Dodaj do ulubionych

Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy...

08.04.09, 08:35
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 08:35

Intelektualny pokrak zwany prezydentem uczcił oblanie Wałęsy moczem z
      chrzcielnicy. Wstyd pochwalić się odznaczeniem nadanym przez kogoś takiego.

Brawo pani Ewo!

• po_strach Przekazmy 1% podatku na IPN-czy znacie numer KRS? 08.04.09, 08:46
        IPN jest dla mnie instytucja pozytku publicznego.
        • laseczka.galby Po moim trupie 08.04.09, 08:47

• po_strach Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 08:49
            Po szoku wywolanym ujawnieniem prawdy o Wielgusie i jego rezygnacji
            w styczniu 2007r Michnik krzyczal na pierwszej stronie
            GW : "otworzmy teczki". Czyzby linia GW wrocila juz do swojej normy
            i obowiazuje haslo "spalic teczki" ?
            • gromek1 Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 08:50
              Co ma piernik (teczka) do wiatraka (orderów)?
              Ja wiem, Ty masz tak kompulsywnie: Autobus się spóźni - wiadomo
              Michnik za tym stoi.
              • po_strach Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 08:52
                Milewcz pracuje w GW. Naczelnym GW jest Michnik. Ostatnia oficjalna
                wypowiedzia naczelnego GW na ten temat bylo "otworzyc teczki".
                Milewicz glosi dzis cos przeciwnego. Zgubiles sie?
                • mukroko ach te kaczesyny 08.04.09, 08:59
                  przecz z wami! Wredna, zazdrosna, zgryźliwa sitwo! Wszyscy mają was dosyć!
                  Popierają was jedynie tak samo zawistni jak wy! Nie wstyd wam?
                  • po_strach Walesa niech poda autorow do sadu jak sie wypiera 08.04.09, 09:03
                    Wstyd mi za Walese i za to, ze wykorzystujac urzad prezydenta w
                    latach 90-tych rekami UOP czyscil swoje teczki. To bohater lat 80-
                    tych, ale tu chodzi o to co robil pozniej i przed rokiem 80-tym.
                    Takie czasy, ze o prawde walcza tylko odwazni bohaterowie z IPN.
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Walesa niech poda autorow do sadu jak sie wy 08.04.09, 09:07
                      Jak poda do sądu to Wildtein napisze że Wałęsa walczy z wolnością
                      slowa. Malowanym antykomuchom przecież nigdy nie dogodzisz.
                      • gamon0 Polacy mają już powyżej uszy tej POstkomuny... 08.04.09, 09:09
                        --
                        "Donald Tusk Show" trwa...

• maruda.r I dlatego Kaczyński ma tak niskie notownia 08.04.09, 09:10

• gamon0 POd rządami PO wszystko schodzi na psy... 08.04.09, 09:12
                            • krzych.korab Najbardziej PiS. 08.04.09, 09:13
                              • po_strach * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ??? * 08.04.09, 09:17
                                "Swiadkowie nienaoczni" uzyci w tej ksiazce,obrazanie kardynala
                                Wyszynskiego...wowczas Gross osobiscie robil konferencje z naczelnym
                                GW. Gdzie byly wtedy Twoje standardy Pani Milewicz???
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 09:21
                                  A dlaczego obrońcy Zyzakowej książki wtedy pluli na Grossa skoro te
                                  metody tak im się podobają?
                                  • po_strach Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 09:25
                                    Ksiazka Zyzaka nie podaba sie wcale bardzo wielu osobom, w tym
                                    zwiazanych z PIS. Nie podoba sie takze i krytycznie sie o niej
                                    wypowiadal nawet Gontarczyk. Wlasnie jest rozeptywana kampania by do
                                    jednego worka wrzucic ksiazki takie jak ta Zyzaka i prace
                                    Gonatrczyka i caly IPN. A trzeba to postawic gruba kreske. Jak jutro
                                    ktos napisze stek bzdur o Walesie to znow jakis madrala Tusk wysnuje
                                    wnioske, ze trzeba zamknac IPN.
                                    • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 09:26
                                      Nawet jak ten ktoś nie będzie miał nic wspólnego z IPN?
                                      • katolik_polski1 Dostala order od panstwa polskiego ! 08.04.09, 09:28
                                        Nie od prezydenta ,ktory to panstwo tylko reprezentuje .
                                        • po_strach *** Maleszka tez by oddal !!! *** 08.04.09, 10:18
                                          Gdyby tylko go mial!!! Maleszka ramie w ramie z Milewicz!!!
                                          • michalparadowski Re: *** Maleszka tez by oddal !!! *** 08.04.09, 10:20
                                            po_strach napisał:

> Gdyby tylko go mial!!! Maleszka ramie w ramie z Milewicz!!!
                                            Komentarz:
                                            Tylko na tyle cię stać, smętny kretynie!
                                            • po_strach Re: *** Maleszka tez by oddal !!! *** 08.04.09, 10:23
                                              No ale ramie w ramie pracowali przez lata w tej samej redakcji i
                                              Pani Milewicz to nie przeszkadzalo. Nie stac jej bylo wowczas na
                                              jakis gest? Moze rzucajac dzis order ma zal do IPN i o tamta sprawe
                                              tj. ze udowodniono Maleszce wspolprace? Eh, ten zly IPN...
                                              • lecoqsportif Re: *** Maleszka tez by oddal !!! *** 08.04.09, 11:47
                                                Polacy mają awersję do współżycia społecznego.
                                                wroclaw.fotolog.pl
                                                • jaro_ss Dziecinny gest 08.04.09, 12:52
                                                  Bo niby ci z IPN to jacyś "gorsi"....

I co nic o Wałęsie nie można napisać, co się Wałęsie nie podoba, mnie i tak to
                                                  Wałęsy nie umniejsza, ale tacy inni "krzykacze" dają świadectwo własnej małości.
                                                  • errata21 czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:26
                                                  • targaj Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:31
                                                    Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?
                                                  • 13ronin Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:39
                                                    targaj napisał:

> Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?

Księżyc dla księży, żydzi na Madagaskar.
                                                  • targaj Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:45
                                                    13ronin napisał:

> targaj napisał:
                                                    >
                                                    > > Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?
                                                    >
                                                    > Księżyc dla księży, żydzi na Madagaskar.
                                                    Dosc monotematyczny jestes. Takie hasla sa dla totalnych matolow(i faszystow).To
                                                    juz bylo...
                                                  • 13ronin Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:50
                                                    targaj napisał:

> 13ronin napisał:
                                                    >
                                                    > > targaj napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?
                                                    > >
                                                    > > Księżyc dla księży, żydzi na Madagaskar.
                                                    > Dosc monotematyczny jestes. Takie hasla sa dla totalnych matolow(i faszystow).T
                                                    > o
                                                    > juz bylo...
                                                    Nie używam inwektyw pod Twoim adresem, więc wyluzuj. Nie musisz czytać i
                                                    odpowiadać. Dziękuję za rozmowę.
                                                  • targaj Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:57
                                                    13ronin napisał:

> targaj napisał:
                                                    >
                                                    > > 13ronin napisał:
                                                    > >
                                                    > > > targaj napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?
                                                    > > >
                                                    > > > Księżyc dla księży, żydzi na Madagaskar.
                                                    > > Dosc monotematyczny jestes. Takie hasla sa dla totalnych matolow(i faszys
                                                    > tow).T
                                                    > > o
                                                    > > juz bylo...
                                                    > Nie używam inwektyw pod Twoim adresem, więc wyluzuj. Nie musisz czytać i
                                                    > odpowiadać. Dziękuję za rozmowę.
                                                    Na takie hasla nalezy dpowiadac, malo tego - powinny byc scigane z urzedu, a
                                                    czlowiek ktory je wyglasza sam sobie wystawia swiadectwo. To sa wlasnie uroki
                                                    kaczoro- i rydzykolandii. Odliczanie trwa...
                                                  • premier_von_tux Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 19.04.09, 21:17
                                                    > 13ronin napisało:
                                                    >
                                                    > targaj napisał:
                                                    >
                                                    > > Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?
                                                    >
                                                    > Księżyc dla księży, żydzi na Madagaskar.

Ja dzisiaj jestem w tym miejscu i mówię do Państwa dlatego, bo ponad
                                                    16 milionów Polaków 21 października zdecydowało się zagłosować i dało
                                                    Polsce, dało naszej Ojczyźnie szansę na dobrą zmianę.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93839532

• urinal_of_gold Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 14.04.09, 09:21
                                                    -> targaj napisało:
                                                    ->
                                                    -> Polska dla Polakow ziemia dla kartofli - czy tak?

I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać.
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93827347

• 13ronin Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:36
                                                    Cholera ją wie. Za to wiadomo, że demonstruje walczących niepełnosprawnych
                                                    umysłowo. Kolejna kukiełka w rozgrywkach wiadomo jakich i wiadomo kogo. Ciekawe
                                                    czy na znak protestu też będzie palić gumy?
                                                  • targaj Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:40
                                                    13ronin napisał:

> Cholera ją wie. Za to wiadomo, że demonstruje walczących niepełnosprawnych
                                                    > umysłowo. Kolejna kukiełka w rozgrywkach wiadomo jakich i wiadomo kogo. Ciekawe
                                                    > czy na znak protestu też będzie palić gumy?
                                                    Ty mi bratku na sprawnego na umysle tez nie wygladasz. Argumentacja bez
                                                    komentarza. Odliczanie trwa - to jest pewne.
                                                  • 13ronin Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:44
                                                    targaj napisał:

> 13ronin napisał:
                                                    >
                                                    > > Cholera ją wie. Za to wiadomo, że demonstruje walczących niepełnosprawny
                                                    > ch
                                                    > > umysłowo. Kolejna kukiełka w rozgrywkach wiadomo jakich i wiadomo kogo. C
                                                    > iekawe
                                                    > > czy na znak protestu też będzie palić gumy?
                                                    > Ty mi bratku na sprawnego na umysle tez nie wygladasz. Argumentacja bez
                                                    > komentarza. Odliczanie trwa - to jest pewne.
                                                    Nigdy nie twierdziłem, że jestem mądry. Ja po prostu wiem czego nie wiem. Luz
                                                    targaj i odliczaj, odliczaj koniec bliski.
                                                  • targaj Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:48
                                                    13ronin napisał:

> targaj napisał:
                                                    >
                                                    > > 13ronin napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Cholera ją wie. Za to wiadomo, że demonstruje walczących niepełnos
                                                    > prawny
                                                    > > ch
                                                    > > > umysłowo. Kolejna kukiełka w rozgrywkach wiadomo jakich i wiadomo k
                                                    > ogo. C
                                                    > > iekawe
                                                    > > > czy na znak protestu też będzie palić gumy?
                                                    > > Ty mi bratku na sprawnego na umysle tez nie wygladasz. Argumentacja bez
                                                    > > komentarza. Odliczanie trwa - to jest pewne.
                                                    > Nigdy nie twierdziłem, że jestem mądry. Ja po prostu wiem czego nie wiem. Luz
                                                    > targaj i odliczaj, odliczaj koniec bliski.
                                                    Zmieniam zdanie - ty prawie filozof jestes(wyglada nawet ze wiesz
                                                    ktory).Odliczanie trwa.
                                                  • 13ronin Re: czy ta baba to kolejna "Polka"? 08.04.09, 13:54
                                                    targaj napisał:

> > Nigdy nie twierdziłem, że jestem mądry. Ja po prostu wiem czego nie wiem.
                                                    > Luz
                                                    > > targaj i odliczaj, odliczaj koniec bliski.
                                                    > Zmieniam zdanie - ty prawie filozof jestes(wyglada nawet ze wiesz
                                                    > ktory).Odliczanie trwa.

No to jesteś na dobrej drodze by zostać kolejnym politykiem, przy tak szybkiej
                                                    umiejętności zmieniania zdań.
                                                  • erg_samowzbudnik Re: Dziecinny gest 08.04.09, 18:26
                                                    jaro_ss napisał:

> Bo niby ci z IPN to jacyś "gorsi"....
                                                    >
                                                    > I co nic o Wałęsie nie można napisać, co się Wałęsie nie podoba, mnie i tak to
                                                    > Wałęsy nie umniejsza, ale tacy inni "krzykacze" dają świadectwo własnej małości
                                                    > .

No dobrze ,to ciągle o Wałęsie tylko pisać o nikim wiecej?
                                                  • stalinowski_cenzor_donek Ubekistan_Przyjmuje_Tylko_Ordery_ Lenina__:))))))) 09.04.09, 01:15
                                                    GWno kabluje:

Dziennikarze prosili Prezydenta Polski o komentarz do decyzji
                                                    pstkomuchów: niejakiej Milewicz i szczekacza Francaniuka, który również
                                                    zastanawiał się nad oddaniem Polskiego Odznaczenia.

Prezydent Polaków Lech Kaczyński:
                                                    To jest ich decyzja. Nie mogę powiedzieć, żebym chociaż w najmniejszym
                                                    stopniu rozumiał motywy tej decyzji, ale to jest ich prawo. Nie będę się z tego
                                                    powodu szczególnie przejmował.
                                                    ........................................................................................

NIE ROZUMIEM DECYZJI PREZYDENTA

DLACZEGO ODZNACZYŁ TE POSKOMUSZE

NA OKRĄGŁO SZCZEKAJĄCE NA POLAKÓW

KREATURY ? :)

• el.presidente.001 Ubekistan_Przyjmuje_Tylko_Ordery_ Lenina__:))))))) 19.04.09, 21:29
                                                    => stalinowski_cenzor_donek napisało:
                                                    =>
                                                    => GWno kabluje:
                                                    =>
                                                    => Dziennikarze prosili Prezydenta Polski o komentarz do decyzji
                                                    => pstkomuchów: niejakiej Milewicz i szczekacza Francaniuka, który również
                                                    => zastanawiał się nad oddaniem Polskiego Odznaczenia.
                                                    =>
                                                    => Prezydent Polaków Lech Kaczyński:
                                                    => To jest ich decyzja. Nie mogę powiedzieć, żebym chociaż w najmniejszym
                                                    => stopniu rozumiał motywy tej decyzji, ale to jest ich prawo. Nie będę się z tego
                                                    => ...

Papież zawsze pytał o gen. Jaruzelskiego - mówi Lech
                                                    Wałęsa i podkreśla, że jego zdaniem Jan Paweł II miał specjalny
                                                    stosunek do Wojciecha Jaruzelskiego.
                                                    To głos byłego prezydenta w
                                                    dyskusji o obniżaniu emerytur wojskowym i esbekom.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=94014395

• citaobscura ====| równi i Równiejsci |==== 08.04.09, 12:41
                                          Do równiejszych zalicza się bez wątpienia Ewa Milewicz. Obraża ją order, który
                                          musi dzielić z historykami z IPN-u. Dlatego zwraca go prezydentowi Lechowi
                                          Kaczyńskiemu, od którego ten order dostała. Gestowi towarzyszą słowa obraźliwe
                                          dla Janusza Kurtyki, który może jako prezes IPN jedne rzeczy robi lepiej, inne
                                          gorzej, ale w latach 80. działał w krakowskiej opozycji tak jak Ewa Milewicz
                                          działała w warszawskiej.

Natomiast on nie pracował - tak jak Ewa Milewicz - w "Gazecie Wyborczej", kiedy
                                          jej redaktor naczelny nazywał Czesława Kiszczaka (faceta łamiącego ludzkie
                                          sumienia i produkującego TW na skalę przemysłową) człowiekiem honoru, bronił
                                          Jaruzelskiego i "konsultował się" z Jerzym Urbanem. Zatem, gdyby Kurtyka
                                          zastosował zasadę Ewy Milewicz, to równie dobrze on mógłby orderu nie przyjąć,
                                          dlatego, że z rąk Lecha Kaczyńskiego otrzymała go wcześniej dziennikarka "Gazety
                                          Wyborczej".
                                        • yanfhowah Re: Dostala order od panstwa polskiego ! 08.04.09, 18:30
                                          cyt;
                                          Dostala order od panstwa polskiego !

problem w tym ze ten prezydent reprezentuje,S A M SIEBIE A
                                          panstwo ma w d---e......
                                          • don_fernando_de_guzman Re: Dostala order od panstwa polskiego ! 14.04.09, 09:34
                                            -> yanfhowah napisało:
                                            ->
                                            -> cyt;
                                            -> Dostala order od panstwa polskiego !
                                            ->
                                            -> problem w tym ze ten prezydent reprezentuje,S A M SIEBIE A
                                            -> panstwo ma w d---e......

Prof. Władysław Bartoszewski uważa, że generał Wojciech Jaruzelski
                                            jest "jednym z największych przestępców w historii Polski". Decyzję o
                                            wprowadzeniu stanu wojennego określił jako "ogromną katastrofę
                                            społeczną i klęskę psychologiczną".
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93825263

• po_strach Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 09:30
                                        no zwlaszcza wtedy. Ale Tusk zawsze cos znajdzie, np. ze koles jako
                                        dziecko sikal pod murem gdzie dzis jest IPN tym samym wskazujac
                                        kierunek swoich powiazan politycznych i sympatii.
                                        • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 09:42
                                          Ach ci z IPN malowani antykomuniści mają jakiegoś fioła jeśli chodzi
                                          o sikanie.
                                          • po_strach Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 09:48
                                            Kazdy moze sikac. Ale nie kazdy zrobi z tego pretext i zrodlo opini
                                            o IPN. Tylko geniusze to potrafia.
                                            • wrojoz Kaczki i PiS sitwa na taczki! 08.04.09, 09:52
                                            • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 10:01
                                              Nie każdy dostaje magistra za pisanie o sikaniu.
                                              • po_strach Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 10:04
                                                Zalezy na co sie zwroci uwage czytajac taka prace magisterska.... sa
                                                tacy, co nie rozumiejac nic z reszty zapamietali tylko fragment o
                                                sikaniu.
                                                • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 10:15
                                                  Bo też autor takiej przypadkowo wydanej magisterki (wiadomo że każda
                                                  magisterka ma szansę na wydanie jej w znanym wydawnictwie) musiał
                                                  czyms zaszokować żeby się sprzedało.
                                                  • po_strach Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 10:45
                                                    No, czyli na walesie mozna jednak zarobic. Na swoj sposob moze
                                                    walesa zrealizuje choc jedna obietnice wyborcza i kazdy zarobi na
                                                    nim swoje 100 milionow...
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 11:19
                                                    No ale do tego trzeba mieć niezależnego prof. Nowaka. Do wydania
                                                    magisterki znaczy się.
                                                • mariuszzari Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 10:19
                                                  Ja do swojej pracy dwa tygodnie zbierałem relacje mieszkańców kresów. Głownie starszych osób, którzy za nic w swiecie nie chcieli wystepowac pod imieniem i nazwiskiem. Ja szczesliwy umiescilem swietny material w pracy, a mój promotor zapytał o źródło. Powiedzialem ze to osobiste wywiady, Imiona i nazwiska osób. Nie chceili podawać. Wiesz co zrobił? czerwonym mazakiem skreslił 12 stron pracy.
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 10:21
                                                    A nie wydał mu pracy w znanym wydawnictwie? Jak widać po pracy
                                                    magisterskiej Zyzaka prace magisterskie są masowo wydawane przez
                                                    prof. Nowaka.
                                              • ready4freddy Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 13:02
                                                obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Nie każdy dostaje magistra za pisanie o sikaniu.

no chyba, ze urolog :)
                                                • obraza.uczuc.religijnych Re: * Milewicz - a jak przyjelas ksiazke Grossa ? 08.04.09, 13:14
                                                  No tak. Tylko czy również takiemu urologowi prof. Nowak wyda
                                                  magisterkę w swoim wydawnictwie?
                                • gamon0 Poprawność polityczna pani Milewicz jest wzorowa 08.04.09, 09:22
                                  należy się order od Michnika i GW :)))
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Poprawność polityczna pani Milewicz jest wzor 08.04.09, 09:24
                                    A co? Smaruje sobie twarz tzw. Polską?
                            • pyffello114 Za rzadow PiS-u Malysz skakal dalej 08.04.09, 12:35
                              Czy to nie jest dowod genialnosci blizniakow?
                              • targaj Re: Za rzadow PiS-u Malysz skakal dalej 08.04.09, 12:38
                                pyffello114 napisał:

> Czy to nie jest dowod genialnosci blizniakow?
                                Na szczescie ICH GENIALNOSC docenia coraz wieksza ilosc Polakow. Dosc tego
                                kabaretu dla maluczkich . Odliczanie trwa.
                          • pewuen Re: I dlatego Kaczyński ma tak niskie notownia 08.04.09, 12:15
                            "Jedna rewolucja niszczy drugą rewolucję. Zrozum - to tylko walka instytucji."
                        • krzych.korab Czyli PiS które broni komunistycznych przywilejów 08.04.09, 09:11
                          Kasa dla partii, samochody, ochrona itd. itp.
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Polacy mają już powyżej uszy tej POstkomuny.. 08.04.09, 09:16
                          adelciu, o jakich Polakach prawisz?
                    • maruda.r Nie strasz po_strach, bo się posr.... 08.04.09, 09:08
                      po_strach napisał:

> Wstyd mi za Walese i za to, ze wykorzystujac urzad prezydenta w
                      > latach 90-tych rekami UOP czyscil swoje teczki.

Jeśli już, to nie tylko swoje. W teczce Jarosława Kaczyńskiego znaleziono tylko
                      jedną kartkę.

• gamon0 Wałęsa o swoich teczkach: 08.04.09, 09:11
                        Wałęsa o swoich teczkach: "Ja biorąc, nie patrzyłem, co brałem, i nie
                        patrzyłem, co oddawałem"

:)))

--
                        "Donald Tusk Show" trwa...

• mukroko zaplute kaczesyny irytują już 13-to latków 08.04.09, 09:08
                      czy tym kaczorom skurksił się już do reszty mózg? a ty postrach idź ze swoją
                      żółcią zadzwoń do ojca dyrektora albo innego oszołoma.

Tak btw użyję takich samych argumentów jak ty, chciałbym abyś się wytłumaczył z
                      5tyś złotych przekazanych ci przez pis w celu szkalowanie PO na forach
                      publicznych, a druga sprawa to określ czy wiedziałeś, że ta dziewczyna którą
                      zmusiłeś do uprawiania seksu z tobą ma 14 lat?
                      • oelefante W PO wszyscy są analfabetami? 09.04.09, 10:57
                        Co to znaczy "13-to latków"? W jakim to języku?
                    • krzych.korab Wam to tylko dać w pysk, bez prawa satysfakcji bo 08.04.09, 09:09
                      z chamstwem nie należy się pojedynkować.
                      • gromek1 Re: Wam to tylko dać w pysk, bez prawa satysfakcj 08.04.09, 09:10
                        Dzięki za skojarzenie Krzych. Zaraz zmienię sygnaturkę na cytat z
                        Wesela.
                • gromek1 Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 09:00
                  Ty się zgubiłeś.
                  Ważne jest też w jakim celu się otwiera teczki i w jaki sposób.

1. IPN robi to selektywnie i głównie po to aby komuś prz...ć.
                  2. Przypadek tego szczeniaka Mularczyka świadczy też o tym, że IPN
                  jest w stosunku do PIS wyjątkowo dyspozycyjny.
                  3. Kewstia wiarygodności akt. Do przypadku Gilowskiej
                  wszyscy "inkwizytorzy" wierzyli ślepo w prawdziwość sbckich
                  materiałów. Dziwnym trafem, gdy oskarżona została minister Kaczora
                  znalazł się cudem jeden, jedyny (?!!) SBk, który manipulował aktami.
                  Wybacz ale w takie dziwne przypadki to ja nie wierzę, łatwiej chyba
                  trafić w lotto.
                  • po_strach Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 09:09
                    Wydaje mi sie, ze jednak sie nie zgubilem.

ad 1) IPN wydaje bardzo wiele ksiazek. A zapomnailes juz o sprawie z
                    zeszlego tygodnia gdy IPN zliustrowal ministra w kancelarii
                    Kaczynskiego? Jakos wowczas nie podnoszono, ze IPN sprzyja PO. Tak
                    sie po prostu sklada, ze sa w Polsce osobistosci ktorym dotad nie
                    mozna bylo pokazywac prawdy i tylko wobec nich pewne gazety
                    wrzeszcza gdy cos sie ujawnia. Czy to przypadek, ze akurat w Polsce
                    nie owtorzono archiwow w roku 1990? Tak jak np w NRD?
                    ad 3) Interesuje mnie kazda sprawa oddzielnie. Tu piszemy o
                    materialach na Walese i tym co rekami UOP robil z nimi w latach 90-
                    tych,
                • maaac "Otworzyć teczki" ale nie dla Wałęsy 08.04.09, 11:51
                  To z kolei wersja IPN.
                • r.maszkowski Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 12:44
                  po_strach napisał:
                  > Milewcz pracuje w GW. Naczelnym GW jest Michnik. Ostatnia oficjalna
                  > wypowiedzia naczelnego GW na ten temat bylo "otworzyc teczki".
                  > Milewicz glosi dzis cos przeciwnego. Zgubiles sie?

Michnik ma swoje poglądy, Milewicz swoje. To nie Radio Maryja.
              • piccolo61501 Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 10:36
                gromek1 napisał:

> Co ma piernik (teczka) do wiatraka (orderów)?
                > Ja wiem, Ty masz tak kompulsywnie: Autobus się spóźni - wiadomo
                > Michnik za tym stoi.

-
                Abraham Lincoln(powiedzial tez)
                Moc pieniędzy wykorzystuje naród w czasach pokoju i sprzeniewieza sie przeciw
                narodowi w czasie wojny. Jest to bezwzględny niż monarchii, bezczelny niż
                jedynowładztwo i samolubne niż biurokracji.
                nie daje ci to cos do myslenia ?
            • kronopio77 Lech K. i Kurtyka razem odchodzą do historii - do 08.04.09, 08:52
              tej jej niechlubnej części. Niech się jeszcze nacieszą tą chwilą, poklepią i wręczą nawet 100 takich orderów. Ciekawe, komu będą się nimi chwalić? :)
            • funia81 Re: Michnik w styczniu 2007: "otworzymy teczki" 08.04.09, 10:56
              > w styczniu 2007r Michnik krzyczal na pierwszej stronie
              > GW : "otworzmy teczki"

Zapomniales juz, jak w odpowiedzi prezio Kaczynski zapowiedzial, ze ustawe
              otwierajaca archiwa natychmiast zawetuje?
          • kronopio77 Skoro wystarczy napluć na Wałęsę, żeby dostać orde 08.04.09, 08:49
            order, tzn. że te ordery są g..no warte.
            • po_strach Ksiazka "SB a Lech Walesa" to nie plucie... 08.04.09, 08:53
              ... i za to byly odznaczenia a nie za ksiazke Zyzaka.
            • a.k.traper Obecna sytuacja to cd. wojny na górze 08.04.09, 10:56
              L.Wałęsa sam zasiał ten "standard", kto był jego wykonawcami tez
              wiemy. Obraził kilka szanowanych osób w dość prostacki sposób(fakt,
              później przeprosił),"rozciągał" konstytucję by miec więcej władzy
              (falandyzacja prawa), wykonywał zadanie eliminacji KOR-u z życia
              politycznego (nieformalne porozumienie PZPR/SB-KK), dzisiaj jest
              opluwany za aprobata tych, którzy mu "buty czyścili". Czas na prawde
              panie Lechu Wałęso, dość niedomówień, okaze się kto był "kapuchą" w
              KOR-ze (przyjmuje zakłady:)) A ordery, no cóż, wielu z nas
              robiło "coś tam, coś tam" w latach 80-tych a dzisiaj nie ma nic
              wspólnego oprócz wspomnień i nielukrowanych faktów, nawet tego nie
              żałuję że po "wojnie na górze" nie chciałem mieć nic wspólnego z
              pewnymi ludźmi-okazali sie kundlami.
              • sik_rad Obecna sytuacja to cd. wojny na górze 14.04.09, 09:43
                > a.k.traper napisało:
                >
                > L.Wałęsa sam zasiał ten "standard", kto był jego wykonawcami tez
                > wiemy. Obraził kilka szanowanych osób w dość prostacki sposób(fakt,
                > później przeprosił),"rozciągał" konstytucję by miec więcej władzy
                > (falandyzacja prawa), wykonywał zadanie eliminacji KOR-u z życia
                > politycznego (nieformalne porozumienie PZPR/SB-KK), dzisiaj jest
                > opluwany za aprobata tych, którzy mu "buty czyścili". Czas na prawde
                > panie Lechu Wałęso, dość niedomówień, okaze się kto był "kapuchą" w
                > KOR-ze (przyjmuje zakłady:)) A ordery, no cóż, wielu z nas
                > robiło "coś tam, coś tam" w latach 80-tych a dzisiaj nie ma nic
                > ...

Uruchomiliśmy zatem program "Boisko w każdej gminie" i zainteresowanie gmin jest naprawdę ogromne.
                Pierwsze kilkaset boisk powstanie już w tym roku.
                Sztuczna murawa do piłki nożnej, dobra nawierzchnia do koszykówki,
                oświetlenie, ogrodzenie, prysznice,
                a ponadto odpowiedzialni i profesjonalni opiekunowie i trenerzy.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93825646

• sebar_rysiu Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 08:47
        Jak długo Lech Wałesa bedzie kłamał, jak długo będzie zakazane mówienie prawdy i
        zadawanie pytań nietykalnym "wieszczom" tego narodu tak długo będzie mowa o
        odwadze IPN-u i ludzi tam pracujących.

Sami sobie zgotowaliście taki los... Ja uważam Lecha Wałese za bohatera, także
        za człowieka, człowieka który miał rodzine, człowieka który z zupełnie
        zrozumiałych przyczyn mógł sie bać o siebie i rodzine, który mógł także
        poepełnić błąd...

Dla mnie taki Lech Wałesa i tak byłby bohaterem, jeszcze wiekszym, bo takim
        prawdziwym, romantycznym, ludzkim w którym zaistniała przemiana...i który dajac
        się początkowo zwieść komunie poprzez wspolprace z SB, nagle dostrzega że taka
        wspołpraca jest niemożliwa i od tego czasu walczy z nią zaciekle do końca.

Przecież to z PR-owego punktu widzenia byłby idealny materiał na legende, na
        stosy komiksów dla wnuków i prawnuków....

Niestety z jakieś przyczyny Lech Wałęsa i jego poplecznicy atakujący zaciekle
        IPN, także i Pani.... chcecie by stał się takim wyidealizowanym, wypreparowanym
        Iliczem Leninem, który będzie gnił w takiej naszej formalinie na waszym Placu
        Czerwonym....

Ja z całą sympatią dla Lecha Wałęsy, z szacunkiem dla możliwości dociekania
        prawdy, wolności słowa, mówie NIE. Chce PRAWDY i CZŁOWIEKA a nie gnijącej kukły...

Sebar
        sebar_rysiu@yahoo.co.uk
        • po_strach !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytania !!! 08.04.09, 08:51
          Pytania do Walesy - moga byc przydatne w nastepnym wywiadzie z
          Walesa:

1.Czy pamietasz ,jak w styczniu 1971 r. przyznales
          ,ze na zadanie SB dokonywales identyfikacji
          uczestnikow zajsc grudniowych z fotografii i
          filmu? Czy teraz mozesz podac powody tych dzialan?

2.Dlaczego oklamales wszystkicj mowiac o
          przeskoczeniu plotu,podczas gdy na strajk
          14.08.1980 r. zostales dowieziony motorowka z
          Dowodztwa Marynarki Wojennej z Gdyni?
          3.Jak godziles swoja katolicka moralnosc z
          glosnymi przygodami,o ktore zona robila Ci
          publiczne awantury w 1980r.?
          4. 9 grudnia 1980 r. przyznano "Solidarnosci"
          pierwsza nagrode-30tys. USD. Co z tymi pieniedzmi?

5.Co zrobiles z 60tys. USD nagrody szwedzkiej
          prasy,ktora miales przekazac na Panorame
          Raclawicka,lecz nigdy nie przekazales?
          6.Czy mieszkanie przy ul. Polanki 52 kupiles,czy
          otrzymales w darze i od kogo?
          7.W jakiej kwocie Bagsik i inni biznesmeni
          finansowali Twoja pierwsza kampanie wyborcza?
          8.Czy uwazasz za wlasciwe,ze glowa panstwa lokuje
          pieniadze w bankach zagranicznych,wbrew polskiemu
          prawu?
          9.Czy w 1981 r. byles informowany przez Prezydium
          MKZ,ze M. Wachowski jest kapitanem?
          10.Czy Wachowski posiada Twoje zdjecia za
          wspolnych orgii i dlatego nie zareagowales na jego
          poczynania?
          11.Czy SB szantazowala Cie ujawnieniem wszczetych
          postepowan karnych o kradzieze przed sadem dla
          nieletnich i sadem rejonowym,wymuszajac pelna
          wspolprace?
          12.Za jakie zaslugi w obozie w Arlamowie przyznano
          Ci prawo polowania z Kiszczakiem i 5- tygodniowy
          pobyt z cala rodzina,gdy innym odmawiano zwyklych
          widzen?
          13.Czy pamietasz swoja wypowiedz na Kongresie w
          USA "lokujcie swoje kapitaly w Polsce,bo na nedzy
          i glupocie mozna najlepiej zarobic",czy nadal tak
          sadzisz?
          14.Z jakiej obietnicy wyborczej sie wywiazales?
          15.Czy teraz potrafisz odpowiedziec na pytanie
          Andrzeja Gwiazdy z 1 zjazdu "Solidarnosci",jak
          wyglada dogadanie sie Polaka z Polakiem ,gdy jeden
          jest zdrajaca?
          16.Kiedy spelnisz publiczna obietnice rozliczenia
          sie z majatku i wskazesz jego prawdziwe zdrodla,bo
          Twoje ksiazki przyniosly straty? Podobnie z
          obietnica wyjasnienia stosunkow z SB?
          • gromek1 Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 08:53
            Ile z tego wiesz na pewno, a w ile po prostu wierzysz?
            • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 08:55
              Jakbym wiedzial na 100% to napisalbym o tym ksiazke w IPN. Dlatego
              narazie tylko pytam.
              • gromek1 Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:01
                No widzisz. A oni piszą książki bez pytania. Na tym pewnie polega ta
                odwaga za którą dostali odznaczenia.
                • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:05
                  ale o kim mowisz, bo zgubilem sie? Chyba nie o Gonatrczyku bo ten
                  zrobil bardzo solidna kwerende w IPN i pytal ludzi? Trzeba miec
                  odwage gdy rzad grozi za prace historyczna. Poki Kurtyka i
                  Gontarczyk sa na wolnosci i Tusk jeszcze nie zamknal ich w
                  wiezieniu. Potem bedzie za pozno na odznaczenia.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:08
                    Nie jesteś na bieżąco z dyrektywami z Gazety Polskiej. Otoż mamy
                    stan wojenny i to od czasu gdy red. Sakiewicz stracił czas antenowy
                    w TVP.
                    • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:11
                      O stanie wojennym slyszalem. Trwa od 2005 roku gdy wygrali
                      Kaczynscy. Codzinnie o 6 rano nadal boje sie, ze jak ktos zapuka to
                      nie bedzie to mleczarz. Nadal GW go nie odwolala.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:18
                        No co ty? Wtedy była wiosna demokracji i praworządności, a
                        korupcjogenna instytucja państwowa nie kroiła afery korupcyjnej, w
                        którą zamierzała wkręcać wicepremiera rządu.
                        • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:19
                          no patrz... a ja slyszalem, ze Giertych wtedy zakladal obozy
                          koncentracyjne i w polsce byla zagrozona demokracja... a pod kazdym
                          krzeslem w polsce byl podsluch...
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:23
                            To kłamstwa. I nie ma tu nic do rzeczy że korupcjogenne SBA typowało
                            polityków opozycji do skorumpowania.
                            • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:28
                              no patrz.. a pisala o tym GW... mam jej nie wierzyc?... no ale sam
                              Michnik mnie ostrzegal ("list do zwyklego obywatela" na 2 strony w
                              GW) ze o 6 rano odwiedza mnie bandziory od Kaczynskiego... naprawde
                              sie balem...
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:44
                                Niektórych poodwiedzali, a w wyjątkowych przypadkach przy
                                zatrzymaniu znajdowali się (oczywiście przypadkiem) niezależni i
                                obiektywni dziennikarze Misji specjalnej.
                                • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:49
                                  Na szczescie misji specjalnej juz nie ma. Ministerstwo cenzury,
                                  sasiaduje z ministerstwem zdrowia szczescia i pomysnosci,
                                  funkcjonuje bardzo sprawnie. Jak za najelpszych czasow PRL.
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:05
                                    A szkoda. Tak wybitnie obiektywne programy to szczyt misji mediów
                                    publicznych. I nic to że dziennikarze tam robiący mieli powiązania
                                    ze slużbami specjalnymi jak np. kpt. Bączek.
                                    • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:11
                                      Rzeczywiscie szkoda. To byl jeden z nielicznych programow ktory nie
                                      doczekal sie procesu sadowego od Michnika... czyzby udalo im sie
                                      pokazac prawde? Sa tacy, co juz przed programem wiedzieli, ze beda
                                      tam same brednie... recenzje odcinkow oddawano do druku przed 22 tj
                                      przed emisja odcinkow...
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:17
                                        Pozew od Michnika? To by się "niezależni" i "obiektywni"
                                        dziennikarze rzepy czy Gazety polskiej napisali listów w obronie
                                        słowa!
                                        • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:20
                                          Oj, ale Michnik ich oblewa cieplym moczem bo ma gdzies wolnosc
                                          slowa. Nie przejal sie poprzednimi razami, nie przejalby sie i tymi.
                                          Raczej boi sie osmieszenia i okazywania dowodow przed sadem. Po co
                                          wyciagac brudy? Lepiej siedziec cicho i piorami innych osmieszac
                                          misje specjalna.
                                          • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:22
                                            Michnik ich nie olewa. Znów przyjdą bowiem protestować z pochodniami
                                            i przez przypadek coś podpalą. Oczywiście w imię idei a nie obrony
                                            stołka koleżanki czy kolegi.
                                            • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:27
                                              Do Michnika nie przyjda. Baliby sie oskarzen o antysemityzm.
                                              • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:41
                                                Gdyby założyli białe kaptury to wszystko by się zgadzało.
                                                • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:47
                                                  Ze srodka wybieglyby w obronie grupy w mundurach zomo i z palkami by
                                                  udowodnic co jest demokracja a co nie... Dowodzilby najnowszy
                                                  bohater GW - Jaruzelski - jak za starych dobrych lat... Skutecznosc
                                                  rozpedzenia 100%.. a potem sciezki zdrowia...
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 11:22
                                                    A wtedy kolega Maleszki-Wildstein-znów musialby bohatersko walczyć w
                                                    Paryżu z komuną.
                                                  • el_presidente_tuks Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 14.04.09, 09:24
                                                    > obraza.uczuc.religijnych napisało:
                                                    >
                                                    > A wtedy kolega Maleszki-Wildstein-znów musialby bohatersko walczyć w
                                                    > Paryżu z komuną.
                                                    >
                                                  • omulek2 Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 19.04.09, 21:20
                                                    : obraza.uczuc.religijnych napisało:
                                                    :
                                                    : A wtedy kolega Maleszki-Wildstein-znów musialby bohatersko walczyć w
                                                    : Paryżu z komuną.
                                                    :
                  • gromek1 Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:09
                    Ejże! Gontarczyk to większą część swojej pracy pisał za czasów
                    świetlanej koalicji PIS-SAMOOBRONA-LPR i mógł się co najwyżej
                    spodziewać od rządu pogłaskania, a nie potępienia.
                    • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 09:15
                      A nie liczy sie raczej moment wydania? Nie takie badania prowadzili
                      historycy w latach PRL ale zamykano im gebe (lub ich osobiscie) na
                      klodke tuz przed lub po wydaniu ksiazki. A Tuska i jego
                      totalitarnych pomyslow naprawde mozna sie bac.Tak na marginesie to
                      umoczona juz niemal codziennie nowymi aferami "jedyna sluszna"
                      koalicja PO-PSL a zwlaszcza "standardy" PSL juz zdolowaly ponizej
                      nawet poziomu Samoobrony.
                  • funia81 Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 11:02
                    > Chyba nie o Gonatrczyku bo ten
                    > zrobil bardzo solidna kwerende w IPN i pytal ludzi?

I w tym pytaniu ludzi "przegapil" jedynego zyjacego esbeka, ktory moglby
                    powiedziec cos korzystnego dla Walesy? :-))) Miodne. Wiarygodnosc Gontarczyka
                    siega nieba.
                  • akkj Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 15:39
                    \

Powiedz nędzny smieciu, jak kurduple walczyli z komuną, zamiast tu
                    pluc na Wałęsę, bez którego wiedziałbys o internecie tyle, że jest
                    to narzędzie imperialistyczne do niewolenia klasy robotniczej. To
                    musi boleć, ze takie dwa nedzne obszczymurki, zwykłe tchórzliwe
                    kanalie, z których jeden podpisął lojaklkę ob..wajac sie przy tym
                    ze strachu są nikim, zwykłymi zerami prz Wałęsie, którego zna cały
                    swiat.

po_strach napisał:

> ale o kim mowisz, bo zgubilem sie? Chyba nie o Gonatrczyku bo ten
                    > zrobil bardzo solidna kwerende w IPN i pytal ludzi? Trzeba miec
                    > odwage gdy rzad grozi za prace historyczna. Poki Kurtyka i
                    > Gontarczyk sa na wolnosci i Tusk jeszcze nie zamknal ich w
                    > wiezieniu. Potem bedzie za pozno na odznaczenia.
            • marek99az1 Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:18
              gromek1 napisał:

> Ile z tego wiesz na pewno, a w ile po prostu wierzysz?

po-srtrach należy do tego rodzaju pretorian PiS-u, którzy wierzą we
              wszystko co im podadzą "na talerzu" ukochani wodzowie. Niedługo
              uwierzy w to, że to właśnie Jarek i Lech zostali przeniesieni do
              Stoczni dźwigiem portowym. A dźwigiem tym sterowali Gwiazda z
              Walentynowicz.
              • po_strach Re: !!! Milewicz - lepiej zadaj Walesie te pytani 08.04.09, 10:39
                jestes na szpicy kampanii nienawisci kreowanej przez PO i GW ktora
                ma na celu osmieszyc tych, ktorzy maja odwage zadawac pytania. W nic
                takiego co piszesz nie uwierze. I tym rozni sie gwiazda i
                walentynowicz od walesy, ze oni nie skakali i nie mowia, ze
                skakali, a walesa nie skoczyl a to mowi...
        • loppe Re: Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 08:56
          Oni używają (sprawy) Wałęsy instrumentalnie - do walki z Kaczorami,
          tylko to im w głowie
          • kataryna.kataryna Re: Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 09:00
            loppe napisał:

> Oni używają (sprawy) Wałęsy instrumentalnie - do walki z Kaczorami,
            > tylko to im w głowie

To wie każdy kto pamięta jak Gazeta traktowała Wałęsę :) Nikt mi go tak nie
            obrzydził jak ona, opisywany piórem jej dziennikarzy był autorytarnym potworem,
            prostakiem i antysemitą, największym zagrożeniem dla demokracji. Pisali o nim
            mniej więcej to samo co dzisiaj piszą o Kaczyńskim.

Pokochali go dopiero gdy okazał się użyteczny w walce z kaczyzmem i IPNem.
            • loppe Re: Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 09:03

No więc własnie - cała konstrukcja mentalna jest taka: to
              niekaczory, a nie kaczory mają chwalić lub ganić w Kraju. Nie ważne
              kogo chwalimy albo ganimy, ważne że my mamy monopol na to bo my
              wiemy kiedy pochwalić a kiedy zganić.
              • gromek1 Re: Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 09:06
                Patrz jacy bezczelni ci z GW!
                Przecież wiadomo kto ma moralne prawo wiedzieć gdzie stało ZOMO!
                • loppe Re: Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 09:09
                  moim skromnym zdaniem wartościowych rzeczy można się dowiedzieć i w
                  IPN, i w Wyborczej, niestety rzadko w tej samej sprawie:)
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Pani Ewo Milewicz... to proste 08.04.09, 09:04
              Albo jak instrumentalnie traktowali Wałęsę pewni dwaj politycy byle
              tylko na jego nazwisku dojechać do koryta. Co to były za czasy. A
              teraz należy go opluwac bo kiedyś kopnął ich w kupry.
        • po_strach *** Walesa to bohater, ale prawda musi byc znana** 08.04.09, 09:00
          Rozpetana zostala gigantyczna kampania osmieszenia IPN. Tymczasem
          nawet Zyzak nie mowiac juz o Gontarczyku szanuja dokonania Walesy
          dla Solidarnosci. Chodzi o to co Walesa robil przed 1980 rokiem i w
          latach gdy jako prezydent RP czyscil swoje teczki rekami UOP.
          • gromek1 Re: *** Walesa to bohater, ale prawda musi byc zn 08.04.09, 09:04
            Taaak! Według schematu:
            Wałęsa!c Jesteś bohaterem ale poza tym to niezły z Ciebie s...s!
            Nie to co prawdziwi bohaterowie jak np. Jarosław Nieomylny!
            • po_strach Re: *** Walesa to bohater, ale prawda musi byc zn 08.04.09, 09:23
              a jak inaczej mozesz nazwac czlowieka, ktory wykorzystujac urzad
              prezydenta zlecil UOP czyszczenie swoich teczek? I to jeszcze pol
              blota ktorym sam sie obrzucil, bo od poczatku lat 90-tych Walesa
              probowal niszczyc osoby ktore akurat to sluszlnie mu wypominaly a
              zwlaszcza Kaczynskich. Jak nazwiesz czlowieka ktory stoi za
              instrukcja 0015 i ktory w imie bronienia wlasnej teczki probowal
              ustawic polska scene polityczna w latach 90-tych?
      • kronopio77 I słusznie. Te ordery nie są juz nic warte, skoro 08.04.09, 08:48
        skoro wystarczy napluć na Wałęsę, żeby je dostać.
      • otis_tarda Brawo, pani Ewo. 08.04.09, 09:12
        "Intelektualny pokrak zwany prezydentem"

Fajne ma pani towarzystwo.
      • polska_baba Brawo! Mam nadzieję, że inni pójdą w Pani ślady 08.04.09, 11:46
        Kaczyński dla własnej prywaty deprecjonuje polskie odznaczenia! Wstyd!
    • qreator L.Kaczynski podły człowiek i podłe słowa.... 08.04.09, 08:38
      i kłamliwe..Obrzydliwy palant.
    • kpix wstyd na całą Polskę... 08.04.09, 08:39
      Kiedy ten Kacz odejdzie? Jeszcze półtora roku?
      • europacierz Może jeszcze na znak protestu odda akcje Agory? 08.04.09, 09:07
        Michnikowszczyzna w czystej postaci, nie potrafia zrozumieć że demokracja polega
        między innymi na wolności wypowiedzi
        • kpix Piszesz od czapy 08.04.09, 09:15
          to ty nie potrafisz zrozumiec swiata w ktorym zyjesz:

nikt nie odmawia panu X czy panu Y wolnosci wypowiedzi.
          Ale nie kazdemu Iksinskiemu Prezydent kraju powinien
          dawac order. Zwlaszcza gosciom z panstwowego instytutu
          sledczego, ktorzy na podstawie tendencyjnego doboru
          dokumentow i nadinterpretacji, de-facto feruja wyroki
          sprzeczne z wyrokiem polskiego sadu.

Granda.
          • hurdy-gurdy Re: Piszesz od czapy 08.04.09, 10:32
            > Ale nie kazdemu Iksinskiemu Prezydent kraju powinien
            > dawac order. Zwlaszcza gosciom z panstwowego instytutu
            > sledczego, ktorzy na podstawie tendencyjnego doboru
            > dokumentow i nadinterpretacji, de-facto feruja wyroki
            > sprzeczne z wyrokiem polskiego sadu.

A co powiesz mądralo na sytuację, gdy odnajdują się nowe dokument, a jest
            "pozytywny" wyrok sądu? Trzeba dokumenty spalić czy zmienić wyrok (tzn sprawę
            poprowadzić od nowa?) A dokumentów ubecy mają pochowane że hej. no i jest kopia
            całości w Moskwie.
            • presentation1 Re: Piszesz od czapy 08.04.09, 10:36
              Rozni ludzie, w roznych krajach zostali uznanych za winnych i po dajmy na to 20 letniej odsiadce zwolnieni bo znaleziono nowe dowody.Inni znowu byli kiedys uniewinnieni-dzis zostaja aresztowani za zbrodnie, dajmy na to, sprzed 20 lat.Znalazly sie nowe dowody.I wlasnie to swiadczy o panstwie prawa.Walesa i spolka przenosi nas do wczesnego PRLu.
              • turbo_troll Re: Piszesz od czapy 14.04.09, 09:32
                => presentation1 napisało:
                =>
                => Rozni ludzie, w roznych krajach zostali uznanych za winnych i po dajmy na to 20 letniej odsiadce zwolnieni bo znaleziono nowe dowody.Inni znowu byli kiedys uniewinnieni-dzis zostaja aresztowani za zbrodnie, dajmy na to, sprzed 20 lat.Znalazly sie nowe dowody.I wlasnie to swiadczy o panstwie prawa.Walesa i spolka przenosi nas do wczesnego PRLu.
                =>
            • kpix Re: Piszesz od czapy 08.04.09, 10:48
              Jak na razie, jeszcze "nowiej" ujawnione dokumenty
              w postaci zeznania Graczyka podwazaja "srednio-nowe"
              dane Cenckiewicza i Gontarczyka, na podstawie ktorych
              uprzednio zdazyli juz wydac wyrok. Pisarstwo pod teze
              powinno byc dozwolone na uzytek prywatny, ale nie pod
              stemplem panstwa polskiego. Historyk dzialajacy pod takim
              stemplem powinien rozwazyc wszystkie dostepne dokumenty
              i wydac zrownowazona opinie, jesli jest mozliwa. Nie powinien
              zas nadinterpretowac, wybiorczo dobierajac czesc danych
              i podkladac ich pod zalozona teze. A jesli juz to zrobil,
              to prezydent panstwa nie powinien dawac mu orderu. Zwlaszcza
              w momencie, ktory ewidentnie jest w kontekscie
              awantury o ultra-tendencyjna publikacje mgr Zyzaka.

Jestes takim jasnowidzem, zeby stwierdzic, ktora wersja
              jest zapisana w kopii Moskwie?
      • bary1234 Re: wstyd na całą Polskę... 08.04.09, 09:43
        Ja też mam taką nadzieję że Przezydent Kaczyński odejdzie a przyjdzie
        taki który was sprzeda nieudacznicy skoro nie potraficie odróżnić
        kto jest uczciwy a kto graczem. Uważam ten ten tępy naród nie
        zasługuje na takiego Prezydenta.
        Myślę że najbardziej zasługujecie na Palikota bo wszyscy przeciwnicy
        Kaczyńskich to takie Palikoty.
        • yellow_tiger Re: wstyd na całą Polskę... 08.04.09, 09:56
          "wszyscy przeciwnicy Kaczyńskich to takie Palikoty."
          I złodzieje i pijacy. Bo każdy pijak to złodziej.
    • sw.patryk Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 08:39
      A ty lortea mozesz zamieszkac w IPN-ie lub blisko swego
      bohaterskiego prezydecika - pokraka. Smieszy mnie argument o "
      odwadze" panow z IPN -u i odwadze pana K. Odwaga w
      spotwarzaniu ,kiedy nie mam zadnych tego konsekwencji.
      Wtedy ,kiedy to bylo niebezpieczne ci panowie kryli sie strachliwie.
    • kataryna.kataryna A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:40
      Tyle czasu upłynęło od wydania książki Cenckiewicza i Gontarczyka, ktoś już
      powinien być gotowy do merytorycznej polemiki z nią i obalenia punkt po punkcie
      kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne, jeśli książka
      kłamie to ktoś w redakcji Gazety powinien umieć to wykazać. Nie umie? Nie da
      się? Pozostaje histeryzowanie i odsyłanie orderów?
      • cli-ff Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:45
        kataryna.kataryna napisała: ...

Ponadto należy dodać, że gdy Kwaśniewski odznaczał jakichś dziwnych
        ludzi "zasłużonych" w epoce PRL-u, to dziennikarze GW nabuerali wody
        w usta. Teraz wielkie larum, a tak naprawdę zwykłe kotuństwo.
        • kataryna.kataryna Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:49
          cli-ff napisał:

> kataryna.kataryna napisała: ...
          >
          > Ponadto należy dodać, że gdy Kwaśniewski odznaczał jakichś dziwnych
          > ludzi "zasłużonych" w epoce PRL-u, to dziennikarze GW nabuerali wody
          > w usta. Teraz wielkie larum, a tak naprawdę zwykłe kotuństwo.

Dokładnie. Gdyby Milewicz dostała order od Kwaśniewskiego a po niej dostał go
          Wapiński albo inna szuja, Milewicz nawet do głowy by nie przyszło order zwracać.
          Raz, że to Kwaśniewski, dwa, że największa szuja nie przeszkadza tak bardzo jak
          niewygodni historycy. Dlatego jesteśmy świadkami histerii jakiej nie było przy
          poważniejszych okazjach. Histerii jaka jest zawsze gdy nadarza się okazja
          uderzyć w IPN.
          • gromek1 Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:52
            Jak to niewygodni?
            Oni są baaaardzo wygodni dla Kaczyńskich.
          • loppe Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:53
            nawet nie tyle w IPN, główną fobią są Kaczyńscy:)
      • qreator kataryna.kataryna. Pieprzysz,jak Hojarska przy.. 08.04.09, 08:45
        dojeniu krów..
        Polemizować można z kimś na wysokim poziomie moralnym, etycznym..
        Z ludzmi, których pasją,nie jest PRAWDA jako taka, tylko by zgnoić
        drugiego człowieka, tylko sie olewa...
        • loppe Re: kataryna.kataryna. Pieprzysz,jak Hojarska prz 08.04.09, 08:50
          Przecież prezes IPN oświadczył parę dni temu że Lech Wałęsa jest dla
          niego symbolem polskiej drogi do wolności. Ale wy jesteście głusi:)
          • afiag Re: kataryna.kataryna. Pieprzysz,jak Hojarska prz 08.04.09, 09:17
            Głuchy jest ten co nie słyszy, nie ten co nie chce słyszeć.
            Oni nie chcą słyszeć.
      • koloratura1 Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:47
        kataryna.kataryna napisała:

> Tyle czasu upłynęło od wydania książki Cenckiewicza i Gontarczyka, ktoś już
        > powinien być gotowy do merytorycznej polemiki z nią i obalenia punkt po punkcie
        > kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne, jeśli książka
        > kłamie to ktoś w redakcji Gazety powinien umieć to wykazać. Nie umie? Nie da
        > się? Pozostaje histeryzowanie i odsyłanie orderów?

Wyrok sądu Tobie nie wystarcza. Pewnie dlatego, że to nie był trybunał ludowy...
      • pereiro Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 08:59

> powinien być gotowy do merytorycznej polemiki z nią i obalenia punkt po punkcie
        > kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne, jeśli książka
        > kłamie to ktoś w redakcji Gazety powinien umieć to wykazać. Nie umie? Nie da
        > się? Pozostaje histeryzowanie i odsyłanie orderów?
        >
        >
        >

A nie zauważyłaś mądralo, że po opublikowaniu wypocin gontarczyka Lechowi
        Wałęsie odmówiono dostępu do własnych akt (mimo nadania mu przez niezawisły sąd
        statusu pokrzywdzonego). Jak dyskutować z ludźmi, którzy piszą nieprawdę i
        odmawiają jej weryfikacji? Jak dyskutować z ludźmi, którzy stawiają się ponad
        wyrokami sądu (czyli de facto ponad prawem)? To wyjątkowa nikczemność, za którą
        tym ludziom należą się kary więzienia, a nie ordery.
        • kataryna.kataryna Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 09:03
          pereiro napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Tyle czasu upłynęło od wydania książki Cenckiewicza i Gontarczyka, ktoś j
          > uż
          > > powinien być gotowy do merytorycznej polemiki z nią i obalenia punkt po p
          > unkcie
          > > kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne, jeśli ks
          > iążka
          > > kłamie to ktoś w redakcji Gazety powinien umieć to wykazać. Nie umie? Nie
          > da
          > > się? Pozostaje histeryzowanie i odsyłanie orderów?
          > >
          > >
          > >
          >
          > A nie zauważyłaś mądralo, że po opublikowaniu wypocin gontarczyka Lechowi
          > Wałęsie odmówiono dostępu do własnych akt (mimo nadania mu przez niezawisły sąd
          > statusu pokrzywdzonego). Jak dyskutować z ludźmi, którzy piszą nieprawdę i
          > odmawiają jej weryfikacji? Jak dyskutować z ludźmi, którzy stawiają się ponad
          > wyrokami sądu (czyli de facto ponad prawem)? To wyjątkowa nikczemność, za którą
          > tym ludziom należą się kary więzienia, a nie ordery.
          >

Po pierwsze, żaden sąd statusu pokrzywdzonego Wałęsie nie nadał. Po drugie,
          odmowa dostępu do akt Bolka była zgodna z ustawą. Po trzecie, Wałęsa mógł się od
          tej decyzji odwołać. Po czwarte, powodem dla którego się nie odwołał może być
          fakt, że swoją teczkę świetnie zna od czasów "wypożyczenia" jej i oddania z
          brakami. Po piąte, gdzie konkretnie Gontarczyk i Cenckiewicz napisali nieprawdę?
          Po szóste, z jakiego paragrafu mieliby iść siedzieć?
          • maaac Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 10:01
            Po pierwsze to znów Pani Kataryna wyszła z niebytu? A gdzież to Pani
            Kataryna się podziewała jak PiS pokazywał się ze złej strony?

Po drugie naprawdę uważa Pani, że wszystko jest ok gdy najpierw
            pisze się na ludzi rózne mało ciekawe rzeczy, a potem ta sama
            instytucja arbitralnie blokuje możliwośc dostępu do tych materiałów
            osobie, która by się chciała bronić? Ok - zgoda - prawo daje im taka
            możliwość, ale czy to prawo jest DOBRE?
      • maruda.r Sprawa została już załatwiona 08.04.09, 09:21

> kłamliwych tez.

Wczoraj się obudziłaś? Merytoryczną polemikę z książką przeprowadzili sami
        autorzy za pomocą Graczyka. Książka ma już wartość surowca na papier toaletowy.

• po_strach chyba jednak nie.... 08.04.09, 09:58
          OJ, chyba jednak ta ksiazka jest warta wiecej niz papier bo co
          najmniej 1500 zl tj tyle ile Graczyk - jak sam przyznal - dal
          Walesie... podobno na bilet tramwajowy... Przespales te wypowiedz
          Graczyka?
          • kpix Re: chyba jednak nie.... 08.04.09, 11:19
            nie na bilet tramwajowy, tylko jako zwrot podrozy pociagiem
            z Gdanska do Warszawy na spotkanie z Gierkiem - glowy panstwa.
            To jest wiec normalny zwrot kosztow podrozy, a nie pobranie
            dla zysku.
      • funia81 Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 08.04.09, 11:11
        > kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne,

Sa zeznania Graczyka, przypominam. Nowsze niz ksiazka C&G. Dla takich jak ty
        niewygodne - ale na razie nie podwazone. Po co tu jeszcze jakas dyskusja?
        • parch_na_jabloni Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 19.04.09, 21:36
          = funia81 napisało:
          =
          = > Tyle czasu upłynęło od wydania książki Cenckiewicza i Gontarczyka, ktoś już
          = > powinien być gotowy do merytorycznej polemiki z nią i obalenia punkt po punkcie
          = > kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne,
          =
          = Sa zeznania Graczyka, przypominam. Nowsze niz ksiazka C&G. Dla takich jak ty
          = niewygodne - ale na razie nie podwazone. Po co tu jeszcze jakas dyskusja?
          =
        • prokurator_od_blidy Re: A może by merytorycznie załatwić sprawę? 19.04.09, 21:47
          : funia81 napisało:
          :
          : > Tyle czasu upłynęło od wydania książki Cenckiewicza i Gontarczyka, ktoś już
          : > powinien być gotowy do merytorycznej polemiki z nią i obalenia punkt po punkcie
          : > kłamliwych tez. Nie ma potrzeby sięgać po argumenty emocjonalne,
          :
          : Sa zeznania Graczyka, przypominam. Nowsze niz ksiazka C&G. Dla takich jak ty
          : niewygodne - ale na razie nie podwazone. Po co tu jeszcze jakas dyskusja?
          :
    • swist8 IPN ma funkcję prokuratorską i jego rolą jest oska 08.04.09, 08:42
      żać! Chyba wielu o tym zapomniało...
    • l.o.r.t.e.a Ballenego. Wyspy Ballenego. Sorki. 08.04.09, 08:43

• sonqo Mały człowiek małe czyny 08.04.09, 08:44
      j.w.
    • q3000 Myślę, że takich zwrotów będzie dużo więcej... 08.04.09, 08:44
      Wtedy pan Prezydent będzie mógł odznaczyć nimi coraz to nowych
      popleczników.
    • danwrc1 [...] 08.04.09, 08:44
    • loppe Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 08:44
      Nie idzie się dogadać
      • loppe Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 10:09
        Pan Prezydent pięknie, ekumenicznie, uznaje orderami zasługi i tych
        z Gazety Wyborczej, i tych z IPNu... a tu takie veto. Nietolerancja?
    • kataryna.kataryna Jak Gazeta przewodziła w nagonce na Kieresa 08.04.09, 08:46
      Pisałam, że jeszcze pożałują jeśli sejm wybierze kogoś bardziej odważnego i
      zdeterminowanego. Miałam rację, powinni sobie pluć w brodę, że aferą Wildsteina
      załatwili Kieresa, dzisiaj byłby spokój. A tak, sami są winni, że na czele IPN
      stoi Kurtyka.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak Gazeta przewodziła w nagonce na Kieresa 08.04.09, 09:05
        No co ty> Niejednokrotnie czytałem tu na forum że Kieres to był
        pieszczoch GW.
    • laseczka.galby Mały człowieczek, wykorzystujący urząd Prezydenta 08.04.09, 08:46
      RP do swojej wojenki politycznej.
      Mamy już dość śmierdzącego Kaczora!
      • perfect4u Re: Mały człowieczek, wykorzystujący urząd Prezyd 08.04.09, 15:54
        laseczka.galby napisał:

> RP do swojej wojenki politycznej.
        > Mamy już dość śmierdzącego Kaczora!
        >
        To jak rozumniem jestes ta laseczka ktora powoduje
        rozwolnienie.Czyzby chodzilo o to ze jak czlowiek dostanie sraczki to
        przestanie myslec samodzielnie i uwierzy ze prezydent nie bronil
        kandydatatury Sikorskiego na szefa NATO chociaz twoj idol Tusk nie
        mial zamiaru go zglaszac a i sam Sikorski mowil wielokrotnie ze nie
        ma zamiaru kandydowac.W dyrektywach dla mlodziezowki PO powinny byc
        troche madrzejsze argumenty przeciwko prezydentowi bo tak to cale PO
        wychodzi na debili ktorzy sami nie wiedza czego chca i o co im
        chodzi.A spoleczenstwo w pewnym momencie was wszystkich wywiezie na
        taczkach.ile mozna sie dawac nabierac na prymitywna propagande ?
        • dobryczlowiek123 Re: Mały człowieczek, wykorzystujący urząd Prezyd 08.04.09, 16:16
          Nie jest wazne kto i czy jest kandydatem -PISdent nie wykonal
          zalozen rzadu mimo ze sie wepchal na szczyt i powinien realizowac to
          co rzad ustalil.Amen
    • po_strach Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 08:47
      Rzeczywiscie mowili czesto to samo co dzis pisza w GW.
      • maruda.r Nie strasz po_strach, bo się posr.... 08.04.09, 09:09
        po_strach napisał:

> Rzeczywiscie mowili czesto to samo co dzis pisza w GW.

Jakiś przykład? Bo mój da się zweryfikować.

• po_strach nie bredz maruda bo ci sie nie uda.... 08.04.09, 09:36
          Tak, np. linia polityczna gazety wyborczej jest zgodna z haslem "Raz
          zdobytej władzy nie oddamy nigdy. ". Stad nienawisc do Kaczynskich
          gdy wladza wypadla z rak SLD i UW.
          • funia81 Re: nie bredz maruda bo ci sie nie uda.... 08.04.09, 11:08
            Z tymze haslem zgodna jest nade wszystko "polityka" prowadzona przez prezia
            Kaczynskiego.
    • artbig Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 08:48

Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków, przyszłość by była dla
      nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich" lidera. Ja
      jako człowiek już nie młody (27 lat) też dałem się chwycić na lep uczciwości
      prostego robotnika, i nie zdawałem sobie sprawy że za plecami jego jest cała
      masa doradców pilnujących swoich interesów dorażnych i przyszłościowych
      • oserwatoreromano Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 11:54
        artbig napisał:

>
        > Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków, przyszłość
        by była dla
        > nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich"
        lidera. Ja
        > jako człowiek już nie młody (27 lat) też dałem się chwycić na lep
        uczciwości
        > prostego robotnika, i nie zdawałem sobie sprawy że za plecami jego
        jest cała
        > masa doradców pilnujących swoich interesów dorażnych i
        przyszłościowych

Z zasady staram się ludzi przekonać do własnego zdania, o ile jest
        na to szansa. Ciebie syneczku nie bedę przekonywał, bo kiedy Lech
        Wałęsa walczył z wszechobecną sowiecką komuną, Ty jeszcze gówna od
        ciastka nie odróżniałeś...
        Powiem Ci jeszcze coś: w tamtych czasach parę osób przkleiło się do
        Wałęsy: jak gó... do statku z okrzykiem - płyniemy
        • perfect4u Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 15:31
          oserwatoreromano napisał:

> artbig napisał:
          >
          > >
          > > Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków,
          przyszłość
          > by była dla
          > > nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich"
          > lidera. Ja
          > > jako człowiek już nie młody (27 lat) też dałem się chwycić na lep
          > uczciwości
          > > prostego robotnika, i nie zdawałem sobie sprawy że za plecami
          jego
          > jest cała
          > > masa doradców pilnujących swoich interesów dorażnych i
          > przyszłościowych
          >
          > Z zasady staram się ludzi przekonać do własnego zdania, o ile jest
          > na to szansa. Ciebie syneczku nie bedę przekonywał, bo kiedy Lech
          > Wałęsa walczył z wszechobecną sowiecką komuną, Ty jeszcze gówna od
          > ciastka nie odróżniałeś...
          > Powiem Ci jeszcze coś: w tamtych czasach parę osób przkleiło się do
          > Wałęsy: jak gó... do statku z okrzykiem - płyniemy
          W pewnej bajce tylko dziecko widzialo ze krol jest nagi.A Ty jestes
          stary ale glupi i naiwny.W Polsce wtedy stacdjonowala Armia
          Czerwona.czy wydaje sie Tobie ze bez kontroli i przyzwolenia Kremla
          byloby cokolwiek mozliwe?1989 rok to zaplanowana akcja rosjan ktorzy
          widzac ze system sie wali zrobili sobie miekkie ladowanie w formie
          ,,uwlaszczenia'' na majatku narodowym.Agenci ze swoimi mocodawcami
          zorganizowali spekakl dla publiki pod haslem okragly stol.Solidarnosc
          byla po stanie wojennym pod pelna kontrola SB.dzialacze ktorzy nie
          byli ,,konstruktywna'' opozycja zostali zmuszeni do wyjazdu z
          paszportami w jedna strone.Gruba kreska i pilnowanie tego zeby nikt
          nie przeszkadzal w przekretach bylo glowna dzialalnoscia Walesy.Czy
          ktos by pomyslal ze Jurczyk czy Moczulski mogli byc TW.A jednak sad
          lustracyjny tak stwierdzil.|Nikt ne ma monopolu na prawde.I kazdy
          czlowiek ma prawo ja stwierdzac niezaleznie od wieku.A wielu
          dziaslaczy Solidarnosci pokazalo swa postawa swoje prawdziwe
          oblicze.Ich sposob postepowania pokazuje nawet bez zagladania do ich
          teczek kim byli i kogo naprawde reprezentowali.Najbardzieuj to
          widoczne bylo wlasnie po Walesie.
          • szalony_stefan Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 14.04.09, 09:18
            ## perfect4u napisało:
            ##
            ## oserwatoreromano napisał:
            ##
            ## > artbig napisał:
            ## >
            ## > >
            ## > > Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków,
            ## przyszłość
            ## > by była dla
            ## > > nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich"
            ## ...

Ojciec Michnika nie był szpiegiem. Czym innym jest skazanie za
            szpiegostwo na rzecz obcego wywiadu (podyktowane np. żądzą zysku), a
            czym innym skazanie za działalność komunistyczną podyktowaną
            przekonaniami[...]
            Z tych przyczyn wniesiemy apelację od tego orzeczenia.
            [Piotr Rogowski, pełnomocnik procesowy Adama Michnika]
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93831146

• gaspar_de_carvajal Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 19.04.09, 21:39
            : perfect4u napisało:
            :
            : oserwatoreromano napisał:
            :
            : > artbig napisał:
            : >
            : > >
            : > > Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków,
            : przyszłość
            : > by była dla
            : > > nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich"
            : ...

Nawet pan nie pomyśl kiedykolwiek,
            że Wałęsa mógł być po tamtej stronie, ze Walsa mógł być agentem.
            Pomyślenie jest zbrodnią wobec mnie [L.Wałęsa]
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93838425

• szalony_stefan Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 14.04.09, 09:47
          => oserwatoreromano napisało:
          =>
          => artbig napisał:
          =>
          => >
          => > Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków, przyszłość
          => by była dla
          => > nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich"
          => lidera. Ja
          => > jako człowiek już nie młody (27 lat) też dałem się chwycić na lep
          => uczciwości
          => ...

Zabrać Bolkowi Nobla
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93836144

• min_bez_teki Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 19.04.09, 21:31
          => oserwatoreromano napisało:
          =>
          => artbig napisał:
          =>
          => >
          => > Sami stocznoiwcy na pewno lepiej by wyszli ze strajków, przyszłość
          => by była dla
          => > nich bardziej łaskawa gdyby nie uwierzyli w czcze obietnice "ich"
          => lidera. Ja
          => > jako człowiek już nie młody (27 lat) też dałem się chwycić na lep
          => uczciwości
          => ...

Ta decyzja zapadła nie po to, żeby uniemożliwić prezydentowi
          wyjazd. Gdybyśmy chcieli to zrobić, to minister Arabski ogłosiłby ją
          na 20 minut przed planowanym wylotem prezydenta
    • czarna.pati Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 08:49
      Popieram to co napisał poprzednik!Oddajecie paszporty cyngle Michnika i
      przestańcie mącić na polskim podwórku.A ciemnogrodzianom polecam wywiad z panem
      cichym-wieloletnim przyjacielem Michnika (poniżej).
      • qreator [...] 08.04.09, 08:51
    • bmc3i Dodatek do emerytury tez zwroci? 08.04.09, 08:49
      Z orderami i odznaczniami wiaza sie dodatki do emerytury - je tez zwroci i nie
      bedzie ich przyjmowac?

• kefasp Re: Dodatek do emerytury tez zwroci? 08.04.09, 09:30
        Za ordery nie ma żadnych dodatków. Tak było w PRL-u. Ale jak ktoś chce napisać
        głupoty to nie sprawdza faktów, bo i po co. Rzeczywistość nie pasuje to
        wcześniej przygotowanej tezy.
        • d.maskator Re: Dodatek do emerytury tez zwroci? 08.04.09, 12:08
          > Za ordery nie ma żadnych dodatków. Tak było w PRL-u. Ale jak ktoś chce napisać
          > głupoty to nie sprawdza faktów, bo i po co. Rzeczywistość nie pasuje to
          > wcześniej przygotowanej tezy.

Jesteś pewien, czy wydaje Ci się , ze jesteś pewien. A może masz taki "chlebowy"
          order i nic nie dostajesz.
          Pogoogluj troche na temat "zwiekszenie podstawy wymiaru emerytury"
    • sprawiedliwy1970 Prezydent hańby narodowej !! 08.04.09, 08:50
      Wy, którzy tak nieroztropnie głosowaliście na obecnego prezydenta zastanówcie się !!
      Nie popełniajcie więcej tego błędu.
      Kaczyńscy pokazali nam nową jakość życia politycznego.
      Prawo dla swoich i Sprawiedliwość dla posłusznych....

A kto nie się nie łasi jak Kurski, Ziobro i podobni to go niszczą wszystkimi
      dostępnymi metodami.

HISTORIA PANÓW KACZYŃSKICH ROZLICZY !!
      • edi54 Re: Prezydent hańby narodowej !! 08.04.09, 08:59
        sprawiedliwy1970 napisał:

>
        > HISTORIA PANÓW KACZYŃSKICH ROZLICZY !!

jacy to panowie? To pospolite warcholy ,moralni nikczemnicy,
        schizofrenicy ,ktorym zadza wladzy odebrala resztki ludzkiej
        przyzwoitosci.

• koloratura1 Nihil nowi sub sole! 08.04.09, 09:02
        sprawiedliwy1970 napisał:

> Kaczyńscy pokazali nam nową jakość życia politycznego.
        > Prawo dla swoich i Sprawiedliwość dla posłusznych....

Ależ to nic nowego: po prostu powrót do wczesnego PRL-u, tego bolszewickiego.
        • europacierz Pamiętasz wczesny PRL? 08.04.09, 12:54
          to prawda jednak że prostytucja to najstarszy zawód świata
    • and192 Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy.. 08.04.09, 08:50
      Popieram gest p. Milewicz. A przy okazji, zaczynam się utwierdzać w
      przekonaniu, że prezes Kurtyka jest dziś najważniejszą osobą w
      kraju! Ten człowiek ma realną władzę, w przeciwieństwie do
      marionetek, na które ma najprawdopodobniej kwity. I te marionetki mu
      się odwdzięczają, chwalą i bronią. Byle nie wyjął tych kwitów "w
      imię prawdy".
    • witsloj Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 08:50
      Książka Zyzaka nie została wydana przez IPN i nie była przez tę
      instytucję autoryzowana. Przestańcie manipulować faktami.
      • 363636r Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 11:14
        Nie chodzi o książkę Zyzaka tylko Gontarczyka i Cenckiewicz.
    • edi54 Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 08:51

Gratuluje odwagi Pani Ewo!!!! Lech Kaczynski sie zwyczajnie
      skundlil.Lista odznaczonych wczoraj z IPN winna stac sie Lista
      Hanby!!!Powinna byc utrwalona w pamieci Narodu, z ktorego
      Lech Kaczynski zwyczajnie drwi.To jest tez kpina z ludzi
      polskiej nauki,wybitnych tworcow i artystow.Z jednej strony
      musi im byc wstyd,ze znajduja sie w gronie takich nikczemnikow
      moralnych jak Kurtyka ,Gontarczyk et consortes, z drugiej
      setki z nich ma po stokroc wazniejsze zaslugi dla Polski ,
      a Kaczynski Ich nie odznacza.Tym sposobem Lech Kaczynski
      po raz kolejny potwierdzil skandaliczne sprawowanie najwyzszego
      Urzedu w Panstwie.
      • qreator Kaczynski..Odznacz ZOMOwców z "Wójka" i Kiszczaka! 08.04.09, 08:54
        TEŻ BYLI "ODWAŻNI" !!
        • perfect4u Re: Kaczynski..Odznacz ZOMOwców z "Wójka" i Kiszc 08.04.09, 16:01
          qreator napisał:

> TEŻ BYLI "ODWAŻNI" !!
          Czy gdyby ich wlasnie odznaczyl to wtedy mlodziezowka z PO pisala by
          o Kaczynskim na tym forum jako o wielkim polityku ?
          • parch_na_jabloni Re: Kaczynski..Odznacz ZOMOwców z "Wójka" i Kiszc 19.04.09, 21:51
            : perfect4u napisało:
            :
            : qreator napisał:
            :
            : > TEŻ BYLI "ODWAŻNI" !!
            : Czy gdyby ich wlasnie odznaczyl to wtedy mlodziezowka z PO pisala by
            : o Kaczynskim na tym forum jako o wielkim polityku ?

Zdaniem b. prezydenta Lecha Wałęsy, prof. Bronisław Geremek, który
            zginął w niedzielę w wypadku samochodowym, "to drugi człowiek za Ojcem
            Świętym o takim horyzoncie i takich możliwościach". Był największym
            Polakiem w XX wieku, największym patriotą i intelektem - powiedział
            Lech Wałęsa.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=94013405

• dobryczlowiek123 Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 16:22
        Po prostu PISdent.
    • beanspadaj Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 08:53
      Podli i nikczemni ludzie z IPN przy wsparciu tzw prezydenta niszczą
      kraj i ludzi. Brawa dla pani Milewicz
      • perfect4u Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 16:05
        beanspadaj napisał:

> Podli i nikczemni ludzie z IPN przy wsparciu tzw prezydenta niszczą
        > kraj i ludzi. Brawa dla pani Milewicz
        Na zlodzieju czapka gore.Prawdziwa cnota sie nie boi. Tylko ludzi
        ktorzy splamili sie wspolpraca z SB i z rosyjskim okupantem szcekaja
        jak psy .Boimy sie odsuniecia od koryta, co?
        • szalony_stefan Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 14.04.09, 09:27
          ~ perfect4u napisało:
          ~
          ~ beanspadaj napisał:
          ~
          ~ > Podli i nikczemni ludzie z IPN przy wsparciu tzw prezydenta niszczą
          ~ > kraj i ludzi. Brawa dla pani Milewicz
          ~ Na zlodzieju czapka gore.Prawdziwa cnota sie nie boi. Tylko ludzi
          ~ ktorzy splamili sie wspolpraca z SB i z rosyjskim okupantem szcekaja
          ~ jak psy .Boimy sie odsuniecia od koryta, co?

Tusk zwrócił się do dowódców z prośbą o sporządzenie
          służbowej notatki na temat oczekiwanej pomocy i uproszczenia
          przepisów. - To umożliwi mi natychmiast po powrocie do kraju na
          przystąpienie do wprowadzenia nadzwyczajnych
          przepisów dla misji [w Afganistanie]
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93832727

• ks_profesor Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 19.04.09, 21:35
          = perfect4u napisało:
          =
          = beanspadaj napisał:
          =
          = > Podli i nikczemni ludzie z IPN przy wsparciu tzw prezydenta niszczą
          = > kraj i ludzi. Brawa dla pani Milewicz
          = Na zlodzieju czapka gore.Prawdziwa cnota sie nie boi. Tylko ludzi
          = ktorzy splamili sie wspolpraca z SB i z rosyjskim okupantem szcekaja
          = jak psy .Boimy sie odsuniecia od koryta, co?

Czy ja zasłużyłem sobie na coś takiego? Ja, który obaliłem komunizm?
          [Lech Wałęsa, 16 listopada 2005]
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93839227

• slavik222 Milewicz nie przeszkadzały ordery od Kwaśniewskie 08.04.09, 08:55
      Tow. Olo odznaczył orderami wielu Komuszewskich.
      Gdzie wtedy byliscie Michniki i Milewicze?
      Towarzyszka M odda order? To dramat.
      Ilu ludzi z głębokiej prowincji, nie mając zaplecza finansowego
      ryzykowało więcej niż Warszawka?
      Im sie nalezy ten order...
      • 123rbr Re: Milewicz nie przeszkadzały ordery od Kwaśniew 08.04.09, 09:11
        Jak podłym człowiekiem trzeba być, aby napisać te słowa? Jest oczywistą
        oczywistością, że Kurtyka to wyjątkowa gnida zdolna do zniszczenia każdego
        przeciwnika politycznego. A co do prezydenta, to wyjątkowo pasuje przysłowie "
        koń jaki jest, każdy widzi".
        • koloratura1 Re: Milewicz nie przeszkadzały ordery od Kwaśniew 08.04.09, 09:22
          123rbr napisał:

> A co do prezydenta, to wyjątkowo pasuje przysłowie
          > "koń jaki jest, każdy widzi".

Nie pasuje.
          Nie należy obrażać koni.
      • koloratura1 Re: Milewicz nie przeszkadzały ordery od Kwaśniew 08.04.09, 09:14
        slavik222 napisał:

> Ilu ludzi z głębokiej prowincji, nie mając zaplecza finansowego
        > ryzykowało więcej niż Warszawka?
        > Im sie nalezy ten order...

Poczekają...
        Póki co, ordery dostają "odważni" z IPN.
    • awe brawo Milewicz. historia ma być tylko pisana przez 08.04.09, 08:55
      naszych. Kwaśniewski zawsze był demokratą, SB tylko kłamała, Wałęsa
      wielki był, ale Michnik największy. nie ważna jaka jest prawda,
      ważna historia napisana przez Wybiórczą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka