bezportek 06.05.09, 22:56 Milo uslyszec, ze w powodzi chamstwa i lewactwa, zalewajacej Stany, wciaz jeszcze potrafia sie znalezc ludzie o w miare normalnych odruchach. Dla administracji Baracka O. to jest bardzo zla wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vomitorium1 Po 25 latach oddali ukradziony fragment z Koloseum 06.05.09, 23:43 wstyd im się zrobiło jak pani clinton przeprasza za śmierć (niewinnych) afgańskich cywilów Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Co ma clinton do wiatraka 07.05.09, 01:15 Zachowujac oryginalna pisownie "clinton" z postu rzygalni1, osmielam sie jednak oprotestowac uzycie tytulu "pani" w stosunku do tego bezksztaltnego i bezmyslnego tworu-potworu jakim jest Hillary C. Wsrod tubylcow po zachodniej stronie oceanu, ta osoba cieszy sie jeszcze mniejszym powazaniem niz figurant Obama. Oboje robia smieszne podskoki i uklony w strone bandytow i terrorystow, zaniedbujac racje stanu - o ktorej zreszta nie maja najmniejszego pojecia, tak jak o gospodarce czy pompowaniu opon. Nota bene, nie ma niewinnych muzulmanow, tak jak nie ma myslacych lewakow. Prawo natury, towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Co ma clinton do wiatraka 07.05.09, 02:06 rzygalnia1 z przykrością musi stwierdzić, że hillary clinton inaczej nie da się napisać (jak wrócisz z jackowa do bryndzy i oscypków to zrozumiesz, że to jest inna pl) Odpowiedz Link Zgłoś
huher86 Re: Co ma clinton do wiatraka 07.05.09, 03:41 Pisałem już gdzieś niżej, że te opinie o Muzułmanach i lewakach pasują do redneckiej śpiewki jak ulał. Jestem prawicowcem, ale na prawicy są niestety nie tylko normalni, ale i Leszek Bubel a zaraz obok niego forumowicz bezportek, przynajmniej bardzo stara się o to miejsce. Osobiście znam i utrzymuję kontakt z kilkudziesięcioma Muzułmanami, z którymi pracowałem na Alasce przez pół roku i bardzo się zaprzyjaźniłem. Mimo, że doskonale wiedzieli, że jestem praktykującym katolikiem nie tylko nie okazywali żadnej wrogości wobec mnie, ale bardzo chcieli dowiedzieć się ode mnie jak najwięcej o chrześcijaństwie i zgodnie dochodzili do wniosku, że islam i chrześcijaństwo są bardzo podobne i od tego czasu nazywali mnie bratem. Wszyscy zgodnie twierdzili, że terroryści to zwykli bandyci, którzy błędnie interpretują Koran. Nie było ich dwóch albo trzech, ale około stu, więc proszę cię, człowieczku o ciaśniutkim umyśle, zachowaj swoje ksenofobiczne popłuczyny dla innych frustratów. I nie próbuj wmawiać ludziom, że wszyscy Amerykanie nie szanują Hillary Clinton albo Obamy, bo dla przeciętnego człowieka, który tylko zdaje sobie sprawę z rozmiarów USA, z liczby ludzi, którzy tam mieszkają i społecznych, edukacyjnych, zawodowych i intelektualnych różnic między nimi takie generalizacje są po prostu śmieszne. Zgrywasz wielkiego znawcę Stanów Zjednoczonych, a wypowiadasz się o nich jak o kraju rozmiarów Szwajcarii, próbując zakryć populistyczny bełkot dziwnymi figurami stylistycznymi zgrywając wielkiego mądralę. Mam tylko nadzieję, że twoje dzieci nigdy nie uwierzą w te bzdury, wtedy może chamstwo i pustota nie zaleją USA. Długo zwlekałem z odpowiedzią na twoje posty, ale pewność siebie jaką wykazujesz w sprzedawaniu ludziom tych bzdur jest po prostu niebezpieczna, bo ktoś, kto nie jest w temacie mógłby jeszcze uwierzyć w te śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Co ma clinton do Clinton? 07.05.09, 15:21 Bardzo sie dziekuje za zaliczenie do Redneck Community. Chyba pojde sie poopalac, zeby zalapac odpowiedni odcien karkowki. Co do muzulmanow - poznalem wielu zyjacych wsrod normalnych ludzi, udajacych normalnych ludzi i usmiechajacych sie dookola jak normalni ludzie. Poznalem tez ich twarz, kiedy zajda sie w wiekszosci i przestaja trzasc portkami. W czasie rzezi po kolejnym przewrocie na ulicach Lagos walaly sie sterty kawalkow ciala - jedyne co zostalo z kobiet posiekanych maczetami i motykami przez wyznawcow religii pokoju. Cala Nigeria przezyla niedawno fale masowych morderstw, bo islamistom nie spodobal sie konkurs pieknosci. Widzialem tez islamskie enklawy we Francji, w tym srodmiescie Clermont-Ferand, calkowicie zapaskudzone ekskrementami, wsrod ktorych siedza brudasy i czekaja na okazje do zabicia bialego. Bylem w tureckiej dzielnicy Regensburga, ten sam syf. Co do "szanowania" Obamy i Hillary, ich wlasny elektorat mysli tylko o wycyckaniu klas pracujacych, kropka. Fanatycy heterofobii juz napadaja na Mesjasza Zmiany, ze nie chce publicznie poprzec jednoplciowych "malzenstw". Globociepy ciesza sie z dotacji na wiatraczki i panele, ale zarzucaja Obamie zbyt wolne niszczenie energetyki cieplnej - swiatlo jeszcze sie pali. Nawet akademicka lewizna zaczyna krecic nosem gdy Barack palnie zbyt wierutne glupstwo i trzeba go tlumaczyc. Tak bylo z idiotyzmem na temat pompowania opon - w kraju dwustu milionow samochodow analfabeta motoryzacyjny to jak pijany kwach w Belwederze, wstyd. Co do podobienstw islamu i chrzescijanstwa - Koran przypomina sciage z Biblii, to wszystko. Brak podstawy, brak dogmatu milosci blizniego. A jesli chodzi o znajomosc Stanow, przyznaje sie bez bicia ze nie znam. I nie chce znac czarnego Detroit, smierdzacego Baltimore ani zasyfionego Bronx'u. Wole Appalachian Mountains z normalnymi ludzmi, normalnym jedzeniem i normalnym spojrzeniem na swiat. Rusz zadek z brudnego srodmiescia, wyjrzyj poza srodowisko marginesu, swiat wart jest zeby go broinic przed lewackim chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
huher86 Re: Po 25 latach oddali ukradziony fragment z Kol 07.05.09, 01:08 A kiedy ostatnio byłeś w Stanach Panie bezportek? Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Bywam - na przyklad dzis 07.05.09, 01:19 Oczywiscie, zakladam ze administracja Mesjasza Zmiany nie zmienila cichaczem nazwy tego kraju na Peoples Banana Republic of Change. W takim wypadku cale Poludnie sie odlaczy i bede mieszkal w Konfederacji, oganiajac sie od uciekinierow z glodnej Polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Bywam - na przyklad dzis 07.05.09, 01:33 Jesli ekipa poprzedniego barana nie zmienila nazwy na Redneck Republic of War to i tym razem spalbym spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Poprzedni baran - Bill de Bill? 07.05.09, 02:01 Rozumiem, ze uzywajac przezwiska "baran" masz na mysli gburowatego i kudlatego malzonka gburowatej i myszatej Hillary, znanego jako najglupszy demokrata w Bialym Domu? Do czasu Mesjasza Zmiany, oczywiscie. Swoja droga, spotkanie bezzebnego z bezportkiem to jest okazja, ktora nalezy uczcic. Proponuje - minute ciszy. Albo tydzien. Spij spokojnie, kolego, tysiace rednecks, spics i spades w mundurach US Army czuwaja, zeby twoj kark nie dostal sie w islamskie dyby. Odpowiedz Link Zgłoś
koko1957 Re: Poprzedni baran - Bill de Bill? 07.05.09, 03:54 wole Obame niz nawiedzonego alkoholika busha. A tych moglbys sie czasem wybrac na jakas wycieczke zeby sie wyrwac z tego zacofanego poludnia i sasiadow rednekow. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Kogo chcesz oszukać? 07.05.09, 05:08 Po przeczytaniu pierwszego postu widać, że jesteś idiotą. I NIE, nie jestem wielbicielem stanów. Odpowiedz Link Zgłoś
huher86 Re: Bywam - na przyklad dzis 07.05.09, 03:13 To bywasz, czy mieszkasz? Jeśli mieszkasz i to na południu to faktycznie możesz czuć się nieswojo, a może właśnie swojsko jak najbardziej? W końcu opinia o tym, że nie ma niewinnych Muzułmanów przystoi jak najbardziej redneckowi, który nigdy nie poznał Muzułmanina, ale przecież wie najlepiej. A tak poza tym nieładnie robić koło tyłka krajowi, który daje ci lepsze żarcie i lepsze życie niż twoja Matka-Ojczyzna i nie mów mi, że tak nie jest, bo znam Stany i znam wielu ludzi stamtąd. A tak poza tym jeśli wypowiadasz jakiekolwiek opinie nt. ludzi w Stanach, nie o polityce, ale o ludziach, i generalizujesz to znaczy, że nie ruszyłeś swojego tyłka z Południa i nie zdążyłeś się jeszcze dowiedzieć, że ludzie np. z Kalifornii różnią się od ludzi np. z Virginii jak Hiszpanie od Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek California mon amour... 07.05.09, 15:44 Ludzie tam sie roznia. Od ludzi. Na ulicach Beverly Hills masz tysiace nielegali z Meksyku, ciezko pracujacych za grosze dla lewackiego polswiatka. I w kazdym oknie krata, na trawniku tabliczka firmy ochroniarskiej, a na rogu uzbrojony patrol. Kapitalna plaza w Santa Monica - i legiony bezdomnych, bo to jest "home of the homeless". Zreszta to samo na Florydzie; na plazy w Clearwater trudno w nocy przejsc miedzy spiacymi, a w Miami zebrakow jak mrowkow. Od Niagara Falls po Key West i od San Diego do NYC, jedno jest wspolne - wszedzie wloczy sie wiele elektoratu Obamy. To jest moja generalizujacja opinia, na bazie wieloletniej obserwacji. Tera o jedzeniu. Nikt mi go nie daje, nie siedze na zasilku jak demokretyn. Pracuje i zarabiam, sam sie karmie. Place podatki i mam prawo krytykowac Obame, ktory marnuje moje pieniadze. Muzulmanow spotykam teraz niewielu. Wszyscy sa bardzo cisi i mili. Znalem ich kapichne wiecej w Afryce, widzialem ich w dzialaniu podczas publicznych rzezi. Widzialem muzulmanskie dzielnice w Europie. Naiwne mniemanie, ze choc jeden nie wierzy swiecie w przykazanie zabijania niewiernych, to jak wiara w jajorodne psy. Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Po 25 latach oddali ukradziony fragment z Kol 07.05.09, 01:39 tak, odrąbać i wywieźć kawałek cudzej historii, zeby trzymać u siebie na wsi to faktycznie normalny odruch. Z reszta w sumie można się zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Odrabac i wywiezc kawalek cudzej historii 07.05.09, 02:06 Jak zdarzy sie wam, typson, zajrzec na Stare Miasto w W-wie, pomacajcie cegle na kamienicach. To kawalek historii Prus, Slaska i niemieckiego Pomorza, wyszabrowany z cudzych miast, zeby zbudowac atrape dla uciechy tubylcow. Kto chce rzucic kamieniem, musi miec miejsce na zamach. Z kibla sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Odrabac i wywiezc kawalek cudzej historii 07.05.09, 09:49 Jak ci się kiedyś zdarzy zajrzeć do książki to się dowiesz, że to słynne wywożenie cegły to jedynie cegła na licówkę katedry świętego Jana. I to nie cała, bo część wybrano z gruzów w które ta "historia Prus" ją obróciła. Wewnątrz murów jest cegła współczesna palona już po wojnie, faktycznie na Pomorzu, ze względu na nietypowy wymiar. Wbij sobie w ten tępy łeb, że po wojnie mieliśmy pełne prawo zrównać te wszystkie miasta z ziemią a nie zrobiliśmy tego tylko dlatego, że musieliśmy pomieścić gdzieś "sliedzików" ze wschodu. Wywożenie z innych miast to też mit. W okolicy warszawy było i jest mnóstwo cegielni (ze względu na duży zasób glin) a wożenie cegły na odległości ponad 200 km to bezsens ekonomiczny. Dla przykładu rozebrany fort austriacki w Krakowie którego cegły ponoć wywieziono do Warszawy, jak wynika z dokumentów zostały one skruszone i takim tłuczniem wysypano okoliczną lokalną drogę, podobnie z teatrem w Szczecinie, który został rozebrany ponieważ napływowi nie wiedzieli za bardzo do czego wanna służy a co tu mówić o takiej instytucji itd, itd... Teraz pomacaj się ale po jajach i zmień nicka na bezmózgu. Ten będzie bardziej odpowiadał twojej osobie, bo to, że łazisz bez portek przez net nikt nie widzi ale to że produkujesz stertę kuriozalnych i idiotycznych postów widać jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Jest, jest w tym prawda 07.05.09, 15:50 W calej tyradzie sciborka jest slowo prawdy, a nawet dwa: "bezsens ekonomiczny" Calkowicie sie tu zgadzam z Przedmowca, budowanie warszawy na obraz dawnej Warszawy przez komusze menele z awansu mialo tyle sensu ekonomicznego co tak zwana ekonomia polityczna. Reszta to juz tylko stek obelg i metne zaklamywanie historii, typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ama_leta British Museum powinno wziac przyklad 07.05.09, 06:57 I oddac 20m fragment Partenonu, ktory sobie wycieli i zabrali do Anglii.. I NIE CHCA ODDAC en.wikipedia.org/wiki/File:Parthenon-2008.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek British Museum powinno oddac Partenon, 07.05.09, 17:12 Berlin musi odwiezc lupy Schliemanna do Turcji, Ermitaz musi oddac obrazy ukradzione przez Katarzyne Prusaczke z Polski, nie mowiac o tysiacach polskich szabel, rdzewiejacych w kacapich piwnicach. Lekko liczac, jakie sto lat zejdzie, zanim wszystkie eksponaty ze wszystkich muzeow swiata znajda sie tam, gdzie powinny. Ale za to bedzie poprawnie politycznie, szczescie dla wszystkich od zaraz, darmo swiatlo, gaz i lokaja... Odpowiedz Link Zgłoś