Dodaj do ulubionych

Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja

29.03.09, 16:21
Smiesznie sie tlumaczy
Obserwuj wątek
    • zigzaur Re: Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 16:33
      Co za różnica, który rządzi?
      Jak nie gavvno, to nasrane.
    • lubat Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 17:11
      Na litośc boską, a cóż miał powiedziec Miedwiediew na tak głupie pytanie?
      Cokolwiek by powiedział, to mozna się będzie przyczepic.

Najważniejsze, by nie wpadac w styl myślenia i ocen Janka Kaniewskiego,
      głównego bohatera serialu "Doręczyciel", bo jako nacja mamy te zapędy.
      • pentagon8 rosyjski podzial wladzy 29.03.09, 17:44
        mogl powiedziec ze podobnie jak krolowa brytyjska jest zwieszchnikiem narodu, na
        ktorego czele stoi, natomiast wszelkie decyzje dotyczace rzadzenia podejmuje
        rzad, na czele ktorego stoi fjutin i KGB.

Lubat, nie goraczkuj sie tak. Pomazaniec fjutina, jak kazdy
        ''wykrztalcony''przywodca RoSSji,nie potrafi dobrze operowac angielskim. W tym w
        zadnym stopniu od fjutina sie nie rozni:)
        • zigzaur Po co mu znajomość angielskiego? 29.03.09, 19:18
          Chińskiego i tureckiego niech się uczy.
          • pentagon8 Po co mu znajomość angielskiego? 29.03.09, 19:34
            Chinczycy i Turcy mowiapo angielsku i francusku. Nie dogada sie chlop. Zreszta
            kitajce nie cha dyskutowac. Beda brali rosje takjakchca:). Bez dyskusji,
            poniewaz Rosja nie bedziew pozycji do dyskutowania. I nawet znajomosc
            angielskiedgo nie pomoglaby tumanom z kremla.
    • kormiii Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 17:19
      Rosją rządzę ja (jak putin idzie spać):P

wykopgier.pl/gry-online/335/ragdoll-cannon-remak/
    • asmall4 Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 17:45
      Chruszczowowi też się wydawało ,że "rządzi" :))
      Każdy kacyk tak ma ...
    • pentagon8 Tuman jebjediew 29.03.09, 17:46
      Ogladalem orginal wywiadu na BBC. Tow. jebjediew sprawia wrazenie niemowiacego
      po angielsku. Podobnie jak ''ojciec narodu''fjutin. ''Wysokie standardy''klasy
      rzadzacej RoSSja zostaly zachowane
      Nic dziwnego, ze nie wie o co chodzi jankesom.
      • igor_53 Re: Tuman jebjediew 29.03.09, 17:55
        pentagon,co tobie jest? Przestan klamac,ty ogladal w originale??!!!"ogladalem
        orginal wywiadu na BBC. Tow. jebjediew sprawia wrazenie niemowiacego po
        angielsku.".Przeciez Miedzwiedziew,jako glawa panstwa rosyjskiego ,mowil
        wylacznie w jezyku rosyjskim,a jak ze mogl inaczej? Jak ja slucham kogos i
        rozumiem w jakim jezyku ten czlowiek mowi,to nie powiem ,ze on sprawial
        wrazenie.Miedwiedziew,jest Prezydentem Wielkiego Narodu rosyjskiego i z racji
        tego POWINIEN udzieliac wywiadu w jezyku naroda,ktory on przedstawia,jak ty
        tego nie rozumiesz,to mnie cie szkoda,znaczy nie wiesz, co to jest poczucie
        tozsamosci narodowej
        • pentagon8 co to jest poczucie tozsamosci narodowej? 29.03.09, 18:20
          ''znaczy nie wiesz, co to jest poczucie tozsamosci narodowej''
          Jasne, jasne, prawilna tow. Igor. Poczucie rosyjskiej tozsamosci narodowej
          zostalo ostatnio zademonstwowane bandyckim napadem na Gruzje oraz szantazem
          bandyty fjutina wobec Ukrainy. Tak nalezy charakteryzowac ''rosyjskie poczucie
          tozsamosci narodowej.

Wywiad ogladalem na BBC w oryginale tow. Igor. Nie mowcie mi co robilem a co
          nie,nie jest to wasze dzielo:).

''Prezydentem Wielkiego Narodu rosyjskiego i z racji
          tego POWINIEN udzieliac wywiadu w jezyku naroda,ktory on przedstawia''

Narod rosyjski dowodzi za kazdym razem swojej wielkosci napadajac i grabiac
          kraje europy srodkowej,zabierajacich ziemie i zasoby lub narzucajac ideologie i
          zwieszchnictwo, ktore te narody maja gleboko w d.....e. Gdyby narod byl wielki,
          nie bylibyscie tak biedni i tak bezradni i nie rzadzilby wami pajac z KGB,za
          posrednictwem tumana, nie potrafiacego poprawnie przywitac sie w jezyku
          miedzynarodowym jakim jest angielski:).
          Powiem ci cos wiecej tow.Igor, konwersacja w jezyku miedzynarodowym to jedynie
          oznaka dobrych manier,wykrztalcenia oraz prestizu, na ktory mogasobiew pozwolic
          tacy mezowie stany jakj Sarkozy:).

Jebiediew wyraznie pokazal nie tylko brak znajomosci angielskiego, pokazujac
          swiatu, ze jest tepy i niewyedukowany ale takzei fakt, ze przygotowal sie do
          wywiadu, podlug wczesniej przygotowanych pytan.

Wstyd
          • kacap_z_moskwy Re: co to jest poczucie tozsamosci narodowej? 29.03.09, 23:19
            Idz zwal konia, to ci ulrzy.
            • zigzaur Re: co to jest poczucie tozsamosci narodowej? 29.03.09, 23:23
              Wot, raSSijskaja kultura, pierwyj sort!
        • asmall4 Re: Tuman jebjediew 29.03.09, 18:48
          "Miedwiedziew,jest Prezydentem Wielkiego Narodu rosyjskiego"

Komuś widać się nieźle na baniak rzucił bolszew-mesjanizm :))))
        • zigzaur Re: Tuman jebjediew - "Wielkiego Naroda"??? 29.03.09, 19:23
          Tutaj przypaliłeś trochę, Igor.

Jaki tam z was "wielki narod"? Mniejszy od narodu pakistańskiego,
          brazylijskiego, nigeryjskiego, tureckiego, tajskiego, bangladeszowego,
          meksykańskiego.

Czym wy się możecie szczycić?
          Że usługiwaliście Hitlerowi w podbijaniu Europy?
          Że Hitler wytłukł wam 30 milionów?
          • pentagon8 ''wielki Narod''rosyjski - joke of the year:) 29.03.09, 19:40
            Igor tkwi gleboko w gownie sovieckim, nie dziwsie ze urzywa frazeologii typowej
            dla sovieckich bandytow.

Co do''wielkosci narodu'' juz sie wypowiadalem. Rabunki, wyzysk, kradzieze,
            zniszczenia,gwalty oraz chec dominacji polityczno ideologicznej, pokazuja jak
            ''wielkim narodem''sa kacapy. Ich ''wspanialomyslnosc''w eksterminacji
            Czeczenow, morderstw nacywilach oraz morderstw swoich obywateli dodatkowo
            swiadcza o ''przynaleznosci do wielkiego narodu''. Komitywa z Hitlerem oraz
            szantaz energetyczny, oraz wspieranie komunizmu i jego zbrodni oraz imperializmi
            i ichniejszych zbrodni sa koronnym dowodem.

Niewspomnestanu ekonomii oraz gospodarki, nienowoczesnej, niedorozwinietej i
            opartej o sovieckie standardy.

Golo ale w walonkach - oto wielkosc:)
          • plavaliznaem Re: Tuman jebjediew - "Wielkiego Naroda"??? 29.03.09, 21:14
            Nie rozróżniasz we własnym języku duży a wielki?
            Uczestnictwo w podziale Czechosłowacji też nie nadaje chluby... Ale widocznie
            wolałeś żyć w Generalgouvernement für die besetzten polnischen Gebiete.
            • zigzaur Re: Tuman jebjediew - "Wielkiego Naroda"??? 29.03.09, 23:18
              Co ty wyjeżdżasz z tą Czechosłowacją, nie wiedząc, o co chodzi?

Na pewno hańbą jest usługiwanie Hitlerowi w latach 1939-1941 a potem dostanie od
              niego batów, potem zaś uwielbianie tegoż Hitlera.

Na narodzie rosyjskim spoczywa wieczna i niezatarta hańba agresji na Polskę,
              Finlandię, Litwę, Łotwę, Estonię, Rumunię, Węgry, Austrię i Niemcy. Oraz
              największa hańba ludobójstwa, także na Rosjanach.
      • michr Re: Tuman jebjediew 29.03.09, 18:37
        pentagon8 napisała:

> Ogladalem orginal wywiadu na BBC. Tow. jebjediew sprawia wrazenie
        niemowiacego
        > po angielsku. Podobnie jak ''ojciec narodu''fjutin. ''Wysokie
        standardy''klasy
        > rzadzacej RoSSja zostaly zachowane
        > Nic dziwnego, ze nie wie o co chodzi jankesom
        Najgorzej jest u ciebie okazuje się że ty nie umiesz pisać po
        polsku. Twoje posty roją się od błędów ortograficznych
        (jesteś "orginał)
        • pentagon8 Tuman jebjediew 29.03.09, 18:42
          Spokojna towarzyszu - powinniscieznac swojego idola i jego cytaty.
          ''Najwazniejszy jest przekaz, droga do niego jest niewazna'':):):)
      • reality_show Re: Tuman jebjediew 29.03.09, 18:40
        Ale za to Putin mówi perfekt po niemiecku i zawsze może dogadać się z Angelą.
        • pentagon8 fjutin dogaduje sie ze Schroederem. Tocka. 29.03.09, 18:45
          To mu wystarczy, by za pomoca korupcji politycznej probowac przeforsowac swoje
          imperialistyczne idee.
          • zigzaur Re: fjutin dogaduje sie ze Schroederem. Tocka. 29.03.09, 19:25
            Ale Angela nie taka durna.
    • 12.12a1 Ja tu rzadze i basta.Tylko ja. 29.03.09, 17:50
      Podoba sie rzadzenie awanturniczym i nieprzewidywalnym panstwem z którym wszyscy
      musza sie liczyc,oj podoba sie.
    • malkontent_i_sceptyk Re: Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 17:55
      Ruski ogłupiały motłoch na taką propagandę poleci.
    • abhaod marzenia fiutinowskiej marionetki 29.03.09, 17:58
      wybranej w sfałszowanych wyborach
      www.youtube.com/watch?v=4qu-wfzNqnU
    • eva15 Gdzie się Zachód z narodem rosyjskim nie dogada... 29.03.09, 17:59
      Spytany, czy określiłby siebie jako "dobrego glinę" a Putina jako "złego
      glinę", Miedwiediew odpowiedział: - Obaj jesteśmy "dobrymi glinami".

Ta odpowiedź BBC nie zadowoli. Zachód chce widzieć w Putinie złego glinę i
      koniecznie chciałby swe własne, zrozumiałe skądindąd, pretensje do niego za
      oberwanie po (złodziejskich) łapach narzucić całemu narodowi rosyjskiemu. Ot,
      projekcja własnych złości.

Tymczasem zadowolenie Rosjan z Putina jest odwrotnie proporcjonalne do
      niezadowlenia Zachodu - to oczywista oczywistość.
      • asmall4 Re: Gdzie się Zachód z narodem rosyjskim nie doga 29.03.09, 18:11
        To tak jak inne super-duo Stalin-Mołotow ;)
        • igor_53 asmall. 29.03.09, 18:13
          ??????????????????????
          • asmall4 Re: asmall. 29.03.09, 18:22
            Widzisz igor ... potwierdzasz braki w znajomości historii swojego kraju jak i
            przywódców :(
            • igor_53 Re: asmall. 29.03.09, 18:49
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • asmall4 Re: asmall. 29.03.09, 19:29
                Poczytaj buraczku "Dzień M" Suworowa , rozdział czwarty :)
                • malkontent_i_sceptyk Re: asmall. 29.03.09, 21:17
                  a ja polecam "Stalin: Dwór czerwonego cara" - Simona Sebaga Montefiore :)
                  • asmall4 dzięki :) 29.03.09, 23:18
                    Warto przeczytać każdą książkę opartą na dokumentach , które kacapy na krótko
                    odtajnili na początku lat 90tych ...
      • igor_53 Re: Gdzie się Zachód z narodem rosyjskim nie doga 29.03.09, 18:12
        Czesc Ewa!Podejrzewam ,ze nie ogladala wwywiadu Miedwiedziew,jak chceszto mozesz
        zajrzec tu-
        news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7970525.stm.Watek Putina byl jednym z
        najmniej waznym w tym wywiadzie,Miedwiedziew odpowiadal na pytania
        konkretnie,bardzo zwezle.Gazeta Wyborcza sprowadzila ten bardzo ciekawy i wazny
        wywiad,do kategorii prasy bulwarowej.Szkoda slow.
        • abhaod igorek, a gdzie twoi koledzy ? 29.03.09, 18:15
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=91322121&a=91330701
          • igor_53 Re: igorek, a gdzie twoi koledzy ? 29.03.09, 18:17
            andrzejek,a co juz cie zabraklo papieru?To trzeba bylo dac znac wczesniej.
            • abhaod Re: igorek, a gdzie twoi koledzy ? 29.03.09, 18:19

nie zabrakło, ale nakręciłem im film

www.youtube.com/watch?v=2FJ52j-UnCI&feature=related
            • pentagon8 igorek, gdzie nietbrigadisty? 29.03.09, 18:29
              W polszy papieru nie brakuje. Nawet za komuny nie brakowalo Igorek. Odwrotnie
              jak kiedys w CCCP i teraz w biednej RoSSji:).

No wlasnie Igor, gdzie pimpel,antyreakcjonista i reszta niet brigadzistow:)?
              • asmall4 :) 29.03.09, 18:37
                > No wlasnie Igor, gdzie pimpel,antyreakcjonista i reszta niet brigadzistow:)?

farm2.static.flickr.com/1378/1020787299_64f196c647_o.jpg
                • pentagon8 braterstwo w poczuciu tozsamosci narodowej:):):) 29.03.09, 18:41
              • igor_53 Re: igorek, gdzie nietbrigadisty? 29.03.09, 18:52
                pentagon,ne znasz tematu,to nie kompromituj sie.Przeciez abhaod podal link,przed
                tym jak cos pisac-sprawdz,a dopiero pozniej wypowiadaj sie. A co dotyczy
                papieru,to w Rosji tego towaru "mnogo".
                • pentagon8 Re: igorek, gdzie nietbrigadisty? 29.03.09, 18:57
                  Smiem watpic w dostatek papieru w biednej republice nananowej - Rossji.

• abhaod Re: igorek, gdzie nietbrigadisty? 29.03.09, 19:02

jesteś igorek tak durny, że aż śmieszny :)twoja, pożal się Boże, polszczyzna i
                  uwielbienie wodza predysponują cię do pracy na łubiance, do czyszczenia Jebie15
                  kibla :)))
                  fotoforum.gazeta.pl/3,0,1568050,2,7.html
        • eva15 Re: Gdzie się Zachód z narodem rosyjskim nie doga 29.03.09, 18:20
          Nie jeszcze nie oglądałam, dopiero co się na chwilę włączyłam. Obejrzę
          wieczorem, na GW nie opieram się z zasady, na innej prasie zresztą też nie. Mnie
          interesują informacje źródłowe, interpertować fakty potrafię sama, nie trzeba mi
          do tego pismaków-wyrobników propagandy.

Oczywiście gorzej jest, gdy chodzi o egzotyczne języki i kraje, np. Chiny.
          Wówczas czytam wybraną prasę, ale z dużą dozą sceptyzmu i porównuję z artykułami
          z innych kontynentów (np. z atimes).
          • abhaod Re: Gdzie się Zachód z narodem rosyjskim nie doga 29.03.09, 18:25
            porównuj czekistko :) myślisz, że coś się zmieni ?
            www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=OIkE7EdpXF4
          • pentagon8 Obiektywizm effci:) 29.03.09, 18:36
            ''interesują informacje źródłowe, interpertować fakty potrafię sama, nie trzeba
            mi do tego pismaków-wyrobników propagandy.''

Co ni mniej ni wiecej oznacza, ze nie opierasz sie na zrodlach tylko ich
            interpretacji udostepnionej w ''stacjach zrodlowych'', niedotknietych proaganda:).

No to sie nazywa obiektywizm:). Die Welt moze byc, ale BBC lub F.T to
            propagandzisty:). Buhahhhahahahahahahahahahahahahaha!

Oczywiście gorzej jest, gdy chodzi o egzotyczne języki i kraje, np. Chiny.
            > Wówczas czytam wybraną prasę, ale z dużą dozą sceptyzmu i porównuję z artykułam
            > i
            > z innych kontynentów (np. z atimes).

No jak to sie ma do stwierdzenia interesują informacje źródłowe, ''interpertować
            fakty potrafię sama, nie trzeba mi do tego pismaków-wyrobników propagandy.''

Effcia, zdecyduj sie wkoncu, interpretujesz fakty sama, czy czerpiesz
            ''inspiracje'' od wyrobnikow propagandzistow. Bo w powolujacsie na przyklad
            chinski, zaprzeczasz samej sobie kretynko!

Wbij sobie do czekistowskiej paly, ze braktwojejwiedzy elementarnej nie pozwala
            ci na zrozumienie faktow. INTERPRETACJI mozna dokonac POZROZUMIENIU danego
            FAKTU:):):)

PSEUDOINTELEKTUALISTKA!!!!!
            • abhaod Re: Obiektywizm effci:) 29.03.09, 18:40
              eeee tam, zaraz pseudointelektualistka, kołchoźnica :)
              evangeline73.files.wordpress.com/2008/08/white-hot-fat-girl-throwing-up.jpg
          • komarowo WTF would you lie you spoke English 29.03.09, 23:19
            you slapcheeked sideroad elderly soviet hooker plump?
        • pentagon8 Tow. Igor, nie ogladaliscie wywiadu 29.03.09, 18:27
          Wiec nie klamcie podajac effci zly link:).

Jeba, niewyedukowana traktozystko czekistowska,oto poprawny link
          Niestety germanskich subtajtolow brak:):):):)

news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7970525.stm
          • igor_53 do pentagona. 29.03.09, 18:47
            pentagon,dobrze sie czujesz?Przeciez to ten sam link.
            • pentagon8 Igor 29.03.09, 18:49
              Jest tam drobna roznica:).
              • igor_53 Re: Igor 29.03.09, 19:01
                pentagon,Ewa jest bardzo inteligentna i dla niej wyrzucic z linka-kropke i
                slowo"Watek",to zaden proble.
                • pentagon8 Re: Igor 29.03.09, 19:08
                  smiem watpic w twoj ''optymistyczny obraz effci''. Nie dosc , ze ma kompleks
                  nizszosci spowodowany przez jej elementarny brak wiedzy
                  historyczno-ekonomicznej, to jeszcze , jak je prezydent , niestety nie zna
                  angielskiego
                  • igor_53 Re: Igor 29.03.09, 19:12
                    Pentagon,prezydentem Ewy,napewno nie jest Miedwiedziew.Na 100% nie jest
                    Rosjanka.Jej sposob wypowiedzi ,zdradza raczej pochodzenie polskie,czego ona sie
                    nie wstydzi.A dla czego wpisales wlasne slowa,jako cudzyslow?-''optymistyczny
                    obraz effci''
                    • abhaod Re: Igor 29.03.09, 19:15
                      nie wstydzi się ? czy ona w ogóle zna uczucie wstydu? najprawdopodobniej jest to
                      "przesiedlona" z Polski, jedyne co potrafi to pluć na Polskę, zresztą tak samo
                      jak ty
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=90346572&a=90361740

• igor_53 Re: Igor 29.03.09, 19:22
                        andrzej,prosze,wskaz mnie (a ty jako stary UBek trzymasz wszystkie wypowiedzi
                        forumowiczy ) kiedy to ja opluwal Poske?Ja Polskei Polakow bardzo lubie,co nie
                        znaczy,ze nie widze problem ,o stoja przed Polakami.
                        P.S.ciebie,asmalla i jeszcze paru innych,za Polakow nie uwazam,wy sa idiotami,a
                        idiotyzm narodowosci nie ma.Najwyzej wy mozecie miec obywatelstwo polskie.Tak co
                        plujac na ciebie,czy tobie podobnym,ja nie pluje na Polske.
                        • abhaod Re: Igor 29.03.09, 19:26
                          z tobą igorek to rozmowa jak z menelem spod budki z piwem, czy ja cię pierwszy
                          zacząłem straszyć? w twoich komentarzach nie ma cienia sympatii dla Polski,
                          jesteś typowy kacapski gnój, który zawsze odwraca kota ogonem (jeżeli w ogóle
                          wiesz co to znaczy)
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93332117&a=93335597
                          • igor_53 Re: Igor 29.03.09, 19:34
                            andrzej,nigdy nie podejmowalw dyskusjach z toba watka Polski,zawsze trwa
                            dyskusja tylko na tematy rosyjskie,to na cholere,w jaki sposob,wypowiadajac sie
                            na temat Rosji,ja mam okazac sympatje Polsce.Chiba ze,twoim zdanie,broniac Rosje
                            i Rosjan,ja automatem opluwam Polske??!! A odwracanie ogona,to jest wlasnie
                            twoja specjalnosc.Prosilem cie-wskaz mnie,kiedy ja opluwal Polske?Wklejasz jakis
                            dziwny linki nie majace nic do tematu.Nie potrafisz rozumiec ironii.Jestes
                            typowym idiotem,jak ja wczesniej napisalem.
                            • abhaod Re: Igor 29.03.09, 19:40
                              a co ty dzisiaj napisałeś o Polsce pozytywnego ?
                              • darekvtb Re: Igor 30.03.09, 10:43
                                Pytanie brzmialo:
                                Gdzie opluwal Polske?
                                • abhaod Re: Igor 30.03.09, 16:59
                                  arekvtb napisał:

> Pytanie brzmialo:
                                  > Gdzie opluwal Polske?

wszędzie, ty niewiele lepszy
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93404006&a=93411400
                      • pentagon8 abhoad 29.03.09, 19:30
                        effcia niejest ''przesiedlona'', ona po prostu nie czujesie polka, zaco do niej
                        nie mam pretensji. Wstyd by taka czekistowsko - bolszewicka
                        pseudointelektualista przyznawala sie do korzeni, ktore w jakikolwiek sposob
                        wskazywalyby na RP.

A to ,ze wybraja rajch i folksdojczowsko-soviecka opcje nie dziwi. Trzeba jakos
                        leczyc swoje ''polskie'' kompleksy. Onapo prostu wstydzi sie przyznac, ze
                        mialakiedys polski paszport. I jak kazda ''Polka z kompleksami''szlajasie
                        pewniez jakimis germanami lub kacapami:)
                        • abhaod Re: abhoad 29.03.09, 19:35
                          w zasadzie jest dla mnie rusofilskim trollem, obserwuję jej poczynania i
                          wypowiedzi od kilku lat
                          • pentagon8 effcia - pseudointelekty soviecki attention seeker 29.03.09, 19:45
                            Abhoad, bedac na tym forum odjakiegos czasu, doskonale wiem ze effciapo prostu
                            leczy kompleksy , usilniewierzac w swiat, ktorysama stworzyla:). Takie
                            schorzenia nazywamy schizofremia lub zespolem ''momo sovieticus''. Effciajest
                            zbyt tepa by przyznac przed soba samaoraz siwatem, ze niestety myli sie w kazdej
                            wypowiadzi jaka czyni.Szalona chec zwrocenia na siebie uwagi - attention seeker
                            - tak to sie nazywa:)
                            • abhaod Re: effcia - pseudointelekty soviecki attention s 29.03.09, 19:52
                              pentagon8 napisała:

> Abhoad, bedac na tym forum odjakiegos czasu, doskonale wiem ze effciapo prostu
                              > leczy kompleksy , usilniewierzac w swiat, ktorysama stworzyla:). Takie
                              > schorzenia nazywamy schizofremia lub zespolem ''momo sovieticus''. Effciajest
                              > zbyt tepa by przyznac przed soba samaoraz siwatem, ze niestety myli sie w kazde
                              > j
                              > wypowiadzi jaka czyni.Szalona chec zwrocenia na siebie uwagi - attention seeker
                              > - tak to sie nazywa:)

forum pełni także funkcję terapeutyczną...
                              wrzutube.pl/mp3/A964bRlg7O/maciej-zembaty-02-wciaz-wojna-trwa/wrzuta
                        • igor_53 Re: abhoad 29.03.09, 19:40
                          pentagon,ty co nigdy nie czytasz co pisz inni?abhaod rowniez wyjechal do Niemiec.
                          • abhaod Re: abhoad 29.03.09, 19:43

ja mieszkam igorek w Unii, a ty co robisz w UK ? jeżeli to w ogóle prawda
                          • pentagon8 Igor 29.03.09, 19:47
                            Tematem dyskusji jest pseudointelektualizm effci:). Nie rozmawiamna temat
                            abhoada, ktorego postawajest odmienna od postawy pseudointelektualistki:).

Igor, czytaj dobrze i''interpretuj samodzielnie'':)
                    • pentagon8 Igor 29.03.09, 19:26
                      Poniewaz starasz sie ukryc jej glupote, tlumaczac, jaka jest inteligentna:).

Duchowym i zyciowym wodzem i prezydentem effci jest Putin i gruzin Stalin:):):)

Wiemy to od poczatku:)
                    • eva15 Z kim ty dyskutujesz, Igor? I po co? 29.03.09, 23:10
                      Igor, nie szkoda ci czasu na tego biedaka? Pogadaj lepiej ze mną.

igor_53 napisał:

> Na 100% nie jest Rosjanka.Jej sposob wypowiedzi ,zdradza raczej >pochodzenie
                      polskie,

Jaki sposób, podaj przykład proszę, ciekawe, co dostrzegasz.

>czego ona sie nie wstydzi.

Czasem tylko, gdy widzę jaka menadżeria też zwie się Polakiem, to jest mi trochę
                      nijako..
                      St.Lem stwierdził, że nie wiedział, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie
                      zajrzał do internetu. Ja na prawdę też nie wiedziałam. Człowiek obraca się w
                      realnym życiu w swoim środowisku i dopiero internet styka go z ludźmi, z którymi
                      w życiu by się nie zetknął.
                      • zigzaur Re: Z kim ty dyskutujesz, Igor? I po co? 29.03.09, 23:20
                        Chłopak chce nabyć trochę wiedzy i ogłady. Zazdrościsz mu, bo nie jesteś do tego
                        zdolna?
                        • eva15 Re: Z kim ty dyskutujesz, Igor? I po co? 29.03.09, 23:26
                          zigzaur napisał:

> Chłopak chce nabyć trochę wiedzy i ogłady.

On to ma, ale gdyby nawet, no to przecież dyskutuje ze mną. Ale w wami to po co?
                          • pentagon8 cechy dobrego dyskutanta/polemika 29.03.09, 23:52
                            Dyskutowac z osoba o najbardziej od niego skrajnych pogladach. Jak widac effcia,
                            w ramach terapii szukania ''kolka wzajemnej adoracji''szukasz ludzi, ktorych nie
                            poznalabys na realu, ktory maja podobnedo twoich poglady. Idziesz na latwizne:)

PSEUDOINTELEKTUALISTKA!!!!!!!!!!!!
                            • eva15 Re: cechy dobrego dyskutanta/polemika 29.03.09, 23:59
                              Guzik pojąłeś. Nie o odmienność poglądów chodzi lecz o poziom i kulturę
                              dyskusji. Trudno zresztą to uprawiacie nazwać dyskusją.
                              • pentagon8 guzik pojelas 30.03.09, 03:06
                                Chodzi tak o ludzi z ktorymi rozmawiasz, jak i argumenty ,jakie wytaczasz.
                                Nikestety, wielokrotnie udowodnialas na tym forum preferencje dla
                                soviecko-czekistowskich pogladow:). Nie jestes w staniezetrzec sie z odmiennymi
                                ,,prozachodnimi''argumentami. Gdyby bylo odwrotnie, juz widzialbym kilka
                                argumentow popierajacych Miedviediewa. Dlaczego niewidze?

Wynikato tak z twojej potrzeby szukania adoracji i akceptscji, jak i z
                                ograniczenia intelektualnego. Nie jestes adwersazem godnym dyskusji:)
                          • zigzaur Re: Z kim ty dyskutujesz, Igor? I po co? 30.03.09, 10:16
                            W tym rzecz, że nie tylko z tobą. To zapewne jest przyczyną evcinej zawiści.
                      • komarowo Łoj posmotri, tow. kpt Eva 'Poboczowe Łajno' 29.03.09, 23:25
                        Zebrała już tyle plwociny od Polaków, że możę dyskutować tylko z kacapstwem.

>> Na 100% nie jest Rosjanka.Jej sposob wypowiedzi ,zdradza raczej >poch
                        >> odzenie polskie,
                        > Jaki sposób, podaj przykład proszę, ciekawe, co dostrzegasz.
                        Łoj łoj ciekawe, tow. kacapie, jaki ty przenikliwy oraz krasiwy!

>>Ja **na prawdę** też nie wiedziałam.
                        Łoj łoj a czto eto, niemnożkaja oszybka? Podstawowy błąd ortograficzny?
                        Posmitricje! Naszaja kacap-poliglotka od "źródłowych tekstów".
                        Na ruscystyce po polsku nie uczyliś?

>>Człowiek obraca się w realnym życiu w swoim środowisku i dopiero internet
                        >>styka go z ludźmi, z którym i w życiu by się nie zetknął.

Zważywszy liczbę twoich postów w usenecie, i sposób mdlącego umizgiwania się do
                        komandy, jestem przekonany że jesteś samotną, podstarzałą, przegraną frustratką,
                        bez jakiegokolwiek życia poza internetem.
                        Twoje 'zapewnienia' dodatkowo cię demaskują, sprzedajna kacapaska miurwo.
                        Źródło: podstawy psychopatologii.
                      • komarowo Re: Z kim ty dyskutujesz, Igor? I po co? 29.03.09, 23:28
                        > Igor, nie szkoda ci czasu na tego biedaka? Pogadaj lepiej ze mną.

Aż mnie zemdliło. Wirtualne "zaloty" podstarzałej starej frustratki z TPPRu do
                        nielegalnego gastarbeitera z UK śniącego o potędze kacapstanu.
                        Jak nie przymierzjąc kołchoźnica do robotnika w kałuży za sowchozem.
                        Bleeeeeee
                      • pentagon8 Z kim ty dyskutujesz, effcia? I po co? 29.03.09, 23:48
                        Effa, pseudointelektualna kolchoznico, proponujebysleczylaswoje gleboko ukryte
                        kompleksy, ujawnione przez freuda, na rosyjskich forach.
                        Udowodnione jest przez Twoje wypowiedzi, ze jedyne czego szukasz to akcwptacji
                        dlatwoich wypowiedzi oraz chez ''zablysniecia''intelektem. Pochodzeniez
                        glebokiej polskiejwsi tak latwo sie nie wymarze.:)

Tata alkocholik?
      • pentagon8 zadowolenie rosjaz z fjutina:):):) 29.03.09, 18:24
        ''Tymczasem zadowolenie Rosjan z Putina jest odwrotnie proporcjonalne do
        niezadowlenia Zachodu - to oczywista oczywistość.''

Czego dowodza powtazajacesie z narastajaca czestotliwoscia protesty
        przeciwkobandycie z KGB we Vladyvostoku, Jekterymburgu, Moskwie oraz
        protestybezrobotnych w Monomiastach Syberii:).

Milosci poparcie dla fjutina zademonstrowalo ostatnio 21tys kacapstwa, ktore w
        2007 roku oposcilo kraj ''vodka i miodem plynaca Rosje'', by udac sie na saksy
        do Polszy:)

Buhahahahahahahahahahahahahahah!!!!!
        • darekvtb Re: zadowolenie rosjaz z fjutina:):):) 30.03.09, 10:51
          Ja i ponad 30 000 Polakow przyjechawszych do Rosji w ciagu ostatnich
          lat dowodzi czegos odwrotnego..
          gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67738,5420610,Coraz_wiecej_Polakow_pracuje_w_Rosji.html
          • komarowo Re: zadowolenie rosjaz z fjutina:):):) 30.03.09, 14:18
            > Ja i ponad 30 000 Polakow przyjechawszych do Rosji
            "przyjechawszych". Łoj łoj a paljak bizmjesmjen iz sowchoza pod Ljeninowskom.
            Urrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa
      • johnny-kalesony Re: Gdzie się Zachód z narodem rosyjskim nie doga 30.03.09, 14:27
        eva15 napisała:

> Spytany, czy określiłby siebie jako "dobrego glinę" a Putina jako "złego
        > glinę", Miedwiediew odpowiedział: - Obaj jesteśmy "dobrymi glinami".

Furda aksjologia! Ważne, że obaj są z gliny ... :o)

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • pentagon8 Miedwiediew niezna angielskiegio!!!!! 29.03.09, 18:55
      Dowodem tego jest brak ujecia kamery na lewy profil prezydenta-tumana, gdzie
      znajduje sie wlozony w ucho elektoroniczne urzadzenie,laczace tumana z
      tlumaczem, ktory objasnia mo pytania brytyjskiego dziennikarza...a moze nawet
      mowi mu,co ma powiedziec.

Miedwiediew to Tuman!!!!!
      • igor_53 Re: Miedwiediew niezna angielskiegio!!!!! 29.03.09, 18:57
        Kaczynski,Tusk nie znaja zadnych jezykow obcych!!!!!!!!!!!!!!!!
        • pentagon8 Miedwiediew niezna angielskiegio!!!!! 29.03.09, 19:01
          Tusk mowi po angielsku fluently, podobnie jak Kwasniewski i byly premier Miller!

Fjutin mowi po niemeicku,po angielsku jiz nie, tuman jebiediew mowi tylko po
          rosyjsku.

To nazywa sie ''nowoczesna klasa polityczna rosji''!!!!
          • igor_53 Re: Miedwiediew niezna angielskiegio!!!!! 29.03.09, 19:08
            Tusk mowi po angielsku??!! Nie zartuj,to co ty nazywasz angielskim Tuska,to
            napewno im nie jest.Angielski Putinajest niczym nie gorszy od angielskiego
            Kwaszniewskiego.Czy Miedwiedziew mowi w jezykach obcych,ja nie wiem,jak dla mnie
            to nie jest istotnym.Obama napewno nie zna zadnego obcego jezyka,tak samo jak i
            Brown.A takze wiele innych liderow swoich narodw.Jak by to bylo istotnym,to
            stracilo by prace wielu ludzi-tlumaczy.Perntagon,co u ciebie z obsesja na puktie
            Rosji?Czy to jest zwiazano z jakims urazem osobistym?Nie wygladasz mnie na
            takiego dupka,jak asmall.
            • pentagon8 Obama i jego zdolnosci lingwistyczne 29.03.09, 19:25
              Jestes reprezentantem niebezpiecznego soviet -imperializmu igor,wiec niedziwia
              mnie twoje niezbyt moadre odpowiedzi.

Ogladalemwywiad BBC z fjutinem, jedyne co kagiebista powiedzial po angielsku to
              ''good morning'',to bylo wszystko. Na zachodnich konferencjach niestety musial
              poslugiwac sie tlumaczami, tak w Brukseli.

Igor, jestes totalnym durniem, zaslepionymprzez antyamerykanizm, ideiologie
              wyznawana przez kazdego rosjanina. Obama, z racji 3 lat spedzonych wszkole
              religijnej w Indonezji mowi poprawnie w jezyku Bahasa, urzywanym tak w Indonezji
              jaki Malezji!!!. Udowodnil to ostatnio rozmawiajac z Parnohadiningratem
              Sudjadnanem, ambasadoerem Indonezji w USA. Mowi takze po hiszpansku,co udowodnil
              rozmawiajac ze swoimi wyborcami, mowiacymi jedynie po hiszpansku. Byla to luzna
              konwersacja Igor, a nie przygotowana mowa.Nie wypowiadaj sie, jezeli nie wiesz o
              czym mowisz!

Jezeli chodzi o Browna,mowi on w jezyku miedzynarodowym, angielskim oraz po
              francusku,ktorego uczyl sie w szkole. Wiekrzosc liderow EU mowi tak po francusku
              jak i po angielsku, przywodcy chinscy takze mowia po angielsku,jest to
              standardem miedzynarodowym, wymogiem w cywilizowanym swiecie. Rosja niejest
              cywilizowana i do cywilizacjiswiatowej , ani europejskiej niezalcza sie, wiec
              nie diwie sie ze tumany z kremla mowia tylko po rosyjsku.

''Czy Miedwiedziew mowi w jezykach obcych,ja nie wiem,jak dla mnie to nie jest
              istotnym.''

Igor, jezeli ty niewiesz, nie kloc sie i nie podejmuj dyskusji jezeli nie znasz
              tematu.
              • igor_53 Re: Obama i jego zdolnosci lingwistyczne 29.03.09, 19:38
                pentagon,jak ty przechodzisz na ten sposob dyskusji,to dziekuje,ja mam dla tego
                abhaoda,czasami asmalla.
                • pentagon8 Re: Obama i jego zdolnosci lingwistyczne 29.03.09, 19:41
                  Przyznaj sie, ze nie znasz tematu. Po prostu przepros, ze sie myliles:). Potrafisz?
                  • abhaod Re: Obama i jego zdolnosci lingwistyczne 29.03.09, 19:46
                    nie wymagaj od wszy, żeby się przyznała, że karmi się krwią
                    • pentagon8 :) 29.03.09, 19:49
                      Jedyne czego szukam to potwierdzenie tego, ze Igor baaaardzosie mylil.
                      A jego pomysla wynika z jego antyamerykanizmu i przywiazania do dyktatury!
      • wolczara Re: Miedwiediew niezna angielskiegio!!!!! 30.03.09, 09:54
        Człowieku, protokół takiego spotkania nakazuje obecność tłumacza, i to nie
        jednego. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Takie urządzenie elektroniczne, o
        którym wspomniałeś, znajdziesz w uchu każdego polityka w trakcie podobnych rozmów
    • asmall4 Cywilizacja , a barbarzyństwo i chamstwo... 29.03.09, 19:36
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/WTOmap_currentmemberYN.png
      Na tej mapce doskonale to widać :)
      • igor_53 [...] 29.03.09, 19:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pentagon8 Igor - rosyjski imperialisto! 29.03.09, 20:03
          Wasza cywilizacjajuzdawno upadla. Cywilizacja zapitych imperialistow sovieckich
          cofasie na wszystkich frontach, ustepujac pokojowi, progresowi ekonomicznemu
          oraz mozliwoscia wybicia sie od dna komunizmu, dyktatury oraz 50 lat
          zacofaniazafundowanego nam przez sovieckich okupantow.

Kryzys udowodnil dostatecznie, ze ''cud ekonomiczny''fjutina byl jednym wielkim
          oszustwem, a wy jako upadly kraj jestescie dalek w tyle za najbiedniejszymi
          krajami Afryki, ze swoja zacofana gospodarka, niskim przyrodtem naturalnym,
          brakiem infrastruktury oraz niskim poziomem socjalno-cywilizacyjnym.

Wymrzecie niczym stonka, na AIDS i HiV, rozparcelowani prze EU i Chiny, taki
          bedzie koniec waszego huraimperializmu.

Kompleksow leczyc nie musze, poniewazich nie mam, a ciezko bym sie ich nabawil
          patrzac na rosje,rosjan oraz cywilizacje zniszczenia i prostactwa:)
      • plavaliznaem Re: Cywilizacja , a barbarzyństwo i chamstwo... 29.03.09, 21:16
        Że co? Te paski to właśnie... barbarzyństwo i chamstwo?
    • lubat Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 19:45
      Rzuciłem sobie okiem na oryginał wywiadu i okazuje się, że tam jest masę
      problemów, o których rozmawiano, m.in. o trwającym kryzysie, o ewentualnym
      nowym porządku walutowym na świecie, o Obamie, Iraku.

kremlin.ru/appears/2009/03/29/1228_type63379_214444.shtml

A tu GW rzuca swoim Wolakom najbardziej marginalny problem z całej rozmowy.
      Może i słusznie - każdy prawdziwy-Polak-katolik w niedzielne popołudnie po
      zaliczeniu mszy świętej, wypiciu flaszki bimbru, a przed wieczornym
      ciupcianiem nie może za bardzo przegrzewac tych paru szarych komórek. Jeszcze
      by mogły wyblaknąc.
      • asmall4 i znowu bieda-projekcja jebat :) 29.03.09, 19:47
        news.bbc.co.uk/media/images/38077000/jpg/_38077446_drunk_150.jpg
      • igor_53 Re: Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 19:49
        lubat,ja o tym juz wspominalem.Przeczytaj wypowiedzi pentagonaten glupek
        potrafil z tego obszyrnego wywiadu zrozumiec tylko jedno-Miedwiedziew nie mowi
        po angielsku,ale to i tak wiecej niz redakcja GW.
        • pentagon8 Igor, durak 29.03.09, 20:11
          Igor, durniu, zastanawiamsie ile ty zrozumialbys z wywiadu, gdyby tuman
          jebjediew mowil po angielsku.

Z innych ciekawych newsow, o ktorychpisalem juz niejednokrotnie:

- Rosja - 6 milionow bezrobotnych ( efekt cudu ekonomicznego fjutina)
          - rubel - ciagly spadek wartosci zauwazalny od 10 miesiecy, spadek realny o 1/3.

Jak narazie Igor, udowodniles swoja niewiedze,strzelajac popisowke z
          ''brakiemznajomosci jezykow obcych przez Obame i Browna''. I co glupio ci teraz
          glupku?
          • wolczara "pentagon8" kiedy już dorośniesz?? 30.03.09, 10:07
            "pentagon8" tak się zastanawiam, kiedy już dorośniesz?? Jesteś takim małym,
            niedowartościowanym nastolatkiem/nastolatką, którego, w życiu prawdziwym, każdy
            unika i poniża przy pierwszej lepszej okazji. By się dowartościować, wybierasz
            internet,logujesz się, i zaczynasz oczerniać i "opieprzać" każdego. Pewnie to
            sprawia ci wielką przyjemność, na reszcie jesteś wielki :-)
            • zigzaur Re: "pentagon8" kiedy już dorośniesz?? 30.03.09, 10:26
              On wcale nie opieprza "każdego" tylko starannie wyselekcjonowane osoby.
              • pentagon8 to ''obronca''effci:) 30.03.09, 10:30
                Zalosny nieborak broniacy ''honoru''czekistow:).
            • pentagon8 Re: "pentagon8" kiedy już dorośniesz?? 30.03.09, 10:28
              Sadzac po skadni kolejny ruskifrustrat, sniacy o ''potedze''roSSji:).

Powiedz lubiance, by doszkolilaswoich pracownikow z psychologii:)
      • pentagon8 lubat, nieszczesny nieboraku:) 29.03.09, 19:55
        rzuciłem sobie okiem na oryginał wywiadu i okazuje się, że tam jest masę
        > problemów, o których rozmawiano, m.in. o trwającym kryzysie, o ewentualnym
        > nowym porządku walutowym na świecie, o Obamie, Iraku.

Jezeli zuciles okiem,korzystajac z opinii rosyjskich, niestety nie
        przeanalizowales materialu:). Czyzby brak wiedzy elementarnej - angielskiego. A
        moze boisz sie dowiedziec prawdy?

''ażdy prawdziwy-Polak-katolik w niedzielne popołudnie po
        > zaliczeniu mszy świętej, wypiciu flaszki bimbru, a przed wieczornym
        > ciupcianiem nie może za bardzo przegrzewac tych paru szarych komórek.''

Twoj opis pasuje bardziej do rosjanina imperialisty, ktory zabijajavc czasna
        bezrobociu, pomiedzy jedna flaszka wodki a druga oglada w szklanym okienku
        przemowienia i przemyslenia fjutina. :)
        >
        • lubat Re: lubat, nieszczesny nieboraku:) 29.03.09, 20:05
          pentagon8 napisała:

> Jezeli zuciles okiem,korzystajac z opinii rosyjskich, niestety nie
          > przeanalizowales materialu:). Czyzby brak wiedzy elementarnej - angielskiego. A
          > moze boisz sie dowiedziec prawdy?

pentagon, spróbuję ci to wyjaśnic DUŻYMI LITERAMI. Tak, by nawet do ciebie to
          dotarło. Podałem link do oryginał wypowiedzi, nie do opinii czy komentarzy.
          • pentagon8 lubat, nieszczesny nieboraku:) 29.03.09, 20:17
            Jezeli chesz, napiszeci cala swoja wypowiedzw podobnym stylu. Cytujac za toba,
            imperialisto rosyjski:
            rzuciłem sobie okiem na oryginał wywiadu i okazuje się, że tam jest masę
            > problemów, o których rozmawiano, m.in. o trwającym kryzysie, o ewentualnym
            > nowym porządku walutowym na świecie, o Obamie, Iraku.

Nie interesuje mnie scenogram, napisany w jezyku rosyjskim, interesuje mnie
            fakt, dlaczego nie ''rzuciles okiem'' na oryginal. Wnioski nasowaja sie same -
            brak znajomosci angielskiego. A moze boisz sie infiltracji przez ''wroga
            zachodnia propagande'', kacapski trollu! Inne pytanie, dlaczego tylko ''rzuciles
            okiem'' nie zapoznajac sie z calym wywiadem? Czyzby docieraly do ciebie
            informacje, o ktorych nie chialbys wiedziec? A moze po prostu, kacapski trollu,
            jebjediew mowi to, co najbardziej cie boli?

• eva15 Re: lubat, nieszczesny nieboraku:) 29.03.09, 23:02
            Dopiewro co tłumaczyłam mu czym się różni materiał źródłowy od interperetacji
            gazeciarskiej. Nie pojął, kompletnie nie pojął.
            On nadal wierzy, że czyta w gazecie materiał źródłowy.
            • pentagon8 effcia, kolchozniananieszczesniczko:) 29.03.09, 23:57
              Kretynko soviecka, ztwojego wpisujasno wynika, ze sama nie rozrozniasz materialu
              zrodlowego od jego interpretacji, nie wspominajac o zapoznaniusie z faktem.

Jestes na bezdrozach intelektualnych, miotajac sie pomiedzy tym co akceptujesza
              tym co w twojej ideologicznej percepcji jest niezgodne z twoimi pogladami.
              Interpretujesz samodzielniezrodla dotyczace wydarzen w D.C lub Londynie,
              natomiast opieraszsie na zrodlach prasowych dotyczacych Chin. Jaka to jest
              interpretacja samych faktow.

Pomijajac to, ze najpierw dany fakt nalezy zrozumiec. Do czego niestety nie
              jestes zdolna.

Bywa...siedzi placz :)
        • zigzaur Re: lubat, nieszczesny nieboraku:) 29.03.09, 20:16
          Z tym, że Rosjanin nie ciupcia, bo wszystkie "nataszki", "wiery" a zwłaszcza
          "tanie" obstawiły pobocza polskich szos. Co sprytniejsze ogłosiły się w
          internetowych biurach matrymonialnych w Albanii czy Gruzji.
          • pentagon8 Re: lubat, nieszczesny nieboraku:) 29.03.09, 20:20
            Tudziez wyszly za mazza innastranca z imperialistycznych Stanow, lub jeszzce
            bardziej imperialistycznego UK.

Cwaniak Igor jest tego najleprzym przykladem. Wybral sie do UK, doskonale
            wiedzac ze matuszka rasija nieczapewnimu tego , co mogloby mu zapewnic
            pracowanie w imperialistyczno-kapitalistycznym UK.
          • pentagon8 russian brides:) 29.03.09, 20:23
            www.chanceforlove.com/
            Bogaty Gruzin lub Amerykaniec jest leprzy, niz mieszkanie w ''potedze
            ekonomicznej fjutina'' - Rosji:).

A tak niedawno effciazapewniala nas, ze to nie rosjanie i rosjanki uciekaja na
            zachod. Jak widac, Uciekaja nie tylko na Ukraine i do Polszy za praca, ale
            takzedo krajow imperializmu, jak USA:)
      • abhaod Re: Miedwiediew w BBC: Rosją rządzę ja 29.03.09, 20:06
        zacząłeś swoje przemyślenia, przy niedzieli, całkiem obiecująco....przyszły nowe
        prikazy z łubianki ?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93404006&a=93405553
        dzisiaj był wywiad w DLF z ministrem obrony Niemiec na temat NATO i polityce
        wobec Rosji, nie różni się od polskiej racji stanu, Miedwiediew nic nowego nie
        powiedział, poza tym jego zdanie, w Rosji, się nie liczy

• vaclavnewyork Ale jaja gdyby Miszka 29.03.09, 20:59
          nie powiedzial nikt by w Kacapii nie
          wiedzial.Alejajaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
          • plavaliznaem Re: Ale jaja gdyby Miszka 29.03.09, 21:29
            Za to w Polandii wszyscy aj-waj... Tutaj każde westchnienie Rosjan śledzą,
            zaglądają tym w usta. Rosjanie nawet nie pamiętają, że gdzieś tam leży jakaś
            Polsza..
            • igor_53 Re: Ale jaja gdyby Miszka 29.03.09, 21:43
              i to jest cala "zagwozdka",tyle rozne abhaody,asmalle,pentagony nasmiewja sie z
              Rosji,a tak naprawda boja sie jej,bo podswiadomie czuja,ze sa nic nie warci i ta
              swoja nienawiscia do Rosjan ukrywaja swoja nizszosc.Taki pentagon pisze o
              spadku wartosci rubla o 1/3 i tym udawadnia,ze Rosja jest jakas uposledzona.A w
              tym samym czasie zloty polski stracil tyle samo,ale o tym on juz nie
              wspomina.Funt angielski w tym czasie stracil w stosunku do dolara rowniez
              sporo.Rok temu za Funta mozno bylo miec wprawie 2$,dzis 1.4$.Masz calkowita
              racje,piszac ze dla Rosjan Poska nie jest wazna,a kiedys Polace naprawda byli
              szanowani przez Rosjan,a dzis przez to wlazidupstwo do Amerykanow,stracili to.
              • plavaliznaem Re: Ale jaja gdyby Miszka 29.03.09, 21:57
                Ci wymienieni są znawcami Rosji na odległość. Są po prostu rozpierani
                nienawiścią. Piszą tak, jakby na własnej skórze doznali przykrości od Rosjan.
                Ale nie przejmuj się. Tacy, którym na prawdę działa się krzywda tak się nie
                zachowują. A ci co są tutaj na forum to tylko pianą. Niech szczekają. Są od tego.
              • zigzaur Re: Ale jaja gdyby Miszka 29.03.09, 23:27
                Po forach widać, że moskalstwo jednak interesuje się Polską.

Ja też wolałbym, żeby przestało się interesować.
      • eva15 Polak-Wolak potrafi! 29.03.09, 22:59
        lubat napisał:
        > każdy prawdziwy-Polak-katolik w niedzielne popołudnie po
        > zaliczeniu mszy świętej, wypiciu flaszki bimbru, a przed wieczornym
        > ciupcianiem

To po flaszce bimbru Polak-Wolak jeszcze może?
        • kacap_z_moskwy Re: Polak-Wolak potrafi! 29.03.09, 23:20
          Napluc zawsze potrafi.
          • eva15 Re: Polak-Wolak potrafi! 29.03.09, 23:27
            kacap_z_moskwy napisał:

> Napluc zawsze potrafi.

Tak, a im bardziej pijany, tym bardziej się pieni.
            • asmall4 Re: Polak-Wolak potrafi! 29.03.09, 23:30
              Dała byś już spokój swojemu ojcu ...
          • komarowo Na widok kacapa Polak ma mdłości 29.03.09, 23:48
            kacap_z_moskwy napisał:
            > Napluc zawsze potrafi.

Wy prawilny.
            Especially for you and the fat soviet plump play-grandma
            TFU!
        • asmall4 Re: Polak-Wolak potrafi! 29.03.09, 23:21
          Jakoś Twój ojciec Cię zrobił ...
          Też się dziwię , a jednak :)
        • zigzaur Kto to jest Wolak? 29.03.09, 23:26
          Aha, przecież!
          To zwolennik niejakiego Wolskiego vel Jaruzelskiego, uważający Wolskiego za
          wybitnego patriotę.
          • eva15 Re: Kto to jest Wolak? 29.03.09, 23:31
            Tego też nie wiesz? To z hyxmnu Kaczyńskiego "Jeszcze Wolska nie zginęła..."

Może Kaczor miał na myśli jakąś panią Wolską, która widząc Kacze wdzięki niczym
            Wanda chciała skoczyć do Wisły?
            • asmall4 Re: Kto to jest Wolak? 29.03.09, 23:36
              Powtarzając głupoty tego człowieka udowadniasz ,że jesteś głupsza od niego ...
              O wiele ...
            • zigzaur Re: Kto to jest Wolak? 30.03.09, 10:22
              O tym hymnie to sam Kaczyński zapomniał.

Ewentualnie mogą wchodzić w grę jakieś animozje między mieszkańcami dzielnic
              Wola i Żoliborz. Nie jestem warszawiakiem, nie znam tych szczegółów.
        • pentagon8 effcia potrafi? 30.03.09, 10:32
          A co o tym moze wiedziec gastarbajterka z Bremy, majaca kompleksy na punkcie
          swojej tozsamosci:)
    • mieetek Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 29.03.09, 23:36
      Cytujcie teraz wikipedię o Web czy innych brigades. Chyba zauważacie
      jak cała wasza brygada uderzyła swoimi bzdurami ale zwartym szykiem.
      Co za żałosne kundle. Halo Embassy, nie ośmieszajcie się ;)
      • asmall4 Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 29.03.09, 23:39
        Już projektujesz trollu z kacapskim podpisem ??
        Szybko zrozumiałeś ,ze nie dajecie rady nawet pospolitemu ruszeniu :)))))))))))
        • mieetek Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 29.03.09, 23:58
          Suworow, Suworow. Macie tylko jeden podręcznik. Przypomina mi się
          średniowieczne przysłowie: Strzeż się człowieka, który czytał tylko
          jedną książkę.
          Zadałem ci literaturę ale lekcji nie odrobiłeś:
          Legacy of Ashes. History of the CIA Tim Weiner
          The Israel Lobby and the American Foreign Policy.

A ja Suworowa czytałem kilkadziesiąt lat temu. Akwarium jest dobry
          bo wie o czym piszę i czego był świadkiem.
          Lodołamacze i inne które czytałem to już spekulacje na podstawie
          podsuniętych mu papierów.
          Polecam poczytanie o Operacji Unthinkable. Mam nadzieję że wiesz co
          to jest?
          • asmall4 Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 30.03.09, 00:17
            Słabo się wysilasz ... 11 mln jego czytelników w samej tylko Rosji wie lepiej od
            ciebie , kto łga ,a kto pisze prawdę :)
            Dlatego tak się czepiłeś Suworowa ...
            Zresztą , pierwsze dni wojny po 22.06.1941 i przyczyny dostania w d..ę od
            faszystów dokładniej wytłumaczył Mark Sołonin ...
            Jego raczej nie czytałeś bo po co :)
            • mieetek Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 30.03.09, 00:38
              Ufff. Nie da rady. Mark Solonin to kto otwierają się same polskie
              strony o nim. O początku wojny w 1941. Czy tu o tym dyskutujemy.
              Czytałem już wypociny Suworowa na ten temat. Chyba nie chcesz mi
              wmówić, że jestem za Stalinem lub go uważam za mniejszego zbrodniarz
              od Hitlera. Nie pasuje ci?
              Za to ty uważasz Busza za mniejszego zbrodniarza od Saddama.
              Spytaj się ludzi z Ameryki Łacińskiej. Jak im opowiesz o zbrodniach
              Sowietów PO STALINIE chętnie się zamienią tobą miejscami. Bo piekło
              jakie im zgotowały twoje ukochane Stany w 50. 60 70 i 80 latach jest
              nieporównywalne z tym co siędziało w Polsce nawet podczas stanu
              wojennego.
              Spróbuj mierzyć dwie strony tą samą miarą, chyba że naprawdę jesteś,
              co nie wierzę oczywiście, opłacany.
              Dałem ci tytuły książek nie napisanych przez Amerykańskich szpiegów
              zbiegłych do ZSRR, ale przez poważnych badaczy na podstawie
              wyłącznie dokumentów ze wskazaniem źródeł tych dokumentów.
              A o operacji Unthinkable sobie poczytaj na wikipedii. Tam też są
              linki do fotokopii oryginalnych dokumentów.
              • asmall4 Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 30.03.09, 00:52
                Niestety nie da rady bo udowadniasz ,ze nie przeczytałeś książek tych 2 autorów
                i nie wiesz co jest w środku :)
                Obaj powołują się na tysiące materiałów źródłowych ...
                Tej lawiny już nie zatrzymacie . Jak zmieni się władza w Rosji to otworzą
                archiwa i historycy będą mieli roboty na 100 lat co najmniej.
                Tego im i sobie życzę :)
                • darekvtb Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 30.03.09, 14:18
                  John Perkins HitMan wyznania ekonomisty od brudnej roboty
                  Naomi Klein Doktryna szoku
                  • asmall4 nie trolluj synek :) 30.03.09, 14:43
                    Temat jest o Jebiediewie ,a nie o książkach sponsorowanych przez FSB ...
              • zigzaur Uwaga, rusycyzm! 30.03.09, 10:34
                "Amerykański szpieg"

Przymiotnik wielką literą, rzeczownik małą.
                • eva15 Uwaga, polska niegramotność! 30.03.09, 12:04
                  A rzeczownik to niby jaką literą miałby być pisany poczciwcze, że mała cię oburza?
                  • komarowo Re: Uwaga, polska niegramotność! 30.03.09, 14:22
                    > A rzeczownik to niby jaką literą miałby być pisany poczciwcze, że mała cię oburza?
                    Tow. kpt. eva, sprzedajna menopauzalna kacap-markietanko z poboczy grup
                    dyskusyjnych, macie poważne braki w podstawach polskiej interpunkcji. Nadto
                    rozumiem, że chwalicie się, że nie wiecie jaką literą miałby być pisany rzeczownik.
                    No ja ponimaju czto wy n WUMLU traktowali polskij jazyk po macoszemu, ale żeby
                    się tym od razu publicznie chwalić?
          • zigzaur Re: Efcia sama przeciwko całej Internet Brigade! 30.03.09, 10:36
            Czytał "Suworowa" kilkadziesiąt lat temu?

Zapewne jeszcze przed napisaniem.
            • asmall4 Pewnie czytał jakieś pamiętniki ... 30.03.09, 13:54
              Aleksandra Wasiljewicza Suworowa :)
    • komarowo Komsomoł się zapienił, więc zobaczmy ten wywiad 29.03.09, 23:43
      mikroKGBisty, kukiełeczki, Putin-Zwei:

news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7970525.stm
      Only one in eight Russians may believe he is in charge but
      Ja pjerjewożu dla kacapskich tępaków:
      Tylko 1 na 8 kacapów uważa, że on [jebijed] sprawuje władzę

his own official residence...Once, the Czar came here.
      Dla kacapskich ćwoków:
      oficjalna rezydencja...Kiedyś przyjeżdżał tutaj car.
      Zupełnie podobnie jak ja RUS elski - też ukradł dom i mieszka jak na swoim.
      Złodziejska bolszewicka hołota

Although he has been in the job for a year, a recent opinion poll found only 12%
      of Russians believe he is in charge.
      Ja pjerjewożu gratis, ćwoki
      Wprawdzie sprawuje urząd od roku, jednak ostatnie bad. opinii publ. wykazało, że
      jedynie 12% kacapa uważa, że [jebijed] sprawuje władzę.
      Te kacapy to nic tylko rusafoby.

he agreed that the Russian economy had been far too dependent on getting oil and
      gas out of the ground
      [jebied] zgodził się, że kacapska gospodarka jest zdecydowanie zbyt zależna od
      kopalin, ropy i gazu

Russian companies had thought insufficiently about the consequences, when they
      took out Western credit.
      Kacapskie 'bizmjesy' nie myślały o konsekwencjach, zaciągając kredyty na Zachodzie.

to everyone's surprise, he gave us a few words in English.
      No doubt carefully rehearsed - and it didn't come out quite right - but the
      spirit seemed genuine: "I wish you and Britain and everybody success, in these
      difficult times.
      Ja pjerjewożu, tępe kacapy
      Ku zdziwieniu wszystkich wydukał kilka słów po angielsku.
      Wprawdzie nie ulega wątpliwości, że wcześniej to starannie przećwiczył, jednak
      wypadło dość kiepsko, jednak wydawało się, że szczerze: "Życzę wam i Wielkiej
      Brytanii i każdemu sukcesów w tych trudnych czasach".

Wypisz wymaluj jak tow. Breżniew.
      • mieetek Re: Komsomoł się zapienił, więc zobaczmy ten wywi 29.03.09, 23:51
        Słuchałeś wywiad, czy czytałeś komentarz BBC.
        Przypomina mi się następująca wiadomość w mediach.
        W Polsce utworzono niezależną rozgłośnię Wolna Białoruś, finansowaną
        z budżetu polskiego MSZ!!!! :)))
    • komarowo Wot, posmotrim kak tow. jebjed 30.03.09, 00:01
      gowori po angliski
      news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7970525.stm
      20'20":

Tekst źródłowy:
      Tękju werymać end aj łiś e sukses ju, as eeeeeee, britins in dzis eee difikult
      eeeee pirjed eeeeee in dzis eee difikult eeeee pirjed eeeeee ofołerlajf.
    • asmall4 Dupku mieetek :) 30.03.09, 01:34
      "“I must admit that the book is striking. Not o­nly the facts are sensational
      and the text is written perfectly, but overall it impresses a haunting feeling
      that hereby, in your presence and with your help, the author extracts from the
      rubble of minute detail and trifles something which really matters…”

S. Gedroyts, Zvezda magazine literary critic (St. Petersburg 12/2006)

“Solonin speaks the language of facts, and often these facts are well-known to
      the general public. But when they are collected all together, it makes my hair
      stand…Remember the usual way of depicting the 22nd of June in films? Our warrior
      with a rifle and a Molotov cocktail throws himself under a German tank and the
      steel monster dies in flames. The Germans control the mechanical force of war
      enginery and we possess the power of the will and the spirit. Mr. Solonin’s most
      frightening conclusion is that war didn’t go that way in reality. In fact, it
      was just the opposite”.

Leonid Radzichosky, journalist

“Airfields in peaceful slumber” is the most detailed analysis of what happened
      to our aviation o­n the 22nd of June. Nothing has been published so far even to
      match it. This is a priceless contribution to the history of our aviation…”

Dmitry Zakharov, historian and TV-journalist, “Price of Victory” program linkman
      o­n Moscow Echo radio

“The most powerful literature impression of 2006”.

Michail Weller, writer, philosopher and publicist

“A revolutionary new step in evaluating the events of 1941. With its persuasive
      arguments and logics Mark Solonin’s book became the first work to consolidate
      the efforts made in the wake of Suvorov’s books… This is the model with which
      the real study of this war’s history begins".

N. Volsky, historian and publicist (“Lebed” almanac #525)

"First f all I’d like to express my appreciation to Mark Solonin, to remove my
      hat and to bow before him. When I read his book, I felt like Salieri would feel
      for Mozart... Mr. Solonin accomplished a heroic scientific achievement. It will
      become a golden brick for the foundation of the history of the war which will be
      written in the future”.

Victor Suvorov, historian, publicist (interview for Izrael’s radio 15 March 2005)"
      solonin.org/full.php?cid=5
      Same rusofoby jak widać ...
    • bogdan331 В советской 30.03.09, 08:15
      jest podział władzy ustalony w/g słynnego radzieckiego uczonego
      Monteskiuszenkowa 1 władza-kgb; 2 władza-kgb; 3-władza-kgb.Proste i czytelne
      jak w kazdej demokracyji ruskiej.SAMODIERŻAWIE!!
    • bogdan331 В советской 30.03.09, 08:20
      jest podział władzy ustalony w/g słynnego radzieckiego uczonego Monteskiuszenkowa 1 władza-kgb; 2 władza-kgb; 3-władza-kgb.Proste i czytelne jak w kazdej demokracyji ruskiej.SAMODIERŻAWIE!! !!! ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka