1zorro 03.02.09, 14:58 A Slowacja sie smieje.....Mimo tych "strasznych" podwyzek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khala.gazeta Re: zajrzyj na strone slowackiego urzedu statysty 03.02.09, 23:59 a co tam jest? bo wiesz, ja tak po slowacku srednio... ale moge za to powiedziec co tam w islandii: przed kryzysem 140 koron IS za euro, po ogloszeniu kryzysu 300 koron za euro. a ja chce wiedziec GDZIE??!! europejskie banki maja zakaz sprzedazy korony islandzkiej (przynajmniej tak twierdza ich pracownicy w anglii i holandii). jade wiec do islandi z euro w kieszeni i nadzieja ze zabawie sie dwa razy wiecej, bardziej, mocniej a tam - 147 koron za euro. no i gdzie ten kryzys? ok ok, jak ludzie maja kredyty w obcej walucie to jest problem ale dla zarabiajacych i wydajacych tam (rowniez polakow!) standard zycia nadal jest jednym z najwyzszych w europie. troche mnie martwi tak duzy spadek wartosci zlotego: z 3,5 na 4,5 w ciagu 2 miesiecy (oszczednosci sie kurcza, kredyty rosna...), ale licze na to ze jak my pozyczylismy islndii kase na kryzys to i nam nie dadza zginac. a swoja droga to by nie bylo nawet tej dyskusji gdyby pan prezydent nie wetowal kazdej ustawy o EU... Odpowiedz Link Zgłoś