plus_minus_zero No to koniec! Nie sprzedadza Francji melaminy 07.12.08, 00:48 w mleku! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne i... 07.12.08, 00:52 "Pekin podkreślił, że działanie francuskiego przywódcy nie tylko rani uczucia Chińczyków, ale także negatywnie wpłynie na relacje obu państw." Ooo, a co zrobią? Wycofają swoje towary??????????:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Sarkozy, żądamy przywrócenia Alzacji i Lotaryngii 07.12.08, 01:04 do niemieckiej macierzy! Francuzi out! Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Rani ich uczucia ?? 07.12.08, 01:39 A ja Wam coś powiem, drodzy Chińczycy - mam w dupie Wasze uczucia ! Nie jesteście moją dziewczyną, abym traktował waszą hordę jak oczko w głowie ! Ot, co ! Nie wierzę w uczucie masowe ! Mam głęboko gdzieś uczucia katolików, seksoholików i Chińczyków ! Sam uważam się za estetę (mam do tego takie samo prawo jak katolik, który przedstawia mi się jako szczególnie wierzący) i mam głęboko w dupie uczucia estetów in gremio ! Bo takich uczuć po prostu nie ma. Wspólne dla mas są tylko poglądy czy idee. I każde prawo powinno być po mojej stronie, kiedy ogłaszam wszem i wobec, że mam w dupie uczucia Chińczyków ! Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Brawo 07.12.08, 01:53 A miałem Sarkozy'ego za dupka. Zyskał w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
lajo2 Re: Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne 07.12.08, 03:09 A ty wiesz Jacek ze te komunistyczne dupki trzymaja cały swiat wryzach, same Stany sa najbardziej zadłuzone własnie Chinach.Wcale nie bronie ich reżimu ale trzeba do Chin podchodzic z ostrożnoscia , to nieśa jakies komunistyczne dupki z Korei czy Bialorusi.Praktycznie wzsyscy na świecie sie w pewien sposób uzależnili od żóltych .A te straszenie Sarkozyego to tylko takie gdanie i tak miedzy Francja i Chinami nic to nie zmieni, bo dla oobydwu liczy się robienie interesów i to jeszce w dobie kryzysu swiatowego a nie politykierstwo i ideologia jak unas. A nawiasem mówiac jak by Chiny wygladały, jak by miały taka " demokracje jak w Polsce, juzto widze. Odpowiedz Link Zgłoś
krecix3 To jest smutne. 07.12.08, 06:19 Kraj który najechał obce państwo i wymordował tysiące ich mieszkańców twierdzi że rozmowa Sarkozy'ego z Dalejlamą uraziła Chińczyków. TO jest smutne .Taka jest właśnie sprawiedliwość na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne i... 07.12.08, 06:32 Panie Prezydencie Sarkozy! Proszę się nie przejmować karłami moralnymi Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne 07.12.08, 06:44 Chińczycy zdaje się kupili niemieckie pociągi Maglev, a nie francuskie TGV i stąd to spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj A polski ciemnogrod, jak zawsze najlepiej wie 07.12.08, 08:20 ====================================== o stosunkach miedzynarodowych na plaszczyznie politycznej i gospodarczej. Najwiecej maja do powiedzenia, kiedy w gre wchodza panstwa o odmiennym sposobie podzialu dochodu narodowego, zwanych przez to socjalistycznymi. Az zal z dupe sciska czytajac te komentarze, bo przeciez Francji blizej pod tym wzgledem do Chin czy Rosji, niz Polakom w najbardziej kolorowych snach. Zamiast pouczac i opluwac innych, zajmijcie sie lepiej wlasnym podworkiem. Juz czas najwyzszy, zeby zamienic ten prywatny folwark we wlasnosc narodowa, a prawa i place pracownicze doprowadzic do poziomu porownywalnego chocby z Francja lub Niemcami czy Szwecja. A za nieuniknione klopty w handlu z Chinami, niech Sarkozy'ego rozliczaja Francuzi. Nam NIC do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: A polski ciemnogrod, jak zawsze najlepiej wie 07.12.08, 08:34 darkraj napisał: > Juz czas najwyzszy, zeby zamienic ten prywatny folwark we wlasnosc > narodowa, a prawa i place pracownicze doprowadzic do poziomu > porownywalnego chocby z Francja lub Niemcami czy Szwecja. a czemu nie z Rosją? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekk13 Znalazł się ekspert od stosunków m. od 7 boleści 07.12.08, 11:17 Mieszkaj sobie dalej w Górce Dolnej i nie marudź komunisto Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 TE..prezentowany1 07.12.08, 09:00 TE..prezentowany1 vel szampan..TY NIE POWIELAJ SWYCH IDIOTYZMÓW NA RÓŻNYCH FORACH...JESTEŚ ŻAŁOSNY..JAK ZAWSZE.. Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: TE..prezentowany1 09.12.08, 17:55 anakonda22 napisał: > TE..prezentowany1 vel szampan..TY NIE POWIELAJ SWYCH IDIOTYZMÓW NA RÓŻNYCH > FORACH...JESTEŚ ŻAŁOSNY..JAK ZAWSZE.. anakonda22 jestes OSZOLOMEM CZERESNAKIEM PALANTEM... DLUGO MOZNA WYMIENIAC... SPADAJ NA ONET LUB CZAT Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne i.. 07.12.08, 09:27 jola_z_dywit_2006a napisał: > > Nie zostal wybrany w zadnych demokratycznych wyborach i chce feudalnego > panstwa w Tybecie. > Co on ma do zaoferowania Tybetanczykom ? Jolu, czy sugerujeszże obecne władze Chin zostały wybrane w demokratyxznych wyborach? Chyba jesteś JESZCZE głupsza, nizmyślałem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne i... 07.12.08, 09:36 Brawo Sarkozy. Nie kupowac nic z Chin Nie kupowac nic z Chin Nie kupowac nic z Chin Nie kupowac nic z Chin Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Dalajlama to stary cwaniak... 07.12.08, 10:09 ...oficjalnie wyrzeka się przemocy a po cichu podburza Tybetańczyków, bo pragnie (jak ojciec Rydzyk) by Tybet pozostał rozmodlonym skansenem... i nie mówcie, że niemożliwe są takie postawy. Uprzedzając wasze zarzuty z góry przyznaję - tak, jestem chińskim agentem i właśnie zarobiłem 1000 yuanów. Panda Kungfu Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 do pandy : nie jestes agentem ale głupkiem...pozdr 07.12.08, 10:16 z tybetu... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Właśnie na takim poziomie dyskutujecie tutaj 07.12.08, 10:28 ...więc jako moją ripostę przyjmij, że ty jesteś debilkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Dalajlama to stary cwaniak... 07.12.08, 10:58 To oni tak marnie ci płacą? Musisz się bardziej starać żeby przekonać, że Tybet nie jest pod okupacją chinoli. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 a co z kaczynskim l.? boi sie spotkac o mysli o 07.12.08, 10:14 nowej wycieczce do chin a gdyby sie spotkal szlaban na cale zycie>>>??? czekamy na decyzje temu ktory sie kalasznikowi nie klanial... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Tybetańczycy to jedna z 56 narodowości 07.12.08, 10:21 ...zamieszkujących Chiny. To tak na marginesie, żeby pokazać skalę problemu. Bo niby dlaczego innych uciśnionych pozostawiać bez pomocy? A prawa człowieka to przede wszystkim: mieszkanie i jedzenie. Potem można mówić o innych. W Polsce wszyscy mają mieszkanie i nie chodzą głodni? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Chiny potępiają kazda forme demokracji... 07.12.08, 10:28 Nicolas Sarkozy spotykajac sie z Jego Ekselencja Dalajlama w Polsce w Gdansku pokazal, ze jest niezaleznym politykiem i nie pozwoli dyktaturom dyktowac sobie kiedy i z kim sie spotyka. Nie mozemy zapominac, ze jedynym powodem dla którego demokratyczny swiat utrzymuje kontakty z dyktatura chinska jest tansza produkcja i serwis oraz próby demokratyzacji zycia w Chinach. Jak widac wspolpraca z Chinami nie jest pozbawiona niebezpieczenstwa, ze to wlasnie Chiny beda sie staraly (czesto skutecznie) wplywac na kraje demokratyczne aby ograniczyc ich swobode, prawa czlowieka i demokracje. Wplywanie na ograniczenie praw czlowieka i demokracje w wolnych krajach przez rezim w Bijieng (Pekin) jest bardziej skuteczny niz bysmy byli zdolni przypuszczac. Bardzo wyraznym tego przykladem jest wplywanie na wolne kraje aby nie spotykaly sie z Jego Ekselencja Dalajlama i aby unikaly wypowiadania sie w sprawie odzyskania niepodleglosci przez Tybet. Tym bardziej znaczacy jest gest Nicolasa Sarkozego wysylajacego mocny sygnal do komunistycznego rezimu chinskiego, ze nie pozwoli aby dyktatura dyktowala demokracji warunki istnienia. W relacjach z Chinami swiat demokratyczny popelnil wiele bledów i one dzis sie mszcza - m.in. brakiem wolnosci Tybetu. Gdy podkreslamy watek Tybetu trzeba takze zauwazyc, ze nie mozna zrywac konktaktów z Chinami, ze trzeba poprzez te kontakty takze starac sie narzucac rozwiazania demokratyczne dla "problemów chinskich". Te rozwiazania zaowocuja kiedys pelna demokratyzacja Chin. I w tym duchu trzeba Chiny wspierac i "spychac na sciezke demokracji". To jest takze przekonanie Jego Ekselencji Dalajlamy, widzacym w dialogu i duchu demokracji wolnosc Tybetu... Nam Polakom pozostalo sie cieszyc, ze nasz "Lama" Lech Walesa nie musi juz walczyc o wolnosc Polski - bo ja juz mamy. ...no byc moze musi jeszcze walczyc z tymi, ktorzy chca przeinaczyc historie i umniejszyc role Walesy, ktora jest wyjatkowa i wielka, nie tylko dla Polaków ale takze dla swiata - podkreslil to takze Jego Ekselencja Dalajlama w osobistym uczestnictwie w obchodach 25 lecia nagrody pokojowej Nobla dla legendarnego przywódcy wolnosci Europy Wschodniej i Solidarnosci - Lecha Walesy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne i... 07.12.08, 10:28 A co się stanie, o Skośnoocy, jak świat solidnie ocli waszą tandetę? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne 07.12.08, 10:56 michalparadowski napisał: > A co się stanie, o Skośnoocy, jak świat solidnie ocli waszą tandetę? no wyobraż sobie że nic,przynajmniej dla chińczyków,po prostu więcej zapłacisz za chińskie produkty a państwo weżmie to cło które ty zapłacisz.poza tym wszystkie produkty chińskie są z clone. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Precz z demokratycznym barbarzyństwem! 07.12.08, 10:31 Chiny mają prawo być wolnym krajem i nim są, choć demokratycznym dupkom to nie w smak. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Ciekawie pojmujesz wolność kraju... 07.12.08, 11:54 Kraj wolny, tylko mieszkańcy nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Chiny potępiają Sarkozy'ego: "oportunistyczne i... 07.12.08, 10:47 Chińczycy udowadniają ,że są durni. A żeby się dowiedzieć jak są durnin , nasleży przeczytać ksiażkę "Dzikie łabędzie" pani Jung Hang.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus warto poznać punkt widzenia adwersarzy: 07.12.08, 10:53 Tybet został w XIII wieku, za czasów dynastii Yuan, ustalony jako administracyjny obszar podlegający chińskiemu cesarzowi i oficjalnie wpisany na mapę Chin. Nastepnie, za dynastii Ming władza nadal utrzymywała swe suwerenne prawa do Tybetu. Zaś po wieku XVII dynastia Qing jeszcze bardziej umocniła swą władzę w Tybecie. Cesarze dynastii Qing w latach 1653 i 1713 potwierdzali kolejno autentyczność V wcielenia Dalajlamy i V wcielenia Panczen Erdeni, oficjalnie nadawali im godność, i ustalali ich polityczną i religijną pozycję w Tybecie. Od tego czasu takie potwierdzenie przez Rząd Centralny Chin autentyczności wcielenia kolejnych Dalajlamów i Panczen Erdeni i ich intronizacji stało się ustalonym systemem. Rząd Centralny ustanowił w 1727 roku Urząd Gubernatora Tybetu, który jako przedstawiciel władz centralnych prowadził kontrolę nad miejscowym administrowaniem w Tybecie. W 1793 roku opublikowano Status Zatwierdzony przez Cesarza w sprawie Administrowania w Tybecie, w którym Rząd Centralny uregulował szczegółowe zasady polityczne, ekonomiczne, spraw zagranicznych, religijnych i obrony militarnej, które miały zastosowanie w Tybecie. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: warto poznać punkt widzenia adwersarzy: 07.12.08, 11:59 To nie punkt widzenia, a wykład historii. Rzecz w tym, że Tybetańczycy pragną jakiejś postaci odrębności od Chin. Każdy ma w końcu prawo do samookreślenia, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Marksistowskim cymbalom cos sie robi we lbach. 07.12.08, 11:11 Wydaje im sie,ze moga ustawiac przywódców wolnych panstw,Walesie dobierac rozmówców,te czasy mile dla nich bezpowrotnie sie skonczyly.Teraz groza konsekwencjami,ale kabareciarze nie pojmuja tego,ze wolny swiat oblozyc moze ich trujace produkty embargiem i kicha z rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
tomba1 Re: Marksistowskim cymbalom cos sie robi we lbach 07.12.08, 11:29 Tak się składa, że Dalajlama sam deklaruje marksistowskie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Chiny klamia jak bure suki 07.12.08, 11:33 jak urban w stanie wojennym. nie wiem jakim prawem chiny maja dyktowac z kim ktos ma lub nie ma sie spotykac? chinskim komuchom-kapitalistom zupelnie juz pomerdalo sie w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś