katolik_polski1 28.03.09, 20:16 Fantastyczne uczucie by bylo , gdyby mogl zrzuci jeszcze bombe atomowa :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wroxi Najpierw poddani prezydenta musieliby 29.03.09, 04:32 Najpierw poddani prezydenta musieliby skonstruowac i uruchomic produkcje prawdziwie polskich, jak Rydzyk i Gowin, mysliwcow bombardujacych dorownujacych paramatrami technicznymi do tego, ktorym lecial Miedwiediew. To sie nigdy nie wydarzy. Predzej chyba zbuduja nastepny kilometr autstrady w tym dziesiecioleciu. Niech juz sie lepiej prezydent motocyklem wojskowym przejedzie, marki "junak". Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Najpierw poddani prezydenta musieliby 29.03.09, 09:31 Fajny kabaret! Już sobie wyobraziłem Kaczora na Junaku.. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wermahtowy_arszloh_z_dancyga Inwalida_Miedwjebiew_w_Kacapskim_ Złomie__:)))))))) 29.03.09, 15:25 GWno kabluje: Inwalida Miedwjebiew oświadczył, że siły powietrzne Kacapii muszą wymienić park samolotowy. - Trzeba odchodzić od remontowania starych trupich maszyn i kupować nowe na Zachodzie- podkreślił. Psychopata-bandyta Putinokio swoją popularność wśród Kacapow zdobył dzięki wizerunkowi silnego firera, który przeprowadził ludobójstwo w Czeczenii. Wojna jest prawie zakończona i wkrótce większość ze stu tysięcy kacapskich żołnierzy-bandytow stacjonujących w Czeczenii wróci do domu. ................................................. Miedwjebiew - inwalida z krótkimi kończynami i wielkim wodogłowym łbem - ryzkuje życiem wchodząc do kacapskiego złomu :)))) ps Na walecznych kilka tysięcy Czeczenów potrzeba było aż 100 tysięcy kacapskiego bydła !!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczucie" 28.03.09, 20:40 To może teraz oni nam się wytłumaczą co to ma znaczyć że prezydent się "wozi" bombowcem?:P wykopgier.pl/gry-online/328/milionerzy/ Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Miedwiediewcw...ony : "To fantastyczne uczucie" 28.03.09, 20:48 Niedługo Marionetka będzie tak mógł powiedzieć o areszcie w Hadze siedząc na ławie oskarżonych razem ze swoim Lalkarzem :) www1.ndr.de/media/ndr_fernsehen/extradreiblogbildvorlage218_v-original.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Miedwiediewcw...ony : "To fantastyczne uczuc 28.03.09, 21:54 A jak sie tam okarze? Polacy (jak ty) go posadza? No co, sprobojecie? Czy nie stac na to? Tylko sczekacz potraficie, choc po co psow obrazac, tylko jak sczurki cos tam piszczac..? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 dostanie do wyboru ... 28.03.09, 22:36 Opcja1 : HAGA Option2 www.youtube.com/watch?v=fxOcI-PlZWM -------------------------------------------------- > A jak sie tam okarze? Polacy (jak ty) go posadza? "Polskimi sędziami w Trybunale dotychczas byli Bohdan Winiarski (1946-1967, prezes 1961-1964) i Manfred Lachs (1967-1993, zm. w trakcie kadencji; prezes 1973-1976), a Krzysztof Skubiszewski zasiadał jako sędzia ad hoc." pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowy_Trybuna%C5%82_Sprawiedliwo%C5%9Bci Może akurat trafi na Polaków - nie wiesz tego ani ty ani ja ... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Miedwiediewcw...ony : "To fantastyczne uczuc 30.03.09, 18:56 Jesli On tam sie znajdzie, to Obama bedzie szczesliwy mogac umyc Jego kubek. I ze nie poprosili o wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 No podziwiam Nidzwiedzia-giroj chlop. 28.03.09, 20:52 Nie boi sie w zlomie latac? No,ze chyba to jest zlom z tych co gniotsa a nie lamiotsa,tylko niech za bardzo sie nie przyzwyczaja bo ja nie chce,zeby mi na leb jakies bomby lecialy. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: No podziwiam Nidzwiedzia-giroj chlop. 29.03.09, 00:44 12.12a1 napisał: > Nie boi sie w zlomie latac? No,ze chyba to jest zlom z tych co gniotsa a nie > lamiotsa,tylko niech za bardzo sie nie przyzwyczaja bo ja nie chce,zeby mi na > leb jakies bomby lecialy. Ta decyzja nie nalezy do Ciebie,kmiotku. Jak Pan Jankes zadecyduje ze beda,to beda ruskie bomby lecialy na Ciebie. A jak nie - to nie beda. Understood, kapciowy? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: No podziwiam Nidzwiedzia-giroj chlop. 29.03.09, 07:26 blue911 napisał: > 12.12a1 napisał: > > > Nie boi sie w zlomie latac? No,ze chyba to jest zlom z tych co > gniotsa a nie > > lamiotsa,tylko niech za bardzo sie nie przyzwyczaja bo ja nie > chce,zeby mi na > > leb jakies bomby lecialy. > > Ta decyzja nie nalezy do Ciebie,kmiotku. Jak Pan Jankes zadecyduje > ze beda,to beda ruskie bomby lecialy na Ciebie. A jak nie - to nie > beda. > Understood, kapciowy? ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 28.03.09, 20:52 moze autor artykułu mi powie co to jest "myśliwiec bombardujący",bo ja nie wiem? słyszałem tylko o bombowcu frontowym,no ale może się mylę,bo nie studiowałem dziennikarstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Mylisz się, i to na pewno 28.03.09, 20:59 A wystarczy zajrzeć chociażby tutaj, skoro już klepiesz w klawiaturę: pl.wikipedia.org/wiki/Samolot_my%C5%9Bliwsko-bombowy Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Mylisz się, i to na pewno 28.03.09, 21:14 że coś nazywa się "myśliwsko-bombowy",nie oznacza to że jest to myśliwiec bombardujący. to nie jest myśliwiec,który przy okazji bombarduje,tylko bombowiec który może być uzbrojony w broń mysliwską i tu dochodzimy do sedna polskiego dziennikarstwa-"wiem że dzwonią,tylko nie wiadomo w którym kosciele","wydaje mi się", "musi być chwytliwy tytuł" Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczucie" 28.03.09, 21:10 "Co ciekawe, o końcu operacji w Czeczenii mówią i teraz rosyjskie władze." Jakiej operacji??? 2 lata temu mój kolega (Gruzin) jezdził do Czeczeni kręcić biznes, żadnej operacji nie widział! Nawet był mile zdziwiony, że jest tam bezpieczniej niż w jego rodzimym Petersburgu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 28.03.09, 21:17 sowsjem jak w Polszy w 1940. Też robiliście bizmjesy. Wy nie znajecje poczjemu do Czeczenii ani Abchazji czy Osetii nie mają wstępu pozaKGBowscy dziennikarze, a? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 28.03.09, 23:44 Chm.. Do Czeczenii chodzą pociagi, nikt nie ogranicza tam wjazdu. Mogę Panu podać numery pociągów, godziny odjazdu i cenę biletu Moskwa - Grozny. Osobiście spotykałem sie z wieloma Czeczenami, choć osobiście do Czeczenii nie jezdziłem. Ale mnie Pan tak zaintrygował, że jesli się przydaży okazja, chetnie z niej skorzystam i odwiedze Grozny osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 28.03.09, 23:51 Takie "pociągi" ?? tnij.org/c48k Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 28.03.09, 23:54 Ciekawe czy przeżył ten ze zdjęcia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 29.03.09, 09:38 Takie pociągi mają tylko wielce zasłużeni, na przykład ci, co obcinali głowy angielskim inżynierom łączności, pracującym w Czeczenii, albo bendyci, co znęcali się nad dziecmi w biesłańskiej szkole. Ale Pan, mam nadzieję, do nich się nie zalicza? Czy aby się nie mylę..??? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 29.03.09, 15:19 Wszyscy Ci co leżą tam w rowach z zawiązanymi rękami mordowali angielskich inżynierów ... To już wiem za co był Katyń zgotowany Polakom :) Dzięki ... Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Kacapski ćwoku 29.03.09, 17:21 Właśnie niechcący 'potwierdziłeś', że w Czeczenii bezprawnie stosujecie równie ohydne, bandyckie, azjatyckie metody jak 50 lat wcześniej w Polszy, Pribałtice czy na Ukrainie. Kacapsko-azjatycka obrzydliwa dzicz. P.S. Czy już zdążyliście zbadać zwłoki dzieci w Biesłanie i orzec ile z nich zginęło od kul kacapskich pożal się boże sił specjalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 29.03.09, 00:32 Hitler pozwalał żurnalistom na wizyty w Oświęcimiu, wy też pozwalacie na wizyty w Czeczenii www.watchdog.cz/index.php?show=000000-000008-000001-000438&lang=1 www.chechenpress.co.uk/content/2008/04/28/main_event_01.shtml www.newssafety.com/index.php?view=article&catid=535%3Aarticles&id=5991%3Achechnya-journalist-killed&option=com_content&Itemid=100504 www.newssafety.com/index.php?view=article&catid=535%3Aarticles&id=5991%3Achechnya-journalist-killed&option=com_content&Itemid=100504 news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5416218.stm www.csmonitor.com/2006/1010/p04s02-woeu.html cpj.org/2006/08/independent-journalist-kidnapped-in-chechnya.php www.unhcr.org/refworld/type,COUNTRYNEWS,,CAN,48253d7f28,0.html dziś w Czeczenii stosujecie te same metody, co w Polsce w latach 50tych. Kacapskie bandyckie łajno. Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 29.03.09, 00:53 Clebera zaraz ukatrupią kacapy bo grał w wolnej, pięknej Polsce i będzie za dużo opowiadał o tym raju na ziemi. Polecam poszukanie sobie tekstów o czeczńskich komandosach Specnazu, co chcieli kontynuować natarcie na Tbilisi i przywiezienie Srakaszwilego w worku. Dobrze, że kacapskie dowództwo resztkami rozumu ich powstrzymało, bo dopiero byłby skandal. A samozwańczy 'obrońcy' Czeczenów mieli by nie lada kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 29.03.09, 01:41 mieetek napisał: >>Tekstów o czeczńskich komandosach Specnazu, Chętnie poczytam, daj link do Komsomoslkoj Zwjezdy. Póki co co tam o kacap-dezertera? Kacapstwo w bolszych czapkach twierdziło, że go Gruzja porwała.:-) www.dziennik.pl/swiat/article342807/Gruzini_nie_wydamy_rosyjskiego_dezertera.html Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wot, posmotri, tow. bizmjesmjen! 30.03.09, 20:39 Ten kolo już się na atakował Tibilisi :))))))))) 2m pod ziemią :)))))))) ------------- wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6442101,Zamach_na_przeciwnika_prezydenta_Czeczenii.html Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 żadnej operacji nie widział! ... 28.03.09, 21:18 www.chechnya.250x.com/foto.htm Po prostu ludzie sami strzelali sobie w tył głowy i do rowu skakali nie ... Przyjdzie "kryska" na takich ja ty trolu bluźnierców ... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: żadnej operacji nie widział! ... 28.03.09, 23:37 "Przyjdzie "kryska" na takich ja ty trolu bluźnierców ... " Z Pana ust, każda obelga to komplement! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 [...] 28.03.09, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb :-)) 29.03.09, 11:54 Hmm.. Nie zdążyłem przeczytać.. Umknęła mi kolejna Pańska "złota myśl" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: :-)) 29.03.09, 15:17 Pluń k..wie w twarz, powie, że deszcz pada ... Jesteś tej samej prowienięcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: :-)) 30.03.09, 15:00 Po prostu... Nie jest pan w stanie wywolac we mnie stanu tej nienawisci, ktorej Pan sam jest uosobieniem :-)) Plujac na rozmowcow, w pierwszej kolejnosci Z SIEBIE robi Pan posmiewisko. Komorka sociumu nastawiona wrogo do innych, jest identyfikowana jako rakotworcza i dla dobra calego organizmu, dziala mechanizm pozbywania sie takowych. Panska nienawisc szkodzi w pierwszej kolejnosci akurat Panu samemu. Wszystkiego najlepszego! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: :-)) 30.03.09, 19:31 Nie wysilać się trollu pro-kacapski pisząc mi tu o kulturze ... Nie o tym jest wątek ... Relatywizując zbrodnie na narodzie czeczeńskim jesteś gorszy od morderców ... Siedząc w Rosji jak widać zmienił ci się światopogląd na dobro i zło . Pogratulować :) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: :-)) 31.03.09, 08:34 Rozmawialem z Czeczenskim dziecmi. Dania ufundowala im wakacje w sanatorium nad M. Czarnym. Dostali kolorowe koszulki z emblema firmy co ich sponsorowala. W koncu turnusu czesc koszulek porwali i wyrzucili. Nie mieli zadnego szacunku do tego, co dostali za darmo. Rozmawialem i z Rosjanami wygnanymi ze swoich mieszkan w Groznym. Bylo ich ponad 200 000. Nigdy juz nie wrocili do Czeczeni, nikt im za mieszkania i domy nigdy, niczego nie zaplacil. A Czeczency dostali 100% wartosci swoich zbuzonych domow i wybudowali je ponownie. Jesli ktos z nas relatywizuje, to smiem twierdzic ze Pan.. Jesli chce Pan wiedziec, co mysla Czeczeni, niech Pan spyta (lub przeczyta wywiady) Ramzana Kadyrowa (syna zamordowanego mufti Czeczeni). Jego ojciec, swego czasu oglosil "swieta wojne" przeciw Rosji.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: :-)) 31.03.09, 14:51 Przestań się gnoić trollu i wciskać kit ... Jakby się nie spytać kogoś z brygady to wszędzie byli i wszystko widzieli , ze wszystkimi rozmawiali :) Żałosny jesteś dupku kacapski ... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Armaty zamiast masła 28.03.09, 22:03 W tym wypadku bombowce zamiast chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
muszyniak Podziwiam miskow dyskutujacych z redaktorami 28.03.09, 22:29 Skad Wy sie bierzecie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Rusaki mają samoloty, to fakt. 28.03.09, 22:50 co by nie gadać o Ruskich, to Polacy ( i nie tylko) mogą im pozazdrościc wysokiej kultury technicznej pozwalającej konstruować wysokiej klasy samoloty bojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk :-) 28.03.09, 22:52 Może dodam, dla ciekawskich, że p. Niedźwiedzki przeleciał się jednym z raptem DWÓCH Su-34, które są na wyposażeniu sił powietrznych Rosji (w pułku szkolno-doświadczalnym w Lipiecku zresztą, a nie w jednistce bojowej) :-D Przed kryzysem planowano produkcje ok. 8 szt. rocznie do 2015 - ciekawe co będzie teraz... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: :-) 28.03.09, 22:58 no i hcuj, ważne, że mają chocby dwa. Aż, dziw, że potrafia cos takiego skonstruować.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: :-) 28.03.09, 23:07 Pierwszy prototyp powstał jeszcze w latach schyłkowego ZSRR. Tylko sie potem cykl-badawczo rozwojowy - by tak rzec - trochś poslizgnął :-D No i właście w zeszłym miesiącu ogłoszono przystąpienie do seryjnej produkcji... Ale cóż; jak to powiedział Immanuel Kant po utracie dziewictwa: "Lepiej późno niż wcale" ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Oni mają dwa a my gó..., Tyberiuszku... 29.03.09, 09:06 To prawda o tyle, że w cywilizowanych krajach nikt już prawie nie produkuje osobnych "specjalizowanych" samolotów myśliwskich i bombowców taktycznych - Rosja jest tu ostatnią enklawą drugowojennej doktryny lotniczej ;-) Ale też to nie jest tak, że całkiem nie mamy czegoś podobnego, bo jest spadek z czasów PRL - jeszcze przez co najmniej kilka lat porządne samoloty wielozadaniowe będa stanowić mniejszość naszego lotnictwa, niestety... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 A to k..wa dziwne :) 28.03.09, 23:45 "Do tej pory prawnik Miedwiediew nie wykazywał specjalnej fascynacji wojskowością" W kraju w którym wojsko jest jak religia i który przez wojsko jest zacofany 30 lat za Zachodem ... Pod kloszem chyba chowali Putina-Zwei :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Re: A to k..wa dziwne :) 28.03.09, 23:52 No tak, w Stanach, gdzie są zafascynowani pacyfizmem, prezydent pajacował na lotniskowcu. Ma też pistolet Saddama dla odwagi. Ale Obama to chyba też mięczak jak Niedźwiedziew. Zatęsknimy za Bushem, Putinem i Saddamem. To byli twardziele. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Twardziele nie chowają się ... 29.03.09, 00:54 raczej w szczurzych norach :) atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/images/saddam_.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Re: Twardziele nie chowają się ... 29.03.09, 23:24 W szczurzej norze z dwoma kałaszami. A ja myślałem że popija kawior krepkoj wodkoj gdzieś za Bajkałem. Jakby wasz prezydent(mam na myśli Busha, bo na waszym poziomie intelektualnym) był złąpany za swoje niezliczone tchóżliwe zbrodnie, to by skomlał jak zarzynany kundel. A Saddam poszedł na szubienicę z podniesionym czołem. Już się obawiałem że te pałace i machloje zrobiły z niego mięczaka. Ale nie. Powiedział swoim oprawcom, że nie boi się śmierci Wyobraź sobie tego śmiecia, waszego prezydenta w takiej sytuacji. Ale on jest chroniony, nie uznaje sądów narodowych i ma swoich kundelków jak ty do ujadania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz62 Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczucie" 29.03.09, 03:08 Gratuluję macie aż 1 samolot.To cud.A co na to Stalin i Mao wiecznie żywi Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 06:34 Kretyni z GW znowu dali popis niekompetencji. I znowu brak podpisu pod artykułem. SU-34 to nie żaden bombowiec, tylko myśliwiec wielozadaniowy. Tak jak F-16. Bombowce to takie duże samoloty, które nie mogą atakować celów w powietrzu, czyli innych samolotów, ale mogą zrzucać pociski na cel. Natomiast myśliwce wielozadaniowe to taki typ samolotu, który może zaatakować cele w powietrzu na ziemi i na morzu. Może się czepiam, może powiniennem być wdzięczny, że przynajmniej nie pomylili samolotu ze śmigłowcem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 09:34 protoplex napisał: > Kretyni z GW znowu dali popis niekompetencji. I znowu brak podpisu pod artykułe > m. SU-34 to nie żaden bombowiec, tylko myśliwiec wielozadaniowy. Tak jak F-16. Mylisz się. Su-34 jest przede wszystkim bombowcem taktycznym. Może też oczywiście w oraniczonym stopniu prowadzić walki powietrzne, ale nie jest to jego zalecanym zadaniem, bo też i nie ma po temu odpowiedniego wyposażenia - radar W-004 jest przeznaczony przede wszystkim do wykrywania celów naziemnych, a sam samolot nie zabiera rakiet powietrze-powietrze, poza dwoma krótkiego zasięgu R-77 do samoobrony (w 1999 jeden z prototypów pokazywany był z pociskami dalszego zasięgu R-27, ale po pierwsze w porównaniu np. z AMRAAMami to już starzyzna, a po drugie obecnie przyjęte do uzbrojenia Su-34 i tak nawet ich nie zabierają). Samolot ma natomiast wszystkie typowe "bombowotaktyczne" cechy - kabinę wyniesioną do góry dla lepszej obserwacji i opancerzoną od przedu/boku, leżankę z ustępem i kuchenką, szeroki (jak na Rosję) zestaw uzbrojenia powietrze-ziemia etc. > Bombowce to takie duże samoloty, które nie mogą atakować celów w powietrzu, czy > li innych samolotów, ale mogą zrzucać pociski na cel. No i taki jest właśnie mniej więcej Su-34. Zabawne jest tylko, że nadal cierpi na typową od dziesięcioleci rosyjsko-radziecką bolączkę, jakią są nieekonomiczne silniki, zmuszające samolot przede wszystkim do dźwigania paliwa dla samego siebie. Paradoksalny skutek jest taki, że bombowiec Su-34 zabiera mniej uzbroenia bombowego niż np. wielozadaniowy F-16 nowych wersji, dyponujący nieporównanie większymi możliwościami walki powietrznej (8000 kg wobec 9.900 kg). > Natomiast myśliwce wieloz > adaniowe to taki typ samolotu, który może zaatakować cele w powietrzu na ziemi > i na morzu. Dlatego też za odpowiednik F-16 można bardziej uznać Su-35/35M, czyli o wiele bardziej wielozadaniowego bliskiego krewnego Su-34. Tyle, że w zasadzie też ich jeszcze nie ma (w jednostce szkolno- doświadczalnej w Lipiecku latają od kilku lat cztery samoloty przedseryjne, a produkcja zmodernizowanej wersji na własne potrzeby planowana jest na okres po 2012). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 10:13 >poza dwoma krótkiego zasięgu R-77 do >samoobrony R 77 to pocisk AA ŚREDNIEGO zasięgu. Oczywiście zasięg jest zależny od wielu czynników ale tak on jest klsasyfikowany Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 13:03 Kapitan ,masz racje.Su-34 jest nastepca SU-24,a co za tym idzie to jest "фронтовой бомбардировщик",czyli bombowiec taktyczny i pisaqc o nim,ze to mysliwiec bombordujacy,to glupota.Mysliwcem bombardujacym jest SU-27,a jego nastepca ma byc SU-35.A co dotyczy F-16,to ty przesadzil z osiagami tego samolotu,a przedewszystkim sporo dodal mu udzwigu.F-16 wstanie uniesc calosc uzbrojenia do 5400 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Towarzyszu igor, wy oszybiliś, jak zwykle 29.03.09, 13:28 OK. 9000 kg. Pierwszy z brzegu link: www.militarium.net/viewart.php?aid=21www.aerospaceweb.org/aircraft/fighter/f16/ O F-16 XL nie wspominam z litości P.S. Jak wam idzie ukrywanie się przed UK Immigration and Border Services i praca na czarno u kapitalistów? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Towarzyszu igor, wy oszybiliś, jak zwykle 29.03.09, 15:12 komarku,dobrze ze nie wspominasz o F-16 XL,takiego samolotu na uzbrojeniu nie ma,to tylko prototyp samolotu bezogonowego.O tych 9000 kg udzwigu uzbrjenia,to przeczytaj uwaznie co sie pisze w tym artykule o polskich F-16.A co dotyczy scigania mnie przez UK Immigration and Border Services,to nie martw sie,posiadam status rezydenta.Dostalem ten status automatem (starcze ze wyrazilem chec zamieszkania w UK),poniewaz jestem bezpanstwowcem i gowno mnie obchodza rozne sluzbe immigracyjne.Poczytaj sobie o statusie bezpanstwowca w swietle Helsinskiej konwencji praw czlowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Tow.Jegor - na rezydenta jesteś za głupi raczej .. 29.03.09, 15:24 niniwa2.cba.pl/leksykon-agenta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 do asmalla 29.03.09, 17:38 ????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 do buraka ... 29.03.09, 23:23 REZYDENT - człowiek kontrolujący sieć szpiegów i organizujący pracę (siatkę) własnego wywiadu w obcym kraju; z reguły jest pracownikiem ambasady, posiada paszport i immunitet dyplomatyczny, przyłapany na nielegalnej działalności szpiegowskiej - zostaje wydalony jako persona non grata. Za głupi jesteś na to co udowadniasz na forach prawie codziennie ... Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Towarzyszu igor, wy oszybiliś, jak zwykle 29.03.09, 21:51 To ile tych kg w końcu kacapusie. Kacap bezpaństwowiec, a do tego rezidzjent. Kacapie, a o IP tracing ty słyszał, a? Tę waszą rezydenturę można łatwo sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Towarzyszu igor, wy oszybiliś, jak zwykle 31.03.09, 10:05 Hej igor_53 napisał: > dobrze ze nie wspominasz o F-16 XL,takiego samolotu na uzbrojeniu nie > ma,to tylko prototyp samolotu bezogonowego. Oczywiście masz rację. Ja jedynie z właściwą sobie złośliwością dodam, że F-16XL powstał w ilości 2 prototypowych egzemplarzy; zaś Su-34 zakupiły rosyjskie siły powietrzne w liczbie... 2 egzemplarzy. (Żartuję sobie tu trochę , bo jednak w obecnej sytuacji F-16XL nie będzie już zapewne nigdy rozwijany - jego zadania przejęły/przejmą inne samoloty - zaś plany produkcji seryjnej Su-34 istnieją jak najbardziej, do roku 2010 WWS zamierzają zakupić 24 szt.; inna sprawa oczywiście co im z tych zamiarów wyjdzie...) - Pozdrawiam Speedy Odpowiedz Link Zgłoś
gregorxix Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 14:31 W praktyce przy max ładunku: 4x mk 84 i 4x AMRAAM faktyczny ciężar przenoszonego uzbrojenia to 4300 kg (nie licząc masy amunicji do działka). W praktyce (przynajmniej zachodniej) podaje się łączną masę podwieszeń czyli także zbiorników podwieszanych i konforemnych (razem z paliwem rzecz jasna), pylonów i belek pod które podwiesza się uzbrojenie lub zbiorniki z paliwem. Masa samego paliwa w konfiguracji z 3 zb. podwieszonymi i dwoma konforemnymi to ok 4500 kg, a gdzie uzbrojenie? W takiej konfiguracji mogą to być 2x mk84 i 4x AMRAAM, czyli ok 2150 kg. Do tego masa pylonów i belek, masa zbiorników na paliwo. Plus amunicja do działka i zasobnik nawigacyjno-celowniczy Sniper. Spokojnie ponad 7 ton dźwignie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorxix Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 14:46 gregorxix napisał: > W takiej konfiguracji mogą to być 2x mk84 i 4x AMRAAM, czyli ok 2150 kg. Powinno być 2450 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 15:05 pofdtrzymuje swoje.F-16 ma 9 wezlow do podwieszenia uzbrojenia,o lacznej masie 5400 kg,a SU-34 ma tych wezlow 12 i masa uzbrojenia na nich 8000 kg.Producenci F-16 podaja laczne uzbrojenie samolotu,maja na uwadze wszystko-radar,celowniki laserowe i rozne duperele,co sporo waza.A takie glupki ,jak komarki,rozumieja,ze tyle bomb czy rakiet potrafi udzwignac ten samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorxix Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 29.03.09, 15:35 Uzbrojenie podwiesza się na 8 węzłach pod skrzydłami na ich końcach. Plus pod kadłubem centralny na zbiornik z paliwem albo zasobnik rozpoznawczy albo zasobnik WRE i dwa pod wlotem powietrza na zasobniki nawigacyjno-celownicze, do tego dochodzą mocowania na dwa zbiorniki CFT nakładane na wierzch kadłuba. Łączna masa powieszeń to teoretycznie > 9 ton. W praktyce wychodzi nieco mniej, ale z 8 ton da się podwiesić. Na pewno w tej liczbie nie ma radaru, który jest mocowany na stałe czy działka tylko właśnie podwieszenia. W ZSRR liczono inaczej, tylko masę przenoszonego uzbrojenia. Nie wiem jak jest z Su34, i czy te 8 ton (zakładając że to masa samego uzbrojenia) to teoretyczny udźwig (suma udźwigu poszczególnych węzłów) czy praktyczny związany z konkretną konfiguracją, którą możę przenieść samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Podsumowując tę wymianę - 29.03.09, 19:31 - oczywiście, że udźwig 9,2-9,9 tony dla F-16 B52+ to czysta teoria i trudno sobie raczej wyobrazić taką konfigurację; a i osiągi samolotu byłyby wówczas raczej mizerne. Na co dzień więc bierze mniej. Tyle, że oczywiście Su-34 (i wszystkich innych samolotów świata) dotyczy ta zasada w takim samym stopniu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczuc 22.06.09, 16:28 www.airwar.ru/enc/bomber/su34.html "18 декабря 1993 года состоялся первый полет предсерийного варианта Су-27ИБ получившего название Су-34 (синий бортовой номер "43"). По сути, это был второй опытный самолет, но уже в серийной конфигурации (машина имела заводской шифр Т-10В-2). Истребитель-бомбардировщик предназначался для поражения точечных сильнозащищенных целей в любых погодных условиях" Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Polacy, nie przejmujcie się, oni mają Su-34 a my.. 29.03.09, 07:32 ...a my.... właśnie, co my ku... ostatnio zbudowaliśmy, poza skupowaniem złomu? Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Su-34 ? 22.06.09, 15:34 www.airwar.ru/image/idop/bomber/su34/su34-13.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Su-34 ? 22.06.09, 17:08 www.airwar.ru To kacap kradnie nawet anglosaskie nazwy?! Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Su-34 ? 23.06.09, 08:43 Sorry! :) Жаль польского незнаю. Название сайта не нравится? В доменной зоне RU все названия сайтов пишутся на латинице как правило на русском или английском языке. Например: www.mail.ru; www.inosmi.ru; www.odnoklassniki.ru ... и тому подобное. Причем здесь воровство? Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Su-34 ? 23.06.09, 09:43 Красавец! www.airwar.ru/image/idop/bomber/su34/su34-11.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Polacy, nie przejmujcie się, oni mają Su-34 a 23.06.09, 10:01 video.mail.ru/mail/chas7979/38/256.html Красивые самолеты хорошо летают. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Sowieci muszą stawiać na wojsko 29.03.09, 07:55 Bardo im się przyda. Do tłumienia zamieszek niezadowolonych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Bardo to pewnie się im przyda. Jako SPA... :D 29.03.09, 08:30 patman napisał: > Bardo im się przyda. Do tłumienia zamieszek niezadowolonych obywateli. > Odpowiedz Link Zgłoś
wermahtowy_arszloh_z_dancyga Inwalida_Miedwjebiew_w_Kacapskim_ Złomie__:o))))))) 29.03.09, 15:26 GWno kabluje: Inwalida Miedwjebiew oświadczył, że siły powietrzne Kacapii muszą wymienić park samolotowy. - Trzeba odchodzić od remontowania starych trupich maszyn i kupować nowe na Zachodzie- podkreślił. Psychopata-bandyta Putinokio swoją popularność wśród Kacapow zdobył dzięki wizerunkowi silnego firera, który przeprowadził ludobójstwo w Czeczenii. Wojna jest prawie zakończona i wkrótce większość ze stu tysięcy kacapskich żołnierzy-bandytow stacjonujących w Czeczenii wróci do domu. ................................................. Miedwjebiew - inwalida z krótkimi kończynami i wielkim wodogłowym łbem - ryzkuje życiem wchodząc do kacapskiego złomu :)))) ps Na walecznych kilka tysięcy Czeczenów potrzeba było aż 100 tysięcy kacapskiego bydła !!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Miedwiediew w bombowcu "To fantastyczne uczucie" 23.06.09, 09:35 Dobrze, że myśliwiec nie przeleciał Miedwiediewa ... Aczkolwiek - mogłoby z tego urodzić się coś ciekawego. Na przykład jakaś tankietka ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś