kam_ea 11.04.10, 21:38 za to, że jesteście i mogę się podzielić tym co czuje... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermina26 Re: Dziękuje 11.04.10, 21:45 A ja nigdy bym nie przyouszczała ze bedzie Polska płakac po prezydencie, którego w sumie nie kochałą nigdy. I jestem pełna podziwu dla nastroju, który panuje. I dla swojego smutku w sumie tez - jak to czasem człowiek sam siebie potrafi zadziwic. Odpowiedz Link
leziox Re: Dziękuje 11.04.10, 21:53 Herminko,to nie tylko prezydent.Owszem,on pelnil najwazniejsza funkcje,ale inni ludzie byli nie mniej wazni,ludzie bez ktorych tej wladzy nie moglby pelnic.I po kazdym z tych biedakow beda plakac ich rodziny.To niewazne czy sie ich lubilo mniej lub wiecej,bo niejeden z nas przeklina polska rzeczywistosc mniej lub wiecej,jak zlosc najdzie czlowieka.Ale ich juz tu nie ma na zawsze i po prostu trzeba ich godnie pozegnac. Odpowiedz Link
hermina26 Re: Dziękuje 11.04.10, 21:58 Mimo wszystko to jednak zaskakujące i miłe widzec jak ludzie potrafią schowac zale, urazy, rozczarowania i pretensje i wzniesc sie ponad swoją małosc i podziały polityczne i pochylic sie nad tragedia osobistą tych, którzy po nich płaczą najbardziej. Widziałam dzisiaj urywki pogrzebu i płakałam patrząc na córke prezydenta, a przecierz jeszcze tyle rodzin dzisiaj i przez nastepne dni bedzie płakac. Odpowiedz Link
kam_ea Re: Dziękuje 11.04.10, 22:00 to nie był mój ulubiony prezydent i wiele z tych osób miało swoje za uszami, ale kto z nas nie ma... Odpowiedz Link
hermina26 Re: Dziękuje 11.04.10, 22:08 Mój tez nie był - nie zgadzałam sie z jego polityką historyczna i nie podobało mi się wiele rzeczy. Ale dzisiaj bardziej smutno mi z powodu smieci człowieka. A te materiały, które pokazują ich jako pare, małżeństwo są naprawde wzruszajace. Myśle tez, ze w zasadzie za życia nigdy go takiego nie widzelismy - usmiechnietego, żartującego. Były tylko gafy, wpadki,nadąsana i obrazona mina. Zastanawiam sie jaki wczesniej był udział mediów w obrzydzaniu nam osoby prezydenta, a jaki bedzie teraz w osładzaniu i jak bardzo ulegamy jednym i dtugim maniupulacją i jak trudno we współczesnym swiecie miec jasne i niezależne sądy - bo zawsze prawde otrzymujemy przetworzoną, subiektywna, ideologiczną. Odpowiedz Link
kam_ea Re: Dziękuje 11.04.10, 23:02 Herminko, nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło, że będe płakać po jego śmierci... Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dziękuje 11.04.10, 22:01 Tak, Lezio właściwie wyraził. Po prostu trzeba ich godnie pożegnać. Odpowiedz Link