janoszonline 08.12.08, 17:55 wykształciuchy,oni stoją tam gdzie ZOMO,pokaż lekarzu co masz w garażu,oligarchowie,lumpen-liberałowie,wiejski głupek(Brudzinski),cham(Kownacki o Palikocie),małpa w czerwonym.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarkor Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 08.12.08, 18:12 Zaczyna sie na obelgach ktore obrazaja a potem przechodzi sie na obelgi ktore niszcza. Najwiekszym jednak obelzydawca jest posel Niesiolowski. To fakt niezaprzeczalny Kto mieczem wojuje od miecza ginie Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Pani Dominiko, słabo się pani przygotowała 08.12.08, 23:27 Proszę wejść na: www.wikicytaty.pl/ i wpisać "Stefan Niesiołowski". Zobaczy pani materiał na kilkustronnicową tabelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik O, pani Dominiko, niech pani patrzy: 08.12.08, 23:29 "Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym się najbardziej brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację, lansuje twardą antykościelną i antypolską opcję polityczną." Kto to rzekł był? Tak! nie myli się pani - to był wasz ukochany Stefan N! Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 08.12.08, 18:29 Pięknie. Niemal naukowa analiza. I wnioski także słuszne - jak ktoś powiedział: Jarosław Kaczyński to "wytrawny" gracz polityczny. Już wiemy co "wytrawny" oznacza Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster PIS-UBek ,Kaczynski, ubliżył większości Polaków.. 08.12.08, 19:07 od ZOMOwców... Tego tej świni nie zapomne! Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer Re: PIS-UBek ,Kaczynski, ubliżył większości Polak 08.12.08, 21:03 Hahaha... ciekawe kiedy? Przeinaczanie prawdy typowe dla najlepszych tradycji propagandy ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Bardzo trafna lista 08.12.08, 21:20 Bardzo trafna lista Pani Dominiko :) Jednak jak widać na załączonych wokół obrazkach - do małych zawistnych ludzi z PiSu - zupełnie nie trafia. Czym prosze się rzecz jasna nie przejmować :) Do nich nie trafia zupełnie nic. Swoją drogą PiS spowodował jakąś nieamowitą ekslozję chamstwa, prostactwa, nieuctwa, głupoty i zawiści w Polsce. Wcześniej tacy ludzie jakoś się kryli. Ciekawe co ich tak ośmieliło? :) pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 chavslayer , po co zabierasz głos,jełopie? 09.12.08, 11:25 A słynne wystąpienie,łajdaka J.Kaczynskiego ,przed stocznią gdanską? Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer Re: chavslayer , po co zabierasz głos,jełopie? 11.12.08, 18:22 sam jesteś jełop! Ile Ubecja płaci ci za zabieranie głosu? Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: PIS-UBek ,Kaczynski, ubliżył większości Polak 10.12.08, 20:45 Na wiecu w Stoczni Gdańskiej. Poczytaj i nie opowiadaj bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Obelgi 08.12.08, 19:06 Obrazliwe: ty kretynie, balwanie, pajacu. Niszczace: Ty Putro, Ty Kempo, Ty Fotygo Smiertelne: Ty Kaczorze, Ty Blizniaku Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
philippo Obelgi PISU wiecznie żywe 08.12.08, 19:18 No jeszcze ulubione insynuacje wszelkiej maści Pisowców pod adresem oponentów politycznych w stylu: - pan reprezentuje interesy Rosji - pan jest sowieckim agentem w uśpieniu - ich idolem jest Putin - itp Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa [...] 08.12.08, 19:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.x Ranking hipokryzji Pani Wielowieyskiej 08.12.08, 19:40 Lepiej juz sobie nie mozna wymyslic, w gazecie, która nie tylko obraza ale przede wszytstkim niszczy... piórem jej dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.x Ranking hipokryzji Pani Wielowieyskiej 08.12.08, 19:40 Lepiej juz sobie nie mozna wymyslic, w gazecie, która nie tylko obraza ale przede wszytstkim niszczy... piórem jej dziennikarzy. I ten artykuł jest typowym dla tego środowiska odwracaniem kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Ranking hipokryzji Pani Wielowieyskiej 08.12.08, 20:20 mi.x napisał: > Lepiej juz sobie nie mozna wymyslic, w gazecie, która nie tylko > obraza ale przede wszytstkim niszczy... piórem jej dziennikarzy. I > ten artykuł jest typowym dla tego środowiska odwracaniem kota ogonem. e ani słowem w gazecie o tym co napisał brytyjski THE ekonomist o rzadzie Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Re: Ranking hipokryzji Pani Wielowieyskiej 08.12.08, 21:22 Gazeta chyba nie niszczy tylko demaskuje czyny i sposób myślenia ludzi, którzy przynoszą szkodę i wstyd Polsce. Pewnie nie jest to w stu procentach działanie bezstronne ale patrząc na rynek prasowy w Polsce nie mają złej reputacji. Cel o którym piszesz byłby długofalowo samobójczy dla każdej gazety. Nie mam żadnego interesu żeby o tym pisać ale kiedy czytam niektóre głosy w dyskusji to mam wrażenie, że są one wynikiem silnych emocji a nie silnej refleksji Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Ranking hipokryzji Pani Wielowieyskiej 08.12.08, 23:46 Zgadzam się, problem tylko w nierównym rozkładaniu akcentów - niektóre wpadki "naszych" się przemilcza, albo wspomina o nich w telegraficznym skrócie, a u "tamtych" wynajduje się przeróżniste pierdoły i "grzeje" na czołówkach całymi dniami. To też jest kłamstwo, mimo, że kłamstwa formalnie nie ma. Co do samobójczego zachowania gazety, to wystarczy prześledzić wyniki jej sprzedaży rok do roku. To fakt, że wiele głosów tutaj jest mocno emocjonalnych - często i moje - ale po pierwsze - w obelgach statystycznie nie mają sobie równych zwolennicy PO, z drugiej strony (sceny pol.) - jak nie wpadać w emocje, jeżeli codzień widzi się, że spokojny człowiek, naprawdę nic złego nie czyniący jest tak obelżywie traktowany i nie spotyka nikogo za to żadna kara, sądy tego nie widzą - mówię tutaj o przewlekłym obrażaniu prezydenta L. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Re: Ranking hipokryzji Pani Wielowieyskiej 09.12.08, 12:30 Prawdą jest, że Lech Kaczyński nie jest traktowany pobłażliwie i według dawnych norm sam uznałbym to za obraźliwe. Dziś jednak nie ma już świętych krów tylko dlatego, że zajmują eksponowane stanowiska. Jeżeli popełnia się błędy, to płaci się za nie krytyką, kpiną i często wręcz gorliwą niechęcią. Żal mi jest czasami prezydenta, bo jest on także i mój. Jednak według mojej wiedzy i norm, które uważam za podstawowe, dalece nie spełnia on oczekiwań współczesnego państwa. Nie jestem w najmniejszym stopniu usatysfakcjonowany jego kompetencjami, małostkowością itp. Przecież mam prawo to wypowiedzieć i nie widzę w tym nic złego. Staram się zrozumieć tych, którzy widzą w nim wielkiego człowieka, ale nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Znalazła się sprawiedliwa 08.12.08, 19:44 To przede wszystkim GW stosuje podwójne standardy, począwszy od afery Rywina, gdy przez pół roku z nim negocjowała, a dopiero gdy sprawy nie szły po myśli Michnika ujawniła aferę; oceny postępowania Maleszki, wielokrotne przymykanie oczu na pijackie występki Kwaśniewskiego, czy zmianę jaka zaszła w odniesieniu do Wałęsy. A teraz znowu robi za jedyną sprawiedliwą i chce wartościować zachowania polityków. Do tego trzeba mieć moralne prawo, a Gazeta dawno go już nie posuada. Odpowiedz Link Zgłoś
kutzowesz Obelgi 08.12.08, 19:57 a podaje pani rękę panom Lizusowi i Cuchnowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Obelgi 08.12.08, 20:16 jakos nie znajduję w Wymiotnej artykułu o tym co napisał brytyjski wpływowy dziennik ekonomiczny .napisdał to co wielu Polaków wie od dawna --- Odpowiedz Link Zgłoś
myszatek Re: Obelgi 08.12.08, 20:45 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6029248,_The_Economist___Rzad_Tuska_zmuszony_do_zmiany_biegu.html A to co?? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Jeżeli wielu tej notki nie zauważyło, to znaczy, 08.12.08, 23:52 że: - link nie był podany na stronie głównej, - albo był tam za krótko, a na pewno krócej niż newsy typu "Prezydent miał krzywo założony zegarek". Przypominam - to też jest forma kłamstwa, a na pewno manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
moi_milady Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 08.12.08, 21:01 ciekawe spojrzenie na sprawe! do niszczacych obelg, a w zasadzie stwierdzen, dodalabym jeszcze wszelkiego rodzaju "oni", "tamto", "nie mówiac", "w pewnej", "wiele mowiacy", "wiemy", ale nie powiemy. stwarzanie wrazenia, ze istnieje jakas ogolna wiedza, ktora mowiacy posiadaja, a ktora inni, wtajemniczeni, oswieceni? tez znaja, o ktorej wiadomo, ale sie jej nie mowi.. wiadomo, ze jest JAKAS ksiazka, ze oni sa z TAMTYMI - w sensie, ze na pewno z tymi zlymi. manipulowanie wyobraznia odbiorcow - niech sobie sami dopowiedza. a pozniej zawsze mozna sie wyprzec, ze przeciez nic sie nie powiedzialo, nie obrazilo, nie porownalo z KIMS.. insynuacja i rozmyslne sklanianie ludzi do odswierzania stereotypow, uprzedzen, lekow w odniesieniu do swoich przeciwnikow. stwarzanie wokol adresatow metnej atmosfery, tego przyslowiowego blota, ktore gdzies sie zawsze przyczepi. wydaje mi sie gorsze, bo zostaje na dluzej, niz wulgarne, osmieszajace autora, obelgi. okropna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dodałby jeszcze często używany w GW epitet 08.12.08, 23:59 "kontrowersyjny" - to też negatywnie ustawia do opisywanego już od piewszej chwili. Państwo "dziennikarze" - to co dla kogo jest kontrowersyjne to jest każdego indywidualna sprawa i nie wy o tym decydujecie. Takie etykietkowanie nazywa się supozycją i każdy w miarę inteligentny człowiek ją od razu wychwyci, więc nie wiem do kogo kierujecie te swoje podprogowe sygnały. Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer Niesiołowski mówi językiem nazistów 08.12.08, 21:02 Media ukrywają fakt, że koleś powiedział że "Kaczyńskich należy wyeliminować ze względów higienicznych". A to brzmi jak czysta nazistowska propaganda z czasów Holokaustu. Niesiołowski powinien za coś takiego stanąć przed sądem! Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Niesiołowski mówi językiem nazistów 08.12.08, 21:24 Co zdrowe podejscie do higieny ma wspólnego z nazizmem?!? Nie lubisz się myc? Uważasz, ze to wymysł zdradzieckich inteligentów i rosyjskich agentów, aby zanieczyścić Twoje zdrowe płyny ustrojowe? Każdy normalny człowiek, który zna i respektuje podstawowe zasady higieny - wie, że Niesiołowski w tej kwestii miał absolutną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Pamiętaj, że Cyklon B też w deklaracjach miał 09.12.08, 00:04 służyć do celów higienicznych. Twój przedmówca ma więc rację. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Pamiętaj, że Cyklon B też w deklaracjach miał 09.12.08, 08:47 o c'mon :) Moim zdaniem Kaczyńscy to szkodnicy. Ich niszczycielski ładunek jest ogromny. Uważam, że szkodzą temu krajowi, ośmieszają go na arenie międzynarodowej, wikłają nas w konflikty - zarowno na wschodzie, jak i na zachodzie. W zasadzie do tej pory wprowadzili tyle zniszczeń i chaosu, ze starczyłoby na tysiąc lat. Nie wspomnę o chaosie jaki wprowadzają wewnątrz Polski. Widziałem, ze lubicie się posiłkowac cytatami Niesiołowskiego z wiki - well, Niesiołowski nigdy nie był moim idolem i nigdy nim nie będzie - fakt zdarzyło mu się palnąć trochę głupot - ale przy preziu Kaczyńskim - również wiki - facet jest oazą spokoju i zrównoważenia psychicznego. Szczerze mówiąc - patrząc na wikicytaty ktorymi lubicie się tak podpierac - to nie Niesiołowski jest tutaj prowokatorem, któremu się uzbierało - tylko Jarosław. Jest jedną wielką (przepraszam :) chodzącą prowokacją. Powinno być - 'Gdyby kaczka nie skakała...." A jesli chodzi o wypowiedz Niesiołowskiego - to mnie ona rozbawiła - i bynajmniej nie przyniosła na mysl nazistow z cyklonem b - Kaczyńskich przydałoby się usunąc - dać im 100 hektarów - i niech zakładają tam sobie republikę kaczystów - lustrują, przeglądają teczki, akta własności - grożą Rosji, obrażają Niemcy - niedotrzymują umów, zrywają rozmowy i wygłaszają, wygłaszają, wygłaszają. Takie dwa niehiginiczme skodniki na bruździe. Odpowiedz Link Zgłoś
andredepourbaix Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 08.12.08, 21:21 Nie jestes brzydka. Polityka sie myli. Jestes Tyszkiewiczowna. A Twoj O0jciec Andrzej ma tyle zaslug w zyciu, miedzy innymi ta, ze ja sie urodzilem. Pewnie tego nie pamieta ale wobec Twojej Rodziny mam najwieksze uznanie. Badz zawsze odwazna w swoich wypowiedziach nawet jezeli nie podobaja sie ogolowi. André de Pourbaix Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Pani Dominiko! 08.12.08, 21:22 Nie wiem czy zagląda Pani pod kreskę, ale jeśli tak proszę to przeczytać. Bądźmy obiektywni. Po pierwsze bardzo wygodnie pominęła Pani na przykład insynuacje Niesiołowskiego i Komorowskiego przy okazji ujawniania teczki JK, że to całe sfałszowanie teczki w latach 90-tych jakieś szemrane, więc może on JEDNAK tę lojalkę podpisał. Jest to podobny kaliber oskarżenia co niedawne wypowiedzi JK z trybuny sejmowej - bo zarzuca jednocześnie podpisanie lojalki oraz nieuczciwość w kwestii przedstawiania swojego życiorysu opozycyjnego. Po drugie "Czy też wolą, aby spotkały ich gołosłowne oskarżenie o sypanie w śledztwie, współpracę z SB, korupcję, posiadanie dziadka zdrajcy, który trzymał z hitlerowcami itp.?" 1) oskarżenie o sypanie w pierwszych dniach śledztwa jest skandaliczne, bo nie można kogoś oskarżać o to że nie zachowywał się na każdym etapie swojej działalności opozycyjnej bohatersko, ale NIE JEST gołosłowne w świetle opublikowanych dokumentów - wręcz przeciwnie. Niesiołowski zresztą sam przyznał się do chwili słabości w swojej książce, więc o czym mowa. Poza tym jak w takim razie odniesie się Pani do rewelacji Zaremby i Wyszkowskiego o incydencie między Niesiołem a duetem Talor Kuroń sprzed piętnastu lat? 2) Mówienie, że oskarżenie Wałęsy o agenturalność, zwłaszcza po publikacji wiadomej książki gdzie analizie niezliczonych poszlak na agenturalność Wałęsy poświęca się setki stron, jest gołosłowne - to czysty absurd i gwałt na zdrowym rozsądku. A więc jak coś jest dowiedzione w 98.5% to mówienie o tym jest gołosłowne? Nie bądźmy smieszni. Można zostawiać sobie ten promyk nadziei, że może jednak te dziesiątki poszlak wskazujących na agenturalność Wałęsy to tylko przypadek - można. Ale proszę nie komentować wyrazu braku naiwności w kategoriach gołosłowności. 3) gołosłowny dziadek w Wehrmachcie? Yyyyy.. a to Pani nie pamięta, że on jednak w tym Wehrmachcie był? co nie ma znaczenia, i nie ma nic do rzeczy, ale szanujmy słowa. słowo "gołosłowne" coś oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Re: Pani Dominiko! 08.12.08, 21:23 PS. co do rodziny to znam Jaśka i mogę tylko w samych superlatywach :) Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Pani Dominiko! 08.12.08, 21:29 wiem, że nie do mnie, ale pozwolę sobie wtrącić. Mówisz o faktach, ale zapominasz przy tym o kontekscie i sposobie przedstawienia faktów. A sposoby przedstawiania faktów przez PiS to w większości manipulacja. Ci ludzi nie uznają faktów - uznają je dopiero wtedy, kiedy mozna za ich pomocą komuś zaszkodzic. Tak więc nauczyłeś się dziś czegoś nowego. Prawda? Liczy się nie tylko fakt, ale i sposób jego przekazania. Jakiego Jaśka? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 partisan76 napisał: ... 08.12.08, 22:45 Przecież to jest metoda wybiórczej, tylko podawana w bardziej wysublimowany sposób, często działająca na podświadomość. I to widać chociażby po postach. Wejdź chociażby na forum że 1/3 emigracji wraca z Irlandii i poczytaj sobie posty ludzi których mózgi nie były wytresowane przez propagandę gazety. Ile tych ludzi popiera stanowisko gazety i porównaj z jakimkolwiek innym forum. Ja jeszcze pamiętam początki gazety, która ,aby odciąć się od Trybuny Ludu i prasy komunistycznej podawała najpierw fakty a potem wyrażnie zaznaczony komentarz. A teraz stała się gorsza od Trybuny Ludu tylko że na usługach tych którzy najbardziej skorzystali na przemianach w Polsce typu p Bochniarz, i którzy chcą nadal korzystać na powiązaniach z politykami tworząc panującą sitwę. Przecież o dochodach Agory decydują reklamy a nie ty, czy inny czytelnik. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: partisan76 napisał: ... 08.12.08, 22:57 Tez pamietam pierwszą wyborczą, ale trochę inaczej niż Ty. Niewielu jest przeciwników gazety potrafiących pisać spokojnie. Nie twierdzę, ze GW to idealne medium - bardzo się zmieniło przez ostatnie lata. /poza tym nie należy mylić portalu gazeta.pl - ktory jest portalem - od gazetawyborcza.pl - ktory jest stroną GW/ ale mimo tych zmian, nie zawsze na lepsze - jest mi o wiele bliższa niż faszystowski, nienawistny i zawistny, małostkowy i paranoiczny PiS. Rozumiem, że zastaną rzeczywistość można widzieć na wiele sposobów - Ty widzisz ją na swój - ja na swój. Ty widisz mózgi tresowane przez propagande GW - ja zas widze gazete w ktorej jest miejsce na wiele poglądów /oczywiście trzymających się pewnej linii :)/ A tresowanie widze w naszym dzienniku, czy innych prawicowo, narodowościowych, faszyzujących pismach. Tylko widzisz - ja nie wchodzę tam, aby bluzgac na te pisma i tych ludzi - głownie dlatego, ze nie posiadaja takich forów, ale tez dlatego, ze bluzganie nie jest rzeczą którą najwyżej cenię. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Re: partisan76 napisał: ... 08.12.08, 23:11 partisan 76: "jest mi o wiele bliższa niż faszystowski, nienawistny i zawistny, małostkowy i paranoiczny PiS." "A tresowanie widze w naszym dzienniku, czy innych prawicowo, narodowościowych,faszyzujących pismach. " partisan 76 trzy linijki niżej: "ja nie wchodzę tam, aby bluzgac na te pisma i tych ludzi -głownie dlatego, ze nie posiadaja takich forów, ale tez dlatego, ze bluzganie nie jest rzeczą którą najwyżej cenię." Jasne, bluzgania nie cenisz, cenisz za to wyrafinowane i wyważone oceny. Takie jakie sam serwujesz określając jakieś środowisko jednym tchem mianem faszystów, nienawistinków, zawistników i paranoików. Pewnie zazwyczaj po takiej tyradzie przechodzisz do objeżdżania moherowych za to, ze mają czarno-białą wizję świata. Dobra tam. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: partisan76 napisał: ... 08.12.08, 23:26 No cóż. Przyznaję, masz trochę racji. Słowa których użyłem były trochę za mocne. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Tu nie chodzi o to, że były za mocne, bo każdy ma 09.12.08, 00:12 prawo do swoich poglądów - chodzi o to, że sam sobie przeczysz w tak jaskrawy sposób i o zgrozo - w tym samym poście. Proszę, nie obraź się, ale to bardzo zły prognostyk odnośnie kondycji mentalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Tu nie chodzi o to, że były za mocne, bo każd 09.12.08, 00:59 buhahahaha - no tak - nie można podykutowac merytorycznie o tym co napisalem - trzeba sie przyczepic do kondycji mentalnej. Poza tym - nawet jesli zdarzyło sie bluznac - do czego sie przyznalem - umiejętność niespotykana u PiSowskich adwersarzy - to nie stoi to w jakies szczegolnej sprzecznosci z tym co bylo glownym przeslaniem tekstu. Nie jestes w stanie mnie obrazic. Wyglaszanie opinii na temat czyjejs kondycji mentalnej - jest po prostu nieeleganckie. A wygłaszanie takiej opinii na podstawie kilku linijek tekstu - niedojrzale. Nie obraz się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer TUSK to SZUJA. 11.12.08, 18:24 Klakierzy muszą dostawać niezłą kasę za podlizywanie się Donaldystom Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Re: partisan76 napisał: ... 09.12.08, 00:39 bravo 10/10-tez myslacy/samodzielnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Re: Pani Dominiko! 08.12.08, 23:23 Banał, banał, banał. Politycy manipulują faktami, wielka nowina rzeczywiście. No proszę, a ja myślałem, że ci których cenie są ze spiżu i są niezdolni do kłamstwa jak Adam Michnik i Jacek Kuroń i Bronisław Geremek. Mój post tyczył się artykułu pani Dominiki, która w zestawieniu obelg pominęła a) szereg obelg pod adresem Kaczyńskiego, podobnego kalibru co jego zniewagi (chodzi o te wypowiedzi kwestionujące, że on w ogóle był w opozycji (czołówka PO + Lech Wałęsa dziesiątki razy zarzucający wszystkim swoim krytykom tchórzostwo) albo takie sugerujące, że fałszywki Lesiaka nie są fałszywkami b) użyła zastanawiającego określenia "gołosłowne" w odniesieniu do zarzutów, które są albo faktami albo niemal pewnikami, albo bardzo uzasadnionymi opiniami. I ja to tylko sprostowałem. Dziękuję za uświadomienie mi, że politycy manipulują faktami na swoją korzyść. A teraz nie chce cię szokować, ale może też skorzystasz: robią to wszystkie partie, i w mojej ocenie PiS w tym wcale nie przoduje. Ale która partia najwięcej manipuluje, cóż, to już akademicka dyskusja. Pozdrawiam ps. Wielowieyskiego rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Pani Dominiko! 08.12.08, 23:28 hmmm... mógłbyś podać jakies konkretne cytaty? Tak, aby dopisać je do listy? Która, chyba przyznasz - ma bardzo sensowny podział. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik <a href="http://www.wikicytaty.pl/" target="_blank">www.wikicy 09.12.08, 00:16 Dla przykładu proszę wpisać hasło "Stefan Niesiołowski". Czytania i śmiechu na pół godziny! Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: <a href="<a href="http://www.wikicytaty.pl/"" target="_bla 09.12.08, 01:05 masz racje - jest wiele głupkowatych wypowiedzi Niesiołowskiego wpisz sobie jarosław kaczyński - biblioteka chyba 20 krotnie większa. - teraz pewnie powiesz, ze Jarosława cytują, bo mądrze mówi? otóż nie. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Chciałbym zauważyć, że, mimo, że się powołuję na 09.12.08, 12:33 Wikicytaty, to lista lapsusów Stefana N. jest tam niepełna, bo zobacz co mamy: orka2.sejm.gov.pl/Debata3.nsf/9a905bcb5531f478c125745f0037938e/166e54be11c8d9a6c125749c00391d4c?OpenDocument Niesiołowski, jak to ma w zwyczaju, krzyczy z sali. tym razem obraża kolegę posła słowem "palancie". a był to 1999 rok... W przypadku Jarosława Kaczyńskiego rzeczywiście lista jest ze 2- krotnie dłuższa, tylko że bluzgi nie stanowią tam takiego odsetka, jak u Stefana. Znalazłem też drobny błąd: "Gazeta Wyborcza" jest późną, zmutowaną postacią Komunistycznej Partii Pracy. (...) im słabsza "Wyborcza", tym lepiej dla Polski." Z tego co pamiętam, Kaczyński mówił o Kom. Partii POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Re: Pani Dominiko! 09.12.08, 08:50 > hmmm... mógłbyś podać jakies konkretne cytaty? > > Tak, aby dopisać je do listy? Która, chyba przyznasz - ma bardzo sensowny podzi > ał. > Służę. Lista ma bardzo sensowny podział. Niestety jest wybrakowana (zgadnij na czyją korzyść): - Mam nadzieję, że teczka, którą pokazał Jarosław Kaczyński, była w całości, a jeśli nie, zapewne znajdą się osoby, które ją w całości posiadają - skomentowała sprawę Hanna Gronkiewicz-Waltz z PO. - Byli opozycyjni działacze i politycy PO Bronisław Komorowski i Stefan Niesiołowski zakwestionowali twierdzenie prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego dotyczące sfałszowania dokumentów z jego teczek z IPN. - Sugestia, że ktoś tutaj coś sfałszował wydaje mi się działaniem "niemęskim", bo trzeba mieć odwagę powiedzenia: "tak, podpisałem lojalkę" - powiedział wicemarszałek Komorowski. - W przypadku wszystkich innych ludzi teczki są prawdziwe, ale w jego przypadku (prezesa PiS - PAP) teczka zawiera dokumenty sfałszowane - powiedział z kolei senator Platformy Obywatelskiej Stefan Niesiołowski. Dodał również, że nie przypomina sobie aby wcześniej jakikolwiek dokument w sprawie lustracji był sfałszowany, a prezes Kaczyński powiedział to dopiero wtedy, kiedy jego to dotyczy. Zdaniem Komorowskiego, rząd powinien odtajnić i ujawnić w całości zawartość szafy płk. Lesiaka. - Wtedy też być może by się okazało, czy sugestia, że "lojalka" jest fałszywa, ma jakiekolwiek potwierdzenie w dokumentach z tej słynnej szafy - powiedział Komorowski. katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/609221.html Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 08.12.08, 23:15 Ludzie, pani Dominiko, czy wy nie wolelibyście po prostu wezwać wszystkich do opamiętania się i opamiętać się, zamiast uprawiać sofistykę na moralnym poziomie jaki słyszy się w trakcie nader emocjonalnych konfliktów na wiejskiej zabawie? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zdziczenie kultury jakie PiS wprowadził do 08.12.08, 23:47 polityki nie ma w powojennej Polsce sobie równego. nawet Gomółka ze swoimi wyzwiskami wobec politycznych przeciwników był w porównaniu z Kaczyńskimi i ich kamarylą bardzo kulturalnym światowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Co ci zawinił Mikołaj Gomółka, słynny 09.12.08, 00:20 renesansowy kompozytor? Czy on kogoś wtedy wyzywał? Skąd tak szczegółowa wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Obelgi 09.12.08, 02:28 Szanowna p. Dominiko,a kiedyż to p.Sikorski porównał przydenta do karła?Ma pani "kudłate" skojarzenia,albo inaczej ,uderz w stół,a nożyce się odezwą.A co mają powiedzieć wielkpolanie od lat nazywani poznańskimi pyrami/karoflami,ziemniakami po warszawsku/?A dyplomatołków mamy we władzach na pęczki-patrz krawaty na gali,za długie spodnie,nie czyszczone buty ,nie rozpinanie marynarek przy zasiadaniu na krześle,a to tylko żłobek dyplomatyczny,nie mówiąc o umiejętności wypowiedzi,poprawności wypowiedzi,polszczyżnie/o obcych językach nie wspomnę/Kiedyś,za PRL dyplomatów uczył pan Pietkiewicz,uczył posługiwania się sztućcami,formy i terminów zaproszeń,etykiety,bo ona ułatwia życie.Teraz tego zabrakło,a niektórzy nasi przedstawiciele zapatrzyli się na sposób i styl wypowiedzi marszałka Piłsudzkiego.To co pani nam proponuje,to tylko wyliczanie błędów ,a to niczego nie zmieni.Może od was dziennikarzy trochę zależy,żeby takie wypowiedzi były wykropkowywane,lub wyciszane.Może to nauczy naszych prze4dstawicieli,jak z ich wypowiedzi zostanie tylko nazwisko,że nie należy ględzić a się wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
gene_raptor Ani brzydka, ani głupia - ale w gładkich 09.12.08, 09:53 słowach od lat szkaluje, obraża i pracowicie rozsiewa kłamstwa na temat ludzi bezrobotnych, biednych i mniej "zaradnych" oraz pozbawionych wsparcia możnej rodziny. Jej (i drugiej takiej paniusi Agaty Nowakowskiej bodajże) poglądy na temat tej grupy społecznej nie tylko są nieprawdziwe - ale są wręcz przykładowym przejawem prymitywnego i zaślepionego rasizmu. Ciekawe, czy ta ich nienawiść jest autentyczna, czy po prostu niezbyt uzdolnione dziennikarsko, ale dobrze ustosunkowane panie dostały taką "działkę" w Gazecie i z zapałem ją uprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 J.Kaczynski, zamiast gęby posiada kloake! 09.12.08, 11:26 i tyle o tym łajdaku... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz J.Kaczynski, zamiast gęby posiada kloake! 11.12.08, 10:27 sharn.1 napisał: > i tyle o tym łajdaku... Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer WROJOZ dostaje KASĘ od UB 11.12.08, 18:25 bo po kiego wała by się tak często produkował? Toż nie za friko! Tylko za RUSKĄ kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
it261 Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 09.12.08, 13:21 Jednak "Trybuna" miała rację Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 09.12.08, 15:38 Ktoś kiedyś wyliczył, że w PRL co 25 brał różne ochłapy z UB czy SB. Kazdy musiał się, swiadomie albo nie, o takiego otrzeć, zwłaszcza gdy był czyny zawodowo lub społecznie. W tej sytuacji dekownika trudno nie nazwać karłem moralnym, zwłaszcza jeżeli gra rolę jedynego sprawiedliwego. Jeśli mi taki powie, że jego tatuś nie musiał składać SB "sprawozdań", np. dotyczacych instalacji w budynku ambasady USA - to zełże! W dodatku uczestniczył w tych działaniach dla pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 09.12.08, 17:18 To ciekawe, ze i autorka dala sie wpuscic w pulapke jaka zastawil na wszystkich pisuarowcow Sikorski i to co powiedzial Komorowski. Ani JEDEN, ani DRUGI nie wymienili z NAZWISKA i profesji KACZYNSKICH, a jakos dziwnie WSZYSCY uznali, ze o nich chodzi. Obie wypowiedzi dolaczylbym do tylez celnych co w sumie sympatycznych kawalkow typu Millera o karpiach cieszacych sie z nadejscia swiat Bozego Narodzenia, czy podobnych. Chocby Giertycha jak "Posle Kurski! Dlaczego pan KLAMIE! Czy kilka celnych uderzen Dorna... Polityka to takze ten rodzaj widowiska i takie obrazki sa dopuszczalne. Reszta wymienionych i niewymienionych nie. Z tym, ze jesli juz o Niesiolowskim, to trzeba rzyznac, ze przy jego temperamencie polemisty chyba nigdy [albo nieczesto] nie wjezdzal w zycie prywatne i zyciorysy niezwiazane z polityka Kaczynskich tak do konca z butami. Jego szczera "niechec" do Kaczynskich ma w zasadzie podloze polityczne. I te polityczne wybory Kaczynskich Niesiolowski zawsze ostro traktuje. A poniewaz zna ich od dawna, to sobie nie zaluje. Jego te nawet Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 09.12.08, 17:41 "Mogę zaprosić Kaczyńskiego z mężem (Wałęsa)" - a to bycie homoseksualistą bądź domniemanie tego jest niszczące? Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Re: Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 09.12.08, 19:41 eva15 napisała: > "Mogę zaprosić Kaczyńskiego z mężem (Wałęsa)" - a to bycie > homoseksualistą bądź domniemanie tego jest niszczące? Czemu? bo heteroseksualni faceci nie specjalnie lubią być pomawiani o bycie gejem. zwłaszcza tacy, których kosztowałoby to połowę elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Ranking obelg Dominiki Wielowieyskiej 09.12.08, 18:23 Na mnie mogą mówić co chcą,byle nie przezywali mnie "czarna dupa".Polska,to Indie Europy.Podział na kasty już nastąpił.W hierarchii najwyżej sytuowani są ci co nie walczyli,ale stali tam,gdzie Wielcy Bracia.Drudzy,wprawdzie walczyli,ale stali tam gdzie ZOMO.Trzecia grupa to paskudne komuchy,esbeki,zomowcy,czyli oprawcy zwaśnionych stron.Pokrzywdzonym stronom nie przeszkadzało to robić karierę w kinematografii,na uczelniach wyższych.Biedacy,codziennie bici i kopani mieli w sobie jeszcze tyle hartu ducha.W przerwach zjeżdżali do kopalń,pracowali w stoczniach i bronili robotników.Najniższa kasta to ci których kiedyś za wrednej komuny nazywano klasą robotniczą,lub ludem pracującym miast i wsi.Dostali za swoje,ale to jeszcze nie koniec.Z wszystkich nie uda się zrobić rodzin patologicznych.Na straży stoi IPN.Naród nigdy nie zapomni kto jest kto.Kto jest czyim synem,wnukiem.Niech żyje demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś