Dodaj do ulubionych

Pawłowiec zrezygnował z członkostwa w Radzie Pr...

23.03.09, 15:11
Libertasu sie zachcialo
Obserwuj wątek
    • areabis Ciekawe , jak buc założy garniaka i krawat , to 23.03.09, 15:38
      myśli , że myśli . Polacy nie chcą oglądać buców i ciemniaków . Macie Trwam .
      24 godz. na dobę , z milionową widownią elit tego kraju .
      • a.k.traper Po co transmitować cos co nie jest oglądane? 23.03.09, 16:11
        Przypuszczam że wiekszość Polaków ma w d... wszelkie konferencje,
        nadymanie się i próby ściemniania, tym bardziej anteny prywatne wola
        się trzymac z dala od wszelkich "wynalazków".Nie widze tez powodu by
        w publicznej TV coś takiego transmitować, Polacy w referendum
        wybrali kierunek, żadno ugrupowanie eurosceptyczne nie oferuje
        żadnego sensownego rozwiązania, sam nie przepadam za
        socjalistycznymi tworami, takim jest UE ale alternatywy innej nie
        widzę, przykre ale prawdziwe. Jeżeli członkowie LPR swoja
        działalnościa pokaża że umieja tworzyc fortuny swoim talentem
        organizacyjnym i zdolnościami to czemu nie? Póki co trzymają się
        stołeczków publicznych i próbują wydoić jak
        najwięcej "eurosrebrników"-więc do kogo ta mowa?
    • cezaryk od kiedy transmisja faszystowskich przemowien.... 23.03.09, 15:40
      od kiedy to prywatne stacje tv mają obowiązek transmitować przemówienia
      faszystowskie?
      gdyby przynajmniej o smoku wawelskim opowiadali, mozna by w pasmo edukacyjne
      wrzucic...
      • n0e2008 Re: od kiedy transmisja faszystowskich przemowien 23.03.09, 15:43
        ...faszystowskich? nie masz zielonego pojecia jaki jest program Libertas.
        belkoczesz.
        • kraq wystarczy zobaczyć jakie gowno się przykleiło do 23.03.09, 16:09
          tego libertas, żeby wyrobić sobie o tym opinię. może i ten
          irlandczyk nie głupi chłop, choć poglądy ma wywrotowe ale w Polsce
          ciągnie się za nim taki sznur szumowin i gowna politycznego, że ból
          pały. wszystkie spady i ciemne typy po lpr i samooborze. złapią się
          każdej okazji by wrócić do polityki, bo bez matury to najwyżej można
          być parkingowym a w takim europarlamencie czy sejmie, to się
          przecież można nachapać. szans na szczęście nie mają żadnych a razem
          z nimi ten cały irlandczyk. złych współpracowników sobie tu wybrał
          ale może to i dobrze dla nas:)
        • cezaryk Re: od kiedy transmisja faszystowskich przemowien 23.03.09, 18:42
          rzeczywiscie nie mam. pierwszy raz usłyszalem nazwę. mimo wszystko być moze nie
          bełkoce.
          mowiac o faszystowskich przemowieniach mam na mysli protestanta protestujacego
          na tle standu lpr.
          lpr, onr, mlodziez wszechpolska... co nam to mowi? moze 'faszysci nasi kochani'?
          zamiast kochani kazdy moze wstawic sobie dowolne slowko. w koncu w wolnym kraju
          zyjemy. ponoć.
      • alcabin Nie masz pojęcia o czym mówisz zacznij słuchać 23.03.09, 15:53
        Jeśli ktoś jeszcze nie wie, dla kogo jest Libertas niech sam posłucha co mówi Ganley
        www.polityczni.pl/libertas_atakuje_bruksele,audio,51,3395.html
    • peterliberty O Libertas! 23.03.09, 15:42
      Gdy się ma do wyboru Tuska i Kaczyńskiego, wielu wybierze obcokrajowca.
      liberalnydemokrata.blox.pl/
      • rybka9915 giertychy juz wybraly - g.wno lgnie do szamba 23.03.09, 16:25
        w sumie nic nowego, juz raz przylgnely do pis-bolszewii, ale zezarly
        sie same. Ich nowa "szansa" - to neofaszysci finansowani przez cia,
        by robic gnoj w UE.
        No coz, giertychy i inne wszepolackie farfocle tylko tyle potrafia.
        • alcabin PO PiS PSL SLD SdPl zawsze popierają biurokratów 23.03.09, 16:35
          Tuskowi i innym którzy sprzedają Polskę za eurosrebrniki już podziękujemy. Nie
          dbają o nasze interesy w żadnym stopniu. We Francji protekcjonizm, w Niemczech
          nadal nie możemy pracować i nic nie robią mimo, że jest to niezgodne z zasadami
          na które się godziliśmy i my i oni. Jedynie Vaclav Klaus ma odwagę dbać o
          interesy swojego narodu. Dawna UBecja ma w dupie Polaków i pozwala traktować nas
          jak europejczyków trzeciej kategorii. Dla nich liczy się to, ze mogą robić wały
          dalej, że mogą ciągnąć kasę z diet i biur poselskich, ze mogą bezkarnie podnosić
          podatki mówiąc, że to wymóg UE.
          • a.k.traper LPR pobiera te eurosrebrniki bez obrzydzenia 23.03.09, 17:30
            Partie które wymieniłeś jednak cos w Polsce próbowały i próbuja
            zrobić, natomiast formacje o których mówisz oprócz skoku na stołki i
            kase nic nie pokazały, nie mówiąc juz o programie który głośno
            powinni wytłumaczyć i uzasadnić dlaczego jest lepszy? Śmiechu warte
            sa Twoje próby uzasadnienia istnienia tych sierot po PRL-u, kiedyś
            Tymiński mówił że jest niezależny, potem Lepper mówił że wszyscy już
            rządzili a on nie, LPR tez tylko poprzestawiał literki z PRL i głosi
            takie bzdury że sami siebie nie rozumieją, jka można zarzucac brak
            patriotyzmu i oddawanie się za eurosrebrniki skoro senior Giertych
            je pobiera, zapomniawszy już że pobierał "zomolki" od "wrony".
            Sprzedajnośc to juz taka uroda tych ugrupowań, słyszałem że Judasza
            mają za patrona religijnego a Stalina za politycznego.
            • alcabin Tusk obiecał, że nie podniesie składki zdrowotnej 23.03.09, 17:39
              Jak na razie nie zrobiły nic poza dalszym zadłużaniem przyszłych pokoleń i
              powiększaniem biurokracji.
              1) LIBERTAS to nie LPR
              2) LPR mimo, że nie jestem zwolennikiem tej partii przysłużyło się milionom
              Polaków zmniejszając podatki (ulga prorodzinna) rzekomo liberalna PO je podnosi,
              sory ale ja pamiętam jak Tusk twierdził, ze nie podniesie składki zdrowotnej.
              KŁAMCA KŁAMCA KŁAMCA!
              www.youtube.com/watch?v=4MrJ03LipsU
              To robią partie wymienione wyżej. Kłamią, kłamią, kłamią!
              • a.k.traper przepraszam, nie rozmawiamy o Tusku 23.03.09, 17:45
                LPR sie do niczego pozytywnego nigdy nie przysłuzyła jeśli policzy
                sie ile wzięli z kasy publicznej. Tyle pozytku co z psa obornika.
                • alcabin Ulgi prorodzinne 23.03.09, 17:52
                  Od wielu wielu lat nie było w Polsce lepszej ustawy!
                  Przypomnę Ci mniejsze podatki = LPR
                  Moim zdaniem robili rożne głupoty typu mundurki itp. ale żadna inna partia nie
                  zrobiła równie dobrej dla Polaków ustawy. Kto inny zmniejsza ucisk polskiego
                  społeczeństwa? PiS ? PO? SLD? PSL? Nie! Właśnie ta niedobra LPR;)
                  • jasinskim Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 18:05
                    alcabin, dawno nie czytałem takich głupot... LPR najlepsza z
                    partii... ufff mam dosyć na dzisiaj!!! jakoś mnie nie przekonałes. i
                    oby o Giertychach, Lepperach i innych błaznach polskiej polityki
                    zapomniano. tylko media miały pożywkę. jak jedna ustawa tworzy
                    sukces partii to głupotą jest chwalić sie takimi "sukcesami"... no
                    oczywiście jaka skuteczność rządzenia. szum medialny i nic więcej!!
                    • alcabin Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 18:08
                      Rzeczywiście moze przestań już czytać na dzisiaj bo mózg Ci się najwyraźniej
                      przegrzewa.
                      Nie chwalę LPR tylko chwalę ustawę, która pozwoliła milionom Polaków nie płacić
                      podatku dochodowego!
                      Niestety inne partie nie mogą pochwalić się takimi sukcesami!
                      • europa130 Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 18:37
                        alcabin napisał:

> Rzeczywiście moze przestań już czytać na dzisiaj bo mózg Ci się
                        najwyraźniej
                        > przegrzewa.
                        > Nie chwalę LPR tylko chwalę ustawę, która pozwoliła milionom
                        Polaków nie płacić
                        > podatku dochodowego!
                        > Niestety inne partie nie mogą pochwalić się takimi sukcesami!
                        < e ty filozof panstwo bez podatkow to krowa bez mleka ,najlepiej
                        nie placic zadnych podatko szybko wyladowalbys na ulicy.
                        • alcabin Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 18:48
                          > < e ty filozof panstwo bez podatkow to krowa bez mleka ,najlepiej
                          > nie placic zadnych podatko szybko wyladowalbys na ulicy.

Chcesz powiedzieć, że Państwo istnieje po to, żeby były podatki. Ja myślałem że
                          państwo jest po to, żeby chroniło obywatela przed najazdem z zewnątrz i przed
                          bandytami wewnątrz państwa. Tworzy podstawy prawne, które umożliwiają obywatelom
                          budowę gospodarki.

Nie wiem może ty lubisz jak urzędnicy marnotrawią twoje 80% zarobków ale mi się
                          to nie podoba. Na utrzymanie sprawnie działającego państwa wystarczy dużo dużo
                          mniej!
                          • zbig1113 Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 21:00
                            alcabin napisał:

> Chcesz powiedzieć, że Państwo istnieje po to, żeby były podatki. Ja
                            myślałem że państwo jest po to, żeby chroniło obywatela przed
                            najazdem z zewnątrz i przed bandytami wewnątrz państwa. Tworzy
                            podstawy prawne, które umożliwiają obywatelom budowę gospodarki.
                            Nie wiem może ty lubisz jak urzędnicy marnotrawią twoje 80% zarobków
                            ale mi się to nie podoba. Na utrzymanie sprawnie działającego państwa
                            wystarczy dużo dużo mniej!
                            ---------------------------------------------------------------------
                            Na te wszystkie szczytne cele potrzebne są pieniądze. Poza tym,
                            oprócz tej jednej ustawy, która zmniejszyła wpływy do budżetu (choć
                            raczej była słuszna), co LPR w czasie swych rządów zrobił by
                            urzędnicy nie marnotrawili kasy.
                            • alcabin Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 21:07
                              Ale ja nie mam zamiaru wychwalać LPR! Wam sie coś w dupach poprzewracało. Mówię
                              że zainicjowali dobrą ustawę a wy już mi chcecie wmówić że ja tu jestem
                              Giertych. Popieram każdą ustawę, która zmniajsza grabież jaka dokonuje sie obecnie.
                              Wiem że na te cele które wymieniłem potrzebne są pieniądze ale czy naprawdę
                              wszystko co płacimy trafia do wojska policji sadownictwa? Mi sie wydaje że te
                              pieniądze idą do agencji pozarządowych, na uposażenia na biura poselskie itd. Z
                              reszta nie chodzi tylko o same podatki. Biurokraci ograniczają każdą inicjatywę,
                              nic zrobić nie można bez pozwolenia władz. Na wszystko trzeba mięć koncesje to
                              jest chore!
                              • zbig1113 Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 21:10
                                Jednak, jak chcesz to i z sensem piszesz. A w dupie mi się nie
                                przewróciło.
                                • alcabin Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 21:47
                                  No wybacz ale robią tu ze mnie wyznawcę RM którego chyba nigdy nie słuchałem
                                  dłużnej niż 5 min a z Tv Trwam widziałem tylko jeden reportaż, który uznałem za
                                  tendencyjny.
                                  Mimo wszystko jak ktoś jest zaślepiony i widzi jedynie PO albo PiS to albo
                                  jestem moherem albo jestem zgniłym liberałem (liberał rozumiany jako POwiec).
                                  Szkoda, ze ludzie nie patrzą na życie szerzej.
                  • a.k.traper a wiesz że Polska to nie tylko ulgi rodzinne? 23.03.09, 18:05
                    Jak chcesz to ja bede zarządzał Twymi pieniedzmi i mi za to
                    zapłacisz, dam ci ulge na oddychanie w promocji pakiet na pompowanie
                    opon świeżym wiejskim powietrzem i pare pozytecznych tematów jeszcze.
                    Żeby sprawowac władze i zarządzać trzeba miec jakies doświadczenie,
                    skoro sie podpierasz zagranicznymi partiami to sie spytaj tamtych
                    ludzi kto kandyduje przewaznie na stanowiska publiczne, jakie ma
                    finasowanie a dopiero opowiadaj pierdoły o LPR-ze. Równie dobrze
                    mozesz powiedzieć ze podczas mszy ksiadz karmi głodnych bo daje
                    chleb i wino, czyli jakby powiedzieli niewierzący dobrobyt powinien
                    być.
                    • alcabin A wiesz że to ci których wychwalasz podnoszą podat 23.03.09, 18:13
                      A wiesz, że to Ci których wychwalasz podnoszą podatki?
                      Ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że Polacy płacą za dużo podatków i
                      jedyna partią, która zmniejszyła obciążenia podatkowe polaków jest LPR.
                      Może Tusk, Kaczyński czy ktokolwiek inny ma zamiar opodatkować powietrze
                      (zapewne chodzi o pakiet klimatyczny który ma złupić europejczyków doszczętnie)
                      jednak jak na razie tego nie ma i miejmy nadzieję, że tacy jak Ty się wreszcie
                      opamiętają i przestaną być masochistami.
                      • funny5 Re: A wiesz że to ci których wychwalasz podnoszą 23.03.09, 18:15
                        Jaki podatek ci podniesiono?
                        • alcabin Re: A wiesz że to ci których wychwalasz podnoszą 23.03.09, 18:20
                          Oj wiele podatków mi podniesiono. Np. akcyzę na alkohol i autogaz. Ale to chyba
                          sprawka "liberalnego" Tuska.
                          • a.k.traper No tak święta będa droższe, "gołda" podrozała 23.03.09, 18:26
                            Zapytam kolejny raz, jaka alternatywę oferujesz? Skoro Tusk sobie
                            nie radzi, inni tez to co dalej zbawco???
                            • alcabin Re: No tak święta będa droższe, "gołda" podrozała 23.03.09, 18:29
                              Gdyby Tusk był uczciwy i realizował to co obiecywał żyłoby się lepiej. Ale nadal
                              mamy przymusowe składki ZUS. Nadal mamy KRUS dla ziemian. Nadal nie ma bonów
                              edukacyjnych. Nadal nie ma podatku liniowego. Nadal mamy 22% vat. Nadal o
                              wszystkim decydują urzędnicy. Tym razem tylko urzędnicy się zmienili i pewnie
                              stąd ta zmiana u Tuska.
                              • alcabin Re: No tak święta będa droższe, "gołda" podrozała 23.03.09, 18:30
                                Nadal mamy finansowanie partii politycznych z budżetu państwa! To też obiecał
                                kłamca!
                                • rybka9915 albin - tys glupszy od siwaka!!! 23.03.09, 18:39
                                  ale przeciez od konskolbiej elyty giertychow - orlow yntelektu w szeregach
                                  oczekiwac nie mozna.
                                  • alcabin Re: albin - tys glupszy od siwaka!!! 23.03.09, 18:50
                                    co za pajac! Kolejny który ma kompleks na punkcie Giertycha. Giertych i Giertych
                                    ty masz jakieś fobie chłopie.
                                    • europa130 Re: albin - tys glupszy od siwaka!!! 23.03.09, 18:57
                                      alcabin napisał:

> co za pajac! Kolejny który ma kompleks na punkcie Giertycha.
                                      Giertych i Giertyc
                                      > h
                                      > ty masz jakieś fobie chłopie.
                                      <i ma racje jak widze te mordy w tv to rzygac sie chce zeby poszli w
                                      niebyt i nigdy ale to nigdy nikt ich nie ogladal no chyba ze takie
                                      lajna jak ty zadowski chloptasiu.
                                • a.k.traper W Polsce jedna partia moze zmienić ustawę, ale 23.03.09, 18:45
                                  tylko wtedy gdy ma zdecydowaną wiekszosć aw parlamencie, ot taki
                                  wymysł demokratyczny:)
                                  • alcabin Re: W Polsce jedna partia moze zmienić ustawę, al 23.03.09, 18:52
                                    dlatego tworzy się koalicje. np. PO PSL.
                                    • a.k.traper koalicja słuzy do sprawowania władzy wykonawczej 23.03.09, 18:58
                                      czasem sie udaje narzucic większośc ustawodawczą, w PRL-u tak było-
                                      jak partia powiedziała że weźmie to brała a jak mówiła że da to
                                      mówiła.
                              • a.k.traper Takie przemiany zalezą od wszystkich partii 23.03.09, 18:38
                                Twoja argumentacja jest nadal na poziomie co najwyzej klasy
                                maturalnej w zaocznym liceum.
                                Urzędnicy będa jeszcze długo decydować,niezaleznie czy będzie rządił
                                Tusk, Kaczyński czy ktokolwiek.
                                W jaki sposób chcesz zmienić ustrój gospodarczy Polski skoro piszesz
                                o wzmacnianiu demokracji, w tym systemie musi byc zgoda wszystkich
                                sił, to było podstawą tzw. "cudu" irlandzkiego. Nadal nie widze
                                rozwiązania dla Polski.
                                • alcabin Re: Takie przemiany zalezą od wszystkich partii 23.03.09, 18:43
                                  Wcale nie musi być zgody wszystkich sił. Demokracja polega na tym, że większość
                                  ma rację nie, że wszyscy mają rację.

Tusk stworzył z PSL rząd i obiecanych reform nie wprowadza, mimo że ma większość.
                                  • a.k.traper Wiekszość jest wtedy gdy mozna przyjać ustawę 23.03.09, 18:48
                                    Oczywiście że nie wszyscy muszą mieć takie samo zdanie ale gdy
                                    chodzi o rozwój kraju kierunek zmian musi byc akceptowalny przez
                                    wiekszość.
                                    • alcabin Re: Wiekszość jest wtedy gdy mozna przyjać ustawę 23.03.09, 18:56
                                      Koalicje robi się z partiami o podobnych poglądach a nie przeciwnych, chyba ze
                                      zawsze chce się mówić ze nie możemy bo koalicjant się nie zgadza.
                                      • a.k.traper Polityka jest sztuką pragmatyzmu i porozumienia 23.03.09, 19:00
                                        Jeżeli przeradza się w czerpanie rozkoszy ze sprawowania włądzy to
                                        niedawno mielismy przykład jak się kończy
                                      • funny5 Re: Wiekszość jest wtedy gdy mozna przyjać ustawę 23.03.09, 19:01
                                        alcabin napisał:

> Koalicje robi się z partiami o podobnych poglądach a nie
                                        przeciwnych,
                                        -----
                                        Swietna koalicja PiSS+SO+LPR??
                                        • alcabin Re: Wiekszość jest wtedy gdy mozna przyjać ustawę 23.03.09, 19:04
                                          > Swietna koalicja PiSS+SO+LPR??

Ty to powiedziałeś ja się z tym nie zgadzam.
                                  • zbig1113 Re: Takie przemiany zalezą od wszystkich partii 23.03.09, 21:07
                                    A taki niuansik jak prezydent, to ci umknął?
                          • europa130 Re: A wiesz że to ci których wychwalasz podnoszą 23.03.09, 18:40
                            alcabin napisał:

> Oj wiele podatków mi podniesiono. Np. akcyzę na alkohol i autogaz.
                            Ale to chyba
                            > sprawka "liberalnego" Tuska.
                            < nie pij i nie uzywaj samochodu bedziesz mial podatki w kieszeni
                            • alcabin Re: A wiesz że to ci których wychwalasz podnoszą 23.03.09, 18:58
                              nie jedz, nie korzystaj z prądu, wody i w ogóle to zabij się nie będziesz płacił
                              podatków.

Twoje wypowiedzi są na tak żenującym poziomie, że dalsza dyskusja wydaje mi się
                              bezcelowa.
                              • rybka9915 tak, albin - giertych ci wszystko za darmo dawal 23.03.09, 19:29
                                a libertos to takie perpetum mobile pewno wymysli, ze podatki bedzie placic
                                panstwo na rzecz mieszkancow, a nie odwrotnie. Za to, ze pojdziesz do lekarza
                                dostaniesz 100 PLN, za lekarstwa zaplaca producent i aptekarz, sanatorium
                                zaplaci ci za wszystkie zabiegi, wyzywienie no i oczywiscie przejazd w 2 strony.
                                albin - takie geniusze ekonomii juz byly, a i tak poza worem pelnym glupot,
                                spragnionemu jeszcze pol litra siwuchy dawaly. Moze Zawisza tez nowy dres z
                                lampasem dostanie, by jeszcze madrzej w tvlpr wygladal.
                                • alcabin Re: tak, albin - giertych ci wszystko za darmo da 23.03.09, 20:34
                                  Ale ty głupi jesteś. Ja mówię że płacenie podatków w wysokości 80% to jest
                                  zwykłe złodziejstwo. Nie chce żeby mi cokolwiek dawali chce żeby mnie nie okradali!
                                  • zbig1113 Re: tak, albin - giertych ci wszystko za darmo da 23.03.09, 21:13
                                    Załóż własne państwo i tam ty będziesz je ściągał.
                                  • rybka9915 Re: tak, albin - giertych ci wszystko za darmo da 23.03.09, 21:41
                                    albin - epitet "glupi" bylby dla ciebie komplementem na wyrost. Ty po prostu
                                    pie_dolisz zalosne dyrdymaly. Te twoje niby "tezy" obnazaja coraz brutalniej
                                    twoja zalosna gownowatosc.
                          • zbig1113 Re: A wiesz że to ci których wychwalasz podnoszą 23.03.09, 21:03
                            Akcyza na LPG była tylko pomysłem. Zarzuconym zresztą.
                      • a.k.traper LPR niczego nie zrobił dla Polski 23.03.09, 18:24
                        Gdyby tak było dzisiaj sprawował by władzę. Ja się mogę mylić, moge
                        nie lubic ale kilka milionów ludzi widocznie tak chce żyć.
                        • alcabin Co ty masz z tą głową że tylko LPR i LPR 23.03.09, 18:26
                          masz jakieś problemy natury emocjonalnej? Giertych ci się śni po nocach że cały
                          czas o nim mówisz?
                          Hello czas się obudzić mowa o Ganleyu
                          • a.k.traper Bo to chyba trzon tej "międzynarodówki"? 23.03.09, 18:43
                            Faceci mi sie po nocach nie snia, mam przyjemniejsze wrazenia.
                            No dobra, to co ów mr. Ganley proponuje Polsce i Polakom, włąsnymi
                            słowami proszę:)
                            • alcabin Re: Bo to chyba trzon tej "międzynarodówki"? 23.03.09, 19:03
                              Chyba już ci mówiłem ale powtórzę.

1) umożliwienie wyboru władz Eurolandu w demokratycznych wyborach
                              2) Walka z protekcjonizmem w europie
                              3) Decyzje podejmowane bliżej obywatela nie w Brukseli (Naprawdę wisi mi czy
                              ogórek ma miedzy 5 a 12 cm czy miedzy 6 a 14. Jak mi się podoba to go kupię jak
                              nie to nie i Bruksela naprawdę nie musi decydować o tym czy wolno mi zjeść tego
                              ogórka czy nie.)
                              4) Walka z biurokratyzacją Eurolandu.

Jak poczytasz Traktat Lizboński to wtedy możemy pogadać, czy jest sens w tych
                              postulatach czy nie.
                              • a.k.traper No to zycze powodzenia w walce 23.03.09, 19:08
                                ja musze się bardziej przyziemnymi sprawami zająć, wiesz wypłaty dla
                                ludzi, jakies oferty opracować, sprawdzic postęp na kontrakcie itp
                                bzdury.
                                Nie bede czytał traktatu, bo do niczego mi to niepotrzebne, sa
                                ludzie co to zrobią i im zaufam, tak jak oni mnie sie nie wtracaja
                                do spraw którymi ja sie zajmuję
                                • alcabin Re: No to zycze powodzenia w walce 23.03.09, 19:11
                                  No bez jajec że ci się nie wtrącają. A strażaka zatrudniasz?
                                  • a.k.traper Sa wazniejsze procedury i przepisy 23.03.09, 19:33
                                    To sa przypadki bzdurnych przepisów które moga zostać uchylone tez
                                    przy współudziale wiekszości parlamentarnej, nie ma innej metody i
                                    nie wynika to z dyrektyw UE a raczej prywaty rodzimej. Mnie to bez
                                    różnicy bo i tak projekty musza byc uzgadniane także m.in. ze
                                    strażakami, jest szereg obostrzeń wynikających tylko z interesów
                                    pewnych grup zawodowych a praktycznie nikomu nie służących do
                                    niczego. Uwagi sa przekazywane od dawna i jakoś trudno je
                                    zniwelować, może dlatego że nie sa aż tak dokuczliwe? To nie jest
                                    sprawa rządu ale różnych komisji
                                    • alcabin Re: Sa wazniejsze procedury i przepisy 23.03.09, 20:43
                                      > To sa przypadki bzdurnych przepisów które moga zostać uchylone tez
                                      > przy współudziale wiekszości parlamentarnej, nie ma innej metody i
                                      > nie wynika to z dyrektyw UE a raczej prywaty rodzimej.

Traktat Lizboński mówi o wyższości przepisów unijnych nad krajowymi. Nie
                                      wystarczy większość parlamentarna jeśli ludzie których nawet nie znasz wymyślą
                                      sobie, że masz 5 strażaków zatrudnić i 10 policjantów.
                                      • zbig1113 Re: Sa wazniejsze procedury i przepisy 23.03.09, 21:19
                                        O wyższości przepisów unijnych nad krajowymi mówi już NIcea.
                                      • a.k.traper No to UE przestanie istnieć wskutek paraliżu. 23.03.09, 21:31
                                        Przestań opowiadac bajki o wyzszosci jakiegos libertasu nad innymi
                                        partiami i o matołowatości urzedników w brukseli. Polski oddział
                                        oparty głównie na LPR zadnego rozwoju ani innowacyjności nie
                                        gwarantuje, raczej euforie że wjada na stołki z super dieta w tak
                                        pogardzanym euro. Wstawiaj taki bałach małolatom może kupią ale
                                        tylko jeden raz, bo zostana wyrolowani a za taka pensje to wiekszość
                                        wyautowanych polityków może wszystko obiecac i pod wszystkim sie
                                        podpisać, nowa formacja moze mieć dobry wynik u ludzi mniej
                                        wykształconych i założę się że zostana nabrani na hasła w stylu nowa
                                        partia, oczywiscie najbardziej demokratyczna no i niezalezna(od
                                        czego?), to będzie raz. Mnie wystarczy, klepiesz w kółko to samo,
                                        nie potrafisz niczego praktycznie udowodnić, jak przedstawiciel
                                        handlowy maści na szczury a i tak tradycyjny sposób najlepszy. Z LPR
                                        mi nie po drodze i to by było na tyle, zaden libertas nie jest
                                        zbawcą ani niczego nie zwojuje, wiesz co wystarczyłoby zrobić?
                                        Przystopować subwencje z powodu kryzysu i po ptokach.
                                        • alcabin Re: No to UE przestanie istnieć wskutek paraliżu. 23.03.09, 21:50
                                          > i o matołowatości urzedników w brukseli

www.youtube.com/watch?v=1FzRuWBdIGw Intelektualista z Brukseli;)
                                          • a.k.traper a libertas to skupisko geniuszy będzie:))) 23.03.09, 22:18
                                            oj facet, facet, musisz byc bardzo naiwny i spragniony sukcesu.
                                            Ciesze się jak widze ludzi rwacych sie do pracy, tylko czy im
                                            skrzydeł cwaniacy nie podetna, uwierz mi że gadki o idealnym
                                            systemie to ja juz kilka razy w życiu słyszałem, ba nawet sam
                                            dyskutowałem o tym, tylko że w życiu to nie idealiści rzadzą a
                                            cwaniaczki korzystający z ludzi posiadających wiedze i
                                            doswiadczenie, tak jest ten świat urządzony, sorry w jednym kraju
                                            rządzili "robotnicy"(co prawda głównie w gułagach i w okopach)ale
                                            nie udało się-brakło kasy. Znasz może strukture finansowania swojej
                                            partii?
                  • europa130 Re: Ulgi prorodzinne 23.03.09, 18:35
                    ty sobie lepiej zmien nicka bo podpada pod faszyzm a jak nie kumasz
                    to von do szkoly debilu.
      • feurig59 Re: O Libertas! 23.03.09, 18:08
        peterliberty napisał:

> Gdy się ma do wyboru Tuska i Kaczyńskiego, wielu wybierze
        obcokrajowca.

Ten facet to kolejny Tymiński, tylko, że z Irlandii i nie choduje
        truskawek. Jest zamieszany w "piramidy" Albańskie i ma mocne
        kontakty z neofaszystami na kontynencie.
      • mela_1 Re: O Libertas! 23.03.09, 18:32
        peterliberty napisał:

> Gdy się ma do wyboru Tuska i Kaczyńskiego, wielu wybierze
        obcokrajowca.
        > liberalnydemokrata.blox.pl/
        Stan Tymiński przerżnął u nas.
    • alcabin No i zaczynamy słyszeć o libertas w Polsce 23.03.09, 15:44
      Może wreszcie Polacy przejrzą na oczy i dostrzegą, że obecnie politycy nie dbają
      w rzaden sposób ani o interes Polaków ani o interes Europejczyków. W Brukseli
      załatwiają swoje własne interesy.
      • realgniot Re: No i zaczynamy słyszeć o libertas w Polsce 23.03.09, 18:42
        alcabin napisał:
        > w rzaden sposób

W "rzaden" to na pewno...
      • zbig1113 Re: No i zaczynamy słyszeć o libertas w Polsce 23.03.09, 21:22
        I oczywiście Ganley nas przed tym uratuje. Głupi czy tylko naiwny?
    • eg-o2 Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie tr... 23.03.09, 15:45
      Wróżę partii Libertas Polska wielką przyszłość, bowiem populiści mają tu
      używanie. Polaków bardzo łatwo ładować do wora!!!
      • alcabin Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 15:49
        Rozumiem, że wnioskujesz to z wyników wyborów albo POpulistyczna PO albo
        populistyczny PiS albo populistyczne SLD a populistycznym PSL i samoobronie juz
        nawet nie wspominam. Jest zatem pustka, którą miejmy nadzieję wypełni Libertas i
        będzie pierwszą polska niepopulistyczna partią, która odniesie sukces.
        • rybka9915 dobrze albin lecisz, ino lpr i giertychy nie sa 23.03.09, 16:34
          populistyczne. Ty to masz leb albin - wiekszy od giertycha, jeno
          szarych komorek w nim tyle co u pantofelka. Czym chcesz te
          przerazajaca pustke zapelnic??? Sieczka inputowana ci
          przez "polskie" i "niepopulistyczne" smieci i sieroty wszepolackie???
          • alcabin Re: dobrze albin lecisz, ino lpr i giertychy nie 23.03.09, 16:41
            Libertas nie jest, żadną nadstawką nad LPR czy czymkolwiek innym. Jasną sprawą
            jest, ze zawsze jak tworzy się coś nowego to zbierają się tacy, którzy chcą zbić
            kapitał POlityczny. Ale jak widać szefem dalej jest Ganley i to on będzie
            decydował o tym, jak będzie wyglądała Liberas za lat kilka i jaki będzie miała
            kształt.
            A co do Giertycha to nigdy nie słyszałem, żeby był w Libertas.
            • rybka9915 Re: dobrze albin lecisz, ino lpr i giertychy nie 23.03.09, 16:47
              i dlatego libertos jest polskie. Dobrze lecisz, zasluzyles na
              dodatkowa porcje sieczki.
              • alcabin rybka lubi pływać 23.03.09, 16:49
                Nikt nie powiedział że jest polskie. Ważne żeby dbało o interesy polaków a nie
                elit politycznych. Pandzie złodziei z PO PiS PSL SLD SdPl już dziękujemy idźcie
                okradać innych.
                • jasinskim Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 17:11
                  albin... jakiś kosmiczy wytwór z irlandii będzie dbał o Polske i
                  Polaków buahahahaha daaawno się tak nie uśmiałem. tzreba byc
                  ignorantem i durniem żeby tak mysleć. ignorancie!!! jak sami o
                  siebie nie zadbamy to nikt o nas nie zadba. tym bardziej jakieś
                  Lesbitos czy jak się to nazywa
                  • alcabin Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 17:21
                    A ja wiem z historii, że Polsce często opłacało się, ze rządził Polską król nie
                    polskiego pochodzenia. Ty zapewne o tym nie wiesz bo historii się nie uczysz i
                    dlatego nazywasz mnie ignorantem.
                    Złą władze trzeba wymienić. A władze mamy złe.
                    • jasinskim Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 17:33
                      i pewnie jeszcze stwierdzisz że rozbiory były dobre dla Polski?
                      nie pomyślałeś że może Polacy chca mieć Poslskich reprezentantów z
                      polskich partii? po co nam jakies obce partie? wystarczy nam
                      własnych. to raczej nie jest kwestia historii... dla mnie jestes
                      dalej ignorantem. mam nadzieje że jednak to twoja partyjka nie
                      zagnieździ się u nas na stałe - i jeszcze sztuczny szum medialny
                      robią. na szczęście prywatne tv nie mają obowiązku pokazywac waszych
                      gęb... :)
                      • a.k.traper Nie tyle ignorant co sprzedawczyk 23.03.09, 17:43
                        jakich pełno w tej formacji pod płaszczykiem różnych haseł. Giertych
                        senior przykładem, nie parzą go żadne pieniądze, żadna władza, nie
                        ma żadnych wyrzutów i ograniczeń, podobnie Bender i Nowak i jeszcze
                        kilku innych z Rysiem Czarneckim na czele. Sami przeciwnicy UE.
                        Poprosze jeszcze raz o program alternatywny i źródło finansowania?
                      • alcabin Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 17:44
                        Traktat lizboński to właśnie nam oferują obecne partie rozbiór Polski! Wyższość
                        traktatu nad konstytucją!

W polskim oddziale Libertas będą Polacy to chyba jasne. Ganleyowi dziękujemy, że
                        pomaga nam się zorganizować.

I nie wystarczy nam własnych bo jak widać szumowiny w rządzie trzymają się
                        doskonale i okłamują Polaków za ich pieniądze. Finansowanie partii politycznych
                        z budżetu państwa na obecnych zasadach to istna zdrada interesów narodowych.
                        • a.k.traper Wole polskie oddziały zagranicznych firm 23.03.09, 17:51
                          niz oddział zagranicznej partii. Wątpię by Irlandczyk zrozumiał o co
                          chodzi polskim towarzyszom:))) Pracowałem z angolami w Polsce i
                          niektóre nasze zagrywki sa dla nich zupełnie niezrozumiałe. Ja wiem
                          kto bedzie zwęszy szansę dla siebie, młodzi wszechpolacy, starsi nie
                          poprą cudzoziemca. J.Kaczyński też jest zazdrosny o scene
                          polityczną, ciekawe jak sie ustawi o.Rydzyk to będzie ciekawa
                          zagrywka:)))
                          • alcabin A ja wole zagraniczne odziały Polskich firm 23.03.09, 17:55
                            Wali mnie kto wyczuwa szansę. Jest szansa dla Polaków.
                            Powiedz lepiej czy wysłuchałeś choć jednego całego wystąpienia Ganleya?
                            • a.k.traper Ja poprosze więcej o tej szansie dla Polaków:))) 23.03.09, 18:11
                              Oczywiście, jak kazda nowinke polityczna czytałem to co ma do
                              powiedzenia i to w oryginale. Nadal nie widzę tej szansy dla
                              Polaków, szczególnie przy druchach przybocznych rodem z LPR i
                              weszpolaków. Chciałbym abys mnie zachęcił i wytłumaczył ten nowy
                              kierunek mający doprowadzić Polaków(wszystkich) do tego raju ale nie
                              obiecanego tylko realnego, czekamy tu na forum z ciekawoscią i
                              niecierpliwoscią, tylko włąsnymi słowami, bez linków.
                              • alcabin Re: Ja poprosze więcej o tej szansie dla Polaków: 23.03.09, 18:18
                                Nikt nie mówi o raju. Na raj możesz liczyć najwyżej po śmierci.
                                Libertas walczy o to, by Europa nadal była demokratyczna. Walczy o to, by więcej
                                decyzji było podejmowanych bliżej obywatela a nie w Brukseli. Walczy o to, by
                                niezależnie czy to Polak Niemiec czy Irlandczyk wszyscy byli traktowani
                                jednakowo, a nie że Niemcy nadal mogą zabraniać polakom pracować u siebie
                                Francuzi mogą dotować firmy motoryzacyjne w zamian za to, że nie wyjadą z kraju
                                itd. Libertas walczy o deregulacje vat-u. W Polsce twoi kochani politycy
                                zafundowali nam jedna z najwyższych stawek VAT w Europie!!! POdziękuj im za to!
                                • a.k.traper Po smierci raj maja robaki, ja będe wolny 23.03.09, 18:33
                                  Czyli idealistyczną demokrację, kiedys Lenin a potem Stalin budowali
                                  raj, no troszke brakło, jeszcze kilka mln istnień. To co piszesz to
                                  normalny system samorządów lokalnych jaki mamy teraz i nikt na niego
                                  ręki nie podnosi, w Brukseli maja byc tworzone zręby prawne które
                                  bedą stosowane w kazdym kraju, nie słyszałem nic o zamachu na
                                  samorząd. Idealnie to na pewno nie bedzie i różne starcia beda
                                  zawsze, szczególnie w takich momentach jak obecnie, nie ma ideałów w
                                  polityce. O demokrację to nawet polski ZBOWiD walczył:)))
                                  Nadal nie dostrzegam alternatywy
                                  • alcabin A traktat lizboński czytałeś? 23.03.09, 18:53
                                    A traktat lizboński czytałeś?
                                    • a.k.traper Nie i co? Mam inne lektury do poduszki 23.03.09, 19:03
                                      Uważas zże to dobry pomysł bym tracił czas na czytanie traktatu mimo
                                      ze sa ludzie od tego tematu?
                                      • alcabin Re: Nie i co? Mam inne lektury do poduszki 23.03.09, 19:24
                                        Uważam, że traktat powinien być takiej długości, żeby każdy europejczyk mógł go
                                        spokojnie przeczytać.

> Uważas zże to dobry pomysł bym tracił czas na czytanie traktatu mimo
                                        > ze sa ludzie od tego tematu?

Nie wiem czy wiesz ale eurodeputowani mieli głosować nad traktatem lizbońskim,
                                        mimo, że nie mieli możliwości się z nim zapoznać. Ludzie od tego tematu nie
                                        sprawdzają sie. Jestem pewiem że gdyby rzeytać posłów twojego kochanego PO co
                                        znajduje się w traktacie z Lizbony zdecydowana wiekszość nie wiedziałaby co tam
                                        jest jednak z pewnością są gorącymi zwolennikami traktatu.
                                        • a.k.traper To znaczy że sa leniami skoro nie czytali 23.03.09, 19:47
                                          Ja umowy i dokumenty z nimi związane czytam. Nie wiem czy PO jest
                                          moją ukochaną partią, rozumiem Tuska i jego problemy, ot wszystko.
                                          Proponuję zapytac twórcę "Libertas" o lukratywny handel na wschodzie
                                          który pozwolił mu sie dorobić, znam troche tamten rynek i
                                          zalezności, zastanawia mnie zbieznośc interesów rosyjskiej
                                          dyplomacji i programowe naprawianie UE poprzez odrzucanie pewnych
                                          porozumień nie mając za bardzo alternatywnego pomysłu na ciąg
                                          dalszy. Jako Polakowi od razu zapala mi sie lampka ostrzegawcza w
                                          takim układzie, nic nie poradzę, doświadczenia ze stanu wojennego,
                                          restrykcyjne przepisy wyostrzają instynkt.Nie mam tez zamiaru
                                          wspierac kogoś kto ma tylko ideę.
                                          • alcabin Re: To znaczy że sa leniami skoro nie czytali 23.03.09, 20:37
                                            Nie mogli przeczytać bo mieli 1 dzień na przeczytanie a ten traktat to bardzo
                                            gruba książka, której nie czyta się jak artykuły w wyborczej. Ludzie też mieli
                                            głosować mimo że nie przeczytali. Posłowie też mieli głosować mimo ze nie
                                            czytali. To ja sie pytam czemu pozwalasz na to, żeby głosował za ciebie ktoś kto
                                            umów nie czyta skoro ty umowy czytasz?
                                            • a.k.traper Faktycznie dziwactwo, drukuja i kazą głosować 23.03.09, 20:56
                                              i wcześniej oczywiście nikt nic nie mówi:) Chłopie zalewasz jak
                                              rzaczka na wiosnę. Nikt nie wie o porozumieniach które toczyły sie
                                              kilkanascie miesięcy. Może masz na mysli prowokację CBA? Rozumiem że
                                              partia Libertas będzie miała w każdym kraju przedstawicielstwo i
                                              będzie pilnować demokracji? To nie lepiej od razu ustanowić coś na
                                              podobieństwo USA? sprawdzone, nawet działa, prawo federalne i
                                              stanowe.Tak naprawde to nadal nie rozumiem co che zdziałać Libertas
                                              praktycznie, wiem że chce zaistnieć jak najszerzej i co dalej? Pytam
                                              bo wybory niedługo a osoba Zawiszy jest dla mnie dowodem destrukcji
                                              i wstecznictwa, nie przekonałes mnie, zabieram się za robótkę,
                                              powodzenia.
                                              • alcabin Re: Faktycznie dziwactwo, drukuja i kazą głosować 23.03.09, 21:23
                                                Mówi że maja głosować tylko, że nie ma ostatecznej wersji nad którą maja
                                                głosować. A w polskim sejmie nie wiem czy jest choć jeden poseł który to
                                                przeczytał w całości.

> Tak naprawde to nadal nie rozumiem co che zdziałać Libertas
                                                > praktycznie,
                                                www.youtube.com/watch?v=Co6aP3kBxQw
                                                Tu jest jeden z wywiadów z Polskimi napisami.

Demokracja, odpowiedzialność, przejrzystość to Europa jakiej pragnie Libertas.
                                                Nie może być tak, że rządzą nami ludzie, którzy nie ponoszą żadnej
                                                odpowiedzialności za swoje decyzje.
                                                • a.k.traper Sorry,Libertas jest dla mnie niewiarygodna 23.03.09, 21:36
                                                  i nikt kto buduje partie na bazie LPR, Samoobrony czy podobnego
                                                  badziewia politycznego wiarygodny nie będzie. Ja płace i ja
                                                  wybieram. Ale będe obserwował ciegawa rozgrywke przedwyborczą
                                                  skupiona w kilku ośrodkach:)))
                                    • europa130 Re: A traktat lizboński czytałeś? 23.03.09, 20:08
                                      alcabin napisał:

> A traktat lizboński czytałeś?
                                      < a ty znasz bajke o misiu?
                            • europa130 Re: A ja wole zagraniczne odziały Polskich firm 23.03.09, 20:06
                              wez ty kur...a pierdo....y ciu...u wal sie z tym twoim
                              ganleyem ,szukasz jakiegos potomka Adolfa?to zajrzyj do swojej
                              kartoteki prowokatorze bez znajomosci naszego jezyka matole.
                    • a.k.traper No to może pod protektorat Grenlandii? 23.03.09, 17:36
                      Argumenty masz całkiem infantylne jak każdy który cos czytał ale
                      niewiele rozumie z rzeczywistości. W Rosji tez Niemka poprowadziła
                      do potęgi, potem Niemcy wysłali Lenina a niedawno po praktyce w
                      Niemczech objął władze Putin, fatum jakieś czy co?
                      W Polsce do wymiany władzy służą wybory, widocznie nie umiemy wybrac
                      dobrej włądzy albo sami tacy jesteśmy i nie widzę żadnej alternatywy
                      co do Twojej wypowidzi. Libertas ma w Polsce władze sprawować?
                      • alcabin Re: No to może pod protektorat Grenlandii? 23.03.09, 17:48
                        Nie wiem jakie są plany, miejmy nadzieję, że na parlamencie europejskim nie
                        zaprzestaną.

> W Polsce do wymiany władzy służą wybory, widocznie nie umiemy wybrac
                        > dobrej włądzy albo sami tacy jesteśmy i nie widzę żadnej alternatywy
                        > co do Twojej wypowidzi.

W Polsce mamy
                        1) Nieuczciwe finansowanie kampanii wyborczej dotychczasowych złodziei z
                        pieniędzy podatników
                        2) Dawanie koncesji telewizyjnych po znajomości. Nigdy Cię nie zastanawiało
                        czemu w Polsce jest tak mało stacji telewizyjnych? Nawet na telewizję kablową
                        trzeba mieć koncesję!
                        • jasinskim Re: No to może pod protektorat Grenlandii? 23.03.09, 17:54
                          a irlandczyk z Giertychem to zmienią? senior Giertych i tak już nas
                          skompromitował... tym panom juz dziekujemy.
                          • alcabin Re: No to może pod protektorat Grenlandii? 23.03.09, 17:56
                            Od kiedy Giertych jest w Libertas?
                        • a.k.traper Możesz sypnąc przykładami tego złodziejstwa? 23.03.09, 17:58
                          Finansowanie kampanii jest uregulowane przepisami i sztaby sa
                          rozliczane.
                          Jezeli nazywasz kogoś złodziejem to udowodnij.
                          Nie wiem czy jest mało czy duzo stacji, dla mnie wystarczająco,
                          większości nie oglądam ani nie słucham.
                          To że trzeba miec koncesję na nadawanie uwazam za normalne, tak jest
                          w całym świecie, nawet na eksploatacje piasku i zwiru trzeba mieć.
                          Może kiedyś te znajomosci były potrzebne, dzisiaj raczej kasa na
                          start i działalność, jedyna koncesja co mnie zastanawia to ta na RM
                          i TV Trwam, co raz słysze że coś jest nie tak z tym nadawaniem ale
                          rozumiem że to plotki.
                          • alcabin Re: Możesz sypnąc przykładami tego złodziejstwa? 23.03.09, 18:06
                            Mało ci przykładów? Co mam Ci zacząć wymieniać?
                            Już nie pamiętasz jakie to interesy się robi na połączeniu biznes polityka?

Co nie słyszałeś "Kto PSLowca ma w rodzinie tego głód szybko minie".
                            A moze nie pamiętasz afery starachowickiej, afery automatów lub czasopisma i
                            inne rośliny w szczególności?

> Finansowanie kampanii jest uregulowane przepisami i sztaby sa
                            > rozliczane.

Niby z jakiej racji z moich pieniędzy propagandę finansują partie, na które
                            nigdy nie mam zamiaru głosować? To jest sposób na utrzymywanie się przy korycie!

Niedługo, żeby zrobić sobie kanapkę będziesz musiał mieć koncesję. Tusk Ci
                            wytłumaczy, że to wymóg Unii Europejskiej i głosując "Za" w referendum
                            akcesyjnym zgodziłeś się i na to.

No, ze jak jest jedno radio, które nie mówi tego samego co reszta to już wzbudza
                            twoje podejrzenie. Poszukaj informacji na youtubie to będziesz wiedział jak
                            sprawy wyglądają naprawdę a nie jak widzą je zgodnie reporterzy wszystkich
                            telewizji.
                            • funny5 Re: Możesz sypnąc przykładami tego złodziejstwa? 23.03.09, 18:08
                              Co za bzdury.Skad sie wzial ten leming?
                            • jasinskim Re: Możesz sypnąc przykładami tego złodziejstwa? 23.03.09, 18:14
                              a twój Giertych nie brał pieniędzy jak był w sejmie? po co tatuś
                              Giertych pobiera "ojro" od złej Unii? oddał je? odmówił przyjęcia?
                              po co LPRowcy chcą być w europarlamencie skoro cała unia jest zła?
                              zakłamane szumowiny. ręke wyciągaja a opluwają ta która daje.
                              nazywasz innych kłamcami a popatrz rano w lustro. dla mnie jestes
                              godny swoich Giertychów. paplesz bez przerwy ale treści niewiele.
                              gdzie was uczą tych dyrdymałów? jakies ideologiczne tajne komplety
                              macie buahahahahaha prawo jest prawem i dotyczy wszystkich! szkoda
                              tylko że za PiSiaków + LPRów jedna słuszna tv była... i tam tylko
                              występowali. teraz miałczą do księżyca że inni nie chcą tego
                              pokazywać :) tylko tvp info.... czyli LPRowa telewizja. a prywatne
                              tv nie chcą gęb przez które będą traciły widownię :) ja im sie nie
                              dziwię. sam przełączył bym program....
                              • alcabin Re: Możesz sypnąc przykładami tego złodziejstwa? 23.03.09, 18:25
                                > a twój Giertych

Co za bezczelna manipulacja. Naoglądałeś się tego LPR na zdjęciu wyborczej i
                                ciągle Giertych i Giertych. Sam jesteś Giertych.

Libertas leszczu nie mówi że unia jest zła. Jakbyś słuchał wystąpień Ganleya to
                                byś wiedział o czym mowa. niestety w TVNie jak widać tego nie pokazują.

Libertas jest partią euroentuzjastów, którzy chcą naprawić UE. Odbiurokratyzować
                                i bardziej zdemokratyzować! Dla ciebie jest ytylko jedna słuszna droga którą
                                trzeba isc jak za komuny socjalizm i większa kontrola więcej kontroli więcej
                                socjalizmu tylko czekać aż zabronią nam posiadać obcą walutę!
                                • a.k.traper Czyli to taki irlandzki KOR i "Solkidarność"? 23.03.09, 18:56
                                  KOR początkowo chciał usprawniać socjalizm, "Solidarność" miała
                                  hasła "Socjalizm tak wypaczenia nie" a teraz "Libertas" będzie
                                  demokratyzować socjalistyczną UE, coraz bardziej mi się to podoba.
                                  Mam jedno pytanie w takim razie, po cholere ta całą UE?
                                  • alcabin Re: Czyli to taki irlandzki KOR i "Solkidarność"? 23.03.09, 19:27
                                    Zjednoczona Europa jest silniejsza niż skłócona. Swobodny przepływ towarów i
                                    usług jest jak najbardziej pozytywny.
                                    Swobodny przepływ ludzi też jest jak najbardziej pozytywny.

Jest wiele pozytywów wystarczy wyeliminować zbędną biurokrację i totalitarne
                                    dążenia "elit", które wiedzą lepiej jakie ogórki chcę kupować.
                                    • a.k.traper Prosta droga do paraliżu całej organizacji 23.03.09, 19:49
                                      zbyt duzy opór materii i wielowiekowej tradycji, jesli ktos chce
                                      przełozyć zarządzanie firma na zarządzanie krajami jest dla mnie
                                      zwyczjnym nieukiem pozbawionym wyobraźni.
                                      • alcabin Re: Prosta droga do paraliżu całej organizacji 23.03.09, 22:00
                                        A może tak odniesiesz się do tego co napisałem a nie takie frazesy piszesz.
                                        • a.k.traper Odniosłem sie, to nie frazesy tylko praktyka 23.03.09, 22:28
                                          Wszystkie Twoje posty to frazesy i cielęcy zachwyt a rzeczywistość
                                          skrzeczy. Facet najpierw rozpętał kampanię na nie, porwał masy,
                                          teraz gra rolę "uzdrowiciela" dla Europy. Zaiste trzeba mieć wiele
                                          euforii i mało wiedzy by w cos takiego wierzyć, w starciu z normalną
                                          praktyką wywrotka na pierwszej szykanie. Zapytaj jeszcze o interesy
                                          na wschodzie i jakie są struktury finansowania partii, to jest
                                          istotna informacja.
                            • a.k.traper Nic nie udowodniłeś, cienias jestes i tyle 23.03.09, 18:21
                              Tak, chce bys wymienił przewiny i udowodnił złodziejstwo, to
                              nieukarane, ukarane znamy.
                              Z takiej racji finansujesz że nasze prawo tak mówi, jestem za tym by
                              je zmienić, także zaprzestac haraczu w postaci abonamentu, jestem za
                              dobrowolnym ubezpieczeniem i za paru innymi usprawnieniami.
                              Koncesje sa na całym świecie, w Europie nawet więcej na wykonywanie
                              zawodu niż w Polsce, Tusk mi wytłumaczył czego chce i dlatego mu
                              zaufałem. Myslisz że katolicy pytaja księdza czy uzywac prezerwatyw,
                              no popatrz ilu w Polsce katolików i ile ci niewierzący uzywają?:)))
                              We mnie RM ani TV Trwam nie rodzi żadnych podejrzeń, kto chce ten
                              korzysta, ja próbowałem słuchać kilka razy ale to nie ten poziom,
                              miałem lepszych nauczycieli duchownych i mam nadal, nie entuzjazmuje
                              się co piszą i pokazują, mnie zdrowy rozsądek nie pozwala marnowac
                              czasu.
                              • alcabin Re: Nic nie udowodniłeś, cienias jestes i tyle 23.03.09, 18:40
                                > Z takiej racji finansujesz że nasze prawo tak mówi, jestem za tym by
                                > je zmienić, także zaprzestac haraczu w postaci abonamentu, jestem za
                                > dobrowolnym ubezpieczeniem i za paru innymi usprawnieniami.

Widzisz jak się zgadzamy:)

> Koncesje sa na całym świecie, w Europie nawet więcej na wykonywanie
                                > zawodu niż w Polsce,

No i trzeba się poważnie zastanowić, czy te koncesje są naprawdę niezbędne, czy
                                może jest to po prostu ograniczanie konkurencji i dostępu do danego zawodu. A to
                                że w innych krajach Unii Europejskiej jest ich wiecej tylko świadczy o
                                przeroście biurokracji w tych krajach. Stąd w Niemczech czy Francji takie niskie
                                tempo wzrostu gospodarczego. Po odjęciu inflacji pewnie maja ujemny wzrost.

>Tusk mi wytłumaczył czego chce i dlatego mu
                                > zaufałem.

Mi też wytłumaczył czego chce;) Szkoda tylko, że to co mówi, że chce a to co
                                robi to dwie rożne sprawy.
                                Nie zauważyłeś jeszcze, że Cie okłamał?
                                Ja osobiście też nie słucham RM a Tv Trwam nie oglądam bo nawet telewizora w
                                domu nie mam. Szkoda tracić czasu na te telewizyjne manipulacje. wole sam szukać
                                to co mnie interesuje w internecie.
                                • a.k.traper Nie, nie uważam ze mnie okłamał 23.03.09, 18:52
                                  i współczuję mu ze w tak parszywym okresie mu przyszło sprawowac
                                  włądzę.
                                  • alcabin A ja uważam, że mnie okłamał. 23.03.09, 18:54
                                    A ja uważam, że mnie okłamał.
                                    A ten okres jest taki parszywy właśnie dlatego, ze nie dotrzymuje tego co obiecywał.
                                    • a.k.traper masz alternatywę,Libertas tak, wypaczenia nie:) 23.03.09, 19:05
                                      • alcabin Re: masz alternatywę,Libertas tak, wypaczenia nie 23.03.09, 19:16
                                        No i bardzo mnie to cieszy że mam alternatywę bo na tych kłamców już patrzeć nie
                                        mogę. Miejmy nadzieję, że w Libertas próby zbicia kapitału politycznego przez
                                        nierobów szybko miną i partia ta zgromadzi konkretnych ludzi.
                                        • a.k.traper Wątpię, a wiesz dlaczego? 23.03.09, 19:54
                                          Bo pierwsi zawsze się podczepiaja ludzie którzy chca zrobic karirę
                                          ale nie maja doswiadczenia oraz zwyczajne lenie i cwaniaki, potem
                                          brakuje juz sił na uzdrawianie chorej struktury.
                                          Wydaje mi się że jestes młodym idealistą, to fajnie, ale trzeba
                                          szybko dojrzewać, bo następni młodzi z nowymi ideami będa
                                          nadchodzić, życie jak sito odsiewa plewy i zostaje szara
                                          rzeczywistość. Ja jak pije wódke to mówie jak kiedys Himilsbach:
                                          wlewam szara rzeczywistośc w bajeczne wnętrze. i nie zamierzam tego
                                          zmieniać
                                          • alcabin Re: Wątpię, a wiesz dlaczego? 23.03.09, 20:41
                                            A ja uważam, że motorem wszelkiego rozwoju jest zmiana. Jeśli ty uważasz że
                                            lepiej kupować ten sam towar który kopiłeś wcześniej i okazał się trefny niż
                                            zaryzykować i wybrać coś innego to juz twoja sprawa.
                                            • a.k.traper Wole oryginał od byle jakiej podróby 23.03.09, 21:39
                                              Trefny towar to LPR który ma stanowić baze Libertasu, to sprawdzone:)
                                              mimo szczerych chęci z g...a bata nie ukręci.
                • mela_1 Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 18:38
                  alcabin napisał:

> Nikt nie powiedział że jest polskie. Ważne żeby dbało o interesy
                  polaków a nie
                  > elit politycznych. Pandzie złodziei z PO PiS PSL SLD SdPl już
                  dziękujemy idźcie
                  > okradać innych.
                  To chyba jakiś żart!!! Nacjonalistycznobrunatny LPR, mający gebe
                  pęłną frazesów o prawdziwych Polakach, Polsce - Mesjaszu Narodów
                  chce oddać władzę irlandzkiemu Grobelnemu od piramid i machlojek
                  finansowych??? Udławcie się więc swoim brunatnym "patriotyzmem" a od
                  Polaków wam wara!!!
                  • alcabin Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 21:27
                    To wyborcza mówi o tym że Libertas to LPR. Jak widać okłamali Cię bo ja w żadnym
                    stopniu nie jestem zwolennikiem LPR a jestem zwolennikiem Libertas.
                    Może po prostu przestań wierzyć w propagandę wyborczej i zacznij myśleć
                    samodzielnie.
                • zbig1113 Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 21:31
                  Odbiło ci! Zrozum podstawową rzecz. Jeżeli my nie obronimy naszych
                  interesów w UE, to żaden irlandczyk, szkot czy inny portugalczyk tego
                  za nas nie zrobi. Po to wybieramy tam swoich przedstawicieli, by
                  naszego interesu bronili (jak im to wychodzi, to już inna sprawa).
                  Ganley nakradł się w Irlandii więc teraz zakłada oddziały zagraniczne
                  firmy Libertas.
                  • alcabin Re: rybka lubi pływać 23.03.09, 21:57
                    > Ganley nakradł się w Irlandi
                    możesz powiedzieć co ukradł?

> Odbiło ci! Zrozum podstawową rzecz. Jeżeli my nie obronimy naszych
                    > interesów w UE, to żaden irlandczyk, szkot czy inny portugalczyk tego
                    > za nas nie zrobi.

Zrozum jedną rzecz my nigdy sami nie obronimy naszych interesów a to z takiej
                    prostej przyczyny, ze nas nie jest większość w PE. Dopóki nie zrozumiesz, że
                    żeby bronić naszych interesów musimy działać razem dopóty będziemy
                    europejczykami 3 kategorii. Jak to sie dzieje, że Niemcy nadal mogą zabraniać
                    nam pracować u siebie? Jak to sie dzieje, że Francuzi dotują firmy samochodowe w
                    zamian za to, że ten nie przeniesie się do innych krajów UE? Mieliśmy sie bronić
                    przed kryzysem bez protekcjonizmu a jednak jakoś nie wszyscy się do tego stosują.
                    Jak to się dzieje ze ktoś sobie wymyśla limity CO2 kiedy to w takiej Francji
                    zdecydowana większość energii produkowana jest w reaktorach atomowych a nikt nie
                    mówi o limitach odpadów promieniotwórczych?
        • zbig1113 Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 21:25
          Nooo tak, populizm Ganleya czy populizm polski?
      • n0e2008 Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 15:49
        masz racje, widac ze ulegles populizmowi znacznie, jak i wielu innych.
    • n0e2008 A moze kilka slow prawdy o UE? 23.03.09, 15:47
      osly, ktore nawet w zyciu nie widzialy transmisji z obraz europarlamentu, mysla
      ze jest to pewnie ostoja demokracji... Libertas jest bardzo potrzebne. czemu?

www.youtube.com/watch?v=URZ0zHwPnY4&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=O3d9fe5xCFc&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=HjivSRBVhTc&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=EJBpyrvplJQ&feature=related
      • dzialkowiec27 Re: A moze kilka slow prawdy o Libertas ? 23.03.09, 16:04
        n0e2008 napisał:

... Libertas jest bardzo potrzebne. czemu?

Bardziej już komu, niż czemu. RUSKIEMU. Ruscy pracowicie obstawiają partie i środowiska "prawicowe" już od 2 połowy lat 80-tych.
        Oto i cała tajemnica Stowarzyszenia "Libertas" które znaczy coś odwrotnego do słownikowego znaczenia.
    • dr.europa Ohydne faszystowskie mordy wciąż ujadają. Mało 23.03.09, 15:48
      prawicowym chamom zagarnięcia i odmóżdżenia tvp?
      • zbigstar Re: Ohydne faszystowskie mordy wciąż ujadają. Mał 23.03.09, 16:19
        Nie chcą do Europy endecy i neofaszyści? Niech oddadzą mandaty eurodeputowanych,
        gdyż tylko wstyd naszemu krajowi przynoszą.
    • zzbyszekz No widze ze goscia powaliło juz doszczętnie !!! 23.03.09, 15:49
      A krasnal zawisza jak zwykle robi za przyssawke . Ach co za kraj !!
    • norton2 Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie tr... 23.03.09, 15:57
      Pawłowiec zapomniał dodać, że w skład jego parti wchodzi
      stowarzyszenie onanistów i masturbantek tych które sie na potęgę
      masturbują-oczywiście członkinie pis-u pod okiem
      wszystkowiedzącącego prezia kaczora!!!!!!
    • wgruncierzeczywiscie Za to TVP INFo dziś pokazało "Dalej Polsko -Piast" 23.03.09, 16:15
      Bóg Honor Ojczyzna Religia Narodowość i inne pierdoły wygadywał jakis stary pierd z podpisem Kampania do Europarlamentu. TVP INFO mnie przerażać zaczyna coraz bardziej.
      • a.k.traper Nie byłoby tej audycji gdyby nie abonament:))) 23.03.09, 16:29
        Wystarczy powiedziec kilka sloganów by uznano to za patriotyzm i
        misję, a dla mnie patriotyzm to jak ktos swój talent poświęca by
        innym zyło sie lepiej a misja gdy z własnych dochodów funduje np.
        wakacje dla dzieci. Swoja karierę polityczna finansuje z włąsnych
        zasobów i sympatyków, inaczej to dla mnie sieczkobrzęk pszenno-
        buraczany i ch...ograjca.
    • alcabin A oto o co całe zamieszanie w wyborczej 23.03.09, 16:17
      A oto o co całe zamieszanie w wyborczej
      www.polityczni.pl/libertas_krytykuje_media,audio,51,3468.html
      • rybka9915 albin - ty nam tutaj biblii nie pisz! 23.03.09, 16:45
        libertosy polamane przez giertychy i nawalone orzechowskie - sa
        tylko skompromitowanym smieciem pseudopolitycznym. A tych w Polsce
        bolszewicko-faszystowskich pis, lpr, so - juz mielismy i jak
        pokazaly ostatnie wybory, zostaly one z wielka rozkosza wykopane na
        smietnik. I niech ryja tam dalej.
    • 3cik <--------------------=-- 23.03.09, 16:35
      A pamiętacie historię z "podpisywanie" koalicji PiI LPR I Samoobrona w TV Trwam :)
    • epupecki Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie tr... 23.03.09, 16:40
      Czy konferencje wędkarzy, różczkarzy lub miłośników polo cokty też
      wszystkie telewizje powinny trnsmitować? Lpr i jego sojusznicy to
      niepoważne organizacje i poważne stacje dobrze zrobiły nie
      transmitując ich wynurzeń!
      • alcabin Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 16:46
        W Polsce był Ganley. Dzięki temu człowiekowi Irlandczycy poznali treść traktatu
        Lizbońskiego i świadomie powiedzieli NIE. Ten człowiek zmienił bieg europy.
        Oddalił nas od sierpa i młota i daje nam szansę na demokrację!
        Konferencje różdżkarzy (tak się to pisze nie przez "cz") możesz porównywać do
        wynaturzeń Tuska Pawlaka czy Kaczyńskich bo ich osiągnięcia rzeczywiście maja
        podobną rangę.
        • oneflesh Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 17:03
          no jasne Irlanczycy poznali traktat, powiedzieli nawet "nie" a teraz
          łapki do UE wyciągają jak się okazało, że celtycki tygrys to tylko
          mały kotek.
          Już nie są obrażeni na UE.
          • alcabin Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 17:08
            Nigdy nie byli obrażeni na UE. To biurokraci z Brukseli się na nich obrazili bo
            zagłosowali niezgodnie z jedynie słusznym planem. Irlandczycy chcą silnej UE tak
            samo jak i Libertas. Nie chcą jednak biurokratycznego związku socjalistycznych
            republik europejskich jaki chcą nam zgotować biurokraci z Brukseli. Tak dla UE
            nie dla biurokracji i niedemokratycznego Traktatu Lizbońskiego!
    • patthecat 1%? Kim ty ku... jesteś żeby cię transmitowali? 23.03.09, 16:41
      Śmieszny śmieć z gó...anym poparciem i nazistą z Irlandii w ramach prezesa...
    • e-on To czemu nie transmitują wystąpień Kononowicza ? 23.03.09, 17:01
      Przecież to nowa opcja pod kątem parlamentu UE. Żenada
      • alcabin Re: To czemu nie transmitują wystąpień Kononowicz 23.03.09, 17:09
        Kononowicza nie muszą. Wystarczy że transmitują Kaczyńskich Tuska i innych ludzi
        tego pokroju.
        • guru133 Ale Kononowicz mówi sensowniej od Pawłowca!!! 23.03.09, 17:30
          :)
          • alcabin Re: Ale Kononowicz mówi sensowniej od Pawłowca!!! 23.03.09, 17:58
            że słuchałeś Kononowicza to nie wątpię. Wątpię jednak, że słyszałeś to co mówił
            Pawłowiec. Najpierw posłuchaj później się wypowiadaj.
            • guru133 Guru ma to do siebie że słucha nawet mądrych 23.03.09, 18:12
              inaczej, więc wiem o czym piszę:)
              • alcabin Re: Guru ma to do siebie że słucha nawet mądrych 23.03.09, 19:07
                Guru133 ma to do siebie że słucha wyborczej wiec wie o czym ta gazeta pisze.
                • guru133 Guru słucha i mądrych i głupich a potem wyciaga 23.03.09, 21:44
                  i propaguje własne wnioski, które nie mają nic wspólnego z żadną gazetą i są
                  jedynie wskazówką dla samodzielnie i logicznie myślących. Niestety widzę że nie
                  dla ciebie a szkoda:(
                  • alcabin Re: Guru słucha i mądrych i głupich a potem wycia 23.03.09, 21:59
                    A skąd guru bierze informacje?
    • tenare Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie tr... 23.03.09, 17:16
      Liga Pijanych Rodzin ma tyle poparcia społecznego co promili Mirosław O.
      • alcabin Re: Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie 23.03.09, 17:24
        A ile poparcia ma Libertas?
    • kormiii Pawłowiec skarży się na TVN i Polsat, bo nie tr... 23.03.09, 17:17
      O jak mi przykro że nie ma ich w polsacie ani w TVNie:PP

wykopgier.pl/gry-online/108/ofiara-spe%C5%82niona/
    • estees Pawłowiec zrezygnował z członkostwa w Radzie Pr.. 23.03.09, 17:20
      Idź sie poskarż mamusi albo szamanowi z Torunia.
      Poskarż sie jeszcze na eurosport i discovery te ogladam , tez nie
      transmitowali.
    • guru133 Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 17:21
      to se konferencję w telewizji zobaczy a tak to na drzewo, bo oglądalność by
      spadła i telewizje poniosły by straty a to są telewizje komercyjne:)
      • alcabin Re: Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 17:23
        Szkoda tylko, że żeby dostać koncesję trzeba mieć znajomości. Ciężko mówić o
        telewizji komercyjnej jeśli ta ma tak silne związki z polityką.
        • old-amsterdam Re: Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 17:27
          A ty alcabin debilu dyzur masz na tym forum? Już drugą godzinę
          klepiesz w klawiaturę według wytycznych KGB. Płacą ci za to w
          rublach?
          • alcabin Re: Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 19:07
            Nie ale jak chcesz ty mi możesz zapłacić.
        • guru133 Same znajomości nie wystarczą. Trzeba mieć kupę 23.03.09, 17:28
          forsy i znajomości albo być sutannowym tak jak Belzebub z Torunia. Ci koncesje
          dostają od ręki bo im to Końkordat gwarantuje.
        • kgb Re: Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 17:36
          Pobobnie, jak trudno mówić o mediach publicznych, jeśli ich działanie jest tak
          ściśle nadzorowane prze polityków. Jakichkolwiek opcji. Chciałbym zwrócić Twoją
          uwagę na fakt, że ani TVN, ani Polsat nie są utrzymywane z podaktów (a de facto
          podatkiem jest abonament).

Najsmutniejsze w całej historii jest to, że historia o skardze na TVN i Polsat
          złożonej przez malutką partię polityczną trafia na główną stronę gazeta.
          • alcabin Re: Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 19:09
            Najsmutniejsze jest to, ze nie widziałeś ani jednego sondażu w którym notowana
            byłaby libertas a mówisz o malutkiej partii.
            • guru133 Bo nie ma żadnego sondażu (może poza sondażem 23.03.09, 21:46
              Radyja Maryja) w którym by ta partia była notowana a to również świadczy o jej
              kanapowej wielkości.
              • alcabin Re: Bo nie ma żadnego sondażu (może poza sondażem 23.03.09, 22:09
                No nie słyszałem żeby RM przeprowadzało sondaż w któryum pytałoby o Libertas.
                Za to chyba Dziennik prowadził taki sondaż. No i chyba Libertas miało coś koło
                20% poparcia. Moim zdaniem jak na tak mało rozreklamowaną partię bardzo dobry wynik.
            • kgb Re: Jak se prezes transmisję konferencji opłaci, 23.03.09, 22:30
              konkret: link na dziennik.pl, data i numer wydania, w którym sondaż ten się
              znajduje.

żeby ułatwić ci sprawę, pozwolę sobie dziennik zacytować:
              "Jak już informowaliśmy w sobotnim wydaniu, na transmisję konferencji
              irlandzkiego eurosceptyka TVP poświęciła aż 20 minut, choć Libertas - które ma
              przygarnąć na swoje listy polityków związanych z Ligą - nie jest nawet
              uwzględniane w sondażach wyborczych. "
              www.dziennik.pl/polityka/article345821/Irish_Times_pisze_o_bylym_skinie_Farfale.html
    • brunhilda666 Ale news! 23.03.09, 17:24
      Zostawcie to goowno w spokoju. Deszcz rozmyje, wiatr rozwieje!
    • kireta21 Kochany panie Pawłowiec... 23.03.09, 17:27
      Kochany panie Pawłowiec, być może nikt pana w tej kwestii nie uświadomił, ale
      stacje prywatne, jakimi niewątpliwie są i Polsat i TVN, które nie utrzymują
      się ani z pieniędzy państwowych ani z "dobrowolnej" daniny jaką jest
      abonament, nie mają wobec państwa obowiązku nadawania CZEGOKOLWIEK.

Stąd próby nacisków na owe stacje, w celu zmuszenia ich do nadawania waszych
      konferencji są równie bezprawne, jak z góry skazane na porażkę.

Z poważaniem - Wyborca
      • jama.314 Pawłowiec...kochana ku..... 23.03.09, 19:37
    • tenare Jestem za tym, żeby pokazywać Pawłowca w TV 23.03.09, 17:31
      Tak jak np dziewczynkę z trzema girami w National Geographic
    • smileco Polska bylaby lepsza bez Michnikowej gazeciny... 23.03.09, 17:51
      i jej calej filozofii. Kto tak uwaza prosze o wpis
      • imie_jaszczomp Re: Polska bylaby lepsza bez Michnikowej gazeciny 23.03.09, 18:18
        >i jej calej filozofii. Kto tak uwaza prosze o wpis<
        Rada jest prosta, niech ludzie przestana kupowac GW i zniknie sama.
    • feurig59 Precz z neofaszyzmem! 23.03.09, 18:05
      • jama.314 Jak za Hitlera i Stalina.. "Naród ma obowiązek" 23.03.09, 19:36
        niech ta ku... wpadnie w moje łapy... a waże 116 klg.192cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka