kroliklesny 11.02.09, 14:54 Zawsze tak jest, gdy decyduja zaslugi a nie kwalifikacje. To sie nazywa nepotyzm szanowna wladzo post-PRL-owska! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dano1112 Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 14:58 P. Czuma w zasadzie dlugu nie ma. Sprawa dla mnie jasna. Osoba ktora sprawuje tak wysoki urzad, w dodatku ministra sprawiedliwosci musi byc czysta jak przyslowiowa lza. Uwiklanie sie w jakies procesy w dodatku przegrane(!) za dlugi (nie jeden proces ,ale wiele!) nie swiadczy najlepiej o wiarygodnosci... I swietlana przeszlosc opozycyjna w czasach komuny nic tu nie pomoze. Czlowiek z poczuciem odpowiedzialnosci powinien sie podac do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 15:10 dano1112 napisał: > P. Czuma w zasadzie dlugu nie ma. Sprawa dla mnie jasna. Osoba ktora sprawuje tak wysoki urzad, w dodatku ministra sprawiedliwosci musi byc czysta jak przyslowiowa lza. Faktycznie. A takie twierdzenie wysnuwasz na podstawie dotychczasowych doświadczeń w kolejnych rządach. Czysty jak łza Kaczyński (przekręty PC z nieruchomościami w Warszawie), czysty jak łza Ziobro (nadużycia władzy, przekroczenie uprawnień, szopki medialne i niezliczone inne wtopy), czysty jak łza Ćwiąkalski (adwokat magnata-oligarchy Krauzego). Jakby nie patrzeć Czuma wyraźnie wyłamuje się z tego towarzystwa bo w przeciwieństwie do poprzedników nie jest czysty jak łza :) Odpowiedz Link Zgłoś
dano1112 kr.odp. 11.02.09, 15:30 Bardzo ladnie wymieniles ludzi z poprzednich ekip. Wlasnie dlatego trzeba kiedys zaczac. Po drugie skoro ma sie wymagac od innych samemu trzeba swiecic przykladem - to takie tlumaczenie "po chlopsku". Mam nadzieje ,ze rozumiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: kr.odp. 11.02.09, 16:35 dano1112 napisał: > Bardzo ladnie wymieniles ludzi z poprzednich ekip. Wlasnie dlatego > trzeba kiedys zaczac. ******************************* Dokładnie tak. Nie do przyjęcia jest argumentacja: "A u was biją Murzynów". To naprawdę niczego nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: kr.odp. 11.02.09, 17:00 Ludzie, opamietajcie sie i zdajcie sobie sprawe z wagi tej sprawy. Ten gosc ma WYROKI SADOWE za niesplacone dlugi. Inaczej mowiac - zostal PRAWOMOCNIE SKAZANY za nieplacenie dlugow. Mowimy o MINISTRZE SPRAWIEDLIWOSCI - dla niekumatych wyjasniam, ze minister sprawiedliwosci jest od przestrzegania prawa. Jaka jest waga tej sprawy niech sie kazdy przekona zaprzestajac placenia kredytow. Jeden z ministrow - pan Drzewiecki - jak przystalo na sportowca (przy okazji jeden z najbogatszych ludzi w Polsce) cwiczyl sie w USA w biciu zony. Ach, tak, on chcial zadzwonic, tyle, ze ona miala komorke, no i przewrocila sie na ziemie dajac my ta komorke. Teraz okazuje sie, ze Czuma nie splacal kredytow w USA. Tusku, nie wysylaj juz lepiej nikogo do USA. Zaczelo sie od Tuska w samolocie rejsowym do USA, a teraz mamy ministra bijacego zone, Czume z wyrokami sadowymi, Kempe - komletna idiotke i Palikota jako rzecznika prasowego. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: kr.odp. 11.02.09, 18:07 Dlaczego tak bezczelnie łżesz, "agaj.agaj."? Gdzie są te "wyroki za niespłacone długi"? Na co "skazano" Czumę? Mowa o cywilnych procesach decydujących, CZY I KTO jest coś winien w wyniku wspólnych interesów. Jeśli strona przyjmuje ustalenia sądu i spłaca należności, to sprawa jest zakończona i nikt nie jest "skazany". Jeśli w postępowaniu spadkowym sąd uzna, że nie należy ci się udział w spadku po ciotecznym dziadku i zasądzi zapłacenie kosztów, to będziesz "skazany"? Pomyśl, to nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: kr.odp. 11.02.09, 19:41 Aby byc podanym w USA do sądu za niesplacone dlugi, trzeba dlugo unikac ich splacania. Czuma to za czasow PRLu huligan, na emigracji oszust a dzis w nagrode minister sprawiedliwosci. W takim kraju jak dzisiejsza POwska "republika kolesi" to ja nie chce placic podatkow... Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: kr.odp. 11.02.09, 19:51 dr.niekoszerny napisała: > Aby byc podanym w USA do sądu za niesplacone dlugi, trzeba dlugo > unikac ich splacania. Czuma to za czasow PRLu huligan, na emigracji > oszust a dzis w nagrode minister sprawiedliwosci. W takim kraju jak > dzisiejsza POwska "republika kolesi" to ja nie chce placic > podatkow... EJZE....moze "chuligan" a nie "huligan".Boze -skad tylu analfabetow BEZ poczucia, ze nimi sa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: kr.odp. 11.02.09, 22:43 A niech ci bedzie, ze Czuma to HOOLIGAN! Odpowiedz Link Zgłoś
mawt też mi się nie podoba dawanie teki "za zasługi" 12.02.09, 00:19 bycie ministrem to nie jakiś order, tylko konkretna praca do wykonania sam bym wybierał na takie stanowiska ludzi, co do których miałbym pewność, że są dobrzy w tym, co robią, i mają sensowny pomysł na dane ministerstwo - to takie niby proste! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Minister Czuma w odstawke!!! 11.02.09, 15:18 Do "dano": w demokracji byloby to oczywiste, ze czysty jak lza palant podaje sie sam do dymisji. A tu ciecia nikt na leb nie wywala! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Czuchnowski wali w tony obywatelskie - dziwne 11.02.09, 15:57 coś mi się widzi, że Czuma nie leży GW zupełnie - za uczciwy czy też za bardzo chce się dobrać do tyłka "sitwie"? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Każdemu uczciwemu nie leży taka sprawa. 11.02.09, 16:13 co za durny tekst: "coś mi się widzi, że Czuma nie leży GW zupełnie - za uczciwy czy też za bardzo chce się dobrać do tyłka "sitwie"?" typowe wypociny paranoika ... Czuma po prostu dał dupska, czy to nie oczywiste? Teraz niech to wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 nie każdy zasługuje na miano uczciwego 11.02.09, 16:38 i nie każdy rozumie to pojęcie, np. ma z tym problem A. Michnik, pracodawca Czuchnowskiego, który w obronie Wałęsy "zagalopował się" pisząc taką oto kuriozalną "mądrość": "W całej tej opowieści o Lechu Wałęsie, którą powtarzacie, choćby to wszystko naprawdę się wydarzyło, mimo to jest to nieprawda". Człowiek uczciwy miłuje prawdę, prawda? Czy GW miłuje prawdę, odpowiedz już sobie sam. I nie posądzaj innych o paranoję, jeśli nie wiedz co to w ogóle jest za schorzenie, ... schizofreniku Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Masz cos do dodania na temat polskojezyczny? 11.02.09, 20:16 Czy bedziesz leczyl swoje kompleksy niedouczonego glupka wioskowego? PS: Czy racje mial Kurski mowiac ze plebs wszystko kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 chcesz polskiego ... wieśmaka? 11.02.09, 23:02 najczęściej kompleksy ma ten, kto je próbuje wmówić innym - w twoim przypadku to kompleks ... niemożności i bezsilności, bo nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie, o stanowisko Michnika wobec prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Rozmowa z Tobą jest bezcelowa. 12.02.09, 08:40 Po co rozmawiać z kimś kto z góry już wszystko wie? I po te cytaty Wałęsie? Typowe pisanie nie na temat, gdy się nie ma argumentu. I co to jest to GW na które się ciągle powołujesz? Jakaś tajna organizacja? To tylko gazeta. Jeśli się tak jej boisz to Masz paranoje. Tak paranoję, ktoś kto ci ciągle śledzi i cytuje GW jednocześnie jej nie trawiąc ma paranoje na jej punkcie. To jest chore. Możesz po prostu nie czytać jak się nie podoba, meczą mnie te bzdurne komentarze: GW to, GW tamto. To jest na prawdę śmieszne. Wszytko zostało zwalone na Michnika i teraz czujemy się lepiej, tak? No to pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Każdemu uczciwemu nie leży taka sprawa. 11.02.09, 17:16 > Czuma po prostu dał dupska, czy to nie oczywiste? hmm...nie do końca oczywiste bo: jescze sporo czasu temu, zanim Czuma stał się ministrem, jakiś forumowicz dość jednoznacznie dawał do zrozumienia o kłopotach Czumy za oceanem. Po prostu ciężko uwierzyć, że kandydat na ministra sprawiedliwości nie został w żaden sposób sprawdzony pod tym kątem, szczególnie przy takich podejrzeniach. Także Gazecior ze swoimi redaktorami_tajniakami jakoś nie wykazał swojej inicjatywy w kierunku wyjaśnienia tej sprawy...a teraz nagle zmiana prawie o 180%.... Odpowiedz Link Zgłoś
util Tusk się pogubił. 11.02.09, 19:18 Dymisja Ćwiąkalskiego - to był pierwszy błąd, błąd matka, efekt działania pod publiczkę. Nominacja Czumy - niestety, kolejny. Teraz, w obliczu podnoszonych zarzutów, a przede wszystkim zachowania Czumy - brak jego dymisji to juz trzeci błąd, zupełnie niezrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Tusk się pogubił. 11.02.09, 19:56 util napisał: > Dymisja Ćwiąkalskiego - to był pierwszy błąd, błąd matka, efekt działania pod > publiczkę. Nominacja Czumy - niestety, kolejny. Teraz, w obliczu podnoszonych > zarzutów, a przede wszystkim zachowania Czumy - brak jego dymisji to juz trzeci > błąd, zupełnie niezrozumiały. Nie - Cwiakalski bye,bye / z ta morda/.Czuma - coz - chcial byc cwany,ale nie wyszlo. I dobrze. Boimy sie Czumy prawda? Musimy Go probowac zniszczyc, bo jest skrajny/ ta twarz/. Czego sie boisz mniejszy niz Czuma - cwaniaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 19:38 Jaka "swietlana przeszlosc"? Huliganskie wybryki Czumy z czasow PRLu to tylko powod do wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 19:59 dr.niekoszerny napisała: > Jaka "swietlana przeszlosc"? Huliganskie wybryki Czumy z czasow PRLu > to tylko powod do wstydu... Ty tam - niekoszerny DEBILU! Poczytaj kretynie JAK sie pisze "chuligan". Ilu Was ANALFABETOW PRL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 22:44 Czuma byl "a HOOLIGAN" i zadne twe wyzywiska tego nie zmienia! Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba cała Czuma... 11.02.09, 20:48 ...w dokumentach www.progressforpoland.com/artykuly.php?id=1150000000000000/ Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Podoba mi się Czuma 11.02.09, 15:02 Czuma mi się podoba tak samo, jak Niesiołowski, Kaczyński, Miller, Tusk, Kwaśniewski, Palikot, Kurski itd. I nawet gdyby podawali mi swoje wysr...ane przed chwilą g...wno, będę przysięgać, że dają mi miód. Mnie, upolowanej antylopie, podoba się stado hien. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 To nie przypadek 11.02.09, 15:05 Interesujące, że podejrzane długi zza oceanu ministrowi Czumie wywleka się akurat zaraz po tym jak swoimi nierozsądnymi słowami na temat ustaleń wywiadu w Pakistanie narobił problemu rządowi. To wcześniej nikt nie wiedział, że Czuma mieszkał kilka lat w Chicago i zaciągał tam zobowiązania? Jakoś jestem dziwnie pewien, że gdyby Czuma nie wsypał rządu, że polski wywiad miał nazwiska porywaczy i nie naraził stosunków polsko-pakistańskich twierdzeniem o współpracy tamtejszych władz z Talibami, to o jego długach w USA nikt by się nie dowiedział. Ćwiąkalskiego pozbyto się z powodu samobójstwa bandziora, Czuma poleci z powodu nazwisk innych bandziorów. Ciekawe kto będzie kolejnym ministrem sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: To nie przypadek 11.02.09, 15:17 Oczywiscie, ze kolejnym ministrem sprawiedliwosci bedzie jakis czysty jak lza kryminalista. Tacy sie najlepiej znaja na paragrafach! Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: To nie przypadek 11.02.09, 15:23 kroliklesny napisał: > Oczywiscie, ze kolejnym ministrem sprawiedliwosci bedzie jakis > czysty jak lza kryminalista. Tacy sie najlepiej znaja na paragrafach! Kapitalny pomysł! Proponuję kandydaturę Stokłosy. Znany, "popularny" no i paragrafy poznał wnikliwie :D Można też sięgnąć do dalszej przeszłości i ściągnąć Bagsika czy Gąsiorowskiego. Nie wiem czy których z nich jest prawnikiem, ale w Polsce to akurat nie ma znaczenia. Minister sprawiedliwości musi mieć gadane i względnie dobrze wyglądać, dyplomu mieć nie musi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Czuma, moralnie jako polityk jest skonczony..... 11.02.09, 15:26 przynajmniej bylby w kazdym innym europejskim, demokratycznym panstwie. Za drobniejsze grzeszki wieksi od niego odchodzili. A Tuskowi to sie dziowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt33 Re: To nie przypadek 11.02.09, 15:24 Nie ma co knuć spiskowych teorii, wystarczy czytać blogi na stronie "Polityki". Tuz po noominacji pana Czumy na stanowisko ministra zaczęli pisać uwagi ludzie zza oceanu, podawać przykłady. Dziennikarze "Polityki" temat podjęli bez większej zwłoki i ukazał sie artykuł. Tak ja to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: To nie przypadek 11.02.09, 20:03 hiacynt33 napisała: > Nie ma co knuć spiskowych teorii, wystarczy czytać blogi na > stronie "Polityki". Tuz po noominacji pana Czumy na stanowisko > ministra zaczęli pisać uwagi ludzie zza oceanu, podawać przykłady. > Dziennikarze "Polityki" temat podjęli bez większej zwłoki i ukazał > sie artykuł. Tak ja to widzę. Widzisz jak potrafisz, a potrawisz b.prosto tylko.Polityka chce utopic Czume iwie dlaczego. Czerwona banda. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: To nie przypadek 11.02.09, 18:51 Być może,że tu zajrzysz. Min.ćwiąkalskiego nie pozbyto się z powodu który podajesz.Powód to Stokłosa.Ten pan sam sobie zawdzięcza spadek ze stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: To nie przypadek 11.02.09, 20:01 quant34 napisał: > Interesujące, że podejrzane długi zza oceanu ministrowi Czumie wywleka się > akurat zaraz po tym jak swoimi nierozsądnymi słowami na temat ustaleń wywiadu w > Pakistanie narobił problemu rządowi. To wcześniej nikt nie wiedział, że Czuma > mieszkał kilka lat w Chicago i zaciągał tam zobowiązania? Jakoś jestem dziwnie > pewien, że gdyby Czuma nie wsypał rządu, że polski wywiad miał nazwiska > porywaczy i nie naraził stosunków polsko-pakistańskich twierdzeniem o współprac > y > tamtejszych władz z Talibami, to o jego długach w USA nikt by się nie > dowiedział. Ćwiąkalskiego pozbyto się z powodu samobójstwa bandziora, Czuma > poleci z powodu nazwisk innych bandziorów. Ciekawe kto będzie kolejnym ministre > m > sprawiedliwości? Kolejnym? Kryze lub Nauman Odpowiedz Link Zgłoś
rosario6 Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 15:29 Jak widać spanie na styropianie nie gwarantuje kryształowej uczciwości jak to przez lata usiłowano ludziom wmawiać.Ku mojej uciesze.O kwalifikacjach pana Czumy już przez litość nie wspomnę.A na marginesie-zatrudnianie własnego syna jest w porządku? O ile pamiętam Zyta Gilowska miała określone kłopoty z tego samego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 15:38 Jakiś czas temu pisałem pod innym aliasem, o pozytywnym aspekcie bycia przez Czumę z poza kręgu polskiego środowiska prawniczego. (Jako że wysyciłem tamtym aliasem ilość głupstw, jakie może jedna osoba napisać, stworzyłem nowe czyste konto.) Jednak się myliłem. Nic nie zweryfikuje lepiej człowieka, jak nasz podwórkowy wyścig szczurów. Przyszedł gość z hameryki, zbudował sobie image i dał radę sprzedać się jako ktoś z najwyższej półki. Ot i sam dałem się nabrać że gość z hameryki będzie na pewno Kimś. Jak się z gościa spiera farba po kilku miesiącach funkcji to nic dobrego już nie zobaczymy. Spalony. Dziw człowieka jednak bierze, że to nie potrafią Elyty polityczne znaleźć kilku krystalicznie czystych w swoym środowisku... Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 20:06 Do Arkady cos tam ....w polityce przyzwoitosc? No kolejny naiwny? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Zdravo brate! 11.02.09, 15:43 Wszak on jest prawdziwym polskim patriota! Okradl amerów! Gdyby takich bylo jeszcze ze 200 milionow to znowu w amerlandzie zadziliby Indianie i bylby wreszcie spokoj-: Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak czy w Polsce nie sprawdza sie 11.02.09, 15:43 przeszlosci osoby nominowanej na tak wysokie stanowisko, tym bardziej ze spedzila 20 lat poza Polska. na samym poczatku trabiono o pieknej przeszlosci a teraz pisza ze gosc marnych pare tysiecy od ludzi pozyczal nie odddawal. to jest nie tylko kompromitacja samego pana Czumy ale tego zapyzialego grajdolka politycznego. znowu mamy jakas tak leperiade. Odpowiedz Link Zgłoś
blagam_nie_podwazajcie_sojuszy Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 15:50 Czuma zachowuje się fatalnie, choć mam jeszcze nadzieję że to wszystko zdoła jakoś wyjaśnić. Widać teraz doskonale jakim błedem Tuska było pochopne usunięcie Ćwiakalskiego. Swoją drogą ktoś tu stawia Ćwiakalskiemu zarzut że był adwokatem w Krauzego, w jednej sprawie choć nie precyzuje czy czymś przy tej okazji uchybił, cóż taki zawód, rozumiem że ktoś kto miał okazję leczyć kiedyś tego pana, bedzie złym kandydatem na ministra zdrowia. W normalnych państwach nikogo nie dziwi, że adwokat zostaje później prokuratorem czy sędzią. Nikt nie wyciąga z tego wniosku, że będzie brał stronę byłych klientów. U nas wprost przeciwnie. Za to nie płacenie długów jest ok, można by nawet dorobić takie uzasadnienie, ze jakby był nieuczciwy to by płacił, bo nieuczciwi przecież są bogaci i ich stać... Biedny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 realista1000, twoja głupota jest zbrodnia... 11.02.09, 18:23 jesteś fanatycznym gburem,nieukiem...do tego idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: GW za Czumę chce wepchnąć Safjana i Zolla 11.02.09, 20:09 realista1000 napisała: > a wała! Zgadzam sie z Michnikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel ręce precz od Czumy 11.02.09, 16:04 ubecja i karły kontratakują. Czuma zaczął się mordercom Olwenika dobierać, to ubole się mszczą i chcą odsunąć od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Ręce precz! 11.02.09, 16:09 Ręce precz od zdobyczy socjalizmu!!! Ręka podniesiona na władzę tuskową zostanie odcięta!!! Syjoniści do Syjamu!!! Cała władza w ręce rad!!! czujny_obywatel napisała: > ubecja i karły kontratakują. Czuma zaczął się mordercom Olwenika dobierać, to u > bole się mszczą i chcą odsunąć od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ręce precz od Czumy 11.02.09, 16:38 nie pieprz. Spojrz prawdzie w oczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ręce precz od Czumy 11.02.09, 17:10 Czuma myśli w kategoriach człowieka PRL. Skoro jest ministrem, to powinien być chroniony przez zjednoczoną partię. Taka jest mentalność Czumy, która w zasadzie pokazuje, ze nie różni się niczym od Ziobry. Raczej trudno jest wygrać sprawę w której zapadły prawomocne wyroki, trudno jest je podważyć szczególnie w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ręce precz od Czumy 11.02.09, 17:11 Ciekawostka - wspominka: Pan Donald premier Tusk, kiedy jeszcze nie był Panem premierem, wyrzucił z PO Panią Zytę Gilowską za to, że zatrudniała syna w swoim biurze poselskim. Pan minister Andrzej Czuma też zatrudnia swojego syna Krzysztofa Czumę, i to nie tylko w biurze poselskim, a w rządzie i nie wylatuje. Dwie miary do dwojga ludzi i podobnych zdarzeń. Cynizm i obłuda platformensów jest szeroko znana tylko nie dociera do WYBORCÓW -PO. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: ręce precz od Czumy 11.02.09, 20:10 czujny_obywatel napisała: > ubecja i karły kontratakują. Czuma zaczął się mordercom Olwenika dobierać, to u > bole się mszczą i chcą odsunąć od władzy. D O K L A D N I E !!!! Mysle podobnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yeti362 Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 16:08 Czuma nic nie Kuma.Tak jak Kempa jest tempa. A Donek podkulił ogonek, bo sondaże...Mam dosyć nominanta na Ojca Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli? 11.02.09, 16:16 Minister Czuma być może ma dług, ale czy wobec obywateli? Nie podoba mi się ten tytuł zastosowany wobec kogoś kto wiele lat siedział w więzieniu za wolną czyli dzisiejsza Polskę gdy "obywatele" chodzili na partyjne imprezki. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli? 11.02.09, 19:45 Czuma w PRLu siedzial za chuliganskie, kryminalne wybryki, za niszczenie mienia spolecznego. I taki to z niego "bohater"... Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_z_krakowa Niezłomność Andrzeja Czumy 11.02.09, 16:20 Pan minister był człowiekiem niezłomnym wobec każdego reżimu. Nad Wisłą twardo walczył przeciw realsocjalizmowi, za Wielką Wodą zaś kapitalizmowi się nie kłaniał. Za każdym razem był nieugięty. W PRL-u nie przemógł go komunistyczny łaps, w USA - bankier-krwiopijca i pies łańcuchowy imperializmu odziany w sędziowską togę. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Niezłomność Andrzeja Czumy 11.02.09, 17:08 Pan Andrzej Czuma to człowiek z krystalicznie czystą przeszłością opozycyjnego kombatanta. A Polska, to w ogóle kraj kombatantów, tak, czy inaczej, ludzi dotkniętych przez los. W każdej rodzinie istnieją historie ucieczek przed obozem, prześladowaniami, przed krzywdą, przed śmiercią, przed rzezią, historie utraty majątku i bliskich. Przed Niemcami, przed Sowietami, przed Ukraińcami, przed esbecją, milicją itd. Jakoś nikt się z tym na co dzień nie obnosi, i dobrze, bo nie dało by się tu żyć. A Pan Andrzej Czuma przyjechał po 15 latach istnienia wolnej Polski z Chicago i oskarżył tą Polskę w Sądzie RP o odszkodowanie za krzywdy i prześladowania, jakich doznał w PRL za czasów sowieckiej okupacji i dominacji. Swoją cierpiętniczo - opozycyjną martyrologię wycenił na 900 tysięcy złotych i dochodził roszczeń w Sądzie. Nie w rosyjskim Sądzie za szkody, jakich doznał od sowieckiej władzy w PRL, a w polskim. Nie od Moskwy, a od wolnej Polski. Podobno Pan Andrzej Czuma otrzymał już część pieniędzy za swoje kombatanckie cierpiętnictwo, więc je sprzedał i nie jest już dziewicą. Zapowiada dalsze roszczenia, bo otrzymał mniej, niż chciał. Nasze postępowo – europejskie prawo na to pozwala. Ale tak to jest, że nie wszystko, co prawem dozwolone, jest MORALNIE USPRAWIEDLIWIONE! Nie w tak skrzywdzonym i upokorzonym kraju, jak Polska. Tu są inne obyczaje i inne normy moralne. Nie takie jak w USA. Podobny przypadek opisywano niedawno. Podobno jakaś dziewczyna, dziewica z krystalicznie czystą przeszłością, wystawiła swoje dziewictwo na sprzedaż w aukcji internetowej. Ja uważam, że skoro ktoś jekupił i skonsumował, to ona już nie jest dziewicą. Jest prostytutką. Zupełnie jak Pan Andrzej Czuma. Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel To prowokacja i przykrycie 11.02.09, 16:40 Tusk kombinuje. Gdy się totalnie skompromitował minister Sikorski (uzurpator do NATO) i nieudolny koordynator w sprawie uwolnienia inżyniera, trzeba było rzucić kogoś na ofiarę dla tłuszczy. Więc się sępy zbierają nad Czumą. Precz z Sikorskim, a ręce precz od Czumy. Ubekistan destabilizuje Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: To prowokacja i przykrycie 11.02.09, 17:12 10 PROCESÓW CYWILNYCH 1 O USTALENIE DZIECKA I ŚWIADCZENIA 2 ROZWODOWO RODZINNE 1 UPOMINAWCZY TAKIEGO MINISTRA JESZCZE NIE BYŁO A WSZYSTKO DO SPRAWDZENIA NA PUBLICZNYM SERWERZE SĄDU OKRĘGU CLERC W STANIE ILLINOIS pod adresem : 198.173.15.34/?section=CASEINFOPage&CASEINFOPage=2400 wystarczy wybrać typ sprawy civil/ chancery/ domestic relations i wpisać imię i nazwisko ministra oraz zaznaczyć defendant - pozwany FAKT NIE BYŁ SKAZANY BO NIE MA TAKIEJ INFORMACJI W TYM SĄDZIE ALE TO I TAK COŚ NIEPRAWDOPODOBNEGO , TEN FACET PRAKTYCZNIE NIE WYCHODZIŁ Z SĄDU A DŁUG GONIŁ DŁUG.... Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Sprawa jest jasna. Facet to żul. 11.02.09, 17:39 Chyba zresztą żul miałby więcej honoru i podałby się do dymysji ze wstydem. Ale co się dziwić. Jasio Rokita w kajdankach... styropianowe towarzystwo jest siebie warte, razem z Kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel PRECZ OD CZUMY 11.02.09, 17:52 PRECZ, PRECZ OD CZUMY. NIE MACIE KWALIFIKACJI ABY CZUMĘ KRYTYKOWAĆ. TUSK DO DYMISJI. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Ja pierot6 mówie, Czuma powinien ustąpić... 11.02.09, 18:21 Nie mówię że jest winien, itd.. Czuma jest winien jednego;wokół niego rozpętał sie targ pomówień,nienawiści..rozpaczam,ale to ma swoje racje...prawo opozycji jest prawem i basta! Minister Sprawiedliwości , to KTOŚ, kto jest nieskazitelny ! Nie może być więcej ZIOBROWSZCZYZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
vigo_11 Re: precz od czumy 12.02.09, 10:25 czujny obywatelu, spadaj razem z Czumą do archiwum opozycji PRLu ( ku swemu zdumieniu znajdziesz tam także Tuska !) Odpowiedz Link Zgłoś
antonio50 WSTYD!!!! 11.02.09, 18:41 Czuma powinien natychmiast podać się do dymisji! Sprawdziłem na linku podanym tu przez kogoś i faktycznie- od roku 1988 praktycznie sprawa za sprawą. Różne osoby, różne sprawy, co tylko uwiarygadnia oskarżenia. To jest ośmieszanie Polski, że taki pospolity oszust i łachudra został ministrem sprawiedliwości. Tusk powinien lepiej sprawdzać kogo zatrudnia. A Czumę jak najszybciej wy.... na zbity pysk. Minister sprawiedliwości ma być jak żona cezara- poza wszelakim podejrzeniem!!!! Czuma won!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Jak PO zniszczyło Comoszewicza... 11.02.09, 19:15 Jak Miodowicz za pośrednictwem Brochwicza dotarł do asystentki Cimoszewicza! W sierpniu 2005 r. Jarucka - była asystentka Cimoszewicza jako szefa MSZ w 2002 r. - przekazała komisji ds. PKN Orlen kserokopię rzekomego upoważnienia do zamiany oświadczenia majątkowego, jakie w 2002 r. miał jej wystawić Cimoszewicz. Prokuratura uznała, że dokument jest sfałszowany - co podkreślał sam Cimoszewicz. We wrześniu 2005 r. Cimoszewicz zrezygnował z kandydowania na prezydenta w wyniku sprawy z Jarucką. Ruszył już proces Jaruckiej za posługiwanie się fałszywym dokumentem i składanie fałszywych zeznań przed komisją. W apogeum kampanii prezydenckiej 2005 r. Nałęcz mówił: "Jak patrzymy na sprawę pani Jaruckiej, to jest dokładnie ten sam mechanizm, co przy lojalce, przy niby lojalce, pana (Jarosława) Kaczyńskiego. Tak samo podrobiony podpis, ten sam mechanizm. Ja pytam publicznie, choć nie mam żadnych dowodów, ale pytam Donalda Tuska: proszę wyjaśnić rolę pułkownika Miodowicza we wszystkich tych sprawach". > Tusk milczał! Tak samo czyni ws. Czumy! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: WSTYD!!!! 11.02.09, 22:04 Ja bym sie nie posuwal, ze to az "pospolity oszust i łachudra" ale z reszta wpisu sie zgadzam. Prawnikom to sie zdarza, ze nie potrafia liczyc pieniedzy a wydaje im sie, ze sam tytul magistra praw to certyfikat uczciwosci. Narobil dlugow, potem nie potrafil ich splacic a teraz rznie glupa. Rowniez przed samym soba. Odpowiedz Link Zgłoś
kadi-lak Chcieliscie "Amerykanina", macie "Amerykanina" 11.02.09, 19:29 Taki polski zulik mentalnie z Moniek albo Zambrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 19:36 Tyle, ze nie stac go na splacenie tego dlugu, a wiec powinien sie poddac do dymisji razem z Tuskiem, ktory zalatwil swemu kolesiowi tak wysokie stanowisko, mimo ze koles nie ma ani kwalifikacji, fachowych, ani moralnych... Cos mi sie wydaje, ze w PRLu to on slusznie siedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande bardzo sie ciesze, ze autor artykulu podszedl 11.02.09, 19:53 bardzo rzeczowo do zagadnienia: to dobrze, ze ktos potrafi rozronic, ze nie tyle posiadanie dlugow (nawet niesplacanie) dyskredytuje Czume, jak wlasnie krecenie i brak uczciwosci. Klopoty (w tym finansowe) moga sie zdarzyc kazdemu, sposob, w jaki sobie z nimi radzimy swiadczy o nas samych. Nota bene - mielismy ostatnio parade roznych zachowan roznych politykow z takimi stresujacymi sytuacjami i widac wyraznie kto ten test potrafil zdac a kto oblal: z jednej strony chyba pan Czuma z Rokita i Kaziem Marcinkiewiczem a z drugiej umiescilbym jedynie Palikota i Cwiakalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maryna0 Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 20:03 Pan Czuma sprzedał w Ameryce dom i spłacił długi. To ile wart był ten dom jeśli po spłaceniu długów wrócił do Polski bez grosza. Tu wywalczył odszkodowanie od Polski za walkę opozycyjna i dalej nic nie ma, bo spłaca kredyt na 20.000zl. Czyżby on całą dużą rodzinę utrzymywał ze swojej poselskiej i ministerialnej pensji. To jakiś nieudacznik, żeby po 2o latach pobytu w USA wrócić tylko z biletem. A co robi jego syn w Ministerstwie - pilnuje , żeby tata zażywał leki? A tyle PO mówiło o nepotyżmie. Pani Gilowska się kłania i pewnie śmieje do rozpuku. A czy Krzysiu ma już dostęp do informacji niejawnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
rejms Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 20:31 Czy natego małpiarza i kapusia Niesiołowskiego nie ma jakiegoś sposobu żeby przestał obrażac ludzi? Jak można polonię amerykańską nazwać 'małpiarnią', to jest żenujące co ten człowiek wyprawia czy nie można go skierować na badania psychiatryczne i ewentualnie leczyć i to w zakładzie zamkniętym. Widocznie taka norma w PO żeby tylko obrażać i 'gnoić' ludzi którzy myślą normalnie a p.Niesiołowski to już skrajny przypadek chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Minister Czuma ma dług. Wobec obywateli 11.02.09, 20:56 Teraz przynajmniej wiadomo dlaczego swój "patriotyzm",wycenił na 700 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś