Dodaj do ulubionych

CIA w Szymanach? Są dowody

16.04.09, 08:23
Nie kamuflował tylko kolaborował!
Tw Alek Kłamał i oszukiwał(!) tak jak w przypadku UE.
Kto wreszcie rozliczy zdrajców Ojczyzny?!?!
Obserwuj wątek
    • kolega22 Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 08:27
      chcesz bronić terrorystów baranie? lądowały samoloty i co z tego?
      rzepa napisze każdą głupotę żeby zwiększyć swoją mizerniutką sprzedaż
      • ksionc_proborzdz Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 08:32
        kolega22 napisał:

> chcesz bronić terrorystów baranie?

A terrorystami byli, bo powiedział tak...
        Żyjemy w państwie prawa (podobno)i o tym kto jest przestępcą lub nie, powinien
        decydować sąd.
      • maruda.r Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 11:56
        kolega22 napisał:

Jeżeli byli terrorystami, to co przeszkadzało w ujawnieniu tego faktu? Niech
        zgadnę: areszt wydobywczy wg wzorców Gestapo i NKWD?

• kijwoko Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 13:45
        kolega22 napisał:

A kto to ci terrorysci? Ci, ktorzy rzeczywiscie dokonali zamachow na ludnosc
        cywilna, czy ci, ktorych zlapano gdzies na pustkowiach Afganistanu i ktos
        zdecydowal odgornie, ze niby sa winni? Bo roznica zasadnicza.

Wiec juz tak z czystej ciekawosci - tych terrorystow bys bronil:

dws.org.pl/viewtopic.php?f=20&t=16977
        Według informacji z forum oih.pl na podstawie artykułu Aleksandra Czerwińskiego
        pt. "Dywersja w Berlinie" ("Komandos" 1996, nr 10(52), s.32-34) w dniu 24 (a nie
        15, jak w przytoczonej z netu wersji) lutego 1943 r. bydgoska grupa specjalnego
        oddziału dywersyjnego "Kosa-Zagra", nazywanego również "Zagra-linem", pod
        dowództwem Józefa Lewandowskiego ps. "Jur" w składzie: Janusz Łuczkowski "Mały",
        Leon Hartwig ps. "Leon" i Jan Lewandowski ps. "Jan" dokonała zamachu na stacji
        kolejki podziemnej S-Bahnhof Friedrichstrasse w Berlinie. W wyniku wybuchu
        zginęło 36 osób a 78 zostało rannych. Jako ciekawostkę podam, że inny oddział
        "Zagra-linu" dokonał 23 kwietnia 1943 r. zamachu na Dworcu Głównym we Wrocławiu,
        czyli ówczesnym Breslau. Rezultat - 4 osoby zabite i kilkanaście rannych (dziś
        przy wejściu na ten dworzec jest tablica upamiętniająca to wydarzenie).

???
    • trzymilionowy.post To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 08:37
      Za rządów lewicy współpracowaliśmy z naszymi sojusznikami!!!

Skandal, skandal i jeszcze raz skandal!!!!
      • vontomke Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 08:45
        Gdy ZSRR był naszym sojusznikiem, współpracowaliśmy z nimi stosując metody NKWD.
        Teraz dla Millera naturalne jest przejmowanie amerykańskich metod przesłuchań.
        Konstytucja polska czy międzynarodowe prawa człowieka schodzą na drugi plan gdy
        trzeba pomóc naszym braciom z Ameryki.
        • trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 08:50
          Jakich przesłuchań? Drażni mnie to już ale zapytam raz jeszcze.

JAKICH NIBY PRZESŁUCHAŃ????
          • vontomke Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 09:01
            A jak myślisz lądowali na obiadek czy może zatankować? Poczytaj o procedurze
            "czarnych sajtów" CIA. Bush w 2006 sam przyznał że mieli specjalny program
            "przesłuchiwania" członków tzw. alkajdy po cichu.
            • trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 09:17
              Nie ma jakiegokolwiek dowodu, że na terenie mojego kraju dokonywane
              były tego typu przesłuchania.
              • kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 10:24
                trzymilionowy.post napisał:

> Nie ma jakiegokolwiek dowodu, że na terenie mojego kraju dokonywane
                > były tego typu przesłuchania.

Ale sa poszlaki. Dowod poszlakowy tez jest dowodem. Proces trudniejszy, ale i
                tak zapadaja wyroki.

Ja tez sobie nie zycze by ktos w moim kraju torturowal i przetrzymywal ludzi bez
                sadu. Co oznacza, ze jezeli sa jakiekolwiek oznaki, ze jednak moglo cos takiego
                miec miejsce, to nalezy to dokladnie zbadac, a nie zbywac wszystkich
                zapewnieniem, ze badanie jest wbrew... interesom kraju. Jakiego niby kraju?!?

A kwasniewski mowiacy, ze "wiezien w Polsce nie bylo", jest dla mnie rownie
                wiarygodny jak... liga kobiet w Seksmisji twierdzaca, ze "mezczyzn nie bylo".
                • trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 11:09
                  Jak na razie mamy do czynienia z powtarzaną z uporem maniaka
                  plotką bez jakichkolwiek podstaw. Jest to ewidentny czarny PR mający
                  uderzyć w lewicę przed wyborami.
                  • kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 11:45
                    > Jak na razie mamy do czynienia z powtarzaną z uporem maniaka
                    > plotką bez jakichkolwiek podstaw. Jest to ewidentny czarny PR mający
                    > uderzyć w lewicę przed wyborami.

Nie rozsmieszaj mnie. Lewice?!?
                    Bywasz na demonstracjach antywojennych itp.? Bo gdzies ty poza nimi jakas
                    "lewice" widzial?!?

Jakby mialo uderzyc "lewice" (czyli zapewne jakies sld twoim zdaniem jest niby
                    lewica?), to przeciez wszystkie pozostale opcje polityczne rzucilyby sie na
                    temat byle tylko zaszkodzic tej "lewicy". A co robia? Tak samo twierdza, ze
                    sprawy nie bylo. I dlatego cos tu smierdzi tym bardziej.

Znasz kogos, kto wierzy polskim politykom?!? Podobno jeszcze troche takich osob
                    jest, w najblizszych wyborach do europarlamentu na przyklad chce wziac udzial 9
                    proc. uprawnionych. I tak duzo, moze jeszcze przejrza na oczy...

kolorowy.blox.pl/resource/49ra1ea8.jpg

Po pierwsze to gdzie w Polsce widziales lewice, ktorej to mialoby dotyczyc?!?

• kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 11:48
                      >
                      >
                      > Po pierwsze to gdzie w Polsce widziales lewice, ktorej to mialoby dotyczyc?!?

Jakis smiec mi sie dokleil na samym dole, mea culpa.

img400.imageshack.us/img400/5281/mleczkoyz3.gif
                    • trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 12:09
                      Ktoś tym niby dziennikarzom śledczym dokumenty podrzucił
                      i wcale bym się nie ździwił gdyby zrobiła to sama PO aby
                      osłabić szanse wyborcze.
                      • kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 12:32
                        > Ktoś tym niby dziennikarzom śledczym dokumenty podrzucił
                        > i wcale bym się nie ździwił gdyby zrobiła to sama PO aby
                        > osłabić szanse wyborcze.

Ale niby czyje szanse wyborcze po mialaby oslabic? Swoje?!?
                        Przeciez wszyscy politycy od prawa do lewa (moze poza kiedys podnoszonymi
                        glosami samoobrony i lpr) ida w zaparte, ze takich wiezien by byc nie moglo, a
                        Polska to nieskazitelna dziewica wsrod innych narodow. Taka ona nieskazitelna
                        jak rzadzacy nia politycy uczciwi, niestety.

Zadnych kaczorow, zadnych donaldow!
                        • trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 12:54
                          Najbardziej rozpoznawalnymi twarzami lewicy w Polsce są jednak
                          wciąż Miller i Kwaśniewski,a to w nich właśnie łupie ten temat.
                          Moim zdaniem jest to jedynie gra na osłabienie SLD.
                          • kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 13:32
                            > Najbardziej rozpoznawalnymi twarzami lewicy w Polsce są jednak
                            > wciąż Miller i Kwaśniewski,a to w nich właśnie łupie ten temat.
                            > Moim zdaniem jest to jedynie gra na osłabienie SLD.

Z tego co wyszperalem w sieci, to podobniez kwasniewski z polityki pare lat temu
                            sie wycofal, a miller przewinal sie przez samoobrone (sic!), a nawet jakas
                            wlasna partie zalozyl.
                            Wiec gra jest na oslabienie sld jak diabli. A tak swoja droga, to co tu
                            oslabiac? Trupa dobijac?!?

Masz jeszcze jakies przemyslenia?

img400.imageshack.us/img400/5281/mleczkoyz3.gif
                            • trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 14:37
                              Powtarzam:
                              "Najbardziej rozpoznawalnymi twarzami lewicy w Polsce są jednak
                              wciąż Miller i Kwaśniewski, a to w nich właśnie łupie ten temat."

Bardzo słabo szperałeś wobec tego.

www.polskalewica.pl/
                              Porozumienie o współpracy
                              Sojuszu Lewicy Demokratycznej oraz Polskiej Lewicy

Przewodniczący Polskiej Lewicy (-) Leszek Miller

Przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej (-) Grzegorz Napieralski
                              • kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 15:59
                                Moj blad, nie chcialo mi sie, nie bylo to cos, co by mnie w jakikolwiek sposob
                                interesowalo.

Nie zmienia to mojej tezy, ze taka z nich lewica, jak ze slonia fortepian.
                                No i nadal nie widac czemu to niby cos mialoby byc wymierzone w te twoja
                                "lewice" jesli wiekszosc politykow rownie ochoczo jak ci z tej calej "lewicy"
                                zaprzecza by cos bylo na rzeczy...

• trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 16:20
                                  W żadną moją lewicę ponieważ z braku kandydatów mi odpowiadających
                                  poparłem w ostatnich wyborach moim zdaniem najmniejsze zło jakim
                                  była koalicja PO - PSL.

SLD nazywam lewicą ponieważ są jedyną siłą tak się określającą ze
                                  strukturami i pieniędzmi na działanie, którymi zainteresowane są
                                  wogóle media.

A dlaczego niby ktokolwiek miałby się przyznawać? Na podstawie
                                  mętnych poszlak?
                                  • kijwoko Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 16:32
                                    > A dlaczego niby ktokolwiek miałby się przyznawać? Na podstawie
                                    > mętnych poszlak?

Reakcja normalna nie jest, skoro poszlaki sa niby metne, to... po co sie nimi
                                    przejmowac i im zaprzeczac?!?

Nalezy sie raczej zastanowic czemu politycy roznej masci tak skrupulatnie
                                    zaprzeczaja skoro... nie powinni miec teoretycznie w ogole dostepu do materialow
                                    takich spraw dotyczacych.

No syf, pane, w polskiej polityce nie nowosc :(

• trzymilionowy.post Re: To straszne, to porażające!!!!! 16.04.09, 17:06
                                      Zaprzeczają w odpowiedzi na pytania dziennikarzy, którymi zostali
                                      w przeciągu ostatnich kilku lat ostrzelani.

Jeżeli chodzi akurat o Siemiątkowskiego, Millera i Kwaśniewskiego,
                                      to oni akurat taki dostęp mieli zupełnie legalnie.
                  • feurig59 Jaką "lewicę"? 16.04.09, 15:47
                    W Polsce nie ma lewicy jako siły politycznej, a ci, którzy się tak
                    nazywają to wielokrotnie skompromitowane środowisko. Lewicę trzeba
                    tworzyć.
    • vontomke nie spodziewałem się tego po Millerze 16.04.09, 08:40
      Czy naprawdę nie ma w Polsce ludzi którzy by nie nadstawiali dupy Amerykanom ?
      Jankesi trzymali więźniów poza swoim terenem tylko z jednego powodu - żeby
      mogli ich bezkarnie torturować. Ten kto zezwolił im na to jest za to
      współodpowiedzialny. Dodatkowo naraża nas na terrorystyczne ataki odwetowe.
      Powinna to zbadać jakaś komisja i postawić winnych przed Trybunałem.
      • trzymilionowy.post Ja też bym karał. 16.04.09, 08:53
        Z tą różnicą jednak, że osoby bezmyślnie lub w konkretnym celu
        nagłaśniające ten temat i rzucające niepoparte niczym oskarżenia
        pod adresem mojego kraju.
    • jestem_dziwny CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 08:57
      w sumie to co za roznica - przylatywali czy nie?
      mamy jakieś umowy międzynarodowe, także wojskowe i polityczne, więc naturalne
      jest że czasem ktos z nich chce skorzystać, tyle i az tyle.
      Bo i co za róznica, czy akurat wywiad jakiegoś kraju miał "przesiadkę" dla kogos
      własnie tutaj? tania sensacja
      • ksionc_proborzdz Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 09:10
        Pewnie, umowa to umowa. Jakbyś z Hitlerem miał umowę, to też byś mu z
        przyjemnością pomagał?
        • jestem_dziwny Re: CIA w Szymanach? Są dowody 21.04.09, 08:44
          a co ma jedno do drugiego?
          ja pisze o operacji wojskowej. Było, nam sie udało cos na tym zarobić i wszystko
          na ten temat.
          to co robi wywiad czy kontrwywiad światowych mocarstw, to mozemy sobie poomawiać
          jak nam pozwolą coś na ten temat wiedzieć. w innym przypadku zostaje dzejms bond
          i inne takie.
          smutne ale prawdziwe, Polska pępkiem świata nie jest. i na większość rzeczy na
          świecie nie mamy wpływu, co najwyżej możemy cos dla siebie przy okazji ugrywać
    • asmall4 Al-Kaida w Klewkach? Są dowody 16.04.09, 08:58

• vontomke zmowa milczenia 16.04.09, 09:08
      Jak z Kafki nikt z rządu nie chce o tym rozmawiać ani odpowiadać na pytania,
      prawdziwe porozumienie ponad podziałami. A są świadkowie którzy widzieli jak
      wojskowe ciężarówki kursowały między samolotowymi więźniarkami a Starymi Kiejkutami.
    • kijwoko CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 09:18
      ">>Rzeczpospolita<< ujawnia część dokumentów w tej sprawie, do których
      dotarła. Wczoraj gazeta napisała, że rząd Leszka Millera kamuflował tajne loty
      CIA nad Polską w latach 2002-2003. "

Co kolejne rzady, to Polska coraz nizej upada. I jeszcze te ciolki u wladzy
      ida w zaparte. Widocznie tak kaze... wielki brat.

Kiedys poprzedni wielki brat wyslal polskich wojakow do zabijania Czechow i
      Slowakow, nowy wielki brat oznacza polskich wojakow zabijajacych mieszkancow
      Iraku i Afganistanu.
      Jak nie gowno, to nasrane - slowami klasyka.

O co walcza (i gina) polscy wojacy w Afganistanie. Warto wiedziec bo to znamienne:

[2009-03-31]
      Utrzymywany przy władzy przez Zachód i jego 80-tys. wojska prezydent Hamid
      Karzaj podpisał prawo czyniące z kobiet bezwolne zakładniczki ich mężów i ojców.
      [...]
      Według senator Humajry Namati uchwalone prawo jest gorsze i surowsze dla
      kobiet nawet od przepisów z lat 1996-2001, gdy w Afganistanie rządzili
      religijni fanatycy talibowie. - Podobnie jak za talibów także dziś każdego,
      kto sprzeciwia się władzom, od razu oskarża się, że jest wrogiem islamu -
      tłumaczy Namati "Independentowi".
      Posłanka Szukria Barakzaj przyznaje, że przyjęte prawo rodzinne i tak jest "o
      niebo lepsze w porównaniu z tym, co początkowo proponował rząd". A proponował
      m.in. możliwość wydawania za mąż już dziewięcioletnich dziewczynek. Parlament
      podniósł tę granicę do 16 lat.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6448563,Co_bedzie_wolno_Afgance.html

[2009-04-15]
      Afgański sąd zalegalizował gwałt małżeński
      Policja uchroniła ponad 300 afgańskich kobiet przed linczem kiedy zebrały się,
      aby zaprotestować przeciwko nowemu prawu, które legalizuje gwałt małżeński.
      Kontrdemonstranci obrzucili kobiety kamieniami. Sąd zdecydował, że mężczyzna
      ma prawo oczekiwać od swojej żony seksu co cztery dni. Jedynym wyjątkiem dla
      niej może być choroba.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6500272,Afganski_sad_zalegalizowal_gwalt_malzenski.html
    • falszywy_klamca Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 09:33
      Czyli Lepper miał rację. A tak się z niego wszystkie elity wyśmiewały.
    • yanoosh111 Re: CIA w Szymanach? Są dowody 16.04.09, 09:52
      Patrząc z perspektywy wydaje mi się że każdy rząd III RP miał (ma?) skłonności
      do lizania d*py Wujowi Samowi :|
      --------
      Co tu wymagać od wołu jak to tylko góra mięsa ? :/
    • bohdanek-net Przyleciały,poleciały... 16.04.09, 10:36
      Pzryleciały,poleciały i co z tego???.Pisarczyki już nie jeden burdel
      wywołały.Czekać tylko aż teroryści ukamienują nam parę bab,albo
      porwą ze trzy statki.Zastanówcie się panowie czy dla waszej
      satysfakcji z wykrycia jakiejś tam afery bedą dla kraju korzyści czy
      też wrecz przeciwnie.Czy w walce z teroryzmem czasem nie warto
      pewnych rzeczy przemilczeć???.Jedżcie do Afganistanu i tam
      przekonajcie talibów do zaniechania teroryzmu a nie mieszajcie w
      gó...e czyimiś rękoma.
    • ws21 Zdrajcy Ojczyzny. 16.04.09, 16:31
      Możesz mi przybliżyć, kogo masz na myśli? Moją ojczyzną był PRL. W
      niej się urodziłem i wychowałem. Ustrój już zastałem. Więc kto, tej
      mojej ojczyzny był zdrajcą? Pawłowski z Kuklińskim czy Jaruzelski z
      Rakowskim?
      Ojczyzna to więcej niż ustrój polityczny. Wielu "komunistów" było
      większym patriotami niż "prawicowcy" którzy nawet do współpracy z
      hitlerowcami się posunęli.....
      A bliski sojusz z ZSRR czym się różni od podobnego z USA?
      I żebym był dobrze zrozumiany - obalałem czynne "komunizm". Ale
      wyłaczne dlatego, że cofał nas w cywilizacyjnym rozwoju.
    • czuly-wojtek I dlaczego do ch...a pana naszego będę musiał 16.04.09, 23:45
      cierpieć za debilstwo rządu. Nie tylko ja ale i ponad 39 mln innych
      Polaków. Niby jak? KE zawiesi nas w prawach członka UE i
      eurosceptycy znowu będą górą... to jest chore. Dlaczego niewinni
      ludzie mają cierpieć za czyn, którego nie chcieli, o którym nawet
      nie wiedzieli? Gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka