Dodaj do ulubionych

Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo

06.01.09, 21:31
Gruba sprawa :/
Wspolczuje temu Panu.

Poki co oprocz zawiadomienia odpowiednich sluzb (podrobka dokumentow to dosc powazny paragraf), powinien skontaktowac sie z home.pl czyli firma w ktorej ci zlodzieje wykupili (albo i nie bo tego tez nie wiadomo) sobie hosting, i zagrozic konsekwencjami jesli z miejsca tego gowna nie zablokuja.
Moze cos by to dalo, choc i tak sporo osob juz sie nacielo.
Obserwuj wątek
    • crouch3r Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 21:39
      Przejrzalem ta strone. Wszystko faktycznie wyglada normalnie, SA OPCJE OPLATY
      ZA POBRANIEM wbrew artykulowi z tego co widze w regulaminie sklepu + mozliwosc
      placenia w ratach.

Mozna to jakos wyjasnic? ;-)
      • mar_or Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 21:52
        Ktoś pisał na innym forum, że po dodaniu towaru do koszyka opcja za pobraniem
        znika :) To, że to jest oszustwo nie ma najmniejszych wątpliwości, jeśli ceny na
        np. telewizory potrafią być o ponad 2000 niższe niż u konkurencji, a sklep
        powstał kilka dni temu, do tego podszywa się pod inną firmę, to nie ma się tu co
        zastanawiać.

Ciekawe ile dni sklep jeszcze podziała i ilu biednych czytelników Faktu i SE
        straci swoje pieniądze.
      • malysdd Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:20
        Na zdjęciach sprzętu audio wypatrzyłem napisy MegaHz - nawet nie chciało im się zdjęć sprzętu skopiować ze strony producenta - to (napisy) pewnie dałoby mi do myślenia, ale nie zmienia to faktu, że rzeczywiście strona jest dobrze przygotowana - na szczęście nie planuję teraz zakupów. Wyrazy współczucia dla właściciela poszkodowanej firmy
        • bialyx Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 09:34
          Strona nie jest dobrze przygotowana - ten regulamin jakiś taki skopiowany. A po
          za tym na pierwszy rzut oka śmierdzi tytuł strony "Business Shop - Twój sklep w
          sieci" - ktoś wykorzystał szablon sklepu internetowego - wiele z takich jest
          dostępne za darmo albo na Allegro.

Jaki profesjonalny sklep internetowy zostawiłby taki tytuł ?
      • antekguma1 Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 09:36
        crouch3r napisał:

> Przejrzalem ta strone. Wszystko faktycznie wyglada normalnie, SA OPCJE OPLATY
        > ZA POBRANIEM wbrew artykulowi z tego co widze w regulaminie sklepu + mozliwosc
        > placenia w ratach.
        >
        > Mozna to jakos wyjasnic? ;-)

Może bys jeszcze raz przejrzał dokładnie i spróbował coś kupić. Poza tym, że już
        przegladarka drze papę o podszywanie sie pod certyfikat innej strony to jedyna
        opcja to przelew !!!. Brak danych adresowych, bark telefonu stacjonarnego.
        kantem wali na kilometr. Więc nie opowiadaj głupot, chyba, że masz cos wspólnego
        z tym oszustwem.
    • kpaxxx Nieźle ktoś sobie to wymyślił 06.01.09, 21:55
      Reklama w fakcie i w SE - wiadomo kto czyta te gazety... ludzie łatwowierni, dla
      których duży telewizor jest symbolem statusu ...
    • wladca_piaskownicy Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:08
      Opera podaje błąd certyfikatów, to już daje do myślenia.
      • kpaxxx Ognistylisek też ... 06.01.09, 22:22
        ...ale kto by się tym przejmował skoro można tanio kupić wypasiony telewizor :)
        • acer19 Re: Ognistylisek też ... 06.01.09, 22:44
          kpaxxx napisał:

> ...ale kto by się tym przejmował skoro można tanio kupić wypasiony telewizor :)
          ----------------------------------------------------------
          Właśnie nie przejmują się tylko idioci, ponieważ każdy sklep przesyła towar
          przez pocztę lub kuriera i płaci się w momencie odbioru towaru. Jeśli jest
          inaczej to zwykły kant.
          • romek-sz Re: Ognistylisek też ... 07.01.09, 02:19
            No, tu to akurat pojęcia nie masz o zakupach internetowych na tzw. "zachodzie" -
            tu się najpierw autoryzuje, a później wysyła.
            Wyjątki, na które trzeba sobie zapracować (w taki, czy inny sposób), pomijam.

Pozdrawiam serdecznie, ze "zgniłego zachodu:" ;-)
      • vexo Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:29
        Błąd certyfikatu w tym przypadku nie jest istotny. Wynika on z faktu, że certyfikat jest dla 1rtv.pl (i wtedy działa) a nie dla www.1rtv.pl (co jest częściej wpisywane).

Ważniejsze jest, że certyfikaty tego typu gwarantują tylko, że oglądamy daną witrynę i nikt nie może podsłuchać/zmodyfikować naszej z nią komunikacji. Taki certyfikat można kupić za kilkadziesiąt/kilkaset złotych i poza udowodnieniem, że się jest właścicielem domeny, nic więcej nie trzeba dowodzić by go dostać.

Niestety wiele ludzi każdy certyfikat czy kłódeczkę iterpretuje jako gwarancję tego, że sklep (czy inna witryna) jest prawdziwy, legalny. Dlatego mam nadzieję, że coraz więcej firm zacznie używać nowych certyfikatów, które pokazują również ich właściciela (na zielonym tle nazwa firmy zaraz obok adresu strony - przykład na stronie logowania mbank.pl). Do tego czasu każdy będzie mógł sobie tanio kupić certyfikat dla swojej domeny, a na stronie podać fałszywe dane o jej właścicielu i większość uwierzy.
        • wodny Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 23:52
          Otóż to jest właśnie.

A przy okazji warto obejrzeć sobie, jak Fx pokazuje certyfikat dla mBanku - tam
          jest też potwierdzenie tożsamości właściciela.
      • dzemski Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:54
        FF także:
        www.1rtv.pl używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa.

Ten certyfikat jest prawidłowy tylko dla 1rtv.pl.

(Kod błędu: ssl_error_bad_cert_domain)

Powodem tego może być nieprawidłowa konfiguracja serwera albo próba podania się
        za ten serwer przez podmiot nieuprawniony.
        • pindolpindol Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 01:35
          > FF także:
          > www.1rtv.pl używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa.
          >
          > Ten certyfikat jest prawidłowy tylko dla 1rtv.pl.

czy umiesz czytac ze zrozumieniem? certyfikat wystawiony jest na "www.costam.pl"
          wiec nie pasuje do "costam.pl" - tego typu blad jest do naprawienia w mniej niz
          godzine - trzeba po prostu przejrzec wszystkie odnosniki na stronie i je poprawic;
          • antekguma1 Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 09:40
            pindolpindol napisał:

> > FF także:
            > > www.1rtv.pl używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa.
            > >
            > > Ten certyfikat jest prawidłowy tylko dla 1rtv.pl.
            >
            > czy umiesz czytac ze zrozumieniem? certyfikat wystawiony jest na "www.costam.pl
            > "
            > wiec nie pasuje do "costam.pl" - tego typu blad jest do naprawienia w mniej niz
            > godzine - trzeba po prostu przejrzec wszystkie odnosniki na stronie i je popraw
            > ic;

A ty umiesz.

Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web

Certyfikat zabezpieczeń przedstawiony przez tę witrynę sieci Web został
            wystawiony dla adresu innej witryny.

Problemy z certyfikatem zabezpieczeń mogą wskazywać na próbę oszukania Cię lub
            przechwycenia danych, które wysyłasz do serwera.

Sama przegladarka ostrzega. I to IE7. Ale durniów nie brakuje.
            • wodny Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 17:39
              Pan Pindol ma rację :-)

Komunikat o błędnym certyfikacie to drobna wpadka podszywacza. Być może również
              spowodowana niedokładnym zacytowaniem adresu przez gazetę.pl. Przechodząc po
              witrynie przez cały czas w domenie 1rtv.pl (bez www), żadnego ostrzeżenia nie
              dostaniemy.
              • tomislaw76 Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 10.01.09, 12:33
                www.opelczesciuzywane.pl/links.html
                ten sklep jest stworzony z tego samego szablonu i jak chce się skontaktować z
                nimi poprzez formularz wyświetla się info:

"Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia
                sklep używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa."

myślę, że błąd w certyfikacie jest z winy home.pl, które te gotowe szablony
                sprzedaje: home.pl/sklepy

a nie nabywców
                • wodny Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 14.01.09, 00:02
                  Tam sytuacja wyglądała inaczej.

Tutaj klient nie wykupił certyfikatu dla swojej domeny po prostu, bo chciał
                  zmniejszyć koszty i liczył na klientów z przeglądarkami, które nie są tak
                  restrykcyjne jak Firefox 3.

W tamtym przypadku było to niedopatrzenie klienta. Wystarczyła jedna linijka
                  każąca mod_rewrite przekierować z www.1rtv.pl na 1rtv.pl. Cały sklep byłby nadal
                  w pełni funkcjonalny i nie byłoby ostrzeżenia o certyfikacie.
    • nessie-jp Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:17
      Pięknie. Nasza dzielna policja walczy z "piratami" słuchającymi muzyki na
      Youtube, ale o prawdziwych piratach kradnących ludziom dorobek życia nie ma
      nawet pojęcia.

Super mamy system prawny, że można założyć konto na własną firmę, ale z cudzym
      NIP-em.
      • jwoj Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:30
        coś mi tu nie pasuje...700 tys zł na reklamy? wątpię żeby im się opłacało.Co z
        tego że mieli 79 tys wejść? ile było unikalnych?
        Ci co mają sklepy internetowe wiedzą ile jest klientów na liczbę wejść.
        Nie ma szans żeby zarobili więcej niż wydali na reklamy.A nawet jeśli im się
        zwróciło to niewiele zarobili przy ryzyku iluś tam lat paki.
        • mar_or Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:41
          Dla porównania: przed świętami była głośna sprawa sklepów nando i oskarmedia
          (oba to była jedna firma), reklamowali się w ceneo, udało im się oszukać w sumie
          kilka tysięcy osób. Sklep sprzedawał telewizory LCD, licząc 2000 osób x 2500
          średnio za jeden TV, mamy 5 mln, więc spokojnie można zainwestować prawie mln
          złotych i liczyć na duży zwrot z inwestycji :)

A podejrzewam, że skoro sklep podszywa się pod wydawnictwo, to pewnie i z
          reklamami tak zachachmęcił, że za nie wcale nie zapłacił :)
      • vexo Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:36
        nessie-jp napisała:

> Super mamy system prawny, że można założyć konto na własną firmę, ale z cudzym
        > NIP-em.
        >

Może się mylę, ale w tym przypadku chyba nikt nie zakładał firmy z cudzym NIP-em, a jedynie wykorzystał NIP i nazwę innej firmy by uwiarygodnić swój przekręt. Przed tym nie zabezpieczy żaden system prawny (co najwyżej powinien pozwolić na szybkie wykrycie, udaremnienie i ukaranie takich działań).
      • helcim Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:40
        Ciekawe kiedy policja i prokuratura ruszą palcem w tej sprawie. Po tym artykule goście pewnie już wyczyścili konto i zmienili miejsce pobytu. Swoją drogą to wyrazy współczucia. Że też trafiło akurat na tak świetne wydawnictwo. Mam nadzieję, że poza całym zamieszaniem nie wpłynie to na jego działalność.

okle.pl
    • kuka9 Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:28
      nieźle, domena zarejestrowana też na wydawnictwo albatros przez home.pl -
      ciekawe czy za reklamy w fakcie i se już zapłacili czy jeszcze czekają na
      przelew.
      • sawosz Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:33
        blad certyfikatu w sklepie internetowym.. hmm.. co za idiota tam cos kupil???
        • mar_or Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 22:49
          Ja właśnie sobie kupiłem 43 calowy TV sharp. Z tego co widzę moje zamówienie ma
          numer około. 250, więc na razie niewiele osób się nabrało :) Niestety po dodaniu
          do koszyka znika opcja wysyłki za pobraniem, więc poprosiłem o taką formę w
          komentarzu do zamówienia, teraz czekam na kuriera ;))
        • lukpecyn Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 10:21
          Taki idiota co czyta gazety typu Fakt czy Super Expres ;-)
    • liberau Home.pl chroni oszustów? 06.01.09, 22:52
      Jak to jest że home.pl nie reaguje na taki przekręt? Czy na zgłoszenia spamu też
      nie zamierzają reagować tylko będą czekać na policję, prokuraturę i sądy???
      Ładny mi provider...
    • magpie Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 23:02
      Mój program antywirusowy ostrzega mnie, że ktoś podszywa się pod
      prawdziwą stronę. No ale jeżeli korzysta się z pirackiego windows i
      nie kupi sie pożądnego pakietu ochrony komputera, to się za to płaci
      • elvis50001 Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 23:14
        magpie napisał:

> Mój program antywirusowy ostrzega mnie, że ktoś podszywa się pod
        > prawdziwą stronę. No ale jeżeli korzysta się z pirackiego windows i
        > nie kupi sie pożądnego pakietu ochrony komputera, to się za to płaci

Dobre :) Po tej wypowiedzi sadze ze kupiles tam kilka telewizorow:)
        Gratuluje oryginalnego windowsa buehehehehehe
      • miqusia Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 23:24
        magpie napisał:

> nie kupi sie pożądnego pakietu ochrony komputera, to się za to płaci

ROTFLMAO... Czlowieku, skad tys sie urwal? Normalnie monitor oplulam, a laptopa
        nie tak latwo wytrzec :D
        • cos.przykrego Wirtualny komputer i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 17:56
          a ja mam UPS z APC i PC z XP a Bil Gajtes juz o mnie wszystko wie, nawet jak
          wygladam, bo mam kamerke w komputerze. No i do mojego laptopa, wlazi tak duzo
          ludzi, ze musze se internet zwiekszyc, bo nijak czytac mom te gazete...

nie badz madry inaczej - nie ogladaj TVN
      • lutski Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 06.01.09, 23:50
        magpie napisał:

> nie kupi sie pożądnego pakietu ochrony komputera, to się za to
        płaci

A ja mam listwe zasilajoncom i rzadne wirusy mi nie grożo.
      • coddie63 Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 00:13
        Ludzie, dajcie szanse zrozumieć temu człowieczkowi. Kolego - twój
        superantywirusowy Windows nic ci nie pomoże, bo 1rtv podszył się nie pod witrynę
        ale pod istniejącą firmę. W dużym uproszczeniu: www.1rtv.pl nie jest witryną
        fałszywą - to jest jak najbardziej prawdziwa witryna oszusta. Tego twój
        Windowsik niestety nie ominie. A tak w ogóle to kolega nie z BSA, że tak promuje
        oryginalny soft?
    • elvis50001 Jaki doskonaly przekret? Co za bzdury? 06.01.09, 23:11
      Co wy wypisujecie za bzdury? Jaki doskonaly przeklret - pokazcie mi na tej
      stronie jakiekolwiek namiary na ta firme! Jakis adres, numer telefonu?
      Jedynie formularz kontaktowy lol :)
      Jakim trzeba byc debilem, zeby kupic cokolwiek w czyms takim.
      Przeciez jak wyglada tam rejestracja :) Nawet zadnej aktywacji konta przez
      mailka nie ma :) Zenada a nie doskonale oszustwo :)
      • miqusia Re: Jaki doskonaly przekret? Co za bzdury? 06.01.09, 23:32
        elvis50001 napisał:

> Co wy wypisujecie za bzdury? Jaki doskonaly przeklret - pokazcie mi na tej
        > stronie jakiekolwiek namiary na ta firme! Jakis adres, numer telefonu?
        > Jedynie formularz kontaktowy lol :)
        > Jakim trzeba byc debilem, zeby kupic cokolwiek w czyms takim.
        > Przeciez jak wyglada tam rejestracja :) Nawet zadnej aktywacji konta przez
        > mailka nie ma :) Zenada a nie doskonale oszustwo :)

Zwlaszcze ze kilka tygodni temu bardzo glosna byla sprawa sklepu, ktorego
        zarejestrowana siedziba miescila sie w piwnicy w jednym z blokow, ktory rowniez
        kusil - obnizkami na swieta. Mimo ze sprawa zostala zgloszona, sprawcow zdaje
        sie nie ujeto. IMO sa szanse, ze to ci sami oszusci. Kiedy sie ludzie naucza, ze
        obnizki cen o 2-3 tysiace w sklepie internetowym sa podejrzane?

Inna sprawa, ze naprawde trzeba byc nierozwaznym, zeby kiedy kupuje sie w nowym,
        malo znanym sklepie, nie poszukac numeru telefonu stacjonarnego (ktory w Polsce
        chyba nie tak latwo zalozyc (?) - a tutaj na stronie pomoc tylko komorki), nie
        sprawdzic adresu pocztowego, jak dlugo strona istnieje itp..
        • pindolpindol Re: Jaki doskonaly przekret? Co za bzdury? 07.01.09, 01:33
          > malo znanym sklepie, nie poszukac numeru telefonu stacjonarnego (ktory w Polsce
          > chyba nie tak latwo zalozyc (?) - a tutaj na stronie pomoc tylko komorki), nie
          > sprawdzic adresu pocztowego, jak dlugo strona istnieje itp..

jasne - numer telefonu stacjonarny mozna sobie zalatwic w 15 minut - chocby
          przez komunikator Skype, pewnie rowniez przez kilkunastu operatorow VoIP;

obudz sie, obudz!
      • wodny Re: Jaki doskonaly przekret? Co za bzdury? 07.01.09, 01:08
        Ominąłeś zakładkę regulamin, a tam stoi:
        Sprzedającym jest Albatros Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Kazury 2/12
      • krakow_biezanow_drozdzownia Elvis ma rację. Jeżeli nie podaje adresu, 07.01.09, 02:04
        nru telefonu etc. znaczy - sprawa mocno podejrzana.
      • wspolna-flaszka.pl ignorant 07.01.09, 09:05
        "Nawet zadnej aktywacji konta przez
        mailka nie ma :) "

zwlaszcza ze 30% wyslanych przez funkcje mail listow nie dochdozi (drugie tyle
        albo i wiecej przychodzi po 30 minutach), co za jełopem trzeba byc by cos
        takiego na sklepie zrobic, odrazu żegnamy sie z masa potencjalnych klientow.
    • pers321 Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo - i co dalej 06.01.09, 23:24
      Od kilku godzin trwa tu dyskusja: oszust, nie oszust - oszust.
      Wpisałem w przeglądarkę hasło 1rtv.pl.

A jakże - sklep otworzył się w całej krasie...
      Jakoś nikt nie zamierza go zamykać...

Gdzie hosting, gdzie provider ???
      Aha - nic nie rozumiem... złodziej nadal grasuje.

A nie wiadomo jeszcze, czy nie wyszpiegował haseł bankowych
      tych nieszczęśników, którzy połakomili się na niskie ceny...
      • cyklista Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo - i co d 06.01.09, 23:36
        > A nie wiadomo jeszcze, czy nie wyszpiegował haseł bankowych
        > tych nieszczęśników, którzy połakomili się na niskie ceny...

Nie wiem co od nich wyciągnął, ale na stronie płatności pyta o PESEL. Strona
        platności.pl też zgrabnie podrobiona, tyle że logo VISA zrzuca na Allegro. I tu
        jest kolejna ciekawostka - wykorzystano do przekrętu Platnosci.pl, Visę, Allegro
        i pewnie jeszcze kogoś i ... cisza. Stronka dalej sobie wisi.
      • kpaxxx W Oskar media ludzie kupowali nawet gdy były wątpl 07.01.09, 07:31
        Czytałem gdzieś na jakimś forum wątek dotyczący słynnego sklepu Oskarmedia.
        Fajnie się tam rozwijała dyskusja. Najpierw pojawiły się jakieś wątpliwości,
        ktoś pisał że nie można się dodzwonić do sklepu itd Potem ktoś odkrył że takiego
        adresu nie ma ... no i w tym momencie pojawił się pan X i pięknymi słowami
        zdementował wszystkie rewelacje na temat sklepu i zapewniał że wszystko jest w
        porządku. I ludzie to łyknęli ... Potem było jeszcze ciekawiej. Gdy tylko ktoś
        się poskarżył na forum że czeka na towar i nie może się doczekać, odzywał się
        pan X i jakoś to wyjaśniał a towar faktycznie był później wysyłany albo skarżący
        się internauta otrzymywał zwrot pieniędzy. To uwiarygodniało sklep w oczach
        innych ... Gdy w końcu wszystko całkiem pierdyknęło, na forum pojawił się pan Y
        stwierdzając że jest przedstawicielem firmy Z, która przejęła sklep Oskarmedia i
        zapewniał że wszystkie wierzytelności zostaną uregulowane. Oczywiście nie
        zostały ...

Niezłe jaja ...
    • bugmenot2008_2 W zamówieniu przy koncie do wpłaty pojawia się 06.01.09, 23:38
      jakieś nazwisko. Jak go poszukać w google to trafia się na wpisy w blogach
      dotyczące wcześniejszych przekrętów. Ten sklep śmierdzi na kilometr.
      • mar_or Re: W zamówieniu przy koncie do wpłaty pojawia si 06.01.09, 23:45
        Ciekawe po co podał prawdziwe nazwisko, skoro akurat robiąc przelew można wpisać
        jakiekolwiek dane, ważne żeby numer konta się zgadzał.
        • bugmenot2008_2 Inna ciekawostka pan z konta w Intelligo ma konto 06.01.09, 23:51
          pocztowe na gazeta.pl :)
          Raczej obstawiałbym, że nazwisko jest zmyślone.
          • shymoons Maja też przelewy24.pl ... n/t 07.01.09, 00:09
    • klopsus Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 01:31
      > wazny paragraf), powinien skontaktowac sie z home.pl
      Masz rację. Home.pl musi reagować, bo to do nich należy obowiązek sprawdzenia
      danych kontrahentów, a to wystarczy zajrzeć do KRS. Nie ma takiej firmy w bazie KRS.
      • ssen KRS 07.01.09, 20:44
        Z tego co pamietam wpis do KRS musza posiadac tylko spolki kapitalowe (z o.o. & S.A).
        Pewnie ze 3/4 klientow home.pl jesli nawet nie wiecej (jak i innych glownych firm hostingoweych) to spolki osobowe czy ludzie prowadzacy jednoosobowa dzialanosc.
    • yan-mar Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 02:57
      nawet przy opisie zdjęcia oszustwo - Sony 40W4000 nie jest 100 hercowy...
      chyba już to powinno dać do myślenia...
    • krzychoo74 Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 06:31
      Jeżeli wszystkie dokumenty są na Pana z Albatrosa to może prosić o wyłączenie
      domeny. Bez policji. Bo wszystko jest jego ;)
    • adamdark01 Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 07:10
      nie jednokrotnie pisałem tu,w tych postach, ostrzegałem przed kupowaniem przez
      internet,wpadki są ogromne,oszukaństwo jeszcze większe,na całym świecie,kod
      twojej karty przechodzi z rąk do rąk,czemu ludzie są do tego stopnia
      naiwni,?przestańcie napalać się na te bzdury oszukańcze,nie płaćcie z góry za
      towar ,zanim go nie dostaniecie,niech u was będzie charakter twardszy od
      sprzedającego,
      jest system na spłaty i jest gotówkowy, w ostatnim przypadku,tylko jak towar
      jest przez was sprawdzony i w waszych rękach,wtedy zapłacić.
      przez internet nie macie żadnego pojęcia u kogo i co kupujecie, i czy w ogóle
      ten towar dostaniecie,a płacicie z góry, a potem co Bóg da-.
      pozdrawiam przyjaciół
      adamdark.
    • pelissa81 Re: Wirtualny sklep i prawdziwe oszustwo 07.01.09, 14:51
      DOMENA:
      1rtv.pl
      id abonenta:
      hmns436278 (FIRMOWA)
      serwery nazw:
      dns.home.pl. [62.129.252.30]
      dns3.home.pl. [216.93.176.64]
      dns2.home.pl. [213.25.47.166]

utworzona:
      2008.12.20 11:03:10
      ostatnia modyfikacja:
      2008.12.20 11:03:10

ABONENT:
      firma:

Wydawnictwo Albatros
      ulica: Wiatraczna 19 m 14
      miasto: 04-284 Warszawa

ostatnia modyfikacja:
      2008.12.19

============================
      nazwa sie zgadza, adres inny.
      Zrobilabym dokladnie co kolega wyzej mowi: zmienila dane logowania w homie i
      wylaczyla czasowo domene. Swoja droga - ktos chyba skorzystal z poradnika " Jak
      zarobić 2 mln na e-handlu przed świętami."
      www.e-komers.pl/index.php/2008/12/jak-zarobic-2-banki-netto-na-e-handlu-przed-swietami/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka