tiresias 01.03.09, 09:13 a moze kurna jakieś zdjęcie?! jak piszecie o marcinkiewiczu, to zdjęcie tej mordy jest od razu, niestety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mg2005 Młody ?... :) 01.03.09, 09:34 Młody 50-latek ? :) -- Gazeta Koszerna Łuczywo koszerne Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Młody ?... :) 01.03.09, 09:42 niniejszym przepraszam za pierwszy wpis, wtedy jeszcze zdjęć nie było a ze jestem wielbicielem Leonarda di Caprio (a nie kazimierza di gorzów) to i zareagowałem. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Młody ?... :) 01.03.09, 10:32 tn tutaj chyba deczko przystojniejszy od kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Młody ?... :) 01.03.09, 11:51 No tak... Leo mial swoja "Dame z Lasiczka", ale Kazmirz ma 'dame' z le....czka. Odpowiedz Link Zgłoś
moondrek Re: Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 10:33 To raczej jego chłopak ,ale zbyt kontrowersyjne ,żeby naukowcy przyznali. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Leoncio był pedziem? 01.03.09, 11:28 Byl homoseksualista. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
oko_1 Re: Leoncio był pedziem? 01.03.09, 11:44 A jakieś dowody, poszlaki? Chyba nie twierdzisz, że wystarczy nie mieć żony aby być pedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Leoncio był pedziem? 01.03.09, 11:54 Nie wiedzieslicie???To przeciez on zaprojektowal slynna teczowa flage, a ostatnie badanie doczesnych szczatek wykazalo, ze musial miec potezne hemoroidy i znacznie poszerzone rectum. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 to ze lubial kakalko nic zlego w koncu 01.03.09, 11:54 w tamtych czasach kobiety uwazano za babyjagi i czarownice -zlo konieczne Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 [...] 01.03.09, 12:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Niestety chorowal na te ... 01.03.09, 12:03 I mial oczywisice AIDS, zerzaczke i syfilis. A za free jeszcze przepukline od ciaglego zginania sie po mydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ja niczego nie zlamalem... 02.03.09, 02:23 rzeczy nazywam po imieniu,NIE ZAKLAMUJE SWIATA.ja to czyni 'gazeta wyborowa'. Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Też tak w pierwszej chwili pomyślałem, ale 01.03.09, 11:33 to chyba już nie jest kontrowersyjne - powszechnie się uważa, że Leonardo był homoseksualny albo przynajmniej biseksualny. Ale spojrzawszy na rysunek, myślę, że to jednak sam Leonardo - bardzo podobny do jego "starszego" autoportretu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Też tak w pierwszej chwili pomyślałem, ale 01.03.09, 11:41 eurypides77 napisał: > to chyba już nie jest kontrowersyjne - powszechnie się uważa, że > Leonardo był homoseksualny albo przynajmniej biseksualny. > > Ale spojrzawszy na rysunek, myślę, że to jednak sam Leonardo - bardzo > podobny do jego "starszego" autoportretu. A czy przypadkiem nie pomylił ci się z Michałem Aniołem? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Też tak w pierwszej chwili pomyślałem, ale 01.03.09, 11:56 Ty, a kto by sie takimi szczegolami przejmowal? Wazne ze wielcy tego swiata sa 'ciepli'. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 13:51 chyba go mylisz z Michałem Aniołem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic.prl Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 11:52 Toż to Rysiek Riedel z Dżemu! Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 wtedy najwiekszymi mecenasami sztuki byly klechy 01.03.09, 11:58 a wiadomo na 100 z nich 99 to pedaly ito obrzydliwe.. wiadomo niedasz dupy niema kasy , wyrolowali mu ze w koncu spodobalo mu sie Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 12:01 fantastic.prl napisał: > Toż to Rysiek Riedel z Dżemu! Eeee tam, Tomek Kot raaaaczej!! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ale jak oni wywabili same te literki? 01.03.09, 11:53 Nie szkoda notatnika? Debilstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
staszko89 Re: Ale jak oni wywabili same te literki? 01.03.09, 12:17 No przecież oczywistym jest, że to animacja. Żeby odzyskać dawny rysunek pewnie zrobili rentgena czy innego scana. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Co jeszcze przed nami ukrywaja? 01.03.09, 13:36 Na koniec artykulu cos sie im wypsnelo - jest kilka autoportretów Leonarda! Chcemy je tez poznac, bo powszechnie znany jest tylko jeden, w dodatku ostatnio okazal sie on bardzo watpliwy i prawdopodobnie nie przedstawia Leonarda da Vinci. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Co jeszcze przed nami ukrywaja? 02.03.09, 20:26 jankbh napisał: > Na koniec artykulu cos sie im wypsnelo - jest kilka autoportretów > Leonarda! Chcemy je tez poznac, ********************************* Ba! najbardziej interesująco zapowiada się autoportret zarodka Leonarda oraz autoportret pośmiertny. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 13:49 faktycznie, podobny... Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 14:05 Jak patrzyłem na ten jego notatnik to zastanawiałem się w jakim języku on pisał i jakim alfabetem, bo te litery są do niczego niepodobne. Po chwili olśnienie. Zdjęcie w Wyborczej jest lustrzanym odbiciem właściwego notatnika. Można sprawdzić w dowolnym edytorze grafiki. Nadal kiepsko się czyta te zawijasy, ale coś juz można zrozumieć :) Nie popisali się graficy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 16:54 No to masz murowanego antynobla z odkrywania Ameryki :) Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 21:17 nosorozecwlochaty napisał: > Po chwili olśnienie. Zdjęcie w Wyborczej jest lustrzanym odbiciem > właściwego notatnika. ROTFL, dawno nie widziałem tak spektakularnego popisu ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
mortest Re: Odnaleziono portret młodego Leonarda da Vinci 01.03.09, 21:31 Leonardo tak pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp lustrzane odbicie 03.03.09, 21:36 Leonardo pisal lewa reka i w lewo i uzywal odwrocone litery. Ani Gazet, ani Wlosi niczego nie odwrocili. Odpowiedz Link Zgłoś
mac312 Kilka miesięcy? 01.03.09, 17:01 Zastanawiam się jakich jeszcze technik użyto poza samym usunięciem liter i uzupełnieniem brakujących elementów na bazie istniejących już portretów i domniemanych wyobrażeń samych grafików? Może rentgen? Zastanawiam się też, czy może udało by się oddzielić warstwę tekstu od warstwy portretu jak to się robi w standardowych obrazach? Wszak papier był tak cenny, że niejednokrotnie obraz malowano na obrazie. Odpowiedz Link Zgłoś