Dodaj do ulubionych

Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwołana

06.05.09, 15:43
Gdybym był wierzący krzyknąłbym: "Dzięki Bogu!". A mówiąc poważnie, sam fakt,
że tam sie takie rzeczy organizuje i zaprasza palantów fatalnie świadczy o tej
uczelni. Nie mają prawa nazywać się poważnym uniwersytetem. Amerykanie i
Kanadyjczycy uważają go za hochsztaplera a Polacy zapraszają go do siebie.
Odpady i gnój eksportujemy do Europy Wschodniej. Może kiedyś będziemy
sprowadzać od Amerykanów odpady radioaktywne.

KUL tez go zaprosił. Bravo. O Darwinie pewnie też tam inaczej uczą niż
Darwinowi chodziło? :-) To naprawdę zacna "uczelnia" :-)) Acha. 2x8 dla nich
to -pi (minus pi). Wszyscy mają dyplomy ukończenia studiów wyższych. No, i
"profesora" można spotkać na korytarzu :-))
Dlaczego grono "profesorskie" nie protestowało przeciwko tej konferencji? Nie
oczekuje odpowiedzi od grona. To retoryczne pytanie.
Obserwuj wątek
    • cynicznie Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 15:49
      Uhm. Wolność słowa.
      • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 15:55
        cynicznie napisał:

> Uhm. Wolność słowa.

Ale jak nie chcesz żeby ktoś na twoim terenie organizował konferencję to
        ograniczasz jego wolność słowa?
      • kadykianus Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 16:06
        Nie mieszaj wolności wypowiedzi ze szkalowaniem ludzi pod pozorem debaty
        naukowej. Naziści szli do władzy wykrzykując, ze niedola Niemiec po I wojnie
        światowej była spowodowana działalnością Żydów. Adolf miał prawo to mówić w imię
        wolności słowa? Na słowa bardzo trzeba uważać. Od słów przeszli do komór.
        Intencje organizatorów tego haniebnego spotkania były jasne, a intencje homofoba
        z USA aż nadto.
        • m_234 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 16:41
          Pewnie podpadnę niektórym, ale cóż... wolność.
          Z nazizmem i innymi hasłami tego typu dałbym już sobie spokój. Nie te czasy, inna świadomość społeczna, nie ten region świata. Przepływ informacji jest jakby inny, więc daj już sobie naprawdę spokój z komorami gazowymi. Jeśli ktoś ma inne zdanie (ktokolwiek) od ogólnie narzucanego, to pozwól mu porozmawiać. Porozmawiać, zaznaczam. Od rozmowy do działania jest daleka droga.
          Nie jestem wrogiem homoseksualistów ale nie jestem też ich zwolennikiem. Uważam to za zboczenie. Wszystko przeciwne naturze (nie naukom kościoła i innych takich) uważam za zboczenie. Pedofilię, nekrofilię i inne filie. Natura ma taki zwyczaj, że kombinuje, jakby tu podtrzymać gatunek. Pan Jacyków... no raczej nie uda mu się. Podchodzę to tego tematu, tak samo jak do ludzi z zespołem Downa. Są, żyją i niech żyją.
          Jestem natomiast bardzo niechętnie (nie wrogo) nastawiony do tzw. ruchów przeciwko homofobii. Jestem hetero i nie latam po mieście obwieszczając to wszystkim. Niech oni też tego nie robią. Co mnie to obchodzi, że ktoś jest pedałem? Dlaczego w jakichkolwiek rozmowach, jakie widziałem, Pan(i) Yga Kostrzewa jest taka agresywna?
          Jeśli ktoś jest homoseksualny, to niech sobie będzie, tylko niech mnie na siłę nie przekonuje, że muszę to akceptować. Nie będę.
          • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 16:54
            m_234 napisał:

> Uważam
            > to za zboczenie. Wszystko przeciwne naturze (nie naukom kościoła i innych taki
            > ch) uważam za zboczenie.

Człowiek wieloma swoimi zachowaniami gwałci to co wymyśliła natura. A w naturze
            zachowania homoseksualne zdarzają się.

> Jestem hetero i nie latam po mieście obwieszczając to wszystkim.

A co, nigdy nie szedłeś z dziewczyną za rękę? Publicznie oczywiście nie dasz
            dziewczynie czułego buziaka bo nie chcesz afiszować się ze swoją orientacją?

> Niech oni też tego nie robią. Co mnie to obchodzi, że ktoś jest pedałem? Dlacz
            > ego w jakichkolwiek rozmowach, jakie widziałem, Pan(i) Yga Kostrzewa jest taka
            > agresywna?

Ty też jesteś agresywny. Trudno czasem zachowywać się w stu procentach poprawnie
            prawda?
            • duch-2 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 17:48
              unhappy -> Co widzisz takiego agresywnego w wypowiedzi m_234? Mnie
              się wydaje, że to jest nader powściągliwa w emocjach opinia, a że
              jest odmienna od Twojej (jeśli jest...), to co w tym złego? Przecież
              chyba łatwiej rozmawiać z kimś takim, niż z jakimś zacietrzewionym
              homofobem, albo kimś o krańcowo odmiennych poglądach.
              • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:46
                duch-2 napisał:

> unhappy -> Co widzisz takiego agresywnego w wypowiedzi m_234? Mnie
                > się wydaje, że to jest nader powściągliwa w emocjach opinia, a że
                > jest odmienna od Twojej (jeśli jest...), to co w tym złego?

Słuchaj - toleruję twoje poglądy tak jak toleruje ludzi z syndromem Downa.

Czy ta wypowiedź jest kulturalna czy nie?

> Przecież
                > chyba łatwiej rozmawiać z kimś takim, niż z jakimś zacietrzewionym
                > homofobem, albo kimś o krańcowo odmiennych poglądach.

Z zacietrzewionymi się nie dyskutuje bo to nie ma sensu :)
                • jazmig Konferencja naukowa na uczelni to nic dziwnego 06.05.09, 21:48
                  Dlaczego władze odwołują, a studenci organizują i tak? Czy rektor
                  tej uczelni jest pedałem i nie chce usłyszeć faktów na temat swojego
                  zboczenia?

Prawda nas wyzwoli, jeżeli GW uważa, że nie jest prawdą to, co może
                  się pojawić na uczelni, to mogła namówić jakiegoś naukowca, który
                  zna prawdę, żeby ją przedstawił studentom.

GW jednak woli stosować cenzurę, podobnie jak władze uczelni. I tak
                  wróciliśmy do totalitaryzmu.

Adam Michnik i GW przywracają totalitaryzm.
                  • unhappy Re: Konferencja naukowa na uczelni to nic dziwneg 07.05.09, 00:03
                    jazmig napisał:

> GW jednak woli stosować cenzurę, podobnie jak władze uczelni. I tak
                    > wróciliśmy do totalitaryzmu.
                    >
                    > Adam Michnik i GW przywracają totalitaryzm.

Ty w ogóle wiesz co to jest totalitaryzm? Czy po prostu korzystasz ze słowa bo
                    fajnie brzmi i wystarczająco źle się kojarzy?
                • m_234 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 07.05.09, 01:25
                  Chyba nie bardzo rozumiem Twój komentarz. Również innych (jakiś mniej więcej srylion), w tym wątku, nie potrafię zrozumieć.
                  Na szczęście nie muszę.
                • otis_tarda Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 08.05.09, 08:16
                  > Słuchaj - toleruję twoje poglądy tak jak toleruje ludzi z syndromem Downa.
                  >
                  > Czy ta wypowiedź jest kulturalna czy nie?

Ot, wyłazi "tolerancja" z tolerancjonistów. Przypomnina się "Paragraf 22" i
                  zdanie wodza White Halfoat: "Uprzedzenia rasowe są potworną rzeczą. To okropne,
                  żeby porządnego i lojalnego Indianina traktować tak samo, jak jakiegoś żydka,
                  czarnucha, żółtka albo makaroniarza."
                  • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 08.05.09, 14:47
                    > Ot, wyłazi "tolerancja" z tolerancjonistów.

Mam nadzieję, że złapałaś kontekst mojej wypowiedzi i wiesz kto w tej dyskusji
                    porównał w ten sposób homoseksualistów do ludzi z zespołem Downa. Jeśli jednak
                    nie, to chętnie wytłumaczę.
            • pendrek_wyrzutek "Natura" nowym standartem moralnym? 06.05.09, 18:06
              unhappy napisał:

> A w naturze
              > zachowania homoseksualne zdarzają się.

W "naturze" (to znaczy u zwierząt) zdarza się kanibalizm,
              kazirodztwo, choroby psychiczne itd ...
              • unhappy Re: "Natura" nowym standartem moralnym? 06.05.09, 18:43
                pendrek_wyrzutek napisał:

> unhappy napisał:
                >
                > > A w naturze
                > > zachowania homoseksualne zdarzają się.
                >
                > W "naturze" (to znaczy u zwierząt) zdarza się kanibalizm,
                > kazirodztwo, choroby psychiczne itd ...

Właśnie. Kanibalizm więc jest normalny czy może odwoływanie się do natury to
                głupota prima sort?
          • tlenek_wegla Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:07

Wszystko przeciwne naturze (nie naukom kościoła i innych taki
            > ch) uważam za zboczenie. Pedofilię, nekrofilię i inne filie

Hemofilię też?
            • nazikomunista Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:39
              To była rzeczowa riposta na główną myśl poprzednika czy takie tam sobie sranie
              niewłaściwą stroną przewodu pokarmowego?
          • cleryka Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:08
            oo,o to chodzi,żeby ludzie akceptowali sie wzajemnie,jeśli nie
            popełnia ktoś czynu zabronionego.
            • listdorzymian127 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:20
              cleryka napisała:

> oo,o to chodzi,żeby ludzie akceptowali sie wzajemnie,jeśli nie
              > popełnia ktoś czynu zabronionego.

chodzi o to zeby nie akceptowac jednego z najbardziej odrazajacych grzechow

AIDS CURES FAGS
              • elucidator Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:25
                A kto decyduje o tym co jest grzechem?
                • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:41
                  elucidator napisał:

> A kto decyduje o tym co jest grzechem?

Święta książka i jej interpretatorzy :)

• duch-2 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:04
                listdorzymian127 napisał:

> cleryka napisała:
                >
                > > oo,o to chodzi,żeby ludzie akceptowali sie wzajemnie,jeśli nie
                > > popełnia ktoś czynu zabronionego.
                >
                > chodzi o to zeby nie akceptowac jednego z najbardziej odrazajacych
                grzechow
                >
                Nie nazywałbym tego grzechem, ale też nie jest to sytuacja w pełni
                normalna.
                • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:06
                  duch-2 napisał:

> Nie nazywałbym tego grzechem, ale też nie jest to sytuacja w pełni
                  > normalna.

Obecnie medycyna stoi na stanowisku, że jest w pełni normalna. I nie, nie da się
                  tego udowodnić (bądź obalić) przy pomocy odpowiedniego równania - po prostu
                  ludzki mózg jest zbyt skomplikowany póki co.

M.in. dlatego sprawa dotarła do kwestii głosowania :)
                  • duch-2 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:09
                    Ok - nie ma sprawy, nie spieram się. Nie czuję się aż tak bardzo
                    kompetentny, żeby się wypowiadać w bardziej autorytatywny sposób :)
                    • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 20:48
                      duch-2 napisał:

> Ok - nie ma sprawy, nie spieram się. Nie czuję się aż tak bardzo
                      > kompetentny, żeby się wypowiadać w bardziej autorytatywny sposób :)

Nie ma sporu o fakty. Fakt jest taki, że homoseksualizm obecnie nie jest
                      jednostką chorobową. Spór dotyczy tego, co kto sądzi o homoseksualizmie na swój
                      prywatny użytek. Stąd te wszystkie teorie o naturze, przyrodzie, prokreacji,
                      nacisku homolobby na lekarzy etc. :)

• duch-2 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:02
              ... co by z kolei oznaczało, że nikt nie powinien nikogo na siłę (!)
              nawracać na swoje poglądy, ani heteroseksualista nie powinien
              urabiać na siłę homoseksualisty, ani odwrotnie.
          • wiwi2662 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:24
            "Pan Jacyków... no raczej nie uda mu się."chmmm Panu Jacykowowi udało się
            bo..... ma syna ,a że później odkrył ze jest Gayem i zrezygnował kontaktów
            heteroseksualnych inna rzecz:)
            Ciekawym natomias jest stwierdzenie że 1/3 molestujących to homoseksualiści
            oznacza to że :2/3 molestujących są heteroseksualni czyli... idąc dalej są dużo
            groźniejsi bo dwukrotnie.
            • elucidator Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:28
              Rzecz w tym, ze twierdzenie iz 1/3 molestujacych to homoseksualisci jest wyssana
              z palca bzdura.
            • panirozzz Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 20:07
              za wiwi2662 - wychodzi na to, że 2/3 molestujących to przykładni heterycy :P
            • vladcs Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 07.05.09, 13:48
              Nie, w pozostałych 2/3 są inne rodzaje zboczeń. Pedofile,
              gerontofile, bi, itp. Nie tylko ludzie o normalnej orientacji (=
              hetero).

Poza tym, jeżeli przyrównabyś 1/3 molestujących do 1/40 udziału
              homo w społeczeństwie, to zaczyna już o czymś świadczyć. (pomijam
              czy te dane o 1/3 są prawdziwe)

• kadykianus Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:37
            Naraziłeś sie mnie. W słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów, które wystarczająco mocno opisały by twoje skundlenie tak, by nie złamać netykiety. Nazizm, był w obok nas. To po pierwsze. Po drugie, natura, nie dązy do podtrzymania gatunku. Biologii oczywiście to się uczyłeś dawno i o Darwinie nie słyszałeś. Ale masz neta w fatalnie urządzonym mieszkaniu, wiec możesz pisać pierdoły o naturze i gatunkach.

Po czwarte, pan stylista o którym piszesz, ma większe szanse na przekazanie genów następnym pokoleniom, gdyż nie jedna kobieta wolałaby by spermę z banku kogoś takiego jak on, niż seks z kimś takim jak ty.

Jesteś nic nie warty. A jeśli kolorowi geje cie denerwują to dobrze. Może jakąś strunę w twojej mózgownicy poruszą i wpadniesz an to, ze świat jest bardziej złożony i ciekawszy niż rojenia w twojej głowie.
          • imagine_there-s_no_heaven Homoseksualizm nienaturalny? A celibat to nie? 06.05.09, 19:34
            m_234 napisał:

> Wszystko przeciwne naturze (nie naukom kościoła i innych taki
            > ch) uważam za zboczenie. Pedofilię, nekrofilię i inne filie. Natura ma taki zwy
            > czaj, że kombinuje, jakby tu podtrzymać gatunek.

Homoseksualizm występuje w naturze (tzn. wśród zwierząt), ale celibat -
            rozumiany jako dobrowolne wyrzeczenie się seksu - ni cholery. Czemu więc nie
            słychać wielkich protestów przeciwko celibatowi katolickiego kleru? Czemu nikt
            nie nazywa tego zboczeniem? Ewidentnie sprzecznym z "prawem naturalnym"?
            Szkodliwym dla przetrwania gatunku?

Czemu nikt tego nie leczy???
            • duch-2 Re: Homoseksualizm nienaturalny? A celibat to nie 06.05.09, 19:41
              O ile wiem, celibat jest dobrowolny. Natomiast nie wiem, czy
              ktokolwiek z homoseksualistów dobrowolnie postanowił być
              homoseksualistą i wiedział to, już od chwili kiedy był w stanie
              świadomie kojarzyć myśli.
              • imagine_there-s_no_heaven Re: Homoseksualizm nienaturalny? A celibat to nie 06.05.09, 19:52
                duch-2 napisał:

> O ile wiem, celibat jest dobrowolny. Natomiast nie wiem, czy
                > ktokolwiek z homoseksualistów dobrowolnie postanowił być
                > homoseksualistą i wiedział to, już od chwili kiedy był w stanie
                > świadomie kojarzyć myśli.

To jest poza sporem :-)
                Przedmówca atakował brak naturalności, a nie dobrowolność lub jej brak.
                Aczkolwiek, czytając o "propagowaniu homoseksualizmu", którym straszą co
                niektórzy, należy uznać, że uważają oni homoseksualizm za nie tylko dobrowolny,
                ale też atrakcyjny. BARDZO atrakcyjny. Jak inaczej wytłumaczyć rozumowanie typu:
                "nie wolno mówić głośno, że można uprawiać seks z osobą tej samej płci, bo
                wszyscy tak będą chcieli i normalne rodziny znikną"? I jak bardzo niepewnym
                własnego heteroseksualizmu trzeba być, żeby myśleć w ten sposób???
            • vladcs Re: Homoseksualizm nienaturalny? A celibat to nie 07.05.09, 13:50
              > Homoseksualizm występuje w naturze (tzn. wśród zwierząt),

Nieprawda, chyba że jako odchylenie od normy.

Poza tym, inne choroby, w tym psychiczne, też występują u zwierząt.
              Czy to znaczy, że są stanem normalnym?
              • unhappy Re: Homoseksualizm nienaturalny? A celibat to nie 07.05.09, 14:24
                vladcs napisał:

> > Homoseksualizm występuje w naturze (tzn. wśród zwierząt),
                >
                >
                > Nieprawda, chyba że jako odchylenie od normy.

Występowanie czegoś lub niewystępowanie w naturze nie jest żadnym wyznacznikiem
                w przypadku zachowań, bo w domenie zachowań różnimy się od zwierząt w sposób
                bardzo utrudniający (a w wielu przypadkach uniemożliwiający) robienie takich
                analogii.

Homoseksualizm jest odchyleniem od normy bo homoseksualiści są mniejszością. Tak
                jak rudzi, mańkuci czy albinosi.
        • arius5 Czyli 2/3 pedofili to normalni, nie geje ? 06.05.09, 17:56
          A kretynizm to tez choroba, w Polsce obejmuje 70% spoleczenstwa.
          • cynicznie Re: Czyli 2/3 pedofili to normalni, nie geje ? 06.05.09, 20:54
            Skoro odwołujemy się już od początku wątku do nazizmu - oni też uwierzyli, że są
            lepsi niż 70% społeczeństwa. Consider.
        • exxon71 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 17:58
          A najlepsza wolność słowa panuje na tym forum - właśnie bez śladu zniknęły 2
          posty kontynuujące wątek kadykianusa. Nie ma nawet informacji, że wiadomość
          została usunięta. Gratuluję cenzorom z gazety.pl
      • maura4 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 16:14
        A któz ograniczył wolnść słowa ? Ktoś zakazał organizowania
        konferencji ? Sama władza uczelni tak zdecydowała. Jezeli spowodował
        to jeden artykuł w GW, to bardzo są bojaźliwi. Jezeli sa pewni
        swoich racji, to niepotrzebnie odwołali. Ja myślę ,ze jest inny
        powód.
      • cleryka Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:03
        prorektor tej szkoły wali sie w pierś i żaluje,że musiał
        odwołac.Wcześniej trzeba było pomysleć,z kim i kogo sie angażuje do
        pracy naukowej,czy wygłaszania referatów.To się chyba mało Pan
        przykłada do pracy!
    • juesej Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwołana 06.05.09, 16:11
      Jak widać GW jeszcze może narobić gnoju w Polsce. Jeszcze ma wpływy, chociaż
      lata 90-te, kiedy przewracała rządy, już nie wrócą.
      • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 16:17
        juesej napisała:

> Jak widać GW jeszcze może narobić gnoju w Polsce.

To nie GW narobiła gnoju tylko ci którzy się przejęli tym co pisały na ten temat
        media. Widzisz "delikatną" różnicę? Rozumiem, że GW to jedna z twoich ikonek zła
        i odpowiada za gradobicie, mróz i awarie prądu ale bez przesady.

> Jeszcze ma wpływy, chociaż
        > lata 90-te, kiedy przewracała rządy, już nie wrócą.

To nie media przewracają rządy tylko ci którzy dostarczają mediom
        przewracających rządy informacji. Najczęściej sami rządzący :D

• danka2007 Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów ? 06.05.09, 16:21
      Homoseksualizm jest chorobą, którą homoseksualiści lansują jako
      objaw nowoczesności i elegancji analnej.
      • unhappy Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 16:23
        danka2007 napisała:

> Homoseksualizm jest chorobą, którą homoseksualiści lansują jako
        > objaw nowoczesności i elegancji analnej.

Nie. Homoseksualizm nie jest chorobą. Zwyczajnie i po prostu bez wysilania się
        na bzdury typu "orientacja seksualna jako objaw nowoczesności" czy "elegancja
        analna".
        • kalkstain Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 17:02
          A heteroseksualiści też uprawiają seks analny jakby ktoś nie wiedział.
          • unhappy Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 17:18
            kalkstain napisał:

> A heteroseksualiści też uprawiają seks analny jakby ktoś nie wiedział.

Szczerze mówiąc nie wiem co o analnych igraszkach par hetero mówią święte
            książki, ale może ktoś czytał książkę katolickiego teoretyka seksu Ksawerego
            Knotza to by napisał co on o tym sądzi?
          • fields1 Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 17:36
            i nie torpedują z tego powodu konferencji naukowych ;)
        • fields1 Niestety jest :( 06.05.09, 17:35
          Jeśli przyłożyć do niego obiektywną naukową miarę tak jak do zespołu Downa,
          depresji czy zapalenia trzustki, to niestety jest. I tak był traktowany przez
          psychiatrów mniej więcej do lat 60. Później jego kwalifikację zmieniono ale
          wyłącznie ze względów politycznych.
          • unhappy Re: Niestety jest :( 06.05.09, 17:39
            fields1 napisał:

> Jeśli przyłożyć do niego obiektywną naukową miarę tak jak do zespołu Downa,
            > depresji czy zapalenia trzustki, to niestety jest.

Jak chcesz obiektywną miarę którą przykłada się do zapalenia trzustki przyłożyć
            do homoseksualizmu który dotyczy zachowań?

> I tak był traktowany przez
            > psychiatrów mniej więcej do lat 60. Później jego kwalifikację zmieniono ale
            > wyłącznie ze względów politycznych.

Kiedyś na skręt kiszek podawano rtęć ale zaniechano tego. Pewnie z powodów
            politycznych :)
            • fields1 Re: Niestety jest :( 06.05.09, 17:46
              > Jak chcesz obiektywną miarę którą przykłada się do zapalenia rzustki >
              przyłożyć do homoseksualizmu który dotyczy zachowań?
              Chodzi o metodologię i rzetelność prowadzenia badań a nie o obiekt tych badań.
              Gdyby do trzustki przyłożyć to samo kryterium polityczne co do homoseksualizmu
              to też by pewnie wyszło, że zapalenie trzustki nie jest chorobą ;).
              • unhappy Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:35
                fields1 napisał:

> > Jak chcesz obiektywną miarę którą przykłada się do zapalenia rzustki >
                > ;
                > przyłożyć do homoseksualizmu który dotyczy zachowań?
                > Chodzi o metodologię i rzetelność prowadzenia badań a nie o obiekt tych badań.
                > Gdyby do trzustki przyłożyć to samo kryterium polityczne co do homoseksualizmu
                > to też by pewnie wyszło, że zapalenie trzustki nie jest chorobą ;).

Ale dalej nie podałeś żadnych konkretów.
                • rodak.z.kurduplowa Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:43
                  > Ale dalej nie podałeś żadnych konkretów.
                  Oczywistą, oczywistością jest, że większa większość tak uważa. Więc
                  racja jest po stronie większej połowy.
                • fields1 Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:49
                  Jakich konkretów ? Przecież nie będę ci tu przepisywał podręczników interny ani
                  psychiatrii. Jeśli o to ci chodzi to po prostu rozmydlasz temat. Po prostu są
                  pewne symptomy i odpowiadające im jednostki chorobowe. Tylko swego czasu
                  postanowiono niektóre jednostki usunąć i uznać, że nie są chorobami. Nie wiem co
                  tu można jeszcze mądrzejszego powiedzieć.

Jako użyteczną lekturę polecam dowolny podręcznik psychiatrii z lat 50. Tylko mi
                  nie pisz, że nauka od tego czasu poszła do przodu po podstawowa patologia tych
                  zaburzeń jest znana od 100 lat...
                  • unhappy Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:52
                    fields1 napisał:

> Jakich konkretów ? Przecież nie będę ci tu przepisywał podręczników interny ani
                    > psychiatrii.

Nie możesz bo wtedy okazałoby się, że nie masz racji. Po prostu :)

> Jeśli o to ci chodzi to po prostu rozmydlasz temat. Po prostu są
                    > pewne symptomy i odpowiadające im jednostki chorobowe. Tylko swego czasu
                    > postanowiono niektóre jednostki usunąć i uznać, że nie są chorobami. Nie wiem c
                    > o
                    > tu można jeszcze mądrzejszego powiedzieć.

Dalej - zero faktów. Ja twierdzę, że w/g metodologii nie można stwierdzić, że
                    homoseksualizm jest bądź nie jest chorobą. W tym momencie bez przywołania
                    konkretów żaden z nas nie jest w stanie wykazać swojej racji.

> Jako użyteczną lekturę polecam dowolny podręcznik psychiatrii z lat 50. Tylko m
                    > i
                    > nie pisz, że nauka od tego czasu poszła do przodu po podstawowa patologia tych
                    > zaburzeń jest znana od 100 lat...

Moje wnioski płyną dokładnie z tych samych lektur :)
                    • fields1 Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:54
                      > Nie możesz bo wtedy okazałoby się, że nie masz racji. Po prostu :)
                      OK, wykaż to :)
                      • unhappy Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:58
                        fields1 napisał:

> > Nie możesz bo wtedy okazałoby się, że nie masz racji. Po prostu :)
                        > OK, wykaż to :)

O nie nie... to ty twierdzisz wbrew stanowisku lekarzy z pamiętnego głosowania,
                        że w/g metodologii homoseksualizm jest chorobą. Na prośbę o fakty zasłaniasz się
                        koniecznością przepisywania książek.

To na twierdzącym spoczywa ciężar dowodu. Po prostu powiedziałem "sprawdzam". I
                        okazało się, że nie masz żadnego asa.

Istotnie, na użytek internetowej pyskówki zagłębianie się w naukowy dyskurs jest
                        strzelaniem z armaty do muchy a w dyskusji z głupcem z góry skazane na
                        niepowodzenie (zaznacza, że nie określam który z nas w tym sporze jest głupcem).
                        Po prostu nie baw się w erystyczne sztuczki typu dowód z książek przez podanie
                        ich tytułów :)
                        • rodak.z.kurduplowa Re: Niestety jest :( 06.05.09, 19:02
                          w dyskusji głupiec najpierw cię sprowadzi do swojego poziomu, a potem
                          udowodni,że nie masz racji... ;)
                          • fields1 Re: Niestety jest :( 06.05.09, 19:07
                            twój problem polega na tym, że w magazynku masz bardzo liche naboje.
                            • rodak.z.kurduplowa Re: Niestety jest :( 06.05.09, 19:17
                              rzeczywiście brak tam nabojów nienawiści do wszystkiego co inne i
                              granatów jedynie-prawdziwej-wiary
                        • fields1 Re: Niestety jest :( 06.05.09, 19:06
                          Cieszę się, że podałeś przykład tego pamiętnego głosowania. Ono właśnie pokazuje
                          jak liche (czytaj polityczne) są naukowe podstawy tej klasyfikacji.

Sorry, w nauce nie ma demokracji. Komuniści i Hitler też kwestionowali teorię
                          względności (i nawet byli w stanie to przegłosować ;)). No i co z tego wyszło ?

Dlatego pisałem o metodologii. Jeśli ta sama metodologia raz prowadzi do wniosku
                          "choroba" a potem bez żadnych nowych faktów twierdzi się, że "nie ma choroby" to
                          każdemu szanującemu warsztat naukowy coś zaczyna śmierdzieć.
                          • unhappy Re: Niestety jest :( 06.05.09, 19:08
                            fields1 napisał:

> Dlatego pisałem o metodologii. Jeśli ta sama metodologia raz prowadzi do wniosk
                            > u
                            > "choroba" a potem bez żadnych nowych faktów twierdzi się, że "nie ma choroby" t
                            > o
                            > każdemu szanującemu warsztat naukowy coś zaczyna śmierdzieć.

Spór n/t "chorobliwości" homoseksualizmu był tamtymi czasy m.in. dlatego tak
                            gorący, że dotyczył kwestii ludzkich zachowań (których jak wiesz nie da się
                            objąć badaniem tak precyzyjnym i skutecznym jak badania chorej trzustki) i
                            kwestii światopoglądowych jednocześnie.
                            • fields1 Re: Niestety jest :( 06.05.09, 19:18
                              Z tym się akurat zgadzam. I dlatego moja opinia jest taka, że pewnej jednostce
                              chorobowej bez podania faktów klinicznych, które jakoś znacząco zmieniałyby
                              dotychczasowy obraz po prostu "zmieniono klasyfikację" albo "usunięto ze spisu".

Zresztą nie był to jedyny taki przypadek w medycynie. Każdy kto trochę się
                              interesuje wirusem HIV prędzej czy później natknie się na informację, że jest to
                              wirus typowy dla pewnego szczepu szympansów. Wątek "małpi" jest jednak w debacie
                              o HIV wyjątkowo skutecznie maskowany, bo od razu narzucają się wyjątkowo
                              niepoprawne politycznie wnioski... ;)
                  • rodak.z.kurduplowa Re: Niestety jest :( 06.05.09, 18:53
                    jasne, a obcięcie kołtuna grozi śmiercią lub kalectwem
        • duch-2 Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 17:54
          To w takim razie czym jest homoseksualizm? ... bo że nie jest to
          stan naturalny z "biologicznego" punktu widzenia, to raczej
          oczywiste.
          • elucidator Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 18:26
            Dlaczego oczywiste?
            • duch-2 Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 19:16
              Może przesadziłem z tym, że "jest to oczywiste"?
              Pomijając już, czy homoseksualizm jest jednostką chorobową, czy nie
              jest, kogo w takim razie należałoby zapytać, czy jest to zjawisko
              normalne? Podejrzewam, że jest to sprawa na tyle "wieloaspektowa",
              że jeden autorytet naukowy mógłby nie wystarczyć... ;)
              • unhappy Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 23:58
                > Pomijając już, czy homoseksualizm jest jednostką chorobową, czy nie
                > jest, kogo w takim razie należałoby zapytać, czy jest to zjawisko
                > normalne?

> Podejrzewam, że jest to sprawa na tyle "wieloaspektowa",
                > że jeden autorytet naukowy mógłby nie wystarczyć... ;)

A któż to jest "autorytet naukowy" :D

Dopóki sprawa nie zahacza o spór światopoglądowy czy zgodność (bądź niezgodność)
                wyników badań z treścią świętych książek, to nie ma problemu - zjawisko jak
                zjawisko, zagadnienie jak zagadnienie - ani mniej, ani bardziej ciekawe od
                fizyki kwantowej.

W takich dyskusjach jak ta, gdzie bardziej chodzi o to kto komu dokopie i o
                próby dowodzenia swoich racji nie ma co szukać wyjaśnień. Czasem zresztą
                ostatecznych wyjaśnień jeszcze nie ma.

Warto pamiętać jednak o pewnej rzeczy. Pociąg mężczyzn do mężczyzn, czy kobiet
                do kobiet (to są dwie różne orientacje) to fakt, zagadnienie naukowe, przedmiot
                badań, dyskusji, etc.

Inaczej się robi kiedy jedni ludzie twierdzą, że inni ludzie są gorsi, chorzy,
                nienormalni, zboczeni na podstawie owej orientacji usiłując wspierać swoje chore
                przekonania wynikami badań. Tak było z badaniami Spitzera który koniec końców
                przyznał, że badał osoby o konserwatywnych przekonaniach religijnych, czego od
                osoby podpierającej się w dyskusji o "leczeniu" homoseksualizmu już nie
                usłyszysz. Tak było z rozpowszechnianymi plotkami jakoby gubernator Kaliforni
                zakazał używania słów mama i tata co okazało się bzdurą. Tak to jest, że jak
                zwolennik dowalania "homosiom" podaje jakiś argument, to z reguły niekompletny,
                obrobiony tak żeby potwierdzał jego racje podświadomie dążąc do fiksowania
                negatywnych skojarzeń z homoseksualizmem.

Podsumowując - wiedzy na forach tego typu szukać nie ma co. A ja dawno doszedłem
                do wniosku, że jeśli jakaś święta książka usprawiedliwia gnojenie innych, nikomu
                nie wadzących ludzi, to ona nie jest święta tylko diabelska :) I to samo dotyczy
                dyskutantów.

• lai21 Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 18:23
          tak, homoseksualizm jest zboczeniem i zadne glosowanie teo nie zmieni
          • elucidator Re: Czyżby GW była przechowalnią homoseksualistów 06.05.09, 18:31
            Tak, twardoglowie jest zboczeniem i zadne glosowanie tego nie zmieni. Przeciez
            przytlaczajaca wiekszsoc ludzi to ludzie rozsadni, a tacy jak lai21 sa w
            mniejszosci, wiec sa oni zboczencami, czego nalezalo dowiesc.
    • elsby Następna konferencja o 06.05.09, 16:23
      "właściwych" proporcjach czaszki wszechpolskiego nadczłowieka skalnego.
    • jesuitx Konferencja się odbędzie - jest tylko przeniesiona 06.05.09, 16:24
      Za Forum Frondy:

"Konferencja ODBĘDZIE się o godz. 11.00 w Domie Rekolekcyjno-Formacyjnym przy
      ul. Dewajtis 3

godz. 11.00 Konferencja prasowa

godz. 11.30 Konferencja Temat: Homoseksualizm z naukowego i religijnego punktu
      widzenia

Plan Konferencji NIE uległ zmianie. Jedynie miejsce jest nowe.

Wszystkiego dowiemy się na Konferencji Prasowej. Potem wystąpienia prelegentów
      BEZ ZMIAN. "
      • ford.ka Re: Konferencja się odbędzie - jest tylko przenie 06.05.09, 17:53
        Gdzie od początku było jej miejsce. Sekciarze sobie w dobranym
        gronie poprzepowiadają swoje najświętsze prawdy wiary, chłopcy
        przerażeni własnym homoseksualizmem się utwierdzą, że masturbacja
        jest super. Szczęść Boże!
    • ania1956 Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwołana 06.05.09, 16:26
      Konferencja została odwołana, dzięki mediom i wysyłanym protestom do władz
      uczelni i chwała im za to.
      Jak można w dobie XXI w. z homoseksualistów robić sprawców molestowania
      seksualnego dzieci, skoro jest dowiedzione że 90% pedofilii to
      heteroseksualiści. A poza tym takie brednie, które miały być tam omawiane to
      jawne łamanie prawa.
      • lumpek_abc Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:34
        A to ciekawe, bo ogólnie homoseksualistów jest podobno 3 procent.

Z tego co piszesz wynika, że wśród pedofili odsetek homoseksualistów jest 3 razy
        większy niż w reszcie społeczeństwia, czyli homoseksualizm słusznie może być
        kojarzony ze skłonnością do pedofilii.

• elucidator Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:36
          Tylko pod warunkiem ze cytowane przez ciebie dane sa prawdziwe. Twierdze ze nie sa.
          • lumpek_abc Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:41
            Cytuję wg "Psychiatria kliniczna" tom 2 pod red. Bilikiewicza i in.:

"Z badań wynika, że około 5-6% badanych miało zachowania wyłącznie homoseksualne
            w ciągu ostatnich 3 lat, a 4% mężczyzn i 2% kobiet miało je przez całe swoje
            dotychczasowe życie".

Zatem zależnie jak liczyć, homoseksualistów wśród pedofili byłoby 2 lub 3 razy
            więcej niż w społeczeństwie.
            • elucidator Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:59
              Podany przez ciebie cytat w ogole nie porusza pedofilii.
        • unhappy Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:40
          lumpek_abc napisała:

> A to ciekawe, bo ogólnie homoseksualistów jest podobno 3 procent.
          >
          > Z tego co piszesz wynika, że wśród pedofili odsetek homoseksualistów jest 3 raz
          > y
          > większy niż w reszcie społeczeństwia, czyli homoseksualizm słusznie może być
          > kojarzony ze skłonnością do pedofilii.

Jeśli faktycznie tak jest (załóżmy, że tak) to i tak nic z tego nie wynika.
          Większość pedofili to faceci prawda.
          • lumpek_abc Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:43
            Wynika tylko to co napisałem, że jest statystyczna korelacja bycia
            homoseksualistą i bycia pedofilem.
            • elucidator Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:00
              I na czym ma ta korelacja polegac?
              • lumpek_abc Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:19
                Ot, taka zbieżność dwóch faktów, jak to w statystyce bywa :)

Spotykasz na ulicy dwie osoby: homo i hetero. Jeśli miałbyś którąś z nich
                podejrzewać o bycie pedofilem, bez żadnej dodatkowej wiedzy na ich temat, to
                masz większe szanse zgadnąć, jeśli postawisz na homo.

Pozdrowienia,
                M
                • elucidator Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 19:51
                  Ty moze tak, ja nie.
                  • lumpek_abc Re: Konferencja o homoseksualizmie na UKSW odwoła 06.05.09, 20:00
                    :)
    • dziedzicznacytadelafinansjery "Policja Myśli" z Czerskiej znowu skuteczna? 06.05.09, 16:32
      Aż się wierzyć nie chce, że niezależna uczelnia ugina się pod presją skrajnych
      lewaków spod znaku czerwonego sztandaru widniejącego na winiecie organu.

Wstyd!
      • unhappy Re: "Policja Myśli" z Czerskiej znowu skuteczna? 06.05.09, 16:55
        dziedzicznacytadelafinansjery napisał:

> Aż się wierzyć nie chce, że niezależna uczelnia ugina się pod presją skrajnych
        > lewaków spod znaku czerwonego sztandaru widniejącego na winiecie organu.
        >
        > Wstyd!

Otóż uczelnie interesuje PRAWDA a nie ikonki typu lewacy, prawacy etc.
        • maura4 Re: "Policja Myśli" z Czerskiej znowu skuteczna? 06.05.09, 17:00
          To tym bardziej dziwi odwołanie konferencji, że ta prawda w
          uczelnianych murach nie zabrzmi.
          • unhappy Re: "Policja Myśli" z Czerskiej znowu skuteczna? 06.05.09, 17:08
            maura4 napisała:

> To tym bardziej dziwi odwołanie konferencji, że ta prawda w
            > uczelnianych murach nie zabrzmi.

Właśnie. Skoro odwołali to może coś z tą "prawdą" było nie tak co?
    • pamejudd Z faktami polemizuje się poprzez fakty... 06.05.09, 16:45
      ... a nie publikacje prasowe.

Jeśli Yga Kostrzewa twierdzi, że tezy stawiane podczas konferencji są fałszywe, niech zorganizuje własną konferencję i przedstawi dowody. Tymczasem woli p*dolić, bo wie że "zawsze wierne" matoły z GW ją wesprą.
      • antyprawak Re: Z faktami polemizuje się poprzez fakty... 06.05.09, 17:09
        To nie są fakty, tylko brednie prawactwa, kretynie.
    • jankbh Konferencja o homoseksualizmie odwołana 06.05.09, 16:53
      Rektor okazal sie zwyklym tchórzem, nie majacym odwagi bronic swoich
      pogladów. I tego uczy swych studentów, ale w koncu to dosc
      specyficzna uczelnia.
      • unhappy Re: Konferencja o homoseksualizmie odwołana 06.05.09, 16:56
        jankbh napisał:

> Rektor okazal sie zwyklym tchórzem, nie majacym odwagi bronic swoich
        > pogladów.

Cóż - może czuje, że obecnie takie poglądy to raczej powód do wstydu :D
        • jankbh Re: Konferencja o homoseksualizmie odwołana 06.05.09, 17:12
          unhappy napisał:

> Cóż - może czuje, że obecnie takie poglądy to raczej powód do
          wstydu :D

Jezeli o to chodzi, to ja nazwalbym go raczej bezwstydnikiem. Rektor
          boi sie konfrontacji z rzeczywistoscia: mialo byc pieknie, studenci
          uwierzyliby w to co sami mówia, a tu wywiazuje sie dyskusja, do
          której nie wolno dopuscic, bo juz wymknela sie spod kontroli i moze
          zaszkodzic niewinnym duszyczkom - zamiast bronic wiec "slusznych"
          pogladów i zaglebiac sie w niebezpieczne tematy, lepiej oglosic sie
          ofiara spisku swiatowego pedalstwa i ich mediów.
    • menx Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 17:04
      po co mam się znowu logować? chcecie mieć na mnie haka że śmiem cos komentować
      czy boicie się czegoś???????
      Co do artykułu... gazeta uzurpuje sobie prawo do bycia tą po której interwencji
      odwołano konferencję... nie sądzę żeby gazeta miała na to jakikolwiek wpływ..
      Co do reszty... to gazeta stanęła jak zwykle w obronie skrzywdzonych
      kochających-doodbytniczo, biednych prześladowanych przez normalnych ludzi. Ależ
      to okropne! fuj... A tak przy okazji, czy przypadkiem bardziej niż wymyślona
      homofobia nie przeszkadza wam swędzenie w okolicy zwieracza i powikłania
      odbytnicy powstałe na skutek intensywnej penetracji?

• unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 17:14
        menx napisał:

> po co mam się znowu logować? chcecie mieć na mnie haka że śmiem cos komentować
        > czy boicie się czegoś???????

Tak, cała administracja forum jest zaangażowana w to żeby cię uciszyć i
        wyśledzić. Get real!!!

• exxon71 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:02
          Tak się składa że cenzura tu działa. Jeden z postów kadykianusa powyżej został
          już usunięty. Swoją drogą uważam że był bzdurny, ale chciałem z nim
          podyskutować, a tu już nie ma z czym.
          • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 18:36
            exxon71 napisał:

> Tak się składa że cenzura tu działa. Jeden z postów kadykianusa powyżej został
            > już usunięty. Swoją drogą uważam że był bzdurny, ale chciałem z nim
            > podyskutować, a tu już nie ma z czym.

Jeśli post kadykianusa naruszał regulamin to bardzo słusznie, że został usunięty.

• exxon71 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 07.05.09, 03:33
              > Jeśli post kadykianusa naruszał regulamin to bardzo słusznie, że został usunięt
              > y.

Nie wiem, nie czytałem regulaminu. Ale nie podoba mi się usuwanie postów "bez
              śladu". Powinien przynajmniej pozostać komunikat "wiadomość została usunięta".
              Często taki komunikat jest, tym razem go zabrakło. I to mi się nie podoba, bo w
              ten sposób można cenzurować forum w sposób niezauważalny dla osób postronnych i
              zniekształcać bieg dyskusji.
              • unhappy Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 07.05.09, 08:02
                > Nie wiem, nie czytałem regulaminu. Ale nie podoba mi się usuwanie postów "bez
                > śladu". Powinien przynajmniej pozostać komunikat "wiadomość została usunięta".

Jeśli faktycznie moderatorzy mogą intencjonalnie usuwać posty tak, żeby o
                usunięciu nie było żadnej informacji to pierwszy będę przeciw.

> Często taki komunikat jest, tym razem go zabrakło. I to mi się nie podoba, bo w
                > ten sposób można cenzurować forum w sposób niezauważalny dla osób postronnych i
                > zniekształcać bieg dyskusji.

Zgadzam się z tym.
                • exxon71 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 07.05.09, 14:10
                  > Jeśli faktycznie moderatorzy mogą intencjonalnie usuwać posty tak, żeby o
                  > usunięciu nie było żadnej informacji to pierwszy będę przeciw.

No właśnie jak widać mogą, i to robią. Słyszałem już wcześniej o takich
                  przypadkach (na forum o budownictwie i deweloperach) ale teraz dopiero
                  zobaczyłem to na własne oczy. Żałuję że nie zrobiłem print screena.

A, co ciekawe, póki jeszcze ten post był, to próbowałem na niego odpisać.
                  Ukazała mi się informacja: "na ten komentarz nie można odpowiedzieć. Prosimy
                  założyć nowy wątek". A chwile później wspomniany komentarz zniknął bez śladu.
      • perwgay Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 17:46
        menx napisał:

A tak przy okazji, czy przypadkiem bardziej niż wymyślona
        > homofobia nie przeszkadza wam swędzenie w okolicy zwieracza i powikłania
        > odbytnicy powstałe na skutek intensywnej penetracji?
        >
        kochana :P widzę że ty mocno doświadczona w tym temacie ... mocno cię
        swędzi ??? :P
    • proszka Uzasadnienie godne UKSW 06.05.09, 17:22
      Gratuluję uczelni takiego prorektora, a jego uzasadnienie jest na
      poziomie tej uczelni. Decyzja o odmowie spadła chyba z niebios i
      choć trochę zmniejszyła ogólne ośmieszenie.
    • gta89 Re: Konferencja o homoseksualiźmie na UKSW odwoła 06.05.09, 17:25
      komentarz kadykianusa...Powalający,przez duze P.Swoją drogą cynizmu
      Ci nie brakuje a czy troche zdrowego rozsądku i ruszania szarą
      komórką to nie wiem.Yeahhh osoby zapraszane na konferencje na daną
      uczelnie świadcza o jej poziomie,no brawooooooooooo!! Swoją drogą
      żałuje ze na zadnej warszawskiej uczelni nie odbedzie sie ta
      konferencja i nie bedzie sie mozna na nia udać i z czystej
      ciekawosci posłuchac i wlasnie na tego typu konferencjach mozna
      ocenic daną osobe,a nie bo Ameryka ogłosila go hosztaplerem to i
      caly swiat a jak!! ;d nie mając pewnie wiekszego pojecia o czym
      facet mowi.
    • kamkow1 Strzał w stopę 06.05.09, 17:33
      "a co trzeci sprawca molestowania seksualnego dziecka jest homoseksualistą."

Czyli 2/3 sprawców to heteroseksualiści... Cóż za przenikliwość wykazali autorzy
      konferencji...
      • fields1 Re: Strzał w stopę 06.05.09, 17:44
        > Czyli 2/3 sprawców to heteroseksualiści...
        Prosta arytmetyka pokazuje, że homoseksualiści są pedofilami statystycznie rzecz
        biorąc 5 razy częściej niż heteroseksualiści.
    • tw_wielgus Jeżeli to prawda... 06.05.09, 17:35
      że geje żyją krócej, to Kaczyński już długo nie pociągnie...;P
      • fields1 Re: Jeżeli to prawda... 06.05.09, 17:57
        skąd ta mowa nienawiści ? przecież życzysz gejom dobrze ?
    • krawiec6661 Pedofile to głównie księża 06.05.09, 17:36
      nie odwracajcie kota ogonem katole, i tak wiadomo, że najwięcej dewiantów i
      zboczeńców jest wsród was. A coś takiego jak "inteligencja katolicka" to znany
      oksymoron.
      • fields1 Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 17:38
        >Pedofile to głównie księża
        może nie "głównie" ale trochę prawdy w tym jest - ściślej mówiąc księża o
        orientacji homoseksualnej.
        • unhappy Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 17:40
          fields1 napisał:

> >Pedofile to głównie księża
          > może nie "głównie" ale trochę prawdy w tym jest - ściślej mówiąc księża o
          > orientacji homoseksualnej.

Dlaczego akurat homoseksualnej?
          • fields1 Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 17:47
            > Dlaczego akurat homoseksualnej?
            Sorry, taka statystyka :( Nic na to nie poradzę. Nothing personal ;)
            • unhappy Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 18:37
              fields1 napisał:

> > Dlaczego akurat homoseksualnej?
              > Sorry, taka statystyka :( Nic na to nie poradzę. Nothing personal ;)

Jakieś źródło tej statystyki? Zainteresowało mnie to.
        • elucidator Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 18:37
          Jeszcze jeden co nie potrafi odroznic pedofilii od homoseksualizmu...
          • fields1 Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 18:50
            jeszcze jeden co nie uważał w drugiej klasie na matmie i nie wie co to jest suma
            dwóch zbiorów.
      • dzi1a Re: Pedofile to głównie księża 06.05.09, 17:51
        fakty.interia.pl/polska/news/ksiadz-namawial-do-samobojstwa,1300342
    • 1410_tenrok smieszysz mnie koles 06.05.09, 17:46
      gaye są zaborczy i bezczelni w swoich żądaniach! Niech żyją sobie jak chcą, ale
      ja nie che widziec jacykowa i nie chce każdego dnia być konfrontowanym z
      nowomoralnością. Nie znoszę was, jako zamknietej uliczki ewolucji, tak samo jak
      nie znoszę każdego ekstremum.
      Kiedys, dawno temu poznałem jednego z ważniejszych europejskich wojowników o
      wasze prawa. Ten facet - Szwed z pochodzenia - twierdził, że ich zadaniem jest
      zniszczenie rodziny jako podstawowej komorki społecznej.
      Chcecie sie pieprzyc - róbcie to w klubach. Ale nie wyłażcie na ulice i nie
      gadajcie nam - normalnym ludziom - że, was gnębimy.
      To wy nas gnębicie swoją bezczelnością.
      Jestem za tym, aby wprowadzic rodzaj apartheidu i zabronic gayom zajmowania sie
      sprawami socjalnymi, które dotyczą całego społeczenstwa.
      Chcecie praw - małżenstwa, dziedziczenia - OK! Dlaczegoż by nie. Ale odwalcie
      sie od dzieci i normalnej rodziny. To nie jest wasza działka.

A jeżeli chodzi o homofobie, bo zaraz pojawi sie taki zarzut. Nie każdy kto
      uważa was za nienormalnych jest homofobem. Pod względem estetytycznym jacyków,
      czy jemu podobni, mogą się podobać jedynie cymbałom.
      • ford.ka Re: smieszysz mnie koles 06.05.09, 17:57
        Nie chcesz oglądać Jacykowa, wyłącz telewizor i idź na spacer.
        Świeże powietrze czyni cuda!
    • alien999 Ale jestescie podnieceni - jak male dzieci 06.05.09, 17:53
      Sorry ludzie ale UKSW - to zadupie gdzies na 3000 cos miejscu w rankingu uczelni, majatek uczelni na jednego studenta to ok 2000 USD, kiedy Pricenton to ok 1700000 USD czyli 850 razy wiecej!!!!! Pobutka oslaki z Polski, z UKSW czy innej wiejskiej uczelni typu U Jagielonski ktory jest na ok 400 miejscu w rankingu, czy Uniwerstytet Warszawski na podobnym miejsc. W relau sa te uczelnie tzn UJ czy UW na ok 800 do 1200 bo zdobyli ogrom punktow za Zydowskich noblistow, i innych naukowcw wyp....... przez ten wiejski kraik zwany Polska. Ten wyklad mnie nie dziwi, sam sluchalem na jednym z Polskich Univerkow antysemickie g.......
      • exxon71 Re: Ale jestescie podnieceni - jak male dzieci 06.05.09, 18:06
        ROTFL, Ty za to pokazales kulture i glebokie przemyslenia :) Pomijam bledy
        ortograficzne, ale nie umiesz nawet poprawnie napisac nazwy Princeton, ktorym
        sie tak podniecasz.
      • duch-2 Re: Ale jestescie podnieceni - jak male dzieci 06.05.09, 19:33
        Mam sugestię - Ty może żyj sobie spokojnie, tylko przestań już
        uderzać palcami w przypadkowe klawisze... ;))
    • ktopyta wolność slowa jest wtedy jak gada michnik i wałęsa 06.05.09, 17:55
      cokolwiek gada
      kiedykolwiek gada
      o czymkolwiek gada
      czy za czy przeciw
      ma racje z definicji.

i pomysleć że kiedyś mówiło się

nie ważne co mówisz, ale oddam życie abyc mógł to mówić

wisi mi kalafiorem konferencja o pedziach
      kto komu wtyka fajkę w tyłek jest najzupełniej nieważne
      jeśli robi to u siebie w domu.

tylko niech nie podaje za jedyną i niezaprzeczalna prawdę
      że to normalne.

jesli ktoś chce głosic że pedzie są nienormalni to mam do tego prawo
      tak samo jak twierdzić że ilość Żydów pomordowanych w Oświecimiu jest mocno
      zawyżona, rzezi Ormian nie było, a ziemia jest płaska, i nalezy kupować jeny
      do 15zl za sztuke

ludzie mają prawo myśleć i mówić co chcą.
      to są prawa człowieka o które towarzysz michnik i towarzysz wałęsa tak walczyli.

• munkela Niezwykle zdolne musza byc te dzieci szkoly nr. 7 06.05.09, 17:57
      w Lublinie.

Jak sadze, niezbyt wiele wiedza o seksie a juz z cala pewnoscia malo
      o orietacjach seksualnych ale beda sluchac niejakiego dr. Camerona,
      ktory bedzie mowil po angielsku o tych zagadnieniach.

Czyzby DYREKTOR SZKOLY za pieniadzde podatnikow zatrudnil rowniez
      tlumacza?
      I to po to, aby dzieci wysluchaly co ma do powiedzenia czlowiek,
      ktorego juz w roku 1983 Amerykanskie Stowarzyszenie Psychologiczne
      skreslilo z listy i to ZA NIERZETELNOSC?

Zarowno American Sociological Association jak i Canadian
      Psychological Association oskarzaja Camerona o FALSZOWANIE WYNIKOW
      BADAN NAUKOWYCH.

P.S.DLACZEGO TEN DYREKTOR SZKOLY JESZCZE, WCIAZ JEST DYREKTOREM?
    • rodak.z.kurduplowa jaki procent? 06.05.09, 17:58
      Statystyka w służbie narodu...
      A przy okazji, jaki procent skazanych przestępców to katolicy? Oj,
      wydaje mi się, że wynika ze statystyki, że katolicyzm prowadzi za
      kraty!
      • fields1 Re: jaki procent? 06.05.09, 18:23
        gdyby spytać jak procent to praktykujący katolicy to wnioski byłyby
        przypuszczam zgodne ze zdrowym rozsądkiem.
        • rodak.z.kurduplowa Re: jaki procent? 06.05.09, 18:34
          to ci niepraktykujący przestali być katolikami? To oficjalna wiadomość
          ze źródeł zbliżonych do Watykanu? Może dlatego są również takie dane:
          "Średni odsetek ateistów wśród więźniów w USA (0,2%) jest dużo
          mniejszy niż ich średni odsetek w całym społeczeństwie
          "
          • cynicznie Re: jaki procent? 06.05.09, 21:05
            Consider. Twój post niczego nie tłumaczy.

Kogo uważasz za chrześcijanina? Tego, który mówi czy tego, który czyni?
    • bezportek Tolerancji, więcej tolerancji 06.05.09, 17:59
      Zamiast bezmyslnie goraczkowac sie i miotac obelgi w szale
      nienawisci, zawsze oplaca sie wyciszyc wlasne emocje i spojrzec z
      zewnatrz na istote sporu. Fakt, homoseksualizm obcych ludzi ani mnie
      ziebi ani grzeje. Podobnie jak zoofilia, koprolalia czy nawet sado-
      maso. Chce kto kultywowac zboczenie, jego sprawa. Natomiast robienie
      z tego polityki, kneblowanie opozycji i typowo lewacka pogarda
      czerwonego chamstwa dla zasad dyskusji - to prawdziwie niedzwiedzia
      przysluga dla ludzi o specyficznych upodobaniach seksualnych.
      Wypychanie ich na srodek i zmuszanie większosci do admiracji, nie
      służy ani tolerancji, ani kulturze zycia, tylko doraznym interesikom
      lewackiego marginesu, pasożytniczej sekty odrzuconej przez
      proletariat i kurczowo szukajacej nowego żywiciela. Połączenie
      zwierzęcej agresji przeciw cywilizacji z obłędnym żadaniem
      przywilejow dla doraznie wybranych grup z tej czy innej dziury - te
      zagrywki socjalistycznego motłochu znamy doskonale z III Rzeszy,
      sowieckiej dziczy czy chociażby najnowszej administracji pół-
      czarnego półgłowka w pewnym duzym kraju za wodami Atlantyku.
      • rodak.z.kurduplowa Re: Tolerancji, więcej tolerancji 06.05.09, 18:03
        "Zamiast bezmyslnie goraczkowac sie i miotac obelgi w szale
        nienawisci, zawsze oplaca sie wyciszyc wlasne emocje i spojrzec z
        zewnatrz na istote sporu."
        gdybyś na tym zakończył można by rozpocząć dyskusję, ponieważ napisałeś
        resztę można tylko napisać:
        WON,KSENOFOBIE!
        • fields1 Re: Tolerancji, więcej tolerancji 06.05.09, 18:32
          No cóż, w takim razie dyskusję zaczniemy po twoim wyjściu :)
          • rodak.z.kurduplowa Re: Tolerancji, więcej tolerancji 06.05.09, 18:40
            no to trochę poczekasz...
        • nazikomunista Re: Tolerancji, więcej tolerancji 06.05.09, 18:49
          Jest jedna rzecz, którą u fanatyków po prostu uwielbiam.
          Gdy ich jakaś prawda (nawet częściowa albo zniekształcona) mocno w oczy kole,
          odpowiadają: "Tak, masz rację, ty ch*ju!!! Giń!".
    • l.george.l Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:00
      Czy nie nadszedł najwyższy czas zerwać konkordat?
      • ktopyta Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:06
        nie nie nadszedł.

sa kraje w Europie które konkordatu nie mają
        powitaja Cię z otwartymi ramionami.
        • fields1 Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:11
          a niby dlaczego ? większość jest za konkordatem...
          • rodak.z.kurduplowa Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:12
            podaj źródło danych, że większość
            • fields1 Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:20
              odwołaj się do własnego rozsądku o ile jest do czego...
              • rodak.z.kurduplowa Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:22
                rozumiem, że dane wymyśliłeś we "własnym rozsądku"
                • fields1 Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:25
                  nie musiałem, konkordat ratyfikowała zdecydowana większość "wybrańców narodu".
                  Jeśli komuś to nie pasi to w celu zerwania konkordatu musi się o taką właśnie
                  większość postarać. Teraz piłka po jego stronie boiska. Życzę szczęścia :)
                  • t-mon Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:45
                    wiekszosc 15 lat temu,
                    kiedy wreszcie srodowiska katolickie zrozumieja przez taka polityke
                    i chore poglady (przez ktore reszta swiata robi sobie z nas jaja)
                    odpychacie od siebie ludzi, z pokolenia ludzi w wieku 20-25 nikt juz
                    nie chodzi do kosciola a nieliczni juz tylko uwazaja ze jakis bog
                    istnieje...
                    i to my za 25 lat zrobimy tu normalny kraj!!
                    • fields1 Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:59
                      gó... mnie obchodzi co myśli a nas reszta świata.
                      • t-mon Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 19:03
                        a nie obchodzi cie co mysli o takich sytuacjach zdecydowana wiekszosc
                        mlodych ludzi w PL??
          • ktopyta Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 18:17
            ale to jest ta niesluszna wiekszosc której wybiorcza nie uznaje

he he he :)))))))
            • liberte-m Re: Na mocy konkordatu finansujemy tę uczelnię 06.05.09, 22:39
              a wracając do tematu... kościół w żaden sposób nie finansuje UKSW (pomyliło Wam się z KUL), finansuje za to państwo i UE (jak każdą publiczną uczelnię) więc może wypiszmy się z Polski i UE??????
    • flugufrelsarinn Konferencja o homoseksualizmie odwołana 06.05.09, 18:02
      jedź sobie "profesorze"do Torunia czy Lublina,ale Wrocław zostaw w spokoju,to
      normalne miasto
    • etykieta_zastepcza Nie jest odwołana! Tylko przeniesiona! 06.05.09, 18:04
      vide
      forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=2507587

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka