elsby 31.03.09, 00:15 Kogoś nie lubisz, poszukaj w teczkach.Kto szuka,ten znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosa811 rożnica pomiędzy Libickim a Jankowskim wg IPN? 31.03.09, 06:42 ten drugi na starość pogodził się z Wałęsą i trzeba mu było zrobić dopisek przy książce o Popiełuszce Odpowiedz Link Zgłoś
cfl2 Oto roznica miedzy czlowiekiem porzadnym a kanalia 31.03.09, 07:01 Libicki uznaje koniecznosc lustracji, nawet jesli mialby byc jej ofiara, poniewaz uznaje interes wspolnoty narodowej/panstwowej za nadrzedny. Kanalia bedzie najpierw zwalczac lustracje, a nastepnie zaprzeczac ze cokolwiek zlego zrobila, a poza tym musiala bo kariera, paszport, i w ogole. . . Zycze Panu duzo powodzenia i oczyszczenia z zarzutow Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr Typowo bolszewicki sposób myslenia. 31.03.09, 07:52 Mordercy z Katynia też uznawali interes wspólnoty narodowej/państwowej za nadrzędny. Życzę przedmówcy dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa uniżenie proszę 31.03.09, 14:02 marco-wr, pokornie proszę, abyś powiedział, czy dobrze pojąłem twoje słowa. Otóż, domyślam się (ale mogę się mylić, dlatego powyższa prośba), że ty interesu wspólnoty nie uznajesz za nadrzędny. Czy to prawda? Dlaczego pytam? Otóż, ja taki interes uznaję za nadrzędny i gdyby ktoś napadł na Polskę, stanąłbym w obronie i oddał swoje życie. Jeśli jednak ty nie uznajesz interesu wspólnoty za nadrzędny, to w imię czego miałbym ginąć. W imię obrony ciebie, który nie uznaje interesu wspólnoty za nadrzędny? Nigdy w życiu. Jeśli więc będą ciebie jako Polaka zabijać, nie będę cię bronić. I wiedz, dlaczego, gdy śmierć zajrzy ci w oczy. Ps. Czy uznajesz mnie za takiego samego jak mordercy z Katynia? No, bo przecież Polska jest dla mnie ważniejsza niż ja sam... Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa i jeszcze ps. 31.03.09, 14:09 Ps. Domyślam się także, iż mordercy z Katynia zostali przez Polaków napadnięci 17 września 1939, bo Polacy podpisali tajny pakt z Hitlerem (słynny aneks protokołu Ribbentrop - Beck). Dziwne jednak, że nazywasz ich mordercami, nie zaś sowieckimi patriotami słusznie występującymi w imię nadrzędnego interesu własnej wspólnoty przeciwko wrażym Polakom-okupantom ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Źle podchodzisz do sprawy. 31.03.09, 15:15 Czy w imię "obrony Polski" oddał byś cudze życie? Co jest a co nie jest "napaścią na Polskę" kto powinien decydować? Czy w imię "obrony przed napaścią na Polskę" definiowaną jako niepochlebny artykuł w prasie byłbyś gotów bronić Polski zabijając autora tego artykułu? A powiedz jak oceniasz "partyzantów" Irackich, którzy w imię "obrony okupowanego kraju" gotowi sa mordować własnych współbraci na bazarach"? Uważasz że "obrona" coś takiego powinna dopuszczać? Więc jest gdzieś granica? Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa dobrze 31.03.09, 22:42 Dobrze, że ty podchodzisz dobrze. Napisałem o oddaniu swojego życia, a ty sobie pisz, co ci się żywnie podoba. Jesteś wolny i to twoja sprawa, co sobie wyczyniasz z moim tekstem. Ja napisałem, co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca3 Re: Oto roznica miedzy czlowiekiem porzadnym a ka 31.03.09, 07:53 Coś mi twoja argumentacja przypomuna. Już tak było w historii. Stalin robił czystki w partii, a ludzie wsadzani do więzień z całymi rodzinami wierzyli, że tak trzeba bo partia nigdy się nie myli, też uważali interes wspólnoty za nadrzędny. PiS to bolszewia w najczystrzej postaci, a jego członkowie to prawdziwi bolszewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim? 31.03.09, 07:32 Kanalia zawsze będzie kanalią. Od lat śpiewa tą samą piosenkę miłą władzy, tylko refreny zmienia. Oleksy przy nim to święty. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Re: Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim? 31.03.09, 07:40 Oleksy to chyba twój święty..... Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim? 31.03.09, 08:04 Poza wszystkim,Libicki Marcin to straszny cham! Miał biuro poselskie w podwórzu kamienicy przy ul.Wrocławskiej, a na piętrze były biura oddz.Allianz ,które miało wykupioną kopertę dla klientów.Ilekroć Libicki przyjeżdżał do biura parkował swojego terenowca na tej kopercie, a agenci Allianz biegali z klientami po całej okolicy zrobić fotki ubezpieczanemu pojazdowi. Interwencje dyr.Allianz-u i interwencje Straży Miejskiej szanowny p-oseł miał w doopie. A jaki był przytym butny i arogancki. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Może cham, ale raczej nie kapuś 31.03.09, 10:10 Osobiście mam alergię na Libickiego, ale wolałbym, żeby za niepopełnione zbrodnie go nie linczować. A że wniosków nie wyciąga, to inna sprawa. Chwila refleksji powinna mu uświadomić, że coś nie gra w idei lustracji, jeśli z matni musi go wyciągać Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 07:47 I tu się zgadzam z Libickim. Jedynym miejscem gdzie mogą powstawać ważkie decyzje kto był a kto nie agentem jest niezawisły sąd. IPN to instytucja której pracownicy i współpracownicy tęsknią za PRL, jej metodami opluwania i niszczenia ludzi. Zresztą tak jak poprzednio opluwane są te same osoby. Jak w PRL opluwano Kuronia tak dalej robi to IPN, Michnik, wróg PRL'u i Rzeczpospolitej Kaczorów, Wałęsa - śmiertelne zagrożenie dla komuny i IV Rzeczpospolitej. Smutne jest to że procedura ta trwa za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
cos.przykrego sady to kolesie Towarzysza Libickiego 31.03.09, 08:33 wiec caly tzw 'wymiar sprawiedliwosci' moze mu skoczyc... kruk krukowi oka nie wykole Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 07:55 cóż, jak się okaze kapusiem - smutne. Tak samo smutne jak z każdym innym przypadkiem. A w ogóle kto wybiórczej w jej zapewnienia polityczne lustracyjne społeczne czy jakiekolwiek inne (może poza prognozą pogody czy wynikami zawodów sportowych) ten sam sobie winien. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 08:12 O, to teraz trzeba sprawdzać? Teraz same kwity nie wystarczą? A to ci ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 03.04.09, 08:05 paczka111 napisała: > O, to teraz trzeba sprawdzać? Teraz same kwity nie wystarczą? A to > ci ciekawostka moja droga. Zawsze trzeba sprawdzać. I zawsze się sprawdza. To że w wybiórczej inaczej piszą... patrz mój post nieco wyżej. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
michotek Tym samym potwierdza się, co mówi o. Knotz: 31.03.09, 08:11 najważniejszy jest moment penetracji (przez obcy wywiad, oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Pna Libicki i PiS... 31.03.09, 08:41 Pan Libicki musi przyjąć do wiadomości, że dla PiS-u o wiele bardziej wiarygodne i prawdziwe są notatki SB niż prawda, udowodniona choćby przed sądem. Ten zdumiewający szacunek i lojalnośc PiS wobec byłej bezpieki jest intrygujący. Dlaczego ufają agentom, a nie ludziom męczonym przez agentów? Odpowiedź zna tylko prezes. Nie widzę w tym logiki. Pan Libicki może być pewien ostracyzmu, odwrócenia się od niego towarzyszy partyjnych a jeśli spyta - dlaczego?- niech spyta prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
antrejka Re: Pna Libicki i PiS... 04.04.09, 00:27 Zgadzam się z komentarzem 'mela_1' w zupełności, i bardzo się cieszę, że ktoś myśli jak ja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim? 31.03.09, 08:53 > Uwolnienie polskiej polityki od prawdziwych tajnych współpracowników > SB jest bez porównania ważniejsze od mojej osobistej kariery. Prawdziwy Polak, prawdziwy katolik, prawdziwy patriota, prawdziwy tajny współpracownik. Chyba jesteśmy prawdziwym narodem prawdziwie mądrych inaczej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
contrame Podłość IPN-u 31.03.09, 08:54 IPN świadomie miesza pracę dla wywiadu i donoszenie na znajomych. To pierwsze to obowiązek każdego polaka, to drugie - to podłość. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim? 31.03.09, 09:03 twarz jakby ze starych filmów..w sam raz na oficera SS. Odpowiedz Link Zgłoś
borru Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 09:08 No cóż P{anie Libicki zawsze może Pan liczyć na swoich w IPN-ie i ich zdolności do preparowania starych dokumentów. Lustracja jest warta tyle ile warta jest moralność ludzi którzy się nią zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 ... Ponieśli i wilka. Co mnie zadziwia, ... 31.03.09, 09:10 ... Ponieśli i wilka. Co mnie zadziwia, to wiara arywistów politycznych, że akurat NIMI ososbiście nikt się nie zajmie! P. Dorn mógł ukrywać swoje brudy rozwowodowe, p. Gosiewski rugać p. Dorna samemu będąc jeszcze gorzej uwikłanym, a teraz p. Libicki ... Na co liczył - że akurat jemu, apologecie Braci Kaczyńskich i "nieulękłemu" bojownikowi z Jugendamtami itd., żurnaliści popuszczą? Gdyby sprawdzić dossier osób otrzymujących od władz komunistycznych paszporty na wyjaz do krajów zachodnich - w tym np. księży, rychyło okazałoby się, że nie było ani jednego, kto by za ten paszpot nie zapłacił deklaracją współpracy z SB lub Informacją LWP! Przecież gen. Kiszczak, kiedy po odzyskaniu wolności zarzucano mu niszczenie dokumentacji SB, wyraźnie powiedział: "Bądźcie zadowoleni, w tych materiałach występują ludzie, o których wam się nawet nie śniło!" Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp doradźmy Prezesowi co z tym zrobić 31.03.09, 09:17 tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewtopic.php?f=46&t=487 Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 no prosze,GW broni posła PIS-u,zażartego wroga PO 31.03.09, 09:37 IPN=SB.... Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa czy 31.03.09, 14:17 pierot6, czy mógłbyś napisać, bo nie wiem, a nie umiem znaleźć, przed kim broni tego pisowszczyka. Z artykułu wnioskuję, że przed gazetą z Poznania. Ale kto tę gazetę wydaje? Ktoś niezależny? Czy ktoś związany z jakąś partią? Jaką? Skoro poznańska gazeta napisała nieprawdę, to czy jest to gazeta związana z PiS-em? Czy wtedy pisaliby przeciwko swemu posłowi? Proszę, pomóż mi rozwikłać tę sprawę, jeśli mógłbyś i jeśli raczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Z igły widły 31.03.09, 19:19 angrusz1 napisał: > > dobry kandydat to go chcą utrącić . Masz recht, a świnia drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Kopnij w pisuar, a zaraz przestaje głupio bulgotać 31.03.09, 09:40 [to chyba jedyny sposób perswazji jakiemu podlega głupota i niekompetencja - cechy PiS-owi przyrodzone] Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a Dariusz Rosati i Marek Siwiec 31.03.09, 10:11 rozwiązali swoje problemy lustracyjne - cz tylko zakrzyczeli Odpowiedz Link Zgłoś
presentation.1 jkredman , ty masz dobrze..SB-ków IPN nie lustruje 31.03.09, 10:22 Etatowi funkcjonariusze UB-SB, to najlepsi instruktorzy dla "historyków" IPN-u.. Czuwaj towarzyszu,czuwaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 10:30 No tak panie Libicki, no tak. Kariera"nieprzejadnanego" mocno zachwiana. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Libicki ,wdepnął we własne odchody... 31.03.09, 10:41 Pamiętam, jak głośno popierał fałszywki SB, rozsiewane przez "historyków" IPN-u... Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 11:17 Dla kazdego kto otarł się chociaz o wywiad, jest oczywiste, ze "na" NAJCENNIEJSZYCH TW czy pracowników takiego czy innego wywiadu NIE MA TECZEK - takich teczek sie nie prowadziło! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Libicki, SB i wuj w Wolnej Europie 31.03.09, 13:02 PISIORY ujadać, larum podnosić ,co tak cicho siedzicie. Gdyby incydent dotyczył innego ugrupowania to by dopiero mordy darli. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa zanim 31.03.09, 13:55 Zanim sąd wyda werdykt, Libicki sam powinien zrezygnować z kandydowania do Parlamentu. Dobrze, że wyborcy wiedzą, w czym rzecz. Jeśli się nie wycofa, będą wiedzieć, na kogo głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik oczywiście, że się nie zrezygnuje 31.03.09, 22:02 tracić taką kupę szmalu to przykro, a mohery i tak zagłosują jak im każą Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa dobrze 31.03.09, 22:45 Mohery zagłosują,jak im każą. To jasne samo przez się, wszak moher nie zagłosuje według własnego sumienia. Natomiast stronnicy PO, PSL, SLD będą głosować zupełnie inaczej. Zwłaszcza ci z PSL! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.europa Libicki - największy bufon w Poznaniu. Co te 31.03.09, 16:35 pajace sobie ubzdurały? Dziadek, synusie i wnuczęta w polityce - sposób katoli na bezrobocie. Rzygać się chce :p Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim? 31.03.09, 17:03 To człowiek PIS... człowiek sprawdzony i prześwietlony przez samego prezesa. Zatem jeżeli figuruje na liście TW SB najprawdopodobniej był wtyką PIS w tej bandyckiej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Giertych - ojciec byl w podobnej sytuacji. 31.03.09, 18:13 Prasa podawala kilka lat temu, ze w latach 60-tych Giertych (obecnie prof.) posredniczyl w kontaktach SB ze swoim ojcem, przebywajacym na emigracji. I nie przeszkadza mu to w zasiadaniu w europarlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Giertych - ojciec byl w podobnej sytuacji. 31.03.09, 19:06 przemek05 napisał: > Prasa podawala kilka lat temu, ze w latach 60-tych Giertych (obecnie > prof.) posredniczyl w kontaktach SB ze swoim ojcem, przebywajacym na > emigracji. I nie przeszkadza mu to w zasiadaniu w europarlamencie. Ale prof.M.Giertych nawrócił się na faszyzm i tym zmył swoje grzeszki - Vivat Franco!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Marcin Libicki był kontaktem. Ale jakim??!?!! 31.03.09, 19:15 Ale spójrzcie na to dobrotliwe oblicze p. Libickiego. Czy z taką twarzyczką można być kontaktem SB? Czy szczerość płynąca z tych oczu i wyrozumiałość, wskazuje że był szpiclem?!:-) Odpowiedz Link Zgłoś