amus00 12.01.09, 12:32 taka polska normalka, każdy kto choć złotówkę podatków zapłacił uwaza ze ciężko pracuje i wszystko mu się od wszystkich należy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_murzyn "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc... 12.01.09, 12:41 Pewnym osobom powinni zakazać posiadania potomstwa . Odpowiedz Link Zgłoś
sim.on Wiktoria 12.01.09, 12:46 imię dziecka pasuje jak ulał do sytuacji. Wszystkie wiktorie, andżeliki, oliwie i inne wynalazki to imiona dzieci ograniczonych rodziców, którzy chcą się w ten sposób dowartościować, poczuć powiew wielkiego świata ( bo to przecież takie "oryginalne", światowe, telewizyjne imiona ). Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wiktoria 12.01.09, 12:51 a jak ty masz na imię? Może Saimon/Sajmon/Simon? :) Walnąłeś z tymi imionami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sob.marek Re: Wiktoria 12.01.09, 13:03 ale z Ciebie pajac szanony/szanowna 'sim.on' Odpowiedz Link Zgłoś
ojapierdziu Re: Wiktoria 12.01.09, 13:23 Zwłaszcza Wiktoria. Pewnie rodzice zapatrzyli się na serial o św. Wiktorii z Sabiny z 253r. A ci od Oliwii zapatrzyli się na ten światowy hit ze św. Oliwią z Brescii. Ja rozumiem, że Dżessiki i Brajany moga 'boleć', ale akurat te imiona to tradycja chrześcijańska. Nie każda dziewczynka w Polsce musi się nazywać Ania, Kasia, Agnieszka. Są to imiona rzadsze, ale z polskimi odpowiednikami. Odpowiedz Link Zgłoś
sim.on Re: Wiktoria 12.01.09, 13:31 Wiktoria radzkie??!?! to sie ubawiłem - teraz co druga dziewczynka to Wiktoria a co drugi chłopiec to Kaceprek. A ich rodzice są zawsze bardzo charakterystyczni... Imię jakie nadają rodzice swojemu dziecku najwięcej mówi właśnie o nich Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst Re: Wiktoria 12.01.09, 15:03 Za kilka miesięcy będę ojcem córki. Myślę o imionach: Ania(mało prawdopodobne), Kasia (chyba to), Judyta (pomysł żony, nie sądzę by dobry). Co o tym powiesz panie nieomylny? Od razu powiem. Moja żona telewizor ogląda może raz w tygodniu i nie są to seriale. Oboje jesteśmy wykształceni. Ona z maturą i przerwanymi studiami a ja z dyplomem uczelni wyższej technicznej. Chcemy wybrać imię polskie ale nie archaiczne. Coś w miarę normalnego bez udziwnień. Tyle, że ile ma być Agnieszek, Kasi, Ann? Myślisz, że łatwo jest wybrać jakieś w mojej rodzinie? Mój ojciec ma 8 rodzeństwa, matka ma dwóch braci i każde ma conajmniej dwójkę potomstwa. Powiedz mi jaki mam wybór, skoro to tylko z mojej strony, a przecież jest jeszcze rodzina od strony mojej ukochanej kobiety? Wiele imion już przejrzeliśmy i wiele odrzuciliśmy bo nie podobały się ono nam. Chcemy by było w miarę nowoczesne ale bez przesady. Tyle, że to co wybierzemy teraz za kilka lat może już być śmiesznie brzmiące lub dziwne, a także nie podobać się samej córce. Zresztą z tego co mi powtarza się wciąż, to nie ma kobiety, której podobałoby się jej własne imię. Tak więc o "guru od imion" co powiesz... Bo w mojej rodzinie byś pewnie przy możliwościach wymiękł gdy żeńskie imiona popularne i ładne, jak również te ładne rzadsze, są zazwyczaj zajęte? Gdy powiem u mnie Agnieszka to od swojej strony myślę o dwóch osobach a od strony swej połówki o kolejnych 2. Katarzyny są dwie z mojej strony, Ewy dwie, Marzena, Beata, Weronika, Krystyna, Oliwia, Maria to kolejne 2, Iwona, Joanna, Danuta i uwierz, że ja tu wymieniam tylko część tych jakie są już w mojej rodzinie, a mam nadal wiele do wymieniania spośród. Daleko mi do kolesia z artykułu, choć wrzucasz i mnie pewnie do szufladki jakiejś. Bo tak najłatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sim.on Re: Wiktoria 12.01.09, 15:51 a teraz w jednym zdaniu streść mi o co Ci chodziło bo nie wiem za bardzo do czego zmierzasz a za to znam wykształcenie Twojej żony ( zapomniałeś napisać czemu przerwała studia ) i wszystkie Twoje ciotki. Nie wiem do czego zmierzasz bo w Twojej wypowiedzi ani razu nie pada imię Wiktoria i właściwie powiedziałbym, że podzielasz mój gust jesli chodzi o imiona?... Odpowiedz Link Zgłoś
starosta Taa... Wiktoria 12.01.09, 13:31 Wiktoria ma na imię moja babcia, rocznik 1934. W jej stronach, wśród ludzi w jej wieku, jest to dość popularne imię, podobnie jak Rozalia czy Róża. To, że teraz zdażają się Victorie (po Beckhamowej) to już inna para kaloszy. Ale Wiktoria to b.stare imię. BTW Andżelika była na topie jakieś 20 lat temu... Co jest teraz? I don't know. Ja dałem synowi na imię Jaś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ziemniaczarek Re: Wiktoria 12.01.09, 13:49 Wiktoria to imie angielskiej krolowej, jednej z najbardziej znanych na swiecie. Wiktoria to z laciny zwyciestwo. Niech pan laskawie pomysli o tym, ze w Polsce nie tylko rodzice z marginesu spolecznego nadaja takie imiona dziecku. To nie nasza wina, ze istnieje Victoria B., kiepska imitacja piosenkarki, czy inne tego typu dziwolagi. Mozna nie ogladac ani nie czytac bulwarowek ani tzw. soapsow, a nazwac dziecko Wiktoria ze szlachetniejszych pobudek :P Dla nas to bylo po prostu "Zwyciestwo Chrystusa", a nie jestesmy zadnymi moherami :P Cieszymy sie, ze mala Wika zyje, dzieki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Wiktoria 12.01.09, 14:28 > imię dziecka pasuje jak ulał do sytuacji IMHO pasuje, ale z innych powodów: z całej sytuacji tylko mała odniosła korzyści, wszyscy inni mieli stres (no może oprócz ojca, który stawi czoła konsekwencjom swojej szczerości) Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst Re: Wiktoria 12.01.09, 14:37 Taaa... Moja siostra nazwała córkę Oliwia a nie ogląda tego szajsu w Tv bo mieszka akurat za granicą. Dodam, jest wzorową matką a dziecko jest wcześniakiem na 3 miesiące przed terminem. Tyle co ona jako matka wyszła to niejedna matka by nie chciała a do całości można dodać, że zrezygnowała póki co na rzecz rodziny z pracy i stara dziecko wychować jak najlepiej. Daleko jej do marginesu, dyskotek, high-life'u, choć wcześniej lubiła się zabawić. Dziecko ją mocno zmieniło i to na lepsze a nie gorsze. Jest dumna ze swojej zdrowej i wesołej córeczki i potrafi się spełniać jako matka oraz kobieta z klasą. Gdyby ktoś ją zobaczył na ulicy nie powiedziałby, że to matka kilkuletniego dziecka, kura domowa tylko dama z klasy średniej. Delikatny makijaż, ładna fryzura, do tego dopasowany do sytuacji strój i obuwie. Ojciec sympatyczny i wesoły potrafi zadbać o swoje kobietki. Szalejący za nimi. I życie towarzyskie także mają, choć sami świadomie je nieco ograniczają bo wolą spędzac czas w rodzinie niż świrując po marnej podróbce dyskoteki gdzie alkohol i narkotyki są królami a dla większości istotne jest by zaliczyć jakąś panienkę/kolesia w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
lelontm2 Re: Wiktoria 12.01.09, 14:56 Imie Wiktoria jest nadawane w Polsce od dziesiatkow lat. Nie porownuj tego z Andzelika. Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: Wiktoria 12.01.09, 17:13 Ależ z ciebie człowieczek o ciasnym rozumku... Zgodziłabym się, gdybyś podał imiona typu "cuda na patyku": Dżesiki, Dżenifery, Brajany, Kewiny, Denisy i inne wynalazki. Trafiłeś natomiast z Andżeliką. Andżelika (lub raczej Angela) to na siłę spolszczona, zagraniczna forma imienia ANIELA - oba imiona pochodzą od słowa "anioł/angel". Osobiście uważam, że delikatne imię Aniela o niebo lepiej brzmi niż owa pretensjonalna Andżelika. Ludzie z marginesu społecznego tudzież ci z kompleksami nadają dziwne imiona dzieciom z podświadomą nadzieją, że ich dzieci z wybujałym imieniem lepiej poradzą sobie w życiu. No cóż... nie tędy droga. ;] Za doskonały przykład kompleksów podam imiona dzieci "Wiśni" i "Mandaryny" - Xavier i Fabienne. Jakby nie można było Ksawery i Fabianka... Odpowiedz Link Zgłoś
ziemniaczarek "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc... 12.01.09, 12:59 Wiktoria to fajne imie, moje dziecko tez nosi to imie z 2 powodow. Reszta jej rodziny mieszka w krajach anglojezycznych. A po drugie cudem jest ze przezyla szpitalne zakazenie po porodzie, Wiktoria oznacza zwyciestwo :) Tak podziekowalismy Bogu za jej zycie :))) Poprzedni komentarz o imionach jest zalosny. Najlepsze zyczenia dla wszystkich malych i duzych Wiktorii :) Odpowiedz Link Zgłoś
willazakopane "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc... 12.01.09, 13:02 Chore jest to,że na niektóre rasy psów trzeba mieć zezwolenie. Za to dziecko może zrobić sobie każdy.I dzieci robią dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Przykład idzie z góry! 12.01.09, 13:14 Przykład idzie z góry! A kto wysyłał policję po kanapki i traktował radiowóz jak bezpłatną taksówkę? Sam gość by nie wpadł na taki pomysł. Przykład idzie z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_slownik "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc.. 12.01.09, 13:17 Miś z kieliszkiem rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo c 12.01.09, 13:21 Więcej i większe becikowe, będą mieli na dyskoteki :D Bo o opiekunce strach wspominać Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo c 12.01.09, 16:52 Jak już to nie "ONI" tylko "ON" - w artykule stoi jak byk, że matka z drugim dzieckiem wybrała się do szpitala. To, że tatuś (26-letni stary koń) okazał się wybitnie nieodpowiedzialny niczym nastoletni gnojek, nie znaczy, że i matka taka jest... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
viz-ja "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc... 12.01.09, 13:23 Dobrze, że chociaż zadzwonił a nie zostawił gdzieś dziecko bez opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo c 12.01.09, 13:32 nio, medal i dożywotnią nagrodę Może w pierdlu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc.. 12.01.09, 13:31 może policja jeździć po hamburgery i służyć jako taxi dla vipów to może również zaopiekować się dzieckiem innego podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_doc Zambrów nie jest w łódzkiem? Zawsze jak się coś... 12.01.09, 14:03 dzieje skandalicznego w lodzkiem, autorzy artykulow skrupulatnie to odnotowuja. Czy ja musze wiedziec, gdzie lezy Zambrow? Moze to i miasto z bogata historia ale nie musze lokalizowac na mapie kazdego miasta, ktore ma 25 tys mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Zambrów nie jest w łódzkiem? Zawsze jak się c 12.01.09, 14:53 Zambrów jest w woj. podlaskim, niedouczony ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_doc Re: Martady. Zambrów nie jest w łódzkiem? 12.01.09, 15:44 Ja prosty czlek jezdem. Nie wim co to "ćwok". "Twoi" na ciebie tak mowili na codzien, skoro tak łacnie uzywasz, to pewnie wisz kto to? Chetni sie dowim.....erudyto Odpowiedz Link Zgłoś
lordchaos "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc.. 12.01.09, 14:41 ALKOHOL ZAGŁADĄ POLAKÓW!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 No nie zly pomysl. Zwlaszcza, ze szukac przestepco 12.01.09, 15:17 w to oni nie lubia. Jak mi uszkodzili auto na spora kase to dostalem po 3 tyg. info, ze sprawa umorzona. Ale odciskow palcow nikt nie sciagnal. Z taka policja to tylko dzieci bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 "Niech się policja zaopiekuje dzieckiem, bo chc.. 12.01.09, 15:38 Wesoly cymbal.Takim debilom nalezaloby prawnie ograniczac posiadanie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass I co później wyrośnie z takiego dzieciaka... 12.01.09, 17:07 Ojciec pijak, matka pewnie też pijaczka a dziecko też zrobione pewnie po pijaku. Ot tak "Born to be drunk". Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: I co później wyrośnie z takiego dzieciaka... 12.01.09, 17:19 lunaglass napisał: > Ojciec pijak, matka pewnie też pijaczka a dziecko też zrobione pewnie po > pijaku. Ot tak "Born to be drunk". A gdzie stoi, iż matka to pijaczka?! Znasz tę rodzinę, że tak łatwo ich oceniłeś/aś?! To, że tatuś jest niewydarzony i nieodpowiedzialny (bo jak można określić gościa, który ma 26 lat, a zachowuje się jak pospolity gó...niarz?!), to nie znaczy, że matka jest taka sama! W artykule napisano, że tym czasie była z dzieckiem w szpitalu (myślę, że gdyby była nieodpowiedzialna, to schlałaby się razem z ojcem, a nie gnała do szpitala z chorym dzieckiem). Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Re: I co później wyrośnie z takiego dzieciaka... 12.01.09, 19:31 Nie napisałem że na pewno. To po pierwsze. A po drugie odnoszę to do wielu innych przypadków, gdzie i matka i ojciec są pijakami. I tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Re: I co później wyrośnie z takiego dzieciaka... 12.01.09, 20:54 Nooo... i tu się z Tobą zgodzę! (; Odpowiedz Link Zgłoś
olgadapolga Z dwojga złego lepiej tak niż żeby zrobił dziecku 12.01.09, 20:21 Z dwojga złego lepiej tak niż żeby zrobił dziecku krzywdę po pijaku. Przynajmniej miał tyle rozumu, ze wiedział iż wymaga jakieś opieki. Odpowiedz Link Zgłoś