funny5 12.12.08, 13:12 Znalazl sie piss-znawca wojskowosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llawrynowicz Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia nale... 12.12.08, 13:13 Jasne Panie Romaszewski. To już izba pamięci nie wystarczy? Statków nowych nie mamy, więc po co ta mowa? Nie nazwałbym Kuklińskiego zdrajcą. Ot, człowiek taki sam jak np. J. Światło. Czy jego przejście na drugą stronę zapobiegło czemukolwiek - wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 [...] 20.12.08, 18:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia nale... 12.12.08, 13:14 Czyli co? panie generale, osobiście uważam że powinniśmy trzymać z Ruskimi, więc ja trzymam a Pan to jak Pan chcesz? Bo do takich dylematów to by sie sprowadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
decris Czy mogę zostać szpiegiem obcego mocarstwa? 12.12.08, 14:12 Chciałbym być kiedyś sławny i żeby o mnie w szkołach się uczyli. Tu raczej tego nie osiągne, ale jak zostane szpiegiem np. Chin, to jak (oby nie)żółta rasa zaleje świat i w Polsce będą rządzić ich poplecznicy, zostanę sławnym zdrajcą i szpiegiem. Czy komuś taka mentalność pasuje? Mnie nie. Jeżeli ktoś złożył przysięgę na wierność Polski, nawet Ludowej, to go ta przysięga obowiązywała. ZDRADZIŁ i nie ma wymówki, że to dla dobra Polski. Ja też dla dobra przyszłej żółtej Polski będę szpiegiem. Czy to jest moralne. Przecież teraz sąd skazał by mnie na długie więzienie (kary jaką dostał Kukliński nie ma)i nie wybroniłbym się twierdzeniem, że robie to dla dobra przyszłej Polski. Owszem w przyszłości, może bym został sławny i by powstały izby mojej pamięci, a politycy jak Z.Romaszewski by mówili, że WP robi za mało aby mnie uczcić. Czy to popieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia na 13.12.08, 16:44 to rzeczywiście skandal.za mało dbają o człowieka w oficerskim mundurze który za dolary sprzedał swój honor i kraj. ale czego mądrego można się spodziewać po Romaszewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia na 13.12.08, 18:06 Racja. Gdzie jest pluton egzekucyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy niewdzięczny zdrajca 16.12.08, 12:59 ponura prawda jest taka, że ruskim nie opłaca się okupować Polski... choćby tu się uwijały dziesiątki, setki, tysiące towarzyszy Jaruzelskich ze wszystkimi kapusiami to i tak w końcu jakiś niewdzięczny zdrajca Kukliński pokaże towarzyszom radzieckim wała... eto urzasno, eto żałko czy po to ruskie mordowały Polaków, gwałciły, wtrącały do więzień i wysyłały na Syberię, dusiły, rabowały itp.? ach ten podły zdrajca Związku Radzieckiego powinien nauczyć ruskich, że okupacja niewdzięcznych Polakó się nie opłaci Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: niewdzięczny marszałek 21.12.08, 01:06 robi wszystko żeby nie przypominać mu stażu naukowego w Dubnej pod Moskwą. Ciekawe co kryją teczki KGB... ;) - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 [...] 21.12.08, 02:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cajmero Romaszewski-znikaj już z... 22.12.08, 14:17 Panie Romaszewski. Są miejsca-szpitale psychiatryczne, gdzie powinien się Pan leczyć. Zdrajca, NA DODATEK W MUNDURZE, BEZ WZGLĘDU NA MOTYWY JEST KANALIĄ. Raczył Pan kiedyś powiedzieć o Wojsku Polskim-formacje rosyjskojęzyczne. Szkoda, ze nikt za to Panu gęby nie obił, ale wychowujemy społeczeństwo zniewieściałe. Ja, zwykły człek służyłem w przeciwieństwie do Pana, jako zwykły"szwej" o 6 m-cy dłużej i ...mam pretensje do całego świata, bo mogłem, gdybym wyszedł z armii w terminie, wyjechać z tej krainy szczęśliwości, którą Pan zawłaszczył. Niech się Pan liczy ze słowami, ja chorym na głowę odpuszczam a gloryfikowanie zdrajcy za moje pieniądze....niech sobie Pan i podobni świętują. Wiem, że gdyby leciały rakiety na wybrane cele w Polsce, wskazane przez tą kanalię, nie wybierały by komuchów tylko tych głupich, biednych i oszukanych ludzi. Ps: Po ca się pokazuje takie"figury"? Państwo dziennikarze, pogawaritje z kolegami w Moskwie, może coś w KGB znajdą na Romaszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia nale.. 04.02.09, 16:31 Bardzo ciekawe wypowiedzi czytelnikow na ten temat. To prawda, ze gloryfikuje sie ludzi ktorzy sprzedali honor i Polske - zlamali przysiege. Z bohaterow robi sie teraz szpiegow a ze szpiegow bohaterow. To skandal jak falszuje sie historie!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia nale.. 04.02.09, 16:32 Bardzo ciekawe wypowiedzi czytelnikow na ten temat. To prawda, ze gloryfikuje sie ludzi ktorzy sprzedali honor i Polske - zlamali przysiege. Z bohaterow robi sie teraz szpiegow a ze szpiegow bohaterow. To skandal jak falszuje sie historie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kakapete Re: Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia na 06.02.09, 11:04 A co myslec o zbieglych z Wehrmachtu Polakach walczacych potem u Andersa/przeciez przysiegali, a potem zdradzili/. Dolary - a czy zdajecie sobie sprawe co mu grozilo w razie "nakrycia"? Jestem na tyle przeciwnikiem komunizmu,ze w razie propozycji- zastanowilbym sie, balbym sie prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy Romuald Traugutt był zdrajcą ? 06.02.09, 11:26 Nie rozumien wogóle tej dyskusji czy Kukliński to zdrajca czy bohater narodowy. Oczywiście ,że bohater. Gdybysmy go uznali za drajcę , to również za zdrajcę należałoby uznać ostatniego przywódcę powstania styczniowego Romualda Traugutta. W końcu i on i Kuklinski przysięgali Moskwie i nie dotrzymali tej przysięgi. Ludzie trochę rozssądku w ocenie faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Romuald Traugutt był zdrajcą ? 06.02.09, 11:43 Kukliński to zwykły człowiek łasy na ordery i zaszczyty. Tylko po to wstępował w 1947 r. do LWP by wraz z kolegami z NKWD umacniać władzę ludową i piąć się w górę. Karierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy Romuald Traugutt był zdrajcą ? 06.02.09, 12:08 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Kukliński to zwykły człowiek łasy na ordery i zaszczyty. Tylko po to > wstępował w 1947 r. do LWP by wraz z kolegami z NKWD umacniać władzę > ludową i piąć się w górę. Karierowicz. A Romuald Traugut jako carski oficer razem z kolegami z armii carskiej pomagał tłumić Powstanie Wegierskie w czasie Wiosny Ludów (walczył przeciwko Bemowi np) i walczył w Wojnie Krymskiej realizująć mocarstwowe ambicje Moskwy. W międzyczasie awansował, został wykladowcą w szkole wyższej w Petersburgu. Powinienes go też nazwać karierowiczem ? A potem zdradził Moskwę , walczył o wolność Narodu Polskiego , został aresztowany, skazany przez Moskwę na śmierć , wyrok wykonano przez powieszenie. A Naród Polski słusznie czci Go jako swego bohatera, beatyfikowanego. Moim zdaniem , jesli ktoś pluje na Kuklińskiego to musi też tak samo traktować Traugutta. Dla mnie obydwaj sa bohaterami narodowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Romuald Traugutt był zdrajcą ? 06.02.09, 12:14 A Jacek Kuroń zakładał podobno czerwone harcerstwo, Mazowiecki był w PAXie, Balcerowicz w PZPR a potem działali dla dobra narodu polskiego. Dla mnie są bohaterami. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy Romuald Traugutt był zdrajcą ? 06.02.09, 12:47 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A Jacek Kuroń zakładał podobno czerwone harcerstwo, Mazowiecki był w > PAXie, Balcerowicz w PZPR a potem działali dla dobra narodu > polskiego. Dla mnie są bohaterami. Dla mnie też . Tym trudniej mi zrozumieć dlaczego odmawiasz tego miana Kuklińskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy Romuald Traugutt był zdrajcą ? 06.02.09, 12:55 Bo to koniunkturalista jak ci wszyscy powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Wszystko jedno co zrobią z Kuklińskim. 06.02.09, 12:02 Po Romaszewskim nie wiadomo czego się spodziewać, ale dla samochodu, osobistej sekretarki zrobi dużo. Jeszcze więcej zrobi dla córki Guzy-Romaszewskiej by zapewnić jej dobrą fuchę. W każdym razie najlepsze rozwiązanie na dzisiaj to sprywatyzować wojsko zamiast służby zdrowia. Wtedy niech stawiają pomniki Kuklińskim, wynajmują najemników dla interwencji w Iraku,Czadzie. Jedno tylko zastrzeżenie nie nazywajcie tego szajsu, najemników którzy strzelają do ludności cywilnej (niezależnie czy to wina najemników czy już dawno sprywatyzowanych służb specjalnych) - Wojskiem Polskim ! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A w Ameryce bija Murzynów 06.02.09, 12:11 Zabierając głos w dyskusji o Kuklińskim , zapomniałes tylko dodać ,ze w Ameryce bija Murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: A w Ameryce bija Murzynów 06.02.09, 18:12 remik.bz napisał: > Zabierając głos w dyskusji o Kuklińskim , zapomniałes tylko > dodać ,ze w Ameryce bija Murzynów. Jeżeli to piszesz w związku z poprzednią wypowiedzią to ? Wyjaśniam może brutalnie. Niech stawiają pomniki Kuklińskiemu ale niech nie nazywają tego małego człowieka żołnierzem i niech nie robią tego w imieniu wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Kukliński to najgorszy zdrajca w polskiej historii 06.02.09, 16:30 Bolszewickie męty z Bezprawia i Niesprawiedliwości takich ludzi uważają za autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
boravw12 Re: Romaszewski: polskie wojsko nie upamiętnia na 06.02.09, 22:16 funny5 napisała: > Znalazl sie piss-znawca wojskowosci Waszym Po-wcy autorytetem w dziedzinie wojskowości i żołnierskiego honoru jest Jaruzelski i Kiszczak. Odpowiedz Link Zgłoś