12.12a1 17.01.09, 13:28 Motocykliste to znalezli. Ciekawe ile osób znajda na jej trasie do fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smurfmadrala Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 13:51 Palenie czarownic metodą na kryzys moralny i energetyczny! Klientki oczekujące u fryzjerów otrzymałaby rozrywkę duchową z tv relacji publicznych egzekucji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niezła suka. 17.01.09, 18:21 A skąd wiesz, czy jakiś tłumok (w znaczeniu niedorobionego tłumacza) nie napisał "grzywna" zamiast "kaucja"? Zresztą, z opisu sytuacji wynika, że motocyklista zajechał jej drogę, zatem w pełni ponosi winę za wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode przebadać staruszkę 17.01.09, 13:55 Zalożę się, że ona ma demencję i starczą charakteropatię.Powinien ja przebadać lekarz i jestem pewien, że wynik badania będzie jeden: odebranie prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra [...] 17.01.09, 15:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Piękny aryjski nos 17.01.09, 18:23 Bardzo wątpię, czy: - Palestyńczyka wpuszczono do USA, - Palestyńczyk potrafi prowadzić motocykl, - Palestyńczyk posiada prawo jazdy, nawet w kraju, gdzie można je uzyskać bez biurokratycznych mitręg. Odpowiedz Link Zgłoś
ffs Re: Piękny aryjski nos 17.01.09, 20:04 jesli by zdawal u zyda to na pewno by oblal Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 A jaka kara dla pirata drogowego na skuterze? 17.01.09, 22:21 pisdode napisała: > Zalożę się, że ona ma demencję i starczą charakteropatię Pirat drogowy na skuterze wjechał na samochód jadącej spokojnie starszej kobiety. Nie ma słowa o ukaraniu tego pirata drogowaego. Może szkody jakie on poniósł są wystarczająca karą dla niego za łamanie przepisów ruchu drogowego i brawurę, a może nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Piękny aryjski nos 17.01.09, 22:26 ffs napisał: > jesli by zdawal u zyda to na pewno by oblal W USA oblac egzamin z prawa jazdy to trzeba byc wyjatkowo utalentowanym Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: przebadać staruszkę 17.01.09, 22:25 o nie jestem tego tak pewien,ze zabiora jej prawo jazdy.Znajac amerykanskie realia to raczej nie.Znam kobiete ktora zostala potracona przez 84letniego starca,ktory jechal 40 mil autostrada pod prad. Okazalo sie,ze to juz byl jego ktorys tam wypadek. Kobieta wyladowala na krzesle inwalidzkim do konca zycia,a facet dalej jezdzil samochodem,az w koncu sie zabil za kierownica.Jego corka na sprawie tlumaczyla,iz nie miala serca zabrac ojcu kluczykow od samochodu,musiala wiec sprzedac farme by wyplacic mej znajomej odszkodowanie,ktore i tak nie zrekompensuje utraty zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
marina_babe Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 14:30 Znam pewnego starszego pana, który zbliża się do 80-tki i nadal jeździ. Ja już podziekowałam za jazdę z nim jako pasażer - nie chcę uczestniczyć w ew. wypadku. Niestety - szwankuje refleks, wzrok, z przyzwyczajenia brawurowe zachowania nieadekwatne do kondycji psychofizycznej, przepisy drogowe w głowie z początku lat 60... Plus trzeba dodać, że samochód ma ponad 20 lat, nie jest już tak sprawny, jak dawniej i istnieje ryzyko, że w najmniej oczekiwanym momencie zawiodą hamulce lub układ kierowniczy. Według mnie już czas, by skończyć z prowadzeniem wozu, ale głośno tego nie powiem. Starsi ludzie odbieraja takie stwierdzenia, jak zamach na ich wolność i de facto wyrok śmierci, a nie wezwanie do zdroworozsądkowego zachowania dla dobra ich samych i innych uczestników drog. Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:14 > trzeba dodać, że samochód ma ponad 20 lat, nie jest już tak sprawny, > jak dawniej i istnieje ryzyko, że w najmniej oczekiwanym momencie > zawiodą hamulce lub układ kierowniczy. Po to są przeglądy w samochodzie, więc nie przesadzaj, taki dziadek ostatnio Airbusa wodował i wszyscy go chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 16:32 > Po to są przeglądy w samochodzie, więc nie przesadzaj, taki dziadek ostatnio > Airbusa wodował i wszyscy go chwalą. Nie, nie taki. Po co głupoty opowiadasz? Pilot, który wodował Airbusa, nie był człowiekiem, któremu szwankuje sprawność psychoruchowa i refleks, człowiekiem skłonnym do idiotycznej brawury, człowiekiem z wadą wzroku. Równie dobrze mógłbyś napisać, że skoro Airbusy pilotują 25-latkowie, to znaczy, że każdy 25-latek jest dobrym kierowcą. Bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 22:28 marina_babe napisała: > Znam pewnego starszego pana, który zbliża się do 80-tki i nadal > jeździ. Ja już podziekowałam za jazdę z nim jako pasażer - nie chcę > uczestniczyć w ew. wypadku. Niestety - szwankuje refleks, wzrok, z > przyzwyczajenia brawurowe zachowania nieadekwatne do kondycji > psychofizycznej, przepisy drogowe w głowie z początku lat 60... Plus > trzeba dodać, że samochód ma ponad 20 lat, nie jest już tak sprawny, > jak dawniej i istnieje ryzyko, że w najmniej oczekiwanym momencie > zawiodą hamulce lub układ kierowniczy. > > Według mnie już czas, by skończyć z prowadzeniem wozu, ale głośno > tego nie powiem. Starsi ludzie odbieraja takie stwierdzenia, jak > zamach na ich wolność i de facto wyrok śmierci, a nie wezwanie do > zdroworozsądkowego zachowania dla dobra ich samych i innych > uczestników drog. Ile razy widzi sie starcow,czy staruszki ,ledwo to idzie podpierajac sie laska,wsiada toto za kierownice i jedzie 5 mil na godzine,albo jak pirat drogowy Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 23:20 marina_babe napisała: > Znam pewnego starszego pana, który zbliża się do 80-tki i nadal > jeździ. Ja już podziekowałam za jazdę z nim jako pasażer - nie chcę > uczestniczyć w ew. wypadku. Niestety - szwankuje refleks, wzrok, z > przyzwyczajenia brawurowe zachowania nieadekwatne do kondycji > psychofizycznej, przepisy drogowe w głowie z początku lat 60... Plus > trzeba dodać, że samochód ma ponad 20 lat, nie jest już tak sprawny, > jak dawniej i istnieje ryzyko, że w najmniej oczekiwanym momencie > zawiodą hamulce lub układ kierowniczy. > > Według mnie już czas, by skończyć z prowadzeniem wozu, ale głośno > tego nie powiem. Starsi ludzie odbieraja takie stwierdzenia, jak > zamach na ich wolność i de facto wyrok śmierci, a nie wezwanie do > zdroworozsądkowego zachowania dla dobra ich samych i innych > uczestników drog. Nooo, jak jesteś taka wrażliwa i taki z Ciebie fachowiec to cwałuj na policję i zgłoś, że Starszy Pan powinien mieć zabrane prawo jazdy. Coś mi się jednak wydaje, ze masz limit wiekowy - skończył 80-ke to na fotel, a nie do samochodu! Ciekawe, jak wyglądają statystyki wypadków w grupach wiekowych... Odpowiedz Link Zgłoś
policjawkrainieczarow Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 18.01.09, 05:13 > Nooo, jak jesteś taka wrażliwa i taki z Ciebie fachowiec to cwałuj > na policję i zgłoś, że Starszy Pan powinien mieć zabrane prawo > jazdy. Coś mi się jednak wydaje, ze masz limit wiekowy - skończył > 80-ke to na fotel, a nie do samochodu! Ciekawe, jak wyglądają > statystyki wypadków w grupach wiekowych... no na florydzie (czyli w miejscu opisywanego wypadku) to akurat staruszkowie za kierownicami stanowia niemalze przyslowiowe zagrozenie na drogach. Inna sprawa, ze nei maja innego wyjscia, z braku transportu publicznego oraz zbyt duzych odleglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 18.01.09, 08:58 marina_babe napisała: > Znam pewnego starszego pana, który zbliża się do 80-tki i nadal > jeździ. Ja już podziekowałam za jazdę z nim jako pasażer - nie chcę > uczestniczyć w ew. wypadku. Niestety - szwankuje refleks, wzrok, z > przyzwyczajenia brawurowe zachowania nieadekwatne do kondycji > psychofizycznej, przepisy drogowe w głowie z początku lat 60... Plus > trzeba dodać, że samochód ma ponad 20 lat, nie jest już tak sprawny, > jak dawniej i istnieje ryzyko, że w najmniej oczekiwanym momencie > zawiodą hamulce lub układ kierowniczy. > > Według mnie już czas, by skończyć z prowadzeniem wozu, ale głośno > tego nie powiem. Starsi ludzie odbieraja takie stwierdzenia, jak > zamach na ich wolność i de facto wyrok śmierci, a nie wezwanie do > zdroworozsądkowego zachowania dla dobra ich samych i innych > uczestników drog. Kondycja PSYCHO-FIZYCZNA JEST SPRAWĄ BARDZO INDYWIDUALNĄ, Więc od.pier.dol.cie się od dziadków bo niejedna młoda laska albo młodzieniec jeżdżą gorzej od nich. Wprowadzono już u nas terminowe prawo jazdy i lekarz zdecyduje czy ktoś jeszcze może prowadzić czy też nie to jedna strona medalu a druga? : a niby dlaczego ktoś ma decydować że jeden może sobie jeździuć a drugi nie? a gdzie równouprawnienie i wolność? Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 14:33 "Po zapłaceniu 3 tys. dolarów grzywny pani Davidson została wypuszczona na wolność." Kwintesencja amerykańskiego prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 14:38 Przecież to chodzi o kaucję... Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Ty tez nie odrózniasz grzywny od kaucji? 17.01.09, 14:53 Ty tez nie odrózniasz grzywny od kaucji? Zgłoś się do pracy w charakterze dzinnikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:16 lunaglass napisał: > "Po zapłaceniu 3 tys. dolarów grzywny pani Davidson została wypuszczona na > wolność." > Kwintesencja amerykańskiego prawa... Do czasu procesu! chyba nie myslisz,ze tak sprawe zostawia? Ale szansa skazania marna,bo (jesli nie klamie) to lekarze znajda u niej zmiany starcze i powiedza,ze nie zdawala sobe w pelni sprawy z calej sytuacji. Co najwyzej odbiora jej prawo jazdy. Przykry przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:54 > Do czasu procesu! chyba nie myslisz,ze tak sprawe zostawia? Naturalnie, że tak myśli. Skąd pod informacjami z Polski, że w jakiejś sprawie nie zastosowano tymczasowego aresztowania brałyby się wpisy typu: "Nie wierzę! I to tyle? Nie poniosła żadnej odpowiedzialności..."? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 22:31 blue911 napisał: > lunaglass napisał: > > > "Po zapłaceniu 3 tys. dolarów grzywny pani Davidson została > wypuszczona na > > wolność." > > Kwintesencja amerykańskiego prawa... > > Do czasu procesu! chyba nie myslisz,ze tak sprawe zostawia? > Ale szansa skazania marna,bo (jesli nie klamie) to lekarze znajda u > niej zmiany starcze i powiedza,ze nie zdawala sobe w pelni sprawy z > calej sytuacji. Co najwyzej odbiora jej prawo jazdy. Przykry > przypadek. G....o jej zrobia i to jest kwintesencja amerykanskiego prawa Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:34 Tak, wyobraz sobie to. Winna dopiero po wyroku sadu a nie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:48 kuczman napisał: > Tak, wyobraz sobie to. Winna dopiero po wyroku sadu a nie od razu. Bo nalezy do narodu wybranego. Goj juz by siedzial i bylby oszkalowany w prasie jako morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 23:22 lunaglass napisał: > "Po zapłaceniu 3 tys. dolarów grzywny pani Davidson została wypuszczona na > wolność." > Kwintesencja amerykańskiego prawa... Rozumiem, że grzywnę zasądził policjant, bo sąd miał akurat wolne? Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:01 Może by to sobie przeczytali idioci optujący za pełnym dostępem każdego chętnego do broni palnej? A zwłaszcza ci, którzy po przeczytaniu powyższego zdania uznali, że jest ono nie na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:38 magnat.olejowy napisał: > Może by to sobie przeczytali idioci optujący za pełnym dostępem > każdego chętnego do broni palnej? > A zwłaszcza ci, którzy po przeczytaniu powyższego zdania uznali, że > jest ono nie na temat? Dupku wolowy, a trzymales kiedys bron w reku? Wiesz jak ja uzywac bezpiecznie? Chyba tylko z gier na kompie:P A i w to watpie, chyba tylko przejeles sie kazaniem niedzielnym o tym zle diabelskim. Tak, kazdy niekarany za powazne przestepstwo obywatel ma miec prawo do posiadania broni palnej. I byc za nia odpowiedzialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:51 Oczywiście. Na przykład niekarani za powazne przestęstwo obywatele siedemdziesięciosiedmioletni. Oraz rózni inni. I być odpowiedzialnymi. Święte słowa. Zwłaszcza zabici przez nich sąsiedzi i krewni (o osobach postronnych nie wspominając) będą w pełni usatysfakcjonowani, jeśli tę odpowiedzialność poniosą... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 20:04 > Oczywiście. Na przykład niekarani za powazne przestęstwo obywatele > siedemdziesięciosiedmioletni. Oraz rózni inni. Próżno się starasz, do ludzi nie dotrze... Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 18.01.09, 09:06 magnat.olejowy napisał: > Oczywiście. Na przykład niekarani za powazne przestęstwo obywatele > siedemdziesięciosiedmioletni. Oraz rózni inni. I być > odpowiedzialnymi. Święte słowa. Zwłaszcza zabici przez nich sąsiedzi > i krewni (o osobach postronnych nie wspominając) będą w pełni > usatysfakcjonowani, jeśli tę odpowiedzialność poniosą... magnacie szczynowy to tylk kwestia czasu jak będziesz mia77 lat i wtedy powinno się Cię poddać eutanazji co za dup.ek Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 18.01.09, 14:59 Rozumiem, że dla kolegi pomiędzy nieskrepowanym dostępem każdego (w tym osób niezauwazających potracenia motocyklisty) a poddawaniem ich eutanazji nie ma żadnej innej możliwości. albo siedemdziesięciosiedmiolatkowie powinni miec prawo do posiadania dowolnej bronia albo nalezy ich podawać czemuś, co określasz eutanazją (skądinąd najwyraźniej nie znając znaczenia tego słowa)? Rozumiem, że potafisz jakoś pogodzić tę historię (i mnóstwo podobnych) z przekonaniem o koniecznosci zapewnienia każdemu chętnemu dostępu do broni palnej? Możesz zdradzić, jak to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 18:25 Posiadanie broni jest w USA obwarowane licznymi restrykcjami. Między innymi, za bezprawne i nieuzasadnione WYCELOWANIE broni w osobę jest traktowane jako usiłowanie zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 15:25 Czyli zachowała się, jak polska blondynka za kierownicą. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 15:46 ja.ja222 napisał: > Czyli zachowała się, jak polska blondynka za kierownicą. Mimo,ze jest zydowka... Odpowiedz Link Zgłoś
anaerto Dzielna staruszka! 17.01.09, 15:32 Róbmy tak i my, aż plaga dawców nerek zniknie z naszych ulic! Anaerto Odpowiedz Link Zgłoś
pastor Re: Dzielna staruszka! 17.01.09, 15:48 i kto ci wtedy da nerkę, matole??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dzielna staruszka! 17.01.09, 18:26 Spadły ceny za ropę, więc Rosja zwiększy eksport. Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: Dzielna staruszka! 17.01.09, 17:01 Czy myślisz idioto, że każdy na skuterze to już dawca nerek?!! Jakoś w tym wypadku staruszka uderzyła w prowadzącego skuter, a nie odwrotnie. Ja też miałem podobny przypadek kilka dni temu, poejchałem do bankomatu, i zaparkowałem na poboczu drogi, po drugiej stronie parkingu znajdującego się przy sklepie. Przeszedłem 2 metry do bankomatu i włożyłem kartę, nagle słyszę łup, obracam się a mój skuter leży na ulicy, a kierowca samochodu który go uderzył jedzie sobie dalej. Dopadłem do drzwi, otwieram, a tam Pani taka około 40lat z dzieciakami, i pyta się głupio czy mi się nic nie stało, na co odpowiadam, że nie, ale patrz głupia co zrobiłaś, i idę podnieść skuter, i zobaczyć szkody wyrządzone przez nią, a ta nogę na gaz i w długą. Nie zapisałem rejestracji, bo nigdy nie sądziłem, że kobieta może uciec z miejsca własnego przestępstwa, skuter trochę miał kufer odrapany, i nic ponad to, ale wina była po jej stronie, nie zdrapała z szyb szronu, i wyjeżdżając z parkingu nie widziała niczego z tyłu, wiedziała o swojej winie i dlatego uciekła, ale pytam się, jaki dała przykład swoim dzieciom przebywającym w samochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dzielna staruszka! 17.01.09, 18:28 Lekkie uszkodzenie skutera nie jest przestępstwem. Jest co najwyżej wykroczeniem oraz czynem niedozwolonym, podlegającym powództwu cywilnemu. A poza tym, czy na pewno prawidłowo zaparkowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Dzielna staruszka! 18.01.09, 09:12 baraqs napisał: > Czy myślisz idioto, że każdy na skuterze to już dawca nerek?!! > Jakoś w tym wypadku staruszka uderzyła w prowadzącego skuter, a nie odwrotnie. > Ja też miałem podobny przypadek kilka dni temu, poejchałem do bankomatu, i > zaparkowałem na poboczu drogi, po drugiej stronie parkingu znajdującego się prz > y > sklepie. > Przeszedłem 2 metry do bankomatu i włożyłem kartę, nagle słyszę łup, obracam si > ę > a mój skuter leży na ulicy, a kierowca samochodu który go uderzył jedzie sobie > dalej. > Dopadłem do drzwi, otwieram, a tam Pani taka około 40lat z dzieciakami, i pyta > się głupio czy mi się nic nie stało, na co odpowiadam, że nie, ale patrz głupia > co zrobiłaś, i idę podnieść skuter, i zobaczyć szkody wyrządzone przez nią, a t > a > nogę na gaz i w długą. > Nie zapisałem rejestracji, bo nigdy nie sądziłem, że kobieta może uciec z > miejsca własnego przestępstwa, skuter trochę miał kufer odrapany, i nic ponad > to, ale wina była po jej stronie, nie zdrapała z szyb szronu, i wyjeżdżając z > parkingu nie widziała niczego z tyłu, wiedziała o swojej winie i dlatego > uciekła, ale pytam się, jaki dała przykład swoim dzieciom przebywającym w > samochodzie? dobry przykład - jak eliminować głupków na skuterach nie robiąc im krzywdy, bo wcześniej czy później sami sobie zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Dzielna staruszka! 17.01.09, 20:51 No cóż, w każdym społeczeństwie znajdzie się kabotyn. Jeżdżę samochodem i motocyklem i dlatego wiem, że 60% tzw. kierowców powinno oddać prawo jazdy, gdyż dostali za świnkę lub za coś innego. Z tego można także wyciągnąć wniosek, że TIR powinien staranować autora tego tekstu i pojechać dalej na kolację. Następny głupek napisałby podobny tekst i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Dzielna staruszka! 18.01.09, 02:57 anaerto napisał: > Róbmy tak i my, aż plaga dawców nerek zniknie z naszych ulic! > > Anaerto Gazeta.pl napisała: Policjanci z nyskiej drogówki zatrzymali 20-latka, który ul. Piłsudskiego w Nysie jechał samochodem osobowym z prędkością 148 km/h. Ponadto, kierujący przejechał przez miejsce wyłączone z ruchu oraz wyprzedzał przed przejściem dla pieszych. ja ci proponuję: analerto, możesz mu obciągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 16:25 Tyle jeśli chodzi o percepcję starszej osoby. Dlatego nie powinny takie osoby dostawać pozwolenia na kierowanie pojazdami mechanicznymi większymi od kosiarki do trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 16:32 sam tez się zestarzejesz, gamoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lth Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 16:52 jak sie zestarzeje to bede wolał ssam oddac prawo jazdy niz kogoś skrzywdzic.. moim zdaniem po 60 roku zycia powinny byc np co roczne testy określające sprawność i percepcje pasazera.. nie przejdziesz testu zabierają ci prawojazdy.. i proste.. nikt nie mowi ze kazdy 80latek to zagrozenie.. a kazdy 20 latek to przygłup.. Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 17.01.09, 17:25 A co to ma do rzeczy chamie niemyty? Może ja kiedy osiągnę jej wiek będę akurat na tyle przytomny by się przesiąść na miejsce dla pasażera a kierownicę oddać synowi/wnukowi? Trzeba znać swoje możliwości. Moja matka która biła (i czasami nawet dalej bije) na głowę innych kierowców swoimi umiejętnościami, kiedy osiągnęła pewien wiek po prostu oddała mi kluczyki i jeździ bardzo rzadko a zazwyczaj mniej prosi o "robienie za szofera". I tak to się ma. Rzeczywistości się nie oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Nie byla przeszkolona w First Aid wiec zrobila 17.01.09, 17:33 prawidlowo. Gdyby udzielila pomocy byla by skazana i musiala by zaplacic odszkodowanie. Jak widac Fryzjer rzadzi nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 19:39 gdyby byla poslem - ho ho jeszcze pochwały szefa , prezesa i wywiady w specjalnych telewizjach Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejponetta zabrac prawo jazdy?powinni ja uspic... 17.01.09, 22:53 ludzie w takim stanie powinni byc trzymani w zamknieciu albo humanitarnie usypiani.oczywiscie przez wykwalifikowany personel lekarski Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: zabrac prawo jazdy?powinni ja uspic... 18.01.09, 09:32 andrzejponetta napisał: > ludzie w takim stanie powinni byc trzymani w zamknieciu albo humanitarnie > usypiani.oczywiscie przez wykwalifikowany personel lekarski też będziesz w taki stanie więc zapisz sobie gdzieś ten swój post abyś mógł być konsekwentny i dał się uśpić Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejponetta Re: zabrac prawo jazdy?powinni ja uspic... 18.01.09, 14:59 prawdopodobienstwo tego ze dozyje do starosci jest mniejsze niz to ze zostane potracony przez takiego geronta.end of story Odpowiedz Link Zgłoś
mrfreddie08 Blad w tlumaczenu 17.01.09, 23:05 Zgodnie z oryginalnym artykulem "According to sheriff's officials she quickly posted $3,000 bail and was released." Znaczy, ze chodzilo nie o grzywne, tylko o KAUCJE. Tak, ze karna sprawa sadowa ciagle jeszcze przed ta pania. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Dlaczego niemożna pisać komentarzy na gazecie?? 17.01.09, 23:11 Pod innymi artykułami. Mam pomysł!!! Brak pisania komentarzy uznajmy za standard. A jak nastąpi taka możliwość. Uznajmy za cud. W ten oto cudowny sposób pan Michnik będzie mógł kandydować do beatyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 17.01.09, 23:15 Ciekawe, "usiłował ją wyprzedzić...". I co? Ona go potrąciła, czy on się wpieprzył pod samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
az555 Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 18.01.09, 00:26 Kobiety dziwnie jeżdżą nie tylko w US.Mnie ,,klepła " babka wyjeżdzająca na główną ulicę z posesji-i pierwsze jej pytanie :Pan mnie nie widział? :}}}} Odpowiedz Link Zgłoś
rusek_z_moskwy Re: Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjer 18.01.09, 02:11 A ty co, k...wo, ja nie widziales ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 O boże jaki jestem szczęśliwy!!! 18.01.09, 00:39 Gazeta pozwoliła pisać komentarze!!!!!!!!!!!!!! Chyba Michnik wali kopytami!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Panie Michnik może pan zamknąć myślącym inaczej us 18.01.09, 01:10 Ale i tak nie zamknie pan myśli!!!!!! No normalny pogrobowiec z Mysiej!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Gazeta robi wszystko,aby ją opuścili wielbiciele! 18.01.09, 01:31 Zdychaj ścierwo!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h ty też znikaj, pajacu 18.01.09, 01:55 nie podoba się Gazeta,wypad z baru .Nikt tu nikogo na siłę nie ciągnie.Ja nie znoszę tego "ścierwa" "naszego dziennika" więc się nie umartwiam czytając to coś.Tobie radzę to samo jeśli chodzi o Gazetę.No chyba żeś masochista i lubisz się tak dręczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 19.01.09, 13:40 Wygląda na Żydówkę, co to zmiana warty w Koszernej, czy zmylenie przeciwnika? Odpowiedz Link Zgłoś
pmarczyn Potrąciła motocyklistę i pojechała do fryzjera 26.01.09, 02:15 Czy pokazane zdjęcie prezentuje tę damę przed wizytą u fryzjera, czy po? Odpowiedz Link Zgłoś