o "wetujacym prezydencie", porównaj liczbę ustaw podpisanych (stokilkadziesiąt) i zawetowanych (czery !), o czym więc bredzisz ? To że nie ma reform wynika z tego że Tusk nie chce realizowac swoich zapowiedzi wyborczych, jedyne co może pomóc gospodarce a co wprowadził to obnizka podatków, tyle że obniżył tyle ile zaplanował PiS, czyli tyle co nic. nie ma liniowego, nie ma zniesienia belkowego, nie ma żadnych reform finansów, KRUS nie tkniety, miliony dalej rozkradają setki agencji rzadowych a ministrom, co wykazał dzisiaj Superekspres dalej wożą dupy na prywatne rauty rządowe limuzyny. Czyli wszystko jest tak jak dawniej. No i budżet, który już skorygowali o 1.2 % a który zdanie,m zachodnich ekspertów dalej jest nierealny, słowem patactwo jakiego dawno nie było. Przestań więc ględzić o "reformach" Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: do talking_head 03.12.08, 23:52 talking_head napisał: > To że czytasz i uczysz sie na pamięć propagandy Ministerstwa Prawdy > z ul. Czerskiej nie znaczy że wszystko rozumiesz. Nie powtarzaj wię > zasłyszanych bzdur o "wetujacym prezydencie", porównaj liczbę ustaw > podpisanych (stokilkadziesiąt) i zawetowanych (czery !), o czym więc > bredzisz ?..... To ty bredzisz. Zawetował nie cztery tylko ok. 10 ustaw, w tym kilka kluczowych. Uchwalonych ustaw jest ponad 251 a nie stokilkadziesiąt. Taka jest twoja wiedza na ten temat. Załóżmy na chwilę (hipotetycznie), że Kwaśniewski zawetował za czasów rządów Buzka kluczowe dla tamtego rządu cztery ustawy/reformy (Reformę Emerytalną, Reformę szkolnictwa, Reformę administracyjną, Reformę administracyjną). Na oburzenie, że to zrobił mógłby odpowiedzieć „Przecież to tylko drobna część procenta ilości tych, które podpisałem”. Na realizację zapowiedzi są jeszcze 3 lata. Zobacz co PiS zrealizował w czasie pierwszego roku swoich rządów (mając swojego prezydent). Nie ma jednego z podstawowych elementów reformy finansów dzięki zawetowaniu Prezydenta "Weto" reformy emerytalnej. Każdy człowiek, który ma coś więcej w głowie niż trociny wie, że w koalicji z PSL-em nie jest możliwa likwidacja KRUS-u. Zabieranie się za wprowadzanie podatku liniowego w tej konfiguracji politycznej byłoby bez sensu, gdy wszystkie pozostałe partie, łącznie z PSL-em są temu przeciwne. Rząd zapowiada przecież, że będzie korygował w dół lub w górę założenia budżetowe w zależności od rozwoju kryzysu w gospodarce światowej. Zapowiada nawet możliwość korekt w trakcie roku budżetowego. Chyba to jest sensowne, gdy nie ma na świecie osoby, która jest w stanie przewidzieć rozwój sytuacji. Co cię tak tu zdziwiło? Politycy PO krytykują próby PiS-u rozpętania paniki, która mogła by doprowadzić do załamania systemu bankowego. Taki kryzys byłby przecież wodą na młyn PiS-u. Póki co kryzysu jeszcze nie mamy. Wzrost PKB jest dodatni. Tak więc wielbicielu tej destrukcyjnej partii, jaką jest PiS pod wodzą „Genialnego Stratega, Samego Dobra”, zastanów się nad bzdurami, które wypisujesz, czerpiąc garściami jad sączony przez jego polityków. Nie biorę przykładu z wielbicieli PiS-u, którzy spijają z roskoszą z ust pisowców wszelkie kłamstwa. Nie uczę się na pamięć tego co wyczytam/usłyszę/zobaczę w mediach. Z tego co wyczytam/usłyszę/zobaczę wyciągam własne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Tusk kiedy wreszcie odejdziesz? 03.12.08, 18:54 bo 'zbyt często' widze cie w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Tusk kiedy wreszcie odejdziesz? 03.12.08, 19:07 krakus24a napisał: > bo 'zbyt często' widze cie w TV. Tusk kiedy wreszcie odejdziesz? Chyba znacznie rzadziej go widujesz niż J. Kaczyńskiego, w którego zapewnie wpatrujesz się jak w święty obrazek, gdy bluzga na lewo i prawo nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tusk kiedy wreszcie odejdziesz? 03.12.08, 19:24 Prezes już taki jest... ojej, że mu się czasem coś wymsknie to nie powód żeby się na niego cały naród obrażał. Ja mu już tych zomowców darowałem, jak się dowiedziałem gdzie on wtedy stał...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Tusk kiedy wreszcie odejdziesz? 03.12.08, 19:50 tw_wielgus napisał: > Ja mu już tych zomowców darowałem, jak się dowiedziałem gdzie on wtedy stał... > ;)) on wtedy nie stał- siedzial i pisał donosy Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kup sobie dekoder TV trwam 03.12.08, 19:49 będziesz stale oglądał to co lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Konus destrukcję ma we krwi 03.12.08, 19:05 Poza tym robi co mu brat powie. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Prezydent PIS-u, jak Kononowicz.... 03.12.08, 19:14 i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg wyborcza.pl/5,75539,3729657.html Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Miejcie trochę litości dla Lesia. Pan (Jarek) każe 03.12.08, 19:39 sługa (Lesiu) musi. To nic miłego być zdominowanym bratem bliźniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Brawo premierze Tusku 03.12.08, 19:45 Kaczyński to typowy przykład samobojcy politycznego - jedyne co mu dobrze wychodzie to pieprzenie wszystkiego za co się weźmie Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Niech nie teoretyzuje tylko robi referendum 03.12.08, 19:49 Prezydent powinien być szefem rządu złożonego z nieparlamentarzystów - jak w USA - prosto i tanio. Posłowie powinni się skupić na tworzeniu dobrego prawa. Jeśli Sejm wyłania rząd to ma tendencję do tworzenia prawa korzystnego dla rządu a nie dla narodu, Monteskiusz się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna Re: Niech nie teoretyzuje tylko robi referendum 03.12.08, 19:56 janbacz napisał: > Prezydent powinien być szefem rządu złożonego z nieparlamentarzystów - jak w US > A - prosto i tanio. Posłowie powinni się skupić na tworzeniu dobrego prawa. Jeś > li Sejm wyłania rząd to ma tendencję do tworzenia prawa korzystnego dla rządu a > nie dla narodu, Monteskiusz się kłania. ------------------ Polska nie sklada sie z 50 stanow Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz System sprawdza się też w pojedynczym stanie 03.12.08, 20:37 System pojedynczego kierownika władzy wykonawczej sprawdza się też w pojedynczych stanach, a także w miastach - także polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna POpulista Tusk hoduje nowego E. Niewiadomskiego 03.12.08, 19:55 ostatnie wypowiedzi tego ryżego POpulisty i jego przydoopasów jak np WSIiocha Komoroskiego coraz bardziej przypominają nagonkę na Prezydenta Narutowicza i ówczesne sugestie, które przyczyniły się do tego, że Eligiusz Niewiadomski dokonał mordu w Zachęcie. Czy ci niebezpieczni psychole opętani żądza władzy za wszelką cenę się opamiętają ? Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna prezydencie z przeceny 03.12.08, 19:59 Panie Lechu Kaczynski - kiedy się społeczeństwu pluje w twarz niespodziewanie można dostać w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: prezydencie z przeceny 03.12.08, 19:59 kateryna.kataryna napisała: > Panie Lechu Kaczynski - kiedy się społeczeństwu pluje w twarz > niespodziewanie można dostać w pysk. pierwszy kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna Re: prezydencie z przeceny 03.12.08, 20:02 przegladales sie dzisiaj w zezowatym lustrze katolicki baranku??? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna twoja POnazistowska retoryka przeraża 03.12.08, 20:03 kateryna.kataryna napisała: > przegladales sie dzisiaj w zezowatym lustrze katolicki baranku??? Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: POpulista Tusk hoduje nowego E. Niewiadomski 03.12.08, 20:02 i sprawdziło się - koalicja z SLD i odrzucanie weta Kaczyńskiego ! Ciekawe jakie profity dostaną komuszki od liberałów ? Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Premier: Wetujący prezydent podejmuje się misji... 03.12.08, 19:56 Donku potomku hitlera i nazizmu marzy ci się władza Hitlera, Ale prędzej ciebie zlinczuje narod niz osiągniesz swój cel dyktatora typu Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna Re: spoleczenstwu juz w gardle zasycha 03.12.08, 20:07 rokets_w napisał: > Donku potomku hitlera i nazizmu marzy ci się władza Hitlera, Ale prędzej > ciebie zlinczuje narod niz osiągniesz swój cel dyktatora typu Hitler ------------------ kiedy musi tolerowac te poganskie sady, heretyku torunski, bo cie razem z czarownica na stosiku spale Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec bosssz co za Pisdzielski bełkot 03.12.08, 20:12 Wolacy to maja bujną fantazję Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Wladza demolowania 03.12.08, 20:03 Swietej pamieci Monteskiusz wymysli system trojpodzialu wladzy: ustawodawcza (parlament), wykonawcza (rzad) oraz sadownicza (niezawisle sady). Rozne kraje to stosuja, tu i owdzie z drobnymi modyfikacjami i maja sie, ogolnie biorac, wcale nie najgorzej. Ale Polacy musza byc inni, oryginalniejsi i "lepsi". Obecna konstytucja przewiduje jeszcze jedna wladze: "demolujaca". Prezydent, swoim: "Nie pozwalam!", jest w stanie rozwalac wszelkie inicjatywy ustawodawcze. Kwasniewski jakos do tej roli sie nie palil, Kaczynscy czuja sie jak ryby w wodzie. Fakt, przeciez oni maja takie bardzo historyczne podejscie do spraw Polski. Tradycja "liberum veto" sie tu klania. "To co, Jarek, wetowac? Wetowac, ku..., wetowac! Porzadek i demokracja musza byc." No i mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna ratowanie Polski przed POpulizmem 03.12.08, 20:06 Weta Prezydenta chronią Polskę przed wytworami kretyńskiej twórczości POpulistów i ich gniotów zwanych szumnie ustawami strzelec51 napisał: > Swietej pamieci Monteskiusz wymysli system trojpodzialu wladzy: > ustawodawcza (parlament), wykonawcza (rzad) oraz sadownicza > (niezawisle sady). Rozne kraje to stosuja, tu i owdzie z drobnymi > modyfikacjami i maja sie, ogolnie biorac, wcale nie najgorzej. > > Ale Polacy musza byc inni, oryginalniejsi i "lepsi". Obecna > konstytucja przewiduje jeszcze jedna wladze: "demolujaca". > Prezydent, swoim: "Nie pozwalam!", jest w stanie rozwalac wszelkie > inicjatywy ustawodawcze. Kwasniewski jakos do tej roli sie nie > palil, Kaczynscy czuja sie jak ryby w wodzie. Fakt, przeciez oni > maja takie bardzo historyczne podejscie do spraw Polski. > Tradycja "liberum veto" sie tu klania. > > "To co, Jarek, wetowac? Wetowac, ku..., wetowac! Porzadek i > demokracja musza byc." No i mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec placy maja inna opinie na temat wet 03.12.08, 20:10 kaczyński życzy nam źle- rozliczymy go w wyborach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: placy maja inna opinie na temat wet 03.12.08, 20:12 pakulec napisał: > kaczyński życzy nam źle- rozliczymy go w wyborach ;-) moim zdaniem wygra wybory sld - nagonka medialna niszczy pis. nieudolność , debilizm i kryzys zniszczy rząd pokrak. wygra na tym trzeci czyli sld. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec SLD???? ja bym w to nie wierzył 03.12.08, 20:14 na razie pod wodzą Napieralskiego SLD zmienia się powoli w grzecznego ratlerka prezydenta- stare komuchy nie wybaczą aliansu z Pisem, ( coś o tym wiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: SLD???? ja bym w to nie wierzył 03.12.08, 20:20 i ten niby ratlerek będzie odrzucał prezydenckie weta na służbie u liberałów ? co za logika ! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a jakieś weta odrzucił???? 03.12.08, 20:22 chyba coś mi umknęło-napisz coś więcej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sagi2007 Re: a jakieś weta odrzucił???? 03.12.08, 20:26 obserwuj uważnie scenę polityczną. A niby w jaki sposób PO ma zamiar odrzucać weta jak nie w sojuszu z SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: a jakieś weta odrzucił???? 03.12.08, 20:32 Nie w sojuszu, co najwyzej w porozumieniu. Zaden sojusz z SLD tu niepotrzebny. Raczej, odrobina zdrowego rozsadku. W przeciwienstwie do PiS ta odrobina potrafi wykazac sie SLD. A sa jeszcze inne partie tzw. "Lewicy". sagi2007 napisał: > A niby w jaki sposób PO ma zamiar odrzucać weta jak nie w sojuszu z SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec widzisz, piszesz o swoich chciejstwach 03.12.08, 20:33 a ja pisze o faktach - równie dobrze mógłbyś napisać że dzisiaj jest piątek - będzie to tak samo poważne jak reszta twoich postów Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: SLD???? ja bym w to nie wierzył 03.12.08, 20:23 sld jest w idealnej sytuacji , może rozgrywac raz jednych raz druguch, nie ponosząc odpowiedzialności zresztą po oddało im już całą masę stanowisk w terenie w zamian za przychylność to taki cichy wspólnik Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec lewica jest potrzebana 03.12.08, 20:35 ale niekoniecznie SLD - jeżeli Napieralski będzie się dalej umizgiwał do Prezydenta to skończy jak Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
kateryna.kataryna Re: placy maja inna opinie na temat wet 03.12.08, 20:15 sralimuchibedziewiosna napisał: , > debilizm i kryzys zniszczy rząd pokrak. wygra na tym trzeci czyli sld. ------------------- z pewnoscia bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: ratowanie Polski przed POpulizmem 03.12.08, 20:29 POpulizmu mojemu oponentowi nie zarzuce, bron cie Panie Boze. On tylko tak jakos, malo konkretnie mowi. Haselko tu, epitecik tam... i na "nie". I juz. Wyrazil sie. Polske "uratowal". ;) A teraz, wiosenko, moglbys podac jakis przykladzik ustawodawczego gniota? Co ciebie tam najbardziej zaszokowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: ratowanie Polski przed POpulizmem 03.12.08, 20:44 strzelec51 napisał: > POpulizmu mojemu oponentowi nie zarzuce, bron cie Panie Boze. On > tylko tak jakos, malo konkretnie mowi. Haselko tu, epitecik tam... i > na "nie". I juz. Wyrazil sie. Polske "uratowal". > > ;) > A teraz, wiosenko, moglbys podac jakis przykladzik ustawodawczego > gniota? Co ciebie tam najbardziej zaszokowalo? np tzw zniesienie pozwoleń na budowę polegające w rzeczywistości na zmienie ich nazwy na "zgłoszenie" przy zachowaniu tych samych wymogów procedyralnych jedziemy dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: ratowanie Polski przed POpulizmem 03.12.08, 22:30 Jedzmy dalej. Jakie tam sa wymagane procedury, ktore sa te same co dawniej, a ktore sa niedorzeczne? Pytam, bo nie znam tekstu tej ustawy a z samego przedstawienia haslowego nic jeszcze nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 :) 03.12.08, 20:06 I jeszcze jedno: gdzieś się zawieruszyła prezydencka inicjatywa ustawodawcza.A może jej nigdy nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: :) 03.12.08, 20:21 Kaczynscy to negatywisci pierwszej wody. Inicjatywy im nie brak, lecz w roz......aniu. Inicjatywa ustawodawcza wymaga natomiast KREATYWNOSCI! A im, co pokazuja wydarzenia, Pan Bog kreatywnosci, wyraznie poskapil. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: :) 03.12.08, 20:47 strzelec51 napisał: > Kaczynscy to negatywisci pierwszej wody. Inicjatywy im nie brak, > lecz w roz......aniu. Inicjatywa ustawodawcza wymaga natomiast > KREATYWNOSCI! A im, co pokazuja wydarzenia, Pan Bog kreatywnosci, > wyraznie poskapil. > w tej kadencji Sejmu wniesiono 6 prezydenckich projektów ustaw, z czego 3 zostały odrzucnone w 1 czytaniu głosami po-psl QWA - to PełO potrafi tylko wetować LOL Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna kliniczny przykład choroby psychicznej PO: 03.12.08, 20:50 prezydencki projekt ustawy o spółdzielniach został odrzucony głosami koalicji z uzasadnieniem: PO chce odrzucenia bo... chce wnieśc ten projekt jako własny ( tak, po prostu plagiat ) TO SĄ KRETYNI Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchybedziewiosna Kaczynskich zauroczył Kononowicz..... 03.12.08, 20:09 pieprzą identycznie... www.youtube.com/watch?v=pSkNqn1Q2b8 www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo Odpowiedz Link Zgłoś
patman ==========Prezydent RP - prawie jak Midas========= 03.12.08, 20:21 Lecz "prawie" czyni dużą różnicę: czego się dotknie - zamienia w g***o. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_warszawy Re: ==Prezydent RP - raczej" brat "Midasa==== 03.12.08, 20:43 patman napisał: > Lecz "prawie" czyni dużą różnicę: czego się dotknie - zamienia w g***o. > ---------------- tamten zamienial wszystko w zloto, ten czego dotknie zamienia w gowno, jak mowi LWalesa "kto Kaczynskich dotyka ten znika" Odpowiedz Link Zgłoś