attina3 14.02.09, 07:20 Pis sie nie tylko sie zagubil w orderach, ale i sie pogubil w wszystkich swoich klamstwach. Dowodem tego sa desperackie reklamy tego ztowarzyszenia, gdzie obslizgy jarek probuje grac bonda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 07:29 lepiej zeby zaczeli rozdawac krzyze drewniane. Dle siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: PiS zagubione w orderach 15.02.09, 11:01 1zorro napisał: > lepiej zeby zaczeli rozdawac krzyze drewniane. Dle siebie.... Dla obcokrajowcow pewnie ustanowia oznaczenie PiS's Cross Odpowiedz Link Zgłoś
ojcieckierownik PiS zagubione w orderach 14.02.09, 08:27 Jolka,Jolka...www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article? AID=/20090213/POMORZE/548277032 Odpowiedz Link Zgłoś
ebrieta PiS zagubione w orderach 14.02.09, 08:33 A może Szczypińska jest już bratową prezydenta i jako członek rodziny może wreczać nawet odznaczenia w imieniu prezydenta? Nic nie wiadomo. Ciekawe tylko dlaczego Szczypińskiej nie ma wśród trójki aniołków prezesa PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 09:02 Jarszlochsław jest zatwardziałym dżętelgejem int'ligientem. Nie ma takiej możliwości, aby ta pani od podcierania tyłków w szpitalach była bratową prezydenta. Nawet dla kałczyńskich byłby to mezalians. Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 11:21 Aby odpowiedzieć na pytanie Dlaczego ? przypomina mi się scena z "Bartka Zwycięzcy" Sienkiewicza. Oto przed oblicze dowódcy pułku przyprowadzany jest przez dowódcę kompanii Gefreiter Słowik, zdobywca sztandaru francuskich żuawów. Pułkownik, chcąc nagrodzić Słowika awansem za dzielność, pytająco zwraca się do dowódcy kompanii: "Unteroffizier ?" Słyszy odpowiedź: "Zu dumm, Exzellenz !" Ergo: można tę scenę przytoczyć w wielu wątpliwych sytuacjach, nie obrażając nikogo ! PS: Tłumaczę: "Podoficerem ?" "Za głupi, Ekscelencjo! " <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 08:34 To Szczypińska pracuje w Kancelarii Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 10:26 ...a myślałam,że kancelaria mnie nie jest w stanie niczym już zaskoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 PiS zagubione w orderach 14.02.09, 08:40 wstyd by mi było otrzymać jakieś odznaczenie od Prezydenta PIS-u, one już tak sie zdewaluowały że nie mają żadnego znaczenia w oczach opinii publicznej. Nic nie daja, nic nie znaczą. Odznaczają się sami PIS-owcy, a ich Ptrezydent nie nadąża podpisywać nominacji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Złoty Krzyż Zasługi? 14.02.09, 08:44 Nie jest złoty, zasługi? raczej za zasługi dla PiS, zostaje tylko krzyż. Nam na drogę.Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Złoty Krzyż Zasługi? 14.02.09, 10:18 ontos2 napisał: > Nie jest złoty, zasługi? raczej za zasługi dla PiS, zostaje tylko > krzyż. Nam na drogę.Przykre. Skromnie zapytam czy to jest "chlebowy" .Starsi będą wiedzieć o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ebrieta PiS zagubione w orderach 14.02.09, 08:44 Nic nie zrobią trzy aniołki, kidy w PiS-ie są matołki. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta PiS zagubione w orderach 14.02.09, 09:01 Vivat "elyty" z kaczorkami, ryżym Donaldem, Szczypą i Edgarem na czele ! Cóż to za intelekty,a obycie polityczne, umiejętności organizacyjne, wrodzony wdzięk i bezpretensjonalność ! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 10:31 Nie pastwic się nad pania w klimakterium.Toc to nie jej wina,że ma tylko lic.pielegniarskie.,a awansuje do roli z-cy Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio-szpikulec Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 12:29 A co do tego ma Tusk pytam sie? Czyzby Tobie wszystko kojarzylo sie z Tuskiem tak, jak w pewnej anegdocie zolnierskiej? Kapral wywolal zolnierza przed szereg, pokazal chusteczke do nosa i zapytal z czym mu sie to kojarzy. Na to zolnierz odpowiedzial, ze z katarem. Nastepny - mnie kojarzy sie z placzem, ocieraniem oczu. A Wy Szczypawka, z czym Wam sie to kojarzy? Melduje, ze z d..a. Kapral zdumiony zapytal, ale dlaczego? Bo mnie sie wwzystko kojarzy z d....a odrzekl Szczypawka. Tak wiec "dzakarto-szczypawko" lepiej juz nie pisz nic wiecej, bo odpowiedz znamy z gory... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 13:01 Dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego wora? Przecież artykuł jest o Prezydencie Wszystkich Pisiaków. Co do tego ma Donek? A poza tym- masz jakąś konstruktywną propozycję? Elyty jakie są- każdy widzi. Ale np. bojkot wyborów skończy się ponownym wyborem jeszcze większych matołów (zależnie od tego, co mohery poprą) Odpowiedz Link Zgłoś
washner Wstyd i szok prezydent wysługuje się pielęgniarką 14.02.09, 09:02 To świadczy jakim leniem jest Lech Kaczyński. Nie pojawia się w sejmie. jako rozrywkę wybrał sobie podróże jak nie zagranicę to po Polsce. Jeszcze ma czelność odmawiać i protestować przez Kowala przeciwko oszczędnością jakie chce wprowadzić rząd dla wszystkich partii i dla kancelarii prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemek69 PiS zagubione w orderach 14.02.09, 09:12 ZŁOTA KACZKA dla ekipy prezia- jak nie gubią to losują przypadkowo nagrody. Nie dziwię się działaczom opozycji którzy odmawiają przyjęcia odznaczenia. Nic fajnego narazić się przed kamerami na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kim jest siostra-basen Szczypinska ??? 14.02.09, 09:15 Jakie ma zasługi,dokonania!? To obelga dla ludzi odznaczanych, ranga tych odznaczeń osiągnęła stopień 0.... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 za dużo oglądasz POlsatowskiego badziewia,ale cóż. 14.02.09, 12:34 poczytaj, jeśli potrafisz, nerwusku ty: www.szczypinska.pl/?do=o_mnie Odpowiedz Link Zgłoś
oko_1 Słoma z butów alkoholikowi wychodzi. 14.02.09, 09:22 To jest marny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda cipinska byla zszokowana i sie pogubila, bo nadsta 14.02.09, 09:28 wila kaczemu pedziowi nie te dziure co trzeba - akcja pedzia zszokowala ja do imentu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olalk w orderach gubi sie tez Prezydent! 14.02.09, 09:31 Najbardziej zagubiony jest Pan Prezydent. Byłam świadkiem, kiedy żona Pana Prezydenta, Maria Kaczyńska, wręczała wysokie odznaczenie, przyznane przez Prezydenta, a nie przez jego żonę, osobie z zagranicy. Uważam to za skandal! Jakim prawem? Czy Naród wybrał panią prezydentową do takiej funkcji? Dlaczego pan Lech Kaczyński narzuca nam swoje osobiste rozumienie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Prezydent hańbi swój urząd... 14.02.09, 09:42 To co, wystarczy że prezydent wyśle byle kogo{kownacki}by wręczał odznaczenia ludziom PORZĄDNYM !?? To odbiera znaczenie tych odznaczen... Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: w orderach gubi sie tez Prezydent! 14.02.09, 10:49 to jest tylko arogancki plugawy niedojda len!!!napewno narod plunie temu gnojowi w obmierzla smierdzaca morde!!!splugawi gnoj wszystko!!wszystko zepsuje i osmieszy!!szlag moze trafic!!tak wyreczac sie byle pisowskim smieciem!no ale skoro samemu jest sie smieciem to wszystko wolno!!zawsze wszystko smeciowi wolno?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
staszekc2 PiS zagubione w orderach 14.02.09, 09:42 Jaki PREZYDENT taki sposob odznaczania "ZASLUZONYCH" Szczypinska powinna wręczać ZLOTE KACZKI BLIŹNIACZKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Odznaczanie to Zaszczyt dla prezydenta..A on olewa 14.02.09, 09:47 Ludzi zasłuzonych, Patriotów....Ceremonia odznaczania powinna być zaszczytem dla samego prezydenta,a nie odwalaniem roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
78plich PiS zagubione w orderach 14.02.09, 09:51 Jacy wyborcy taki iJarek i Lech Kaczynscy,jest przykład przy wreczanczanu odznaczen Panstwowych.To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Order z kartofla? 14.02.09, 10:07 Panie Prezydencie czy moglby Pan odpowiedziec, bo mnie ciekawosc roznosi - dlaczego do wreczania orderow przyznawanych przez Pana wybiera Pan tylko ludzi z PiSu? Przeciez tyle razy Pan podkreslal ze jest Pan prezydentem wszystkich Polakow. Dlaczego w tak jawny sposob wybiera Pan jedna opcje polityczna, nawet nie starajac sie tego zakamuflowac? Czy teraz Pan sie dlaej dziwi ze ludzie uwazaja, ze jest Pan prezydntem PiSu, a nie Rzeczypospolitej? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 młodziku z MD nie używaj terminów, których nie 14.02.09, 13:11 rozumiesz - zawsze mnie dziwą wrzeszczące dzieciaki, któe pojecia nie mają o czym piszą, a co im wpojono przy pomocy prania mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Widać dziecinko żeś głupkowaty 14.02.09, 13:15 jak na PiSbolszwika przystało więc odpowiem tak: Romuald nauczał swoich synów bolszewizmu a oni nauczają taki pajaców jak ty. Wpisz koment w temacie PiSbolszewickiego okradania radia, partia wzięła tą forse? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 no widzisz, piszesz tak jak przewidziałem 14.02.09, 13:23 czego chcesz od jakiegoś Romualda nauczającego synów bolszewizmu, lepiej zajmij się niejakim L. Balcerowiczem wykładającym w latach 1978-1980 w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu przy KC PZPR (była to placówka naukowa zajmująca się zagadnieniami marksizmu. Instytut powołany został 26 lutego 1974 roku uchwałą Biura Politycznego KC PZPR. W 1984 z połączenia Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR i IPPM-L utworzono Akademię Nauk Społecznych) -liberał, cholera jasna, "autorytet" zakichany takich dzieciaczków, jak ty. pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Balcerowicz I nie czepiaj się cudzych ojców, bo tutaj akurat przegrasz, synku: pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter pl.wikipedia.org/wiki/Ferdynand_Chaber Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Ziobro syn komunisty 14.02.09, 13:28 Wasserman komunista, Kryże komunistyczny sędzia syn stalinowskiego sędziego, PiSbolszewiku sam byłeś czerwony i jesteś do szpiku kości. Wiec w sprawie Czabańskiego nic? Jasne, złodzieja złodzieja kryje. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: no widzisz, piszesz tak jak przewidziałem 14.02.09, 15:30 Panu Balcerowiczowi, bracia K wraz z całą pisowską menażerią powinni buty czyścić i poczytywać sobie to za zaszczyt, a dlaczego to zrozumiesz jak dorośniesz, a jeśli jesteś dorosły to już nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: łżeUBecja na PiS szczeka by przykryć POważne 14.02.09, 10:17 Re: Np. te w Polskim Radiu w roli głównej z Czabańskim, Targalskim, Skowrońskim? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pie-rot6, pie-mont pie-rniczy(łagodnie) jak zwykle 14.02.09, 13:16 lubisz wszystko na "pie" -zwłaszcza pie-niążki od ...ruskich lewicowców Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma posłanka PiS-u rozdaje odznaczenia w imieniu 14.02.09, 10:06 Prezydenta !!? To ona pracuje w KP ? Jaka pogarda dla ludzi. Co za chamstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 olaboga! 14.02.09, 10:21 ale się porobiło, na szczęście żyjemy na wyspie szczęśliwości, nie ma kryzysu, wszysczy mają prasę, kazdego stać na spłacenie kredytu, złotówka mocna jak nigdy, gielda idzie w górę, no po prostu CUDA, CUDA, CUDA i taka wspaniała gazwyb nie ma już o czym pisać, mam nadzieję że już niedługo upadniecie razem ze swoim guru-naczelnym Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Uściślij który egzemplarz masz na myśli... 14.02.09, 10:29 a) rozmlaskany czarnozeby nienawistnik? czy b) pyzaty oszust czyli genialny trateg? Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Odznaczenia od prezydenta PIS-u,nic nie znaczą.... 14.02.09, 10:32 to już lepszy porządny papier toaletowy w kibelku... Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 Ja mam order z kartofla z wizerunkiem buraka PIS 14.02.09, 10:34 i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
brat_michnika Re: Ja mam order z kartofla z wizerunkiem buraka 14.02.09, 10:52 fota odlotowa. Taka naturalna - zamykająca w swej wymowie całą istotę p. Prezydenta :D A co do tematu, to prezydent na mocy ustawy może upoważnić DOWOLNĄ osobę do wręczania orderów i odznaczeń w jego imieniu, tyle, że powinien zadbać o to, czy upoważniona osoba jest .... odpowiednia. Tu przede wszystkim chodzi o osoby odznaczane. Oprócz partyjnych aparatczyków PiSu jest na szczęście całkiem sporo naprawdę wartościowych ludzi, kombatantów, społeczników, wybitnych i charyzmatycznych postaci. Cóż jednak z tego jeśli zasłużone odznaczenie wręcza Szczypińska predestynowana bardziej do podawania basenu albo kaczki (pst!) w szpitalnej sali. I na koniec. Święte słowa napisał tu ktoś wcześniej: To zaszczyt dla prezydenta, że może odznaczanym osobom uścisnąć dłoń. Jeśli więc z tego rezygnuje jest pożałowania godnym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 Re: Ja mam order z kartofla z wizerunkiem buraka 14.02.09, 11:12 abba.15 napisał: > i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg order [u}śmiechu ! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pierot6, ciebie poznam zawsze, nerwusku komuszy 14.02.09, 12:31 choćbyś nie wiem jakie nowe nicki sobie obrał Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 ty się pierot6 nie chwal, ty się lepiej ... ucz 14.02.09, 12:38 www.youtube.com/watch?v=JpAcO5MTFow Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec widać do czego Pisowi są potrzebni kombatanci 14.02.09, 10:41 nie chodzi wcale o to aby kogos tam uhonorować tylko o to aby jakiś pisdzielec mógł zabłysnąć w swoim okręgu wyborczym, nawet nie chce im się sprawdzić komu jaki order się nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: PiS zagubione w orderach 14.02.09, 10:43 to przeciez kompletna kompromitacja i blamaz!!ten tluk niedojda i gamon /"prezydet" palant/ wyrecza sie garkotlukiem z klerykalnej kruchty! to dopiero koltuneria!!!rzygowiny- to wszystko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 Oto wzór nowego orderu;..Burak w garniturze.... 14.02.09, 10:47 rydzykfizyk.wordpress.com/2008/01/14/prezydent-lech-kaczynski-i-problemy-z-alkoholem/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec prawda boli 14.02.09, 10:57 z tej boleści pomódl się do Rydzyka i pamiętaj - przesłac mu datek - bez datka modlitwa nie wazna Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 prawda boli? Chyba takich, jak ty? 14.02.09, 12:39 Tacy osobnicy zawsze mają problem z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: prawda boli? Chyba takich, jak ty? 14.02.09, 12:44 dla was istnieje tylko prawda pisu - tzw. g..prawda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: POrąbana ta wasza gazeta 14.02.09, 10:59 to jest takie typowe dla pisiorow...cos zrobia nie tak, a potem krzycza "a po to takie złe....złooooooo" Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 k1985, to co tu jeszcze robisz, porabancu? 14.02.09, 11:05 won na trwawm i RM... Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr PiS zagubione w orderach 14.02.09, 10:57 Czego można oczekiwać po Szczypińskiej? Nie dość że pisuardesa to w dodatku blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
ebob PiS zagubione w orderach 14.02.09, 11:40 Życzę Szczypińskiej żeby zdążyła z tymi orderami bo sama też wkrótce odejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 pRezydencki jednojajowiec kompletnie postradał 14.02.09, 11:44 rozum.Prymitywną Cipińską wyznacza do wręczania orderów a wojewodów ma w du..,bo to nie namiestnicy Kaczyńskich ale rzadu "Donaldu Tusku".Kaczy ciul już długo nie porządzi.Zszargał honor Rzeczpospolitej jak nikt inny. Niech go szlag!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś