gundyslaw 16.04.09, 08:55 POprosze o emisje tego nagrania przeciez to publiczna TV, wszedzie jest tak samo spieprzajcie dziady obowiazuje Tuskowych też. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
da_markos bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 09:30 ktora grube odszkodowanie przepila w rok wraz z cala dzielnica. teraz znowu zbieraja zlom. nie ma to jak ufundowac komus roczna libacje ze spolecznych (naszych) pieniedzy. tez tak chce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 09:47 Tamtego goscia, to akurat PAŃSTWO ZASTRZELIŁO NA JUWENALIACH - wiec odszkodowanie nalezało się jak psu zupa i obojętne, ze cały Grembach za nie pił i sie bawił - tak samo tobie nalezałoby się odszkodowanie, jakby ci zastzrelili córke, a ty oddałbys to odszkodowanie na ojca Rydzyka =to nie ejst istotne. A drugi punkt jest jasny - przed kamara wsytępowały np. smamotne matki z dziecmi, ktore jasno mówiły, z e bały sie tam mieszkać, bo libacje i menelstwo walesało sie dniem i nocą - one tez są wg ciebie menalami ? Wez człowieku idz. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:03 hermina5 napisała: > Tamtego goscia, to akurat PAŃSTWO ZASTRZELIŁO NA JUWENALIACH - wiec > odszkodowanie nalezało się jak psu zupa i obojętne, ze cały Grembach > za nie pił i sie bawił - tak samo tobie nalezałoby się > odszkodowanie, jakby ci zastzrelili córke, a ty oddałbys to > odszkodowanie na ojca Rydzyka =to nie ejst istotne. > > A drugi punkt jest jasny - przed kamara wsytępowały np. smamotne > matki z dziecmi, ktore jasno mówiły, z e bały sie tam mieszkać, bo > libacje i menelstwo walesało sie dniem i nocą - one tez są wg ciebie > menalami ? Wez człowieku idz. 1. kibola nie zastrzelili, jak szedl z pielgrzymka do czestochowy, tylko jak wpadl na juwenalia obić ryja studentom. np. tobie, badz twojej corce. mam nadzieje, ze jestes tak samo milosierna gdy ktos Cie grupa napadnie i bedzie chcial okrasc, badz cos wiecej. 2. jak tu wiele osob pisze panstwo musi w koncu rozroznic biednych na 2 kategorie. na tych, ktorzy nie chca z tego wyjsc (notorycznic alkoholicy, ktorzy przepijaja pieniadze od panstwa) i na tych, ktorzy chca to zmienic i czesto nie z wlasnej winy znajduja sie w takiej sytuacji zyciowej. tylko rzad ma to wszystko w d u p i e. latwiej wszystkich wrzucic do jednego wora i kazdemu dac po 500 zl. 3. czemu wiekszosc tych meneli, ktorzy tak psiocza na panstwo, nagle maja jakies oczekiwania wobec niego???. gdy przyjezdza policja i wymaga od nich porzadku jakos nie biora sobie tego do serca. typowa "mentalnosc kalego". ja olewam system, ale gdy mi sie zle przytrafi, to psiocze na ten system, ze mi nie pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:22 1. Byłeś na tych juwenaliach? Nie byłeś. Na tych samych Juwenaliach zastrzelili tez studentkę. Ciekawe kogo ona szła zabić, pobić, okrasc i zgwałcić. Nie wspomne o potrzelonych. 2. Nie wiem co państwo musi - wiem natomiast, ze wojewoda, prezydent czy ch... wie kto tam rządzi powinien beknać za to, z e kwateruje małe dzieci z patologią i nie widzi w ogóle w tym problemu. Jak kobieta z dziecmi ucieknie od alkoholika, to trafia tam na 10 takich, a dzieci sie uczą 'stosunków meidzyludzkich" 3. Nie wiem, jacy menele psiocza na to Państwo, nie znam ich - skoro ty ich znasz, to podziel sie ze mną tą wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:29 hermina5 napisała: > 1. Byłeś na tych juwenaliach? Nie byłeś. Na tych samych Juwenaliach > zastrzelili tez studentkę. Ciekawe kogo ona szła zabić, pobić, > okrasc i zgwałcić. Nie wspomne o potrzelonych. > > 2. Nie wiem co państwo musi - wiem natomiast, ze wojewoda, prezydent > czy ch... wie kto tam rządzi powinien beknać za to, z e kwateruje > małe dzieci z patologią i nie widzi w ogóle w tym problemu. Jak > kobieta z dziecmi ucieknie od alkoholika, to trafia tam na 10 > takich, a dzieci sie uczą 'stosunków meidzyludzkich" > > 3. Nie wiem, jacy menele psiocza na to Państwo, nie znam ich - skoro > ty ich znasz, to podziel sie ze mną tą wiedzą. 1. bezdyskusyjny jest fak, ze policja pomylila gumowe kule z ostra amunicja. tylko dlaczego zaczeli strzelac?? bo kibole zaczeli n a p i e r d a l a c studentow. mam pretense o to, ze rodzinie bandyty (bo jak nazwac kogos kto idzie z zamiarem obicia ryja komu na juwenalia) wyplacono astronomiczna kwote!!!!! czy to nie jest chore??? i o to mam tylko pretensje. 2. co do drugiego punktu sie zgadzam. nalezy baczniej sie przypatrywac komu i na co daje sie nasze pieniadze. 3. znam osobiscie i chocby takie przypadki jak z tv.niestety wielu ludziom mentalnosc kalego nie jest obca. skoro maja w d u p i e policje i straz pozarna, ktora nakazuje i zwraca im uwage odnoscnie spokoju to nie dziwne, ze dochodzi pozniej do takich tragedii. najgorsze jest wlasnie to ze cierpia pozniej male dzieci i tacy ludzie jak samotne matki oraz osoby ktore chca sie wyrwac z tego patologicznego srodowiska Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:37 1. mam pretense o to, ze rodzinie bandyty > (bo jak nazwac kogos kto idzie z zamiarem obicia ryja komu na > juwenalia) Powtarzam - byłeś na tych Juwenaliach? Widziałaeś jak ten chłopak obijał wszystkim ryje i rzucił sie na policjantów? widziłaeś jak ta 23 latka rzuca sie na policje i zaczyna im wbijać nóz pod zebro? Załujesz, z e kogoś ci nie zabili tam i nie dostaleś tak wysokiego odszkodowania odszkodowania, czy co? Derby i Juwenalia były 800 metrów od siebie - i policja wiedziaął o tym od tygodnia wczesniej - tylko tak sobie kule pomyliła, nie no spoko... 2. skoro maja w d u p i e > policje i straz pozarna, ktora nakazuje i zwraca im uwage odnoscnie > spokoju to nie dziwne, ze dochodzi pozniej do takich tragedii Na temat tego domu usłyszałam w TV, z e wielokrotnie zgałszano na policje problemy z patologią i zaprószenia - nie zrobiono nic. No wiec masz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:42 hermina5 napisała: > 1. mam pretense o to, ze rodzinie bandyty > > (bo jak nazwac kogos kto idzie z zamiarem obicia ryja komu na > > juwenalia) > > Powtarzam - byłeś na tych Juwenaliach? Widziałaeś jak ten chłopak > obijał wszystkim ryje i rzucił sie na policjantów? widziłaeś jak ta > 23 latka rzuca sie na policje i zaczyna im wbijać nóz pod zebro? > Załujesz, z e kogoś ci nie zabili tam i nie dostaleś tak wysokiego > odszkodowania odszkodowania, czy co? > Derby i Juwenalia były 800 metrów od siebie - i policja wiedziaął o > tym od tygodnia wczesniej - tylko tak sobie kule pomyliła, nie no > spoko... > > > 2. skoro maja w d u p i e > > policje i straz pozarna, ktora nakazuje i zwraca im uwage > odnoscnie > > spokoju to nie dziwne, ze dochodzi pozniej do takich tragedii > > Na temat tego domu usłyszałam w TV, z e wielokrotnie zgałszano na > policje problemy z patologią i zaprószenia - nie zrobiono nic. No > wiec masz odpowiedz. hermina, pogubiłas się w tym co piszesz :) zaprzeczasz już sama sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:55 Nikt nie zmusza do czytania, skoro ktoś gubi się w czytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:59 Droga Hermino! Wrzuciłaś do jednego worka studentkę i kibola. Może to i dobry chłopak był, ale czy nie sądzisz, że przepijanie pieniędzy, które są odszkodowaniem za jego śmierć jest delikatnie mówiąc niemoralne? Chodzi o to, że jeden za takie odszkodowanie wymurowałby synowi/córce ładny grób, a rodzina tego chłopaka może co najwyżej się tłumaczyć, że cały rok chleje z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 11:06 . Może > to i dobry chłopak był, ale czy nie sądzisz, że przepijanie > pieniędzy, które są odszkodowaniem za jego śmierć jest delikatnie > mówiąc niemoralne? A mozesz mi powiedzieć , jaki on mial na to wpływ, skoro juz nie zył? Mozna to oceniac, mozna potępiać, ale nie mozna stwierdzić - wypłacamy odszkodowanie za studentkę, za chłopaka nie , bo jesgo zycie było mniej warte. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 11:12 Chodzi o to, że to idzie z publicznych pieniędzy, z naszych podatków. Jak ciebie los walnie o glebę, to możesz co najwyżej dostać wielkiego kopa w tyłek i znikąd pomocy. Sąd lekką rączką przyznał odszkodowania rodzinom, tak najprościej. Ale trzeba przewidzieć też skutki takich działań. Przede wszystkim te pieniądze to nie jest wypłata ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 11:15 Można, bo to były nasze pieniądze, więc to my powinnismy mieć prawo do decyzji. Podejrzewam, ze zostalabys przeglosowana. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:20 > Można, bo to były nasze pieniądze, więc to my powinnismy mieć prawo do decyzji. > Podejrzewam, ze zostalabys przeglosowana. Tobie syna zastrzelili? Chyba nie. Sam tą kase cała dałeś ? Twoja była? Wyszarpali ci z geardła? Jakby Polacy meili nad tym głosować, to jeszcze by sprawdzili czy ta dziewczyna, którą zabili na Juwenalaich " nie dawała dupy na prawo i lewo" - jak to pisza na forach i ja tez by przełosowali, z eza nia tez odszkodowania nei będzie . Porzadna dziewczyna nie chodzi po Juwenaliach , to i jej nie zastrzelą. Nikt tak jak Polak nie uwielbia jak blizneimu dopieroli - wtedy mozna okazać miłosierdzie za pomoca paciorka. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:32 iluminacja256 napisał: > > > Można, bo to były nasze pieniądze, więc to my powinnismy mieć > prawo do decyzji. > > Podejrzewam, ze zostalabys przeglosowana. > > Tobie syna zastrzelili? Chyba nie. Sam tą kase cała dałeś ? Twoja > była? Wyszarpali ci z geardła? > > Jakby Polacy meili nad tym głosować, to jeszcze by sprawdzili czy ta > dziewczyna, którą zabili na Juwenalaich " nie dawała dupy na prawo i > lewo" - jak to pisza na forach i ja tez by przełosowali, z eza nia > tez odszkodowania nei będzie . Porzadna dziewczyna nie chodzi po > Juwenaliach , to i jej nie zastrzelą. > > Nikt tak jak Polak nie uwielbia jak blizneimu dopieroli - wtedy > mozna okazać miłosierdzie za pomoca paciorka. nie popadaj ze skrajnosci w skrajnosc. wyszydzanie i koloryzowanie czyis pogladow, opini jest najbardziej prostacka i pozbawiona merytoryki forma prowadzenia dialogu. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:35 > > Tobie syna zastrzelili? Chyba nie. Sam tą kase cała dałeś ? Twoja > > była? Wyszarpali ci z geardła? musisz miec na prawde ograniczone horyzonty, jesli tego nie czujesz. wszelkie takie spektakularne odszkodowania i pomoce sa z publicznych, czyli moich i twoich (jesli pracujesz) pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:41 wszelkie takie spektakularne odszkodowania i pomoce sa z > publicznych, czyli moich i twoich (jesli pracujesz) pieniedzy Jasne, nie zapomnij jeszcze o tym, z e nauczyciele też zerują na twoich pieniadzach, a przecież nic nie robią . Podobnie lekarze i policjanci. To wszystko budzetówka czyli zerowanie na twouich pieniadzach - oczywiscie tylko twoich, bo ja na pewno zeruję . Aha, i jestem katechetą, wiec zerują podwójnie. Nic w zasadzie sie w Polsc e nie dzieje, tylko wszyscy na tobie zerują . Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 14:02 iluminacja256 napisał: > Jasne, nie zapomnij jeszcze o tym, z e nauczyciele też zerują na > twoich pieniadzach, a przecież nic nie robią . Podobnie lekarze i > policjanci. Nauczysiele wykonują pracę za pieniądze podatników. Inną sprawą jest ocena efektywności tej pracy. Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy kwestią odszkodowania, a pensjami nauczycieli to Twoja sprawa. > Aha, i jestem > katechetą, wiec zerują podwójnie To też inna sprawa, katecheta nie jest nauczycielem religii (różnych) tylko katolickim indoktrynatorem. Ja osobiście nie życze sobie, żeby na to szły pieniądze z moich podatków. Państwo powinno być świeckie, a to w co wierzysz to Twoja prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:43 Przedstawiłam ci jasno konsekwencje głosowania nad tym, czy przyznać odszkodowanie. W wyniku głosowania , nie dostaliby odszkodowania ani chłopak ( kibol i menel), ani dziewczyna ( nie była studentką, tylko wpadla na Juwenalia sie pobawić. ) Prwda w oczy kole? Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 14:06 Kwestia odgórnego przyznawania odszkodowania jest wg mnie bezsensowna. Nikt przecież nie zna odpowiedzi na pytanie ile pieniędzy jest warte ludzkie życie. W takich przypadkach racjonalnym wydaje się ubezpieczenie na określoną kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 15:11 Jakoś trudno mi uznać kategorie - zastzrelony przez policję w trakcie pokoju za senswną formę uzpieczenia. No bo w takim razie , ja chciałabym sie ubepieczyć od gwąłtu . Mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 15:20 Zdziwię Cię ale możesz. Kwestia odpowiedniej umowy z ubezpieczycielem i późniejsze udowodnienie winy gwałcicielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 17.04.09, 10:38 Napisać mozna wszystko - papier wiele zniesie . Znalezc gwałciciela to juz odrębna sprawa - tzreba by sie ubezpieczyć dodatkowo od zachowań policji w sferze psychologicznej i jej inercji. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:51 hermina5 napisała: > 1. mam pretense o to, ze rodzinie bandyty > > (bo jak nazwac kogos kto idzie z zamiarem obicia ryja komu na > > juwenalia) > > Powtarzam - byłeś na tych Juwenaliach? Widziałaeś jak ten chłopak > obijał wszystkim ryje i rzucił sie na policjantów? widziłaeś jak ta > 23 latka rzuca sie na policje i zaczyna im wbijać nóz pod zebro? > Załujesz, z e kogoś ci nie zabili tam i nie dostaleś tak wysokiego > odszkodowania odszkodowania, czy co? > Derby i Juwenalia były 800 metrów od siebie - i policja wiedziaął o > tym od tygodnia wczesniej - tylko tak sobie kule pomyliła, nie no > spoko... blagam Cie - wierzysz w to co piszesz?? moze kibole przyszli spiewac wspolnie "barkę" ze studentami ku czci JPII. najlepsza odpowiedzia jest fakt, co pozniej rodzina zabitego chuligana zrobila z pieniedzmi. pomijam oczywista wine policji w zamienieniu kul. mam nadzieje ze za to ktos odpowiedzial. > 2. skoro maja w d u p i e > > policje i straz pozarna, ktora nakazuje i zwraca im uwage > odnoscnie > > spokoju to nie dziwne, ze dochodzi pozniej do takich tragedii > > Na temat tego domu usłyszałam w TV, z e wielokrotnie zgałszano na > policje problemy z patologią i zaprószenia - nie zrobiono nic. No > wiec masz odpowiedz. bo mamy chore panstwo. gdyby brutalnie zakazli libacji to od razu znalazloby sie 1000 obroncow praw czlowieka, z haslami, ze narusza sie godnosc ludzka. swoja droga ciezka oczekiwac jakis super standardow w bezplatnych mieszkaniach. czujniki dymu??? w ilu wspolnotach masz takie rzeczy, a tu od razu wrzaski, ze wszystko sie nalezalo i nic nie bylo. sorry czesto ludzie placa kupe kasy i maja warunki nie wiele lepsze niz ci ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 10:57 Dokładnie tak. Ja po wynajęciu mieszkania, za które płacę ciężko zarobione pieniądze, musiałem sobie remont na swój koszt zrobić, bo nawet płacąc, niewiele mogłem wymagać, a dodam, że co drugi właściciel lokum nie chciał mi wynająć ze względu na to, że mam dzieci. Więc wziąłem pierwsze lepsze mieszkanie, byle z odpowiednim metrażem, bo właścielce ani dzieci, ani kot, ani nic w zasadzie nie przeszkadzało. Zresztą, co drugie mieszkanie, które w życiu do wynajęcia oglądałem i co drugie, w którym gościłem, nie miało żadnych czujników ani tego typu bajerów. A tu ktoś wymaga nie płacąc cudów. Przecież menel taki czujnik ukradnie, nie ważne, że nie sprzeda, bo nawet do końca nie wie, co to, ale ukraść albo zniszczyć obowiązkowo musi, nie byłby żulem. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 11:02 >blagam Cie - wierzysz w to co piszesz?? Ja nie msuze w nic wierzyc - to ty w kołko produkujesz tu posty na temat tego, jakim to ten chłopak był kryminalista i lumpem, w zwiazku z tym, nie nalezało sie odszkodowanie za jego smierc - przy czym nie masz zielonego pojecia, kim był. Przy okazji - nie masz na to zadnego dowodu, orócz haseł w styklu --------> kibole nie spiewja barki oraz - on był chuliganem. A kim była ta zastzreliona dziewczyna - pytam po raz 3? Prwada jest taka jaka jest - organizatorzy nie pozabezpieczali obu imprez sensownie i jeszce pozabijali i poranili paru ludzi. I dlatego to odszkodowanie nalezy sie jak psu zupa . bo mamy chore panstwo. gdyby brutalnie zakazli libacji to od razu > znalazloby sie 1000 obroncow praw czlowieka, z haslami, ze narusza > sie godnosc ludzka. Szczerze watpie , z e znalazłby sie ktokolwiek.Póki co , jeszcze nie istnieje ruch broniacy chlania wódki na umór na widoku dzieci . wymyslasz jakieś nonsensy. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 11:10 Sam fakt zuzycia pieniedzy na alkohol wiele mowi o tej rodzinie. Watpie, by zabity kibol byl od nich lepszy, skoro uczestniczyl w zajsciach. Nie rozumiem dlaczego wrzucasz do jednego worka tego goscia i dziewczyne. Odpowiedz Link Zgłoś
freevolna Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 11:47 Nie jestem zbytnio w temacie - ale czy rodzice studentki tez dostali odszkodowanie? A jezeli tak - to czy tez je przepili? Bo wydaje mi sie, ze to jest podstawowe pytanie. Hermina ciagle broni rodzicow zabitego chlopaka i jego samego - i faktycznie moze nie powinnno sie krytykowac sposobu zuzycia odszkodowania - ale jezeli ktos sume odszkodowawcza przepija to nie czarujmy sie - nie stawia to odszkodobiorcow w pozytywnym swietle. Wydaje mi sie, ze cala ta sprawa jest kontrowersyjna - jedni pokazuja biedne, placzace matki z dzieckiem na reku a inni zapijaczonego menela. Wyposrodkowanie jest trudne bo tego typu skupiskach nigdy nie bedzie spokojnie. Przechodzac kolo takiego domu rozgladamy sie czujnie czy nas kto nie napadnie, nieprawdaz? Naturalnie, ze zal mi tych ludzi, ktorzy zgineli ... tych dzieci, ktore w tych warunkach musialy zyc. Ale zastanowmy sie dlaczego te matki z dziecmi sie tam znalazly? Dlatego, ze nie mogly zaplacic czynszu i je wyrzucono z mieszkan. Dlaczego nie zaplacila? bo moze jakis pijany kierowca zabil jej meza i zostala sama bez srodkow do zycia - i tu wracamy do tzw. "merituma". Jak ktos zginie na drodze i rodzina zostaje bez srodkow do zycia albo jak sie ktos spali a nie mial kasy na ubezpieczenie mieszkania to nikt nie leci z odszkodowaniem i pomoca finansowa. Nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka - ale wielu ludzi uwaza, ze wszyscy inni sa odpowiedzialni za ich niedole. Nie robia nic w kierunku by sie z tej niedoli wydobyc. I jak sadze tylko o to chodzi, wielu osobom wypowiadajacym sie we tym temacie. Boli bowiem kiedy ci pracujacy musza placic na tzw margines spoleczny. Przeciez ludzie placacy podatki nie zloscilby sie z powodu tego, ze panstwo zadbalo o odpowiednie warunki mieszkalne dla kobiet z dziecmi, ktore musialy uciekac od mezow tyranow. Natomiast zlosci utrzymywanie zapijaczonych nierobow. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:04 Hermino, A ty przypadkiem z rodzicami zabitego kibola nie piłaś? że tak zaciekle ich bronisz? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: bedzie jak z rodzina zabitego kibola 16.04.09, 12:26 Gdybys umiał czytać ze zrozumieniem, to dotarłoby, z e nie chodzi o rodziców chłopaka , ktrórego wdziecznie nazywacie kibolem i macie z głowy, ale o zasadę - to odszkodowanie nalezało sie tak samo za dziewczynę , jak i za chłopaka. Dziewczyna tez zdaje mi sie nei była studentką, a tylko przyszła na Juwenalia - to teraz co, moze zaczniemy ja puszczalska nazywać i z głowy? Szkalowanie jest bardzo łatwe, pozbycie sie tego gówna z twrzy - bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 a wjakim "hotelu"socjalnym jest lepiej" 16.04.09, 08:58 przecież tam mieszka w większości margines. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: a wjakim "hotelu"socjalnym jest lepiej" 16.04.09, 09:37 Jeżely komuś poczeba melyny, gospodarz zaprasza do Warsiawy, na ulyce Krakoske Pszedmeście 46. Na lyście trunków co prawda tylko tanie wyniacze, ale za to gruzynske co to je gospodarz uwyelbya. Cieciowy na bramie prosie mówyć, że do szanownego gospodarza na lybacje. Dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 08:59 czemu menele i patologie dostają mieszkania? nie lepiej żeby mieszkali w kontenerach? taniej oszczędniej a mieszkania dostana normalni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:05 zz26 napisał: > czemu menele i patologie dostają mieszkania? nie lepiej żeby mieszkali w > kontenerach? Zauważ, że piętra tego nieszczęsnego 'hotelu' to właściwie _były_ kontenery: ściany z blachy wypełnione jakimś łatwopalnym ociepleniem, ustawione na betonowym parterze. Czyli właściwie - to nie 'menele i patologie' mieszkali w mieszkaniach, ale odwrotnie: to normalni ale biedni ludzie mieszkali w niebezpiecznych kontenerach. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo011 Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:11 Dlatego mieszkania powinni dostac Ci co zasługuja na nie i beda dbać a nie wszyscy po kolei... inaczej przeniosą i gdzie indziej i "zabawa" sie powtórzy ;/ Jesli TVP zrobiła o tym materiał to niech teraz pokaże to... i pokaże ludzi którzy rzeczywiście są poszkodowani. Juz w relacjach było widac kto z tych porządnych a kto z menelstwa Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 10:48 Mieszkanie powinien mieć ten, kto na nie zarobił. Podobnie jest z ubraniem, jedzeniem, samochodem czy telewizorem. Nikt nie "powinien dostać", bo niby dlaczego inni mają kogoś utrzymywać? Niewolnictwo ponoć się skończyło. Ja nie mam zamiaru na kogoś pracować. mateo011 napisał: > Dlatego mieszkania powinni dostac Ci co zasługuja na nie i beda dbać > a nie wszyscy po kolei... inaczej przeniosą i gdzie indziej > i "zabawa" sie powtórzy ;/ > Jesli TVP zrobiła o tym materiał to niech teraz pokaże to... i > pokaże ludzi którzy rzeczywiście są poszkodowani. Juz w relacjach > było widac kto z tych porządnych a kto z menelstwa Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Nic za darmo! 16.04.09, 11:07 Dasz coś komuś za friko, to nie uszanuje, stara zasada. Jeśli go nie stać na lokum i bierze socjalne od miasta, niech chociaż remont zrobi, niech jakoś odpracuje ten prezent. Kolejka naprawdę potrzebujących na mieszkania socjalne nie maleje, a władza rozdaje lekką rączką deficytowy towar byle łachudrom. Bo łachudra przyjdzie, rozedrze mordę, nawet postraszy urzędasów, i mieszkanie się znajdzie. A prawdziwie potrzebujący i uczciwi ludzie na ogół wstydzą się swojej biedy i nie domagają się bezczelnie tego, na co inni pracują przez całe życie. Na moim osiedlu panuje zasada (co wynika z moich obserwacji), że jak ktoś nowy się wprowadzi, albo nie daj Boże nowy samochód sobie kupi, to tydzień, góra dwa, jakiś menel lusterko mu urwie albo lakier porysuje, żeby się człowiek za bardzo nie cieszył, żul nie pójdzie do uczciwej pracy, ale szlag go trafia, że komuś lepiej się powodzi, choć tyra po 12 godzin i na oczy nie widzi, jak do domu po nocy ściąga, a i tak ledwo go na używane auto z komisu i to jeszcze na raty stać. W Polsce są takie osiedla, miasteczka, gdzie wystarczy nie pić, nie wystawać pod budką spiwem, nie bić żony i pilnować dzieci, żeby reszta uznała, że się jest jakimś odmieńcem. Na moim osiedlu prawdziwą patologią są młodzi renciści wystający cały dzień pod blokiem albo wylegujący się na ławeczkach, którzy nielicznych, którzy zapieprzają na 8 do pracy mają za ostatnich frajerów i nieudaczników. Polska szwindlem, cwaniactwem i wódką stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: Nic za darmo! 16.04.09, 11:27 dokładnie tak jak mówisz, podpisuję się pod tym. cała polsza taka Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Przepraszam za "spiwem" 16.04.09, 11:53 Ku... mać, 8 lat podstawówki, 4 lata liceum, 5 lat studiów, a człowiek głupi i głupim umrze ;). Sorry za ten błąd, to chyba z nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:17 Jak to czemu??? Odpowiedź jest bardzo prosta menele to klasa rządząca w demokracji więc władza musi o meneli dbać gdyż to menele dają politykom prawo do rządzenia i dzielenia kasy uczciwie pracujących i płacących podatki ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:22 > czemu menele i patologie dostają mieszkania? tak niestety działa sprawiedliwość społeczna (nie mylić ze sprawiedliwością), uczciwy człowiek musi ciężko pracować na swój dach nad głową, menel i degenerat dostaje za darmo od gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z... 16.04.09, 09:03 Ale ten Prezydent Miasta dobry :). Teraz. Ja jednak myślę że to władze miasta i wszelkie nadzory powinny dostać w d... za ten pożar. Za brak nadzoru, za działania niezgodne z prawem, za zaniedbania. Gdyby budynek był sprawny i wszystkie instalacje działały sprawy by nie było. Teraz wszyscy rzucili się żeby pomagać, jacy oni dobrzy - nie ma mowy o odpowiedzialności właściciela budynku, nadzorów budowlanych. Gdyby to był prywatny budynek to właściciela by dawno wszelkie służby zaje...... a skoro impreza jest administracji to ręka rękę myje. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Państwowy czy prywatny - jaka różnica 16.04.09, 09:10 megas1 napisał: > Gdyby > to był prywatny budynek to właściciela by dawno > wszelkie służby zaje...... a skoro impreza jest administracji to ręka rękę myje E tam... W Warszawie był skandal właśnie w prywatnym domu opieki nad staruszkami, których tam głodzono i bito. Gdyby jakiś wolontariusz tego nie sfilmował i nie nagłośnił, to nie wiadomo jak długo to by jeszcze trwało. A przecież odpowiednie służby istnieją i podobno kontrolują. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bialek Re: Państwowy czy prywatny - jaka różnica 16.04.09, 09:46 tanczacy.z.myslami napisał: > E tam... W Warszawie był skandal właśnie w prywatnym domu opieki nad staruszkam > i, których tam głodzono i bito. Gdyby jakiś wolontariusz tego nie sfilmował i n > ie nagłośnił, to nie wiadomo jak długo to by jeszcze trwało. A przecież odpowie > dnie służby istnieją i podobno kontrolują. W dodatku ten dom opieki nie miał legalnych papierów, ale za to był kościelny i bez dokumentów dostawał farsę od państwa. No i czy został ktoś ukarany? Słyszał kto o tym? A jeżeli ktoś, to czy nie ten wolontariusz co nagrywał? > Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z... 16.04.09, 09:07 A teraz wybudujcie im apartamentowiec, najlepiej strzeżony i z basenem. No i z pubem na dole - z socjalną dopłatą do piwa... Odpowiedz Link Zgłoś
tomski666 dla wszystkich myślących 16.04.09, 09:10 www.wykop.pl/link/169868/ballada-o-zalobie-narodowej-martin-lechowicz Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z... 16.04.09, 09:11 "To nie jest tak, że mieszkanie w tym bloku, było jakąś katorgą". Szkoda dziadu, żeś tam nie mieszkał. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:26 Nie słyszałem o urzędowym przymuszaniu do mieszkania w mieszkaniach socjalnych - zawsze możesz jak każdy inny się wyprowadzić wynajmując bądź kupując własne mieszkanie. Mieszkania komunalne bądź socjalne to jakiś spadek po PRL - sam to widzę na własne oczy bo w budynku w którym mieszkam jest kilka mieszkań komunalnych - co lepsze znajdują się one na starym żoliborzu w warszawie, gdzie cena metra w tym budynku to ok 12 tys. - z mojej perspektywy sprawa wygląda tak że panstwo funduje nierobom i złodzejom lokale w ekskluzywnej dzielnicy warszawy - inna sprawa że jest to dla mnie przykład niegospodarności bo miasto sprzedając takie mieszkanie mogłoby kupić za jedno dwa tyle że na targówku bądz innej białołęce... Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu libacje to beda teraz jak dostana zapomogi 16.04.09, 09:20 od panstwa wodke beda taksowki przywozic a co!! sie bawic to bawic juz byla taki przypadek. policja postrzelila jakiegos chlopaka, odszkodowanie ze skarbu panstwa - ponad 100tys poszlo na wodke Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: libacje to beda teraz jak dostana zapomogi 16.04.09, 09:50 Nie postrzeliła, ale zastrzeliła na Juwenalaich z broni ostrej. Róznica jest spora. Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu Re: libacje to beda teraz jak dostana zapomogi 16.04.09, 09:57 to raczej nie to Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: libacje to beda teraz jak dostana zapomogi 16.04.09, 10:26 To własnie dokładnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu Re: libacje to beda teraz jak dostana zapomogi 16.04.09, 14:31 to w poznaniu tez postrzelono kogos podczas juwenalii? Odpowiedz Link Zgłoś
pekarpe Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z.. 16.04.09, 09:24 A co z działaniami prawnymi? Policja przychodziła codziennie i po 7 razy i co? Bibki toczą się dalej. Do kitu z takim państwem, które nie ma siły nawet na załatwienie takich prostych spraw. Zresztą uciążliwi lokatorzy mieszkają także w "porządnych" domach i tak samo mają gdzieś wizyty policji i innych tzw. służb. Bo ruszyć - a już broń Boże skrzywdzić - takich nie można, a porządni niech sami załatwiają (drogą sądową! - oczywiście na własny rachunek i ryzyko utraty życia i zdrowia) takie sprawy. Państwo potrafi jedynie ogłosić jakąś spektakularną akcję i ew.żałobę. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa_beta1 Przejeżdżałem niedawno obok nowowybudowanych 16.04.09, 09:24 domów socjalnych, wysprajowane, brudne. Pretensje do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:26 czy nie potrafisz skomentować tego bez robienia politycznej papki, lepiej milczeć niż pieprzyć głupoty ... Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Raj dla pijaków 16.04.09, 09:26 W Polsce pijacy traktowani są jak święte krowy.Wszystko im się należy.Od nic nic się nie wymaga i są skutki .Zabici na drogach, burdy w domach a teraz tragedia.Jak daje się mieszkanie to owszem rodzina tak ale pijak na odwyk.Słyszałam że bezrobotni alkoholicy są zobowiązani do posiedzenia w poradni aby dostać zasiłek ale chlać mogą dalej muszą wysłuchać tylko pierdoł nawiedzonych obrońców pijaków jak to oni źle robią .A może tak fora ze dwora pijesz nie masz mieszkania nie masz zasiłku nie masz pomocy.Weź się w garść a jak nie to na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Raj dla pijaków 16.04.09, 09:31 nowakowskaalbina napisała: > W Polsce pijacy traktowani są jak święte krowy.Wszystko im się należy.Od nic > nic się nie wymaga i są skutki .Zabici na drogach, burdy w domach a teraz > tragedia.Jak daje się mieszkanie to owszem rodzina tak ale pijak na > odwyk.Słyszałam że bezrobotni alkoholicy są zobowiązani do posiedzenia w > poradni aby dostać zasiłek > ale chlać mogą dalej muszą wysłuchać tylko pierdoł nawiedzonych obrońców > pijaków jak to oni źle robią .A może tak fora ze dwora pijesz nie masz > mieszkania nie masz zasiłku nie masz pomocy.Weź się w garść a jak nie to na > ulicy. Popieram w 100%. Niestety posiadam takiego menela w rodzinie :-/ Zadłużył mieszkanie, które dostał w spadku po rodzicach. W końcu spółdzielnia go zlicytowała. Poszedł mieszkać do mieszkania socjalnego, z wszelkimi wygodami i miał wszystko w d... :-/ Chlał dalej. I tylko łapy po kasę wyciąga do rodziny. Bo on taki biedny, bo w socjalu mieszka. Tylko, że ma to na własne życzenie. Nie żal mi takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z.. 16.04.09, 09:31 Nie od dzisiaj wiadomo, ze pewni ludzie sobie nie radza z zyciem. Spoleczenstwo i tak musi im zapewnic minimum dobr, ale w warunkach prostych tymniemniej bezpiecznych. Betonowe mieszkanie sie nie spali, co najwyzej jego wnetrze sie skopci. Niestety, trzeba rozrozniac wsrod klienteli opieki spolecznej kto i dlaczego tej opieki potrzebuje i twardo segregowac. Jest to klopotliwe, ale co w tym zyciu nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:32 anders76 napisał: > Nie od dzisiaj wiadomo, ze pewni ludzie sobie nie radza z zyciem. Spoleczenstwo > i tak musi im zapewnic minimum dobr, ale w warunkach prostych tymniemniej > bezpiecznych. Betonowe mieszkanie sie nie spali, co najwyzej jego wnetrze sie > skopci. > Niestety, trzeba rozrozniac wsrod klienteli opieki spolecznej kto i dlaczego te > j > opieki potrzebuje i twardo segregowac. Jest to klopotliwe, ale co w tym zyciu > nie jest ? dobrze powiedziane. amen Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 10:51 A niby z jakiej racji "musi"? Potrafisz uzasadnić, dlaczego "muszę" swoje cholernie ciężko zarobione pieniądze oddawać innym, w związku z czym od lat nie stać mnie, by pojechać na jakiekolwiek wakacje i odpocząć? anders76 napisał: > Nie od dzisiaj wiadomo, ze pewni ludzie sobie nie radza z zyciem. Spoleczenstwo > i tak musi im zapewnic minimum dobr, ale w warunkach prostych tymniemniej > bezpiecznych. Betonowe mieszkanie sie nie spali, co najwyzej jego wnetrze sie > skopci. > Niestety, trzeba rozrozniac wsrod klienteli opieki spolecznej kto i dlaczego te > j > opieki potrzebuje i twardo segregowac. Jest to klopotliwe, ale co w tym zyciu > nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
xvart Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 14:30 tylko jak ty chcesz posegregować meneli od tych, którym się w życiu nie udało? Wezwie takiego człowieka Pan Urzędnik, spojrzy jej w oczy i powie: pani jest menelem - do kontenera? Lokale socjalne to z definicji miejsce dla ludzi biednych. Bieda do pożywka dla patologii. Bo kiedy nie ma w życiu nadziei wtedy zostaje tylko wódka. I nie da się tego w żaden sposób zmienić. Tak jest w Berlinie, Londynie i Nowym Jorku. A są to państwa znacznie bogatsze od naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Już mamy winnych ,hurra.Urzedasy bezpieczne ! 16.04.09, 09:35 Nadzór budowalny,prezydent miasta,urząd lokalowy ...wszyscy byli ok! Winni ..menele.Nic to,że azbest,zdemontowana instalacja sygnalizacji pożaru,tragiczny stan techniczny budynku. Propaganda ,,wolnych mediów'' uratuje d..y urzedasów? Czekamy na medale ..dla dzielnych strażaków.Szczególnie dla tego co uciekł (patrz relacja jednego z ocalonych). No i premie na koniec roku dla urzedasów za...,,działania przy pożarze w kwietniu'' :)))))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
dellik Re: Już mamy winnych ,hurra.Urzedasy bezpieczne ! 16.04.09, 09:52 A sygnalizacja przeciwpożarowa zdemontowała się sama, tak samo jak gaśnice. Na wódkę nie było, to upłynnili co wartościowsze... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Azbest też sprzedawali :)))) 16.04.09, 11:48 dellik napisał: > A sygnalizacja przeciwpożarowa zdemontowała się sama, tak samo jak gaśnice. Na > wódkę nie było, to upłynnili co wartościowsze... ...bo sie sypał ze stropów :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dellik Re: Azbest też sprzedawali :)))) 16.04.09, 13:34 A to można na tym zarobić? Jak tak, to muszę pomyśleć o takim rozwiązaniu :D Odpowiedz Link Zgłoś
betakaroten Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z... 16.04.09, 09:39 Brawo!Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu. Ja bojkotuję żałobę narodową i cieszę się że nie jestem jedyną. Odpowiedz Link Zgłoś
klarisa Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:52 Ludzie!!!! CZy wy siebie słyszycie???? Dwu letnie dziecko, czy 4-letnie albo 11-letnie, 8-miesięczne walczące o życie w szpitału to menele i pijacy??????????? Tam zginęło prawdopodobnie 13 dzieci!!!! Ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:53 klarisa napisała: > Ludzie!!!! > CZy wy siebie słyszycie???? > Dwu letnie dziecko, czy 4-letnie albo 11-letnie, 8-miesięczne > walczące o życie w szpitału to menele i pijacy??????????? > Tam zginęło prawdopodobnie 13 dzieci!!!! > > Ręce opadają! Dzieci zginęły przez meneli i pijaków. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 09:57 nawet jesli zginely przez meneli i pijaków, to nie sami menelie i pijacy tam mieszkali - trochę szacunku dla człowieka , nie wiesz nigdy jak ci w zyciu pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 10:09 hermina5 napisała: > nawet jesli zginely przez meneli i pijaków, to nie sami menelie i > pijacy tam mieszkali - trochę szacunku dla człowieka , nie wiesz > nigdy jak ci w zyciu pójdzie. oczywiscie, ze masz racje. tylko jak ty pomozesz tym ludziom, napinajac sie i piszac frazesy przez internet. z checia dam i 1000 zl jesli bede mial pewnosc, ze te pieniadze nie trafia do matek i ojcow tych dzieci, ktorzy w 90% przypadkow przehulaja te pieniadze. znowu bedzie medialna akcja, rzuci sie tym ludziom pieniadze i kadzy bedzie mial spokojne sumienie. tym czasem wyrzadzami im jeszcze wieksza krzywde. bo w wiekszosci przypadkow bedziesz tylko naiwnym sponsorem roczej libacji. jesli to uspokoi twoje sumienie to Bóg z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 10:25 Wisi mi czy coś dasz czy nie dasz - to twoja sprawa . Ja wpłaciłam , ty nie wpłacisz, wiec po co sie tu produkujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 10:31 hermina5 napisała: > Wisi mi czy coś dasz czy nie dasz - to twoja sprawa . > > Ja wpłaciłam , ty nie wpłacisz, wiec po co sie tu produkujesz. I dobrze! Płać. Jak mohery na rydzyka :) Płać, oddaj im wszystko - będą mieli więcej na picie hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 10:40 Skoro to nie twoje pieniądze, to nie wiem po co sie wypowiadasz. Mozesz sobie kumulowac w skarpecie na kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 11:09 hermina5 napisała: > Skoro to nie twoje pieniądze, to nie wiem po co sie wypowiadasz. > > Mozesz sobie kumulowac w skarpecie na kryzys. I żebyś wiedziała. bo ja myslę o swojej przyszłości i nie mam zamiaru wyciągać ręki po cudze! ciężko pracuję na każdą złotówkę tak jak każdy porządny człowiek! I nie picie mi w głowie tylko przyszłość, czy za pół roku będę miała za co żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
vojtec_n Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 11:27 Kilkoro dzieci zostało poszkodowanych bo rodzica, a raczej matka z "partnerem" właśnie wracała od "znajomych". Mój syn ma 6 lat i jeszcze nigdy nawet na 3 minuty nie był w domu i na podwórku bez opieki. Z tego co słyszałem to w w/w "hotelu" praktyki zostawiania dzieci w domu i całonocne wyjścia do "znajomych" były codziennością. Teraz będzie przynajmniej z czym iść do tych znajomych. Przynajmniej jeden kieliszek za moje zdrowie jako sponsora proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 Re: Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i 16.04.09, 13:06 W podpisie masz: Bóg, z woli Boga. Więc o co chodzi. Myślenie ponoć nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 09:39 1. Podzielić domy socjalne na powiedzmy 3 kategorie 2. Oddzielić lumpów i meneli od ludzi którym coś nie poszło a którzy jakoś się zachowują. Dla starających się żyć normalnie - kategoria 1 3. 3 raz odnotowany na awanturze po pijaku - wypadasz do kategorii 2 4. Analogicznie w kategorii 2 5. Kategorię 3 umieszczamy w Bieszczadach albo gdziekolwiek min 50 km od najbliższego miasta. Ogólna zasada - starasz się - masz jakieś szanse, nie starasz się - spadasz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 09:54 To chyba piszesz o ZSRR - tam wysyłali w tajgę i dstawałes przydział społeczny : rodzice robotnicy - najwyzszy, rodzice inteligenci- najniszy. Zebyscie wy ludzie czasem czytali to, co piszecie. Nie przyszło wam do głowy, ze nawet jakby tam mieszkały zakonnice i zapruszyły ogień swieczką to ta chałupa poszłaby z dymem tak samo szybko, bo była zbudowana z materiałów silniej łatwopalnych niz drewno i wydzielajacych trujacy gaz przy paleniu Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 10:02 kobieto (???) co ty piszesz???? Do kopania rowów takich!!!! Prze***li swoje mieszkania, potracili pracę na swoje życzenie!!!! Jakoś zakonnicom coś takiego się nigdy nie przytrafiło! A w pijackich melinach są pożary... jakiś czas temu na działkach był pożar. jak się okazało libacja alkoholowa i zapruszony ogień! Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 10:31 >Do kopania rowów takich!!!! Tak, najlepiej od lat 7. Resztę utylizować, jak już jedni pokazali. > Jakoś zakonnicom coś takiego się nigdy nie przytrafiło Jakos nie widziałam nigdy, aby zakonnice mieszkały w kontenerze z poliuretanu, azbestu i tym podobnych ciekawostek. Zazwyczaj chroni je porzadna, wypalana cegła w pieknym połozeniu . Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 10:45 hermina5 napisała: > >Do kopania rowów takich!!!! > > Tak, najlepiej od lat 7. Resztę utylizować, jak już jedni pokazali. > > > > Jakoś zakonnicom coś takiego się nigdy nie przytrafiło > > Jakos nie widziałam nigdy, aby zakonnice mieszkały w kontenerze z > poliuretanu, azbestu i tym podobnych ciekawostek. Zazwyczaj chroni > je porzadna, wypalana cegła w pieknym połozeniu . maja to na co zapracowali. już lepsza myszoptica niż narkoman Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 10:53 Jasne, mieskzaja tam sami narkomani, alkoholicy, dziwki i złodzieje, rodzą sie juz tacy. A porzadki ludzie rodzą sie porzadni i porzadnie umierają . Miłego dnia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Tym ludziom można pomóc tylko w jeden sposób... 16.04.09, 11:12 Trzeba im dać pracę, nie pieniądze do ręki. A jeśli już jakaś materialna zapomoga to w formie produktów pierwszej potrzeby, żywności. Czegoś czego nie będą mogli sprzedać na wódkę. Z tą pracą to wiem doskonale, że większość podziękuje bo za jakieś tam 1000 złotych to on nie będzie się męczył. Wiem jaka jest mentalnośc tych ludzi. Nie mają żadnego wykształcenia, żadnego wyuczonego zawodu a chcą Bóg wie jakie wynagrodzenie za nic-nie- robienie. Ja na swoją pensję muszę ciężko pracować, wcześniej musiałam się uczyć, szkolić. Ale oni tylko potrafią biadolić jak to im ciężko i jak to ich los skrzywdził. Odpowiedz Link Zgłoś
cortox Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 12:00 wszyscy krzyczą ze był z azbestu.......a azbest sie nie pali. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 12:31 Za to produkuje taka ilosc oparów trucizny, ze zanim zdazysz sie spalić, to sie udusisz. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 12:37 iluminacja256 napisał: > Za to produkuje taka ilosc oparów trucizny, ze zanim zdazysz sie > spalić, to sie udusisz. wiekszego debilizmu dawno nie slyszalem. tym zdaniem rozwialas wszelkie watpliwosci, ze prowadzenie jakiegokolwiek dialogu z toba nie ma po prostu sensu. wpisz sobie w googlach "azbest" i doucz sie na czym polega jego szkodliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 12:47 > wiekszego debilizmu dawno nie slyszalem Zatem warto było produkować sie od rana na tym forum. wpisz sobie w googlach "azbest" i doucz sie na czym polega jego > szkodliwosc. A ty przeczytaj sobie jak zachowuje się azbest pod wpływem wysokiem temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 12:55 iluminacja256 napisał: > > wiekszego debilizmu dawno nie slyszalem > > Zatem warto było produkować sie od rana na tym forum. > > wpisz sobie w googlach "azbest" i doucz sie na czym polega jego > > szkodliwosc. > > A ty przeczytaj sobie jak zachowuje się azbest pod wpływem wysokiem > temperatury. pogrążasz się dziewczę tylko ;] Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 13:42 Przeczytałeś juz? Bo jak widze chemia była twoją kulawą stroną w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 13:52 kobieto nie osmieszaj sie wiecej!!!! sugerujesz, ze ludzie sie potruli szkodliwymi oparami, ktore powstaly z kombinacji: azbest + wysoka temperatura!!!! poprzyj swoja teorie odpowiednimi linkami!! powklejaj takie jesli - prosze!!! powklejaj rowniez linki odnosnie ofiar tego konkretego pozaru, ktore popieraja twoja teorie. blagam Cie, wklej jakiekolwiek linki potwierdzajace to co napisalas!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 13:57 Ty masz chyba problemy z chemią. Temperatura rozkładu i topnienia minerałów krzemianowych (czyli azbestu) to około 1500 stopnic C. Pożar budynku taki jak w Kamieniu Pomorskim to około 800 stopni C. Azbest jest praktycznie niepalny, a poddany działaniom wysokich temperatur nie wydziela żadnych lotnych toksycznych substancji. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: W normalnym kraju sprawa byłaby prosta. 16.04.09, 10:49 stary.gniewny napisał: > 1. Podzielić domy socjalne na powiedzmy 3 kategorie< i 7,75 POdkategorii,Stary i głupi jesteś co POmyliło ci się z gniewem Odpowiedz Link Zgłoś
eccehomo w tym kraju nie ma władzy, rządzi żul 16.04.09, 09:39 Po pierwsze - jest bezkarny, może terroryzować otoczenie. Po drugie - mentalnie: prawo jest skrojone na żula np. limit alkoholu we krwi dla kierowców (bo jak dureń zacznie pić to nie przestanie), projektowane zmiany zakazujące bicia dzieci (bo żul nie może nieraz poprzestać na klapsie i musi dzieciaka zatłuc) Cierpimy na tym wszyscy, zaczęło się to w późnym PRL-u i od jakichś 25 lat nie ma już władzy w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gileta To już jest przesada... 16.04.09, 09:40 Szanowni Państwo, Chcialabym podzielić się z Wami swoimi przemyśleniami nt tragedii w Kamieniu Pomorskim. Wczoraj w Radiostacji przeprowadzany był wywaid z ocalałymi ludźmi z pożaru i ich wypowiedzi mnie zbulwersowały ponieważ apelowali oni do narodu żeby nie przysyłać im, nie kupować małych telewizorów tylko PLAZMY! Duże, najnowsze telewizory bo one mają zabezpieczenia i nie dojdzie do żadnego zwarcia (ŻE CO??????????). Ubrania używane kazali zabrać, chcą nowe!!!! Sprzęt AGD też zażyczyli sobie nowy.... Naród łączy się z nimi w bólu, chce pomóc a oni stawiaja jeszcze jakieś wymagania. Polacy nie są zamożnym narodem, kryzys światowy dotyka każdego z nas i nas, NAS nie stać na na nowe rzeczy a oni stawiają jeszcze jakieś wymagania! Druga sprawa to ogłoszenie 3-dniowej żałoby narodowej. Uważam to za kompletną przesadę. We Włoszech w wyniku kataklizmu (na który nikt nie miał wpływu) zginęło blisko 300 osób i ogłoszony był 1 dzień żałoby a tu banda pijaków, nakomanów, degeneratów zapruszyła ogień i ogłaszana jest 3-dniowa żałoba???? Dlaczego nasze społeczeństwo zmuszane jest do czegoś, czego nie czuje?! Czy jak ktoś z nas lub naszej rodziny zginie tragicznie czy ogłaszana jest żałoba??? Czy ktoś podziela nasz ból??? Żałobę nosi się w sercu. Dlaczego odwoływane są imprezy, dlaczego młodzi ludzie nie mogą się bawić normalnie? Księża nawet wypowiadaja się że wystarczyłoby żeby każdy kto czuje potrzebę zmówił za nich pacierz, poszedł do kościoła, pomodlił sie i to by wystarczyło! Cała ta otoczka wokół tej tragedii odpycha mnie wręcz od współczucia!!! Czuję odrazę. Nie jesteśmy narodem ubezwłasnowolnionym! Panie Prezydencie, wiem że ma to na celu dobre wrażenie na Polakach przed wyborami, ale - nie tędy droga! Pozdrawiam, gileta Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 10:00 > jak czytam takie posty jak twój, to mi sie przypomina powódz we Wrocławiu, kiedy niektórzy mówili - dobrze tak tym cholernym Szkopom...Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: To już jest przesada... 16.04.09, 10:09 hermina5 napisała: > > jak czytam takie posty jak twój, to mi sie przypomina powódz we > Wrocławiu, kiedy niektórzy mówili - dobrze tak tym cholernym > Szkopom...Bez komentarza... No klękajcie narody.... Czy ty chora kobieto przeczytałaś co ja napisałam???? We Wrocławiu był kataklizm, jak we Włoszech!!!! Ludzie nie mieli na to wpływu!!!!!!!!!! Czy we Wrocławiu i we Włoszech zginęła banda pijaków??? Czy Wrocław i Włochy cierpiały/cierpią przez ich własną głupotę???? Czy Włochy i Wrocław stawiały jakieś wymagania co do ofiarności narodu???? NIE!!!!! Bo to byli normalni ludzie a nie sępy które czekaja na nowe dary z nadzieją że będzie co sprzedać i kupić alkohol, dużo alkoholu, morze alkoholu!!! Piszesz głupoty i ośmieszasz się tym! Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 10:16 Przeczytalam. Widzę w tym glównie jedno - egoizm. Całkiem niedawno, keidy zle się poczułam to własnie taki menelowaty zbieracz puszek odporwadizł mnie do domu. Zaden porzadny i dobrze ubrany cżłoweik nawet nie splunał - mogłabym siedzięc pod tym murem dwa dni. I własnie dlatego, zal mi takich ludzi jak ty, bo wszystko co widzisz to pijanych lumpów w tym hotelu, a ja widze tez sporo samotnych matek , małych dzieci i ludzi zdrowo pokiereszowanych przez zycie, którzy mieli to watpliwe szczęscie zostać zakwaterowani z patologią, a na dodatek stracili cały dobytek zycia - choc wiele tego nei było. itp. Dlatego sie tak nie rzucam, jak wesz na grzebeniu i nie marudzę o prezydencie, załobie, paciorkach i ksiezach. Bo chyba nie chciaąłbyś, zeby po spaleniu sie twojego domu ktoś odmóiwł za ciebie paciorek i przysłał ci z a małe , znoszone trampki. Oni tez nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: To już jest przesada... 16.04.09, 10:22 hermina5 napisała: > Przeczytalam. > > Widzę w tym glównie jedno - egoizm. > > Całkiem niedawno, keidy zle się poczułam to własnie taki menelowaty > zbieracz puszek odporwadizł mnie do domu. Zaden porzadny i dobrze > ubrany cżłoweik nawet nie splunał - mogłabym siedzięc pod tym murem > dwa dni. I własnie dlatego, zal mi takich ludzi jak ty, bo wszystko > co widzisz to pijanych lumpów w tym hotelu, a ja widze tez sporo > samotnych matek , małych dzieci i ludzi zdrowo pokiereszowanych > przez zycie, którzy mieli to watpliwe szczęscie zostać zakwaterowani > z patologią, a na dodatek stracili cały dobytek zycia - choc wiele > tego nei było. itp. Dlatego sie tak nie rzucam, jak wesz na > grzebeniu i nie marudzę o prezydencie, załobie, paciorkach i > ksiezach. > > Bo chyba nie chciaąłbyś, zeby po spaleniu sie twojego domu ktoś > odmóiwł za ciebie paciorek i przysłał ci z a małe , znoszone > trampki. Oni tez nie chcą. no dobrze - wszystko piekne co piszesz, tylko co ty robisz dla tych ludzi poza okazywaniem swego wspolczucia?? czy nie rozumiesz, ze wiekszosc ludzi tu piszacych nie chce sposorowac tym ludziom alkoholowych imprez??? bo do tego sie to ograniczy. damy kupe kasy i zostawimy tych lduzi samych sobie z ich ulomnosciami. nie tedy droga. na poczatek probonuje aby ci wszyscy bogaci dziennikaze, ktorzy tak udaja zal i oburzenie. zamieszkali z tymi ludzimi przez tydzien. niech przygarna ich pod swoj dach. wylewac udawane lzy, wiekszosc potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 10:45 Wiesz co, nie wiem, co ty masz za problem - mnie wypytujesz co robie dla bezdomnych , dziennikarzom kazesz z nimi mieszkać. Sorry, kolego, czy ja mam w nicku Marek Kotański? Czy deklaruję sie jako działacz społeczny? Napisałam wyraznie, ile mogłam tyle wpłaciłam - bo sama bym chciała, zeby w podobnej sytuacji ktoś coś wpłacił dla mnie, zamaist wylewać w necie setki postów na temat tego ze sobie sama zasłuzyłam i mam isc kopać rowy, a wsystko przechleje . Jeden przechleje , inny nie przechleje. Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gileta Re: To już jest przesada... 16.04.09, 11:22 hermina5 napisała: > Wiesz co, nie wiem, co ty masz za problem - mnie wypytujesz co robie > dla bezdomnych , dziennikarzom kazesz z nimi mieszkać. Sorry, > kolego, czy ja mam w nicku Marek Kotański? > Czy deklaruję sie jako działacz społeczny? > > > Napisałam wyraznie, ile mogłam tyle wpłaciłam - bo sama bym chciała, > zeby w podobnej sytuacji ktoś coś wpłacił dla mnie, zamaist wylewać > w necie setki postów na temat tego ze sobie sama zasłuzyłam i mam > isc kopać rowy, a wsystko przechleje . Jeden przechleje , inny nie > przechleje. > > Wszystko. > Działaczu społeczny, zrozum że naród polski nie chce sponsorować pijackich libacji! Niech sobie zapracują i chlaja za swoje! Te pieniądze nie trafią do potrzebujących matek i dzieci. Czy masz uspokojone sumienie że wpłaciłaś odpowiednio duzo pieniązków na narkotyki i alkohol? Jeśli tak - suuuper! Matka potrzebująca nie grymasi że dostaje dla dziecka używane ubranka!!! Matka menelica chce nowe bo wie że lepiej sprzedać i więcej da się zyskać na nowej rzeczy niż na używanej! wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 12:38 Działaczu społeczny, zrozum że naród polski nie chce >sponsorować >pijackich libacji! sorry, ale jakos nie przypominam sobvie, zebym wybierała cie na swojego narodowego rzecznika. Ja uwazam, ze naród polski NIE CHCE sposnorować kosciołów i katechetów w szkołach, ale jest do tego zmuszany. Z dwojga złego wolę już sponsorować dzieci meneli - oone jeszcze mogą z tego wyjsc. Problemem jest natomiast madra opieka socjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
xmak Re: To już jest przesada... 16.04.09, 13:26 chyba jesteś uosobieniem naiwności sądząc, że dzieci najwięcej z tego zobaczą ;] pomoc - ok, ale w formie żywności i ubrań... i to jeszcze nie przesadzając. Człowiek bardziej szanuje to co ma, kiedy sam na to zapracuje. Jeżeli coś już coś mają dostać to w formie ratalnej z udokumentowaniem wydatków i rozliczeniem miesięcznym, jeżeli środki zostaną wydane niezgodnie z przeznaczeniem(do ustalenia) wypłacanie ma zostać wstrzymane i osoba pobierająca pieniądze pociągnięta do odpowiedzialności, w końcu są to środki publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 13:45 >Człowiek bardziej szanuje to co ma, kiedy sam na to zapracuje Zabawne, ze takie teksty wygłaszają zazwyczaj ci, ktorym rodzice podarowali na 18 samochód , a pózniej babcia zapisała meiszkanie. Proponuję zatem zatrudnić ich dzieci w markecie na kasie - zapracują siobie na jedzenie i beda sie wtedy bardziej z niego cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
xmak Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:04 heh... nigdy nie miałem samochodu... ale mój ojciec miał... rozbił go po pijaku sprzedał i pił przez 2 tygodnie ;] i różnica jest pomiędzy szanowaniem rzeczy, a cieszeniem się z nich. Szacunek dla rzeczy przychodzi wtedy, kiedy wiesz ile pracy, czasu i wyrzeczeń kosztowało Cię, żeby sobie na nią pozwolić, a cieszenie się z nich przychodzi przy okazji ;) miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:06 Ja widuje takie efekty pomocy dla dzieci menelstwa w mojej okolicy. By ukrócić wydawanie kasy na alkohol opieka społeczna zamiast gotówki wydaje bony, do realizacji w marketach i lokalnych sklepach. Jeśli bon jest normalny komercyjny (np bony zakupowe carrefoura) menel wymienia go na gorzałę (niejednokrotnie to widziałem). Bony nie komercyjne (np opieki społecznej, towarowe, imienne itd) ulegają wymianie barterowej (dostałem kilkakrotnie np propozycje wymiany znacznej ilości pampersów za flaszkę). Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:36 Dobra, najleopeij neich zdechną z głodu pod gołym niebem, wtedy wszystko bedzie ok, naród zadowolony. no nie, damy im jeden bochenek chleba, na drugi niech sobie zarobią, bo wtedyu go uszanują. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:38 Jak dasz im bochenek chleba to i tak go jakoś wymienią na wódę. Gdyby na ten bochenek musieli zapracować jak każdy normalny człowiek to może by było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
xmak Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:46 dokładnie tak jak piszesz, bo nie ma innego wyjścia ;] ...ale idąc Twoim przykładem, kiedy zaczną być głodni może w końcu się ruszą i zrobią coś ze swoim życiem... w końcu na razie im wygodnie, więc po co się mają wysilać... nie mówię o matkach samotnie wychowujących dzieci(chociaż zdarzają się i takie, które mają co pić właśnie dzięki dzieciom, dzięki nim też jeszcze ich nikt nie wywalił na bruk) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:51 Ok. Juz wiem co ci powiem, kiedy spali ci sie meiszkanie z dorobkiem całego zycia - od komputera, przez dokumenty, matkę i dzieci i zostaniesz w tym , w czym stałeś, tzn, w gaciach na ulicy. Powiem ci - rusz sie i idz do roboty. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
xmak Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:54 //////////////////////////////////////////////////////////////////// chyba jesteś uosobieniem naiwności sądząc, że dzieci najwięcej z tego zobaczą ;] pomoc - ok, ale w formie żywności i ubrań... i to jeszcze nie przesadzając. Człowiek bardziej szanuje to co ma, kiedy sam na to zapracuje. Jeżeli coś już coś mają dostać to w formie ratalnej z udokumentowaniem wydatków i rozliczeniem miesięcznym, jeżeli środki zostaną wydane niezgodnie z przeznaczeniem(do ustalenia) wypłacanie ma zostać wstrzymane i osoba pobierająca pieniądze pociągnięta do odpowiedzialności, w końcu są to środki publiczne. //////////////////////////////////////////////////////////////////// EOT Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:57 >Jeżeli coś już coś mają dostać to w formie ratalnej z udokumentowaniem wydatków > i rozliczeniem miesięcznym, jeżeli środki zostaną wydane niezgodnie z > przeznaczeniem(do ustalenia)... To takie wspaniełe, z epozwalasz kupic chleb na raty . O dzieki ci! A robotę przy rozliczaniu znajdzie 15 urzedników! Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:05 Iluminacja ty mi wyglądasz albo na starego ideowego komunistę albo na młodą osobę z wizerunkiem Che na piersi w myśl zasady "kto nie był za młodu socjalistą... itd". Cóż z komunizmu, podobnie jak z pieluch się wyrasta, zwłaszcza jak rodzice przestają Cię utrzymywać i samemu się pracuje na własny majątek. PS. Jak tam szkolenie z chemii i własności fizycznych azbestu? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:21 To fascynujące, ze raczyłeś sie podzielić ze mna swoimi wyobrazeniami i fantazjami, ale : - to juz tylko twoje problemy i urojenia na temat konfekcji, majatku i wieku , ja niestety, nie moge ci w zaden sposób pomóc w tej dziedzinie - przyznam, ze przerywnik sie przydał, problem w tym, ze niczego nei wniósł do dyskusji oprócz przypowiesci ludowej o wyrastaniu z ideologii, która nie wiedziec dlaczego, nei dotyczy katolicyzmu - a temu zdecydowanie blizej do zasady pomocy bliznim. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:26 Taki oftop to był i luźne spostrzeżenia ale nic personalnego. A co do katolicyzmu, to spokojnie ale naród stopniowo też z tego wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
xmak Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:14 tak właśnie... chleb na raty... miesięcznie będzie im wypłacane 20 groszy... i jeszcze pod koniec każdego miesiąca ma im zostać co najmniej 10 groszy... zbyt bardzo koloryzujesz swoje wypowiedzi popadając w jakieś dziwne nierealne skrajności urzędnicy socjalni są... więc po co ich więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 14:55 Ja myślę, że twój przedmówca podobnie jak ja i każdy normalny ciężko pracujący człowiek ma swój majątek ubezpieczony od takich zdarzeń. I w przeciwieństwie do Ciebie w przypadku takiego losowego wypadku łapy po publiczną forsę nie wyciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:04 Nie bój sie, ja sobie w wypadku takiego zdarzenia spokojnie zdechnę, zeby ci zrobić przyjmnosc i zebys mógł pokazywać jak kończą ci, którzy nie są egosistami i uwazają , z e ich podatki lepeij sprawdza sie w pomocy dla innych niz w płaceniu na katechetów i wypasione brzuchy kleru:) Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:06 Ale ja również jestem przeciwnikiem płacenia na kler więc twój argument do mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:23 To nie argument, a stwierdzenie faktu. Skoro jestes przeciwnikiem, ale od ponad 10 lat kazdy ma to w dupie, to policz sobie ile juz napłaciłeś, choc nie chciałeś . Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: To już jest przesada... 16.04.09, 15:31 Cóż nic nie mogę na to poradzić podobnie jak z płaceniem na meneli bo własnej partii bliskiej mi ideowo założyć nie mogę by uprawiać politykę na swój sposób bo raz że brzydzi mnie grzebanie w gó...e a dwa będąc jednocześnie antyczarny i antyczerwony raczej nie miał bym wielkich szans w jakichkolwiek wyborach, mając za wrogów politycznych dwie główne siły polityczne w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu ah kumaterstwo 16.04.09, 13:04 widze ze lubisz sobie dorze wypic w melinie... odruch pawlowa mocno cie chwycil na mysl o tym morzu wodki co panstwo zaraz ci da Odpowiedz Link Zgłoś
krog7 Ppocenty Misiek, tylko to jest ważne 16.04.09, 12:04 1. Tylko procenty są ważne dla naszych miłościwie rządzących, cała ta tragedię oceniają wyłącznie pod kątem sondaży i wahań procentów poparcia. 2. jak się uważnie sprawie przyjrzeć winę przede wszystkim nie ponosi straż , inspektor budowlany czy burmistrz, ale BRAK uregulowań prawnych dotyczących ochrony, zasad funkcjonowania tego typu obiektów. Kto za to odpowiada ? Rząd i sejm, czyli miłościwie nam nierządzący. Ale ustawy dotyczące spraw socjalnych nie "sprzedają" się na pierwszych stronach gazet. Na tych stornach sprzedają się żenujące awantury polityczne, nie nieróbstwo i brak kwalifikacji posłów czy ministrów. 3. Na jeden typowy powiat w Polsce przypada po 1-2 strażaków od kontroli i 3-4 inspektorów budowlanych. na około 2 tys podmiotów gospodarczych i 5-10 tys budynków. I kto tu mówi o możliwości kontroli? W dniu wczorajszym rząd zaproponował zmianę ustawy prawo budowlane wg której nie należy zgłaszać przebudowy obiektów budowlanych. Nadzór nad całością inwestycji miałby tylko kierownik budowy na garnuszku właściciela obiektu. Bravo ... sytuacja jak w kamieniu pomorskim, teraz jasno zalegalizowana przez rząd. 4. No i media .... Teraz w każdym zakątku kraju rzuciły się na organy kontrolne i podobne obiekty, głoszą sensacje na pierwszych stronach gazet. Czy jednak jakikolwiek artykuł rozważał środki zaradczcze? Nie, tylkos ensacyjne, sprzedajace się wypowiedzi. Oto Polska w całej okazałości. Zepsuta od głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 A dziennikarze mieli pełne usta frazesów, nie tylk 16.04.09, 09:41 ci telewizyjni, którzy zamiast rzetelnie informować o tym, o czym wszyscy i tak wiedzieli - że w dużym stopniu mieszkają tam osoby z marginesu społecznego i któraś z nich po prostu zaprószyła ogień z papierosa, jak odważnie ujawnił G. Schetyna. Jeśli polskie prawo zezwala kwaterować tzw. element razem np. z niezaradnymi społecznie rodzinami z małymi dziećmi, to ciekawa jestem, kto takie prawo uchwalił? Niech zatem rząd je zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
martica przeciez to byl hotel socjalny, nie marriott! 16.04.09, 09:42 Trzeba było płacić za swoje wczesniejsze normalne mieszkania, nie chlać i nie demolować ich. A się nie płaciło, chlało, robiło dzieci i wymuszało współczucie i żal pracowników spółdzelni - ma dzieci, to nie wyrzucę... A potem trafiliście do hotelu socjalnego - Marriotta byście chcieli od razu? Jakim prawem inni mieli za was płacić (!), a ci inni wcale nie muszą byc w lepszej sytuacji ale mają ine prorytety - zamiast dzieci i wódki woleli placić za mieszkanie i oszczędzać na czarną godzinę. Ale oczywiście powiniście zachowac stare mieszkania, a państwo wam powinno pomóc - a won od państwowego! Smieszy mnie to narzekanie na warunki - za karę dostali to mieszkanie! Bo nie płacili za 'normalne', demolowali je itd. I tak w 90% powinniście wylądowac na ulicy. A zaprószneie ognia - normalka - przeciez tam 'normalni', 'kulturalni' ludzie nie mieszkali. TYlko margines. Oczywiscie szkoda ludzi, ale nie przesadzajcie - studenci mieszkaja niejednokrotnie w podobnych warunkach (Stare Jelonki). Ściany są z płyty pilśniowej, nieszczelne okna, brak lodówek i normalnych sanitariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama W Marriocie też libacje na okrągło tylko alkohole 16.04.09, 10:29 lepsze > Re: przeciez to byl hotel socjalny, nie marriott! Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Życie mieszkańców spalonego hotelu: libacje i z... 16.04.09, 09:45 to oznaka dobrobytu,bimber i wysypiska smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Z menelami trzeba inaczej 16.04.09, 09:48 Pora przestać się bawić w ceregiele - bo widać do czego to prowadzi . Pora takich zamykać w obozach pracy i odwyku . Pora także i w szkole zaprzestać takiego łagodnego traktowania zwykłych chamów , ćpunów i chuliganów stadionowych bo takie skutki są jak przy ptym pożarze . Tracą i giną niewinni ludzie . Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Z menelami trzeba inaczej 16.04.09, 10:04 Po co tak radykalnie? Wystarczyło by zatrudnić kogoś do pilnowania takich miejsc, zwykłego portiera czy dwóch z jajami, którzy albo wygonią nie proszonych gości-meneli albo zadzwonią po agencję ochroniarską. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Z menelami trzeba inaczej 16.04.09, 14:45 I jeszcze co? Traktujmy tych ludzi jak dorosłych - rozumiem że ktoś mógł wpaść w tarapaty i potrzebuje pomocnej dłoni żeby się podnieść i dla takich ludzi są właśnie takie lokale - ale przecie nie mozna robic z tego rozwiazania na całe życie, ubezwłasnowolniając tych ludzi socjalem więc taki lokal powinien być przyznawany na 3 miesiące a w wyjątkowych sytuacjach pół roku - inaczej bedziemy popierali inwalidztwo społeczne Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Z menelami trzeba inaczej 16.04.09, 14:55 więc taki lokal powinien być przyznawany na 3 > miesiące a w wyjątkowych sytuacjach pół roku Ciekawe co sie zmieni przez 3 miesiace? Odziedziczą spadek czy wynajma mieszkanie za pensje 8000zł>? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Tak jest we wszystkich "socjalnych hotelach" 16.04.09, 09:50 To nie są hotele ...to są przechowalnie byłych i obecnych kryminałów.Jedni wyszli z pierdla i miasto w ten sposób zapewnia im "powrót" do społeczeństwa a inni ,tylko czekać jak tam trafią...a miedzy nimi matki z dziećmi, które z powodu właśnie takich typków wolały uciec do "socjalu" niż mieszkać pod jednym dachem z alkoholikiem ,który tłucze codziennie całą rodzinę. Pomoc socjalna jest tylko pustym frazesem w całej Polsce....władcy miast maja problem z głowy,policja problem na głowie a pracownicy organizacji socjalnych spokojną głowę bo mają dzięki temu prace i niezłą kasę. To jest wszystko CHORE...tak jak chory jest osobnik ...twórca znanego powiedzenia ..."SPIEPRZAJ DZIADU".... Z za pancernej szyby.... tnij.org/cz2c świat wygląda inaczej a braciszek PiSprezio robi przy okazji aferę ,że nie został powiadomiony o tym co każdy normalny człowiek wiedział od kilku godzin.... Odpowiedz Link Zgłoś