robin_otzi 16.03.09, 09:18 i jak tu być przeciwnikiem kary śmierci? chyba że dożywocie ale ciężkich robót w kamieniołomach!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam111115 Zwróćcie uwagę na czas trwania procesu-całe 5 dni 16.03.09, 10:15 Ten proces wg niektórych naszych karnistów będzie pewnie ustawioną zbrodnią sądową, jak można w 5 dni osądzić człowieka. A tak na poważnie, dlaczego oni potrafią a my nie??, dlaczego 5 dni a nie 5 lat (stawiam że tyle by to u nas trwało), czy u nich sędziowie nie mieli do przeczytania 50 tys. tomów akt, kiedy oni przesłuchają po 5 razy 150 świadków. Czuma, biegiem do St. Poelten i dowiedz się jak oni to robią a potem tylko trzeba to wdrożyć, ech jak mi się marzy Odpowiedz Link Zgłoś
konchi1980 Re: Zwróćcie uwagę na czas trwania procesu-całe 5 19.03.09, 15:34 Zapomnij kolego... Do tego trzeba by nauczyć naszych sędziów pracy w zespole, a przecież to sa primadonny - niezawisłe i z nikim sie wyrokiem nie dzielą:) Inna rzecz że na pewno policja i prokuratura musiała tam elegancko zebrać materiał dowodowy, to i sam proces ładnie idzie... Mnie natomiast bardziej niż te 5 dni urzekła reakcja służb austriackich w stosunku do ofiary - nie wydali jej na żer mediów... zaopiekowali sie i dali nowe życie... to dopiero jest coś! Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Ruszył proces "potwora z Amstetten". Fritzl ma ... 16.03.09, 11:05 Jak długo by nie siedział będzie to dla niego dożywocie... Z pewnością w więzieniu go utrącą - i bardzo dobrze. Sam bym mu łeb odstrzelił gdybym miał okazję. Taka kanalia nie ma prawa do życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek ... 16.03.09, 11:19 Bardziej przerażające od bycia zamkniętym w ciasnej piwnicy przez 24 lata jest chyba tylko ugotowanie żywcem. Bydlak jakich mało. Osobiście wykonałbym na nim wyrok śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Fritzl przyznał się do gwałtu i kazirodztwa. Tr... 16.03.09, 11:43 Podpis pod zdjęciem "Sędzina Andrea Humer, która prowadzi rozprawę...". SĘDZIA!!! - no chyba, że prowadzi sprawę pod zastępstwo męża. Odpowiedz Link Zgłoś
chruszczow87 wcale nie powinien siedzieć 16.03.09, 11:47 przecież zrobił 7 dzieci, dziwne że Watykan nie interweniuje i nie nakłada ekskomuniki na jego córkę Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 i tu się bardzo mylisz! 16.03.09, 11:58 Watykan nie będzie interweniować bo Fritzl jest Żydem i dodajmy bynajmniej wcale nie ateistą (a w każdym razie parę lat temu tak się deklarował). Co ciekawe, można było to wyczytać na przykład w wiedeńskim "Der Standard" - tylko w Polsce nigdzie o tym ani słowa. Czyżby media obawiały się oskarżeń o antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
qasher Re: i tu się bardzo mylisz! 16.03.09, 14:37 Najwyraźniej się boją, ale co z tego, kiedy informacje o religijności danego oprawcy są zbędne. Inaczej go osądzisz, wiedząc że był żydem, a nie katolikiem, hinduistą, taoistą, konfucjanistą itp? Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Re: i tu się bardzo mylisz! 16.03.09, 16:08 Mówiąc szczerze jest mi to zupełnie obojętne. Może być kimkolwiek - katolikiem, sunnitą czy buddystą zen. Nie ma to dla mnie (i chyba innych też) znaczenia. Chodziło mi tylko o poinformowanie przedpiszcy że człowiek który w latach osiemdziesiątych i początku lat dziewięćdziesiątych deklarował się jako członek gminy żydowskiej ma raczej nikłe szanse na wstawiennictwo Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
better_than_you [...] 16.03.09, 12:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luksferkaz Re: Austriackie kobiety są jak wino - najlepiej.. 16.03.09, 13:14 cóż za koszmarny żart w tej sytuacji. proszę o usunięcie tego posta, obraża uczucia kobiet. nie tylko austriackich. Odpowiedz Link Zgłoś
better_than_you Re: Austriackie kobiety są jak wino - najlepiej.. 16.03.09, 14:07 a to Polska właśnie kiedyś donosiło się do UB, teraz do adminów:)) idąc tym tokiem myślenia w Polsce należałoby zakazać opowiadania dowcipów, bo 99% z nich "obraża czyjeś uczucia" Odpowiedz Link Zgłoś
perepalkin Fritzel - to portret czlowieczenstwa 16.03.09, 13:27 Jezeli ktos "stworzyl czlowieka na obraz i podobienstwo ..." to na pewno tylko diabel. Przypadek "Fritzel" pokazuje, ze diabelska potwornosc jest zalozona potencjalnie w kazdym czlowieku. Dlatego adekwatna reakcja jest samodestrukcja. Czlowiek jest hanba i przeklenstwem dla siebie - a jako czesc przyrody - shanbia ja cala. Masowe samounicestwienie czlowieczenstwa to wlasciwa kara za zbrodnie Fritzla. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Fritzel - to portret czlowieczenstwa 16.03.09, 13:54 "Dlatego adekwatna reakcja jest samodestrukcja. Czlowiek jest hanba i > przeklenstwem dla siebie - a jako czesc przyrody - shanbia ja cala. " może zacznij od strzelenia sobie w łeb? natura sie ucieszy ze jednego kretyna mniej Odpowiedz Link Zgłoś
4v w Polsce jest kilkaset tysięcy ojców, co traktują 16.03.09, 14:10 .. córki jak swoje własności. oczywiście nie jest to problem polski, lecz ogólnoświatowy. tak po prostu jest. rzecz jasna do kazirodztwa dochodzi sporadycznie (wśród ludzi nie mających hamulców), za to różne myśli tatuśkom nieraz przez głowę przechodzą. zaczyna się jak córka dorasta, mija, jak się usamodzielnia. to chyba najważniejszy dziś na świecie temat tabu. w sumie w niczyim interesie jest, aby to roztrząsać. albo choćby zbadać i zaklasyfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
black_balerina Re: w Polsce jest kilkaset tysięcy ojców, co trak 16.03.09, 15:33 Doswiadczenia z twojej rodziny sa na prawde przykre ale na szczescie nie sa one czesto spotykane w Polskim spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza-0 Rusza proces "potwora z Amstetten". Fritzl ma s.. 16.03.09, 14:11 Jaki z niego wstydliwy żydek! Biedny, zasłania się bo się teraz wstydzi. A jak tyle lat hańbił swoją córkę i resztę rodziny to nie miał wstydu? Tłumaczy to swoim trudnym dzieciństwem (?). Po cholerę zakładał rodzinę?... żeby być tyranem i ją gnębić? Żaden wyrok nie będzie adekwatny do czynów, jakich się dopóścił ten nie człowiek. Myślę, że najlepszy samosąd wydadzą współwięzniowie. I dobrze, oby to trwało jak najdłużej i żeby to bydlę bez rozumu i uczuć wyższych długo się męczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Moralnie (a może nie tylko) winna żona Fritzla 16.03.09, 14:13 Nie uwierzę, że matka ofiary o niczym nie wiedziała. Bezkarność sprawców takich czynów bierze się bardzo często z tego, iż inni członkowie rodziny udają, że nie widzą, że jeden znęca się nad wybraną ofiarą bądź ofiarami. Potwierdzone są przypadki, gdzie matki wręcz wciskają w ramiona własne córki swoim mężom, żeby ci tylko siedzieli w domu i nie skakali w bok poza własmym podwórkiem. W tym przypadku postępowanie osoby, która przyzwala na coś takiego jest jeszcze gorsze od zachowania sprawcy, który nierzadko jest psychicznie zwichnięty, a jedno zdecydowane działanie (często przypadkowych osób) przerywa ciąg zbrodni. Obojętność jest gorsza od samego sadyzmu. Często widać to w tzw. drobnych sprawach - np. obojętność tłumu w autobusie, kiedy skini wyzywają i biją czarnoskórego, nieczułość przechodniów na leżącą nieprzytomną osobę na ulicy albo brak reakcji na zachowanie sąsiada maltretującego żonę i dzieci. Sprawcy takich makabrycznych uczynków są bezkarni latami, bo nie ma reakcji otoczenia, tylko bezkarność generuje jeszcze większe bestialstwo i uwalnia stopniowo pozostałe hamulce. Zaczyna się niewinnie, a kończy na niewyobrażalnym okrucieństwie. Przykre jest to, że Fritzl używał sobie przez całe życie, przez nikogo niepokojony, a teraz, u jego schyłku, w zasadzie nie odczuje większego dyskomfortu, bo najlepsze lata swojego życia spędził w ulubiony przez siebie sposób - maltretując fizycznie, psychicznie i seksualnie członków własnej rodziny. Oni muszą żyć z tym dalej, podczas gdy jemu pozostało może 10 lat życia na koszt podatników, pod ochroną, bo to groźny zboczeniec, ale przecież w areszcie nie może stać mu się krzywda, więc w osobnej celi, nie niepokojony przez współwięźniów spędzi sobie emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
asocjacja_w Fritzl – elementem propagandy ! 16.03.09, 14:19 To bardzo dziwne że żaden z dziennikarzy nie zadał takiego pytania : Ilu takich fritzl-luw mieszka w naszym społeczeństwie , nie wczoraj nie jutro - tylko dziś !!! może stu może kilka tysięcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
zolza-0 Re: Fritzl – elementem propagandy ! 16.03.09, 14:49 Polaskie społeczeństwo ma tę zaletę ( lub wadę - dla niektorych ), że bardziej interesuje się życiem swoich sąsiadów. Inna sprawa, że nie zawsze chca mówić o tym głośno i wprost. Najczęściej wypowiadają się już po fakcie, jak coś się wydarzy i najwięcej mają do powiedzenia... Myślę jednak, że u nas nie trwa to tak długo i ćwierć wieku takie haniebne procedery nie są uprawiane. Fritzl i jego rodzina to wyjątkowo skomplikowany przypadek albo zmowa milczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
lomka Re: Fritzl – elementem propagandy ! 16.03.09, 14:50 dokladnie!!! dalabym mu dozywiocie?!!! zniszczyl zycie wlasnej corce?! jak mozna cos zrobic takiego?! a zona nie slyszala jak sie cos "rozbijalo" pewnie ich corka na poczatku wszytski robila zeby sie uwolnic?! niewiarygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Rusza proces "potwora z Amstetten". Fritzl ma 16.03.09, 15:30 ale nie zapominajcie o prawach czlowieka! przeciez to taki dobry czlowiek, tylko w dziecinstwie go nie kochali... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist W tej sytuacji pozostaje mi tylko życzyć 16.03.09, 16:34 jak najdłuższego życia panu Fritzlowi. Sto lat! Albo i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Wymiar kary ma tu istotne znaczenie 16.03.09, 17:13 Dlatego uważam, że sąd austriacki powinien mu wlepić dożywocie. Jeżeli ten sąd tego nie zrobi, to ja w żadną sprawiedliwość w Austrii nie uwierzę. To oczywiście wcale nie oznacza, że sprawiedliwość jestn w pomrocznej Polsce. Tutaj takie rzeczy dzieją się w każdym zakonie pingwinic. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza-0 Re: Wymiar kary ma tu istotne znaczenie 17.03.09, 00:37 Chcę podkreślić, że do sądu nie chodzi się po sprawiedliwość ale po wyrok, który nie zawsze jest adekwatny do winy. Wszystko zależy od składu sędziowskiego i... nieszczęsnych adwokatów, którzy nawet w obronie zabójców występują... W tym przypadku powinien byc samosąd i "ulica" powinna się rozprawić z tym wyrodnialcem, a nie jeszcze zapewniają mu ochronę. Robią z niego VIP-a, a dla mnie to zwykły śmieć i wyrzutek społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś