extrafresh 06.05.09, 09:11 Pasjonująca wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cillian1 Re: Lubelszczyzna: Sąsiad Kory remontował posiadł 06.05.09, 10:19 > Pasjonująca wiadomość! bo ty lubisz sponsorować sąsiada, tak? :D Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Strasznie czepialska się zrobiła na starość 06.05.09, 13:05 Sąsiad musiał zadbać o swoją chałupe bo czyż Kora chciałaby mieszkac obok walącej się rudery? Dbał o otoczenie JEJ chałupy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Strasznie czepialska się zrobiła na starość 06.05.09, 15:44 Ludzie NAUKI i KULTURY (piszę dużymi literami także przez szacunek dla Kory !) często bywają lekkomyślni,łatwowierni i naiwni! Won z takim sąsiadem ! <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Strasznie czepialska się zrobiła na starość 06.05.09, 16:18 Typowy developer. Czego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kielcenoca U mnie jest bardzo podobnie .. 06.05.09, 10:25 z tą różnicą , że sąsiad sam się " sponsoruje " , włamując mi się do domku od czasu do czasu . To tak zwany sponsoring wymuszony :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: U mnie jest bardzo podobnie .. 06.05.09, 11:33 możesz zainstalować pułapki na dzika albo coś, potem wypierać się, że nie wiesz skąd to się wzięło, nie udowodnią. Tylko zakładaj je w rękawiczkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kielcenoca Re: U mnie jest bardzo podobnie .. 06.05.09, 14:57 Z tym dzikiem , to trafiłeś . Sąsiad wygląda , szarżuje i " pachnie " jak dzik . Nie sposób się z nim zasymilować . Trzeba zapolować . Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: U mnie jest bardzo podobnie .. 06.05.09, 15:29 cillian1 napisał: > możesz zainstalować pułapki na dzika albo coś, potem wypierać się, że nie wiesz > skąd to się wzięło, nie udowodnią. Tylko zakładaj je w rękawiczkach ;) Opowiem wam podobną historię któr działa sie przed wojna i opowiadał mi dziadek. Dziadek zawsze na zimę szykował drzewo do palenia i układał w sterty. Ale jak przyszedł okres palenia to ktoś ciągle podkradał drzewo i nie mogli go złapać. Wreszcie wpadł na pomysł i do częsci polan powkładał pociski ale te większe. I któregoś razu słyszą póżnym wieczorem wybuch. Wychodzą i patrzą a tu u sąsiada rozleciał się piec w domu. I od tej pory drzewo przestało ginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Lubelszczyzna: Sąsiad Kory remontował posiadłoś.. 06.05.09, 11:44 Kiedyś miałam podobną sytuację. Co z tego, że wygraną w sądzie, skoro straciłam serce do swojego domu na długie lata? Bardzo ciężko jest budować dom "na odległość", ale wygrana sprawa dała metkę sąsiadowi. Minęło wiele lat, a on jest dalej nazywany złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman sąsiad niestety pozostanie 06.05.09, 12:37 i trzeba z nim żyć oj naiwna, naiwna czy od umowy z sąsiadem zapłacono VAT Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman oj naiwna, naiwna 06.05.09, 12:35 a takie mądre tyrady wygłasza w zparzyjaźnionych TV Odpowiedz Link Zgłoś
abnet Re: oj naiwna, naiwna 06.05.09, 12:51 mądra zgrywa i co obudziła się Pani :) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk zwisaja mi problemy jakies tam "gwiazdy" 06.05.09, 12:41 Sprawą powinien zainteresować się Urząd Kontroli Skarbowej, czy wszystkie podatki popłacone ma ta "gwiazda". Odpowiedz Link Zgłoś
zosima Kora ma gest... 06.05.09, 13:28 Nie zauważyła, że coś co powinno kosztować niecałe 400 tysięcy kosztowało ją prawie dwa razy drożej. A może do głowy jej nie przyszło, że stary znajomy nie jest kryształową postacią? A tu troszkę o koledze Jarosławie O.: www.roztocze.com/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=94 Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Czy to przypadek ? 06.05.09, 16:37 "Od dziesięciu lat mieszka tu Jarosław O., reżyser teatralny i telewizyjny, współtwórca i dyrektor programowy Międzynarodowego Festiwalu Romów w Ciechocinku." Tak się wczuł w zwyczaje niektórych członków tej społeczności ? Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Lubelszczyzna: Sąsiad Kory remontował posiadł 06.05.09, 13:55 jak ją lubię, to chciałoby się powiedziec - głupich nie sieją... rozumiem, ze mozna dać się zrobić na kilkaset zl. Można na parę tysięcy, jak ktoś się nie zna. Ale na 300, to już z całym szacunkiem trzeba być niedorozwiniętym Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Sąsiad Kory remontował swój dom za jej pieniądze 06.05.09, 14:21 KORA W BLIŻOWIE Drukuj Gwiazdy estrady ciągnie na prowincję - Artyści są w porządku. To ludzie kulturalni, obyci, inteligentni, zamożni, a takich sąsiadów chciałbym mieć - uważa Jarosław Orłowski, właściciel kilkunastu hektarów ziemi we wsi Bliżów. Pierwszą z jego sąsiadek jest Kora Jackowska, która kilka miesięcy temu kupiła od Orłowskiego gospodarstwo. Gwiazda chce robić wina, nalewki, octy i przetwory owocowe, marzy się jej rolnictwo ekologiczne. W promieniu kilometra nie ma ani jednego zamieszkanego domu. Asfaltowa droga skończyła się we wsi, więc żeby trafić do celu, trzeba iść pieszo przez pola. Z dala od cywilizacji, w całkowitej głuszy swój dom urządza Kora Jackowska, wokalistka grupy Maanam. Nie tylko jej spodobało się tutaj. Od dziesięciu lat mieszka tu Jarosław Orłowski, reżyser teatralny i telewizyjny, współtwórca i dyrektor programowy Międzynarodowego Festiwalu Romów w Ciechocinku. Niewykluczone, że tuż obok nich budowę swojej letniego domu zacznie Stanisław Sojka. Jak się dowiedzieliśmy, ostatecznej decyzji jeszcze nie podjął, ale konkurencją dla Roztocza są okolice Puszczy Białowieskiej i Kampinoskiej. - Staszek Sojka bardzo lubi ten rejon Polski. Pierwszy raz przyjechał do Zamościa 25 października 1982 r., na oficjalne otwarcie Klubu Jazzowego "Kosz" - wspomina Grzegorz Obst, prezes Zamojskiego Stowarzyszenia Jazzowego. Artystów przyciąga do nas pozytywny klimat miasta, ludzie, piękno przyrody. Cisza, spokój, krowa pasąca się za płotem, to dla nich egzotyka - dodaje. Bliżów to wieś położona na zachodnim skraju gminy Adamów. Gwiazdy estrady nie są już żadną sensacją dla jej mieszkańców. - Orłowski to się nawet zameldował, tak mu się spodobało. A Sojka i Jackowska często przyjeżdżają w lecie. W ciągu roku też się pokazują, ale rzadziej. O, nawet teraz widać ślady opon. Widocznie niedawno ktoś tam jeździł. To na pewno terenówka, bo innym tam nie dojedzie - opowiadają mieszkańcy wsi. Właścicielem ziemi na tzw. kolonii jest Jarosław Orłowski. Przez kilka lat skupował działki wokół swojego gospodarstwa, aby scalić kilkunastohektarowy grunt w jedną całość. Nie chce powiedzieć, za ile sprzedał Korze ziemię razem z zabudowaniami. - Chcę aby ta ziemia była droga. Żeby nie każdy mógł sobie pozwolić na kupno gruntu ode mnie. Nie chcę, aby w tym pięknym miejscu rozrosło się ohydne „daczowisko” z identycznymi domkami – tłumaczy J. Orłowski. - Na Górze są dwa gospodarstwa. Stare domy, stodoła, oprócz tego ziemia z sadem. Razem ponad 4 ha. Ile zapłacili, nie wiemy. Ale rozsypujący się dom z 30-arową działką sąsiad sprzedał za 7 tysięcy. Tamci zapłacili chyba niewiele więcej. Ale tego trudno się dowiedzieć, bo to wolny rynek, a poprzedni właściciele już nie żyją – wyjaśnia Jan Przegon, sołtys Bliżowa. -Pierwszy raz przyjechałem na Roztocze w odwiedziny do kolegi, który pochodzi z tych stron. Wprawdzie wcześniej przyjeżdżałem do Zamościa na licealne obozy teatralne, ale dopiero jako dorosły człowiek dostrzegłem piękno i tradycję tego miejsca. Postanowiłem je ożywić – wyjaśnia Orłowski. Każdy z budynków będzie odrestaurowany, powstanie niewielka oczyszczalnia ścieków, piwnice będą połączone podziemnym przejściem – oprowadza nas po swoich włościach reżyser. Tuż obok domów wybudujemy scenę, gdzie będzie można realizować spektakle telewizyjne, koncerty, kręcić filmy. – To bardzo dobrze, że takie sławy, zjeżdżają w nasze strony. Może wzrośnie wartość gruntów, może za Korą i Orłowskim przyjadą kolejne gwiazdy. Gmina staje się atrakcyjna pod względem turystycznym – cieszy się Dariusz Szykuła, wójt Adamowa. Na razie sławni gospodarze mieszkają raczej w spartańskich warunkach. W każdym domu jest tylko miejsce do spania, łazienka i stary (działający) piec chlebowy, który ogrzewa dom. Dlaczego Kora kupiła dom właśnie w tym rejonie Polski? - Przyjaźnimy się już 30 lat, często mnie tu odwiedzała. Urzekło ją piękno tego miejsca, przyjaźni ludzie, żyjący w zgodzie z naturą, tradycją i sąsiadami. Tu nikt nie kradnie, żyje się spokojnie i znacznie wolniej niż w Warszawie. Mazury czy Bieszczady są już tak przepełnione , że prawdziwego miejsca do odpoczynku szuka się w najodleglejszych zakątkach Polski. Takich wsi, jak Bliżów, jest już w kraju coraz mniej – podsumowuje J. Orłowski. Marta Borowska Tygodnik Zamojski 12.05.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: Kora jak Jan Maria Rokita 06.05.09, 14:41 Dożywotnia przynależność do zespołu Maanam.Kora to Kora,a według informacji Maanam zostął zawiesił działalność w 2008 roku.(Maanam,zesół tytan,ważniejszy od Niemena ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Problemy peerelowskiej gwiazdki wystawowej 06.05.09, 15:09 Niezle sie odnalezli w nowych czasach ci, ktorzy dawniej reklamowali "swobody" socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Majac takich przyjaciół 06.05.09, 15:53 nie potrzebujemy juz wrogów, a swoją droga kochajmy sie jak bracia ale rozliczajmy sie jak żydzi- dlaczego nie spisała z nim umowy? Dlaczego nie dał jej sąsiad potwierdzenia że wziął pieniądze i jaką kwotę wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A swoją drogą to dość późno zauważyła ... 06.05.09, 16:42 ubytek paruset tysięcy ... nie to co przeciętny Kowalski, który od razu zauważa, że go rąbią w sklepie na złotówki, no ale przeciętny Kowalski to zwykła kutwa i dusigrosz małostkowy co to dochodzi każdego grosza a nie wielka gwiazda co zauważa, że coś jest nie tak jak sumy są 100 000 razy większe ... to się nazywa serce dla bliźniego i gest ;)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
poolok Sąsiad Kory remontował swój dom za jej pieniądze 06.05.09, 16:49 ja lubie :D change.menelgame.pl/change_please/7180901/ Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jaki "partner życiowy"? Konkubent to się nazywa 06.05.09, 16:56 po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Jaki "partner życiowy"? Konkubent to się nazy 06.05.09, 17:46 Coś mi jakby 300 koła brakuje... ale jesteś pewna? No jakoś tak mi się zdaje... Nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Jaki "partner życiowy"? Konkubent to się nazy 06.05.09, 19:32 prościej: kochanek. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Lubelszczyzna: Sąsiad Kory remontował posiadłoś.. 06.05.09, 18:21 To b.nieprzyjemny spor no i kosztowny. Zarobia adwokaci na oszustwach i pokrzywdzonych ludziach. Miejmy nadzieje, ze wygra proces Pani Kora - ale jesli sasiad policzy sobie za swoja prace ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Typowe sk... polskie. Numer znany od lat. Faktury! 06.05.09, 18:26 Dlatego bierzemy faktury i pokwitowania ... nawet od znajomych i rodziny. W sumie rodzinie mozna dac kredyt zaufania... raz... a potem juz nie i bierzemy papiery albo nie dajemy pieniedzy i koniec gadki. Tez mialem wpadke... ale osoba wie ze nigdy pod zadnym pozorem (nwet w przypadku wymuszenia okupu) nie dostanie zadnych pieniedzy. Stracilem zaufanie - polski pie...ik moralny, ktory trzeba tepic w zarodku. Z daleka... zza oceanu... Odpowiedz Link Zgłoś
mysikot NIGDY na wsi nie zlecaj niczego miejscowym... 06.05.09, 18:28 ... w moim przypadku to było na szczęście tylko 1500 zł za niewykonaną orkę. Wezmą kasę, przpiją, chcą więcej, nie zrobią nic i na końcu zwyzywają. Nie bez powodu należało pańszczyźniane obowiązki utrzymywać aż do II połowy XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
liberpal ciemna kobieta 06.05.09, 19:46 przez tyle lat nie zrozumiała, że właśnie na tym polegają prawa wolnego rynku i, że takie właśnie są zalety kapitalizmu polskiego - trzeba zapierniczać i utrzymywać cwaniaczków. Wyborcza to tłumaczyła, wbijała wszystkim do głowy i społeczeństwo zrozumiało - pracuje większość społeczeństwa na siebie i na autorytety, komuchów, donosicieli i byłych SB-ków i różnych innych i także popiera te grupy i lustracji się sprzeciwia. Na tym polega wolny rynek i jakby pani Kora GW prenumerowała i czytała to by o głupie 300 000 się nie czepiała, tylko dołożyłaby kolejne 300 000 na emerytowanych towarzyszy z SB - prawdopodobnie pan Michnik jakiś order by jej nawet za to wręczył. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Sąsiad 07.05.09, 10:02 Domyślam się, że facet doszedł do wniosku, że gwiazda rocka nie zbiednieje jak postawi i dla niego domek. Widać muszą pokolenia wymrzeć zanim ludzie zaczną szanować bogatszych od siebie i cudzą własność. Odpowiedz Link Zgłoś