Dodaj do ulubionych

Rosja jest wszystkim, reszta niczym

26.12.08, 18:02
!no pasaran!
Obserwuj wątek
    • arkalionxp Pytanie 26.12.08, 23:08
      Czym jest ta cywilizacja rosyjska?Samogonka ,gaz,zasiarczona ropa Władimir
      Putin i kilka rakiet z czasów ZSRR to chyba wszystko czym Rosja może się
      pochwalić?Czy jakieś rosyjskie towary po za wódą są sprzedawane w sklepach
      Europy,która ma przyjąć tą "cywilizacje rosyjską"?Czy rosyjski
      film,literatura,show business choć w 1 % może dorównać Amerykanom?Kiedyś
      Rosjanie eksportowali komunizm,taką bajeczkę dla naiwnych dzieci,w której
      "wszyscy ludzie będą braćmi".Paru na to mogli nabrać,ale dziś?Co mają do za
      eksportowania Rosjanie?
      • zigzaur Re: Pytanie 30.12.08, 09:13
        Zapomniałeś o pizdiecu, głównym wkładzie Rosjan do światowej kultury.
        • shithead Re: Pytanie 30.12.08, 09:44
          Jest takze wzorcem dla ojca-dyra i PiS choc udaja, ze z nim walcza.
          • zigzaur Re: Pytanie 30.12.08, 12:40
            Patrz nadajniki, patrz postendecja, patrz szczekanie na UE, NATO i USA.
            • turbo_wesz Re: Pytanie 31.12.08, 08:29
              Tarkowski, Strugaccy a z filmów to nocna i dzienna straż - film co najmniej na
              miarę "matrixa"

to z popularnej kultury. założę się że jest dużo więcej. zwłaszcza jeszcze
              nieodkrytego - pamiętajcie że sztuka rodzi się w bólach. a o ból w Rosji nietrudno
        • kalfas2 Re: Pytanie 30.12.08, 12:48
          POlska kultura rozpoznawalna na swiecie to:
          1)Polak o francuzkim pochodzeniu : Chopin
          2)Lutosławski, Penderecki
          3)niekiedy Gombrowicz, i Lem (Glownie w Rosji), Sienkiewicz ze
          jedynie Qwo Wadis, minimalnie Moniuszko, Gorecki za swoja 2 symfonią.
          - na tym koniec wkladu naszego narodu w kulture Światową, reszta
          naszych wybitnych tworcow ma znaczenie i jest rozpoznawalna jedynie
          w naszym kraju.
          Co do kultury Rosyjskiej, jest tego strasznie duzo, nawet nie ma
          sensu zebym o tym pisał, jesli nie znasz ich kultury i sztuki to sam
          sobie wystawiasz świadectwo.
          • zigzaur Re: Pytanie 30.12.08, 12:53
            Nauczyłbyś się pisać i czytać!
            • kalfas2 Re: Pytanie 30.12.08, 12:58
              czytac umiem , chyba nawet ze zrozumieniem. Z pisaniem to wystarczy
              ze kumasz co chce powiedziec, ortografią sie nie przejmuj.

masz tu , ciemna strono mocy:)

www.youtube.com/watch?v=4oZTQYsqSGc&feature=related
              • zigzaur Re: Pytanie 30.12.08, 13:24
                "chyba"
                • kalfas2 Re: Pytanie 30.12.08, 15:16
                  to przez wrodzoną skromność
          • mil1231 Szopen to Polak o francuskim pochodzeniu?? 30.12.08, 12:55
            do szkoły ignorancie!!!buahahahaha!!
            • antyreakcjonista Re: Szopen to Polak o francuskim pochodzeniu?? 30.12.08, 13:04
              Tak bo Fracji nie ma, tylko jest POLSKA na caly wszechswiat, pomroczna jak ty
            • kalfas2 Re: Szopen to Polak o francuskim pochodzeniu?? 30.12.08, 13:07
              Szopen??? Nie znam nikogo o takim nazwisku, kto to taki???:)))
              buaahahahahah.
              Jesli chodzi o Fryderyka chopina, o tego kompozytora co pinkolil na
              fortepianie, o tego chodzi?
              Fryderyk Chopin byl synem Mikołaja Chopina, francuza z Lotaryngii.
              Co prawda Mikolaj czol sie POlakiem i mial gdzies Francje. Tak czy
              siak, Chopin, mial czesciowo Francuskie pochodzenie.
              • mil1231 do szkoły debilu, do szkoły!nie wiem kto to Chopin 30.12.08, 13:09
                znam Polaka, Fryderyka Szopena. Może ten twój Chopin to Francuz, Szopen
                natomiast był Polakiem
                • kalfas2 Re: do szkoły debilu, do szkoły!nie wiem kto to C 30.12.08, 13:14
                  ten jakis Szopen to twoj Kumpel, bo moze mowimy nie o tej samej
                  osobie. Ja mam na mysli Fryderyka Chopina, o tego tu
                  pl.wikipedia.org/wiki/Chopin
                  ten gosc poslugiwal sie od urodzenia az do smierci nazwiskiem Chopin.

apropo wybitnych osob, zobacz kim byl z pochodzenia niejaki
                  Kopernik:)
                  • wymiatator1 Re: do szkoły debilu, do szkoły!nie wiem kto to C 30.12.08, 13:16
                    A ty zobacz kim z pochodzenia był Sikorski (ten od śmigłowców, nie amerykańska
                    wtyczka w polskim rządzie).
                    • kalfas2 Re: do szkoły debilu, do szkoły!nie wiem kto to C 30.12.08, 13:23
                      tawariszcz wiertaliotczik??zaraz sprawdze! nic nie pisze tylko ze
                      Igor Sikorski byl rosjaninem ktory wyemigrowal do USA, poszukam w
                      domu, ale niewykluczone ze byl z pochodzenia Polakiem, to nazwisko
                      zarowno Polskie jak i Rosyjskie. Wielu POlakow za Carow robilo
                      kariere w Rosji i tam emigrowało.
                  • mil1231 ja tej pisowni nie uznaję, nie wiem kto to Chopin 30.12.08, 13:18
                    • zigzaur Re: ja tej pisowni nie uznaję, nie wiem kto to Ch 30.12.08, 13:24
                      W pewnym mieście wojewódzkim jest ulica, na której są tabliczki zarówno
                      "Chopina" jak i "Szopena". Podobnie jest z oficjalnymi adresami instytucji i
                      firm tam mających siedziby: jedne mają adres "Chopina" inne "Szopena".

• kalfas2 Re: ja tej pisowni nie uznaję, nie wiem kto to Ch 30.12.08, 15:18
                        to jeszcze nic, ja kiedys przejezdzalem przez skrzyzowanie ulic
                        Papieza Polaka i Jana Pawła II , po tym fakcie zastanawialem sie czy
                        nie wyemigrowac do Mongolii albo Emiratow Arabskich.
          • prawdziwy_qwertyk Re: Pytanie 30.12.08, 13:27
            Beksinski (grafika), Kaminski (operator filmowy), Kapuscinski (literatura) tobie pewnie te nazwiska sa zupelnie obce ale to Polacy ktorzy znani i cenieni na calym swiecie. Wiedze o kulturze swojego kraju posiadasz na poziomie podstawowki (peerelowskiej). "Qwo Wadis" co za analfabeta? I jeszcze smiesz kogos pare postow dalej poprawiac za Szopena.
            • canisparvus Re: Pytanie 30.12.08, 14:08
              Nie daj się zwieść słowom o "naszej kulturze". Jego błędy są typowe
              dla Rosjanina. Jak na Rosjanina i tak dużo wie o polskiej kulturze,
              a jego język polski jest całkiem przyzwoity. Jak na Rosjanina. Ale
              jeżeli to ukrywa, jeżeli chce uchodzić za Polaka, robi to dosyć
              nieudolnie. Kiepski agent wpływu.
              • pimpus18 Re: Pytanie 30.12.08, 14:10
                chcesz podyskutować ze mną o kulturze?

Zobaczymy, jaki jesteś w tym dobry.
                • canisparvus Re: Pytanie 30.12.08, 14:12
                  Witam kolejnego agenta. Najbardziej mnie wzrusza, jak dyskutujesz po
                  polsku z evą. Serio!
                  • pimpus18 Re: Pytanie 30.12.08, 14:18
                    naprawdę nie sądziłem, że mam tylu czytelników.

Ale jakbyś kiedy chciał, to zamiast sią anonimowo napalać, możesz też wziąć czynny udział.

• kalfas2 Re: Pytanie 30.12.08, 15:20
                przestan, jak wiez Rosja to bankrot i nie ma kasy na oplacanie
                agentow, a ja sie cenie:)
                • canisparvus Re: Pytanie 30.12.08, 15:25
                  kalfas2 napisał:

> przestan, jak wiez Rosja to bankrot i nie ma kasy na oplacanie
                  > agentow, a ja sie cenie:)

Na to zawsze pieniądze były i są (ale kiedyś może zabraknąć). Tylko
                  się dziwię, że zatrudniają kogoś z tak niskimi kwalifikacjami.
                  Musisz mieć chyba jakieś ukryte walory.
                  • kalfas2 Re: Pytanie 30.12.08, 15:39
                    tak, znam osobiscie Lorda Vadera i mam miecz świetlny ktorym
                    zaszlachtuje element wywrotowy.
          • tom1980live Re: Pytanie 30.12.08, 15:49
            No troche wiecej jest tego. Zapomnialo sie o innych noblistach. A gdzie np.
            Reymont, Szymborska, Milosz, Korzeniowski? Jesli chodzi o pisarzy znanych w
            Rosji to wypadalaoby dorzucic takze Sapkowskiego (zaskoczenie?), Rozewicza i
            Chmielewska. A dlaczego szanowny pan pominal plastykow? Siudmak, Abakanowicz, sa
            znani i cenieni na swiecie. Polanski, Kawalerowicz i Wajda oczywiscie nigdy sie
            nie urodzili. A gdzie Kantor, Penderecki i polscy muzycy jazzowi ze Stanka na czele?

• tw.zenek No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 09:17
        ...i to ich tak frustruje.
        • ps-a Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 10:02
          tw.zenek napisał:

> ...i to ich tak frustruje.
          >

.. a co takiego ma Polska światu do zaoferowania ? Naukowców ?
          Wielką literaturę czy film ? Wysokie technologie ?
          Jedyne z czym Polska się to kojarzy to tania siła robocza, ciągle
          wyciągnięta ręka po pomoc, dotacje i odszkodowania, oraz pieniactwo
          w polityce wewnętrznej i międzynarodowej. No i tzw "polski" papież,
          który poza Polska jest symbolem zacofania i wstecznictwa.
          W porównaniu z Rosją Polska jest zerem, i stąd ta nieniawiść Polaków
          do wschodniego sąsiada.
          • marajka Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 10:40
            > Naukowców ?
            Owszem. Szkoda tylko, ze naukowców mamy na eksport, a nie korzyści z
            tych naukowców.
            >No i tzw "polski" papież,
            > który poza Polska jest symbolem zacofania i wstecznictwa.
            Nie jestem wyznawczynią papieżomanii, ale wszyscy, nie tylko w Pl
            wiedzą, że jak na papieża JPII był postępowy w porównaniu z
            poprzednikami.
            > W porównaniu z Rosją Polska jest zerem.
            Porównaj stopę zyciową przeciętnego obywatela Rosji i Polski.
            Porównaj poziom opieki medycznej. Porównaj wolność słowa.
            Nie czuję nienawiści do Rosji, ale Polska cywilizacyjnie, czy chcesz
            czy nie nalezy do cywilizacji zachodniej. Rosja nie.
            • pimpus18 Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 11:41
              A w czym polski papież był taki postępowy? Znasz jakieś przykłady?

W czym Pomroczna jest postępowa i co ma właściwie do zaoferowania tej zachodniej cywilizacji, od której tylko wyciąga rączkę po pomoc?
              Rusofobię?

Nad "opieką medyczną" ciągle kolejne ekipy majstrują i żadna do tej pory nie ma odwagi powiedzieć rodakom: jak nie ma pieniędzy - nie ma opieki!

Wolność słowa może i jest, tylko jak wyjaśnić, że we (prawie)wszystkich gazetach, we wszystkich telewizjach i radiach jest to samo.

Czy Polska należy do cywilizacji zachodniej, bo jak tamci hipokryci popierała bandycki napad gruziński na Osetię Płd. i islamskich bandziorów w Biesłanie?

• mangusta3 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 11:47
                taka to wolność słowa co najlepiej widać po zapraszanych do studia w TVN -
                wszyscy pochwalą Izrael i wszyscy potępią Palestyńczyków
                • pimpus18 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 11:52
                  Zapraszają może innych do Polsatu czy TVP?
                  Czy były tam kiedykolwiek między nimi jakieś spory światopoglądowe?

Ale wolność słowa jest i ch...

O!

• mangusta3 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 16:55
                    TVN dałem jako przykład bo podobnie jest oczywiście w TVP i w Polsacie
                • bf109 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 12:40
                  Dla odmiany obejrzyj sobie panoramę - cały wczorajszy materiał o
                  Gazie był pełen złych żydów w czołgach i biednych hamasowców z
                  postrzelanymi dzieciakami. W TVP info w kółko pojawiają się kolejni
                  postępowi stwierdzający wprost że żydzi to agresorzy albo co
                  najmniej że nie należy przemocą odpowiadać na przemoc tylko dalej
                  humanitarnie dokarmiać terrorystów. Szkoda że takich dyskusji nie
                  było w rosyjskiej telewizji przy napaści na Gruzję.
                  • antyreakcjonista Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:00
                    Gruzja napadla, nie Rosja!jak mozna miec tak ciasny rozumek ze biale nazywac czarne??
                    • mil1231 Agresorem jest CCCP debilu 30.12.08, 13:01
                      Gruzja broniła swoich terytoriów które hitlerek putin agresywnie zajął
                      • antyreakcjonista Re: Agresorem jest CCCP debilu 30.12.08, 13:03
                        Mordujac swoich obywateli lol
                        Rosja tym czasem bedzie bronic swoich obywateli wszedzie!!
                        • mil1231 Ale ci obywatele wcale was nie chcą! 30.12.08, 13:07
                          Oni marzą abyście zostawili ich w spokoju w jakiś normalnych ościennych państwach :)

CCCP na szczęście się wkrótce znowu rozpadnie. bronić możesz najwyżej swojej
                          dupy przed putinem, ale sądząc po twoich wpisach na forum raczej dałbyś się
                          zrobić bez mydła. kto by chciał mieszkać w takim zacofanym bandyckim kraju jak
                          CCCP?
                          • antyreakcjonista Re: Alez chca:))) 30.12.08, 13:14
                            Bo czemu na Ukrainie coraz wiecej flag rosyjskich, moze dasz jakies racjonalne wytlumaczenie w koncu??
                            • mil1231 nie sądzę aby ktokolwiek przy zdrowych zmysłach 30.12.08, 13:17
                              dobrowolnie chciał do CCCP
                              • antyreakcjonista Re: nie sądzę aby ktokolwiek przy zdrowych zmysła 30.12.08, 13:43
                                CCCP juz dawno nie ma, czasy sie zmieniy a zimnowojenny podzial musi odejsc do historii i dobrze bo poza granicami rosji znalazlo sie duuuzo ludzi ktorzy chca do niej powrotu i musisz to zaakceptowac bo chodzi o dobro ludzi
                                www.prawica.net/node/10741
                                Ten region ciazy do Rosji bo pod protektoratem ?Ukrainy zle sie tam dzieje
                                ru.wikipedia.org/wiki/Новороссийская_губерния
                              • canisparvus Stary kawał 30.12.08, 14:27
                                mil1231 napisał:
                                > nie sądzę aby ktokolwiek przy zdrowych zmysłach
                                > dobrowolnie chciał do CCCP

Przypomina mi się stary kawał:

W radzieckim przedszkolu wychowawczyni opowiada, jak to źle jest w
                                Stanach Zjednoczonych:

- Roditieli bijut riebiat, niet igruszok i bonbonow, a w Sowietskom
                                Sojuzie roditieli bonbony i igruszki dajut riebiatam i lubiat
                                riebiat.

Na to jakieś dziecko zaczyna płakać.

- A ty szto? - pyta wychowawczyni.

- Ja choczu w Sowietskij Sojuz!
                            • zigzaur Re: Alez chca:))) 30.12.08, 13:26
                              A czy pizdiec ma w ogóle flagi?
                              • antyreakcjonista Re: Alez chca:))) 30.12.08, 13:59
                                No Polska ma jedna i mnustwo regionalnyc , z Rosja jest podobnie i mnustwo regionalnych na Ukrainie w Abchazji i Osetii
                          • mangusta3 no proszę CCCP dalej istnieje a my pewno w PRL żyj 30.12.08, 16:59
                            emy...potworna głupota forumowych debili żerujących na rusofobii jest
                            niezmierzona oni dalej żyją w czasach komuny...
                        • zigzaur Re: Agresorem jest CCCP debilu 30.12.08, 13:26
                          O mordowaniu lepiej nie wspominaj, bo coś przypomnimy.
                      • mangusta3 CCCP nie istnieje od 1991 gwoli ścisłości tak samo 30.12.08, 16:57
                        jak nie graniczymy z Rzeszą Niemiecką tylko Republiką Federalną Niemiec...debilu
                    • bf109 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:04
                      Nie da się napaść na własne terytorium, Abchazja i Osetia to zgodnie
                      z prawem międzynarodowym część Gruzji, Rosja jest tam prawem
                      okupanta.
                      • pimpus18 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:12
                        Jednak się da.
                        A jakie to prawo międzynarodowe zezwala mordować swoich obywateli?

A Kosowo nie było przyznane prawem międzynarodowym częścią Jugosławii?

Osetyjczyków i Abchazów nikt już nie zmusi do życia z Gruzinami w jednym państwie. Czas to wreszcie zauważyć.

• zigzaur Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:28
                          Na przykład Annę Politkowską, kto pozwolił zamordować?

Bo raczej wiadomo, kto wydał prikaz, żeby Ją zamordować.

A Kosowo to nie wasz interes.
                          • pimpus18 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:38
                            Propagandystki Politkowskiej mi nie żal.
                            Ale dlaczego zachodni propagandyści tak skąpo relacjonują śledztwo w sprawie jej zabójstwa?
                            Tak jak o Paulu Chlebnikowie nikt już nie pamięta i innych podobno politycznych zabójstwach, które niestety (dla propagandystów) miały inny charakter - stąd po chwilowym wrzasku dalej już tylko chaniebne milczenie.

A czy jest w Polsce jakaś szmata, która pozwala sobie pluć na polskich żołnierzy?

Nie pouczaj mnie chamie, czyim interesem co jest.
                            Prawo, także to międzynarodowe, jest jedno dla wszystkich.

• zigzaur Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:41
                              A mi nie będzie żal Putina, gdy się doigra. O tobie nawet nie warto wspomnieć.
                              • pimpus18 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:44
                                bo ty jesteś zig tępym kneblem. A takim ludzkie uczucia są ze zrozumiałych względów obce.
                                • zigzaur Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:49
                                  Niemniej jednak, Putin się doigra. I będzie kolejny pizdiec.
                                  • pimpus18 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:51
                                    mieszaj beton!
                                    • zigzaur Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 14:04
                                      Zagraj w bilard kieszonkowy, pizdiec. Nataszka szuka męża w Kosowie. Zawsze
                                      inostraniec to inostraniec.
                            • canisparvus Moralność Kalego 30.12.08, 15:11
                              pimpus18 napisał:

> Propagandystki Politkowskiej mi nie żal.

To widać, ale mogłeś chociaż zachować polityczną poprawność. Chyba
                              że u was polityczna poprawność polega właśnie na tym, żeby nie
                              żałować zamordowanych, jeśli są niewygodni dla rządu.

> Nie pouczaj mnie chamie, czyim interesem co jest.
                              > Prawo, także to międzynarodowe, jest jedno dla wszystkich.
                              >

Bardzo się cieszę, że masz takie poglądy. Wobec tego zdecyduj się,
                              proszę, czy w zgodzie z prawem międzynarodowym była rosyjska
                              interwencja w Osetii Południowej i Abchazji, czy też wojny
                              czeczeńskie były wewnętrzną sprawą Rosji i nikomu z zewnątrz nie
                              wolno komentować tego, jak wojsko rosyjskie mordowało masowo cywili
                              w Groznym i w całej Czeczenii zresztą też.

Jak tam u was z konsekwencją?

Chyba że konsekwentnie interpretujesz zawsze wszystko na korzyść
                              imperialistycznego interesu Rosji, bez względu na logikę.

I jeszcze - niepodległość należy się Osetii Południowej, ale
                              Północnej - już nie.

Chciałeś dyskutować o kulturze. Polecam przeczytanie "W pustyni i w
                              puszczy". Dowiesz się, co to jest moralność Kalego.
                  • pimpus18 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:05
                    A redaktorzy z TVP też podzielają takie opinie?
                    Czy pokazali kogoś znanego w Polsce z takimi poglądami?
                    Przypuszczam, że nie sądzę.

Nie ma już miejsca w wolnej Pomrocznej dla takiej polskiej Politkowskiej?

Dalej to już zupełne głupoty piszesz, ale to pewnie z niewiedzy.

Rosyjska "demokratyczna opozycja" była przeciwko tej wojnie, tylko że z takimi bredniami nikt na nią nie zwraca uwagi.
                    I Echo Moskwy też było (jak zwykle) przeciw, i jeszcze cała reszta tych palantów.

To Gruzja zaczęła swym bandyckim atakiem tę wojnę, więc żadnej napaści na Gruzję nie było.

Tak jak nikt poważny w Izraelu nie będzie popierał ustępstw wobec islamskich bandziorów i popierał polityki przeciw państwu żydowskiemu, tak w Rosji nikt (poważny) nie będzie popierał bandziorów i aresorów mordujących i wypędzających Osetyjczyków ze swej ziemi.

• bf109 Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 13:18
                      Z niewiedzy, no proszę, proszę. Zobacz sobie na mapę kto jest w
                      czyich granicach, Gruzja w Rosji czy Rosja w Gruzji. Abchazja i
                      Osetia nigdy by się nie oddzieliły gdyby nie pomoc Rosjan dla
                      miejscowych separatystów, zgodnie z prawem międzynarodowym jest to
                      dalej Gruzja a nie kolejne zasrane Kosowo (które serbskie zawsze
                      było i być dalej powinno) powstałe z naruszeniem wszystkiego co
                      mogło być naruszone.
                      A co do hamasowskich rzezimieszków to bez rosyjskiej broni mogli by
                      co najwyżej walczyć brzydkimi słowami a nie strzelać z RPG i katiusz
                      do cywili.
              • marajka Re: Rosja vs. Pomroczna 30.12.08, 16:37
                A choćby w tym, że jeździł po świecie, że przepraszał ,za winy
                katolików...Ja mówię o postępie w porównaniu z innymi papiezami,
                czytać nie potrafisz?
                Każdy normalny naród, nawet najmniejszy, szuka powodów do dumy, by
                czymś zaimponować światu. O Gogola kłócą się Ukraińcy i Rosjanie.
                Tylko niektórzy Polacy potrafią marudzić, że Chopin to Francuz, że
                Skłodowska wprawdzie Polka, ale we Francji pracowała...Widać lata
                okupacji zrobiły swoje i wbiły niektórym w geny poczucie niższości.
                > Nad "opieką medyczną" ciągle kolejne ekipy majstrują i żadna do
                tej pory nie ma
                > odwagi powiedzieć rodakom: jak nie ma pieniędzy - nie ma opieki!
                Jest opieka. Gorsza niż w Niemczech czy Anglii, ale lepsza niż w
                Rosji.
                > Czy Polska należy do cywilizacji zachodniej, bo jak tamci
                hipokryci popierała b
                > andycki napad gruziński na Osetię Płd. i islamskich bandziorów w
                Biesłanie?
                Nie. Bo przyjęła chrzest w zachodnim obrządku i posługiwała się
                łaciną. Bo wydała 1 liberalną konstytucję w Europie. Bo, mimo
                wszystkich wad od setek lat zna demokrację. Kiepski byłeś z historii
                kolego!
          • 12.12a1 Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 10:50
            ps-a napisał:

> tw.zenek napisał:
            >
            > > ...i to ich tak frustruje.
            > >
            >
            > .. a co takiego ma Polska światu do zaoferowania ? Naukowców ?
            > Wielką literaturę czy film ? Wysokie technologie ?
            > Jedyne z czym Polska się to kojarzy to tania siła robocza, ciągle
            > wyciągnięta ręka po pomoc, dotacje i odszkodowania, oraz pieniactwo
            > w polityce wewnętrznej i międzynarodowej. No i tzw "polski" papież,
            > który poza Polska jest symbolem zacofania i wstecznictwa.
            > W porównaniu z Rosją Polska jest zerem, i stąd ta nieniawiść Polaków
            > do wschodniego sąsiada.
            -----------------------------------------------------------------
            • antyreakcjonista Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 10:58
              Co odczuwasz?? reformy balcerka jak sie nie myle
              Cikawe gdzie sie podzialy dobre szkolnictwo, budownictwo mieszkqaniowe i sluzba zdrowia, plus ogromny wspolczesny dlug ktory zostal zwytworzony z zwyklej konsumpcji
              Tak ale wiemy ze trzeba powiedziec bez zastanowienia "komuna byla beee"
              Biedny narod gdyz zawsze bedzie targany i ubezwlasnowolniony
          • wymiatator1 Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 10:53
            > W porównaniu z Rosją Polska jest zerem, i stąd ta nieniawiść Polaków
            > do wschodniego sąsiada.
            W porównaniu czego? PKB? Rosja faktycznie ma większy, tyle że jest też 30 razy
            większa i ma niemal czterokrotnie więcej obywateli. A może w porównaniu PKB per
            capita? Hmmm. Jak to możliwe, ze na jednego mieszkańca tego wielkiego mocarstwa
            przypada mniej pieniędzy niż na jednego obywatela Polski, która przecież jest
            zerem. Doprawdy ciekawe. Nie czuję nienawiści do Rosjan, ale nikt mi nie wmówi,
            że państwo niezdolne do wyprodukowania działającego tostera jest mocarstwem.
            • antyreakcjonista Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 11:03
              Widzisz biedaku ze jest tak ze Polska produkuje tostery z zachodniej konstrukcji natomiast Rosja wysyla swoje satelity w kosmos na swoich rakietach, buduje system globalnej nawigacji czy jest czolowym eksporterem orpgramowania na swiecie..
              Jesli dziwi cie roznica w pkb na glowe, to nie boj 3 lata i bedziesz sie diwil dlaczego ta zla Rosja ma wiekszy;))
              • mangusta3 żałosna opozycja a Rosja pod Putinem wbrew czarnem 30.12.08, 11:34
                u pijarowi zachodniej prasy a w szczególności polskiej (jak za komuny się
                pastwiono nad USA) jest dziś o wiele bardziej silniejszym krajem niż za Jelcyna
                zbyt uległego Waszyngtonowi gdzie warto przypomnieć amerykańską pomoc podczas
                kampanii wyborczej na urząd prezydenta w 1996 r., gdyby nie USA i Jelcyn by
                przegrał te wybory...sam Jelcyn lubiący się nachlać przynosił tylko wiecznie wstyd
              • mil1231 kosmos to smieszny argument 30.12.08, 12:36
                CCCP nie ma dróg, Polska buduje wiele kilometrów autostrad, których w CCCP nie
                będzie nigdy :)
                Polska jest dużo bogatsza, mamy klasę średnią, kraj jest jednym wielkim placem
                budowy a CCCP?? hehe

Polska produkuje statki, jachty (najlepsze!), samochody, autobusy (Solaris,
                Jelcz), maszyny górnicze, a nasi naukowcy to awangarda europy!
                z czym ty się chcesz rusie porównywać?? nawet do małej Polski nie dorastacie a
                co tu mówić o USA :)))
                • antyreakcjonista Re: kosmos to smieszny argument 30.12.08, 12:57
                  Ty z radia ma ryja??
                  • mil1231 mało śmieszne 30.12.08, 12:58
                    • antyreakcjonista Re: wiem;))tragiczne 30.12.08, 13:05

• zigzaur Re: kosmos to smieszny argument 30.12.08, 13:33
                    Przecież to wasze radio!
              • zigzaur Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 13:34
                Polska produkuje tostery, bo w Polsce jest chleb. Pizdiec tosterów nie
                produkuje, bo w pizdiecu chleba niet.
                • kalfas2 Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 15:04
                  kłamiesz Wasyl,a nas juz jest wielkie g. a nie chleb, chleb był, ale
                  teraz sa takie przepisy ze piekarnie mogli by zamknac, a chleb robic
                  w rafineriach, sama chemia, mam problem zeby kupic jakies pieczywo
                  nadajace sie do zjedzenia. U Ruskich jest o wiele lepsze zarcie niz
                  u nas, akurat to wiem napewno, bo jadlem.
                  • zigzaur Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 15:08
                    Właśnie widzę, że masz problem.

Najpierw piszesz, że: "u nas już jest wielkie g." (czyli pizdiec) a potem że u
                    Ruskich jest lepsze żarcie.

Schizofrenia?
                    • kalfas2 Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 15:15
                      ech, cos sie pomylilo, Mieszkam w Katowicach, a to chyba nie kolo
                      Moskwy. No a w Rosji zarcie niezle, Kumpela tam stale jezdzi, i
                      poprosilem ja zeby mi przywiozla zakupy:) tak z ciekawosci:) Chleb
                      tam jest znacznie lepszy, wendliny to zalezy, jak u nas kupisz w
                      markecie to masz to samo co tam, ele jak kupisz nasze np w Bocianie
                      albo w innym sklepie z zarciem ekologicznym, to kazde zarcie
                      zagraniczne jest g. warte. Ruscy maja tez super nabial, sery i takie
                      tam. Generalnie na tej ziemi nieludzkiej nie jest tak zle chyba.
                      Tak nawiasem mowiac powinienem byc Carem, nalezy mi sie to, kiedys
                      moze rozwine ten wątek.
                      • canisparvus Dumał nie dumał... 30.12.08, 15:22
                      • antyreakcjonista Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 15:32
                        Ja polecam zakaski do wodki i piwa jest ich tam mnostwo tak samo jak doskonalego rodzimego piwka i wodki:)
                        • kalfas2 Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 15:42
                          wodki nie lubie, a z piwa to polecam Złote Lwy z browaru Umber,-2
                          gatunki chmielu goryczkowy i aromatyczny, naturalnie wazone, nic
                          lepszego nie da sie kupic, wszystkie czeskie i zachodnie sa gorsze.
                          Ruskiego piwa jeszcze nie piłem.
              • marajka Re: No właśnie nic nie mają do zaoferowania 30.12.08, 16:43
                Ale ludzie są biedni? Co im z satelit jak nie mają co jeść? Polecam
                ci "Pandrioszkę". Zobaczysz jak wygląda Wielka Rosja.
                Nie czuję się ani lepsza, ani gorsza od Rosjan. Ten, kto uważa jakiś
                naród za lepszy/ gorszy jest totalnym ignorantem z zakresu historii
                czy socjologii. Bo łatwo powiedzieć, że Anglia dała światu więcej
                niż Łotwa. Ale dlaczego? To trzeba zagłębić się w historię, rozwój,
                geografię. Trzeba brać pod uwagę masę czynników.
      • antyreakcjonista Re: Pytanie?? 30.12.08, 10:53
        Pytanie jest retoryczne a jednak dajesz odpowiedz i to niezmiernie glupia i chamska, wiec albo jestes glupi i dajesz wyraz swojemu prostactwu piszac te brednie albo ulegles rusofobii i realnie zainteresujesz sie Rosja, jaka naprawde ona jest, ot taki dziwmy wybor Polakow
        • raphul Re: Pytanie?? 30.12.08, 11:28
          Ja widzę, że "służby dyplomatyczne" ambasady z ul.Belwederskiej od rana na
          pełnych obrotach...
          No ale to już "sobacza żyzń", nie ?
          • mangusta3 i tak te służby mają cię cały czas na oku, każde t 30.12.08, 11:39
            woje wyjście do kibla rejestrują i każdy wciśnięty klawisz zapisują a potem spec
            od bezpieczeństwa w Kaspersky Lab w Moskwie wszystko odczytuje i osobiście
            zanosi Jewgienijowi po czym ten jedzie na Kreml i melduje o wszystkim premierowi
            Putinowi a prezydent Miedwiediew zwołuje specjalne posiedzenie gabinetu
            Federacji Rosyjskiej w związku z licznymi objawami rusofobii na forum
            internetowym GW...ufff trochę science-fiction trzeba wrzucić w to nudne
            codzienne życie
            • raphul Re: i tak te służby mają cię cały czas na oku, ka 30.12.08, 12:33
              Jestem pod wrażeniem !
              To ja sobie nie zdawałem sprawy, a potem premier lub prezydent potężnego
              światowego mocarstwa nie śpi przez jakiegoś raphula czy inną mangustę.
              Wybaczcie, że posłużę się cytatem "ja pierdziu"!
              Pozdrawiam ;-)
    • juliaan zabawne bo Limonow bryluje na press-konfach 30.12.08, 09:18
      i żaden problem go spotkać , udziela namiętnie wszystkim wywiadów...a red z GW
      szukał go po piwnicach...zabawne, nie znaleźć tego kto wszystkim się naprasza...
      nie spotkać w moskwie limonowa , musiał się red bardzo starać
      • mangusta3 potrzebny był artykuł że w Rosji władza i opozycja 30.12.08, 11:40
        równie bee
    • pimpus18 propagandyści z GW zawsze coś znajdą dla siebie 30.12.08, 09:51
      tylko jak to jest możliwe, że tych nazistowskich flag i poglądów nie zauważają na demonstracjach "demokratycznej opozycji"?

Bez garstki oszołomów Limonowa cała ta zafajdany "opozycja" skurczyłaby się do policzalnych na palcach sfrustrowanych idiotów - i to jest miara ich popularności w rosyjskim społeczeństwie.

Przez dziesięciolecia już nie potrafią pokazać, ponoć swoim rodakom, żadnej alternatywnej polityki, nie potrafią stworzyć niczego, za czym poszłyby tłumy.

Najbardziej interesują się nimi tylko zachodni propagandyści. Ali ci mają swoje, inne cele.

• 12.12a1 Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 10:11
      Swiat spi i udaje,ze nic sie nie dzieje.A barbarzynstwo narodowo-socjalistyczne
      rozwija sie jak nigdy wczesniej.Nawet do Izraela trafili bez przeszkód i bez
      skrepowania wymachuja górnymi konczynami.Sadze,ze brakuje im tylko przywódcy z
      charyzma Hitlera albo Lenina,zeby ponownie podpalic swiat.Paroletnia stagnacja
      spowodowana kryzysem moze przyczynic sie do uaktywnienia takich typów,a wtedy
      dopiero bedzie ciekawie jak przeobraza sie z folkloru w realne sily polityczne.
      • mangusta3 to nieszkodliwy plankton i nie ma co rozpaczać ale 30.12.08, 11:42
        raczej spojrzeć z politowaniem na tę garstkę durniów
    • joymachine Gdyby nie ich gaz i ropa 30.12.08, 10:28
      już dawno byśmy wysyłali pomoc humanitarną a putin i tym podobne kreatury
      nigdy by nie zaistniały. Ale byłaby szansa, że byłoby wtedy coś gorszego...
      więc chyba ten putin nie taki zły;)
    • yigor tak, to jest prawdziwa twarz antykremlowskiej 30.12.08, 11:15
      ..prawdziwa twarz antykremlowskiej opozycji.
    • pyosalpinx Artykul pomogl zrozumiec mi co oznacza 30.12.08, 11:26
      ..."swoloc"
    • damian.55 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 11:41
      Trochę mi się to z kojarzy z młodzieżą wszechpolską
    • preczzpreczem Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:01
      nie chcialo mi sie czytac do konca tych bzdur wzietych chyba zywcem z obecnej
      "rosjanskiej" "konstytucji - o ile to cos mozna tak nazwac"
      no coz, kilku Rosjan zapewne mysli podobnie, putin i reszta, paru jelopow
      demonstrujacych 1 maja i jakies niedobitki spod berlina, ale na pewno nie
      inteligentni rosjanie
    • globalmsg Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:12
      Jak czytam tego typu artykuły pisane przez Gazetę od razu nasuwa mi
      się myśl, że ktoś ewidentnie próbuje nas skłócić z Rosjanami. Rosja
      to nasi bracia słowianie i żadne artykuły tego nie zmienią.
      • pimpus18 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:20
        Były tu kiedyś "innego typu artykuły"?

Naprawdę nasuwa się podejrzenie, że ktoś tu coś usilnie próbuje.

I jak się to ma do wolności słowa?

No, zadje się, że za to autorom tu nie płacą.

• bf109 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:35
        Braci to niech sobie Rosjanie szukają nad Amurem, tam gdzie im
        Chińczycy parę wysp ostatnio odebrali.
      • mil1231 ruscy to mongoły, nie żadni słowianie 30.12.08, 12:37
        a juz na pewno nie bracia. Nienawidzimy ich za 45 lat komuny a dużo bardziej za
        to że do tej pory za to nie przeprosili
      • kalfas2 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:38
        GW jest tylko jednym elementem tej machiny. caly region, lacznie z
        Ukraina, pribaltiką, Czechami, -obecnie to wasale USA, gdzie CIA
        uprawia swoje poletko, szerząc antyrosyjską propagande, urabiając
        ludzi wtlaczajac im w glowy obraz zlej i zacofanej Rosji, jej
        nizszosci kulturowej i cywilizacyjnej, technologicznej. Od lat w
        naszych mediach nie widzialem nie tylko pozytywnego ale nawet
        obiektywnego jakiegokolwiek reportazu, artykulu o tematyce
        Rosyjskiej. Kazden bez wyjątku "niuuws" z Rosji jest negatywny i
        wpisuje sie w schemat tworzenia w ludziach poczocia badz zagrozenia
        i strachu, bedz wrogosci, niecheci nienawisci do wszystkiego co
        Rosyjskie. Czemu? USA zawsze i wszedzie rozgrywaly na swoja korzysc
        napiecia miedzy krajami, narodami. Tworzenie antyrosyjskiej POlski
        jest na reke USA, ktore w zamysle moga nami grać i grają przeciw
        Rosji, my jestesmy tylko pionkiem w bitwie mocarstw.
        • bf109 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:46
          Mocarstwa to są w grupie G7, Rosja mocarstwem jest co najwyżej dla
          Abchazji, Czeczenii czy innego Tatarstanu, dla reszty świata jest
          wasalem Chin.
          • kalfas2 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 12:54
            wiec o co tyle kwiku strachu i zachodu, skad to poczocie zagrozenia?
            Skad taki strach USA przed tym krajem? Czemu buduja bazy naokolo
            Rosji? Skad w europie poczucie ze jako partner jest dla rosji za
            slaba, i potrzebna jest wspolna strategia? Twoje pobozne zyczenia,
            magiczne zaklęcia, i dodawanie sobie animuszu dziwnymi urojeniami,-
            to wszystko ma sie nijak do strasznej dla ciebie rzeczywistosci, ze
            Rosja jest mocarstwem, nie takim jak USA, ale jest.
            • mil1231 CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:00
              wbij to sobie do łba- kolejne lata to będzie walka abyście utrzymali tą dzicz w
              jednym państwie :) CCCP jest tak marnym projektem kulturowym i cywilizacyjnym że
              kto będzie mógł , spierniczy z tego waszego afrykańskiego kraiku jak tylko
              będzie miał okazję :)
              • kalfas2 Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:11
                nasz afrykanski kraik to Polska , bo jestem Polakiem od urodzenia,
                etnicznie tez, i nigdy nie wyjechalem np. zmywac gary w Anglii.
                Co do Rosji to ma starszą państwowość, tradycje, i kulture niz my.
                Juz ci pisałem, wiecej pokory i szacunku dla innych, zwłaszcza jak
                nie masz żadnej wiedzy w temacie , jedynie łeb nabity propagandą a
                na gębie szowinistyczne płytkie slogany.
                • mil1231 Szacunek mam dla krajów bogatych, demokratycznych 30.12.08, 13:17
                  , mających coś do zaoferowania- Polska jest ostatnim takim krajem na wschód-
                  CCCP to dno, bieda, zapijaczenie i agresywna "mocarstwowa" polityka oparta o
                  petrodolary. dlatego CCCP nie znoszę i nie mam za grosz szacunku. Jeśli jesteś
                  Polakiem, w co wątpię, to wiesz za co CCCP nienawidzimy- 45 lat komuny, a
                  lekceważymy bo śmieszy nas napinanie się biednego i zacofanego państewka. zera
                  szacunku dla putina-hitlerka i jego śmiesznego kraiku :)
                • zigzaur Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:31
                  Gdybym był Rosjaninem, też bym się tego wstydził i próbował udawać Polaka.
                • johnny-kalesony Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:34
                  kalfas2 napisał:

> nasz afrykanski kraik to Polska , bo jestem Polakiem od urodzenia,
                  > etnicznie tez, i nigdy nie wyjechalem np. zmywac gary w Anglii.
                  > Co do Rosji to ma starszą państwowość, tradycje, i kulture niz my.

Co za brednie ... Z drugiej strony - podziwiam twoją bezczelną arogancję w ich
                  głoszeniu. Grunt to głośno krzyczeć, prawda? ; )

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • pimpus18 Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:42
                    Ja twojej bezdennej głupoty, Johnny, nie podziwiam.

Zajmij się lepiej rock and rollem.
                    • zigzaur Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:44
                      pizdiec
                      • pimpus18 Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:45
                        łabędzi śpiew chama.
                        • zigzaur Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:49
                          Ależ pizdiec!
                          • pimpus18 Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 13:55
                            już się za często powtarzasz.

Baniak ci się zagotował?

• zigzaur Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 14:01
                              Niestety, nie uciekniesz od tego, że u was pizdiec.
                              • kalfas2 Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 15:09
                                nie dokuczaj koledze
                                • zigzaur Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 15:50
                                  Koledze???
                                  • kalfas2 Re: CCCP nigdy nie bedzie mocarstwem 30.12.08, 15:57
                                    zakladam ze to twoj kolega a nie ktos wiecej, ale jak poruszylem
                                    niewygodny temat to przepraszam.heheh,
            • wymiatator1 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 13:01
              Pobożne życzenia to była czerwcowa wypowiedź rosyjskiego ministra finansów o
              tym, że już niedługo ropa będzie po 250$ za baryłkę. Jak jest - każdy widzi. Kto
              w tym wypadku próbuje zaklinać rzeczywistość?
              • mil1231 zera mu się pomyliły :) 30.12.08, 13:02
              • antyreakcjonista Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 13:07
                moze byc po 10 dolarow i 250 ale nie bede tlumaczyl zawilego mechanizmu kreowania cen ropy komus kto nie bedzie chcial tego zrozumiec
                • wymiatator1 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 13:08
                  Taaa. Bo Rosjanie kreują ceny ropy tak, aby udupić własną gospodarkę. Mów dalej.
                  • antyreakcjonista Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 13:11
                    Nie Rosjanie a instytucje i gieldy poprzez roznego rodzaju mechanizmy, rozliczajace w dolarach surowce
                    Jest to potezne narzdzie majace wplyw na rozwoj sytuacji na swecie
        • mil1231 nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 12:58
          Litwa, Lotwa, Estonia- to raz

2. -nic nam CIA nie musi mówić- każdy kto był w CCCP, wie jak jest :)
          3. wy, jako niżsi cywilizacyjnie i kulturowo możecie się od nas uczyć, a nie
          odwrotnie.
          4. Porozumienie na warunkach partnera wyższego cywilizacyjnie- przecież swołocz
          nie może dominować nad cywilizowanymi krajami
          • kalfas2 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:01
            jednym z objawów głupoty jest niewiedza i ignorancja. Rosyjska
            kultura, nauka i sztuka postrzegane są w świecie jako czołowe, o
            polakach opowiada sie w USA jedynie Polisch Jokes. Taka jest prawda
            i staw jej dzielnie czoła, jeśli potrafisz!

zigheil!
            • wymiatator1 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:03
              >Rosyjska kultura, nauka i sztuka postrzegane są w świecie jako czołowe
              ROTFL :D Ja chcę jeszcze :)
              • wymiatator1 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:07
                Taki brak kontaktu z rzeczywistością cechował dotąd wyłącznie fanów PiS-u i
                radyja co ma ryja. Rosyjskiej ambasady nie stać na trolli, którzy nie ośmieszali
                by siebie (a co za tym idzie i Rosji). W każdym państwie (także w Polsce)
                najwięcej szkód czynią ludzie nie wiedzący w jakim świecie żyją i myślący, że
                gadaniem da się zmienić rzeczywistość.
                • kalfas2 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:19
                  WIekszosc postu to prawda, mozesz odniesc te slowa do siebie. Z
                  zadna ambasada nie mam nic wspolnego, a nawet jesli to przesylam Ci
                  gorace pozdrowienia z ambasady Rosji, w mysl zasady: ambasada Rosji
                  pozdrawia ambasade USA.
                  • zigzaur Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:45
                    Pizdiec chce się do Ameryki przyrównywać? Ale jaja!
                    • pimpus18 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:46
                      dlaczego chamom tak Ameryka się podoba?

• zigzaur Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 13:50
                        Pizdiecowi się podoba, bo chce się przystawiać. Ale to jest śmieszne!
                        • kalfas2 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 15:28
                          przestan krzewic rusycyzmy,stale ten pizdiec i pizdiec, opamietaj
                          sie, przypominam ci: nienawidzisz Rosji i wszystkiego co Rosyjskie,
                          wiec wyrazaj sie po Polsku, bo jeszcze ktos pomysli ze lubisz jezyk
                          rosyjski, i zostaniesz zdemaskowany jako agent wplywu piszacy z
                          ambasady.
                          • zigzaur Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 15:48
                            Co ja poradzę, że słowo to nie ma odpowiednika w żadnym innym języku (bo nie
                            potrzebuje)?
                            • kalfas2 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 15:58
                              a wlasnie ze ma, u nas mowi sie "ch...nia" i zapamietaj, bo to piekne
                              ojczyste słowo:)
                              • kalfas2 Re: nie mów pribałtycka, ty ruski śmieciu 30.12.08, 15:59
                                c .h u j n i a ;.....
            • mil1231 my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 13:11
              osiągnięciami gospodarczymi- wam zostaje kultura- sało i samogon :)
              • antyreakcjonista Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 13:20
                Wiesz, zawsze mozesz skozystac z internetu i chocby poogladac zdjecia prowincji rosyjskiej czy cokolwiek, jesli naprawde chcesz, moge pomoc!!czy to syberyjskiej wsi czy miast, cokolwiek!!
                Apropo osiagniec w Rosji ruszyla siec WiBro jesli wies co to i super szybki pociag miedzu Piterem a Moskwa, budowana ma byc do Berlina i na wschod az do Wladywostoku
                Bez mocji spokojnie;))
                • wymiatator1 Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 13:23
                  Kul. Pewnie pojedzie przez Poznań. Może w końcu uda mi się zobaczyć Moskwę i
                  Syberię :)
                  • antyreakcjonista Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 13:56
                    Tak przez Poznan a nie inaczej, byloby szybciej, RŻD i Deutsche Bahn chcialo przejac od PKP i zmodernizowac te linie ale jak to w pekapie ciagle burdel i przeciaga sie
                    Apropos obecna koleja mozna dojechac bez problemu na cudownie piekna Syberie tak samo jak samolotem smignac
                    • wymiatator1 Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 14:04
                      Ale za dużo przesiadek a bilety PKP drogie. Kumpel ze studiów jechał koleją
                      transsyberyjską a potem jakoś przez Mongolię i do Chin. Na taką wycieczkę dla
                      dwóch osób wydał niecałe 3000 zł.
                      • antyreakcjonista Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 14:23
                        To prawda ale z Minska czy Moskwy jedzie sie bez problemu.Samolotem jeszcze drozej jelsi chcemy szybko i stosunkowo tanio to koleja lub autobusem do Moskwy a pozniej bodajze z Wnukowa samotem, cena dajmy na to do Abakanu to jakies 1700zl
                        www.abakan-airport.ru/pages/timetable_en.htm
                        • kalfas2 Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 15:30
                          drogo, jak zostane juz Carem to wszystko sie zmieni.
                          • antyreakcjonista Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 15:36
                            Drogo drogo
                            dlatego smigam najczesciej do Kaliningadu, mam blisko bo mieszkam na Pomorzu
                            W sumie mozna sie zgadac na eskapade;)wesolego nowego i lekkiego kaca "Carze":))
                            • kalfas2 Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 15:48
                              tak sobie mysle zeby kiedys zebrac sie 2 ekipami, z jednej strony
                              zigzaur, gekon, i kilku innych krzykaczy i elementu wywrotowego, z 2
                              my i ktos tam jeszcze, eva mogla by kibicowac, zrobili bysmy turniej
                              szachowy, potem zobaczyli bysmy filmy Rambo i Oswobożdienie, i
                              stoczyli boj na smierc i życie, w slusznej sprawie.
                              • darekvtb Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 16:27
                                Ja jestem "za", a nawet... przeciw! (c)
              • zigzaur Re: my oprócz kultury możemy pochwalić się 30.12.08, 13:29
                Co do samogona, to zgoda, z sałem będzie pizdiec niedługo.
    • zigzaur raSSija to pizdiec 30.12.08, 12:53
      i nic więcej
    • tsuranni ale popie...ńcy 30.12.08, 13:37
      podobnych debili nie brakuje w żadnym kraju. Spędzić ich razem z
      naszą Młodzieżą Wszechpolską i niemieckimi neofaszystami na
      odpowiednio duży kryty stadion, uszczelnić na nim dach i
      zagazować....
      • zigzaur Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 13:43
        Ktoś wpadł na pomysł zorganizowania, oczywiście transmitowanego przez telewizję,
        meczu Polska-Niemcy w dyscyplinie sportowej: bijatyki skinów.
        • pimpus18 Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 13:48
          weź udział, zig.

Zrobią ci trwałą przy pomocy wooden shampoo!
          • zigzaur Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 13:51
            Nie mam warunków fizycznych, ale chętnie obejrzę.
            • pimpus18 Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 13:53
              weź udział, będzie ci się potem lepiej myśleć.
              • zigzaur Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 14:03
                Ja do Niemców nic nie mam.
                A waszych to niedługo się będzie tłuc packą na muchy. Pizdiec i gołod.
                • pimpus18 Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 14:15
                  tak się zastanawiałem, w jakiej drużynie ewentualnie mógłbyś wystąpić.

zig, nie hukaj.

Jak na słabe warunki fizyczne, hukać umiesz głośno.

Widzę, że internet dał ci nowe możliwości.

W realu to se nie pohukasz za dużo, nie?
                  • zigzaur Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 14:53
                    W realu to ja robię zakupy.
                    • kalfas2 Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 15:35
                      jesli mowa o walkach kiboli to nasi sa najlepsi w tej chwili, arka
                      niszczy wszystkich. Angole i Rosjanie nie maja szans, juz dostali
                      wpie... na youtube mozesz znalezc filmy. Nasi zawsze dobrze sie
                      napie...li,taki to juz wojowniczy narod.
                      • zigzaur Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 15:53
                        To nie był mój pomysł ale jakiegoś działacza niemieckiej mniejszości ze Śląska.
                        "Zawodnicy" niekoniecznie musieli być rekrutowani z grona kiboli piłki nożnej.
                        • kalfas2 Re: ale popie...ńcy 30.12.08, 16:02
                          kibole to teraz nie pijaki i lajzy ktore wachaja klej, pala fajki.
                          Prowadza sportowy tryb zycia, pod ustawki, czyli sa wycwiczeni ,
                          napieraja w klubach od judo po karate, goscie znaja sie na sprawie,
                          mozna ich naswac sportowcami ktorzy przeszli na ciemną strone mocy.
    • antyreakcjonista Tak traci Polska przez glupkow!!!!!!!!!!!! 30.12.08, 14:16
      www.wnp.pl/artykuly/slawkow-zadyszka-przy-ruskim-torze,5136_0_0_0_0.html
    • rosolina Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 14:31
      Smutne to, ale jeszcze trochę, a będzie odwrotnie. Żal tylko tych
      biednych ogłupianych ludzi.
      • zigzaur Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 14:54
        Mnie tam nie żal. Teoria Darwina mówi, że słabsi (umysłowo) są skazani na zagładę.
        • antyreakcjonista Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 15:02
          powinienes niezyc
          • zigzaur Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 15:09
            Wczoraj pisało, że was jest już tylko 143 mln (oczywiście, z uwzględnieniem
            faktu dużego przyrostu naturalnego u ludności muzułmańskiej).
            • antyreakcjonista Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 15:36
              podaj zrodlo ciekawe
              ;))
              • zigzaur Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 15:49
                A ile?
            • kalfas2 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 15:37
              143 miliony w granicach rosji, i ok. 100 poza granicami. Niestety,
              nie bedzie dane ani tobie, ani twoim dzieciom, ani wnukom, ogladac
              upadku rosji, jesli takowy kiedykolwiek bedzie mial miejsce. Musisz
              sie mentalnie przygotowac i nastawic na cos strasznego: ONI TAM
              BĘDĄ!!!!
              • zigzaur Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 15:50
                Jakie znowu 100?

A i wśród tych 143 to nie więcej niż połowa. To już Turków jest więcej.
                • kalfas2 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 16:05
                  w rosji ok 82% ludnosci to etniczni rosjanie. w granicach bylego
                  CCCP rzyje kilkadziesiat mln, np. na samej ukrainie ok 12-14 mln.
                • kalfas2 Re: Rosja jest wszystkim, reszta niczym 30.12.08, 16:11
                  poza tym nie zapominaj za POlacy to Rosjanie Zachodni...heheheh :/
    • mln79 Co za pokręcony kraj 30.12.08, 15:32
      Z tekstu wynika, że większość uczestników organizowanych przez
      demokratyczną opozycję demonstracji rekrutuje się z flirtującego z
      hitlerowską symboliką ugrupowania, któremu przewodzi gej, a jednym z
      czołowych działaczy jest Żyd. Czy można w jednym zdaniu zawrzeć
      więcej sprzeczności?
      • zigzaur Re: Co za pokręcony kraj 30.12.08, 15:52
        To jeszcze nic:

Prezydent tego kraju, obejmując urząd z namaszczenia poprzedniego
        dwukadencyjnego prezydenta, zaapelował o nasilenie walki z korupcją, czym
        jednoznacznie owe dwie kadencje podsumował.

Tenże sam prezydent dzisiaj podpisał ustawę, wskutek której stał się zbędny a
        nawet wręcz zawadzający.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka