Dodaj do ulubionych

Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejście ...

03.04.09, 16:03
nie wypuszczac nikogo z sejmu dopóki ustawa Tusklera nie przejdzie.

Tuskler kaput!
Obserwuj wątek
    • adela_30 Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejście ... 03.04.09, 16:03
      A kiedy powtórka wyborów bo pomyliliśmy się głosując na PO ???
      • adela_30 A kiedy powtóka wyborów bo pomyliłam się głosując? 03.04.09, 16:04
        A kiedy powtórka wyborów? Pytam bo pomyliliśmy się głosując na PO.
        • meth.p Re: A kiedy powtóka wyborów bo pomyliłam się głos 03.04.09, 16:12
          adela_30 napisała:

> A kiedy powtórka wyborów? Pytam bo pomyliliśmy się głosując na PO.

Adela nie wierze, nie potrafilas nawet dobrze krzyzyka postawic? Nie
          spodziewalem sie, ze tak kiepsko z Toba, ze zaglosowalas na PO chcac glosowac na
          PiS.
          • fidelxxx [...] 03.04.09, 16:14
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • 4krzych1 [...] 03.04.09, 16:35
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • mamara Dzielni wojownicy bronili kasy, oczywiście dla 03.04.09, 17:20
                Polski, dla emerytów i rencistów, a nie po to by pan Kaczński kręcił
                kolejne filmiki ze sobą w roli głównej: w otoczeniu kobiet, albo w
                limuzynie. "Tyle naszej kasy nam Tusk zabrał, a my to dla rodzin.
                dla chorych, dla narodu".
                • wrojoz Kaczki i PiS sitwa na taczki! 03.04.09, 17:22
                  mamara napisał:

> Polski, dla emerytów i rencistów, a nie po to by pan Kaczński
                  kręcił
                  > kolejne filmiki ze sobą w roli głównej: w otoczeniu kobiet, albo w
                  > limuzynie. "Tyle naszej kasy nam Tusk zabrał, a my to dla rodzin.
                  > dla chorych, dla narodu".
                  • maruda.r Kaczyński odrywany od koryta 03.04.09, 19:38

Ślicznie wyje Kaczyński odrywany od koryta.

• tekameka to zasłona dymna, są świadkowie których nie było 03.04.09, 20:35
                      to na YT:
                      www.youtube.com/watch?v=tCP38jbLgO0
                      a to z Expressu Bydgoskiego
                      "Express Bydgoski": Lokalna prasa rozpisuje się o młodości Lecha Wałęsy. Opinie o młodym byłym prezydencie są w jego rodzinnych stronach różne. Ksiądz Jan Płaciszewski, proboszcz z parafialnego kościoła w Sobowie, do którego należy Popowo, mówi: - Znam go doskonale, jak całą tę rodzinę. Kłamać przecież nie mogę, to i nie powiem, że widywałem ich w kościele.
                      "Express Bydgoski" publikuje obszerny reportaż z rodzinnych stron Lecha Wałęsy. Reporterzy dotarli do świadków wydarzeń z lat 60., wyjaśniają oni wydarzenia, które opisał Paweł Zyzak w książce "Lech Wałęsa. Idea i historia", m.in. sprawę nieślubnego syna i nasikania do kościelnej chrzcielnicy.

Pani Zenona przyznała, że doskonale pamięta czas, kiedy w okolicy mieszkali Wałęsowie. - Ten Lech, co wówczas robił w POM-ie, chodził do Wandy dzień w dzień, aż się cała ulica śmiała, że taki uparty. Dziewczyna, biedna bardzo i skromna, mieszkała pod lasem. Gdy zaszła w ciążę, prysnął. Ja jej mówiłam: jedź do Popowa, do starej Wałęsowej, niech wpłynie na syna. Pojechała, spotkała się z nią, nic to nie dało. Czy Wałęsę pamiętam? Trudno zapomnieć. W marynarce zawsze chodził i z takim wąskim krawatem. Tak samo ubrany do roboty, jak i do niej na wieczorną wizytę. Za dnia na rowie siedział, piwo pił i czekał wieczora - opisuje.

Wandzie urodził się syn, Grzegorz - pisze "EB". Jednak, gdy Grzegorz miał 4 lata, doszło do tragedii. Zsunął się ze skarpy, wpadł do wody i utopił się.

Relacje z pogrzebu dziecka są różne. Leszek Śmichowski, dalszy krewny Wandy, matki chłopca, mówił "EB": - Ludzie na Wałęsę strasznie pomstowali. Krzywo patrzyli. Czemuś zostawił, gnoju?! (...) Na tabliczce przymocowanej do krzyżyka było napisane: "Grzegorz Wałęsa, żył lat 4". Potem, gdy już Wanda wyjechała do Lublina z mężem, krzyż i tabliczka zginęły - opowiada.

I dodaje, że gdy zniszczał nagrobek, to go odnowił. - Znalazłem jakiś krzyż metalowy i postawiłem. Chciałem nawet napisać: "Tu leży syn Wałęsy", ale pewnie miałbym kłopoty. Teraz się jednak nie boję, jak słyszę, że on się syna wypiera, to mogę stanąć i powiedzieć mu prosto twarz: nie kłam!

Były prezydent odniósł się do sprawy nieślubnego dziecka. - O dziewczynie, dzieciach i kochaniu jako dżentelmen nie wiem, co napisać. Znałem dziewczynę bardzo mi się podobała, ale ona miała chłopaka przed poznaniem mnie, za którego wyszła za mąż, ma swoje starsze od moich dzieci, a i chyba wnuki. Założyła rodzinę znacznie wcześniej niż ja to zrobiłem. Widać nie była mi pisana - pisał Wałęsa na swoim blogu.

Czy Wałęsa nasikał do kropielnicy w kościele? Na to pytanie odpowiada w "Expressie Bydgoskim" Józef Krysztoforski, który razem z Lechem Wałęsą przyjmował Pierwszą Komunię Świętą.

- Mieliśmy wtedy po dziewięć chyba lat. (...) Uczył nas organista Dąbrowski. W kościele to było. Gdy on wyszedł, Wałęsa podszedł do kropielnicy, wyjął... kranik i nasikał do święconej wody. No, nie da się ukryć, tak było. Teraz wy to napiszecie, a mnie tu napadną. Nożowniki jedne. Ale co tam, mogę mu to w oczy powiedzieć.

I do tej sprawy ustosunkował się były prezydent. Określił to, co napisał historyk Paweł Zyzak, mianem "następnej potwarzy". - Człowieku, czy Ty jesteś tej samej wiary co ja? Czy Ty wiesz, na jakiej wysokości jest chrzcielnica? Na pewno wyżej niż 8-latka głowa - odpowiada, dodając, że byłoby to "fizycznie nie do wykonania". Wałęsa zwraca uwagę na to, że w wiosce było 100% ludzi wierzących i to tej samej wiary. W jego opinii, gdyby ktoś nasikał do chrzcielnicy, to zostałby przez "rodzoną matkę ze skóry obdarty".

Na swoim blogu Wałęsa napisał, że Zyzak posłużył się w swojej książce "zmyślonymi, obrzydliwymi, barbarzyńskimi pomówieniami".

Reportaż z rodzinnych stron Lecha Wałęsy do przeczytania w "Expressie Bydgoskim".
                      • tekameka Za dnia na rowie siedział, piwo pił i czekał 03.04.09, 20:37
                        Wanda go odepchła

www.youtube.com/watch?v=tCP38jbLgO0
                        • almagus Re: Przy korycie ma się życie! 03.04.09, 20:46
                          Przy korycie ma się życie!

Białe wino pija szklanką
                          Wraz z napaloną posłanką.
                          Czerwone piją kubkami.
                          Kryją przed telewizjami.
                          Ruszają chwile trzeźwości.
                          Do stanu umysłu lotności.
                          Śpi w ławie białoczerwony.
                          Dla Wolski tak udręczony.
                          Szczebioczą posłanki bzdety.
                          Jak moherowe berety.
                          Najbardziej wyrywny Cyma.
                          PO winku nie wytrzyma.
                          Tyka go wąsacz palcami.
                          Nie pij chłopie szklankami.
                          Sam taki białoczerwony.
                          Naburmuszony, wstawiony.
                          Piłsuski po apatyczny.
                          AKowiec on genetyczny.
                          Wini, kwiczy, szczeka sfora.
                          Patronem Duch derektora.
                          Widzenie spraw potrójnie.
                          Pij i Spieprzaj trwa czujnie.
                          Muszą wszystko nagrywać.
                          W chwilach trzeźwości przeżywać.
                          Stały program antyPeOwiec.
                          Nienawiść płynie jak tankowiec.

meview.metro.co.uk/category.aspx?id=searchresults&term=Nicosmoke%20-%20eau%20de%20ashtray

Nicosmoke - eau de ashtray
                    • swan_ganz Maruda.. przecież kita ci wciskają a ty łykasz go 03.04.09, 21:59
                      jak żaba muł; co to za oszczędności dla budżetu, co? O,0003 %
                      budżetu państwa raptem zaoszczędzą a wrzasku przy tym narobią jakby
                      przynajmniej KRUS rozpirzyli...
                • tw_wielgus Bohaterscy posłowi PIS stojąc ramię w ramię ... 03.04.09, 17:26
                  ...z czerwonogwardzistami z bratniego SLD bohatersko odpierają ataki
                  przeważających sił wroga. Podstępnego wroga, pragnącego wyrwać im
                  pieniądze, które oni skoleji wyrwali podatnikom. To już drugi atak
                  tego dnia na pozycje bronione przez koalicję. Z odsieczą być może
                  podąży PSL, gdyż chłopstwo jest znane ze swojej legendarnej
                  pazerności na kasę.
                  • mamara nie "wyrwali podatnikom", uczciwie przekazali 03.04.09, 17:33
                    sobie za swoją ciężką i znojną pracę, czasami po pijaku. Ale to też
                    dla Polski.
                    • tw_wielgus Re: Racja koryguję... 03.04.09, 18:14
                      ...ten dar narodu dla swoich wybrańców, dla swoich elit...
                      • europacierz PO wprowadza nowa walute: misiaki 03.04.09, 18:31
                        jak to dawniej Urban mówił rzad się wyżywi stad ten ryży uśmiech Thuske
                        • tw_wielgus Re: Nową jednostką obłudy jest jeden pisior 03.04.09, 18:52
                          100 pisirów = 1 Kurski
                          1000 Kurskich = 1 Kaczor
                          • europacierz 1 Misiak - 8 tys stoczniowców na bruk 03.04.09, 19:33

• tw_wielgus Re: He he - nie, wystarczy jeden Rydzyk 03.04.09, 19:36
                              Ojczulek jak widać skutecznie stocznię ratował..:))
                              Tak obracał "marnościami", że stoczniowcy wylądowali na zielonej
                              trawce.
                              • europacierz Emeryt +student+Palikot=856 tys dla PO 03.04.09, 19:53
                                wiadomo że te grupy społeczne szastają kasą
                                • tw_wielgus Re: He he eurkapucha ty to jesteś nowym Einsteinem 03.04.09, 20:14
                                  To to potrafisz z sumując emerta z palikotem otrzymać całkiem niezy
                                  wynik...
                                  No, no może tegoroczna nagroda Nobla z ekonomii przypadnie Ci w
                                  udziale.
                                • pakulec Kaczyński za to chce doić wszystkich 03.04.09, 20:26
                                  kasa za która kreci swoje teledyski i ozdabia bilbordy spokojnie by
                                  starczyła na pomoc dla jakiś biednych emerytów, studentów itd
                                  Ale Jarek ma tych ludzi w dupie - ważne aby się pokazać w telewizji
                                  • almagus Re: Kaczyński za to chce doić wszystkich 03.04.09, 21:17
                                    pakulec napisał:

> kasa za która kreci swoje teledyski i ozdabia bilbordy spokojnie
                                    by
                                    > starczyła na pomoc dla jakiś biednych emerytów, studentów itd
                                    > Ale Jarek ma tych ludzi w dupie - ważne aby się pokazać w
                                    telewizji

Zlustrowany na pawiany!

To jest dla mnie całkowity pat,
                                    złodzieje, „zasady”, kler, brat i brat.
                                    Nie znajdziesz jak kontynent stary,
                                    gdzie można żyć za dwa dolary.
                                    W Malezji tanie jest mieszkanie.
                                    Możesz kupić sobie pawianie,
                                    bo jako Polak będziesz jak małpa,
                                    co nie pogada, z rozpaczy załka!
                                    W Polsce nie masz nic do gadania,
                                    chyba, że dążysz do zapisania
                                    całej rodziny do Szamboobrony,
                                    Posady i Stołki, oszołomy.
                                    Ale jak jesteś trochę wiekowy,
                                    to niech tobie przyjdzie do głowy,
                                    z PeeReLu teczka jadowita,
                                    ujawnią czy kochanką była kobita.
                                    Więc i tak będziesz dla nich pawianem,
                                    co pluje w lustro goląc się nad ranem.
                                    Może zostaniesz małpą mięsożerną,
                                    rozszarpiesz w szmaty sztamę mizerną?
                                    Użyjesz Belzebuba narzędzi?
                                    Może obnażysz, że tylko ględzi?

Dlaczego gada, że na Boga zrzędzisz,
                                    sieje piekiełko, że omal się uwędzisz?
                                    A z nim wszystkie obłudne kaczory,
                                    co najpierw nóż w plecy i na nieszpory?

Pat całkowity i degrengolada,
                                    tak się ojczyzna jak łajno rozkłada!

I bum cyk, cyk i tra la la la!
                                    W szpitalu my jemy co się da!
                                    W szpitalu my jemy prześcieradła!
                                    Sal nie myjemy byle wy-pła-ta!
                                    Psychiatryk myjemy, im wy-pła-ta!

Swoje teczki popalili,
                                    a nas mają za debili!

Te debile pijani władzą,
                                    niechaj palec w du-pę wsadzą.
                                    Niech mieszają z piaskem gó-wno,
                                    jak pod deklem jest nierówno!
                • platfor Re: Dzielni wojownicy bronili kasy, oczywiście dl 03.04.09, 20:09
                  Prędzej mi kaktrus wyrośnie na dłoni niż Tusk, Wałęsa i ta cała
                  zbieranina wokół PO zadba aby emerytom i rencistom najmniej
                  otrzymującym coś kapnęło z ograniczenia funduszy partii
                  politycznych. Platforma natomiast jeszcze mocniej będzie mogła
                  uprawiać ogłupianie części Narodu.Przeżyliśmy burzliwe lata po
                  1989roku ,wspieranie lewej nogi ,pseudo lustrację na warunkach
                  Kiszczaka, rozgrabienie majątku narodowego ,wejście do UE na
                  kolanach,a teraz stajemy się poddonymi jaśnie nam panującymi....
      • rst.ep Re: Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejści 03.04.09, 18:11
        A kiedy pojkdziesz do psychiatry?
    • abrahadabra Polska to dziki kraj.Posłowie machają ręką na znak 03.04.09, 16:05
      dany przez jakiegoś kacyka.
      Czy to z lewa czy prawa robi się jedno dziadostwo.
      • suchodolski4 Re: Polska staje się repliką Białorusi , Chin .... 03.04.09, 16:14
        Wenezueli , Kuby i innych :-( Tusk kończ waść wstydu oszczędź :-(
        • wrojoz Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 17:22
          • patriotaa Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 17:29
            Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść.
            Autor: wrojoz 03.04.09, 17:22

A kto zrobił podwyżki gazu energii PIS cz PO srańce? Bo za rządów PIS u nie było
            podwyżek nośników energii. Ale za rządów PO srańcow
            PO dwyżki były kilkakrotne i to potężne po kilkadziesiąt procent jednorazowo PO
            kilka razy w roku
            • colage Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 17:34
              Tak, tak, panie, a najlepiej nam bylo za gierka... Tyle, ze do teraz te dlugi
              splacamy. Ludzie - myslcie, to nie boli.
              • swan_ganz Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 18:45

> Tak, tak, panie, a najlepiej nam bylo za gierka... Tyle, ze do
                > teraz te dlugi splacamy. Ludzie - myslcie, to nie boli.

no właśnie; pomyśl chwilę nawet jeśli Cię to zaboli zanim coś
                napiszesz bo naprawdę warto....

Komuna zostawiła kraj zadłużony na 28mld USD, tak? A dziś mamy ponad
                480 mld USD długu więc jakie my długi Gierka spłacamy, co? My wciąż
                nowe kredyty bierzemy i cholera wie na co je przeznaczamy...

Gierek nam przynajmniej osiedla mieszkaniowe po sobie pozostawił,
                katowicką zbudował i generalnie rozwinął w tymm kraju przemysł
                ciężki. Ponadto dopłącał Ci do ceny gazu, prądu i mleka bo to
                wszystko było subsydiowane....
                Nowe elity naszego kraju sprywatyzowały większość majątku
                narodowego, zabrały Ci dopłaty do energii, każą Ci płacić podatki od
                tego co zarobisz i uchwaliły ich taką ilość, że w sumie utrzymanie
                tego państwa kosztuje Cię około 70% Twoich dochodów bo tyle idzie do
                Skarbu Państwa i co w zamian dostajesz? Nawet autostrady nie
                potrafią zbudować bo i te marne kawałki, które w ciągu dwudziestu
                (shit) lat zbudowano są prywatne i musimy za nie płacić więc ja się
                pytam; gdzie ta nasza kasa idzie i na co idą te kredyty, których
                ilość niedługo nas całkowicie pogrąży?
                Potrafisz to wyjaśnić?
                • tymon99 Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 19:39
                  swan_ganz napisał:

> Komuna zostawiła kraj zadłużony na 28mld USD, tak?

liczysz samo zadłużenie zagraniczne. pomijasz (trudne słowo!) defraudację
                  funduszu ubezpieczeń społecznych, obrabowanie własnych obywateli techniką
                  inflacyjną, brak rezerw dewizowych, katastrofalną degradację środowiska,
                  konieczność rekompensaty za zagrabione mienie, dekapitalizację infrastruktury i
                  jeszcze parę innych rzeczy. to wszystko też są długi po komunie, które trzeba
                  spłacać..
                  • swan_ganz Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 20:13

> defraudację funduszu ubezpieczeń społecznych,

w tym roku ZUS-owi ma zabraknąć około 12mld.... Poza tym skąd wiesz
                    o tej komuszej defraudacji? Przecież wtedy nie było indywidualnie
                    rozliczanych składek na ubezpiczenie....

> obrabowanie własnych obywateli techniką inflacyjną,

za to tez zapłaciliśmy z tych resztek własnych środków, które
                    państwo nam po podatkowym oskubaniu pozostawia... Pamiętasz
                    przeciez, że była denominacja, tak?

> konieczność rekompensaty za zagrabione mienie
                    tak? Ile i komu do tej pory zapłaciliśmy? Wydaje mi się, że w tej
                    materii poza paroma działkami, które kler wyrwał Skarb Państwa nic
                    więcej nie zrobił...

> dekapitalizację infrastruktury

o czym tu myślisz? Przecież infrastruktury drogowej jak nie było tak
                    nie ma, telekomunikacyjną robiły prywatne firmy za własne środki,
                    wod-kan robią gminy częściowo za środki płynące z podatków,
                    częściowo z UE i wpłat własnych przyszłych użytkowników; SK nic do
                    tego nie ma...

Coś marny ten bilans dwudziestolecia...

brak rezerw dewizowych,
                    • tymon99 Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 04.04.09, 08:07
                      swan_ganz napisał:

> za to tez zapłaciliśmy z tych resztek własnych środków, które
                      > państwo nam po podatkowym oskubaniu pozostawia... Pamiętasz
                      > przeciez, że była denominacja, tak?

zbiedniałeś od denominacji?
                      • swan_ganz Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 04.04.09, 13:22

> zbiedniałeś od denominacji?

nie - nie zbiedniałem bo wtedy jeszcze byłem na studiach więc nie
                        brałem udziału w grze runkowej ale znam takich co ostro z dnia na
                        dzień dostali po doopie...
                        Z drugiej strony są w tym kraju i tacy co mocna zarobili na tej
                        denominacji; wyszły im wtedy interesy ich życia zupełnie tak jakby
                        grali wtedy znaczonymi kartami :-)
                        • tymon99 Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 05.04.09, 18:46
                          opowiesz o tym coś więcej?
              • darkraj Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 18:51
                colage napisał:

> Tak, tak, panie, a najlepiej nam bylo za gierka... Tyle, ze do teraz te dlugi
                > splacamy. Ludzie - myslcie, to nie boli.
                ======================================== Tak, było za Gierka lepiej.
                A długi zwielokrotniono dwudziestokrotnie w latach dostatniego i zasobnego etosu
                po 1989 roku.
                Nie budując ze środków finansowych budżetu NIC.
                Czy to Cię zabolało?
                -------------------------------------------------
                • colage Re: Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 03.04.09, 21:21
                  Ty jestes taki glupi czy piszesz za wierszowke? Przez 20 ostatnich lat nic nie
                  wybudowano ze srodkow budzetu? Moze tego nie wiesz, ale np. _kazda_ inwestycja
                  unijna musi byc poparta wkladem wlasnym (samorzady czy inwestycje centralne -
                  pieniadze i tak ida z budzetu). Czy przez ostatnie 20 lat nie poprawila sie
                  jakosc srodowiska (chocby nowe oczyszczalnie)? Czy przez ostatnie 20 lat nie
                  podniosl sie poziom zycia? Moze po prostu nie pamietasz gierkowego dziadostwa,
                  przypudrowanego dla niepoznaki sciaganym z zachodu chlamem, moze nie pamietasz,
                  co sie stalo, kiedy kredyty sie skonczyly i banka pekla? Moze i bylismy swiatowa
                  potego w produkcji wegla, stali i siarki, ale jakim kosztem? Dziekuje, zamiast
                  kolejek po wszystko oprocz octu wole tak jak jest teraz.
      • darkraj Re: Polska to dziki kraj.Posłowie machają ręką na 03.04.09, 19:02
        abrahadabra napisał:

> dany przez jakiegoś kacyka.
        > Czy to z lewa czy prawa robi się jedno dziadostwo.
        =================== Ależ Kwaczor nie zasługuje nawet na miano kacyka!
        I tak jest trudne do pojęcia, że kierownik liczącje około 20 tysięcy członków
        partyjki (z czego 95% to "ciemny lud") szarogęsi się w Polsce, jak we własnym
        Kaczym Bajorze.
        W dodatku, jego koteria przegrała wybory na własne życzenie, jak więc można
        takiego "polityka" traktować poważnie?
        ------------------------------------------------
    • 13sw PiS to dopiero kpina z parlamentaryzmu 03.04.09, 16:14
      Czyżbyście już zapomnieli, jak to Jarosław Kaczyński odwoływał swoich
      ministrów, robił ich p.o. na dwa dni i znów powoływał, by nie głosować votum
      nieufności dla nich??

To dopiero była kpina i delikt konstytucyjny!!
    • johnybe Kaczyński podważał istnienie tk, co za obłudnik!!! 03.04.09, 16:14
      Kaczyński: -Traktowanie Trybunału Konstytucyjnego jako zespołu mędrców, którzy
      nie podlegają żadnej krytyce i z całą pewnością w każdej sprawie decydują
      zgodnie z prawem jest nieporozumieniem.
    • tadek-1 Kaczynski kpina... 03.04.09, 16:18
      Kpina z obyczajow jest sama panska obecnosc w sejmie. Jak dlugo jeszcze chce
      Pan, ze swoim PiS-em doic polskie panstwo? Co jeszcze robi BOR przy Panu.
      Dalej wydaja na Pana pieniadze podatnikow?.
      • krawiec6661 Re: Kaczynski kpina... 03.04.09, 17:19
        Popieram. Kaczyński to symbol zaścianka, cwaniactwa, nepotyzmu i wiochy. A liczą
        się tylko fakty. Każdy widział kto chce zaoszczędzić nasze pieniądze, a kto się
        trzymał kotyta pazurami i kwiczał.
        • wrojoz Kaczyńscy poprostu powinni odejść. 03.04.09, 17:22
          • megasceptyk Nie, niech zostaną, jestem ciekaw jak głęboko 03.04.09, 17:42
            w mule potrafi się zakopać taka kaczka dziwaczka.
    • kijwoko Re: Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejści 03.04.09, 16:18
      zabarwiacz napisał:

> nie wypuszczac nikogo z sejmu dopóki ustawa Tusklera nie przejdzie.

Ja proponuje w ogole nikogo z sejmu nie wypuszczac. Zabrac klamki, wstawic kraty
      w oknach. I umiescic kamery - moze ktos to bedzie chcial ogladac, a glupiejowo
      na siebie zarobi?!?
    • olo-international Wyszło szydło z worka! PiS = kasa i tylko kasa. 03.04.09, 16:25
      A gdzie patriotyzm? Wartości?
      • herbapol Re: Wyszło szydło z worka! PiS = kasa i tylko kas 03.04.09, 18:03
        Gdzie patiotyzm to nie wiem,ale wiem gdzie wartości:w budżecie !Przecież
        pieniądze to wartość sama w sobie.
    • sooffka Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejście .. 03.04.09, 16:30
      tia, kasę chcą im z koryta siłą wyłowić to i protestują.Moim zdaniem partie
      powinny finansować się same i tak wystarczająco dużo zarabiają na sejmach,
      senatach, europarlamanetach i ciągle im mało. Kiedyś posłowie potrzebowali
      faktycznie kasy bo ze swoich sakiewek fundowali szkoły, szpitale. A teraz na co
      im ona? Skoro tak się troszczą o dobro kraju niech to robią za minimum socjalne
      - wtedy lepiej zrozumieją potrzeby swoich wyborców.
      • wrojoz Kaczyński do usunięcia!. 03.04.09, 17:24
    • epupecki Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejście ... 03.04.09, 16:31
      W sumie to kpina i zabieg propagandowy. Wygląda nawet na to, że PO
      na nie zależy na zabraniu forsy partiom a na tym aby nabić punktów
      i mieć pieniądze.
      • herbapol Re: Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejści 03.04.09, 18:05
        epupecki napisał:

> W sumie to kpina i zabieg propagandowy. Wygląda nawet na to, że PO
        > na nie zależy na zabraniu forsy partiom a na tym aby nabić punktów
        > i mieć pieniądze.
        -Panie Dupecki,ujął pan sprawy istotę.Dalej tak!
    • cezary_futerko gdzie 3000000 mieszkan? 03.04.09, 16:32
      ja sie pytam
      • tw_wielgus Re: gdzie 3000000 mieszkan? 03.04.09, 16:41
        pozwól, że nie skomentuję tego egzotycznego pytania...;P
        • wrojoz Kaczki na taczki.!! 03.04.09, 17:23
      • darkraj Re: gdzie 3000000 mieszkan? 03.04.09, 19:18
        cezary_futerko napisał:

> ja sie pytam
        ============================================= Jak to: gdzie?
        W planach i obietnicach wyborczych POPiSowej mafii! ;-DDD
        -------------------------------------------------
      • europacierz Zapytaj Kwaśniewskiego, swojego pupila 03.04.09, 19:54

• tw_wielgus Bosz... ale z tego Kaczyńskieg obłudnik. 03.04.09, 16:38
      Liczy na krótką pamięć społeczeństwa i widać należy mu przypomnieć
      jak w sejmie poprzedniej kadencji niezwykle usłuży i lojalny
      marszałek sejmu (dwojga imion bez nazwiska) ogłosił powtórne
      głosowanie ustawy i to pod nieobecność opozycji.
      Zakłamanie tego ziemniaczanego placka sięga zenitu, może moher to
      kupi, ale każdy myślący człowiek nie da się nabrać na tą kaczą
      ekwilibrystykę..
      • megasceptyk Czwarty rozbiór kaczki 03.04.09, 17:48
        Kłamczyński pokazał absurdalny poziom własnej małości
        a to dobrze wróży Polsce :).
        Facet się pogubił we własnych bredniach,
        jak mawia stare przysłowie:
        "Kłamstwo ma krótkie nóżki".
        • herbapol Re: Czwarty rozbiór kaczki 03.04.09, 18:07
          megasceptyk napisał:

> Kłamczyński pokazał absurdalny poziom własnej małości
          > a to dobrze wróży Polsce :).
          > Facet się pogubił we własnych bredniach,
          > jak mawia stare przysłowie:
          > "Kłamstwo ma krótkie nóżki".
          -Jak zwykle u kaczuszki...
      • suchodolski4 Re: Bosz... ale z tego Kaczyńskieg obłudnik. 03.04.09, 18:19
        Ty jesteś myślący ? Nie wierze :-)
    • jacekkiedo kasę niech dadzą 03.04.09, 16:40
      niech tylko zabronią reklamy partii w mediach.
      Jak we Francji.
      Może wtedy te fundusze zaczną inwestować w doszkalanie partyjniaków,
      ekspertyzy etc.
    • rechott PO = PIS 03.04.09, 16:57
      Nie ma różnicy PIS czy PO. Niech Kaczyński zamknie jadaczkę, bo on robił to samo
      gdy miał większość w sejmie.
      Natomiast po PO nie spodziewałem się takiego zagrania. Myślałem, że mentalnie to
      inni ludzie. Po wczorajszym wystąpieniu Minister edukacji i dzisiejszym
      podwójnym głosowaniu, widzę, że od PIS mentalnie nic ich nie różni. Po trupach
      do celu.
      • wrojoz Kaczyńscy to wichrzyciele! 03.04.09, 17:23
      • darkraj Re: PO = PIS 03.04.09, 19:13
        rechott napisał:

> Nie ma różnicy PIS czy PO. Niech Kaczyński zamknie jadaczkę, bo on robił to sam
        > o
        > gdy miał większość w sejmie.
        > Natomiast po PO nie spodziewałem się takiego zagrania. Myślałem, że mentalnie t
        > o
        > inni ludzie. Po wczorajszym wystąpieniu Minister edukacji i dzisiejszym
        > podwójnym głosowaniu, widzę, że od PIS mentalnie nic ich nie różni. Po trupach
        > do celu.
        ======================================== Co, zdziwiony?
        Toć ich wspólną macochą była AWS!

A że kasy było dosyć dla wszystkich (z wyjątkiem Narodu) z "prywatyzacji" i
        zagranicznych rezerw i depozytów, coraz liczniejsi "weterani" upominali się o
        dostęp w "podziale tortu" nazywanego Polską.
        I tak już im zostało, a doić już nie bardzo jest z czego.
        --------------------------------------------------
        • platfor Re: PO = PIS 03.04.09, 20:48
          Kaczyński jeszcze może mówic w imieniu wyborców , a społeczeństwo
          już nie.Wałęsa mówił ;bierzcie Polskę w swoje ręce; i mamy co;
          dopiszcie i dośpiewajcie sobie zwykli wyborcy PO.
    • hno3 Czy w PiS-ie złapano już szczura ? Ktoś wie ? 03.04.09, 16:58
      -
    • gtpress Sejm przegłosował: Będzie mniej pieniędzy dla p... 03.04.09, 16:59
      w Akademii....., ktora mialem przyjemnosc i zaszczyt ukonczyc w PRL,
      Profesorowie wykladali, ze takie zachowanie szlachty to byl przejaw
      warcholstwa i.... glupoty, ale czy ktos dzis korzysta z akademii ?
      chocby prywatnej , watpie !!!!!!!
    • wiedmak Sbeckie swinie z pisu 03.04.09, 17:01
      Takiego parcia na kase nie ma nawet PSL. Jak nazwac ta "partie"? Moze tez w
      koncu IPN sie zajmie tym sbeckim ugrupowanien.
      • wrojoz Kaczyńscy to wybryk natury. 03.04.09, 17:24
    • rosolina Sejm przegłosował: Będzie mniej pieniędzy dla p... 03.04.09, 17:01
      Ależ się ten Kaczuś szarpie jak wesz na kołnierzu!
    • stawonog fajny skowyt 03.04.09, 17:03
      szkoda ze w ogole nie zrzekli sie kasy...
    • hyena7 CO sie cieszycie.. 03.04.09, 17:05
      ...zamiast Panstwa partie bedzie sponsorowal biznes, wtedy to bedziemy mieli
      jeeeeeeeeeeeszcze bardziej niezalezne partie!

a propos poslow.. wiekszosc to maszynki do glosowania... smierc demokracji po prostu
      • pe1 Re: CO sie cieszycie.. 03.04.09, 17:34
        Tak jakby teraz partii biznes nie sponsorował.

A co z aferami złodziejskimi - majątek RSW Ruch, pissowskie "fundacje", FOZZ,
        Telegraf itd - wszystko przyklepane i nierozliczone.

Kaczyński to złodziej, łajza i leń, który nigdy w życiu nie skalał się pracą
        zarobkową. Tego śmierdzącego pasożyta powinno się wysłać do kamieniołomów.
      • tw_wielgus Re: CO sie cieszycie.. 03.04.09, 17:48
        Wykazałeś się daleko idącą naiwnością. Pieniędze od państawa to dla
        partii jedynie niewinny dodatek do ich rozpasanego budżetu.

hyena7 napisał:

> ...zamiast Panstwa partie bedzie sponsorowal biznes, wtedy to
        bedziemy mieli
        > jeeeeeeeeeeeszcze bardziej niezalezne partie!
        >
        > a propos poslow.. wiekszosc to maszynki do glosowania... smierc
        demokracji po p
        > rostu
      • funia81 Re: CO sie cieszycie.. 03.04.09, 19:45
        Partie nie maja byc "niezalezne". Partie maja reprezentowac interes wyborcow. Od
        tego sa.
    • and192 Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mniej ... 03.04.09, 17:17
      W końcu Sejm przegłosował coś sensownego. Platforma dostanie 10%
      więcej - kosztem samobójców z PIS. Zachłanność zaślepiła
      Kaczyńskiego i wzięła górę nad politycznym rozsądkiem.
      • wrojoz Kaczyńscy to frustraci. Odejdą. 03.04.09, 17:24
    • turysta86 Zlikwidować całkowicie finansowanie z budżetu! 03.04.09, 17:37
      Niech partie utrzymują się ze składek członkowskich. Zobaczymy wtedy ilu
      poszczególne partie mają prawdziwych zwolenników, a nie karierowiczów.
    • fuchsgs Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mniej ... 03.04.09, 17:42
      A CO Z ZWIAZKAMI??TAK SMO FINANSOWANIE ZE SKŁADEK TO ZOBACZYCIE ILU ICH
      ZOSTANIE NA PLACU BOJU!!!
    • hurdy-gurdy No to mamy wreszcie duże oszczędności 03.04.09, 17:56
      Gdzież to je spożytkujemy, gdzież to warto wspomóc wierną administrację?
      Warszawa już dostała 58 mln...może Wrocek, nie tam się Dutkiewicz zaczyna
      szarogęsić, Olsztyn, nie, te złamasy, wybrali PSL, teraz niech gryzą pięści,
      może ukochany Danzig, no nie jakoś niejasne z Karanowskim, aż się płemieł musiał
      wypisać z rodzimego kółka P(opierania) O(bywateli).
      WIEMY! WIEMY!
      Wierny Lublin, co zawsze za donaldem wszystkimi członkami stoi. No i sami swoi w
      magistracie, ostatnio bardzo się wysupłali na PO, trzeba ich nagrodzić
      odpowiednią premią.

Aby żyło się lepiej. Niektórym.
      • rst.ep Re: No to mamy wreszcie duże oszczędności 03.04.09, 18:17
        A Ty to z psychiatryka sie urwałeś, czy na przepustce jesteś?
        • europacierz Zazdrośnik? żryj leki o też wyjdziesz 03.04.09, 18:33

• attina3 Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejście .. 03.04.09, 18:01
      Pisowcy bija sie juz otwarcie o swoje grube sakiewki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka