antekguma1 05.03.09, 08:36 Nie rozumiem takich ludzi. Ma telewizor, ogląda, a nawet jeśli nie, to powinien płacić do śmierci. Ja nie mam radia, nie ma telewizora i nigdy nie oglądałem Szoguna. Więc nie płacę. Hai Toranaga-sama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Re: Hai, [na haju] 05.03.09, 10:54 [... Hai Toranaga-sama ...] - {Antekguma} cytuje. Myśli, że cytuje! San - to w japońszczyźnie odpowiednik naszego "Pan", {Antek'u_gumo}. A "hai" - to nasze "tak/ tak jest" Ergo: Hai! Antekugumo-san. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: prawne debilizmy 05.03.09, 11:09 [... Czy po zgłoszeniu się pana Tadeusza Poczta nie mogła zwolnić go z "zaległości"? Nie, bo według ustawy może może to zrobić tylko Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. Z tą instytucją trzeba się skontaktować ...] Bez bzdur, proszę. Z Vadimem Makarenką po trzykroć [1./2./3.] nie mogę się zgodzić. A może z jakimś jego informatorem zurzędniczałym do krwi i kości... [1.] Mój Ojczulek też był ponaglany przez miłościwie nam monopolizującą Pocztę w takiej samej sprawie. Też ponoć miał zaległości. Poszedłem w jego imieniu do pocztowego okienka, "zOPeRowałem" grzecznie kogo trzeba, PRZY MNIE zażądałem przetelefonowania do regionalnej bazy danych pocztowo-abonamentowych, zagroziłem sądem w przypadku następnego nękania schorowanego 76-latka ponagleniami, dowód osobisty 75-latka pokazałem - i pomogło BEZ wyroku KRRiT-u. Nota bene debilizmem była pusta [bez-PESELowa] baza płatników anonamentowych w zasobach Poczty Polskiej. I nie ma tu znaczenia ustawa o ochronie danych osobowych! A jako że mój tata był przy okazji... [2.] ... KOMBATANTEM, to nie płacił haraczu abonamentowego od kiedy ustawa i kombatantów z tego zwolniła. Od coś około 10 lat! A kłopoty i ponaglenia pisemne zaczęły się dopiero, jak mój tata wkroczył w 76 rok życia... Ciekawe są te meandry myślenia pocztowo-abonamentowych urzędników! A że w proceder ścigania wkraczają windykatorzy krwioże... pieniądzożerczy, to widać/ słychać/ i czuć! [3.] W sensie prawnym NIE MA ZALEGŁOŚCI opłat abonamentu ten, który z racji wieku ustawowo NIE MUSI ich nadal płacić! KRRiT niech nie tworzy nowego, słynnego z bezprawności, prawa powielaczowego! Ściagnąć z bazy nr PESEL-u płatnika łatwo można, Krajowa Rado i Poczto, miłościwie nam nadal monopolizujaca [rynek przesyłek najlżejszych]... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski I pomyslec, ze.. 05.03.09, 23:20 wybrano tuska i jego szweinehund bande do poprawy polskich debilizmow m.i. prawnych a ten .... zajmuje sie w wiekszosci sprawami poufnymi z niemcami i buduje winde do stracenia kaczynskiego z pedestalu. W dalszym ciagu traktuje sie obywateli polskich w ich wlasnym (wlasnym?) kraju jako zlo konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: I pomyslec, ze taka chora łajza Polonski pisze 06.03.09, 07:44 polonski napisał: Co za bzdury piszesz, pomyleńcu. Wez tabletki na twa chora glowe, i się poloz. Mysle ze syfilis ci mozg zre. > wybrano tuska i jego szweinehund bande do poprawy polskich debilizmow m.i. > prawnych a ten .... zajmuje sie w wiekszosci sprawami poufnymi z niemcami i > buduje winde do stracenia kaczynskiego z pedestalu. > > W dalszym ciagu traktuje sie obywateli polskich w ich wlasnym (wlasnym?) kraju > jako zlo konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś