Dodaj do ulubionych

Złoty i giełda ostro w dół

03.02.09, 14:58
A Slowacja sie smieje.....Mimo tych "strasznych" podwyzek.
Obserwuj wątek
    • ginlo zajrzyj na strone slowackiego urzedu statystyczneg 03.02.09, 22:24
      o
      • khala.gazeta Re: zajrzyj na strone slowackiego urzedu statysty 03.02.09, 23:59
        a co tam jest? bo wiesz, ja tak po slowacku srednio... ale moge za to powiedziec
        co tam w islandii: przed kryzysem 140 koron IS za euro, po ogloszeniu kryzysu
        300 koron za euro. a ja chce wiedziec GDZIE??!! europejskie banki maja zakaz
        sprzedazy korony islandzkiej (przynajmniej tak twierdza ich pracownicy w anglii
        i holandii). jade wiec do islandi z euro w kieszeni i nadzieja ze zabawie sie
        dwa razy wiecej, bardziej, mocniej a tam - 147 koron za euro. no i gdzie ten
        kryzys? ok ok, jak ludzie maja kredyty w obcej walucie to jest problem ale dla
        zarabiajacych i wydajacych tam (rowniez polakow!) standard zycia nadal jest
        jednym z najwyzszych w europie. troche mnie martwi tak duzy spadek wartosci
        zlotego: z 3,5 na 4,5 w ciagu 2 miesiecy (oszczednosci sie kurcza, kredyty
        rosna...), ale licze na to ze jak my pozyczylismy islndii kase na kryzys to i
        nam nie dadza zginac. a swoja droga to by nie bylo nawet tej dyskusji gdyby pan
        prezydent nie wetowal kazdej ustawy o EU...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka