trzymilionowy.post 13.03.09, 22:00 Ale sobie jaja w centrali pisiaki zrobiły u mnie w okręgu. Rysia rzuciły :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imhotep8 Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 22:01 Ale zbieranina i jeszcze Migalski taki bezstronny politolog Przeproście i Spieprzajcie Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 22:06 www.wprost.pl/ar/14704/Ryszard-Czarnecki-pobity-przez-kibicow/ Z życia Rysia choć niektórzy twierdzą, że ta cała historia to kit:))) www.sport.pl/zuzel/1,64951,264050.html Chociaż z drugiej strony gdy poczyta się go na jego blogu lub posłucha, to można odnieść wrażenie, że jednak trochę odleciał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 23:55 ten cwaniaczek po prostu wcurwia ludzi i aż się dziwię, że w PIS-ie ktoś okazał się takim idiotą, że tego politycznego smiecie nie tylko przygarneli ale i "jedynkę" z niego robią.... Ja co prawda i tak ze względu na miejsce zamieszkania nie mógłbym głosować ale mogą za taki wybór ukarać brakiem mojego głosu kandytata w moim mieście... Sorry Kamiński/Bielan - w poprzednich eurowyborach wprawdzie was (a konkretnie Kamińskiego)poparłem ale tym razem sami rozumiecie, że nie mogę oddać PIS-owi mojego głosu bo ja przyzwoity człowiek jestem i jako taki nie potrafiłbym później patrzeć w lusterko gdybym wiedział, że poparłem partię z Rysiem. Albo ja albo Rysiu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 14.03.09, 00:44 trzymilionowy.post napisał: > www.wprost.pl/ar/14704/Ryszard-Czarnecki-pobity-przez-kibicow/ > Z życia Rysia choć niektórzy twierdzą, że ta cała historia to kit:))) > to nie kit - to typowy przykład zachowań wyborców PO Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 14.03.09, 01:12 sralimuchibedziewiosna napisał: > trzymilionowy.post napisał: > > > www.wprost.pl/ar/14704/Ryszard-Czarnecki-pobity-przez-kibicow/ > > Z życia Rysia choć niektórzy twierdzą, że ta cała historia to kit:))) > > > > to nie kit - to typowy przykład zachowań wyborców PO Kibole stadionowi to mlodziezowki i elektorat PiSu, zapomniales o tym cyku ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze Ziobro bedzie tam podsłuchy zakładał i nagrywał 13.03.09, 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna rządPOpodsłuchuje wiecej ludziniżjakikolwiekod89 ' 14.03.09, 00:43 niespodzianka POspolitaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: rządPOpodsłuchuje wiecej ludziniżjakikolwieko 14.03.09, 00:59 sralimuchibedziewiosna napisał: > niespodzianka POspolitaku ? Dorosnij cyku...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ludzi wcale nie trzeba podsłuchiwać by znac opinie 14.03.09, 07:17 Wystarczy przejść się po ulicy, zajrzeć na chwile na osiedlowy bazar, do kolejki do NFZ lub przychodni, do US gdzie składają PiT-y, można pójśc na rekolekcje wielkopostne do kilku kosciołów lub na mszę niedzielną, sa jeszcze ZZ reprezentujące uciskana klase robotniczą i kilku polityków którzy udzielają się w internecie.Głównymi mediami którymi posługuje się współczesny polityk są prasa, RTV i internet. Nie ma miejsca w polityce dla ludzi cichych i pokornych, szybko się spalą, kwestią do jakiego stopnia sie jest niepokornym i jak giętki sie ma kręgosłup. Czy osoby na tej liście sa godni czy nie zdecydują wyborcy, ja nigdy nie oddałbym głosu na p. Czarneckiego który idzie wszędzie gdzie ma szansę na zysk, on nie ma zadnych poglądów oprócz, prezentuje filozofię: będę robił tak aby mnie było dobrze. Pan Migalski jest człowiekiem młodym, o wyrazistych sympatiach do jednej partii, życie zaczyna mu udowadniać że powinien zwrócic większą uwage na otaczający go świat. Dieta w Brukseli dała by mu okazję do takich refleksji, tylko czy to nie za nudna robota dla niego? Prawdziwa perełka może byc ewentualna lista "ideowców" skupionych wokół RM chętnych do wzięcia "eurosrebrników". Odpowiedz Link Zgłoś
skuba2 Migalski? 13.03.09, 22:08 No to już wiemy kim jest pan Migalski! Jeszcze niedawno udawał niezależnego komentatora, neutralnego socjologa badającego, sine ira et studio, polską scenę polityczną. Podniósł się straszny wrzask, kiedy uczelnie, wobec jego pro-pisowskiego zaangażowania, nie chciały brać odpowiedzialności za jego habilitację, teraz sprawa jest całkowicie jasna. I bardzo dobrze! A habilitację niech robi w uczelni o. Rydzyka! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Migalski? 13.03.09, 22:39 Akurat ta "jedynka" mnie nie zaskoczyła. W końcu po coś robił z siebie błazna ten cały Migalski. Donosił na swojego przełożonego, pozbawiony talentu płakał nad niemożnością robienia habilitacji. Bidul. Nie udało mu sie zlustrowac własnej uczelni, bedzie lustrował Parlament Europejski. A jak zbufonieje! Jeszcze bardziej, niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? 14.03.09, 00:49 respiral napisała: > pozbawiony talentu płakał nad niemożnością robienia habilitacji. Marek Migalski jest (był?) utalentowanym komentatorem, rozchwytywanym przez media - w zasadzie wszystkie. Na pewno jest pozbawiony niestety talentu podlizywania się szefowi. Dlatego kariery na swojej uczelni nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Migalski? 14.03.09, 06:47 > Marek Migalski jest (był?) utalentowanym komentatorem, > rozchwytywanym przez media - w zasadzie wszystkie. Na pewno jest > pozbawiony niestety talentu podlizywania się szefowi. Dlatego > kariery na swojej uczelni nie zrobił. Nie przez media, a przez medium - jedno konkretne TVPiS. Nie utalentowany, a dyspozycyjny, mówił to co chciało PiS. Jest talentem podlizywania się szefom jak najbardziej obdarzony - tyle, że kto inny jest jego szefem. A kariery na uczelni nie zrobił ze względu właśnie na lizusostwo i mierność od strony merytorycznej. Q.E.D. A z Buzkiem to on szans najmniejszych nie ma. Zobacz jakie Buzek miał ostatnio poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? 14.03.09, 10:34 maaac napisał: > Nie przez media, a przez medium - jedno konkretne TVPiS. Czyli w rękach PiS-u są także TVN24, Superstacja, TOK FM - a tam się głównie produkował. Proszę nie pisać bzdur. > A kariery na uczelni nie zrobił ze względu > właśnie na lizusostwo i mierność od strony merytorycznej. Q.E.D. Proszę nie mylić przyczyn ze skutkami. PiS się zainteresował Migalskim po nagłośnieniu sprawy jego kłopotów z habilitacją. Habilitacja ze "stroną merytoryczną" nie ma nic wspólnego. zależy od układów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Migalski? 14.03.09, 11:16 > Czyli w rękach PiS-u są także TVN24, Superstacja, TOK FM - a tam > się głównie produkował. Proszę nie pisać bzdur. Hmmmm może jakieś dane? > Proszę nie mylić przyczyn ze skutkami. PiS się zainteresował > Migalskim po nagłośnieniu sprawy jego kłopotów z habilitacją. Nieprawda. Cały czas w wypowiedziach Migalskiego było słychać PiSowy obiektywizm. Zresztą on nigdy tego nie ukrywał. > Habilitacja ze "stroną merytoryczną" nie ma nic wspólnego. zależy > od układów. Tak. Zwykle tak twierdzą Ci co nie mają nic ciekawego do powiedzenia w swoich "habilitacjach". Migalskiemu zostało dokładnie wypunktowane dlaczego jego praca została "uwalona". Za to pozytynie ją oceniał jeden z jego "partyjnych kolegów" Antoni Dudek. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? 14.03.09, 11:33 maaac napisał: > > Czyli w rękach PiS-u są także TVN24, Superstacja, TOK FM - a tam > > się głównie produkował. Proszę nie pisać bzdur. > Hmmmm może jakieś dane? Był okres, że Migalski wypowiadał się codziennie. Proszę wejść na podaną niżej stronę i wpisać jego nazwisko w wyszukiwarce: www.tok.fm/TOKFM/0,0.html > > Habilitacja ze "stroną merytoryczną" nie ma nic wspólnego. zależy > > od układów. > Tak. Zwykle tak twierdzą Ci co nie mają nic ciekawego do > powiedzenia w swoich "habilitacjach". Migalskiemu zostało dokładnie > wypunktowane dlaczego jego praca została "uwalona". Uwalono ją, bo był niepokorny, miał swoj poglądy, które jednak nie raziły słuchaczy TOK FM takich jak ja (lubiłem go słuchać). Całkiem spore grono profesorów wystąpiło w jego obronie pisząc m.in. "uniemożliwienie wszczęcia procedury habilitacyjnej Migalskiemu bez podniesienia jakichkolwiek merytorycznych argumentów i wbrew jednomyślnej, pozytywnej ocenie jego dorobku naukowego (...) rodzi uzasadnione podejrzenia, że o wyniku tajnego głosowania zadecydowały względy niemające nic wspólnego z kryteriami, jakie określa ustawa o tytule i stopniach naukowych." Lista tych osób, które na pewno "nie miały nic ciekawego do w słabych, nieciekawych habilitacjach", w otoczeniu innych bez hab., więc tym bardziej bez znaczenia: www.rp.pl/artykul/10,250749_List_otwarty_w_sprawie_Marka_Migalskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Migalski? 14.03.09, 22:02 > Był okres, że Migalski wypowiadał się codziennie. > Proszę wejść na podaną niżej stronę i wpisać jego nazwisko w > wyszukiwarce: > www.tok.fm/TOKFM/0,0.html A potem coś się stało PiS odszedł od władzy. Rozumiem że wpłynęło to na jakość Migalskiego jako komentatora? A poza tym 3+15 wystąpień w wyszukiwarce. Szkoda że sam wpierw nie sprawdziłeś. > Uwalono ją, bo był niepokorny, miał swoj poglądy, które jednak nie > raziły słuchaczy TOK FM takich jak ja (lubiłem go słuchać). > Całkiem spore grono profesorów wystąpiło w jego obronie pisząc > m.in. "uniemożliwienie wszczęcia procedury habilitacyjnej > Migalskiemu bez podniesienia jakichkolwiek merytorycznych argumentów > i wbrew jednomyślnej, pozytywnej ocenie jego dorobku naukowego (...) > rodzi uzasadnione podejrzenia, że o wyniku tajnego głosowania > zadecydowały względy niemające nic wspólnego z kryteriami, jakie > określa ustawa o tytule i stopniach naukowych." > > Lista tych osób, które na pewno "nie miały nic ciekawego do > w słabych, nieciekawych habilitacjach", w otoczeniu innych bez hab., > więc tym bardziej bez znaczenia: > www.rp.pl/artykul/10,250749_List_otwarty_w_sprawie_Marka_Migalskiego. html Całkiem spore czyli jedenastu profesorów. Też trzeba umieć policzyć. Jak jeszcze sprawdzilibyśmy z jakiej dziedziny są oni profesorami - uwielbiam jak dendrolog wypowiada się o ewolucji, albo fizyk o polonistyce, to było by jeszcze weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? 14.03.09, 22:14 Odpowiadasz na: > A potem coś się stało PiS odszedł od władzy. Rozumiem że wpłynęło to > na jakość Migalskiego jako komentatora? Mniej się działo, uspokoiło się, więc nie trzeba było tak często komentować wydarzeń. > A poza tym 3+15 wystąpień w wyszukiwarce. Szkoda że sam wpierw nie > sprawdziłeś. Kto słucha TOK FM wie jak częstym gościem był Migalski. Wyszukiwarkę TOK FM podałem jako dowód że występował nie tylko w TVPiS. > Całkiem spore czyli jedenastu profesorów. Też trzeba umieć > policzyć. Pełne prawa akademickie mają samodzielni, czyli z habilitacją. To czy ktoś jest profesorem i jakim nie ma w tym wypadku znaczenia Habilitowanych naliczyłem 70. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? 14.03.09, 10:41 maaac napisał: > Jest talentem > podlizywania się szefom jak najbardziej obdarzony - tyle, że kto > inny jest jego szefem. Tam czy inaczej pobrzmiewa tutaj pretensja, że nie podlizywał się profesurze na swojej uczelni. Jako poseł zrobi szybko lepszą habilitację za granicą np. w Niemczech i nie będzie wątpliwości dlaczego nie mógł jej zrobić do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Migalski? 14.03.09, 11:19 > Tam czy inaczej pobrzmiewa tutaj pretensja, że nie podlizywał się > profesurze na swojej uczelni. Facet był obdarzony powszechną niechęcią za podlizywanie się aktualnym władzom, ale NIE TO wpłynęło na ocenę jego pracy naukowej. > Jako poseł zrobi szybko lepszą habilitację za granicą np. w > Niemczech i nie będzie wątpliwości dlaczego nie mógł jej zrobić do > tej pory. Nie zrobi ponieważ albo jest głupcem albo jego polityczne ambicje przeważają nad jego uczciwością zawodową. Proponuje się zapoznać od strony klasyfikacji partii politycznych z jego poglądami wyrażanymi "publicystycznie". Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Migalski? 14.03.09, 12:05 itakdalej.itakdalej napisał: > Jako poseł zrobi szybko lepszą habilitację za granicą np. w > Niemczech Dopiero teraz załapałem, że sobie finezyjnie kpisz z tej miernoty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? 14.03.09, 12:14 spokojny.zenek napisał: > itakdalej.itakdalej napisał: > > > Jako poseł zrobi szybko lepszą habilitację za granicą np. w > > Niemczech > > Dopiero teraz załapałem, że sobie finezyjnie kpisz z tej miernoty :)) Nie, ja kpię sobie z polskiech habilitacji i niskiego poziomu naszej nauki. To nie przypadek, że w światowych rankingach jesteśmy na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Migalski? 14.03.09, 19:06 itakdalej.itakdalej napisał: > Nie, ja kpię sobie z polskiech habilitacji i niskiego poziomu naszej > nauki. Sugerując, że w Niemczech wymagania przy habilitacji są wyraźnie niższe? To świetne, że nie wypadasz z roli! Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec To było widać już od dłuuugiego czasu;) 13.03.09, 22:39 Ciekawe czy potwierdzi swoją kandydaturę na zajęciach ze studentami:) A socjologiem to on nigdy nie był:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Migalski? 14.03.09, 00:01 skuba2 napisał: > No to już wiemy kim jest pan Migalski! Jeszcze niedawno udawał niezależnego > komentatora, neutralnego socjologa badającego, sine ira et studio, polską > scenę polityczną. Podniósł się straszny wrzask, kiedy uczelnie, wobec jego > pro-pisowskiego zaangażowania, nie chciały brać odpowiedzialności za jego > habilitację, teraz sprawa jest całkowicie jasna. I bardzo dobrze! A > habilitację niech robi w uczelni o. Rydzyka! Smacznego! Bo w PiS wszyscy sa migalscy...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? Nie PRL-bis 14.03.09, 00:46 skuba2 napisał: > Podniósł się straszny wrzask, kiedy uczelnie, wobec jego > pro-pisowskiego zaangażowania, nie chciały brać odpowiedzialności za jego > habilitację, Poglądów politycznych p. Migalskiego nie podzielam, ale utrącanie z ich powodu jego habilitacji świadczy o patologii panującej w środowisku naukowym. Gratuluję skubie2 szczerości - istotnie Migalski dostał w głowę za poglądy. Naukę i dorobek uczelniani decydenci mają w tzw. głębokim poważaniu (dla młodzieży: tzn. w du**e). Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Migalski? Nie PRL-bis 14.03.09, 01:19 itakdalej.itakdalej napisał: > skuba2 napisał: > > > Podniósł się straszny wrzask, kiedy uczelnie, wobec jego > > pro-pisowskiego zaangażowania, nie chciały brać odpowiedzialności > za jego > > habilitację, > > Poglądów politycznych p. Migalskiego nie podzielam, ale utrącanie z > ich powodu jego habilitacji świadczy o patologii panującej w > środowisku naukowym. > Gratuluję skubie2 szczerości - istotnie Migalski dostał w głowę za > poglądy. Naukę i dorobek uczelniani decydenci mają w tzw. głębokim > poważaniu (dla młodzieży: tzn. w du**e). Magielski ma poglady jak kazdy inny PiSczlonek, prezes kaczynski twierdzi, ze to poglady solidarnosciowe, czyli poglady, ktore obalily komune, poglady, ktore podziela jakies 90% spoleczenstwa, tak samo jak te poglady podzielaja srodowiska naukowe, akademickie i prawnicze, te poglady podziela rowniez PO! Wynika z tego, ze albo lzesz i nie chodzilo tutaj o poglady, lecz o nieuctwo, lub lze prezes PiSu i wasze PiSie poglady sa zbiezne z pogladami uhonorowanego orderem panstwowym przez prezydenta kaczynskiego, generala wojciecha jaruzelskiego...;DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Migalski? Nie PRL-bis 14.03.09, 01:27 kralik111 napisał: > Wynika z tego, ze albo lzesz i nie chodzilo tutaj o poglady, lecz o nieuctwo, Niech Pan się uspokoi Panie Profesorze. Do reformy na uczelniach jeszcze daleko. Spokojnie Pan doczeka do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Migalski? Nie PRL-bis 14.03.09, 06:50 Łżesz więc. Ilu ja już tu widziałem "nie popierających PiSu", czy też wręcz "byłych zwolenników Platformy". Wszyscy prędzej czy później okazywali się oszustami chcącymi tak zwiększyć swoją wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper P.Migalski zdaje się nie rozumieć normalnego życia 14.03.09, 07:33 Czym innym jest wypowiadanie własnych poglądów i sympatyzowanie z okreslona partią a czym innym publiczna ocena ludzi według własnych kryteriów, świadczy to albo o jego wysokim mniemaniu o swoim monopolu na rację albo jest niedojrzałym osobnikiem, który nigdy nie będzie ani dobrym szefem ani tez dobrym politykiem, inaczej go postrzegam niż "bezideowego wedrowniczka" Czarneckiego co nie znaczy że bym go poparł.By byc mądrym nie trzeba miec tytułu naukowego, trzeba miec więcej pokory i umieć słuchać, kazdy dostaje swoje 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
asiali83 Re: P.Migalski zdaje się nie rozumieć normalnego 14.03.09, 21:50 Ty chyba nie jesteś od tego żeby zastanawiac się "o czym to świadczy bądź nie świadczy" tym bardziej że z kontekstu twojej wypowiedzi wnioskuję że nawet nie znasz człowieka! W ogóle ludzie-czytam te wasze wypociny i zastanawiam się który tutaj ma wyższe wykształcenie od "niedohabilitowanego" Migalskiego??? Fajnie jest tak na forum bez pokazywania twarzy bluzgac ludziom o których wie się tyle co napiszą w brukowcach! Bo z tego co wiem M.Migalski nigdy nie ukrywał w swoich wypowiedziach do jakiej partii należy i jakie ma poglądy polityczne! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jako wyborca mam do tego pełne prawo. 15.03.09, 11:30 Wiekszość z nas nie zna prywatnie kandydatów a jednak głosuje na nich, polegamy na tym co mówią i robią. Nasze "wypociny" świadczą o słuchaniu co mówia ci ludzie, ja nie bluzgam na Migdalskiego, nie oceniam jego sympatii politycznych, w końcu nie mnie reprezentuje, brukowców nie czytam bo to nie jest moja liga. Jako człowiek troche doświadczony życiowy, absolwent muzycznego OHP ulicznego, z habilitacją przez życie mam prawo dostrzeć w kandydacie to co sam nie dostrzega, wg mnie moze mu to pomóc w pracy nad sobą gdyż uważam że może zrobić także karierę polityczną, pare spraw musi przemyslec i tylko to mam mu do zaproponowania a nie do zarzucenia. Ja w życiu kilkakrotnie wybierałem( i w pracy i w polityce) nie żałuję wyboru, zostałem w swoim fachu, nieźle mi sie dzieje, mam satysfakcje, poznałem wielu ciekawych a także prominentnych ludzi w kraju i poza nim, na wschodzie i na zachodzie i nie jestem zależny od plucia na innych by złapać ochłap w locie, mam to z własnej pracy. Szczegół habilitacji pana doktora zupełnie mnie nie interesuje, głupsi maja tytuły ponieważ umieli w życiu słuchać(przykładów wokół az nadto)Kiedys tez byłem niepokorny, tylko ja miałem lat 20 a nie 40 szybciej się uczyłem:)chociaz tez boleśnie, znam to uczucie kiedy miernoty awansują. W firmie o innej własności niż państwowa przez szereg lat robiłem swoje, awansowałem i dzisiaj mógłbym sie śmiać z kolegów którzy zostali i teraz narzekają nie mając juz innej alternatywy niz czekanie, to straszne ja im współczuję, nic własnej inicjatywy. Może i p. Migalski jako człowiek bystry zobaczy z dystansu swoje światełko, bo jezeli zostanie w tym piekiełku to się rozmieni na drobne i pozostanie zgorzkniały i przedwcześnie postarzały polityk. Jeszcze raz powtórzę: jako wyborca mam prawo wypowiadać opinie na temat kandydatów, którzy zgodzili sie działać publicznie czyli za moje także pieniądze. Ta zasada nie jest trudna do zrozumienia nawet dla absolwentów podstawówki, jezeli tego nie przyswajasz a masz np. magistra to współczuję z powodu straconego czasu w ławkach, można życie przezyć ciekawiej i więcej rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
asiali83 Re: Jako wyborca mam do tego pełne prawo. 18.03.09, 12:23 Ależ pięknie napisane!!! Prawdziwy elaborat :D dziękuję za wyczerpującą wypowiedź,chociaż odrobinę nie na temat-właśnie z tego powodu wypracowania na lekcjach języka polskiego są nisko oceniane,wylewne acz mało konkretne! Do Pana (pozwolę sobie panowac bo jednak brudzia razem nie piliśmy) kierowałam się tylko w pierwszym członie wypowiedzi i miałam tu na myśli pańskie zastanawianie się nad publiczną oceną ludzi przez pana Migalskiego! Mam nadzieję że wyraziłam się dosc jasno?! Cała reszta (po akapicie) odnosiła się do wszystkich tych, którym tak jest miło,łatwo i przyjemnie siedziec przed komputerem i wypisywac bzdury na temat człowieka o którym nie mają zielonego pojęcia. Znam Migalskiego bo jesteśmy z tego samego miasta i choc jego poglądy polityczne są "pisowskie" i ja ich nie popieram, to proszę mi wierzyc że wyżej wymieniony nie należy do osób które z powodu sympatii do jakiejś partii mają innych zwykłych,szarych ludzi w głębokim poważaniu! Tak więc pańska wypowiedź jest tu nie na miejscu. Uważam jednak że człowiek ma prawo do własnego wyboru (tudzież wyboru partii politycznej w której zamierza działac), tak jak pan ma prawo do "wypowiadania opinii na temat kandydatów, którzy zgodzili się działać publicznie". Nie można kogoś z tego powodu stawiac w jednym szeregu z resztą pisowskich patafianów, którzy patrzą tylko jak napełnic sobie kieszenie! Proponuję trochę mniej krytyki wobec obcych sobie ludzi a więcej samokontroli w wygłaszaniu opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
bbb-b Re: Migalski? SZCZUR 14.03.09, 07:28 Nie dziwi już mnie ostatnie jego wystąpienie na spotkaniu z drupą 7 studentów nawołujące do popierania kaczynskich p. migalski jako politolog zapraszany do studia tv już miał pan obiecane ze MOZNA ZYC ZA DOBRE PIENIADZE OBYWATELI ZMIENIAJA ORIENTACJE NAWET JESLI TO JEST KLAMSTWO CO PAN WMAWIA LUDZIOM O SWOICH OZYWIONYCH SZCZURACH. ZAPOMNIAL PAN ZE TO ZYCIE ZA NASZE PIENIADZE . KLAMSTWA, OBELGI ZARZUCANE PRZECIWNIKOM LAJDAKOM OSZUSTOM PISOSKIM TO 85 % POLAKOW I TERAZ SIE PAN KUNDLI Z NIMI ZE SZCZURAMI PISOSKIMI. OBY KROMKA CHLEBA ZA NASZE PIENIADZE W GARDLE PANU STANELA I WIECEJ JUZ NIGDY BY NIE WYPOWIEDZIAL DOBREDO KLAMLIWEGO SLOWA NA TEMAT PISU. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to Orzechowskiego nie będzie???? 13.03.09, 22:11 najwyraźniej Lechu nie wypuści kompana od kieliszka Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 22:34 No kto by pomyślał!!! Taki żarliwy PiSowiec - Libicki - agentem bezpieki!!! Jarusiowi pogratulować czujności rewolucyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 22:48 Kiedyś wszystkie wróble na drzewach ćwierkały że Libicki to żarliwy szpicel SB. Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Szumowiny 13.03.09, 22:42 Głosowanie na ludzi, którzy nienawidzą Unii ze wszystkich sił nie ma najmniejszego sensu. Dlaczego UE ma fundować sowite wypłaty ludziom, których interesuje tylko jej marny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Każda partia moze wystawić kogo chce 13.03.09, 22:52 Wyborcy będą wybierać. Ja dzielę kandydatów na europosłów na kilka grup Ci co sie orientują i pracują w europarlamencie, Ci którzy czegoś się tam nauczą i w przyszłosci może coś zdziałają oraz tych którzy uważają że im się ta dieta nalezy, mimo iż uważają UE zagraża naszemu państwu. Kto i jak ocenia nazwiska to sprawa inteligencji oraz sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 22:54 ten ch... czarnecki zchn ,szamboobrona,pis-może by go kto ostrzelił razem z tymi zbójami pis kaczynskimi.! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Cieszę się z Migalskiego i trochę smucę zarazem 13.03.09, 23:00 To świetnie, że tacy ludzie chcą wchodzić do polityki. Mądrzy, odważni, niepokorni najlepiej nadają się do zmieniania rzeczywistości... Ale też trochę szkoda mi, że nie będę już czytać naprawdę niezłych komentarzy politycznych MM... Ech, coś za coś... Ale... wybór dokonany, teraz trzeba wygrać! Życzę powodzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Cieszę się z Migalskiego i trochę smucę zaraz 13.03.09, 23:09 A poza tym wszystko OK? Tabletki bierzesz regularnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Cieszę się z Migalskiego i trochę smucę zaraz 14.03.09, 00:00 anwad napisała: > To świetnie, że tacy ludzie chcą wchodzić do polityki. Mądrzy, odważni, > niepokorni najlepiej nadają się do zmieniania rzeczywistości... Ale też trochę > szkoda mi, że nie będę już czytać naprawdę niezłych komentarzy politycznych > MM... Ech, coś za coś... Ale... wybór dokonany, teraz trzeba wygrać! Życzę > powodzenia!!!!! Ja tez sie ciesze z miogalskiego, tego o ktorym piszesz, tego, ktory przed prokuratura i swoimi wyboercami ucieka, oraz z tego migalskiego co PiS od Samoobrony w spadku dostalo...:DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 23:14 Taka wola PiS-u. Taka demokracja. Co zasiali to zbiorą. To chyba żadna fascynacja. A czy mają możliwośc wystawić inne osoby? Raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bidifi Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 23:22 widze ze tym razem i PiS dal sie nabrac TEJ MIERNOCIE CZARNECKIEMU... ten facet we wszelkich wyborach do tej pory nie kandydowal chyba tylko z ,, LISTY MARSJAN".....a przy tym nie zdarzylo sie Mu zrobic cokolwiek konstruktywnego, to taki zelazny ,,dzialacz" jak Borowski u czerwonych......wstyd dla PiSu.......a jesli wybiora ta oferme kleska dla demokracji.....!. Odpowiedz Link Zgłoś
grubecygaro Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 23:22 ziobro w europarlamencie.... ja chce byc jego zaopatrzeniowcem w dyktafony, zarobie gruba kase Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz jeśli potwierdzi się, że Czarnecki jest na listach 13.03.09, 23:46 PIS-u to nie poprę waszej partii w wyborach bo nie może być tak, że bedę popierał partię promojącą zwykłych cwaniaczków i nierobów..... Rysiu po raz pierwszy w życiu ma iść do noramalnej roboty a nie po raz kolejny umożliwiacie mu pasożytowanie na garbie społeczeństwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: jeśli potwierdzi się, że Czarnecki jest na li 13.03.09, 23:56 swan_ganz napisał: > PIS-u to nie poprę waszej partii w wyborach bo nie może być tak, że > bedę popierał partię promojącą zwykłych cwaniaczków i nierobów..... > Rysiu po raz pierwszy w życiu ma iść do noramalnej roboty a nie po > raz kolejny umożliwiacie mu pasożytowanie na garbie > społeczeństwa.... Zabawny jestes, bo przeciez takie jest cale PiS z prezesem kaczynskim na czele, czlowiekiem, ktory w swoim zyciu nie przepracowal uczciwie ani jednego dnia, czlowiekiem, ktorego granice nikczemnosci siegaja 300 publicznych zlotych...;DDDDDDDDDDDDDDDd A co powiesz o zbyniu zi0bru, oddalbys na niego glos po tym jak on ci w twarz pluje wymigujac sie z danego ci (wyborcy) slowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: jeśli potwierdzi się, że Czarnecki jest na li 14.03.09, 00:40 Kralik ... Ty robisz pijar Donkowi? Nigdy bym nie zgadł..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: jeśli potwierdzi się, że Czarnecki jest na li 14.03.09, 01:01 swan_ganz napisał: > Kralik ... Ty robisz pijar Donkowi? Nigdy bym nie zgadł..... :-) No i dokladnie jak piszesz, nie zgadles, ale glupka z siebie robiles, a to wystarczy na podsumowanie naszej krotkiej duskusji...;DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
eddynz Re: jeśli potwierdzi się, że Czarnecki jest na li 14.03.09, 06:51 Masz rację.Ten kandydat nie przynosi żadnej chluby dla narodu polskiego.To zupełny wstyd ten pan to zwykły skoczek partyjny który jak nikt inny wykonuje ewolucje aby znalezdz się w kręgu ważności politycznej.Koniecznym by było aby naród skierował go do rzetelnej prawdziwej roboty.Powinien być koniec p przechowalnią polityczną.. Odpowiedz Link Zgłoś
bidifi Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 13.03.09, 23:50 DZIEKI swan-ganz !!!! , bo juz myslalem ze wszyscy maja krotka pamiec i o Czarneckim znowu nikt nie napisze ....PRAWDY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Same prawoisprawiedliwośćdowate gęby. Nie mają 14.03.09, 00:12 nikogo przystojniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Niech zgadne 14.03.09, 02:26 Twoja laska to pewnie konstantynopolitanczykowianeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Ktoś sobie jaja robi? 14.03.09, 00:15 To raczej lista gości, których trzeba by schować na czas wyborów do piwnicy, żeby obciachu nie robiły. Jajcarz Rysio "wszystko wam powiem" Czarnecki, Marek dr. "niedohabilitowany" Migalski i tak dalej i temu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Ktoś tutaj raczy sobie kpić 14.03.09, 00:41 Zwłaszcza kandydowanie do PE Marka Migalskiego nie jest żadną niespodzianką ;-). Dlatego np. w TOK FM "piątkowa trzódka" wolała rozmawiać o nim, a nie na ulubiony temat kryzysu, Kaczyńskich, itp.. A poważnie: jest to pierwsza od bardzo długiego czasu mądra decyzja Jarosława Kaczyńskiego, dlatego przedstawiciele drugiej strony są w szoku. Migalski może być niezłą lokomotywą w tych wyborach: jest błyskotliwy, popularny, znany z różnych mediów - nie tylko reżimowych, ale również z liberalnych należących do Agory, a ponadto został skrzywdzony przez establishment postkomunistyczny na uczelni. Sam miód! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Ktoś tutaj raczy sobie kpić 14.03.09, 00:45 jasne... Migalski to dobry (a nawet bardzo dobry) wybór... Ale ten Rysiek..... No kuziwa; ja wprawdzie wiem, że w polityce każdego kraju funkcjonuje plankton ale czy naprawdę trzeba kogoś takiego wynosić na piedestał? Przypuszczam, że jego politycznych wolt to się nawet jego własna rodzina wstydzi a Kaczyński chce się nim przed całą Polską pochwalić? Ocipiał czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna PO ma Niesioła PiS ma Rysia 14.03.09, 00:46 swan_ganz napisał: > jasne... Migalski to dobry (a nawet bardzo dobry) wybór... > Ale ten Rysiek..... No kuziwa; ja wprawdzie wiem, że w polityce > każdego kraju funkcjonuje plankton ale czy naprawdę trzeba kogoś > takiego wynosić na piedestał? Przypuszczam, że jego politycznych > wolt to się nawet jego własna rodzina wstydzi a Kaczyński chce się > nim przed całą Polską pochwalić? Ocipiał czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PO ma Niesioła PiS ma Rysia 14.03.09, 01:04 O Niesiolowskim mozesz zaledwie powiedziec tyle, ze otwarcie i po imieniu nazywa PiS tym czym jest, z Rysiem Czarneckim jest juz zupelnie inna historia, nie prawdaz? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Obaj wywodzą sie z ZChN-u 14.03.09, 07:42 Wiekszość przeszłą do PiS lub sympatyzuje z nim, Niesiołowski zrewidował swoje poglądy i uznał że z PO mu bliżej. Swojego stylu nie zmienił, wypowiada się tak jak kiedyś, PO także się dostało wiele od niego. Porównanie go z Czarneckim to nieporozumienie nie ta skala wyznawanych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Ktoś tutaj raczy sobie kpić 14.03.09, 00:52 Zgadzam się co do Czarneckiego. Na Migalskiego bym może zagłosował, na cynicznego, zmieniającego partie jak rękawiczki Czarneckiego - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Re: Ktoś tutaj raczy sobie kpić 14.03.09, 01:05 Na Migalskiego nawet nie może, ale na pewno bym zagłosował, jeżeli jego kontrkandydatem byłby b. premier Buzek, którego rządy były okresem wielkich przekrętów i strat (nieudane reformy, np. zdrowia i prywatyzacje, np. Domów Centrum, PZU, za tę ostatnią mamy szansę zapłacić 30 mld zł Eureko; ponadto wielka dziura budżetowa pozostawiona następcom). A Czarnecki powinien trochę popracować w kraju. On zaczyna się czuć przypisanym do fotela w Brukseli. Tym bardziej nie powinien tam być dłużej, że jest przeciwnikiem integracji europejskiej i przyjęcia przez Polskę euro. Niech już więcej nie cierpi z naszego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna POdobno Jedynkami PO będą Majdan i Doda 14.03.09, 00:45 . Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: POdobno Jedynkami PO będą Majdan i Doda 14.03.09, 01:09 sralimuchibedziewiosna napisał: > . No podobno... Ale z pewnoscia ty jeszcze do gory sikasz, brzdacu...;DDDDDDDDDD DOROSNIJ CYKU ! Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Tajna lista? 14.03.09, 01:03 Skoro jest w Gó...anej, to żadna tajna lista. Po prostu lista nieoficjalna i wot cała sensacja.A jaka jest ta "tajna" lista PO? Odpowiedz Link Zgłoś
grayling Jedynki PiS-u: bez niespodzianek 14.03.09, 01:08 Wspaniale, gratulacje szczególnie za Czarneckiego. Nie poddaje się jakiejkolwiek ocenie - bo po prostu kretynizm zaczyna się dopiero ładnych parę pięter wyżej. Przecudny gwóźdź do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Jakim zaklamanym, podlym, cynicznym sukinsynem 14.03.09, 02:32 trzeba byc, by nalezec do partii zartobliwie zwanej "Prawo i Sprawiedliwosc"?? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..A tajne plany PO?......... 14.03.09, 06:56 Tusk nabil was w butelke.I to ostro.Za abonament zaplacicie .Chodzi o radio i telewizje. Zgodnie z art. 50 projektu nowej ustawy po roku od wejścia jej w życie Poczta Polska, która dzisiaj odpowiada za ściąganie abonamentu, przekaże Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji bazę danych osób mających zarejestrowane odbiorniki wraz z informacjami o zaległościach. Z kolei KRRiT przekaże te informacje do urzędów skarbowych, które ściągną należności. – Kto nie zapłacił, musi się liczyć z tym, że skarbówka teraz te należności od niego wyegzekwuje, i to wraz z karnymi odsetkami – mówi „Rz” Dariusz Malinowski, doradca podatkowy, dyrektor Zespołu Postępowań Podatkowych i Sądowych KPMG. Jego zdaniem w takich sprawach działalność urzędów skarbowych jest wyjątkowo skuteczna. – To tak jak w przypadku ściągania należności z tytułu niezapłaconych mandatów – tłumaczy Malinowski. – Urząd skarbowy może zająć choćby przysługujący nam zwrot podatku, wejść na nasze konto bankowe czy też wysłać do zakładu pracy polecenie zajęcia części naszego wynagrodzenia. Dlaczego Platforma nagle zmieniła zdanie i zapragnęła ściągać abonament? – Dla mnie najważniejsze jest to, że wraz z początkiem 2010 roku przestanie istnieć abonament – mówi „Rz” Iwona Śle- dzińska-Katarasińska (PO). – Jednocześnie nie rozumiem, dlaczego zaległości nie miałyby być spłacone. Odpowiedz Link Zgłoś